💢تعهد غیرقانونی به FATF
در جلسهای با حضور جناب علی طیبنیا وزیر اسبق اقتصاد که با امضای وی تعهد ایران در دولت روحانی به گروه ویژه اقدام مالی (#FATF) ایجاد شده است، برای #کمیسیون_اصل_نود آشکار شد روند طی شده برای ایجاد تعهد مذکور متکی بر قوانین و اختیارات نبوده و ایرادات و ابهامات مهمی به آن وارد است.
✅ @alikhezeian
💢نشست با دانشجویان دانشگاه تهران
در نشستی با اعضای #بسیج_دانشجویی دانشگاه تهران ضمن شنیدن نظرات و دیدگاههای #دانشجویان پیرامون مسایل جاری کشور خصوصاً اقدامات و مصوبات #مجلس، تلاش کردم به قدر وسع پاسخگوی سؤالات ایشان باشم.
✅ @alikhezrian
💢مقابله عمومی با بسترهای فسادزا(بخش اول)
در بیست و هشتمین دوره سراسری #طرح_ولایت دانشجویان پسر در دانشگاه شهید بهشتی، در خصوص نقش #جنبش_دانشجویی در مقابله با بسترهای فسادزا، با اشاره به تفکر باطل و ترویج آن به عنوان #ریشه_فساد در جامعه، تحقق مبارزه با فساد در بُعد فکری و همچنین ضرورت ایجاد یک جبهه مردمی تشریح شد.
دو رویکرد در موضوع #مبارزه_با_فساد وجود دارد؛ یک رویکرد مبارزه با فاسد و سوال اصلی در این رویکرد این است که چه کسی فساد انجام داده و میبایست فاسد را پیدا کنیم و با او برخورد کنیم. رویکرد دوم اما روی نحوه و ایجاد انگیزه فساد متمرکز میشود و سوال اصلی آن چرایی و چگونگی فساد است.
✅ @alikhezrian
💢مقابله عمومی با بسترهای فسادزا(بخش دوم)
با تمثیل فساد به یک چهارراه پر رفت و آمد، در یک وضعیت چهارراه و برخورد با متخلفین توسط عامل انسانی کنترل میشود که چند آسیب ازجمله امکان خطای انسانی، برخورد دوگانه بر مبنای قرابت و یا دوری با فرد متخلف و همچنین احتمال بروز فساد در فردی که میبایست با متخلف برخورد کند، وجود دارد.
در وضعیت دیگر، چهارراه تمثیلی فساد مجهز به دوربین ثبت تخلف میشود و در این شرایط ضمن اینکه امکان تخلفات دیگر همچون مخدوش کردن پلاک برای فرد متخلف وجود دارد، اما تا حد زیادی امکان فساد در عامل انسانی و برخورد دوگانه حذف میشود. البته عاملان پرقدرت فساد همچنان امکان دستکاری دارند.
در وضعیت دیگر برای تقاطع تمثیلی پر رفت و آمد فساد، تقاطع غیرهمسطح زده میشود. در این شرایط عامل بروز تخلف و فساد برچیده میشود و فردی که بخواهد تخلفی را مرتکب شود، عملاً امکان انجام آن برایش سلب میشود.
#جریان_دانشجویی میتواند با ایجاد یک سه ضلعی میان محیط دانشجویی، اندیشکدهها و رسانهها ضمن شناسایی چهارراههای فساد و پیدا کردن راهکارهای عملی برای ایجاد تقاطعهای غیرهمسطح، زمینه مبارزه با فساد و ساز و کار فسادزا را از مسیر آگاهی بخشی اجتماعی، مطالبهگری و طرح راهکار دنبال کند.
✅ @alikhezrian
46.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢حکمرانی عاقلانه برای آرامش اجتماعی
در برنامه تلویزیونی «#بدون_گارد» با انتقاد نسبت به رها شدن جامعه پس از اغتشاشات سال ۱۴۰۱ در برخی بخشها، موضوع ارتباط مستقیم افزایش #خشونت علیه #زنان با ترویج بیبند و باری و ولنگاری در محیط اجتماعی تشریح شد.
افزایش گلایهها و اعتراضات اجتماعی حکایت از کمکاری دستگاههای مختلف در موضوع مهم عفاف و حجاب دارد. مطالبه #مردم تلاش برای ایجاد #آرامش_اجتماعی است که قطعاً مشمول ابعاد مختلفی در حوزههای امنیتی، اقتصادی و فرهنگی میشود که بر مبنای #حکمرانی_عاقلانه میبایست توأمان پیگیری شوند.
یکی از شروط #رفراندوم این است که در موضوعی بخش مهمی از جامعه دچار اختلاف نظر شده باشند و دچار قطببندی شده باشند. در حالی که امروز قطببندی شکل نگرفته است که نیاز به رفراندوم باشد. جامعه ایرانی به جز یک اقلیت محض مطالبهاش حفظ #عفاف و ارتقای #امنیت برای زنان است.
✅ @alikhezrian
💢توجیهگری و بزرگنمایی، آسیب مبارزه با فساد (بخش اول)
در جمع دانشجویان دختر حاضر در بیست و هشتمین دوره سراسری #طرح_ولایت در دانشگاه علم و صنعت، پیرامون نقش #جریان_دانشجویی در مبارزه با فساد، با اشاره به اهمیت #عدالت به عنوان پایه انقلاب اسلامی، اهمیت برافراشته نگه داشتن این شعار مهم و اساسی که مردم را مجذوب خود کرده است، تشریح شد.
صحبت از #مبارزه_با_فساد در جمهوری اسلامی به معنای نادیده گرفتن نعمت حاکمیت دینی نیست. بلکه بهذاین معنا است که برای تداوم این نعمت الهی تکالیفی برعهده نیروهای انقلاب است و باید توجه کنیم که انقلاب اسلامی برای امری فراتر یعنی تحقق یافتن حقیقت "کَلِمَةُ اللَّهِ هِیَ الْعُلْیَا" است.
باید توجه داشت #عدالتخواهی و عدالتی که همراه با #معنویت و توجه به آفاق معنوی عالم نباشد، به ریاکاری، دروغ، انحراف و ظاهرسازی تبدیل خواهد شد و به بیانی میتوان گفت در نظام فکری جریان انقلابی معنویت و عدالت در هم تنیده شده است.
آنچه که نباید باعث سرخوردگی نیروهای انقلاب در محیط دانشجویی که آمیخته با روحیه جوانی و عدالت خواهی است، باشد، درک این واقعیت است که با تمام دستاوردها و موفقیتها همچنان در جامعهای زندگی میکنیم که ظلم، فساد و سوءاستفاده از موقعیتها در قدرت وجود دارد.
در حکومت امیرالمؤمنین(ع) نیز که نماد #عدل_مطلق بود، چند استاندار و مسئول که برخی از نزدیکان #امام_علی(ع) بودند نیز، به خاطر دزدی از بیتالمال، سوءاستفاده از قدرت و فساد نامشان در نهجالبلاغه آمده و حضرت در شکایت از آنها فرمود: اگر کاسهای به یکی از شما بسپارم، دستهاش را می دزدد!
✅ @alikhezrian
💢توجیهگری و بزرگنمایی، آسیب مبارزه با فساد (بخش دوم)
یکی از نکات مهم در مبارزه با فساد، عدم گرفتار شدن در #تله_توجیهگری به دلیل حمایت از انقلاب اسلامی است. همچنین عدم مقهور شدن در فضای رسانهای دشمنان که اقدام به حربه #بزرگنمایی_فساد با ابزار رسانهای میکنند نیز نیاز به هوشمندی و توجه دارد.
شناسایی سازوکارهای فسادزا به جای صرف وقت برای مبارزه با فساد، به این جهت اهمیت دارد که با این کار ریشههای فساد رفع میشود. لذا حتی با شناسایی فاسد، باید به سمت چرایی و چگونگی فساد رفت و ضمن هوشیاری اجتماعی نسبت به سیاهنمایی دشمنان، جامعه را برای مبارزه با فساد همراه کرد.
✅ @alikhezrian