۱
قَالَ اجْعَلْنِي عَلَىٰ خَزَائِنِ الْأَرْضِ
إِنِّي حَفِيظٌ عَلِيمٌ (یوسف ، ۵۵)
[یوسف] گفت : مرا رییس جمهور(!) و
مسئول و مدیر خزائن مردم روی زمین
قرار ده که دو ویژگی دارم: حفیظ و علیم!
| حفیظ به بیانی یعنی امانتدار
| و علیم یعنی دانا به مسائل!
این دو مولفه، سوغات ریاست موفق و
درخشانِ یوسفِ صدیقِ نبی به امضای
#قرآن_عزیز است ؛ با تعیین دو
مرزبندی و ملاک برای انتخاب:
✓ #امانتداری در حوزه عمل است. یعنی این منصب لایق کسی است که دستپاکیاش ثابت باشد. یا حتی دستپاکتر بودنش احراز شده باشد!
✓ #علم هم در حوزه دانایی به مسائل است. این برنامههای تلویزیونی به وضوح نشان میدهد که کدام گزینه، با دانشتر به مسائل و دارای احاطه علمی به جوانب مختلف مسائل است.
پن: ائمه معصومین به ما آموختهاند از
نشانههای علیم بودن، حلم و آرامش
داشتن در پاسخ است!
ملاک را قرآن میدهد
✅ تطبیقش با شما
@ehsansaadi 👈
@alfavayedolkoronaieh
.
بابا یک خاطره تعریف میکنن از دوران کاندیداتوریِ بنیصدر.
اون زمان که به واسطهی تبلیغات گسترده و فریب اذهان عمومی، مردم یکپارچه شعار میدادن: بنیصدر صد در صد و جَو بشدت به نفع ابوالحسن بوده...
بابا برای شنیدن یکی از سخنرانیهای تبلیغاتی ابوالحسن بنیصدر که در حرم برگزار شده میرن مشهد.
اونجا هم هوادارای بنیصدر با شعار و سر و صدا جَو رو دست گرفته بودن و فضا کاملا به نفع بنیصدر خائن بوده...
خلاصه بابا میگن بنیصدر رفت پشت تریبون و گفت: "ما با ولی فقیه مخالف نیستیم ما با دیکتاتوریِ فقیه مخالفیم."
بابا میگن تا اینو گفت من بلند شدم و زیر لب گفتم خدا لعنتت کنه مگه فقیه دیکتاتور میشه؟
و میگن از همونجا رفتم و گفتم من به این رأی نمیدم و بهش رأی هم ندادم...
این خاطره رو بابا هر وقت تعریف میکنن من به این فکر میکنم که کلیدواژههای گفتمان هر آدمی چقدر میتونن تفکر اون آدم رو هویدا کنن و برای همین توی مناظرات و تبلیغات کاندیداها معمولا خیلی روی کلیدواژههاشون دقت دارم.
یادمه یه بار حسن روحانی توی جزیرهی کیش یه سخنرانی داشت که از تلویزیون پخش میشد، اونجا در خلال صحبتهاش مطلبی راجع به فلسطین گفت و بین حرفهاش گفت: کشورِ اسرائیل... این رو که گفت من دقیقا یاد خاطرهی بابا افتادم و با خودم گفتم خدا لعنتت کنه اسرائیلِ دزدِ غاصب، مگه کشوره؟
من همونجا گفتم این آدم به درد ریاست جمهوری برای جمهوری اسلامی نمیخوره، این آدمیزاد هیچ همخونی با بینشِ انقلاب ما نداره، جمهوری اسلامی که پرچمدار مبارزه با اسرائیله و اصلا اسرائیل رو به رسمیت نمیشناسه به حدی که حتی کشتیگیراش حاضر نمیشن مقابل نمایندهی اسرائیل روی تشک برن، چطور میتونه کسی در صدرش قرار بگیره که به اسرائیل میگه کشور؟!
توی مناظرات دیشب پزشکیان یک گذاری داشت به قبل از انقلاب و شرایطِ خوبِ جادههای کشور در اون زمان...
خب اینها در واقع مصداق بارزیه برای از کوزه همان تراود که در اوست!
آدمیزادی که بعد از ۴۵ سال اقتدار و سربلندی یک کشور، داره حسرت روزهای اسارت و بدبختی کشور رو میخوره یعنی مدل فکریش همینه و فهمش از کشورداری همون تقدیم کردن کشور به اجنبیه...
استاد پناهیان هم اون زمانی که حسن به رهبری توهین کرد و صحبت ایشون مبنی بر آتیش زدن برجام رو به سخره گفت یک صحبت مفصلی راجع به کلیدواژهها داشتن که خیلی قشنگه که اونو خودتون برید پیداش کنید و بشنوید...
هیچی دیگه.
همینو میخواستم بگم که آدمیزاد چیزی نیست جز کلمههاش!
کلمههای کاندیداها رو دقیقتر بشنوید.
اونها با کلمههاشونه که بینش خودشون رو هویدا میکنن و بعدها با همین بینشه که قراره برای ما کشورداری کنن...
والسلام علی من اتبع الهدی
راستی! بابا اون سال به آقای حبیبی رأی دادن که من تو کتاب خاطرات امام، به نقل از حاج احمد آقا خوندم که امام خمینی هم به آقای حبیبی رأی داده بودن.
چه میکنه این کشفِ کلیدواژهها...
✍ملیحه سادات مهدوی
@sharaboabrisham
@alfavayedolkoronaieh
🌱سخنی از شهید مطهری :
یك ملت زمانی به بلوغ میرسد که انتخاب کند، حتی اگر غلط هم انتخاب کند باز هم بهتر از انتخاب نکردن است. در غیر این صورت آن ملت هیچگاه به بلوغ نمیرسد و همیشه در معرض سقوط است.
@chanel_komeil
@alfavayedolkoronaieh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آقای پزشکیان در برنامه اقتصادی اش در صداوسیما دو اقتصاددان آورد که نظرات هرکدام با دیگری زمین تا آسمان تناقض دارد؛ فردا اگر رای آورد میخواهد با کدام رویکرد اقتصادی مملکت را اداره کند؟
ایشان بعد از این همه سال کار سیاسی میگوید من تخصص ندارم! اداره کشور توسط چنین فردی ترسناک است!
بخشی از صحبتهای امروزم در مناظره با آقای کواکبیان در دانشگاه آزاد
@Sabeti ✅
@alfavayedolkoronaieh
✒شعر و شلتاق یا حافظه تاریخی؟
تصور کنید تُرشرویی طلبکار را، که جز "اغلبِ مسئولین خرابکار بودهاند"، "اغلبِ مسئولین دزد بودهاند"، "اغلبِ مسئولین باید محاکمه شوند"، چیزی در بساط ندارد، اما هم او، اکثرا همانها را در ستاد خود جمع کرده و به دلیل ضعف منطق و بیان و ایضا حوالت همه چیز به کارشناسان (بخوانید همان مسئولین)، در هر صحنه یکی از همان مسئولینِ را می آورد، که ناتوانی اش را رفع و رجوع کنند! تا اینجای ماجرا، مهم نیست. تناقضات یک کاندیدا و ناتوانی او در ساماندهی تبلیغاتش، به خودِ او مربوط است. در این میان اما، اگر رِندی بخواهد از کمبودِ دیگری پلکان بسازد، باطل را بازتولید کند و به قول خودش "سرِ مردم را شیره بمالد"، نباید بیپاسخ بماند. به محمدجواد ظریف باید گفت:
یک: کلیگویی در باره "قدرت مردم" یا "قدرت معنایی مردم"، بدون نشان دادن جوهره اصلی آن، نوعی بازی با کلمات و اغواگری است! اگر ایرانیان پس از انقلاب قدرت معنوی آفریدند، معلول قدر نهادن به اسلام، تشیع، ولایت، استقلال، ایثارگری و وانهادنِ زدوبند با بیگانه بود. اما این همه، به شما و کارنامهتان چه ربطی دارد؟ کدامین یک از عناصرِ تشکیلدهنده این قدرت، از حمله شما و رفقا در امان بوده است؟ اینکه در باریکهای فرو رفته در خون و آتش، جماعتی با همین قدرت میرزمند و در این مصافِ نابرابر ظفرمند شدهاند، با فکری که اکنون شما تحت بیرق آن سینه می زنید، چه نسبتی دارد؟ اصلا تا به حال، پدیده "مقاومت" کجای ایده شما بوده است؟
دو: از کسی که مدعی است بخشهایی از برجام را انشاء کرده، اما بعد اعتراف می کند که معادلِ تعلیق در آن نبوده و سپس ناگزیر به خطای خود اعتراف میکند، هیچ بعید نیست که یادش برود: تحریم نفت، پتروشیمی، بانک، بیمه، کشتیرانی و...الخ، در دوره مسئولیت وی رخ داده است. در چند سال اخیر، ظریف به کسی می ماند که از سرِ عصبانییت هیستیریک، می گوید تا گفته باشد!
سه: وقتی آمریکا اراده کند که عهد را بشکند و سپس چنین کند، چه تفاوت دارد که برای این کار، بتواند به بندی از برجام استناد کند یا نتواند؟ او هرگاه میلش بکِشد، شما و معاهده تان را باطل و دولتتان را نیز قُفل خواهد کرد، که کرد!
چهار: اگر قرار بوده که بایدن به برجام بازگردد و با اشتُلُم اسرائیل بر جای خود نشسته، باید بر آن معاهده، نمُرده نماز کرد! وانگهی مجلس چرا باید می نشست، تا دولت همچنان به وعده نسیه برجام، بهای نقد بپردازد؟
پنج: بالاخره بایدن به دولتِ شهید جمهور لطف کرد، یا تحریم هایش را به اضعافِ مضاعف افزایش داد؟ با خود چند چندیم؟ آمریکا مگر مشاعر خود را از دست داده است، که به دولتی غربگرا امتیاز ندهد، اما به دولتی انقلابی که برای برجام خود را به در و دیوار نمیزند، درِ باغِ سبز نشان دهد؟
شش: چگونه دولت شهیدِ جمهور با دو هزار و پانصد و هفتاد تحریم، می تواند رشد اقتصادی شش درصدی، حضور در پیمانهای بین المللی، اصلاح ارتباط با همسایگان و جلوگیری از جهش تورم را محقق کند، اما دولت روحانی فقط با تعداد ناقابلِ هزار و پانصد تحریم و برخورداری از موهبت لایتناهیِ برجام، از جایی به بعد کاملا افلیج و از کار افتاده می شود؟
هفت: فهم آقای دکتر از مقوله جنگ و صلح در قرآن اما، در زمره شاهکارهای اوست! اینکه کتاب آسمانیِ ما اولویت را به صلح می دهد، از بدیهیات است. اما از کدامین آیه می توان دریافت، که کفار تا ابد باید با معاهدات برجام گونه، سرمایه های مادی و معنوی دولت اسلامی را حراج کنند و "خسارت محض" بیافریند؟ و مسلمانان موظفند تا ابدالآباد خود را به این چرخه باطل بسپارند؟ ما قرآن تبیین میکنیم، یا مسیحیت تبشیری؟
هشت: آیا با شعر و شلتاق، می توان به مصاف حافظه تاریخی رفت؟
♦️@rkaeini
@alfavayedolkoronaieh
رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۲ به ۴.۵ درصد رسید
🔹عملکرد توليد ناخالص داخلی کشور پارسال با احتساب نفت و بدون احتساب نفت به قيمتهای ثابت سال ۱۳۹۵ رسيد که نسبت به سال قبل از آن به ترتیب با افزایش ۴.۵ و ۳.۶ درصدی همراه بوده است.
🔹تحقق رشد اقتصادی ۴.۵ درصدی در سال ۱۴۰۲ در امتداد رشد اقتصادی ۴.۰ درصدی سال ۱۴۰۱ حکایت از تداوم روند رو به بهبود فعاليتهای اقتصادی در کشور دارد.
🔹طبق اعلام بانکمرکزی، براساس محاسبات مقدماتی اداره حسابهای اقتصادی اين بانک، توليد ناخالص داخلی به قيمت پايۀ (به قيمتهای ثابت سال ۱۳۹۵) در سه ماهه چهارم سال ۱۴۰۲ به رقم ۳۷۵۸.۱ هزار ميليارد ريال رسيد که نسبت به سه ماهۀ چهارم سال ۱۴۰۱، رشد ۴.۵ درصدی را نشان میدهد.
🔹همچنين رشد اقتصادی بدون نفت طی دورۀ مذکور معادل ۳.۹ درصد بوده است.
@Farsna
@alfavayedolkoronaieh