حجتالاسلام ناصری:
علامه طباطبائی میفرمود:
💠دو چیز انسان را در مسیر انسانیت سریع به منزل میرساند یکی قرآن خواندن نیمهشب و یکی گریه بر حضرت سیدالشهدا(ع)
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
8.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی، شب گذشته در پیامی تلویزیونی اهمیت راهپیمایی امسال روز جهانی قدس را بیشتر از سالهای قبل ارزیابی و تأکید کردند: «إنشاءالله راهپیمایی امسال، یکی از بهترین، پرشکوهترین و باعزتترین راهپیماییهای روز قدس خواهد بود.»
✅عیدی علامه طباطبایی به شاگردش
آیت الله حسن زاده آملی:
به علامه طباطبایی عرض نمودم: حضرت آقا! امشب شب جمعه و شب عید است، لطفى بفرمایید!
علامه طباطبایی فرمودند:
«سوره مبارکه «ص و القرآن ذى الذکر» را در نمازهاى وتیره (نافله عشا)بعد از حمد بخوانید که در حدیث است سوره ص از ساق عرش نازل شده است.»
📚پندهاى حکیمانه علامه حسن زاده آملى ، پند 387
____________________________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
#عيد_حقيقي
مدان عید آن زمانی را که بر تن نو کنی جامه
بود عید آن که دور از خود نمایی خوی حیوانی
مرا امشب دلی شاد است اندر گوشه غربت
که می خواهد نماید هر زمان نوعی غزلخوانی
چرا خوشدل نباشد آن کسی کردند تقدیرش
کتاب و درس و دانش را ز لطف حی سبحانی
چه غم ما را که اندر بر نباشد شربت و شکر
که کام ما بود شیرین همی زآیات قرآنی
📔دیوان اشعار
🌿علامه حسن زاده آملی
________________________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
پیشاپیش عید سعید فطر بر همه همراهان کانال مبارک
ضمن عرض قبولی طاعات و عبادات شما بزرگواران کانال، چند خانواده نیازمند و بسیار مستضعف به کمک شما بزرگواران نیازمند می باشند
ان شاءالله بخشی از زکات فطریه شما بزرگواران با واسطه حقیر به دست این عزیزان خواهد رسید
شماره کارت حقیر(جعفری) جهت واریز #زکات_فطریه شما عزیزان:
5892101308157268
✅ عروسی که زیبائیاش را به هر کس نشان نمیدهد
داریوش شایگان:
من در جوانی علاقه فوقالعادهای به طبیعت داشتم. مرحوم علامه نیز همین گونه بودند و بسیاری از اوقات درباره طبیعت بهعنوان مظهر ظهور الهی صحبت میکردیم. روزی به اتفاق علامه به دماوند رفته بودیم. علامه فرمودند که طبیعت مثل عروسی است که زیبایی درونی خود را به هر کس نشان نمیدهد. اگر یک لاغیری یعنی کسی که اعتقاد به عالم معنا نداشته باشد به درون طبیعت بیاید، طبیعت فورا آن جنبه معنوی خود را پنهان میکند. در همین حین دو شهروند به آنجا وارد شدند. ما مشاهده کردیم که جو طبیعت تغییر کرد و گویا چیزی در طبیعت پنهان شد. علامه لبخندی زدند و گفتند: «دیدید گفتم که طبیعت همه زیباییها را به همه افراد نشان نمیدهد.»
📚 هفتهنامه پنجره ، شماره 2
________________________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ آیا قبول دارید که دین اسلام نتوانسته است گذشت زمان را درک کند و دین باید مطابق خواست زمان و مکان باشد؟
این که «اسلام نتوانسته است گذشت زمان را درک کند و دینی مطابق خواست زمان و مکان باشد» سخنی است که به تفکر شعری شبیهتر است تا تفکر فلسفی. زمان و مکان تغییری نکرده که موجب تغییر قوانین اجتماعی انسانی باشد: روز و شب همان روز و شب است و زمین و هوا و غیره هماناند که هزاران سال پیش بودند. آنچه هست طرز زندگی انسان با پیشرفت روزافزون خود تغییر کرده و روز به روز به توقعات و خواستههای انسان افزوده یا تغییر داده و میدهد. نیروی فعاله انسان بر اثر افزایش شگرف خود، به خود جرأت میدهد که انواع خوش گذرانی ها و بهره مندی هایی که شاهان دیروز به فکرش نمیافتادند، گدایان امروز به فکرش بیفتند و بخواهند.
این تحوّل فکری در جامعه عیناً مانند تحول فکری در یک فرد است که به واسطه احوال مختلفه زندگی او پیش میآید. یک فرد بی بضاعت دست خالی تنها در فکر شکم میباشد و همه چیز را فراموش میکند. همین که نان روزانهاش تأمین شد به فکر پوشاک می افتد و پس از تأمین آن به فکر منزل و تشکیل خانواده و پس از آن اولاد و پس از آن توسعه زندگی و تکثیر ثروت و بسط افتخارات و تشریفات و خوش گذرانی های گوناگون و به همین ترتیب قوانین اجتماعی امروز خواست اکثریت افراد جامعه را پشتوانه خود قرار میدهد اگر چه مطابق مصلحت واقعی جامعه نیز باشد و خواست اقلیت را بی اثر میشمارد اگرچه مطابق مصلحت واقعی جامعه نیز باشد. ولی طرز تفکر اسلامی جز این است. اسلام در تشریعات خود انسانی طبیعی (به اصطلاح قرآن کریم فطرت انسانی را) پشتوانه قرار میدهد؛ یعنی ساختمان وجودی انسان را با تجهیزات ویژهای که به آنها مجهّز است مدّ نظر قرار میدهد و نیازمندیهایی که این ساختمان با تجهیزات خود نشان میدهد مراعات نموده، در برابر آنها قوانین مربوطه وضع میکند. در نتیجه، نظر اسلام از قوانین موضوعه خود تأمین مصلحت واقعی جامعه میباشد، خواه باخواست اکثریت وفق دهد و خواه نه و همین قوانین است که اسلام آنها را به نام شریعت نامیده و قابل تغییر و تبدیل نمیداند، زیرا پشتوانه آن آفرینش طبیعی انسان است و قابل تغییر نیست و تا انسان، انسان است نیازمندیهای طبیعی آن ثابت میباشد. اسلام غیر از قوانین ثابته خود (شریعت) مقررات قابل تغییر نیز دارد و آن مقرراتی است که مربوط به تحولات زندگی است و بر اثر پیشرفت مدنیت و نسبت این مقررات قابل تغییر به قوانین شریعت، مانند نسبت قوانین قابل نسخ مجلس شوراست به قانون اساسی غیرقابل تغییر.
اسلام به والی حکومت دینی اختیار داده در شعاع قوانین شریعت، در مورد لزوم، طبق مصلحت وقت و با صوابدید شوری، تصمیمات مقتضی گرفته، اجرا نماید و این مقررات تا مصلحت مقتضی است، اعتبار دارند و با ارتفاع مصلحت منسوخ میشوند، برخلاف قوانین شریعت که قابل نسخ نمیباشد. بنابر آنچه گفته شد اسلام دوگونه مقررات دارد: یکی مقررات ثابته که پشتوانه آنها طبیعت ثابت انسان است و به نام شریعت نامیده میشوند و دوم مقررات قابل تغییر که پشتوانه آنها مصلحت وقت میباشد و با تغییر و تحول مصلحت قابل تغییر میباشند؛ مانند این که بشر طبعاً از انتقال از نقطهای به نقطه دیگر بی نیاز نیست ولی سابقاً که مسافرت و پیمودن فواصل، پیاده یا به وسیله اسب و الاغ بود، وضع مقررات زیادی مورد نیاز نبود ولی اکنون که به واسطه توسعه یافتن وسایل، خطوط صحرایی و دریایی و زیرزمینی و هوایی پیش آمده، مقررات بسیار و دقیقی لزوم پیدا کرده است.
از این جا روشن است که گفتن این که اسلام گذشت زمان را درک نکرده است، بسیار بی اساس میباشد.تنها چیزی که معترضی میتواند بگوید این است که احکامی را از اسلام که بامصلحت واقعی این عصر مثلًا وفق نمیدهد نشان داده، به ثبوت برساند یا از مصلحت حکم سؤال کند. این بحث دامنه دراز دارد و تا اندازهای که وضع این نوشته اجازه میداد تعقیب کردیم و در عین حال اگر در اطراف بحث ابهامی باقی بماند یا اشکالی بوده باشد، ممکن است تذکر بدهید تا به بحث ادامه دهیم.
📚 بررسی های اسلامی، ج2
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
حاج آقا [استاد] حشمتپور*
🔸پنهانی به مسجد گوهرشاد میرفتم تا کسی مرا نشناسد و نمازم را آنجا میخواندم. یکشب تا تکبیرهالاحرام را گفتم، متوجه شدم کسی به من اقتدا کرد. پس از نماز دیدم آن شخص، علامه طباطبایی است. به ایشان گفتم: «راضی نبودم به من اقتدا کنید» فرمودند: مگر رضای امام جماعت برای اقتدا به او شرط است؟!»
گفتم: « من پنهانی به اینجا میآیم تا کسی نفهمد».
فرمودند: « بنده هم چون این را میدانستم اینجا پنهان شده بودم تا پشت سر شما نماز بخوانم»!
📌 پ.ن: این پیرمرد ژندهپوشِ شهرتگریز که در گمنامی خودخواستهای به سر میبرد، حقا از ذخایر نفیس حوزههای علمیه قم و در بین اندیشمندان حوزوی، چون کبریت احمر است. احاطه ایشان بر مبانی فلسفه مشّاء، اشراق و حکمت متعالیه صدرایی شگفتانگیز و در طب، هیئت و ریاضیات خرّیت فناند. در مقام تدریس، تقریر متن و تفهیم عُویصات این علوم، ضربالمثلند. از اینها بالاتر، مجسمه فضایل اخلاقاند... زادالله امثاله!
📚 ناگفتههای عارفان، ج3، ص93
____________________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
📸 طرح | فیلسوف سالک
🔸ما نباید عرفان را به معنای الفاظ و تعبیرات و فرمولهای ذهنی مثل بقیهی علوم ببینیم...مرحوم آقای طباطبائی خودش فیلسوف بود، اهل فلسفه بود، بلاشك در عرفان هم وارد بود؛ منتها آنچه كه در عرفان از ایشان معهود است، #عرفان_عملی است؛ یعنی سلوك، دستور، تربیت شاگرد؛ شاگرد به معنای سالك. عرفان نظری باید به سلوك بینجامد.
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
آیت الله خوشوقت:
علامه طباطبایی هر گاه به تهران می آمد، مقید بود پیاده به زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برود.
📔 زمهر افروخته،ص236
_______________________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ چرا زیارت سیدالکریم معادل زیارت سیدالشهداست؟
🔸یکی از اولیاء خدا فرمودند: من از مرحوم علامه طباطبایی سوال کردم که علت عظمت حضرت عبدالعظیم چیست که زیارت او معادل زیارت سیدالشهداست؟ همانطور که امام هادی (علیهالسلام) فرمودند: «مَن زارَ عَبدالعَظیمِ الحَسَنی(ع) بِرِی کَمَن زارَ الحُسَین(ع) بِکَربَلا= کسی که زیارت کند عبدالعظیم(علیهالسلام) را، مانند کسی است که به زیارت حسین (علیهالسلام) در کربلا رفته باشد».
✅ پاسخ علامه این است:
در بین بعضی از امامزادهها، مسئله عجب وجود داشته است. مثلا بعضی از فرزندان امام حسن (علیهالسلام) نسبت به نوادگان امام حسین(علیهالسلام) حسادت میکردند که چرا نسل امامت در خانواده امام حسین قرار گرفته است؟ بعضی از آنها زیر بار امامت امام حسین نمیخواستند بروند.
اما حضرت عبدالعظیم یک فقیه بزرگ از بنی الحسن است. ایشان شخصیت بزرگ و محدث قدرتمندی بود. علت این بزرگی و عظمتش را علامه این گونه بیان میکند که ایشان آن جو حسادت و خودبرتربینی که همان حملهی شیطان از راست است را شکست. در مقابل امام زمانش یعنی امام هادی (علیهالسلام) زانو زد و گفت آقا من شما را به امامت قبول دارم. من آمدهام بگویم شما تایید کنید که من مسلمان هستم یا نه! دین دارم یا نه! اگر شما تائید نکنید اشکالم را بگویید. در واقع دینش را بر حضرت عرضه کرد.
▫️وقتی انسان این طور خودش را در 4 بخش (جمادی، گیاهی، حیوانی و عقلی) میشکند، خدا او را بالا میبرد و عزت میدهد. پس آدمی که حق گراست، بزرگ میشود؛ حتی اگر به ضررش باشد.
شما نگاه کنید که ما چقدر مقدسینی داشتیم که در مقابل امام ایستادند و اصلاً کوتاه نیامدند. هنوز هم هستند و در مقابل نایب امام زمان (علیه السلام) می ایستند. مثل شیطان در مقابل خدا.
📚از سلسله بحثهای استاد شجاعی، انسانشناسی قم (تصویر باطن انسانی)، جلسه 4
_______________________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880