پس از پایان جنگ احد، پیامبر اعظم (ص) فردی به نام حارث را فرستاد تا خبری از عمویش حمزه بیاورد. حارث وقتی بالای جنازه حمزه (ع) آمد، پیکر را که دید بسیار متأثر شد و نمیتوانست این موضوع را به پیامبر (ع) اطلاع دهد. وقتی حارث برای اطلاع از حمزه (ع) دیر کرد، پیامبر (ص) فردی دیگر را فرستاد که در مسیر حارث، پیک رسول الله (ص) را میبیند و با یکدیگر خدمت حضرت محمد (ص) میرسند و خبر شهادت حضرت حمزه (ع) را میدهند. پیامبر (ص) پس از شنیدن خبر شهادت عمویش به محل شهادت میرود و وقتی با پیکر مثله حمزه (ع) مواجه میشود، در روایات آمده است که ایشان بلند گریستند و فرمودند:«تاکنون سختتر از این مصیبت بر من وارد نشده است». سپس از خداوند برای نعمت شهادت حضرت حمزه (ع) سپاسگزاری و ایشان را کفن کرده و تدفین کردند.
قبل از تخریب 👆
کسی که پیامبر (ص) ۷۰ بار بر پیکرش نماز خواند
حضرت حمزه (ع) نخستین شهید اُحد بود که پیامبر (ص) بر جنازهاش نماز خواندند و بعد سایر شهدا را کنارش قرار میدادند و نماز به جا آوردند و نقل شده که ۷۰ بار یا به اندازه تعداد شهدای جنگ احد بر پیکر حمزه (ع) نیز نماز خواندند. پس از آن حضرت با صدای بلند گریست و خطاب به پیکر حمزه (ع) فرمود: یا حمزه! یا عبد رسول الله و اسد رسول الله و ... بعد از این جریان حضرت حمزه (ع) دفن میشود که برخی میگویند ایشان با خواهرزادهاش و برخی میگویند جداگانه دفن میشود.
پیامبر (ع) وقتی در حال بازگشت بودند، دیدند که بسیاری از مسلمانان بر شهدای احد اشک میریزند و همان زمان ایشان فرمودند که حمزه (ع) گریهکن ندارد. بر همین اساس، برخی از اصحاب زنان طایفه خود را جمع کردند و خواستند تا در محفلی برای حمزه اشک بریزند. پیامبر (ص) هم در حق آنها دعا کردند.
حضرت زهرا (س) از تربت حضرت حمزه (ع) تسبیح درست کردند
حضرت زهرا (س) هر هفته دو تا سه بار به زیارت عموی پیامبر (ص) میرفتند و به زیارت ایشان مداومت داشتند و تا زمان رحلت این شیوه را ترک نکردند. حتی تعمیر و اصلاح قبر حمزه را نیز انجام دادند. مطابق برخی از منابع علمای شیعه، حضرت زهرا (س) از خاک مدفن آن حضرت تسبیح درست کرده بودند و بعد هر نماز با آن ذکر میگفتند. این سنت و سیره در میان مسلمانان نیز رواج داشته است. حتی زیارت نامه درباره شهدای احد و حضرت حمزه (ع) داریم و بسیاری از جهانگردان که در قرون مختلف به مدینه مشرف شدند، قبر حضرت حمزه (ع) را توصیف کردند و برخی از خلفا در دوره عباسی نیز حرم بزرگ و ضریحی با چوب ساج ساخته بودند و بارگاه زیبایی درست شده بود؛ تا جایی که در مقطعی روزهای پنج شنبه بسیاری به قبرستان میآمدند و به زیارت میپرداختند تا اینکه وهابیون آل سعود نه تنها قبر حضرت حمزه (ع)، بلکه بناها را از قبور محو و همه را ویران کردند؛ تا جایی که حتی گنبد و بارگاه رسول خدا را میخواستند با خاک یکسان کنند اما آنقدر واکنشها پس از تخریب بقیع بالا گرفت که دیگر جرأت نکردند گنبد و بارگاه حضرت محمد (ص) را تخریب کنند.
پیامبر (ص) فرمودند: «به زیارت شهدای احد بروید و بر آنها سلام و درود بفرستید. سوگند به کسی که جانم در دست اوست، تا روز قیامت کسی به او سلام نمیدهد مگر اینکه ایشان جواب سلام میدهد». حتی ایشان فرمودند: «هر کسی به زیارت من بیاید، اما عمویم را زیارت نکند، بر من جفا کرده است». به همین دلیل مسلمانان اهتمام ویژهای به زیارت حضرت حمزه (ع) در احد داشته باشند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 عظمت مقام #حضرت_حمزه در کلام #امیرالمؤمنین علی علیهالسلام
9.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ 🎬
🔴 صبر کن! این نامه زندگیت رو عوض میکنه!
👈 یه نامهی خیلی قدیمی رو دادیم دست مردم...
نامهای که میتونه سرنوشت شون رو عوض کنه!
⬅️ واکنشهاشونو ببینید...
به مناسبت سالروز وفات حضرت شاه عبدالعظیم حسنی🥀
⭕️در آن عالم گرفتاریتان زیاد است
🔹سلمان دارای حکومت مداین بود؛ وقتی سیل آمد، پوستی که زیرش بود برداشت و رفت بالا گفت نَجیَ المُخَفَّفون(سبکباران، نجات یافتند) من چیزی ندارم تا آب ببرد. یک پوستی هست آن هم برداشتم. حاکم آنجا بود! اما آنهایی که زیاد کردند، روی هم گذاشتند، - چه اموال دنیا را روی هم گذاشتند و چه ریاستها را روی هم گذاشتند - آنهایی هستند که در آن عالم گرفتاریشان زیاد است. و چرا ما این قدر زیاد کنیم گرفتاریها را؟!
🌸صحیفه امام؛ ج14؛ ص213 | جماران؛ 28 اسفند 1359