هدایت شده از KHAMENEI.IR
📜 رهبر انقلاب: اگر آرمان و تلاش باشد، از دست دادن شخصیتهای برجسته به هیچوجه به معنای ضعیف شدن نیست / امسال از جهات مختلف توانائیهایی داریم که سال گذشته نداشتیم
🔹رهبر انقلاب در دیدار رمضانی دانشجویان:
✏️سال گذشته در مثل امروزی که با شما دانشجویان جلسه داشتیم، شهید رئیسی زنده بود، شهید سیّد حسن نصراللّه (رضوان اللّه تعالی علیه) در کنار ما بود، شهید هنیه، شهید صفیالدین، شهید سنوار، شهید ضیف و چندین شخصیت برجستهی انقلابی بزرگ در میان ما یا در کنار ما حضور داشتند. امسال نیستند.
✏️نگاه ناقص و بیپشتوانه و سطحی از سوی دشمنان و مخالفان و رقیبان جمهوری اسلامی یک برداشت غلطی را از این حادثه میکند. من میخواهم در نقطهی مقابل حرف آنها با اطمینان کامل به شما بگویم بله، این برادران بسیار ارزشمند بودند و واقعاً نبودنشان برای ما خسارت است، در این تردیدی نیست. اما ما امسال که اینها را نداریم، نسبت به سال گذشته در مثل همین روز در برخی از مسائل قویتر از سال گذشته هستیم.
در بعضی از مسائل ضعیفتر نیستیم، اگر قویتر نباشیم. امسال ما بحمداللّه از لحاظ گوناگون، از جهات مختلف قوّتها و توانائیهایی داریم که سال گذشته اینها را نداشتیم. بنابراین بله، نبودن این عزیزان خسارت است. حوادثی که در منطقهی غرب آسیا پیش آمد، حوادث تلخ و دردناکی است، لکن جمهوری اسلامی بحمداللّه رشد خودش و پیشرفت خودش و افزایش قدرت خودش را همچنان داراست.
✏️در سال سوم هجرت پیغمبر اکرم، کسی مثل حمزه را از دست داد در جنگ احد. حمزه از کنار پیغمبر رفت. فقط هم حمزه نبود، برجستهترینشان حمزه بود و الّا شجاعان دیگر، یاران دیگر رفتند. سال چهارم هجرت و پنجم هجرت، پیغمبر بسیار قویتر از سال سوم هجرت بود.
✏️یعنی از دست دادن شخصیتهای برجسته به هیچوجه به معنای عقبگرد، عقبرفت، یا ضعیف شدن نیست. اگر چنانچه دو عامل وجود داشته باشد که یکی عبارت است از آرمان، دومی تلاش. آرمان و تلاش. اگر این دو عامل در یک ملتی وجود داشته باشد، شخصیتها بودن و نبودنشان خسارت است، منتها به حرکت کلی ضربهای نمیزند. ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
🖼 #بسته_خبری | آرمانخواهی | جنگ احد | شهید رئیسی | شهید نصرالله | جبهه مقاومت
💻 Farsi.Khamenei.ir
🖊بررسی شخصیت امام حسن(ع)
📝 استاد #آیت_الله_فرحانی :
🔹امام حسن مجتبی(ع) شخصیتی است که 25 بار پیاده به مکه مشرف شد. وقتی به درِ مسجد میرسید، اشک میریخت و میفرمود:
الَهِي ضَيْفُكَ بِبَابِكَ سَائِلُكَ بِبَابِكَ، عَبْدُكَ بِبَابِكَ، يَا مُحْسِنُ قَدْ اَتَاكَ الْمُسِيئ، وَ قَدْ اَمَرْتَ الْمُحْسِنَ مِنَّا اَنْ يَتَجَاوَزَ عَنِ الْمُسِيءِ، فَتَجَاوَزْ قَبِيحَ مَا عِنْدِي بِجَمِيلِ مَا عِنْدَكَ يَا كَرِيمُ؛
خدايا! مهمانت بر درِ توست، گدايت بر درِ توست، بندهات بر درِ توست. اي احسانكننده! بندۀ بدكردار نزد تو آمده است و تو به نيكوكاران امر كردهاي كه از بدكرداران درگذرند؛ پس اي خداوند كريم! با زيباييهاي خود از بديهاي من درگذر.
🔸چنین شخصیتی با این حالات معنوی، روحیات فردی و اجتماعی ممتازی داشت؛ برای مثال، در برابر فقر اقتصادی، دو بار تمام داراییاش را در راه صدقه داد و در برابر فقر فرهنگی جامعه، برخوردی خوش و معرفتزا داشت. در سیرۀ ایشان آمده است که پیرمردی از شام آمده بود و تحت تبلیغات غلط، به حضرت(ع) دشنام داد و جسارت کرد!
📌 در مقابل، حضرت با آرامش تمام سخنِ پیرمرد را شنید و در نهایت به او احترام کرد و فرمود:
گویا در این شهر غریب هستی و جایی نداری. خانۀ ما وسیع است و دارای امکانات؛ بیا و در خانه استراحت کن!
حضرت در کمال احترام، او را دعوت نمود و با آغوش باز از او پذیرایی کرد.
📚 انسان معاصر و ناگزیری از معنویت
🌹 #میلاد_امام_حسن علیه السلام مبارک باد.
@albayann
هدایت شده از KHAMENEI.IR
23.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌷 #فیلم_کامل شعرخوانی آقای محمد رسولی از تهران که رهبر انقلاب پس از آن گفتند «هر بیتش یک آفرین داشت!»؛ امشب در دیدار شاعران در شب ولادت کریم اهلبیت امام حسن(علیهالسلام)
بسوز ای سعی باطل، پرچم ایران نمیسوزد
نمیدانی مگر در شعلهها ایمان نمیسوزد
گمان بردی که این بار این حکایت فرق خواهد کرد؟
خدا فرعون را یک بار دیگر غرق خواهد کرد
هر آنچه داشتی رو کردهای، این آخرین برگ است
سر جان شرط میبندم، قمار آخرت مرگ است
ولی ما وعدهحقیم و از باطل نمیترسیم
شهادت آرزوی ماست، از قاتل نمیترسیم
به کف پیراهنی خونین، کسی از راه میآید
خدا زنده است ای مردم، ولیالله میآید
به استقبال او فریاد شد: انّا علی العهدی
کسی که هست عیسی از حواریون او مهدی
💻 Farsi.Khamenei.ir
📝استاد #آیت_الله_فرحانی
اولین علامت طالبِ واقعی و صدق در ادعا، این است که اهل فکر باشد.
@albayann
البیان
📝استاد #آیت_الله_فرحانی اولین علامت طالبِ واقعی و صدق در ادعا، این است که اهل فکر باشد. @albayann
📝استاد #آیت_الله_فرحانی :
🔹اولین علامت طالبِ واقعی و صدق در ادعا، این است که اهل فکر باشد. برادران! مثلاً چقدر دربارۀ ماه مبارک رمضان فکر کردید؟ در روایت آمده است: «تَفَكُّرُ سَاعَةٍ خَيْرٌ مِنْ قِيَامِ لَيْلَةٍ أو ألْفِ سَنَة.» چقدر دربارۀ معنای «ضیافت الهی» فکر کردیم؟ تا کنون همت کردیم دَه ـ بیست دقیقه دربارۀ این معانی و حقایق فکر کنیم؟ سالهای عمرمان به سرعت میگذرد و دستمان همچنان خالی میماند. قرآنی میخوانیم و نمازی شرکت میکنیم و روزهای میگیریم؛ ولی هیچ ثمرهای نمیبینیم! باید توجه کنیم و فکر کنیم که تفاوت عمده و اصلی، در ظاهر نیست و اینطور نیست که ماه رمضانِ برخی با ماه رمضانِ ما از جهت ظاهری، تفاوتی داشته باشد؛ بلکه تفاوت در این است که آنها با تفکر و تأمل به این نتیجه رسیدهاند که باید حرکت کنند، باید یک مسیر معنوی را طی کنند و خودشان را آماده میکنند. وقتی اینگونه شد، حرکت و عمل نتیجه میدهد و به مقصود میرسد.
🔸حضرت امام(ره) در کتابهای مختلف اخلاقیشان بسیار تأکید دارند که نخست باید اهمیت ضیافت الهی و اهمیت هر عبادتی را بفهمیم. من ماه مبارک را مثال زدم، در حالی که بحث ما نماز است؛ چراکه این امور، از آداب عمومیِ هر عبادتی است.
📌بنابراین، نخستین شرط سیر معنوی در تمام عبادات این است که ایمان بیاوریم. من باید باور کنم نمازْ معراج است. باید روی این فکر کنیم. ما چند بار در نمازمان احساس پرواز معنوی داشتیم؟ اگر باور کردیم که «إنَّ الصَّلَاةَ مِعرَاجُ المُؤمِنْ» و این را درک کنیم و بفهمیم که پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «الصَّلَاةُ قُرَّةُ عَیْنِی»، نماز نور چشم من است، اولین قدم سیر معنوی در نماز را طی کردیم.
پس برادران و عزیزان! قدمِ اول این است که ما اهمیت عبادت خدا را بفهمیم. اگر این را فهمیدیم، بدون هیچ زحمت و فشاری، نماز بهتری خواهیم خواند و روزههایمان نیز کیفیت بهتری مییابد و قرآن خواندنمان نیز تغییر خواهد کرد.
💠لذا حضرت امام(ره) در راهکارشان برای درک حقیقت نماز، میفرماید:
اگر میخواهی برسی، باید پیش از وقتِ نماز به فکر مشغول شوی و در این فکر باشی که وقت ملاقات نزدیک میشود. در روایات آمده است: امیرالمؤمنین(ع) در وسط جنگ، بارها به آسمان نگاه میکرد که وقت نماز کی میرسد!
و برای آنکه عظمتِ این عبادات را باور کنیم، یکی از بهترین کارها این است که گاهی روایات مربوط به نماز و روزه را مرور کنیم، بنویسیم و برای خودمان یادآوری کنیم. اگر این را امتحان کنید، بعد از مدتی، هنگامی که میخواهید نماز بخوانید، میبینید از همین سورۀ «حمد» و «قل هو الله احد»، از همین ذکر عادی رکوع و سجود، از همین نماز، لذت دیگری میبرید.
🖇بعد که اعتقاد پیدا کردیم و عظمت و اهمیت عبادت و نماز را درک کردیم، کافی است گناه را در زندگیمان ریشهکن کنیم.
با این وضعیت و شرایط، اگر نماز خوبی بخوانیم و آداب نماز را رعایت کنیم، به همهجا خواهیم رسید؛ به همهجا. این عرض بنده، عین مفاد روایت و حدیث «قرب نوافل» است. امام در کتاب آداب الصلاۀ فرمودند:
بالجمله، كشفى اتمّ از كشف نبىّ ختمى(ص)، و سلوكى اصحّ و اصوب از آن نخواهد بود؛ پس تركيبات بىحاصلِ ديگر را كه از مغزهاى بيخردِ مدعيان ارشاد و عرفان است، بايد رها كرد.و سلوک پیامبر اکرم(ص) با نماز است.
📚ادب حضور
#فکر
#عبادت
#ماه_رمضان
@albayann
هدایت شده از KHAMENEI.IR
💻 هماکنون؛ #تیتر_یک KHAMENEI.IR با پیام نوروزی رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت حلول سال جدید
⚙️ سال ۱۴۰۴؛ سال «سرمایهگذاری برای تولید»
👈«سرمایهگذاری برای تولید» مایهی گشایشی برای معیشت مردم
👈سال پرماجرای ۱۴۰۳، سال نمایش قوت معنوی ملت ایران
👈امت اسلامی و آزادگان عالم باید در مقابل جنایات در غزه و یمن بایستند. ۱۴۰۳/۱۲/۳۰
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
⚙️ رهبر انقلاب: تصور نیابتی بودن مقاومت، اشتباه بزرگ غرب است
ایران آغازگر درگیری نخواهد بود اما اگر کسی خباثت کند سیلیهای سختی خواهد خورد
🔹️حضرت آیتالله خامنهای صبح امروز در دیدار نوروزی در جمع اقشار مختلف مردم و مسئولان:
✏️یک اشتباه بزرگی را که سیاستمداران آمریکایی و اروپایی و امثال اینها میکنند، این است که مراکز مقاومت در منطقه را اسمش را میگذارند نیروهای نیابتی ایران و به آنها اهانت میکنند. نیابتی یعنی چه؟ ملت یمن انگیزه دارد، مراکز مقاومت در کشورهای منطقه انگیزه دارند. ایران نایب لازم ندارد. نیابت یعنی چه؟ خودشان هستند.
✏️در آغاز قضیه فلسطین، یکی از کشورهایی که در خط مقدم مقابله با این کار قرار گرفت، کشور یمن بود. حاکم آن روزش بلند شد، رفت و در یک اجتماع بینالمللی شرکت کرد و مخالفت میکرد. مخالف این دشمنیها، این خباثتها، این ظلمهایی که امروز و دیروز رژیم صهیونیستی غاصب خبیث نسبت به مردم انجام میدهد، هستند. اعتراض دارند، ایستادگی میکنند و مقاومت میکنند. اشتباه بزرگ این است که خیال میکنند اینها به نیابت از ایران دارند این کار را میکنند. نه، به نیابت نیست. نظر ما معلوم است، نظر آنها هم معلوم است.
✏️امروز ملتها با این خباثتهایی که رژیم صهیونیستی دارد انجام میدهد، مسلماً مخالفند، معارضند. در برابر اینها هر جور بتوانند، هر که بتواند مقاومت میکنند. جمهوری اسلامی هم محکم ایستاده در مقابل این زورگوییها، در مقابل این خباثتها. ما صریح مواضع خود را اعلام کردهایم. از مبارزان فلسطینی، از مبارزان لبنانی که از کشورشان، از فلسطینشان، از غزه، از فلسطین دفاع میکنند، از اینها ما حمایت میکنیم. این روش همیشه جمهوری اسلامی بوده است. البته تهدید میکنند. بدانند ما هیچوقت شروعکننده برخورد، درگیری با این و آن نبودهایم. اما اگر چنانچه کسی خباثت کند و شروع کند، بداند که سیلیهای سختی خواهد خورد.
🖼 #بسته_خبری
💻 Farsi.Khamenei.ir
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَلِيَّ اللّٰهِ، أَنْتَ أَوَّلُ مَظْلُومٍ، وَأَوَّلُ مَنْ غُصِبَ حَقُّهُ، صَبَرْتَ وَاحْتَسَبْتَ حَتَّىٰ أَتَاكَ الْيَقِينُ، فَأَشْهَدُ أَنَّكَ لَقِيتَ اللّٰهَ وَأَنْتَ شَهِيدٌ، عَذَّبَ اللّٰهُ قاتِلَكَ بِأَنْواعِ الْعَذابِ وَجَدَّدَ عَلَيْهِ الْعَذابَ، جِئْتُكَ عارِفاً بِحَقِّكَ، مُسْتَبْصِراً بِشَأْنِكَ، مُعادِياً لِأَعْدائِكَ وَمَنْ ظَلَمَكَ، أَلْقىٰ عَلَىٰ ذٰلِكَ رَبِّي إِنْ شَاءَ اللّٰهُ، يَا وَلِيَّ اللّٰهِ، إِنَّ لِي ذُنُوباً كَثِيرَةً فَاشْفَعْ لِي إِلىٰ رَبِّكَ فَإِنَّ لَكَ عِنْدَ اللّٰهِ مَقَاماً مَعْلُوماً، وَ إِنَّ لَكَ عِنْدَ اللّٰهِ جَاهاً وَشَفاعَةً وَقَدْ قالَ اللّٰهُ تَعالىٰ: ﴿وَ لاٰ يَشْفَعُونَ إِلاّٰ لِمَنِ ارْتَضىٰ﴾.
🏴#شهادت_امام_علی علیه السلام تسلیت باد.
@albayann
البیان
حالات امیرالمومنین علیه السلام استاد #آیت_الله_فرحانی #ماه_رمضان #شهادت_امام_علی @albayann
🖊 حالات امیرالمومنین علیه السلام
📝 استاد #آیت_الله_فرحانی :
🔹امیرالمؤمنین(ع) بارزترین فردی است که دعوت نبی مکرم اسلام(ص) را اجابت کرد و فرمود: «از زمانی که ندای پیغمبر اکرم(ص) در شعبان را شنیدم، روزۀ ماه شعبان از من فوت نشد و انشاءالله در مابقی عمرم نیز فوت نخواهد شد.» حضرت امیر(ع) به دقت این نسخه را در خود عملی ساخت و بر همین اساس، حالات ایشان شبیهترین حالات به پیامبر اکرم(ص) بود. روایتی از یاران بامعرفت امام علی(ع) در این زمینه وجود دارد که حالات زیبا و عجیب آن حضرت را بیان میکند. نوف بُکالی و حبّه عُرَنی نقل میکنند: شبی در بیرونیِ منزل امیرالمؤمنین(ع) بودم که دیدم ایشان بیدار شد و اشک میریخت و گریه میکرد و آیات سورۀ آلعمران را میخواند. من به حبّه گفتم: میبینی حالات امیرالمؤمنین را؟! میبینی این حالات چقدر شبیه حالات نبی اکرم(ص) است؟!
🔸امیرالمؤمنین(ع) رو به حبّه کرد و فرمود: «إِنَّ لِلَّهِ مَوْقِفاً وَ لَنَا بَيْنَ يَدَيْهِ مَوْقِفاً لَا يَخْفَى عَلَيْهِ شَيْءٌ مِنْ أَعْمَالِنَا يَا حَبَّةُ إِنَّ اللَّهَ أَقْرَبُ إِلَيَّ وَ إِلَيْكَ مِنْ حَبْلِ الْوَرِيدِ.» سپس حضرت رو به نوف کرد و پرسید: آیا تو خواب هستی؟ نوف گفت: خیر یا امیرالمؤمنین! من بیدارم و امشب بسیار گریستهام.
🖇سپس امام فرمود: «إِنْ طَالَ بُكَاؤُكَ فِي هَذَا اللَّيْلِ مَخَافَةً مِنَ اللَّهِ تَعَالَى قَرَّتْ عَيْنَاكَ غَداً بَيْنَ يَدَيِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ»؛ ای نوف! اگر این آیات را در سحرها بخوانی و اشک بریزی، به تو نور چشم خواهند داد. سپس فرمود: «إِنَّهُ لَيْسَ مِنْ قَطْرَةٍ قَطَرَتْ مِنْ عَيْنِ رَجُلٍ مِنْ خَشْيَةِ اللَّهِ إِلَّا أَطْفَأَتْ بِحَاراً مِنَ النِّيرَانِ يَا نَوْفُ إِنَّهُ لَيْسَ مِنْ رَجُلٍ أَعْظَمَ مَنْزِلَةً عِنْدَ اللَّهِ مِنْ رَجُلٍ بَكَى مِنْ خَشْيَةِ اللَّهِ وَ أَحَبَّ فِي اللَّهِ وَ أَبْغَضَ فِي اللَّهِ»؛ ای نوف! امکان ندارد چشمی در سحرهای ماه شعبان از خوف خدا گریان شود، مگر اینکه دریاهایی از آتش الهی را خاموش کند. این اشکهای سحر، در تأسی از سنت رسول خداست.
📌سپس امام(ع) به راه افتاد و چنین با خود زمزمه میکرد: «لَيْتَ شِعْرِي فِي غَفَلَاتِي أَ مُعْرِضٌ أَنْتَ عَنِّي أَمْ نَاظِرٌ إِلَيَّ وَ لَيْتَ شِعْرِي فِي طُولِ مَنَامِي وَ قِلَّةِ شُكْرِي فِي نِعَمِكَ عَلَيَّ مَا حَالِي»، و این حالات امیرالمؤمنین(ع) تا صبح ادامه داشت.
📚 انسان معاصر و ناگزیری از معنویت
#ماه_رمضان
#شهادت_امام_علی
@albayann
⁉️ ادبِ وقت به چه معناست؟
📝 استاد #آیت_الله_فرحانی :
🔹حضرت امام(ره) معتقدند ـ تجربه هم این را ثابت کرده است ـ یکی از مهمترین موانع حضور قلب، این است که قلبِ ما فارغ نیست. در همین روایت هم خواندید: «لَا يَشْغَلَ قَلْبَهُ بِأَمْرِ اَلدُّنْيَا»؛ نباید قلبش را به امر دنیا مشغول کند. قلبی که فارغ نیست، حاضر نیست. امام(ره) در کتاب آداب الصلاۀ تشبیه خیلی زیبایی دارند که: قلبِ ما مثل یک پرنده است که با شاخههای درخت بازی میکند و هرچه شاخههای این درخت بیشتر باشد، این پرنده جای پریدنش بیشتر است. بنابراین، هر کس درختِ قلبش را هرس کند و شاخههای اضافی آن را قطع کند، این پرنده نمیتواند زیاد بپرد و سکون پیدا میکند. ولی وضع ما خراب است و قلب ما آنقدر شلوغ است که آرامشش را از دست میدهد!
🔸مهمترین ادب از آداب فراغت قلب، ادبِ فراغت وقت است. فراغت وقت در یک معنای ساده یعنی اینکه باید وقت ملاقات با خدا را عزیز و مهم بشماریم. وقت نماز، وقت ملاقات ما با خداست. باید در وقت نماز چگونه باشیم و چگونه به سمت نماز برویم؟
📌باید از قبلِ نماز، وقت را خالی کرد و باید برای این برنامهریزی کرد. آدم باید دربارۀ این موضوع فکر کند که وقت نماز، وقت ملاقات با خداست. اگر به این فکر کرد و تمرین کرد، فراغت وقت پیدا خواهد کرد و وقت نماز را با هیچ چیزی عوض نخواهد کرد. در این صورت، امکان ندارد این شخص برای نماز شب بلند نشود یا نماز اولِ وقت را از دست بدهد؛ بلکه به صورت خودکار در وقت نماز حرکت خواهد کرد. مشکل این است که ما برای وقت ملاقات با خدا کار نمیکنیم و وقت خود را خالی نمیکنیم.
#وقت
@albayann