آیت الله سید کمال حیدری
🔺 هشدار آیت الله حیدری درباره عقب نماندن مسلمانان از جامعه علمی دنیا 〽️ چرا ما نتوانستیم مبانی فلسف
🔺 ضرورت معرفی مبانی فکری و فلسفی مسلمانان به دنیا
🔹 غربی ها اندیشه های علمی و مبانی فلسفی متفکرین خود را به شیوه های گوناگون به همۀ دنیا معرفی می کنند به طوری که حتی آشنایی با دیدگاه های این دانشمندان برای جوامع دیگر نوعی افتخار علمی محسوب می شود. به عنوان مثال کدام دانشگاه در جهان وجود دارد که با مباحث فلسفی سر و کار داشته باشد اما اساتید و دانشجویان آنها با تفکرات دکارت و کانت و هایدگر و پوپر و ویتگنشتاین آشنا نباشند و کتاب های شان را در آنجا تدریس نکنند؟!
بر خلاف آنها که بحث های علمی و دستاوردهای فلسفی خود را در سرتاسر عالم منتشر نموده اند، متأسفانه ما در این زمینه ها خیلی عقب هستیم و کارهای جدّی و قابل توجّهی را انجام نداده ایم.
ما در شناساندن نظرات فلاسفۀ خودمان مثل فارابی، ابن سینا، ملاصدرا، ابن رشد و غیره موفق نبوده ایم. کتاب هایی که از متفکران اسلامی در دنیا ترجمه می شود، در مقابل آثاری که از آن طرف در ایران و سایر کشورهای اسلامی ترجمه می شود، اصلاً قابل مقایسه نیست!
✔️ حوزه های علمیه در این زمان که عصر ارتباطات نام گرفته است، باید برای عرضۀ محصولات علمی و فرهنگی خود برنامه ریزی داشته باشند و خیلی بیشتر از این ها تلاش کنند تا حرف ما به گوش تعداد بیشتری از اندیشمندان و مردم دنیا برسد.
✅ https://eitaa.com/alhaydari
❇️ معرفی برخی شروح آیت الله حیدری بر اسفار، مهمترین و بزرگ ترین کتاب مرحوم ملاصدرا، به مناسبت روز بزرگداشت وی
✅ https://eitaa.com/alhaydari
👇👇👇
📚 «الأسفار الأربعة» مهترین اثر فلسفی ملاصدرا و حکمت متعالیه است.
جلد نهم از این کتاب مهم (تتمۀ سفر چهارم: قسم دوم در علم النفس)، به مباحث معاد اختصاص یافته است.
شیخ دکتر عبدالله الأسعد، شرح آیت الله حیدری بر این جلد از کتاب اسفار را در شش جلد (مجموعاً 2839 صفحه) تقریر و تنظیم نموده است.
❇️ این اثر با نگارش مقدمۀ هفده صفحه ای از سوی علامه حیدری آغاز شده است.
اثر حاضر توسط انتشارات مؤسسۀ امام جواد (علیه السلام) منتشر شده و علاقه مندان می توانند آن را از طریق سایت تهیه کنند.
❗️ لازم به ذکر است فایل پی دی اف اثر مذکور نیز از طریق لینک زیر قابل دسترسی است 👇👇
🔗 http://alhaydari.com/ar/2019/06/68018/
✅ https://eitaa.com/alhaydari
🌸🌺🌼 اللّـهُمَّ اَهْلَ الْكِبْرِياءِ وَالْعَظَمَةِ، وَاَهْلَ الْجُودِ وَالْجَبَرُوتِ، وَاَهْلَ الْعَفْوِ وَالرَّحْمَةِ، وَاَهْلَ التَّقْوى وَالْمَغْفِرَةِ، اَسْاَلُكَ بِحَقِّ هذَا الْيَومِ الَّذي جَعَلْتَهُ لِلْمُسْلِمينَ عيداً، وَلُِمحَمَّد صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ ذُخْراً وَشَرَفاً وَمَزيْداً، اَنْ تُصَلِّيَ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد، وَاَنْ تُدْخِلَني في كُلِّ خَيْر اَدْخَلْتَ فيهِ مُحَمَّداً وَآلَ مُحَمَّد، وَاَنْ تُخْرِجَني مِنْ كُلِّ سُوء اَخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً وَآلَ مُحَمَّد صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلَيْهِمْ، اَللّـهُمَّ اِنّي اَسْاَلُكَ خَيْرَ ما سَأَلَكَ مِنْهُ عِبادُكَ الصّالِحُونَ، وَاَعُوذُ بِكَ مِمَّا اسْتعاذَ مِنْهُ عِبادُكَ الْصّالِحُونَ.
🔶 ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات، عید سعید فطر را به همه ملسمانان تبریک و تهنیت عرض می نماییم.
🔗 سایت
✅ https://eitaa.com/alhaydari
4_5971901267717391774.mp3
3.62M
❗️بیان روشنگرانه آیت الله حیدری درباره کلیپهای تقطیع و تحریف شده ای که برخی معاندان و فرصتطلبان، از ایشان در کانالهای مختلف انتشار می دهند تا سخنان وی را - از طریق درج زیرنویس های نامربوط، دروغ و خلاف مراد گوینده - وارونه جلوه داده و مردم را بفریبند!!
✅ https://eitaa.com/alhaydari
🔵 آیا وجود فطرت الهی در نهاد انسانها، برای هدایت بشر کافی است؟!
🔺 با مراجعه به قرآن کریم در می یابیم اولین هدایتی که به انسان داده شده است، "هدایت فطری" است.
خداوند در این باره می فرماید: "فَأَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّينِ حَنِيفاً فِطْرَتَ اَللّٰهِ اَلَّتِي فَطَرَ اَلنّٰاسَ عَلَيْهٰا لاٰ تَبْدِيلَ لِخَلْقِ اَللّٰهِ ذٰلِكَ اَلدِّينُ اَلْقَيِّمُ وَ لٰكِنَّ أَكْثَرَ اَلنّٰاسِ لاٰ يَعْلَمُون"؛َ روم/30 (پس روى خود را متوجّه آيين خالص پروردگار كن! اين فطرتى است كه خداوند، انسانها را بر آن آفريده؛ دگرگونى در آفرينش الهى نيست؛ اين است آيين استوار؛ ولى اكثر مردم نمى دانند!).
پس هر انسانی بر فطرت زاده می شود و از هدایت فطری برخوردار است. هدایت فطری غیر قابل تغییر و تبدیل است و به تعبیر قرآن، سنتی از سنن الهی است، و سنت های الهی نیز جاری و همیشگی هستند؛ زیرا حکمت الهی این را اقتضاء می کند: "وَ لَنْ تَجِدَ لِسُنَّةِ اَللّٰهِ تَبْدِيلاً"؛ احزاب/62 (براى سنّت الهى هيچ گونه تغيير نخواهى يافت!).
اما مشکل اینجاست که هدایت فطری نه قادر است "مصداق کمال" را تعیین کند و نه قادر است "راه" را نشان دهد، بلکه تنها انسان را موجودی طالب کمال می سازد و او را به کمالی بی انتها متمایل می کند.
انسان به هر مرحله ای از مراحل کمال که برسد، آن را پشت سر می گذارد تا به دنبال مرحله جدیدی برود؛ بدون آنکه در جایی متوقف شود.
اما این فطرت، مشخص نمی کند کمال چیست و چگونه می توانیم به آن برسیم. از همین جا است که نیاز ما به شریعت های آسمانی، دین، انبیاء و فرستادگان بشارتدهنده و بیمدهنده از سوی خداوند و خالق انسان ها آشکار می شود.
🔺 پس وظیفه پیامبر، هدایت تشریعی است؛ یعنی اینکه بگوید: این کار را انجام بدهید و آن کار را انجام ندهید: "مٰا أَفٰاءَ اَللّٰهُ عَلىٰ رَسُولِهِ مِنْ أَهْلِ اَلْقُرىٰ فَلِلّٰهِ وَ لِلرَّسُولِ وَ لِذِي اَلْقُرْبىٰ وَ اَلْيَتٰامىٰ وَ اَلْمَسٰاكِينِ وَ اِبْنِ اَلسَّبِيلِ كَيْ لاٰ يَكُونَ دُولَةً بَيْنَ اَلْأَغْنِيٰاءِ مِنْكُمْ وَ مٰا آتٰاكُمُ اَلرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَ مٰا نَهٰاكُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا وَ اِتَّقُوا اَللّٰهَ إِنَّ اَللّٰهَ شَدِيدُ اَلْعِقٰاب"ِ حشر/7 (آنچه را خداوند از اهل اين آباديها به رسولش بازگرداند، از آن خدا و رسول و خويشاوندان او، و يتيمان و مستمندان و در راه ماندگان است، تا[اين اموال عظيم] در ميان ثروتمندان شما دست به دست نگردد! آنچه را رسول خدا براى شما آورده بگيريد[و اجرا كنيد]، و از آنچه نهى كرده خوددارى نماييد؛ و از [مخالفت] خدا بپرهيزيد كه خداوند كيفرش شديد است!).
✔️ خلاصه اینکه همه انسان ها اگرچه از نیروی "هدایت فطری" و درونی برخوردارند، اما این هدایت برای سعادت انسان ها فقط شرط لازم است و نه شرط کافی!؛ زیرا هدایت فطری اولا مصداق کمال را مشخص نمی کند، و ثانیا در فرض شناسایی آن، راه و شیوه وصول به آن را به انسان نشان نمی دهد؛ به همین جهت خداوند حکیم، ما انسانها را، هم از طریق هدایت فطری و تکوینی، از درون به سوی خود رهنمون می سازد، و هم به وسیله هدایت تشریعی و از برون، ما را به سوی خود می خواند.
📚 پژوهشی در پرسمان امامت، ص 48
✅ https://eitaa.com/alhaydari
هدایت شده از آیت الله سید کمال حیدری
9.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 آیا ازدواج دختران به صرف بلوغ شرعی، صحیح است؟!
🔗 http://alhaydari.com/fa/2019/10/9193/
📎 https://youtu.be/DObYjF5zalI
🖇 https://www.aparat.com/v/Hhegz
فایل_های_تصویری
#مسائل_و_حقوق_زنان_در_اسلام
✅ https://eitaa.com/alhaydari
هشتم شوال، سالروز تخریب حرم بقیع را محضر حضرت بقیة الله الاعظم (عج) و عموم مسلمانان و بخصوص شیعیان و محبین، تسلیت عرض می نماییم....
✅ https://eitaa.com/alhaydari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 مظلومیت مبانی فکری و دین شناختی امام خمینی (ره) در حوزه های علمیه
#فایل_های_تصویری
#امام_خمینی
#حوزه_های_علمیه
✅ https://eitaa.com/alhaydari