🌷 امام باقر (علیه السلام) :
☀️ من اَصبَحَ یَجِدُ بَردَ حُبِّنا عَلی قَلبِهِ فَلیَحمَدِ اللهَ عَلی بادِئِ النِّعَمِ قیلَ وَ ما بادِئُ النِّعَمِ ؟ قالَ: طیبُ المَولِدِ؛
💐 هر کس صبح کند و خنکی محبت ما را در قلب خود بیابد، باید خدا را برای نخستین نعمت سپاس گوید ، گفته شد نخستین نعمت چیست ؟ فرمودند : حلال زادگی.
📖 امالی صدوق 1/۵۶۲/۷۵۵
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
1_193050701_160170072937.pdf
12.59M
بحارالانوار
جلد 14
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
1_193160342_160170073013.pdf
8.91M
بحارالانوار
جلد 15
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
#آخرالزمان
تحمل یا تحول؟!
🔹 قرآن، کتاب معجزات است و مشکلاتی را که در برابر انسان ها قرار دارد، صادقانه بیان میکند. صداقتش آنجایی به اوج خود میرسد که حتی #راهکار_نجات از آن مشکلات را نیز بی پرده بیان میکند.
🔸خداوند در آیه ١۵۵ سوره بقره میفرماید: «قطعاً همه شما را با چیزی از ترس، گرسنگی، و کاهش در مال ها و جان ها و میوه ها آزمایش می کنیم؛ و بشارت ده به استقامت کنندگان»
🔸 امام صادق علیه السلام فرمودند: «پیش از ظهور قائم، نشانه هایی از جانب خدای تعالی برای مومنان خواهد بود.» و در ادامه با بیان آیه ١۵۵ سوره بقره فرمودند: «این قول خدای تعالی است... یعنی شما مومنان را پیش از خروج قائم میآزمائیم؛ به (خوف) از پادشاهان بنی فلان در آخر سلطنت آنها و (گرسنگی به واسطه) گرانی قیمت ها و (کاستی در اموال به واسطه) کسادی داد و ستد و کمی سود و (کاستی نفوس به واسطه) مرگ و میر فراوان و (کاستی در ثمرات به واسطه) کمی برداشت محصولات زراعتی و در آن هنگام، صابران را به تعجیل خروج قائم مژده بده»
📚 کمال الدین و تمام النعمه، ج ٢، ص۶۴٩
🔺 در آخرالزمان، مردم به انواع بلاها مبتلا میشوند و موفقیت با #صابران است که دین خود را حفظ میکنند. وحشت و اضطراب، گرسنگی و قحطی، فساد در تجارت و بازرگانی و تلفات جانی و مرگ های سریع، از جمله این بلاهاست.
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
1_193160342_160170073013.pdf
8.91M
بحارالانوار
جلد 15
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
📖 #معاویه_و_غدیرخم
حذیفه بن یمان روایت می کند:
در غدیرِخُم در کنارِ رسولِ خدا صلَّی الله علیه و آله نشسته بودم و اکثر مهاجرین و انصار هم در مجلس حضور داشتند؛ رسولِ خدا رو به رویِ همه ایستاد و فرمود: ای مردم، خدای سبحان به من فرمانی جدید صادر کرد؛ و فرمود:
" یا ایُّها الرَّسولُ بَلِّغ ما اُنزِلَ اِلَیکَ مِن رَبِّکَ ؛" سپس علی علیه السّلام را صدا زد و در سمتِ راستِ خود قرار داد و فرمود:
مَن کُنتُ مولاه فعلیّ مولاه ؛ اللهم والِ مَن والاه و عادِ مَن عاداه و انصُر مَن نصَرَه و اخذُل مَن خَذَلَه.
حذیفه می گوید: به خدا سوگند در آن روز معاویه را با حالتِ غضبناکی دیدم که از جایش برخاسته و با تکبّر و غرورِ خاصّی از مجلس خارج می شد و با خود می گفت: هرگز محمّد را در آنچه گفته تصدیق نمی کنم و ولایتِ علی را هیچ وقت نمی پذیرم.
در این هنگام ، خدایِ متعال آیاتِ ۳۱تا ۳۳ سوره ی قیامت را بر رسول الله صلَّی الله علیه و آله نازل فرمود: فَلا صَدَّقَ وَ لا صَلّی ؛ وَلکِن کَذَّبَ وَ تَوَلّی؛ ثُمَّ ذَهَبَ اِلی اَهلِهِ یَتَمَطّی.پس(وای بر آن که چون ابوجهل) حق را تصديق نكرد و نماز بجا نیاورد. بلكه تكذيب كرد و روى گردانيد. و سپس با كبر و غرور به سوى اهلش رفت.
[شیخ طوسی گوید: این آیات درباره ابوجهل بن هشام بن مغیرة المخزومى نازل گردیده است.]
چون پیامبر( صلوات الله علیه و آله) تصمیم گرفت که او(معاویه) را بازگرداند و تنبیه و مجازات کند، بارِ دیگر جبرئیل فرود آمد و آیه ١۶ نازل شد: یا محمّد، در این کار تعجیل نکن؛
📙 شواهد التّنزیل؛ ص ۳۰۸
👈 در تفسیر على بن ابراهیم درباره سبب نزول این آیات و آیه ١۶ چنین ذکر شده است هنگامى که رسول خدا صلی الله علیه و آله در روز غدیر خم مردم را به ولایت على بن ابىطالب خواند و از آنها در این باره بیعت خواست، عده اى بازگشتند و زیر بار نرفتند. از آن جمله معاویه بن ابىسفیان بود که در آن موقع که یک دست خود را در دست مغیرة بن شعبه و دست دیگر خود را در دست ابوموسى اشعرى نهاده بود تا تکبر و نخوت گفت: قسم به خدا ما به ولایت على اقرار نخواهیم کرد و آن را تصدیق نخواهیم نمود سپس این آیات نازل گردید و پیامبر بر منبر رفت و خواست از معاویه تبرى جسته و از او بیزارى جوید آیه ١۶ نازل گردید و پیامبر سکوت اختیار فرمود و نامى از او نبرد.
صاحب تفسیر برهان از ابن شهر آشوب و او از امام باقر علیهالسلام موضوع فوق را روایت نموده و گوید: در چنین موقعى پیامبر اراده کرده بود که معاویه را به قتل برساند سپس جبرئیل آمد و آیه ١۶را نازل نمود و پیامبر سکوت اختیار فرمود.
🔹تفسیر نور، محسن قرائتی، تهران:مركز فرهنگى درسهايى از قرآن، 1383 ش، چاپ يازدهم
🔹اطیب البیان فی تفسیر القرآن، سید عبدالحسین طیب، تهران:انتشارات اسلام، 1378 ش، چاپ دوم
╔═.🍃.═════╗
@alamatha
╚═════.🍃.═╝
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تبلیغ_ناقص_دین
⭕️روش تبلیغ دین به سبک بنی امیّه!!
👈 راست میگه! ولی همه راست رو نمیگه!!!
☑️ تفسیر کوتاه قرآنی، بر اساس مباحث مهدوی
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
#تا_غدیر
💢 هزینهی نقل فضیلتِ امیرالمومنین علیه السلام
✳️ در روزگاران فراوانی آنقدر فشار آوردند تا فضائل امیرالمؤمنین صلوات الله علیه نقل نشود؛
از "عبد اللّه بن شَدّاد" بن هاد، روايت شده است كه گفت :
دوست دارم آزاد باشم و يك روز تا شب ، فضايل على بن ابى طالب عليه السلام را نقل كنم سپس گردنم با شمشير ، قطع گردد.[1]
🔸 سینهها مالامال از عشق به امیرالمؤمنین صلوات الله علیه بود، ولی باید سالها دم فرو میبردند.
📜 1 - شرح نهج البلاغة، ابن أبي الحديد، جلد 4 صفحه 73. (عَن عَبدِ اللّه ِ بنِ شَدّادِ بنِ الهادِ ، قالَ : وَدِدتُ أن اُترَكَ فَاُحَدِّثَ بِفَضائِلِ عَلِيِّ بنِ أبي طالِبٍ عليه السلام يَوما إلَى اللَّيلِ ؛ وأنَّ عُنُقي هذِهِ ضُرِبَت بِالسَّيفِ)
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
🌷 امام باقر (علیه السلام) :
☀️ من اَصبَحَ یَجِدُ بَردَ حُبِّنا عَلی قَلبِهِ فَلیَحمَدِ اللهَ عَلی بادِئِ النِّعَمِ قیلَ وَ ما بادِئُ النِّعَمِ ؟ قالَ: طیبُ المَولِدِ؛
💐 هر کس صبح کند و خنکی محبت ما را در قلب خود بیابد، باید خدا را برای نخستین نعمت سپاس گوید ، گفته شد نخستین نعمت چیست ؟ فرمودند : حلال زادگی.
📖 امالی صدوق 1/۵۶۲/۷۵۵
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
1_193160474_160170073036.pdf
9.68M
بحارالانوار
جلد 16
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
1_193160683_160170073110.pdf
10.06M
بحارالانوار
جلد 17
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
4_5996827226383852488.mp3
1.16M
⁉️وظیفه منتظران در زمان خروج سفیانی چیست ؟ واینکه ملحق شدن ایرانیان به سپاهیان حضرت چگونه میباشد ؟
⭕️#ابراهیم_افشاری
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
#اهل_سنت_و_واقعه_غدیر
🔹واقـعـه ی غـدیـر و مـعـرفـى امـام عـلى (ع ) بـه خـلافـت و جـانـشـیـنـى رسـول خـدا(ص) در آن روز، از چـنان عظمتى برخوردار است که آن رویداد تاریخى را یکصد و ده نفر صـحابى پیامبر(ص ) نقل کرده اند! البته این بدان معنى نیست که از آن گروه کثیرى که همراه رسـول خـدا(ص ) شـاهـد آن حـادثـه بـودنـد، فـقـط هـمـیـن تـعـداد ایـن واقـعـه را نـقـل کـرده بـاشـنـد، بـلکـه تـنـهـا اسـامـى ایـن تـعـداد از صـحـابـى در کـتـاب هـاى اهل سنت آمده است.
تعدادى از آن 110 راوى واقعه غدیر عبارتند از: "ابـوبـکـر بن ابى قحافه، عمر بن خطاب، عثمان بن عفان، طلحه، زبیر، عبدالله بن جعفر، عـبـاس بـن عبدالمطلب، عبداللّه بن عبّاس، ابوایوب انصارى، ابوذر غفارى، سلمان فارسى، ابـوقـتـاده، ابـوهـریـره، زیـد بـن ارقـم، عـدى بـن حـاتـم، سـهـل بـن حـنیف، حسان بن ثابت و... [و از زنان ] فاطمه زهرا(س )، ام سلمه، عایشه، ام هانى، فاطمه بنت حمزه و..." ( ابـن شـهـر آشوب، در کتاب مناقب نام 110 نفر را ذکر کرده، همچنین علامه امینى در الغدیر نام 110 نفر را به ترتیب حروف الفبا آورده است.) [1]
بعد از صحابه، 84 نفر از تابعین، از جمله ابو راشد، ابو سلمه، ابو سلیمان، مؤ ذن ابو صالح و... نیز حدیث غدیر را نقل کرده اند.[2]
هـمـچـنـیـن عـلمـا و محدثان قرن هاى بعد در حفظ این اثر جاودانه نهایت مراقبت را داشته، و در هر قـرنـى، بـا دقـت نـظر، این حدیث گرانبها را از گروه پیشین دریافت و به طبقه ی بعدى تسلیم کرده اند:
در قـرن دوم هـجـرى 56 نـفر، قرن سوم 92 نفر، قرن چهارم 43 نفر، قرن پنجم 24 نفر، قرن شـشم 20 نفر، قرن هفتم 21 نفر، قرن هشتم 18 نفر، قرن نهم 16 نفر، قرن دهم 14 نفر، قرن یازدهم 12 نفر، قرن دوازدهم 13 نفر، قرن سیزدهم 12 نفر و در قرن چهاردهم 21 نفر از علماى اهل سنّت حدیث غدیر را نقل کرده اند که مجموع این افراد به 360 نفر مى رسد.[3]
شـاهـد دیـگـر بـر جـاودانـگـى حـدیـث غـدیـر، کـتـاب هـاى مـسـتـقـلى اسـت کـه گـروهـى از عـلمـاى اهل سنّت افزون بر نقل حدیث، پیرامون سند و مفاد آن نوشته اند؛ مانند:
1 ـ ابو جعفر طبرى، مورخ بزرگ اسلامى (متوفى 310 ق )، در کتاب "الولایة فى طرق حدیث الغـدیـر"، ایـن حـدیـث را بـا بـیـش از هـفـتـاد طـریـق از پـیـامـبـر(ص ) نقل کرده است.
2 ـ ابـوالعـباس احمد بن محمد همدانى، معروف به ابن عقده (م 333 ق)، در کتاب "الولایة فى طرق حدیث الغدیر"، حدیث غدیر را از 105 نفر نقل کرده است.
3 ـ ابوبکر محمد بن عمر بغدادى معروف به جحانى (م 355 ق)، در کتاب "من روى حدیث غدیر خم"، از 125 طریق از پیامبر(ص ) حدیث غدیر را آورده است.
4 ـ ابـوغـالب احـمـد بـن مـحمّد الرازى (م 368 ق) و محسن بن حسین نیشابورى خزاعى و على بن عـبـدالرحـمـان بـن عـیـسـى جـراحـى قـنـاتـى و 26 نـفـر دیـگـر از عـلمـاى مـشـهـور اهل سنّت، از حدیث غدیر در کتاب هاى مستقلّى بحث کرده اند.[4]
دانـشـمـنـدان بـزرگ شـیـعـه نـیز، واقعه ی غدیر را در کتاب هاى بزرگ و ارزشمندى همچون اعیان الشیعه، الغدیر، المراجعات، الطرائف، عوالم العلوم، بحارالانوار (ج 37)، عبقات الاَنوار و... ذکر کرده اند.
شاءن نزول آیه تبلیغ از دیدگاه اهل سنّت
دربـاره ی شـأن نـزول آیه: "یا اَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما اُنْزِلَ اِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ وَ اِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بـَلَّغـْتَ رِسـالَتـَهُ وَاللّهُ یـَعْصِمُکَ مِنَ النّاسِ."[5]، در کتاب هاى مختلفى که دانشمندان اهـل سـنـّت ـ اعـم از تـفسیر، حدیث و تاریخ ـ نگاشته اند، روایات بسیارى به چشم مى خورد که تـصـریح در نزول این آیه درباره بیان ولایت على (ع ) در غدیر خم دارد، فـخـر رازى در تـفـسـیـر خـود از ابـن عـبـاس، چـنـیـن نـقـل مـى کـنـد: وقـتى آیه تبلیغ نازل شد، پیامبر(ص ) دست على (ع ) را گرفت و فرمود: "مَنْ کُنْتُ مَوْلاهُ فَعَلِىٌ مَوْلاهُ..." در همین هنگام عمر بن خطاب، على (ع ) را ملاقات کرد و به او گفت: "ـَنـیـئاً لَکَ یـَا بـْنَ اَبى طالِبٍ، اَصْبَحْتَ مَوْلاىَ وَ مَوْلى کُلِّ مُؤْمِنٍ وَ مُؤْمِنَةٍ"[6] اى پسر ابو طالب، [این مقام ] بر تو مبارک باد! مولاى من و مولاى همه ی مردان و زنان مؤ من گردیدى.
پی نوشت :
[1] مناقب ج 3، ص 25، الغدیر، ج1، ص 14
[2] الغدیر، ج 1، ص 129 ـ 151.
[3] همان، ج 1، ص 73 ـ 151.
[4] همان، 152 ـ 157.
[5] مائده (5)، آیه 67.
[6] تفسیر فخر رازى، ج 12، ص 42.
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
#ویژگیهای_منافق
👈🏼گفتارشان درمان،
👈🏼کردارشان دردی است بی درمان،
👈🏼 بر رفاه و آسایش مردم حسد می ورزند
👈🏼و بر بلاء و گرفتاری مردم می افزایند
👈🏼 و امیدواران را ناامید میکنند.
📚 #نهج_البلاغه ،خطبه ۱۹۴
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
💠امام علی علیه السلام:
هرکس درمقابل ثروتمند به خاطر ثروتش تواضع کند، دو سوم دینش از بین برود!
📚نهج البلاغه، حکمت۲۲۸
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
🔹امام جواد علیه السلام:
"برترین اعمال شیعیان ما انتظار فرج است" (کمال الدین،ج ۲)
بِحَقّ جَوادُ الائِمه عِلَیه السَلام عَجِّل لِوَلیکَ الفَرج🤲
🏴شهادت مظلومانه ابن الرضا جواد الائمه (ع) تسلیت باد
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹صلوات خاصه امام جواد علیه السلام
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
💠امام جواد علیه السلام:
🌿نعمتی که شکر آن گزارده نشود، مانند گناهی است که آمرزیده نشود
📚نزهه الناظر، ص۱۳۷
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
4_5998930394559290363.mp3
1.16M
⁉️آیا حضرت مسیح(ع) اولین کسی میباشد که به امام عصر (عج) ملحق میشود ؟ بازگشت دقیق حضرت مسیح بعدازظهورچه زمانی است ؟
#ابراهیم_افشاری
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
1_193160911_160170073132.pdf
10.33M
بحارالانوار
جلد 18
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
1_193161117_160170073204.pdf
8.16M
بحارالانوار
جلد 19
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️بهترین الگوی یاری امام زمان سلام الله علیه...
#نماوا "وفادارترین"
#حضرت_عباس_علیه_السلام
» منتظران فرج، تا روز ظهور، درس وفاداری را در مکتب علمدار حسین علیهماالسلام مشق میکنند
#به_عشق_حسین و #به_نیت_فرج ✋
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
📛 محجّبههای متبرّج یا #حجاب_استایلرها؛
🔥 دمیدن بر آتش چشمچرانی، قلبهای مریض و زنای ذهنی!!
⭕️ پدیده زنان محجبه بدپوشش که به وسیله آرایش کردن، و یا سوءاستفاده از ملزومات حجاب همچون ساق دست، گیره روسری، سربندهای تزئین شده و… در فضای مجازی و حقیقی مشغول جلوهگری هستند، پدیدهای بسیار تأسف برانگیز است که با مفسدههایی زیادی ریشه در #اسلام_آمریکایی افراد و #لسه_فر (هرچه میخواهی، انجام بده) دارد
🔻 در این مطلب دو آسیب مهمی که از ناحیه #محجبه_های_متبرج به جامعه و فرهنگ کشور وارد میشود، مورد بررسی قرار گرفته است:
⚠️ #حیازدایی به سبک چادریهای متبرّج!
⭕️ #تبرج از ریشه بَرَجَ در لغت به معنای «قصر» و «برجستهسازی» است و در اصطلاح به یکی از خصلتهای زنان در زمان جاهلیت اشاره دارد که در آن زنان با برجستهسازی زیباییهای جنسی و غیرجنسی خود برای مردان (غیر از همسر) زمینه تحریک و نگاه شهوت آلود آنها را فراهم میکردند.
📌 از آنجا که فلسفه حجاب برای زنان مسلمان ایجاد زمینه حضور اجتماعی و امکان فعالیت سالم علمی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و… آنها در جامعه است، هرگونه پوششی که جاذبههای ایشان را عیان کند و بر وجه «انسانیت» شان غلبه دهد، برهم زننده تعادل و سلامت اجتماع خواهد شد.
🔻 یکی از آسیبهای وجود صفحههای اینستاگرامی که در آنها بانویی محجبه ولی بدپوشش و متبرج به خودنمائی و فخرفروشی زندگی لوکس خود مشغول است، حیازدایی از جامعه است. قطعا با کم شدن حیا و ترویج جلوهگری اولین و مهمترین آسیب، متوجه بنیان خانواده میشود.
⚠️🚨 محجبههای متبرج، نسخهی عربستانی و ترکیهایِ حجاب
🔻 یکی دیگر از آسیبهای منتج از رفتار محجبههای متبرج در فضای مجازی عمیقتر شدن شکاف اجتماعی و فاصله طبقاتی است. این رفتارها که مروّج زندگیهای اشرافی، فخرفروشی، مصرفگرایی و برند بازی است، موجب سرخوردگی و احساس ناکامی در بخشی از زنان جوان و به ویژه #دختران_نوجوان اقشار ضعیف میشود.
🔻 حتی این حس محرومیت از «خوشتیپ» بودن به دلیل عدم توانایی خانواده در تهیه البسه و وسایل تبلیغ شده صفحات اینستاگرامی، ممکن است در زندگی دختران اقشار متوسط هم بحران ایجاد کند و البته وجود این حس محرومیت و داشتن فاصله طبقاتی با #شاخ_های_محجبه_متبرج در اینستاگرام قطعا در طول زمان باعث آسیبهای فرهنگی بسیار جدی میشود.
🔻 پدیدهی محجبههای متبرج که یک فرهنگ وارداتی غلط و کپی از #اسلام_آمریکایی مدل ترکیه و عربستان سعودی است، در پوششِ جذب دختران و زنان به حجاب، تبرّج و بیحیایی و بیغیرتی را دنبال میکند و مدلی است که فمینیستها از آن حمایت میکنند! به قلب مریض چشمچرانها دامن میزنند و بر آتش #گناه_زنای_ذهنی در جامعه میدمند!
📌 در آخر باید توجه کرد که ساده انگاری تبعات فعالیت محجبههای متبرّج در اینستاگرام و عدم موضعگیری علیه رفتارهای غیرشرعی و ضدفرهنگی آنها، هم از سوی اصحاب رسانه و هم از سوی متولیان فضای مجازی موجب ادامه شیوه غلط آنها میشود.
📛 اتفاق نامبارکی که مسؤولین و اصحاب رسانه میتوانند با اقدام مؤثر از پیامدهای آن یعنی حیازدایی از بخشی زنان و دختران جوان و نوجوان مذهبی جامعه و همچنین عمیقتر شدن شکاف اجتماعی و فاصله طبقاتی بکاهند.
✍ نگارش انوشه میر مرعشی با اندکی دخل و تصرف
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝