✅ خرده آیت الله قاضی بر شعر باباطاهر
علامه طباطبائی از قول استادشان مرحوم آقای قاضی میفرمودند:من از باباطاهر تعجب میکنم که در شعرش چنین سروده:
یکی درد و یکی درمان پسندد /یکی وصل و یکی هجران پسندد
من از درمان و درد و وصل و هجران/ پسندم آنچه را جانان پسندد
چه طور باباطاهر گفته است: اگر جانان، هجران را پسندد، من هم آن را میپسندم.؟! چگونه انسان میتواند این را بپذیرد؟! عاشق بر هر چیز صبر میکند اما بر فراق، صبر نمیتواند کرد.
مولا علی علیه السلام در دعای کمیل میفرماید: مولا و آقای من! گیرم بر عذاب تو صبر کنم؛ بر دوری تو چگونه شکیبا باشم؟! »
📚 ز مهر افروخته، ص 72
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ یادگاری علامه طباطبایی از استادش
علامهی طباطبایی صاحب تفسیر المیزان نقل میكنند بعد از آن كه تحصیلاتش در نجف تمام شد پهلوی استادش رفت، گفت به ایران میروم و شاید برنگردم. به من یك نصیحتی بكن كه این نصیحت، نصیحت همیشگی من باشد. استاد علامه گفت: این آیه یادت نرود، قرآن میفرماید: «أَ لَمْ یَعْلَمْ» آیا بشر نمیداند «بِأَنَّ اللَّهَ یَرى» به این كه خدا دارد او را میبیند «أَ لَمْ یَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ یَرى» آیا نمیدانی كه خدا دید .
📚 به نقل از استاد قرائتی در درسهایی از قرآن، تاریخ: 1364/8/9
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ بلیغ ترین آیه در باب ولایت
علامه طباطبایی ره:
🔸از بليغترين آياتى كه در اين باب(ولایت) وارد شده است، گفتار خداوند- سبحانه و تعالى- است كه مىفرمايد: {«أَ لَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ بَدَّلُوا نِعْمَتَ اللَّهِ كُفْراً وَ أَحَلُّوا قَوْمَهُمْ دارَ الْبَوارِ* جَهَنَّمَ يَصْلَوْنَها وَ بِئْسَ الْقَرارُ»}. چون مراد از نعمت، ولايت است، و ولايت، همان راه به سوى خداست، و مقابل اين راه، كفر است كه همان «دار بَوار» و خانه هلاكت و آتش گرفتن در جهنم و استقرار در آن مكان ناشايسته است.
پس غايت سير كافران، بَوار و هلاك است كه همان جمودشان بر ظاهر و اعراضشان از باطن بوده باشد و معلوم است كه ظاهر، از بين رونده و نابود شونده است و باطن، ثابت و استوار است.
📚 رساله معاد، علامه طباطبایی
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ سرّ صلوات فرستادن بر اهل بیت (علیهمالسلام):
آیت الله جوادی آملی:
سيدنا الاستاد مرحوم علامه طباطبايي (رضوان الله عليه) ميفرمودند: وقتي انسان از خداي سبحان صلاه و صلوات بر اهلبيت ميخواهد يعني رحمت. رحمت وقتي بر اينها تنزل كرد ريزش كرد به ساير مخلوقين ميرسد و اگر بخواهد رحمت به ديگران برسد اول بايد به اينها برسد تا به ديگران برسد لذا انسان براي اجابت دعا شايسته است اول درود بفرستد يعني صلوات بفرستد. نه درود به معناي سلام.
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ خاطره مترجم المیزان از نحوه آشنایی با علامه طباطبایی
یک روز در مدرسه فیضیه ایشان را در حال نماز دیدم از رفقا پرسیدم که این آقا کیست؟ گقتند: آقای طباطبایی است و استاد فلسفه میباشد.برای سوالی خدمتشان رسیدم و عرض کردم: این نظریه اینشتاین که میگوید به طور کلی هیچ قاعده کلی در علوم وجود ندارد تا چه اندازه صحت دارد؟ فرمودند این نظریه خودش را باطل میکند. خود این سخن کلیت دارد یا نه؟ در هر دو صورت خود را باطل میکند.[یعنی اگر این گزاره، کلیت داشته باشد، شامل خودش هم میشود پس میتوان قواعدی داشت که کلیت دارند از جمله همین گزاره انشتاین، و اگر کلیت نداشته باشد، یعنی بعضی قواعد کلیت دارند بعضی ندارند از جمله همین گزاره اینشتین.(توضیح مدیر کانال)]
من از این جواب خوشم آمد و از آن تاریخ مرتب خدمتشان می رسیدم در درس تفسیر و اسفارشان شرکت می کردم و یک روز هم دعوت مرا پذیرفتند و برای ناهار به منزل ما آمدند و از آن تاریخ آشنایی نزدیکی با ایشان پیدا کردم.
📚 جرعههای جانبخش، غلامرضا گلی زواره، ص370
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅علامه، المیزان را به سفارش چه کسی نوشت؟
استاد سید محمدعلی علوی:
روزی با مرحوم آیت الله موسوی گلپایگانی به دیدن علامه طباطبایی در منزلشان رفتیم. در میان صحبتهای آن روز این سخن پیش آمد که چه انگیزهای باعث شد که آیت لله طباطبایی، با اینکه اشتغال و تخصصشان فلسفه بود، به قرآن رو آوردند و تفسیرالمیزان را نوشتند؟
مرحوم علامه فرمود: «بله؛ من مدتی دنبال فلسفه بودم تا اینکه شبی مادرم را در خواب دیدم که به من گفت: محمدحسین! تو که این اندازه در پی فلسفه هستی، فردای قیامت چه خواهی کرد؟! دستت خالی است...»
مرحوم علامه که به مادر خود علاقهی بسیاری داشت و میفرمود: مادرم حق بزرگی بر گردن من دارد، ادامه داد در خواب به مادرم گفتم: پس چه کنم؟ مادرم گفت به دامان قرآن چنگ بزن! در پی قرآن و تفسیر آن برو تا ان شاءالله شفاعتت بکند. من وقتی این خواب را دیدم، خیلی مضطرب و نگران شدم و دریافتم که مادرم کلام بسیار جالبی فرموده است. با خودم گفتم: چه بهتر که این آخر عمری، به ذیل عنایت قرآن، متوسل بشوم و این، انگیزه شد که من شب و روز به نگارش تفسیر المیزان همت بگمارم و بحمدالله، با عنایت خداوند و دعای مادرم، موفق به اتمام دوره آن شدم و این را از برکات عنایت مادرم می دانم.»
[ البته این انگیزه و این که علامه در جایی فرموده است که کاستی حوزه قم درباره قرآن و تفسیر، انگیزه مطالعات و نگارش درباره قرآن و تفسیر آن شد، جمعپذیر است.]
📚تهرانی، علی. ز مهر افروخته: ناگفته های نغز، همراه کاملترین مجموعه اشعار ازحضرت علامه سید محمدحسین طباطبایی. تهران: سروش، 1381. ص40
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅زن، رکن اول اجتماع انسانی است
🌺«خداى تعالى در آفرينش زن دو خصلت قرار داده كه به آن دو خصلت، زن از مرد امتياز پيدا میكند؛ اول اينكه: زن را به منزله كشتزارى براى تكون و پيدايش نوع بشر قرار داده، تا نوع بشر در داخل اين صدف تكون يافته و نمو كند، تا به حد ولادت برسد، پس بقاى نوع بشر بستگى به وجود زن دارد، و به همين جهت كه او كشتزار است، مانند كشتزارهاى ديگر احكامی مخصوص به خود دارد و با همان احكام، از مرد ممتاز میشود.
دوم اينكه: از آنجا كه بايد اين موجود، جنس مخالف خود يعنى مرد را مجذوب خود كند، و مرد براى اين كه نسل بشر باقى بماند به طرف او و ازدواج با او و تحمل مشقتهاى خانه و خانواده جذب شود، خداوند در آفرينش، خلقت زن را لطيف قرار داد، (المیزان، ج2، ص409) تا با جمال و كرشمه خود و با مودت و رحمت خويش دل مردان را به سوى خود جذب كنند،پس زنان ركن اول و عامل اصيل اجتماع انسانيند. (المیزان،ج4، ص343) و براى اينكه زن مشقت بچهدارى و رنج اداره منزل را تحمل كند، شعور و احساس او را لطيف و رقيق كرد، و همين دو خصوصيت، كه يكى در جسم اوست و ديگرى در روح او، تأثيرى در وظائف اجتماعى محول به او دارد.
📚المیزان، ج2، ص409
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅چرا ارث به زن کمتر از مرد میرسد؟
🌺 زن روی هم رفته در اسلام از ارثیه، یک سهم و مرد دو سهم میبرد و (چنان که در روایت است) سببِ آن این است که هزینه زندگی زن به عهده مرد (شوهر) است و این حکم نیز از عاطفی بودن زن و تعقّلی بودن مرد سرچشمه میگیرد. توضیح این که:
در هر عصر، ثروت روی زمین متعلق به نسلی است که در آن عصر زندگی میکنند و نسل بعدی جایگزین نسل قبلی گردیده، موجودی ثروت را به وراثت خواهند برد و چون روی هم رفته آمار زن و مرد پیوسته متفاوت است، از نظر اسلام مالکیت 23 ثروت عمومی از آنِ مرد و 13 آن متعلق به زن خواهد بود و از طرف دیگر بر اثر عهده دار بودن مرد نسبت به هزینه زن، با مرد در سهم وی بالمناصفه در مصرف شریک میباشد در حالی که 13 ثروت را که سهم خودش است دارد و در نتیجه 23 ثروت از جهت مصرف در اختیار زن و 13 در اختیار مرد قرار میگیرد و در نتیجه 23 ثروت از جهت مالکیت از آنِ تعقّل 13 از آنِ عاطفه و بالژس 23 از جهت مصرف از آن عاطفه و 13 از آنِ تعقّل میباشد و این خود بهترین تقسیم عادلانه است. گذشته از این که این ترتیب در تشکیل خانواده آثار عمیق و نافع دارد.
📔 بررسی های اسلامی، ج2
__________________________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅چرا حق طلاق در اختیار مرد است؟
🌺 از لحن بیانات دینی برمی آید که این مسئله نیز مربوط به تعقّلی بودن مرد و احساسی بودن زن میباشد و در عین حال در شرع اسلام راههایی وجود دارد که به وسیله آنها زن میتواند در موقع ازدواج اختیارات مرد را تا حدی محدود سازد یا برای خود اختیاراتی برطلاق کسب کند
📔بررسی های اسلامی، ج2
________________________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ شب اول قبر به روایت شاهد زنده!!
🌺علامه سید محمد حسین طباطبائی صاحب تفسیر المیزان نقل کردند که: استاد ما عارف برجسته «حاج میرزا علی آقا قاضی» میگفت:
در نجف اشرف در نزدیکی منزل ما، مادر یکی از دخترهای اَفَنْدی ها (سنیهای دولت عثمانی) فوت کرد.
این دختر در مرگ مادر، بسیار ضجه و گریه می کرد و جداً ناراحت بود، و با تشییع کنندگان تا کنار قبر مادر آمد و آنقدر گریه و ناله کرد که همه حاضران به گریه افتادند.
هنگامی که جنازه مادر را در میان قبر گذاشتند، دختر فریاد میزد: من از مادرم جدا نمی شوم هر چه خواستند او را آرام کنند، مفید واقع نشد؛ دیدند اگر بخواهند با اجبار دختر را از مادر جدا کنند، ممکن است جانش به خطر بیفتد. سرانجام بنا شد دختر را در قبر مادرش بخوابانند، و دختر هم پهلوی بدن مادر در قبر بماند، ولی روی قبر را از خاک انباشته نکنند، و فقط روی قبر را با تخته ای بپوشانند و دریچهای هم بگذارند تا دختر نمیرد و هر وقت خواست از آن دریچه بیرون آید.
دختر در شب اول قبر، کنار مادر خوابید، فردا آمدند و سرپوش را برداشتند تا ببینند بر سر دختر چه آمده است، دیدند تمام موهای سرش سفیده شده است.
پرسیدند چرا این طور شده ای؟
در پاسخ گفت: شب کنار جنازه مادرم در قبر خوابیدم، ناگاه دیدم دو نفر از فرشتگان آمدند و در دو طرف ایستادند و شخص محترمی هم آمد و در وسط ایستاد، آن دو فرشته مشغول سؤال از عقائد مادرم شدند و او جواب میداد، سؤال از توحید نمودند، جواب درست داد، سؤال از نبوت نمودند، جواب درست داد که پیامبر من محمد بن عبدالله (صلی الله علیه و آله و سلم) است.
تا این که پرسیدند: امام تو کیست؟
آن مرد محترم که در وسط ایستاده بود گفت: «لَسْتُ لَها بِاِمامِ؛ من امام او نیستم»
در این هنگام آن دو فرشته چنان گرز بر سر مادرم زدند که آتش آن به سوی آسمان زبانه می کشید.
من بر اثر وحشت و ترس زیاد به این وضع که می بینید که همه موهای سرم سفید شده در آمدم.
مرحوم قاضی میفرمود: چون تمام طایفه آن دختر، در مذهب اهل تسنن بودند، تحت تأثیر این واقعه قرار گرفته و شیعه شدند (زیرا این واقعه با مذهب تشیع، تطبیق میکرد و آن شخصی که همراه با فرشتگان بوده و گفته بود من امام آن زن نیستم، حضرت علی (علیه السلام) بودهاند) و خود آن دختر، جلوتر از آنها به مذهب تشیع، اعتقاد پیدا کرد.
📚 علامه سید محمد حسین حسینی تهرانی، معادشناسی، ج 3، ص 110
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
#کرامات
✅ آیه نور را بخوان!
حجت الاسلام صدر الدین حائری: زمانی که در رژیم شاه در زندان بودم، قضیه ای پیش آمد که باعث نگرانی من و مانع از خواب و آرامشم شد. ناگهان دیدم علامه طباطبایی(ره) حاضر شد و به من فرمود: «دست روی قلب خود بگذار و آیه نور را بخوان». من متوجه خود شدم و آیه نور را خواندم و دلم آرام گرفت و دیدم کسی آنجا نیست!
📔روزنه هایی از عالم غیب، ص222
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ « #نه»ی علامه به دکترای افتخاری شاه
🔸از دیرزمان ارادت و علاقه وافری بین علاّمه طباطبایی(ره) و حضرت امام خمینی(ره) به چشم می خورده است، چون هر دو از هوا و هوس به دور بودند. نسبت به یکدیگر احترام می گذاشتند.
رابطه دوستانه آن دو بزرگوار از قدیم برقرار و علاّمه نسبت به حضرت امام احترام قائل بود. نسبت به انقلاب نظر مساعد داشت و از مسایل سیاسی با اطلاع بود. وی نسبت به اوضاع جامعه بسیار ناراضی و از شاه و رژیم او منزجر بود. یک بار به ایشان گفته شد که شاه تصمیم گرفته است دکترای فلسفه به شما بدهد. ایشان خیلی ناراحت شدند و اعلام کردند به هیچ وجه تن به قبول چنین چیزی نخواهند داد... و در پایان، پس از اصرار زیاد به رئیس دانشکده الهیات دانشگاه تهران آن زمان گفتند:
«من از شما هیچ ترسی ندارم و حاضر به قبول دکترا نیستم»
📔 یادها و یادگارها، ص89.
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ پیغام امام زمان(عج) به علامه طباطبایی(ره)
آیت الله مصباح یزدی:
استاد ما علامه طباطبایی(ره) مىفرمودند: «هنگامى كه در نجف اشرف مشغول تحصيل گرديديم، مشكلاتى برايمان پيش آمد، زندگى ما از اجاره مزرعهاى كه در تبريز داشتيم تأمين مىشد و مبلغ مورد نظر را از ايران ارسال مىكردند امّا مشكلات سياسى، منطقهاى و تنگناهايى كه حكومت وقت ايران (رضاخان) پديد آورد موجب قطع شدن اين پول شد و ما در شرايط دشوارى قرار گرفتيم، گرفتارى چنان شدت يافت كه براى تأمين هزينههاى ضرورى خانواده هم دچار مضايقى شديم. در همين افكار بودم كه شنيدم كسى درب مىزند، پاسى از شب گذشته بود، ديدم فردى با قيافه و لباسى نامأنوس بر در خانه ايستاده است، سلام و احوالپرسى بين ما و او ردّ و بدل شد، پرسيدم شما كى هستيد؟ گفت: من شاه حسين ولى هستم، شگفتزده شدم زيرا چنين اسمى به گوشم نخورده بود. افزودم آيا فرمايشى داريد؟ گفت: آقا فرمودند از اين وضع نگران نباش، دوازده سال است ما متكفّل مخارجتان هستيم. اين را بر زبان آورد و رفت، من هم در را بستم و آمدم داخل خانه، در فكر فرو رفتم كه چنين شخصى با چنين قيافهاى كه مربوط به چند قرن قبل بود اينجا چه مىكرد، خانه ما را چگونه مىدانست، از يك سوى تصوّر كردم كه منظور وى آقا اميرالمؤمنين(عليه السلام) است بعد از ذهنم گذشت كه ما كمتر از دوازده سال است كه به نجف آمدهايم، ديدم اين تاريخ تطبيق نمىكند، ناگهان يادم آمد از مُعمّم شدن من بيش از دوازده سال نمىگذرد و آن وقت متوجه شدم منظور از آقا، مولا امام زمان(عليه السلام) است.
از فرداى آن روز گشايشى در كارمان بوجود آمد، مسافرى از تبريز به نجف آمد و مبلغى را كه بابت اجاره آن زمين كشاورزى دريافت شده بود برايمان آورد. امّا همچنان كنجكاو شده بودم كه بدانم اين آقا كيست كه من او را نمىشناختم ولى او محل سكونت ما را به خوبى مىدانست، تا آنكه برگشتم به ايران، در حوالى تبريز در يك قريهاى كه امروز جزو اين شهر شده، براى فاتحه به قبرستان رفتم ديدم در گوشهاى يك مقبره مخروبهاى ديده مىشود، از پيرمردى كه در آن حوالى بود پرسيدم چه كسى در اينجا آرميده است؟ جواب داد: نمىدانم، مىگويند: شاه حسين ولى مىباشد، معلوم شد آن صورتى كه من ديدم حالت برزخى وى بوده و چون با امام عصر رابطهاى داشته، چنين مأموريتى را انجام داده تا مرا از نگرانى برهاند و مشكلاتم را حل كند.
🎙منبع: برگرفته از سخنرانى آيتالله مصباح در حوزه علميه امام خمينى(رحمه الله) اروميه، 22 آبان 1379 و نيز مأخوذ از بيانات ايشان در مراسم افتتاحيه سال 1380 ـ 1379، مؤسسه آموزشى و پژوهشى امام خمينى(رحمه الله).
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ حقيقت اسلام كجاست؟
وقتي از علامه ميپرسيدند چرا حتي يكي از كشورهاي اسلامي جزو سرزمينها مترقي و پيشرفته نيست؟ اين واقعيت تلخ را تاييد ميكرد و ميگفت:
«بايد ديد در كدام يك از اين كشورها كه نام اسلامي دارند، قوانين اسلام اجرا ميشود. گذشته از اين كه اسم دين روي اينها گذاشته شده، آيا از حقيقت اسلام هم بهرهاي بردهاند يا فقط بعضي عبادات اسلامي مثل نماز و روزه و حج را از روي عادت انجام ميدهند؟
آيا چيزي از قوانين فردي، اجتماعي، جزايي و حقوقي اسلام را زنده نگه داشتهاند؟ اگر نه، آيا مسخره نيست كه انحطاط كشورهاي اسلامي را به گردن اسلام بيندازيم؟»
✍ علامه سيد محمدحسين طباطبايي
📔 مجموعه مفاخر ايران زمين، جلد 9
________________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ آخرین سفارش علامه طباطبایی ره
علامه طباطبایی اهل مراقبه بود، یک وقت خدمت آن بزرگوار رسیدیم که دستور العملی به ما بدهد فرمود: مراقبه و محاسبه این حالت را، شخص سالک باید از ابتدای سیر و سلوک تا انتهاء ملتزم باشد.
فرمود آخر شب، قبل از خواب اعمالی را که در روز انجام داده اید بررسی کنید.
هر یک از اعمالتان که خوب بود خدا را برای آن حمد و سپاس گویید و توفیق انجام بهتر آن را در روز بعد از خداوند مسالت کنید.
اگر خدای ناکرده تقصیر و یا خطایی مرتکب شده بودید، فورا توبه کنید و تصمیم بگیرید که دیگر آن را انجام ندهید. اگر دیدید خلاف های شما متعدد است تصمیم بگیرید فردا آن را کم کنید. خلاصه فرمود: مراقبه و محاسبه باید همیشه باشد.
حتی در این اواخر که نمی توانست درست حرف بزند یکی از رفقاء از ایشان خواسته بود توصیه هایی بفرمایید باز فرمود: مراقبه، محاسبه
📔صراط حمید (دستور العمل های اخلاقی و عرفانی)
✍نویسنده: حمید کامران ماوردیانی
________________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
#پوستر|این عالِم است...
برای شنیدن ناگفتههایی ناب از علامه طباطبایی به کانال #علامه_طباطبایی بپیوندید
________________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
مه رجب،مه تسبیح،ماه صدق وصفاست
مه نماز،مه روزه، ماه ذکر ودعاست
مه عبادت پروردگارحیّ ودود
مه محمدوماه علی، مه زهراست
نسیم صبحگهش خوب ترزبوی بهشت
فضای شامگهش بهتر ازنسیم صباست.
🌙حلول ماه رجب مبارک
________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 فیلم|نمک شناسی علامه طباطبایی به روایت شاگردان
#مستند_حدیث_سرو
________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ سه ماه مِىْ خور و نُه ماه پارسا مىباش!
👈مرحوم علامه طباطبایی در جلسات خصوصی اخلاقی خود، شرحی بر غزلیات حافظ بنا بر نگاه خاص عرفانی و سلوکی خویش و با مدد بر آیات و روایات ایراد فرمودهاند. مرحوم آیت الله سعادتپرور که از شاگردان برجسته علامه محسوب میشدند و سالها از این جلسات بهره بردهاند، این بیانات استاد را تنظیم و در قالب کتابی به نام «جمال آفتاب» به رشته تحریر درآوردند.
به مناسبت ماه مبارک رمضان، در این جا دو غزل خواجه حافظ را ذکر نمودهایم که که به موضوع صیام و ماه رمضان پرداخته است.
🔸غزل 333:
به دور لاله، قدح گیر و بىریا مىباش
به بوى گل، نَفَسى، همدمِ صبا مىباش
نگویمت که همه ساله مِىْپرستى کن
سه ماه مِىْ خور و نُه ماه پارسا مىباش
اى خواجه! موسم بهار، و از طرفى ماههاى پربرکت #رجب و شعبان و رمضان در رسیده، ایّامى است که باید از نفحات تجلّیات محبوب که در وزیدن مىباشد، بهرهمند شد. قدحى از مِىْ مشاهدات او برگیر، و لحظهاى با بوییدن گل جمالش، همنشین صبا و نسیمهاى جانبخش معشوق، و یا نزدیکان درگاهش شو. نمىگویم که: در تمام سال، مِىْپرست، و به بندگى تامّ مشغول باش. خیر، تنها سه ماه، که بهار عبادت و بندگى و برخوردارى از عنایات خاصّه اوست، به مراقبه بپرداز، و در طول سال، با عبادات ظاهرى از نتایج معنوى آن بهرهمند شو.
📚جمال آفتاب، ج6، ص256
________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ بلایی که برادر علامه، سرِ شاگرد آورد!
آیت الله حسن رمضانی:
استاد ما علامه حسنزاده آملی میفرمود:
▫️«درسی با استاد محمد حسن الهی (اخوی علامه طباطبایی) در مقبره شیخان داشتیم؛ ایشان مریض شد و درس تعطیل شد و ایشان را به بیمارستان نکویی بستری اش کردند؛
یک روز گذشت و ما بی درس بودیم و خیلی بر ما سخت گذشت؛
فردا صبح دفتر و قلم را برداشتم رفتم بیمارستان نکویی پای تخت ایشان زانو زدم و گفتم یک روز درس تعطیل شد دلم گرفت؛ آمدم همینجا اگر حالش را دارید همینجا درس را برگزار کنیم.
جناب آقای محمد حسن میفرماید که آقای حسنزاده، راستش من هم دیشب، اولین شب بود در بیمارستان می خوابیدم؛ در طول عمرم تاکنون در بیمارستان نخوابیده بودم؛ دیشب اولین شب بود و خیلی دلم گرفت. برای اینکه از این حالت خارج شوم چند لحظهای را با شما بودم!
گفتم چه! چطور با من بودید!
گفت: دیشب ساعت ۱۰ مثلا، شما پا نشدید به کتابخانه بروید؟
فکر کردم دیدم بله! دیشب همان ساعت رفتم
گفت: فلان کتاب را برنداشتید؟
گفتم: چرا! برداشتم!..
گفت: شروع کردید به مطالعه کردن و ورق زدن… از این ور به آنور… ؟ ساعاتی با کتاب ور رفتی…
گفتم: چرا! همینطور بود!
گفت:خب من بودم… با پای شما رفتم کتابخانه ؛ با دست شما کتاب را برداشتم؛ با چشم شما کتاب را خواندم و بعد هم خسته شدم و کنار گذاشتم….
بعد ایشان فرموده بود: آقا چه کارهایی با ما میکنید! چه بلاهایی سرِ ما میآورید…
و بعد ایشان میفرمود که این یکی از کارهایی بود که ایشان با من انجام داد!
حالا بقیهاش چه بود داستان، تعریف نکرد.
جناب اخوی علامه طباطبایی آدم قوی بود.»
📚 خاطره استاد رمضانی ضمن تدریس کتاب اوصاف الاشراف (جلسه ۳۵)، موسسه آوای توحید
________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
📣 #توجه
✅به لطف خدا تفسیر المیزان، اثر ماندگار #علامه_طباطبایی_ره در ایتا هم فعالیت دارد.
ان شاءالله مورد استفاده اهل معرفت و اهل قرآن قرار گیرد.
🛑آدرس کانال🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/3198156911C12d6d8964a
4_5792038710354641446.mp3
1.4M
🔈..حکایت لعن و توهین به علامه طباطبایی رحمت الله علیه
👤استاد صمدی آملی
⏳ ۷:۴۴ دقیقه
________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ثمره تزکیه و صفای باطن"
🔸با طهارت نفس و صفای باطن بسیاری از مجهولات و مشکلات علمی حل می شود. از بوعلی سینا نقل شده است که راجع به مساله ای چهل بار دقت کردم و نتوانستم بفهمم ولی وضو ساختم و دو رکعت نماز به جا آوردم و سپس آن مسأله برایم روشن شد.
📔 در محضر علامه طباطبایی
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✍نامه طلبه جوان به علامه طباطبايي
"بسم الله الرحمن الرحیم"
⬛️محضر مقدس نخبة المجتهدین آیت الله جناب آقای علامه محمد حسین طباطبایی دام مجده سلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
خداوند ان شاء الله خیر دنیا و آخرت عطایت فرماید و با اولیا و انبیا محشورت سازد.
📜 فراوان احساس کمبودی می کنم. هر چه دست و پا می زنم و تلاش می کنم و به هر جهت می نگرم دریا در نظرم وسیعتر جلوه می کند. ندانم در چه مسیری روی گردانم. کدام سفینه را سوار شوم تا به ساحل خوشبختی برسم؟ از شما بردار عزیز استمداد می طلبم. نمی دانم مرا چه می شود.مدتی است خود را چنان بینم که بر آسمان افکارم ابرهای سنگین و تیره و تار برآمده و عالم مرا غمناک ساخته اند حتی غرشی نیست تا ببارد و آسمانی صاف بینم. عامل این تیرگی چیست; نمی دانم.
در لا به لای این حالات فکر می کنم اگر سؤال مرا در این موضوع پاسخ گویید راحت شوم.
برادر عزیز! با روشن بینی خود و حقیقت خواهی خود اگر بتوانید حالت مرا درک کنید و آنچنان جوابم گویید که ناخودآگاه جرقه ای در من به وجود آید که تا ابد (مرگ) روشن باشم. آیا می توانید راهنمایی کنید تا عاشق خدا شوم.
2-عاشق پیامبر شوم.
3 - عاشق اولیای خدا شوم. راه چیست و چاره کدام؟ اگر راز عشق، مرا آموزید و معشوق را به نیکی برایم بشناسانی ولو بروی خود می روم. اگر حالت عشق در من بتوانی سازی و دستم گرفته به کوی عشق رهبری نمایید و با اشاره معشوق را بنمایی دوان دوان می روم حتی لحظه ای آرام نمی گیرم.
📜جواب علامه به نامه
💠به عرض شریف می رساند نامه شریف زیارت شد. قبلا نیز یک نامه دیگری رسیده بود که تا کنون پاسخ آن نوشته نشده. اصولا در زمستان گذشته در اثر کسالت مزاج و ناراحتی اعصاب نه تنها نامه جناب عالی بلکه نامه های زیاد دیگری که در این مدت رسیده تا امروزها برای هیچ کدام نتوانسته ام جواب بنویسم. امروزها که کمی حالم رو به بهبودی است تدریجا جواب می فرستم. به هر حال عذر گذشته را می خواهم.
💠عرض کنم روشی که برای ما در همه حال و همه شرایط در حد ضرورت است روش بندگی و به عبارت دیگر روش خداشناسی است و راه آن طبق آنچه از کتاب و سنت برمی آید همانا یاد خدا و امتثال تکالیف عملی است. یعنی همان مراقبه و محاسبه است که در نامه اولی خدمتتان عرض شد. فعلا به این ترتیب که:
1⃣هر صبح که از خواب بیدار می شوید تصمیم بگیرید که خدا را فراموش نخواهید کرد. آنگاه به طور استمرار خود را در برابر خدا تصور کنید
2⃣ و شب وقت خواب به حساب کارهای روز بپردازید.
3⃣ اگر غفلتی شده استغفار و توبیخ نفس، و اگر نشده حمدی به خدا بکنید.
4⃣و ضمنا برای تقویت ذکر تا چهل روز، روزی هزار مرتبه طرف صبح با توجه تام کلمه طیبه لااله الاالله بگویید.
▪️حال بندگی که از این روش به دست می آید الگو و مقیاس همه حالات زندگی است.
والسلام علیکم
محمد حسین طباطبایی
📜تبیان(با اندکی تصرف)
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپی زیبا از حضرت علامه طباطبایی رحمةالله علیه
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیش بینی حضرت آیت الله کشمیری رحمةالله بابت وفات و دفن حضرت امام خمینی(ره) به ایشان و همچنین حاج مصطفی خمینی رضوان الله
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
💢 #خاطره | آقای خمینی استاد من است
➖ یک وقتی علامه #سمنانی آمده بود قم، همه علما رفته بودند دیدنش؛ آقای خمینی هم بود، آقای طباطبایی هم بود. از بس قیافه آقای خمینی و آن متانت، در ذهن آقای علامه سمنانی ـ پیرمرد ملایی بود ـ جلوه کرده بود، خیال کرد که او #علامه_طباطبایی است؛ شروع کرد با آقای خمینی به گرم گرفتن و اینکه بله، من کتاب شما را خواندهام، المیزان را خواندهام.
➖ آقای خمینی هم آدمی که دستپاچه بشود، یا خجالت بکشد که حالا او دارد اشتباه میکند، نبود واقعاً. مثل کوه همینطور نشسته بود و گوش میکرد. آقای #طباطبایی هم نشسته بود جلوی ایشان؛ دید که علامه سمنانی دارد اشتباه میکند، برای اینکه این اشتباه ادامه پیدا نکند، رو کرد به علامه سمنانی و گفت طباطبایی من هستم؛ ایشان #استاد_من، آقای خمینی هستند.
📚 منبع: کتاب «عبد صالح خدا» ؛ خاطرات رهبر انقلاب اسلامی از زندگی و سیره مبارزاتی امام خمینی(ره)
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ مزاح جالب علامه طباطبایی با حضرت امام رحمهالله علیهما
امام خمینی اندکی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به قم رفتند و همسایه دیوار به دیوار علامه طباطبایی شدند. علاقهمندان امام برای دیدار با ایشان، گاهی اوقات از دیوار خانه علامه بالا میرفتند تا به خانه حضرت امام بروند و باعث آزار و اذیت علامه میشدند.
روزی برای دیدار با علامه به منزل او رفتم. بعد از مدتی علامه به همراه من برای دیدار با امام خمینی(ره) به منزل امام رفتند. امام به شوخی به علامه گفتند «آقای طباطبایی! ما شما را اذیت میکنیم و باید شما به دادگاه بروید و علیه ما شکایت کنید!» علامه نیز در جواب شوخی امام گفت: «دادگاه شما فایدهای ندارد؛ چون مسئولیت دادگاهها با شماست! من باید به خدا شکایت کنم!»
📔 به نقل از: سیدمحمدصادق قاضی طباطبایی
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
18.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#روزپدر
☘️میلاد سلطان اولیا، سخنگذار منبر سَلونی، سرور مُطَلِّبی، ابنِ عمِّ نبی، دُرِّ هل اتی،مِهر برج اِنَّما، شهسوار لا فتی، پیشوای انبیاء، عروة الوثقی، کلمهالحسنی، عماد الاصفیاء، رکن الاولیاء، آیت الله العظمی، خیرالمؤمنین، اولالعابدین، امام المتقین، ازهد الزاهدین، زین الموحدین،حبل اللهالمتین، لنگر آسمان و زمین، وجه الله، نور الله، اذن الله، بابُ الله، سِرُّ الله، سیفُ الله، عبدالله، اسدالله الغالب، آقا جان، علی بنابیطلب، مبارکباد!☘️
____
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 علی امام ماست اما ما چگونه شیعهای هستیم؟
☑️ سخنان شنیدنی #امام_موسی_صدر از شاگردان ممتاز علامه طباطبایی، در حسینیه کاشان به سال 1350 شمسی.
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880