✅ امام زمان (عج) در لباس پاسبانی!
علامه طباطبایی برای یکی از شاگردان خود حکایتی را بدین شرح نقل کرده است: در ایامی که از نجف بازگشته و در تبریز به سر میبردم در یکی از روزها از طرف مرحوم زنوزی قاصدی آمد و مرا احضار کرد، چون خدمت ایشان رسیدم فرمود: فلانی (منظور علامه طباطایی است) ماجرایی پیش آمده که در کم و کیف آن مبهوتم.
▫️چند روز در منزل کار بنایی داشتیم، بنّا با شاگردش مشغول کار بودند، کارهای دقیق شاگرد توجهام را جلب کرد، می دیدم کارهایش را به خوبی انجام می دهد و نمیخواهد وقت تلف شود. ظهر که استادش برای صرف نهار به منزل میرفت در همان محل کار می ماند و ابتدا تجدید وضو می کرد و نمازش را در اول وقت میخواند. سپس دستمال کوچک خویش را باز مینمود و غذای ساده ای که با خود آورده بود میخورد و بلند میشد و مقدمات کار را فراهم میکرد تا استادش برسد و وقتی استاد میآمد با تلاش زیادی همراه وی کار را ادامه میداد.
▫️در یکی از روزها بنّا به وی گفت برو از همسایه نردبانی بگیر و بیاور!
جوان رفت ولی بر خلاف انتظار، دیر آمد و لذا هنگام عصر که استادش به خانه رفت، نزد وی رفته و ضمن احوالپرسی از او پرسیدم: در آوردن نردبان انتظار نبود که تاخیر نمایی، چرا دیر کردی!؟
جوان کارگر لبخندی زد و گفت: دلیل دیر آمدنم تنگی کوچه بود و اگر مواظبت نمیکردم ممکن بود دیوارهای مردم بر اثر برخورد با نردبان خراش برد.
آقای زنوزی ادامه دادند: از پاسخ قانعکننده این جوان بیش از پیش متعجب شدم، از او پرسیدم آیا میشود امام زمان (عج) را دید؟
بلافاصله با حالتی کاملا عادی گفت: بلی انفاقا این هفته به تبریز تشریف آورده بودند، پرسیدم لباس امام چگونه بود؟
پاسخ داد: به لباس پاسبانی بودند!
▫️مشکل مرحوم زنونی که سبب حیرت او شده بود همین نکته بود و از این جهت علامه طباطبایی را خواسته بود تا از او بپرسد چگونه میشود امام زمان به لباس پاسبانی باشند؟
علامه پاسخ میدهد: همه عالم از آن حضرت مهدی (ع) است و لذا برای آن حضرت مکان و یا لباس و شبیه اینگونه مسائل مشکلی ایجاد نمیکند.
محمدهادی فقیهی که این داستان را از زبان علامه شنیده است میگوید: از معظمله درباره صحت این داستان نظرخواهی کردم، ایشان فرمودند: قرائن به گونهای است که قضیه حقیقت داشته و او از جوانانی بود که امام زمان (عج) را میدیده است. سپس علامه طباطبایی افزوده است: با توجه به اینکه نشانی آن جوان را داشتم به سراغش رفتم ولی متاسفانه موفق به یافتنش نشدم.
📚گلی زواره، غلامرضا. جرعه های جانبخش: فرازهایی از زندگی علامه طباطبایی. موسسه فرهنگی انتشاراتی حضور. ص277
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ راز و رمز موفقیت علامه طباطبایی از نگاه آیت الله جوادی آملی
«قرآن اين هنر را دارد که انسان ها را بپروراند البته به شرطي که انسان در تکاثر زندگي نکند و در اختيار کوثر باشد،زيرا کسي که اهل تکاثر است به يقين نمي تواند کوثر را درک کند.انسان بايد بداند که در دنيا زندگي مي کند يا در زمين و مادامي که انسان در دنيا باشد فقط يارانه مي گيرد اما اگر در زمين باشد همانند علامه طباطبايي فرشتهها هميشه بر او آيات الهي را هديه ميآورند و با آيات الهي زندگي خواهيم کرد.
حضرت علامه سعي کرد تا در دنيا زندگي نکند، از همين رو عناوين اعتباري براي اين عالم ديني جذابيت و جاذبه نداشت.ايشان اعتقاد دارند که اگر کسي مي خواهد در خدمت قرآن باشد بايد زندگي خود را قرآني کند.
حيات طيّب اين است که انسان تمام نيازهاي روز را فهرست کند و به پيشگاه قرآن کريم ببرد و از قرآن کريم هم جواب بگيرد سپس جواب اين نياز را با گفتار يا نوشتار به جامعه منتقل کند تا مظهر هو الحي الذي لا يموت شود.»
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ از ویژگیهای علامه طباطبایی این بود که به هیچ وجه کمکی از افراد، حتی از فرزندانش قبول نمیکرد. یکی از بزرگان حوزه نقل میکرد: تاجری نیکوکار برای تهیه مسکن علامه مبلغ قابل توجهی پول توسط من برای علامه فرستاد. پول را به نزد ایشان بردم، فرمود: خدا جزای خیرش دهد، ولی فعلاً مبلغی ارث پدری به من رسیده و از سهم امام مصرف نمیکنم. پول را برگرداندم، ولی آن بازرگان گفت: بگو هدیه است؛ نه سهم امام! برگشتم، دوباره استاد علامه فرمود: فعلاً نیاز ندارم. برای بار دیگر ماجرای پول را به صاحبش گفتم، او در پاسخ گفت: به آقا بفرمایید که پول خدمتتان باشد، به هر کس که میخواهید بدهید و هر جا که صلاح می دانید، مصرف کنید! به علامه عرض کردم، فرمود: من نمیتوانم، خودت می دانی! و پول را برگردانید. با توجه به این که سالها منزل نداشت و مستأجر بود، خانهٔ مسکونی خود را با قیمت همان ملک موروثی تهیه کرده بود. یکی از فرزندانش نقل میکرد: از خدا میخواستیم پدر چیزی را از ما قبول کند. گاهی بستهٔ اسکناس را خدمت او میگذاشتیم با اصرار حتی پنج ریال هم بر نمیداشت. مناعت طبع عجیبی داشت. در آخر عمر با کسالت از سفر مشهد برگشت و چون پزشکان توصیه کردند، باید در جای مصفایی استراحت کند، در تابستان باغی در احمد آباد دماوند اجاره کردم و پولش را پرداخت کردم تا آقا در مقابل عمل انجام شده قرار بگیرد. آقا پس از سه روز اقامت، مرا خواست و پرسید: اجارهاش چند است؟ گفتم مهم نیست، اصرار کرد که: میخواهم بدانم که میتوانم پرداخت کنم یا نه؟ گفتم پرداخت کردهام، فرمود: یا پول را بگیر یا از این جا میروم! و آخر هم مجبور شدم که بگیرم
✍نظری
tabatabaie_imam khomeini_javadi.mp3_95657.mp3
642.6K
🎵 پیام صوتی تسلیت حضرت #امام_خمینی در پی ارتحال علامه طباطبایی
حضرت امام رحلت علامه طباطبایی را ضایعهای برای مسلمین ذکر کرد و ... بشنوید!
_____________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
https://eitaa.com/joinchat/3198156911C12d6d8964a
📸|لوازم شخصی علامه سید محمد حسین طباطبایی(رحمه الله علیه)
#ویژه_سالگرد_ارتحال
غلام همت آنم که زیر چرخ کبود
ز هر چه رنگ تعلق پذیرد آزاد است
_____________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
https://eitaa.com/joinchat/3198156911C12d6d8964a
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#زیرخاکی
#ویژه_سالگرد_ارتحال_علامه_طباطبایی (رحمهاللهعلیه)
▪️سخنرانی مرحوم #حجتالاسلام_فلسفی در مراسم ترحیم علامه طباطبایی (ره)
👈بخشهایی از سخنرانی کمیاب واعظ شهیر، مرحوم حجتالاسلام فلسفی در مراسم ترحیم علامه طباطبایی (سال 1360)
☑️ این مجلس ترحیم، از سوی مرجع زمان، مرحوم آیتاللهالعظمی گلپایگانی برگزار شده بود.
_____________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
https://eitaa.com/joinchat/3198156911C12d6d8964a
✅داستان عجیب و معجزهوار دفن علامه طباطبایی(ره)
🔻این حکایت را، مورخِ اهل تدقیق در تحقیق، رسول جعفریان در کتاب «مقالات و رسالات تاریخی« (دفتر چهارم)، از زبان حجت الاسلام محمد حسین اشعری فرزند مرحوم آیت الله علی اصغر اشعری قمی - از همدرسان امام راحل – اینگونه آوردهاند:
🔷«علامه طباطبایی این اواخر بیماری پارکسینسون گرفت و تقریبا آخر کاری فلج شد تا گردن. این اواخر در بیمارستان آیت الله گلپایگانی بستری شد. من سه شبانه روز اکثر اوقات آنجا بودم و ایشان در حالت اغماء بود. روزی دکتر منافی وزیر بهداری وقت آمد به بیمارستان برای ملاقات با ایشان. وقتی وضع او را دید تلفن کرد که هلکوپتر بفرستند تا او را به تهران منتقل کنیم. من مخالفت کردم و گفتم ایشان چند ساعتی بیشتر زنده نیست. اما قبول نکرد.
همان وقت آیت الله گلپایگانی آمد که دید ایشان در حال اغماء است. این مساله را با ایشان مطرح کردم و به ایشان گفتم: شما امر کنید دکتر منافی این کار را نکند. ایشان دکتر منافی را صدا زد و از او خواست تا عصر صبر کنند. اگر جوری بود که می شود او را منتقل کرد آن وقت منتقل کنید. بالاخره یکی دو ساعت بعد درگذشت. من تلفنا فوت ایشان را به آقای خمینی اطلاع دادم. ایشان فرمودند: در باره قبر ایشان هر کجا را صلاح می دانید اقدام کنید. به آقای مولایی هم دستور خواهیم دید. من به دنبال آقای مولایی آمدم تا محل قبر را تعیین کنیم. ایشان در کنار قبر مرحوم اشراقی و انگجی جایی را معرفی کرد. من مخالفت کردم و گفتم علامه طباطبایی به عنوان مفسر و فیلسوف باید قبرش جایی باشد که مردم راحت تر و آشکارتر سر قبر ایشان بیایند.
🔷آنچه آقای مولایی اصرار کرد من مخالفت کردم. بعد آمدم جایی را که قبر فعلی ایشان است نشان دادم. ایشان گفت اینجا پایه های سقف است و تمام بتون آرمه است و قابل شکافتن نیست. من نپذیرفتم. ایشان گفت: حتی اگر بشود شکافت، اینجا قبر علماست و ما مجاز به شکافتن نیستیم. من گفتم: این مساله را حل می کنم. معمارها را بیاورید تا نظر بدهند که می شود شکاف داد یا نه. و ثانیا آقای نجفی در وقت ساختن مسجد بالاسر فهرست قبور را برداشت. از ایشان می پرسیم که آیا قبر عالمی در اینجا هست یا خیر. غروب شد و آقای نجفی آمد. بعد از نماز داستان را شرح دادم و خواستم ایشان بیاید شرح بدهد که اینجا قبری از علما بوده است یا نه. ایشان آمد و گفت: تا آنجا که من صورت برداری کرده ام اینجا قبر کسی نیست. آقای مولایی گفت: چه اصراری دارید. من گفتم: نه اینجا که قبر نیست. بر فرض هم بتون باشد، امتحانش آسان است.
🔷بالاخره به این امر تن دادند و شب درها را بستند و قالی را کنار زدند و عمله آوردند تا بشکافند. سنگ مرمر را برداشتند. موزائیک را هم برداشتند، خبری از بتون نبود. خاک و خاشاک را برداشتند یک مرتبه هر چه کلنگ زدند صدا می کرد. آقای مولایی گفت: من عرض کردم اینجا بتون است. من مخالفت کردم و گفتم: ببینیم چرا صدا می کند. دیدیم آجرهای بزرگ است. برداشتند، در این وقت با کمال شگفتی دیدیم یک قبر آماده و ساخته آن جا هست بدون این که ذره ای چیزی از استخوان و غیره در آن باشد. آقای مولایی گفت: این واقعا شبیه معجزه است. همانجا آقای طباطبائی را دفن کردند.»
________________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
📸 طرح|فارابی عصر
برای شنیدن ناگفته هایی ناب از علامه به کانال اختصاصی علامه طباطبایی ره بپیوندید...
_____________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
https://eitaa.com/joinchat/3198156911C12d6d8964a
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅اهمیت به نماز علامه طباطبایی از زبان حاج آقا قرائتی
_____________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
https://eitaa.com/joinchat/3198156911C12d6d8964a
✅ فیلسوف کامل، امام است!
✍علامه حسن زاده آملی ره:
«جناب استاد علامه طباطبایی مدّ ظلّه العالی در صدر رساله وجیز عزیز "علی و الفلسفه الالهیه"اصلی به غایت قویم و مطلبی به نهایت عظیم به عنوان "الدین و الفلسفه" اهدا فرموده است که: "حقّاً انّه لظلم عظیم ان یفرق بین الدین الالهی و بین الفلسفه الالهیه".[حقیقتا این ستم بسیار بزرگی است که فرق گذاشته شود بین دین الهی و فلسفه الهی]
این کلامی صادر از بطنان عرش تحقیق است که هر کس شنید گفتا "لله درُّ قائله" آری دین الهی و فلسفه الهی را جدای از هم داشتن و پنداشتن به راستی ستمی بزرگ است.
معلم ثانی ابو نصر فارابی در آخر کتاب قیّم خود به نام "تحصیل السعاده" بیانی شریف در پیرامون فلسفه دارد که منتهی به این نتیجه ارزشمند می گردد:
فیلسوف کامل، امام است
و صدر المتألهین در اسفار (ص ۷۵، ج۴، ط۱) فرمود: تباً لفلسفه تکون قوانینها غیر مطابقه للکتاب والسنه (مرگ بر فلسفه ای که قوانینش با کتاب و سنت مطابق نباشد).»
📚 در آسمان معرفت/ ص۳۹-۳۸
_____________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
https://eitaa.com/joinchat/3198156911C12d6d8964a
✅علامه طباطبایی(ره):
🔸اگر بخواهيم بدانيم كه روزگار به آل على چقدر سخت گرفته و آنها چه اندازه ناگوارىها ديدهاند بايستى از اميرالمؤمنين على عليه السلام بشنويم كه فرمود:
«مانند كسى كه استخوانى در گلويش گير كرده، و يا ريگ در چشمش مانده باشد، صبر كردم.»
و يا از فاطمه زهرا كه مىفرمايد:
«كردارهاى ناگوار و ستمهاى شما را مانند كسى كه با نوك نيزه، به سينه و شكمش بكوبند، و يا اينكه رگهاى بدنش را قطعه قطعه كنند، متحمل مىشوم.»
📚 شیعه،مجموعه مذاکرات با هانری کوربن
_____________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
https://eitaa.com/joinchat/3198156911C12d6d8964a
✅طفل سقط شده هم شفاعت میکند!
🔸علامه طباطبایی (رحمهاللهعلیه):
« روايات بسيارى در باب شفاعت سيده زنان بهشت فاطمه عليهاالسلام و نيز شفاعت ذريه او، غير از ائمه، وارد شده و همچنين روايات ديگرى در شفاعت مؤ منين و حتى طفل سقط شده از ايشان، نقل شده؛ از آن جمله در حديث معروف از رسول خدا (ص) كه فرمود: «تناكحوا تناسلوا الخ »، فرمود: زن بگيريد و نسل خود را زياد كنيد كه من در روز قيامت به وجود شما نزد امتهاى ديگر مباهات مىكنم و حتى طفل سقط شده را هم به حساب مىآورم و همين طفل سقط شده با قيافهاى اخمو، به در بهشت مىايستد هر چه به او ميگويند: در آى، داخل نميشود و ميگويد: تا پدر و مادرم نيايند داخل نمىشوم.»
📚 ترجمه تفسير الميزان جلد ۱،ص : ۲۷۳
_____________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
https://eitaa.com/joinchat/3198156911C12d6d8964a
✅ از علامه پرسیدند: چه کنیم که امامان (علیهم السلام) هنگام زیارت به ما توجه کنند؟ فرمود: « در راه زیارت بگویید: بحق #فاطمه! بحق فاطمه!...»
📚 زمهر افروخته، علی طهرانی، ص197
_____________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
https://eitaa.com/joinchat/3198156911C12d6d8964a
✅ سرّ صلوات فرستادن بر اهل بیت (علیهمالسلام):
آیت الله جوادی آملی:
سيدنا الاستاد مرحوم علامه طباطبايي (رضوان الله عليه) ميفرمودند: وقتي انسان از خداي سبحان صلاه و صلوات بر اهلبيت ميخواهد يعني رحمت. رحمت وقتي بر اينها تنزل كرد ريزش كرد به ساير مخلوقين ميرسد و اگر بخواهد رحمت به ديگران برسد اول بايد به اينها برسد تا به ديگران برسد لذا انسان براي اجابت دعا شايسته است اول درود بفرستد يعني صلوات بفرستد. نه درود به معناي سلام.
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
استاد حجت الاسلام تهرانی میگفت دوران نوجوانی در محضر سیدعبدالکریم کشمیری بودیم این داستان از زبان خود ایشون شنیدیم
آیت الله کشمیری میفرمود در هند یه مرتاضی بود، این توانایی رو داشت که اگر اسم شخص و مادرش رو بهش میگفتیم، بهت میگفت که طرف زندهس یا مرده و کجا دفنه، ازش چندنفر رو پرسیدیم کاملا درست جواب داد.
مثلا آیت الله بروجردی رو پرسیدیم، گفت: کُم کُم.
منظورش قم بود. یعنی قم هستش پرسیدیم زندهس یا مرده، گفت مرده.
آیت الله کشمیری اهل کشمیر بود و زبان هندی رو بلد بود.
این مرتاض این توانایی رو داشت که بفهمه منظور ما چه کسی هست. چون مثلا اسمها خیلی مشترک هستش، شاید تو کل دنیا چندهزار آدم وجود داشته باشه که اسمش محمد باشه و اسم مادرش هم مثلاً فاطمه. ولی این شخص می فهمید معنا و منظور چه کسی هست. این قدرت رو داشت که شرق و غرب عالم رو ببینه و میگفت شخص کجاست و آیا روی خاک هست یا زیر خاک!
آیت الله کشمیری گفت دیدیم وقت خوبیه ازش درباره امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بپرسیم ببینیم حضرت کجاست و مرتاض چی میگه. گفتیم مهدی فرزند فاطمه. مرتاض یکم صبر کرد و گفت چنین کسی رو متوجه نشدم. اونی که منظور شماس این اسمش نیست. ماهم دیدیم اشتباه گفتیم، اسم امام زمان محمد هستش، مهدی لقب حضرته، مادر حضرت مهدی هم باید نرجس بگیم نه حضرت زهراء (سلام الله علیها)، به مرتاض گفتیم، محمد فرزند نرجس، دیدیم مرتاض بعد از چند لحظه مکث، رنگ و روش عوض شد و یِکَم جا خورد و کمی عقب رفت چند بار گفت این کیه؟ این کیه؟ گفتیم چطور مگه؟
اینجای تعریف کردن داستان که رسید آیت الله کشمیری شروع کرد به گریه کردن، به مرتاض گفتیم این امام زمان ماست. گفت هر جای عالم که رفتم این شخص حضور داشت، همه جا بود. جایی نبود که این شخص نباشه!!!.
*اللهم عجل لولیک الفرج و العافیة و النصر
__
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
#صدقه_جاریه
🔸به سه خانواده آبرومند برای خرید مقداری ميوه و شیرینی در این شب پیش رو نیازمند کمکهای شما عزیزان هستند
همراهان گرامی اگر مایل بودید کمک کنید
شماره کارت(جعفری)جهت واریز کمکهای مالی شما همراهان:
۵۸۹۲۱۰۱۳۰۸۱۵۷۲۶۸
✅آخرین توصیه پیامبر (ص) درباره "زن" بود
آخرین سخن پیغمبر در آستانه مرگ، توصیه ای بود که درباره زن فرموده است. او در مقام بیان اهمیت نماز و لزوم رعایت حال عبید و اماء و توصیه طبقه زن، چنین فرمود:
«نماز را، نماز را بپا دارید و به عبدها و کنیزان، چیزی که در توان ندارند تحمیل نکنید. حرمت زن ها را حفظ کنید که آنها یاورانی در بین شما هستند».
📚علامه طباطبایی، بررسی های اسلامی، ج1، ص316.
_____________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
https://eitaa.com/joinchat/3198156911C12d6d8964a
✅ مراقب گلهای منزلتان باشید!
آیت الله جوادی آملی:
▫️خانواده در اسلام اصل است. آنها كه خانه را منحل كرده و در حدّ يك خوابگاه به او مينگرند، آنها جان و روح زن را از خانه بيرون آوردند و به مراكز فساد كشاندند.
نمونه بارز انحطاط را در كشورهاي پيشرفته ديده و ميبينيد. مرحوم علامه طباطبايي ميفرمايند: آنها زن را تحت عنوان آزادي بازيچه قرار دادند. اما دين ميگويد زن گل است و نظير ابزار بازي نيست، او را ضايع نكنيد، كارهاي سنگين به اينها ارائه نكنيد، نگذاريد با نامحرم تماس بگيرند، نامحرم با او تماس بگيرد چرا كه اين گل پژمرده ميشود، اين فقط بايد در بوستان منزل باشد، آنگاه است كه ميتواند پيغمبر تربيت كند.
📚 زن در آئینه جلال و جمال، جوادی آملی، ص418
_________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
https://eitaa.com/joinchat/3198156911C12d6d8964a
🛑 #اطلاعیه_روحیه_بخش
🛎شروع به کار کتابخانه مجازی.....
✅لینک بزرگترین کتابخانه مجازی اسلامی در ایتا 🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2062549709C074fe40f1d