🔹دعوت نامه آیین روز فرهنگی شهر هشتگرد
شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳، ساعت ۹
مجتمع فرهنگی و هنری ۹ دی شهرداری هشتگرد
البرز پژوهی @alborzology
🔹 برگی از تاریخ استان البرز
انتقال دکتر محمد مصدق از زندان بیرجند به روستای احمدآباد شهرستان نظرآباد توسط رضا شاه پهلوی، ۱۳ آذر ۱۳۱۹
برداشت از: روزنامه اطلاعات، سال نود و نهم، شماره ۲۸۸۲۸، سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳، ضمیمه ادب و هنر، صفحه ۸
البرز پژوهی @alborzology
🔹وصیت مصدق به ادای فریضه حجش توسط طالقانی
در سال ۱۳۴۹ پس از مرگ دکتر محمد مصدق و به خاک سپاری اش در تبعیدگاهش روستای احمدآباد مصدق از توابع شهرستان نظرآباد استان البرز، فرزندش نزد آیت الله سید محمود علایی طالقانی رفته و از ایشان درخواست می کند که با توجه به اعتماد و احترامی که پدرش برای طالقانی قائل بوده و همچنین طبق وصیت ایشان، وظیفه حج مصدق را به گردن گرفته و اجرا کند.
این سند نشان از گزارش ساواک در ۱۳ آذر ۱۳۴۹ از اقدام طالقانی برای اجرای نیابتی حج مصدق دارد. شواهد نشان می دهد که ساواک متوجه این که طالقانی قصد دارد نیابت حج چه کسی را عهده دار شود، نشده بود. به هر حال، حکومت پهلوی، طالقانی را ممنوع الخروج می کند و این آرزوی مذهبی دکتر مصدق هم محقق نمی شود.
برداشت از کانال تلگرامی طالقانی و زمانه ما
البرز پژوهی @alborzology
🔹برگی از تاریخ استان البرز
گزارش تیمسار سرتیپ ولی الله فلاحی جانشین رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران به امام خمینی درباره جنگ
روزنامه کیهان، شماره ۱۱۱۶۰، یک شنبه ۱۶ آذر ۱۳۵۹، صفحه ۱۲
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹 برگی از تاریخ استان البرز
اطلاعیه حراج محصولات شرکت ریسندگی و بافندگی کرج
روزنامه کیهان، شماره ۱۰۸۷۳، پنج شنبه ۱۵ آذر ۱۳۵۸، صفحه ۱۱
🔗 البرز پژوهی @alborzology
▪️آیین تشییع و خاک سپاری پیکر بانو زهرا تجویدی (نویسنده، هنرمند و فرزند شادروان استاد علی تجویدی) امروز چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ در آرامستان بهشت سکینه کرج برگزار می شود.
روزنامه اطلاعات، شماره ۲۸۸۲۹، چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳، صفحه ۱۶
البرز پژوهی @alborzology
🔹 سخنران آیین روز فرهنگی هشتگرد
آقای خسرو معتضد (نویسنده و تاریخ نگار شناخته شده) در آیین روز فرهنگی شهر هشتگرد سخن خواهد گفت.
شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳، ساعت ۹
هشتگرد، مجتمع فرهنگی ۹ دی
🔗 البرز پژوهی @alborzology
به مناسبت روز فرهنگی هشتگرد؛
🔹هشتگرد فقط یک نام نیست / از آثار دوره اشکانی تا قدمت هزار ساله تشیع
نام هشتگرد گرانبار از معنا و دلالتهای فرهنگی و تاریخی است. از تپه جنوبی آن به نام چال تپه، سفالهای دوره اشکانی به دست آمده است. تشیع نیز در این شهر قدمتی هزار ساله دارد.
یادداشت منتشر شده حسین عسکری در خبرگزاری مهر
👇
https://www.mehrnews.com/news/5647224/
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹همایش روز جهانی کوهستان در البرز
با پیام راهکارهایی برای آینده پایدار
و رونمایی از کتاب رنج راه نوشته کامبیز بختیاری و خاطره امینی
با همکاری هيئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان البرز، اداره ورزش و جوانان، شهرداری کرج، کانون کوه
شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳، از ساعت ۱۷ تا ۱۹
کرج، جهانشهر، روبه روی استانداری، سالن میلاد
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹چرا زنان اجازه ورود به این روستای مرموز را ندارند؟
گزارش خبرگزاری العين از روستای ایستا طالقان
Published on: 2023/7/23 19:46 IRST
اهالی روستای مرموز «ایستا» در طالقان، غرب تهران، اجازه ورود هیچ زنی را به روستای خود نمیدهند. این روستا که یکی از مرموزترین مکانهای ایران محسوب میشود، در استان البرز قرار دارد و در آن سبکی از زندگی قاجاریه و دور از مدرنیته جریان دارد.
کسانی که به طالقان سفر میکنند عمدتاً دوست دارند از طبیعت زیبای این شهرستان دوستداشتنی دیدن کنند و به همین خاطر روستای ایستا نیز به عنوان یکی از جذابیتهای طبیعی طالقان بین مردم مشهور است.
با این حال این روستای ییلاقی و زیبا مردمانی دارد که به دور از هیاهوی شهر، در انزوای مطلق زندگی میکنند و هیچ زن و وسیله ارتباطی را به جمعشان راه نمیدهند. گفته میشود هیچ کس از اتفاقات داخل قلعه روستا خبر ندارد.
اهالی ایستا که با نامهای ترکآباد، فانوسآباد یا منتظران طالقان نیز شناخته میشود کسی را به جمع خود راه نمیدهند و با بیرون از قلعه نیز ارتباط نگرفتهاند. هیچ کس تا حالا ندیده عضوی از آنان بیرون بیاید یا در جایی دیگر دیده شود.
ایستاییها اجازه ورود بانوان به روستای خود را نمیدهند و از استفاده از هرگونه وسایل مدرن پرهیز میکنند. گفته میشود اهالی این روستا متمولند و از طریق فروش زمینهای پدریشان در تبریز روزگار میگذرانند. همچنین گرانترین اسبها در این روستا پرورش داده میشود.
با این حال اهالی ایستا شناسنامه ندارند، جزو آمار جمعیت ایران به حساب نمیآیند و هیچگونه خدمات دولتی را دریافت نمیکنند.
با این عزلتگزینی و انتخاب زندگی رهبانی، هالهای از شایعات و سخنان عجیب را در اطراف خود پراکندهاند. اهالی بومی طالقان هم به درستی نمیدانند اینان از کجا آمدهاند و چه مرام و مسلکی دارند. گفته میشود اهالی این روستای مرموز تمامی مایحتاجشان را تا آنجا که مقدور باشد از امکانات خود تهیه میکنند. از خورد و خوراک تا وسایل زندگی. عمده سازههایشان کار دست است.
ایستاییها به اندازه نیاز خود کشاورزی میکنند و برای تأمین گوشت و پروتئین خود گاو، گوسفند و طیور پرورش میدهند. این روستاییها حتی برای حمل و نقل و سواری نیز از اسب استفاده میکنند. گفته میشود تا چند سال پیش به راحتی میتوانستند آنان را دیده که سوار بر اسب یا درشکه و گاری در «شهرک» تردد میکنند ولی مدتی است که به دلیل شلوغی طالقان، اهل روستا، کمتر با این وسایل داخل شهر میآیند. این افراد معتقدند هر چه کمتر به جامعه بیرون خود و دیگران محتاج بوده و در تعامل باشیم، شانس نجاتشان بیشتر است.
شنیدهها حاکی از آنند که ساکنان ایستا در اصل ترکزبان و از مقلدین میرزا صادق مجتهد تبریزی هستند. این روستا از سمت شمال با الموت و مازندران و از سمت جنوب با فشگلدره و ساوجبلاغ همسایه است.
👇
https://alainpersian.com/article/women-iran-village
▪️درباره خبرگزاری العین
خبرگزاری العین در سال ۲۰۱۵ تاسیس و در ابتدای سال جاری میلادی به شرکت سرمایه گذاری جهانی رسانه IMI منطقه تجارت آزاد ش.خ.م (مقر اصلی آن در ابو ظبی- امارات متحده عربی قرار دارد) واگذار شده است. هدف خبرگزاری العین پیشگامی در زمینه روزنامهنگاری دیجیتال در سطح جهان است و برای رسیدن به این هدف، مخاطبان خود را به زبان های عربی، انگلیسی، فارسی، ترکی و فرانسوی مورد خطاب قرار می دهد.
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹سريزدي ها بنیان گذاران اتوبوسرانی بین شهری در استان البرز هستند
✍ حسن (داوود) بقایی سریزدی
۱۰ آذر ۱۴۰۳
🔗 البرز پژوهی @alborzology