27.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
الذین جاهدوا فینا غیر از الذین جاهدوا فی سبیلنا است.
آنانکه جهادگرانند ولی جلودار هستند.
آنانکه هویتشان جلوداری و برتری است
آنانکه با خدای بینهایت به گونه دیگری مرتبطند. بیشتر و ویژه تر از دیگر خوبان عالم.
بر این اساس شهید فی الله داریم و شهید فی سبیل الله. شهید فی الله فرق میکند.
رهبر حکیم ما میگوید من همیشه برای حاج قاسم احترام قائل بودم اما کاری که با شهادتش کرد، آنقدر متفاوت بود که در مقابلش تعظیم میکنم.
این سخنان استاد بزرگوار آیت الله یزدان پناه را بشنوید.
@ali_mahdiyan
ایران و ما ادراک ایران
🔺ایران با یمن متفاوت است. ایران پنجاه سال تحت تربیت و حاکمیت راس تمدن غرب یعنی انگلیس و آمریکا بوده. مردم ایران ذهنی آمیخته به نظام ارزشی غرب دارند، دانشگاه هایی دارند که علوم و نظام هنجاری غربی را در آن ها میآموزند. سالها احساس انفعال و ضعف نسبت به غرب داشته اند. این ها را شاید بگویید ضعف ما است و کاش چنین نبودیم. اما به نظرم اینها قوتی را در ما شکل داده. چه قوتی؟ ما در حال هضم کردن غربیم و نه کنار گذاشتن آن. برای همین ما میتوانیم الگو باشیم و نه یمن. ما میتوانیم سخن نوی ما بعد از تمدن غرب را بیافرینیم نه یمن. ما میتوانیم حقیقتی که در عالم بنا است رقم بزنیم اول در وجود خودمان محقق کنیم نه یمن.
🔺هیچ نقطه ای از این عالم با ایران قابل مقایسه نیست. غزه عزیز است، شریف است، جان و قلب ما است. اما ایران کجا و غزه کجا؟ ایران مقابل شاه شیعه ظاهرسازی قیام کرد که فریب دادن را خوب بلد بود. ایران طعم صهیونیست ها را از پشت شعار های جذاب او تشخیص داد. شاه خشن ولی مکار از عهده ایران هوشمند بر نیامد. ایران جریان به ظاهر انقلابی مجاهدین خلق با شعارهای آرمانخواهانه اش را تشخیص داد و به سرعت غی کرد چون طعم صهیونیستی و آمریکایی آنها را از پشت ظاهر انقلابی اش و چپ گرای آنها چشید.
🔺 ایران مقابل کل کشورهای ابرقدرت ایستاد در حالیکه که احدی در دنیا کمک کارش نبود و حتی پیام مظلومیتش سانسور میشد و به سمع و بصر کسی نمیرسید. دیروز سالگرد شهادت ۷۰ دانش آموز در دو مدرسه بروجرد بود که با موشک مستقیم شهید شدند، دختران و زنان ما در حین تشییع جنازه شهدایشان در دزفول بمباران میشدند، سیصد هزار نفر ذره ذره جلوی چشمانمان کشته شدند در سکوت دستگاه های خبری رسانه ای دنیا.
🔺امروز غزه با اسراییل بی نقاب میجنگد، بله، جنایت ها، بی نظیر است اما همین یعنی همه چیز برای همه روشن است. ایران مدتها در سوریه شهید میداد در حالیکه کل کشورهای عرب و عمده جریانهای اسلامگرا در منطقه مقابلش بودند او تشخیص میداد اسراییل کدام طرف است. او رهبری بلد است.
🔺جنگ برای غزه یکی دو سال است مبارزه در میان تحریم و اسارت هر چند سال است ایران از سال چهل یعنی حدود شصت سال پیش آغاز کرد مبارزه در مظلومیتش را برای آرمان فلسطین. برای سرزمینی که درش زندگی نمیکرد. همین امروز به دلیل بیش از بیست سال تحریم ظالمانه غرب کمر زن و مرد ایرانی زیر فشار اقتصادی در کشور ثروتمندش در حال شکستن است او البته بلد است چگونه عزت نفروشد و به اندیشه و عزم مردمش اعتماد کند.
🔺من واقعیتش خنده ام میگیرد وقتی میبینم برخی زمین خوردن بشار را زنگ خطر ایران میبینند. بشار اسد البته انسان مقاومی بود ولی او و سوریه کجا و ایران کجا. همین دو سال پیش تمام قدرتهای منطقه ای و جهانی و تمام مخالفان ایران دست به دست دادند که وسط مشکلات عجیب معیشتی، این مردم را منفعل کنند، ولی همه شان با هم هو شدند و زمین خوردند. حتی مخالفین نظام هم اینجا قابل مقایسه با دیگران نیست. آن قدر عاقلند که میفهمند تا وقتی سخن اثباتی عقیدتی و مستقل(از جنس جمهوری اسلامی) نیافرینند، حرکتشان بازگشت به پهلوی، آن هم از جنس اسکلی آن است. معلوم است که همراه نمیشوند.
🔺ایران قله مقاومت مقابل همه استکبار است ، الگوی آزادیخواهان است. فرق روح الله خمینی و سیدعلی خامنه ای با بقیه رهبران مقاومت در جهان نجومی است و این دقیقا همان فاصله ایران است با دیگران. برای همین است که دشمن ایران را راس اختاپوس میداند به قول خودش. اگر واقعا میخواهید خدمتی به مقاومت کنید هویت ایران را اثاره کنید و معرفی کنید. نه اینکه با خودتحقیری دیگران را توی سر مردمتان بزنید. اینجا حرم است. حرم اصلی. حرم صاحب الزمان. که اگر بماند همه حرمها میماند. اگر بماند مقاومت در عالم دوام میآورد. روشن تر بگویم ایران اساسا کشوری برای ما بعد استکبار است او سخن نویی دارد که در جانش محقق میکند، طرح تمدنی ناب دینی که در میانه این نبرد دنبالش میکند. ساختن دنیایی آباد ولی مقدس و معنوی.سیاستی از جنس بهشتی تا رییسی، جنگی از جنس چمران تا سلیمانی، سازندگی از جنس جهاد سازندگی تا جریانهای جهادی، علمی از جنس رویان و فخری زاده و شهریاری، این عطش انسان امروز است.
@ali_mahdiyan
این مسیر درست نیست
🔺از آغاز آتش سوزی لسآنجلس دیده ام خیلی ها دوست دارند این آتش خاموش نشود، دوست دارند عذاب باشد و از آسمان ببارد، دوست دارند دار و ندار هالیوود کثیف و فرهنگ آمریکایی جزغاله شود. دوست دارند این آتش را بومرگ آتش غزه بدانند. اینگونه دلشان خنک میشود.
🔺اما رفقا! اولا مردم آمریکا بیچارگانی هستند که خود توسط کانونهای ثروت و قدرت به استضعاف کشیده شده اند، موجوداتی که حقیقتا کور و کرند با ابزارهای جدید رسانهای، حقیقتا اسیرند با سبک زندگی آهنینی که کار و وام و تخصص برایشان ایجاد کرده. همین مقدار بیداری که در جوانان و نخبگانشان دیده میشود هم عجیب است. دشمن اینها نیستند. دشمن آن اراده استکباری اداره کنندهشان است که منابع ثروت و قدرت و رسانه و هنر در دست او است.
🔺ثانیا این ضررهای مالی و امثال این ضررهای مالی را هم از چاه های نفت عراق و سوریه و عربستان و امارات و دیگر کشورها برمیدارند. دست آمریکا در جیب مسلمین و مستضعفین است. این به جز دزدی است که با دلارشان از جیب کل دنیا انجام میدهند.
🔺ثالثا اصلا چرا باید اینقدر ظاهرگرایانه آنهم بر اساس ظن و گمان بخواهیم دل خود را شاد کنیم. شیطان بزرگ با سوختن خانه هایش و مرگ مردمش و تخریب اموالش نابود نمیشود. چرا چشمهایمان را عادت نمیدهیم واقعیت را ببینیم؟
🔺واقعیت آن است که حماس کوچک را با تمام تکنولوژیشان نتوانستند نابود کنند، حزب الله بی سردار و زخمی را نتوانستند به انفعال و تسلیم بکشند بلکه خود تسلیم شدند، بیست سال است تحریمهای خرد کننده شان ایران را به زانو در نیاورده، بیش از ده سال کوبیدن یمن نتوانسته اراده یمن انصار الله را تغییر دهد، واقعیت آن است که از سوریه بی بشار اسد هم میترسند. از جوشش مقاومت سوری در کنار دیگر حلقات مقاومت در عراق و اردن و کرانه و غیره میترسند. واقعیت آن است که قدرت بلامنازع منطقه یعنی ایران محور مقاومت را نمیتوانند انکار کنند. واقعیت سوختن و نابود شدن اراده راهبردی دشمن و نقشه آنها در دنیا است. تغییر جغرافیای قدرت در منطقه است، شعله کشیدن آتش مقاومت از سینه مردم اطرافشان است، واقعیت جهنمی است که اسراییل را محصور کرده.
🔺این سوختن استکبار را نبینیم و دلمان را خوش کنیم به سوختن خانه ها و مردم بیچاره و مفلوک آمریکایی؟ مثل مردمی نشویم که آفتاب گرفتگی را بی دلیل ربط میدادند به رحلت فرزند رسول الله ص و توسط ایشان توبیخ شدند. سوره کوثر را نشنویم و ان الباطل کان زهوقا و ان شانئک هو الابتر را نبینیم و دل به سوختن لسآنجلس ببندیم؟ به نظرم این مسیر درستی نیست.
@ali_mahdiyan
6.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شاید بسیاری از مدیران متوجه نشده اند که مردم ایران راه متفاوتی را انتخاب کرده اند، آنها میخواهند آزاد باشند، رفاه را هم در پرتو آزادی و حاکمیت بر خود، مطالبه میکنند. آنها دوست ندارند "برده مرفه" باشند.
بعد از چهل و اندی سال، چرا رهبری به برخی آقایان باید بیاموزد که مراعات مردمشان را کنند نه کدخدای مستکبر را.
@ali_mahdiyan
اعتکاف زوار الزهراس.mp3
14.43M
برنامه های فردی و خانوادگی و سیاسی اجتماعی چگونه در مکتب معنوی اهل بیت علیهم السلام مکمل یکدیگرند؟
شیخ علی مهدیان
۲۵ دی ۱۴۰۳
اعتکاف دختران نوجوان
هیات زوار الزهرا سلام الله علیها
@ali_mahdiyan
آقای پزشکیان! قرآن قرآن
🔺هنگام ورود به محل کارتان تفالی به قرآن زدید در رسانه ها هم پخش شد، آیه ۳۸ سوره اعراف آمد. این آیه مهم است، به آن فکر میکنید؟
داستان کسانی است که مسیر خطایی را که قبلی ها بنا گذاشته اند، ادامه میدهند.
قال ادخلوا فی امم قد خلت من قبلکم من الجن و الانس فی النار
رفتن در آتش، نشان میدهد مسیر بالکل خطا است، راهبرد غلط است، ظلم است. منتج نیست. فایده ندارد.
🔺کدام راهبرد؟ کدام قبلی ها؟ سال ۹۴ را رهبری سال همدلی و همزبانی دولت و ملت نام گذاشت. پرچم وفاق و وحدت را رهبری در آن سال بلند کرد. تازه دولت روحانی کار خود را آغاز کرده بود. در همان سال، در سخنرانی حرم امام رضا ع در ابتدای سال، رهبری پرده از دو راهبرد متفاوت بر میدارد. و این تفاوت را علنی میکند.
🔺این جملات رهبری در آن سال است: "در نگاه کلان به اقتصاد کشورمان دو جور نگاه وجود دارد.
من خواهش میکنم بخصوص صاحبنظران و همچنین جوانان و عامّهی مردم عزیزمان به این نکته توجّه کنند
که دو جور نگاه به رونق اقتصادی و پیشرفت اقتصاد وجود دارد؛
یک نگاه میگوید که ما پیشرفت اقتصاد را باید از ظرفیّتهای درون کشور و درون مردم تأمین بکنیم. [یعنی] اقتصاد درونزا؛
نگاه دوّم به اقتصاد کشور نگاه به پیشرفت اقتصاد با استفاده از کمک بیرون از مرزها است؛
میگوید سیاست خارجیمان را تغییر بدهیم تا اقتصاد ما درست بشود،
با فلان مستکبر کنار بیاییم تا اقتصاد رونق پیدا کند "(۱.۱.۹۴)
🔺من بعید میدانم شما خالصانه بنای خدمت به این مردم نداشته باشید. اما این مسیری که میروید، همان است که دولت آقای روحانی و آقای ظریف تجربه کرده اند. هیچ عائدی هم نداشت. راهبردی از جنس جمهوری اسلامی نبود.
🔺اینکه حل همه مشکلات را گره میزنید به اف ای تی اف، قبلا هم آقای روحانی حل همه مشکلات را گره زد به برجام، اینکه ساختارهای حقوقی دنیا را ابزار مبارزه با جبهه مقاومت نمیبینید حتی بعد از اتفاقات یک سال و نیم اخیر، اینکه وسط مبارزه و شهادت مردم معصوم غزه، در سازمان ملل پرچم مذاکره و گفتگو بلند میکنید و پیام ضعف میدهید، اینکه وزرای خارجه ادوار را جمع میکنید که بگویید "با دشمنان مدارا" ، اینکه میگویید با ترامپ پاره کننده قرارداد رسمی کشورها حاضرید دوباره مذاکره کنید، اینکه قاتل حاج قاسم را که با خیال راحت و افتخار از رفتار خود یاد کرده است را بنا میکنید سایه تهدید را از سرش بر میدارید، اینها را بارها و بارها این مردم تجربه کرده اند، همین آقای روحانی بود که میگفتند هر چه زیر قرارداد بزنند باز مذاکره میکنیم، همین آقای ظریف بود که میگفت حاج قاسم مانع من بود، میدان مانع ما بود، این مسیر نتیجه نمیدهد. خروجی اش منفور شدن شما است در این سالهای پایانی عمرتان. سالها سعی کرده اید منصف باشید و مخلص و خدمتگزار، نگذارید این سالها نابود شوید به دلیل ادامه دادن راه تجربه شده قبلی ها.
🔺جمهوری اسلامی راهش را میرود، رفتار شما هم تجربه مردم را زیاد میکند، تجربه مردم را لازم داریم، میل به مذاکره را در مردم کم میکند، خودتان هم میدانید آن صحنه های امیدواری های پوچ مردم در دهه نود دیگر تکرار نمیشود. رفتار شما دشمن را سر کار میگذارد، آری ایران راهش را میرود. اما شما بیچاره خواهید شد. نکنید این کار را با خودتان. باعث ضرر اقتصادی بیشتر این مردم مظلوم نشوید. این راه به ترکستان که نه، به جهنم است
انتهای آیه این است که
قال لکل ضعف و لکن لاتعلمون
نمیدانید و متوجه نمیشوید چه بلایی بر سر قبلی ها و خودتان میآید.
@ali_mahdiyan
خیلی با کلمه "شکست اسراییل" موافق نیستم.
🔺اسراییل همان هفت اکتبر مرد، جسد بیجانش را آمریکا بلند کرد، بایدن فرتوت هنوز ده دوازده روز از جنگ نگذشته بود که خود را به اسراییل رساند. فرمانده ها، نیروی نظامی، ناو و تجهیزات نظامی فرستاد. جنگ غزه با اسراییل نبود با تمام هیکل تمام قد غرب بود. حماس را نمیگویم، حماس که مثل کوه مقتدر است. غزه را میگویم. غزه یعنی زن و بچه ها، غزه یعنی زندگی معصومانه ولی پر از غیرت، پر از استقامت، پر از ایمان.
🔺این پیروزی یک اتفاق منطقه ای نیست، بلکه یک رویداد بزرگ جهانی است. بایدن و ترامپ هر دو بر اسراییل فشار آوردند تا زیر بار خواسته غزه برود. چرا؟ چون زور آمریکا به غزه نرسید. و این یعنی چه؟ یعنی دو اتفاق جهانی بزرگ؛
اولا نظام قدرت در دنیا تغییر کرد، آمریکا و اروپا حریف یک گروه کوچک نشد، معنای شکست چیست اگر این نیست؟ جغرافیای سیاسی دنیا بر محور ایمان در حال تنظیم است.
ثانیا اینکه منطق مقاومت به دنیا حالی شد. معلوم شد قدرت دیگری وجود دارد به نام قدرت ایمان، قدرت خدا. باورش کنید.
🔺خوب البته این پیروزی را باید تبریک گفت. به همه کسانی که درد غزه به جانشان شرر میزد و دوست داشتند از عمق جانشان که کاری کنند. و تبریک باید گفت حتی به کسانی که خودخواهانه و سنگدلانه میگفتند خودمان مهمیم نه غزه مظلوم. پیروزی غزه به نفع آنها هم شده، حتی اگر نفهمند. شکست استکبار راه نفس برای همه باز میکند حتی جاهلان و بددلان.
🔺این پیروزی را باید تبریک گفت به برخی مسوولین و برخی مشاورین که نسخه ذلت و حقارت میپیچند و هنوز قوت ایمان و عزت و هویت مردمشان را باور نکرده اند. البته این پیروزی را باید تبریک گفت به ترسوها به مرجفون. شاید کمی مقابل این غول هفت سر استکبار شجاعت پیدا کنند و به قدرت بینهایت الهی امیدوار شوند.
🔺این پیروزی را باید تبریک گفت به متدینین و انقلابیون و آخوندهایی که ترویج بی اعتمادی به فرماندهان میکردند، با زبانی دینی متاسفانه ترویج اختلاف و دو قطبی و بی صبری و خودتحقیری میکردند. امیدواریم به فهم و بینش رهبر حکیمشان حقیقتا مومن شوند و یاد بگیرند انقلابیگری بدون نظام، بدون عقلانیت بدون اخلاق، چیزی نیست جز خسران.
🔺این پیروزی را باید تبریک گفت به رییسی عزیز، به امیرعبداللهیان شهید، به سیدحسن نصرالله اسطوره، به اسماعیل هنیه مومن، به یحیی سنوار قهرمان به حاج قاسم مان حتی به عماد مغنیه و خلاصه به رهبر حکیم و مظلوم و مقتدر ایران سیدعلی عزیز. امیدواریم محو اسراییل را زودتر از آنچه فکرش را میکنیم ببینیم.
@ali_mahdiyan
*فصل سی و یکم خار و میخک*
✍حمید آقانوری
🔺روزی که سنوار فصل سیم و آخر رمان خار و میخک را در زندان تمام کرد، هیچ نشانی از پیروزی نبود.
۱۶ سال در زندان مانده بود و تازه بعدش هم شش سال دیگر در زندان ماند.
🔺 اگر او مثل ما بود در امکان صفر، به زندانبانش وعده طوفان الاقصی نمیداد: *روزی ما شما را اسیر خواهیم کرد!*
🔺 دوستی میگفت خدا اصلا داستاننویس خوبی نیست! داستان را به بنبست میکشاند و زمانی که هیچ امکانی نمانده، با یک حرکت شگفتانگیز گره را میگشاید! اصلا هیچ منطقی در داستانهایش حاکم نیست! به حدی فاش، در آخر داستانها با دست خدا، همه چیز حل میشود که اصلا در منطق انسان نمیگنجد!
🔺 به داستان گشودن نیل برای موسی، سرد کردن آتش برای ابراهیم، به معراج بردن عیسی نگاه کنید! راست میگوید!
🔺 فصل سی و یکم خار و میخک را باید امشب نوشت.
آقای سنوار تو راست میگفتی! در زمانی که بزرگترین رهبران مقاومت به شهادت رسیدند، در زمانی که غزه تقریبا با خاک یکسان شده، در زمانی که صهیونیستها خیلی مقاومتر از آن چه فکر میکردیم عمل کردند و دوستان کندتر از آنچه انتظار داشتیم حرکت کردند، هر آنچه تو میخواستی محقق شد. در زمانی که حتی نیستی که ثمره طراحی طولانیات را بچشی، خدا کار را تمام کرد و همان طرحی که تو و اسماعیل هنیه برای آتشبس نوشتید، اجرا شد!
🔺 پ ن ۱: غزه پیروز شد به رغم تمام کیدی که دشمن نشان داد.
الان فقط گریه میکنم
حس آن نوجوانی را دارم که ۱۲ بهمن ۵۷ در گروه سرود جلوی امام میخواندند
برخیزید
برخیزید
برخیزید ای شهیدان راه خدا!
🔺 پ ن ۲: روایت است که لایزال الله یوید هذا الدین بالرجل الفاسق
سنت خداست که دینش را به وسیله مرد فاسق یاری میکند!
این هم برای آنها که میگویند اگر ترامپ نبود این جنگ تمام نمیشد.
خدا آتشبس را به نهایت رساند!
🔺 آتشبس مبارک مردم غزه! مبارک قاسم سلیمانی، مبارک سید حسن نصرالله و یاران شهیدش، مبارک یحیی سنوار و اسماعیل هنیه و صالح عاروری، مبارک تمام مردان انصارالله
آتش بس مبارک سید مقتدر مظلوم ما! آتش بس مبارک سید علی خامنهای!
🔹 فراموش نمیکنیم: آتش بس شده است اما آتش، بس نیست! چون هنوز قدس آزاد نشده است.
@ali_mahdiyan
کفشهای لنگه به لنگه
🔺به نظرم مهمتر از انجمن حجتیه، فرهنگ و نظام ارزشی است که انجمن حجتیه مصداق بارز آن است. فرهنگی که باعث جوشیدن انواع موثرتری از این نمونه میشود. به چند نمونه از ویژگیهای حجتیه توجه کنید:
🔹🔹ارزش گرایی فانتزی:
وقتی با ارزشها و مقدسات و آرمانها در یک فضای تخیلی و فانتزی ذهنی عشق و حال کنید چرا؟ چون بنای تحقق آنها در خارج را نداشته باشید. در این صورت فقط بلدید شعر بسرایید . قصه بگویید. توییت بزنید. یادداشت های جذاب تولید کنید اما همزمان آنانکه بنای بر تحقق آن ارزشها را دارند به نام نامی همان ارزشها متهم میکنید. عملا کسی برایتان نمیماند. به کسی اعتماد نمیکنید. نسبت به هر کس که در میدان است بی اعتماد میشوید.
🔹🔹منجی سوپر من تخیلی:
با توجه به نکته اول چه اتفاقی میافتد؟ شما دنبال یک انسان تخیلی و توهمی هستید. معصوم کیست؟ آن سوپرمن که با معجزه و بدون نیاز به این و آن حاکم میشود و همه چیز همان میشود که باید. چرا غیبت؟ نمیدانید. منتظر چه هستیم تا ظهور محقق شود؟ نمیدانید. الان دین را در عمل چگونه محقق کنیم؟ نمیدانید. متوجه نیستید حتی اول شخص عالم خلقت یعنی رسول الله ص نیز باید با مردم اهدافش را پیش ببرد. متوجه نیستید او نیز باید مراعات مردم کند مصلحت را ملاحظه کند، واقع را ببیند و آرمانها و اهداف خود را پیش ببرد. نمیدانم در فضای سیاسی دیده اید کسانی که دم انتخاباتها دنبال کسانی هستند که از لپ لپ بیرون میایند؟ کسانی که با همه سر ناسازگاری دارند. کسانی که دائما به لحاظ عمل در معرض دید نباشند تا نقد نشوند. هر چند عمر سیاسی آنها نیز نزد این جماعت بلند نخواهد بود. چون بالاخره اگر بیایند دیده میشوند و نقد میشوند. این جریان همیشه باید منتقد باشد تا باشد. اینها میگویند شیعه باید همیشه منتقد باشد، کنار باشد از قدرت، تا انقلابی به نظر برسد. انقلابی هم باید همیشه دور از نظام و اجرا باشد تا انقلابی و مطالبه کننده آرمانها باقی بماند.
🔹🔹خدمت به دشمن:
خدا رحمت کند امام را. اینها را یک شاخه از اسلام آمریکایی میدانست. یعنی چی؟ یعنی ظاهر مقدسات ولی در خدمت اراده آمریکا. با این نگاه چه بسا انقلابی های آمریکایی هم داشته باشیم. آنها که در مجموع کنشهای آنها اراده آمریکا را پیش میبرد. آمریکا میخواهد دچار یاس و خودتحقیری و انسداد شویم؟ اینها با همان آرمانهای انقلابی همین آش را برایتان میپزند.
🔹🔹به هم ریختن اصل و فرع:
وقتی اقامه و تحقق دین مهم نبود و ظاهر مقدسات و تخیل آرمانها مهم شود اولا. امتداد ولایت معصوم مهم نخواهد بود ثانیا. پذیرش ولایت طاغوت عادی خواهد شد ثالثا. آن گاه چه خواهد شد؟ دیگر اصل و فرع نمیفهمیم یعنی چه؟ کی به چه موضوعی باید بپردازیم؟ به چه مساله ای چقدر ضریب دهیم؟ وسط درگیری با شاه، شما درگیر با بهایی ها میشوی. خیال میکنی کار خوبی میکنی. وسط پیش بردن طرح مقاومت در منطقه شما مشغول درست کردن دوقطبی های تخیلی و ضعیف کننده میشوی. اساسا در این نگاه است که برنامه ریزی برای رسیدن به نتیجه خاصی نخواهی کرد. آینده نگری نخواهی داشت. تکلیف برایت بدون توجه به آثار خارجی و واقعی آن ترسیم میشود.
🔹🔹اندیشه بی مسوولیت:
همه چیز به گفتن و شنیدن خلاصه میشود. صدای رسول الله ص را هم در میاورید که آنطور که اول لهوف سیدبن طاووس نقل میکند، اتبکونه و لا تنصرونه؟ برای حسین ع گریه میکنید و یاریش نمیدهید؟ آنوقت برای آنکه حس عمل را ارضاء کنید رو میاورید به انفاقهای سرگردان و بی فایده که عملا مشکلی را حل نمیکند. علم برایتان در حد سخنرانی و تدریس و پژوهش فقط جذاب است نه برای عمل شدن. آن وقت اهل عمل را مسخره میکنید. همیشه هم حق با شما است چون همیشه عمل تا وضعیت مطلوب فاصله دارد.
🔺فرهنگ انجمن حجتیه از خود انجمن خطرناک تر است برادران. این فرهنگ میتواند انقلابی ها را از دور خارج کند و از خاصیت بیندازد و پازل پر کن دشمن کند. همانطور که این فرهنگ امثال نصیری و اکبرنژاد و این و آن را در حوزه تربیت میکند بدون ارتباط تشکیلاتی. همانطور که این فرهنگ در بیوت مراجع و در کلاس درس من و شما هم نفوذ میکند و طلبه را از خاصیت میاندازد.
@ali_mahdiyan
حجت الاسلام علی مهدیان 28 دی.mp3
18.02M
🔺مقایسه سه نوع گفتمان وحدت؛
وحدت معاویه، وحدت علی ع، وحدت خوارج
شیخ علی مهدیان
۲۸ دی ۱۴۰۳
از سلسله جلسات دوره تربیت جهادگر تبیین
زینبیه رسانه
@ali_mahdiyan
ظریف نماینده کیست؟
🔺با خیلی از نقدهایی که به سخنان ظریف در اجلاس داووس شد همراه نیستم. او سعی میکند به گونه ای سخن بگوید که مخاطبش میفهمد. او فقط زبان بلد نیست بلکه عالم ذهن و روح مخاطبش را میشناسد و متناسب با آن سخن میگوید. ظریف تلاش میکرد پاسخش را به گونه ای بگوید که مخاطبش به فکر فرو برود. اما و صد اما
🔺وقتی فرید زکریا درباره شکست ایران در منطقه سوال کرد، عملا با سوالش این نکته را به ذهن مخاطب حالی کرد که این محور مقاومت بوده که در نهایت شکست خورده. ظریف آیا توانست یا خواست این تصویر را عوض کند؟ یا مثل کسی که شکست ظاهری را پذیرفته باشد سخن گفت. ظریف متوجه بود آیا که سخنان او در مجموع پیام شکستی که فرید زکریا مخابره میکرد را تقویت کرد؟ معجزه شکست سهمگین اسراییل در این نبرد چقدر در ذهن مخاطب ظریف جدی شد؟ معجزه گسترش اعتراضات و بی آبرویی تمدن غرب و آمریکا و صهیونیستها چقدر جدی شد؟
🔺وقتی مجری درباره وضع داخلی ایران از ظریف پرسش کرد نیز وضع همین بود. او پاسخش منفعلانه بود نه فعال. او به اراده مجری حمله نکرد. اینکه وضع منفعل ایران در قصه حجاب را قوت ببینید، اینکه تلاش کنید به مخاطب بفهمانید ما خیلی در حال چندصدایی و رقابتیم ، احساس انفعال شما را به تماشاگران میدهد. این احساس انفعال در کنار آن حمله و فعال بودن مجری خروجیش چیست؟ تماشاچیان چه برداشت میکنند؟ اینگونه یک غلط بزرگ را مخابره میکنیم. و آن پیام شکست و ضعف و انفعال است. پیامی که مجری هم همین را میخواهد بشنود.
🔺به نظرم این روحیه اگر پای میز هر مذاکره ای هم حاضر شود، خروجی کارش موفق نخواهد بود. مجری کارش را بلد بود به نظرم حتی تعریف کردن مجری از شخص ظریف یک روش بود (با توجه به ویژگیهای شخصیتی ظریف ) که او را کاملا از موقف خود خارج کنند و در مدل فکر کردن و پاسخ دادنش اختلال درست کنند. (بیشتر این را توضیح نمیدهم. خوب نیست)
🔺 اما ظریف نماینده کیست؟ او شاید بتواند دلسوزانه آنطور که میفهمد از ایران سخن بگوید اما هیچ گاه نمیتواند نماینده اراده ایران باشد. واقعیت صحنه تفوق اراده مردم بر استکبار است اما احساسی که در نهایت از خروجی گفتگوی ظریف برداشت میشود، نمایش برتری اراده مردم نیست.
@ali_mahdiyan