🔹خطوط تلگراف کرج؛ عکسی از دورۀ قاجار که یک شاهکار مینیمالیستی است
|وب سایت فرادید|
اول آذر ۱۴۰۳
ما وقتی به عکسهای دورۀ قاجار نگاه میکنیم، معمولا بیش از آنکه به قاببندی این عکسها و سایر ویژگیهای زیباییشناسانهشان توجه کنیم، مجذوب جنبۀ تاریخی آنها میشویم و به این موضوع توجه میکنیم که چیزهای مختلفی که در عکس میبینیم، از آرایش چهرهها و لباسها تا وضع ساختمانها و خیابانها، چقدر در گذشته متفاوت از امروز بوده است.
اما با این حال در بین عکسهای این دوره، گاهی به مواردی برمیخوریم که صرف نظر از این جنبههای جالب تاریخی، ارزشهایی هنری و زیباییشناسانه نیز در خود دارند. نمونۀ آنها این عکسی است که یکی از عکاسان دربار ناصرالدین شاه (احتمالا عبدالله قاجار) از خطوط تلگراف در دشتهای مابین روستای ینگی امام و شهر کرج گرفته است.
البته این عکس ارزش تاریخی قابل توجهی هم دارد و شکل و شمایل نخستین خطوط ارتباطی مدرن در ایران را به ما نشان میدهد. اما آنچه که به ویژه در عکس جلب توجه میکند، خلاقیت عکاس در ارایۀ یک منظرۀ احساسبرانگیز مینیمالیستی است.
عکاس به جای اینکه شخصیت حاضر در تصویر را در نزدیکی دوربین قرار دهد تا چهرۀ او را به ما نشان دهد، او را در فاصلهای نسبتا دور و در پای اولین تیر تلگراف به تصویر کشیده است، آن هم در حالیکه افسار اسبش را گرفته و به زاویۀ مخالف دوربین نگاه میکند.
دور بودن سوژه، نگاه او به جهت مخالف، حضور اسب در تصویر و مهمتر از همه، پرسپکتیو زیبای تیرهای تلگراف که در میانۀ این دشت خلوت تا امتداد افق کشیده شدهاند، در مجموع احساسات و مفاهیمی نظیر غربت، سفر، دوری و امیدواری را به مخاطب عکس منتقل میکنند.
از این جهت این عکس بیش از آنکه شبیه به عکسهای دورۀ خودش باشد، شبیه به عکسهای هنری دورههای معاصر است؛ به ویژه عکسهای مینیمالیستی که میکوشند با بهکارگیری کمترین عناصر ممکن، تاثیری ژرف و عمیق بر مخاطب باقی بگذارند.
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹 برگی از تاریخ استان البرز
لاله و لادن دوقلوی به هم چسبیده که ۱۳ ساله هستند، در کرج زندگی میکنند و به یک مدرسه معمولی میروند و سال گذشته در کلاس خود شاگرد اول شدهاند. لاله و لادن میگویند از زندگی با هم راضی هستند و اوقات بیکاری را زبان میخوانند. لاله گفت دوست دارد بعد از آنکه درسش را تمام کرد، خبرنگار شود...
روزنامه اطلاعات، ۱۹ دی ۱۳۶۶
[لاله و لادن بیژنی (متولد ۱۰ دی ۱۳۵۲ - درگذشت ۱۷ تیر ۱۳۸۲) دوقلوی به هم چسبیده بودند که پس از عمل جراحی به قصد جداسازی در بیمارستانی در سنگاپور به فاصلهٔ چند ساعت از یکدیگر درگذشتند]
✍ بیشتر درباره لاله و لادن
🔗 البرز پژوهی @alborzology
❌ وقتی مدیرکل کتابخانه های عمومی از وضعیت سرانه مطالعه در البرز خبر ندارد!
|خبرگزاري تسنیم|
۴ آذر ۱۴۰۳
علی معدنیپور مدیرکل کتابخانههای عمومی استان البرز در پاسخ به سئوال خبرنگار تسنیم درباره تازهترین میزان سرانه مطالعه در استان گفت: در حال حاضر آمار دقیقی از این حوزه در دسترس نیست.
👇
https://tn.ai/3206363
🔗 البرز پژوهی @alborzology
19.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 گزارش علی منصور زارع (خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما) از طراحی و نصب نمادهای باستانی و تاریخی شهرستان ساوجبلاغ در شهر هشتگرد
شبکه البرز
۴ آذر ۱۴۰۳
۳ دقیقه
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹 برگی از تاریخ استان البرز
اعتراض دانش آموزان دبیرستان بوعلی کرج
روزنامه کیهان، شماره های ۱۰۸۶۶ و ۱۰۸۶۷، ۵ و ۶ آذر ۱۳۵۸، صفحه های ۱۱ و ۲
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹برگی از تاریخ استان البرز
مصاحبه مطبوعاتی شیخ علی تهرانی درباره مسائل روز
روزنامه کیهان، شماره ۱۱۱۵۱، پنج شنبه ۶ آذر ۱۳۵۹، صفحه های ۱ و ۱۱
✍ شیخ علی مرادخانی ارنگه معروف به شیخ علی تهرانی در روز ۲۷ مهر ۱۴۰۱ در سن ۹۶ سالگی در شهر تهران درگذشت. او در ۴ اردیبهشت ۱۳۰۵ در محله سرچشمه تهران در یک خانواده اهل روستای ارنگه از توابع بخش آسارا شهرستان کرج متولد شد.
🔗 البرز پژوهی @alborzology