قانون اساسی ۴۴.mp3
3.17M
⚖ حقوق به زبان ساده
📗 قانون اساسی ۴۴
💠 اصل ۱۰۴ قانون اساسی
به منظور تأمین قسط اسلامی و همکاری در تهیه برنامهها و ایجاد هماهنگی در پیشرفت امور در واحدهای تولیدی، صنعتی و کشاورزی، شوراهایی مرکب از نمایندگان کارگران و دهقانان و دیگر کارکنان و مدیران، و در واحدهای آموزشی، اداری، خدماتی و مانند اینها شوراهایی مرکب از نمایندگان اعضاء این واحدها تشکیل میشود. چگونگی تشکیل این شوراها و حدود وظایف و اختیارات آنها را قانون معین میکند.
💠 اصل ۱۰۵ قانون اساسی
تصمیمات شوراها نباید مخالف موازین اسلام و قوانین کشور باشد.
💠 اصل ۱۰۶ قانون اساسی
انحلال شوراها جز در صورت انحراف از وظایف قانونی ممکن نیست. مرجع تشخیص انحراف و ترتیب انحلال شوراها و طرز تشکیل مجدد آنها را قانون معین میکند. شورا در صورت اعتراض به انحلال حق دارد به دادگاه صالح شکایت کند و دادگاه موظف است خارج از نوبت به آن رسیدگی کند.
#شرح_قانون_اساسی
@Alimirdamad
🌷
۲۳ فروردین
9.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این دو ساعت و نیم را از دست ندهید🍀
@Alimirdamad
🌿
۲۳ فروردین
۲۵ فروردین
۲۵ فروردین
📚 بغل کردن کودک در هنگام نماز
💠 سؤال: آیا میتوان هنگام نماز بچهای را بغل کرد که لباس یا پوشک او نجس است (البته بدون اینکه نجاست به لباس یا بدن نمازگزار سرایت کند)؟
✅جواب: بنابر احتیاط واجب اجتناب شود.
#احکام_نماز
#محمول_نجس
#لباس_نمازگزار
@Alimirdamad
🌷
۲۵ فروردین
قانون اساسی ۴۵.mp3
3.16M
⚖ حقوق به زبان ساده
📘 قانون اساسی ۴۵
♻️ اصل ۱۰۷ قانون اساسی
پس از مرجع عالیقدر تقلید و رهبر کبیر انقلاب جهانی اسلام و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت آیتاللهالعظمی امام خمینی «قدس سرهالشریف» که از طرف اکثریت قاطع مردم به مرجعیت و رهبری شناخته و پذیرفته شدند، تعیین رهبر به عهده خبرگان منتخب مردم است. خبرگان رهبری درباره همه فقهای واجد شرایط مذکور در اصول پنجم و یکصد و نهم بررسی و مشورت میکنند هر گاه یکی از آنان را اعلم به احکام و موضوعات فقهی یا مسائل سیاسی و اجتماعی یا دارای مقبولیت عامه یا واجد برجستگی خاص در یکی از صفات مذکور در اصل یکصد و نهم تشخیص دهند او را به رهبری انتخاب میکنند و در غیر این صورت یکی از آنان را به عنوان رهبر انتخاب و معرفی مینمایند. رهبر منتخب خبرگان، ولایت امر و همه مسئولیتهای ناشی از آن را بر عهده خواهد داشت. رهبر در برابر قوانین با سایر افراد کشور مساوی است
#شرح_قانون_اساسی
@Alimirdamad
🍀
۲۵ فروردین
6.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ما را به یاد داشته باشید 😔
@Alimirdamad
🌿
۲۵ فروردین
⚖ حقوق به زبان ساده
🌸 حقوق کودکان ۱۶
خویشاوندی رضاعی نوعی نسبت خانوادگی است که با شیر خوردن نوزاد از زنی که مادر طبیعی او نیست، حاصل میشود. تأثیر این نوع قرابت فقط در منع ازدواج میان خویشاوندان رضاعی است.
💟 شرایط تحقق قرابت رضاعی در خط طولی
برای تحقق قرابت رضاعی در خط طولی، شش شرط لازم است:
1⃣ شیر زن از بارداری مشروع حاصل شده باشد (ماده ۱۰۴۶ قانون مدنی)
یعنی زن باید در اثر نکاح صحیح حامله شده باشد و زایمان کند و لذا شیر داشته باشد و سپس به کودک دیگران شیر دهد.
▫️ اگر زنی که بدون ازدواج و حامله شدن شیر داشته باشد شیر دهد موجب قرابت رضاعی نمی شود؛ زیرا شیر او به شوهر منسوب نیست، لذا فاقد شرایط است.
▫️اگر زن حامله ای هنوز وضع حمل نکرده باشد و کودکی را شیر دهد. قرابت رضاعی برقرار نمی شود؛ زیرا زمانی شیر به شوهر منسوب می شود که کودک متولد شده باشد.
▫️لازم نیست هنگام شیر دادن زن در زوجیت با شوهرش باقی باشد. اگر طلاق صورت گرفته یا شوهر فوت کرده باشد، در صورت وجود سایر شرایط، قرابت رضاعی حاصل می شود.
2⃣ مکیدن شیر از پستان
کودک باید شیر را مستقیماً از پستان زن شیردهنده مکیده باشد. از این رو، اگر شیر را در دهان کودک چکانده باشند یا به وسیله شیشه او را شیر داده باشند، موجب قرابت رضاعی نمیشود.
3⃣ شیرخوردن به مقدار معینی
برای تحقق قرابت رضاعی شیر خوردن میبایست به حد خاصی برسد.
در قانون مدنی دو معیار برای آن بیان شده است؛ معیار اول زمانی است. معیار دوم تعداد دفعات شیر خوردن است.
(بند سوم ماده ۱۰۴۶ قانون مدنی)
فقهای شیعه در اینجا سه معیار ذکر کردهاند. معیار سوم «اثر» است، یعنی روییدن گوشت و محکم شدن استخوان کودک. معیار اثر مهمترین معیار برای تحقق قرابت رضاعی است، اما قانون مدنی به این جهت که این معیار با حس قابل تشخیص و اثبات نیست و لذا فایده زیادی بر آن مترتب نمیباشد از بیان آن صرف نظر کرده است.
🔘 معیار زمان
یک شبانه روز متوالی شیرخوردن
برای ایجاد قرابت رضاعی کودک باید یک شبانه روز صرفا از شیر زن شیردهنده تغذیه کند و هیچ مکمل غذایی استفاده نکند همچنین در طی این مدت از هیچ زن دیگری نخورد نوشیدن آب با خوردن دارو اشکالی ندارد
🔘 معیار دفعات
اگر کودک ۱۵ مرتبه پشت سر هم از یک زن شیر بخورد قرابت ایجاد میشود در این خصوص باید چند نکته را مد نظر داشت
▫️ملاک ۱۵ بار شیر خوردن کامل است؛ یعنی هر نوبت کودک آن قدر شیر بخورد که خودش از سر ،سیری پستان را رها کند. اگر به صورت ناقص شیر خورد قرابت پدید نمی آید. همچنین نمیتوان دفعات ناقص را کنار هم گذاشت به این نیت که ۱۵ دفعه تکمیل شود.
▫️دفعات شیر خوردن میبایست متوالی و پی در پی باشد، و بین هر نوبت از شیر زنی دیگر یا غذایی دیگر نخورد. بعضی از فقها فقط خوردن شیرزن دیگر را موجب بر هم خوردن توالی میدانند و غذا خوردن را مانع نمی دانند.
▫️البته برخی مثل ابن جنید یک بار شیر خوردن را هم باعث ایجاد قرابت رضاعی می داند و برخی از جمله اکثر متقدمین و شهید اول در لمعه ده مرتبه شیر خوردن را ملاک ایجاد قرابت رضاعی ذکر کرده اند.
4⃣ زیر دو سال بودن سن شیرخوار
کودک شیرخوار باید کمتر از دو سال سن داشته باشد. اگر کودک بعد از دو سالگی شیر بخورد قرابت رضاعی ایجاد نمیشود گروهی از فقها معتقدند کودک خود زن شیردهنده نیز باید کمتر از دوسال باشد ولی اکثر فقها، از جمله حضرت امام ، معتقدند چنین شرطی لازم نیست.
5⃣ زنده بودن زن شیردهنده
زن شیردهنده باید تا تکمیل مدت شیر دادن زنده باشد. از این رو، اگر زنی پیش از اتمام رضاع فوت کند و کودک میزان باقی مانده را از پستان آن زن مرده بخورد، باعث ایجاد قرابت رضاعی نمیگردد. در قانون مدنی به این شرط تصریح نکرده است.
6⃣ تعلق داشتن شیر به یک زن و شوهر
شیری که کودک میخورد باید متعلق به یک زن و شوهر باشد.
به طور مثال در حالتی که شیر متعلق به یک شوهر اما از دو زن باشد؛ مثلاً شوهر، دو زن داشته باشد و کودک هشت مرتبه از یکی و هفت مرتبه از دیگری شیر بخورد موجب قرابت نمی شود.
💟 شرایط تحقق قرابت رضاعی در خط عرضی
اگر زنی یک پسر و یک دختر را که هیچ کدام متعلق به او نیستند شیر دهد، بین این دختر و پسر قرابت رضاعی عرضی پدید می آید. شرایط تحقق قرابت در خط عرضی همان است که در قرابت در خط طولی بیان شد فقط شرط ششم در این مورد اندکی متفاوت است
شرط ششم قرابت در خط طولی این بود که شیر متعلق به یک زن و شوهر باشد؛ اما در اینجا متعلق بودن شیر به یک شوهر کفایت میکند. از این رو اگر مردی دو زن داشت یک زنش پسری را شیر بدهد و زن دوم دختری را شیر بدهد این دختر و پسر قرابت رضاعی پیدا میکنند و ازدواج آنها ممنوع است. اما اگر یک زن، یک دختر و یک پسر رضاعی داشت که هر یک را از شیر متعلق به شوهران متفاوت شیر داده بود، آن پسر با آن دختر برادر و خواهر رضاعی نمیشوند و ازدواج آنها ممنوع نیست.
@Alimirdamad
🌺
۲۶ فروردین
Part14_انسان 250 ساله.mp3
12.85M
📗کتاب صوتی
انسان دویست و پنجاه ساله
قسمت 4⃣1⃣
@Alimirdamad
🌹
۲۶ فروردین
۲۶ فروردین
قانون اساسی ۴۶.mp3
3.47M
⚖ حقوق به زبان ساده
📘 قانون اساسی ۴۶
🔷 اصل ۱۰۸ قانون اساسی
قانون مربوط به تعداد و شرایط خبرگان، کیفیت انتخاب آنها و آییننامه داخلی جلسات آنان، برای نخستین دوره باید به وسیله فقهای اولین شورای نگهبان تهیه و با اکثریت آرای آنان تصویب شود و به تصویب نهایی رهبر انقلاب برسد. از آن پس هر گونه تغییر و تجدیدنظر در این قانون و تصویب سایر مقررات مربوط به وظایف خبرگان در صلاحیت خود آنان است.
🔷 اصل ۱۰۹ قانون اساسی
شرایط و صفات رهبر:
۱- صلاحیت علمی لازم برای افتا در ابواب مختلف فقه.
۲- عدالت و تقوای لازم برای رهبری امت اسلام.
۳- بینش صحیح سیاسی و اجتماعی، تدبیر، شجاعت، مدیریت و قدرت کافی برای رهبری.
در صورت تعدد واجدین شرایط فوق، شخصی که دارای بینش فقهی و سیاسی قویتر باشد مقدم است.
#شرح_قانون_اساسی
@Alimirdamad
🌹
۲۷ فروردین
23.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💗 نماهنگ | برای طلوع خورشید
🎥 قرائت کامل زیارت آلیاسین
رهبر انقلاب: یاد امام زمان نشاندهندهی این است که خورشید طلوع خواهد کرد، روز خواهد آمد.
@Alimirdamad
🌹
۲۷ فروردین