فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#رابطه_علم_و_دین #یقین_و_مراتب_آن 💠آنچه معرفت شهودی را از معرفت فکری ممتاز می سازد یقین با تمامی مراتب آن است که یقین خود یکی از اسماءالله می باشد به اعتبار آنکه حق متعال خارج از حدِّ تشبیه بوده و فوق تمامی اشیاء می باشد.
در تعریف یقین گفته شده است که : یقین مرکب از دو اعتقاد است، یکی اعتقاد به اینکه «چیزی چنین است» و اعتقاد دیگر اینکه «جز چنین نتواند باشد». به تعبیر دیگر یقین یعنی اعتقاد به اینکه «فلان چیز این است و جز این نیست» بی آنکه هیچ زوالی در این هردو اعتقاد راه یابد
#به_اشتراک_بگذارید
@allame_hasanzade_amoli ✳️ شک های اینجایی را رها کن تا به یقین برسی و همه ی حقایق دار هستی برای تو کشف گردد و از معرفت سیرابت کنند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠مصاحبه با دختر بزرگوار حضرت علامه حسن زاده آملی ♦️*شما سال ها در محضراین عالم بزرگ زندگی کردید، می خواهم کمی از خاطرات تلخ و شیرین این سال ها برایمان بگویید. ❇️یکی از خاطرات تلخ من از زمان کودکی،مربوط به روزهایی می شود که ایشان برای تبلیغ از خانواده دور می شدند، ماه های محرم و صفر و رمضان برای ما، مدام با جدایی از پدر همراه بود. وابستگی ما به استاد بسیار زیاد است و واقعا نمی توانیم دوری ایشان را تحمل کنیم.اما آخرین خاطره تلخ زندگی ما، مربوط به روزهایی می شود که مادرم از دنیا رفت، این داغ بزرگ ضربه سنگینی به خانواده به خصوص پدر بزرگوارم وارد کرد. ایشان مدتی را در غم مادرم به سوگ نشستند. بارها پس از وفات مادرم فرمودند:« تاکنون فکر می کردم دست من بوده که این آثار را به رشته تحریر می آورده، ولی حالا فهمیده ام که همدلی مادرتان بوده که باعث شده من این آثار را بنویسم، او برای من محیطی آرام فراهم آورد که توانستم « زکات العلم نشره» را محقق سازم» پس از وفات مادرم با توجه به کهولت سن استاد، امکان تنها زندگی کردن برایشان فراهم نبود. شاید برایتان جالب باشد بدانید، تهیه ما یحتاج روزانه منزل از قبیل نان و لبنیات و... بعهده حضرت علامه بود و اجازه نمی دادند زحمت این کار بر دوش فرد دیگری بیفتد. پس از رحلت مادرم، ایشان به هیچ وجه راضی نشدند که شخص دیگری بخواهد کاهای منزل را انجام دهد. به هر حال با اصرار های ما پذیرفتند به تهران بیایند و ما خدار ا شاکریم که می توانیم اینجا خدمتگذار ایشان باشیم. البته ناگفته نماند که استاد هر ماه چند روز به قم تشریف برده و عمده کارهایی که انجام می دهند، تشرّف به حرم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرمایشات بسیار زیبا از استاد علامه حسن زاده آملی 💠إلهی، چه فکرهایی می کردم و به دنبال این و آن می رفتم و این در و آن در می زدم و موفق نمی شدم و خداخدا می کردم که چرا موفق نمی شوم. بار خدایا، شکرت که جوابم را ندادی و چه نکو شد که نشد، وگرنه حسن نمی شدم. تسلیم توأم؛ حکم آنچه تو فرمایی، لطف آنچه تو اندیشی.
#به_اشتراک_بگذارید👇
@allame_hasanzade_amoli
#الهي_نامه
#علامه_حسن_زاده_آملي روحي فداه
#علامه_حسن_حسن_زاده_آملی_حفظه_الله_تعالي
#استاد_علامه_حسن_حسن_زاده_آملی
#علامه_حسن_حسن_زاده_آملی_حفظه_الله
#حسن_حسن_زاده_آملی
#علامه_حسنزاده_آملی
#حضرت_علامه_حسنزاده_آملی
#حسن_زاده_آملی
#علامه_حسنزاده
#نجم_الدين
#ذوالفنون
#آیت_الله_صمدی_آملی
#استاد_صمدي_آملي_حفظه_الله_تعالي
#فیلسوف
#عارف#حکیم #استاد #عالم
#Ayatollah_Hasanzadeh_Amoli
@allame_hasanzade_amoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام صادق(ع) فرمودند: مقدرات در شب نوزدهم تعیین، در شب بیست و یکم تایید و در شب بیست و سوم امضا میشود. (کافی، ج4، ص 159)
#پست_را_نشر_دهید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دنيا آدم را از ياد خدا فراموشى میدهد. و انسان غافل از خدا، به هر منكر و فحشائى، و به هر فتنه و فسادى تن در میدهد و از هيچ ناشايستى ابا نمىكند. مىبينيد كه كعبه عاشقين، جناب امام سيد الشهداء عليه السلام، وقتى در كربلاء، فرزندش امام سجاد عليه السلام از او پرسيد: كار شما و اين مردم به كجا كشيد؟ در جوابش فرمود: «اسْتَحْوَذَ عَلَيْهِمُ الشَّيْطانُ فَأَنْساهُمْ ذِكْرَ اللَّهِ ...» (۱)
شيطان آنان را چنان شكار كرده است، و چشم و گوش و دلشان را به دهن كشيده است كه آنها را از خدايشان و از خودشان فراموشى داده است، «وَ لا تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنْساهُمْ أَنْفُسَهُمْ». (۲)
آدمى كه خودش را فراموش كرد، نمىگويد كه من كيستم، و به فكر اين نيست كه كجائى است و از كجا آمده است، و به كجا مىرود، و مسافر به سوى كمال مطلق است. آنچنان در غفلت فرو رفته است كه روى رستگارى براى او نيست، موفق به توبه نمىشود، و به تسويف؛ يعنى امروز و فردا كردن، يك وقت در بستر مرگ قرار مىگيرد.
هر كه هستيم، از هر كجا و در هر لباس و سمتى، كار مهمّى كه داريم و آن هم أهمّ امور است، اين است كه خودمان را درست بسازيم و ابدِ خودمان را دريابيم.
--------------------------------
(۱) مجادله/ 20
(۲) حشر/ 20
منبع: مجموعه مقالات، چاپ پنجم (۱۳۷۶)، ص. ۱۵
13.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیات و روایات فراوانی خطاب به انسانها وجود دارد که ماده اولیه خلقتشان را به آنان یادآور نموده و از آن به پستی یاد شده است. مانند اینکه شما را از آبی گندیده آفریدیم!:
«أَ لَمْ نَخْلُقْکُمْ مِنْ ماءٍ مَهین»؛[1] آیا شما را از آبى پست و ناچیز نیافریدیم؟!
«ثُمَّ جَعَلَ نَسْلَهُ مِنْ سُلالَةٍ مِنْ ماءٍ مَهِینٍ»؛[2] سپس نسل او را از عصارهاى از آب ناچیز و بىقدر آفرید!
«عَجِبْتُ لِابْنِ آدَمَ أَوَّلُهُ نُطْفَةٌ وَ آخِرُهُ جِیفَةٌ وَ هُوَ قَائِمٌ بَیْنَهُمَا وِعَاءً لِلْغَائِطِ ثُمَّ یَتَکَبَّرُ»؛[3] در شگفتم از فرزند آدم که اوّلش نطفه و پایانش مردار و در بین ظرف براى نجاست بوده، و با این حال تکبّر مینماید!
و ...
بدیهی است که همان ماده بیارزش نیز مخلوقی شگفتانگیز از پروردگار و یکی از نشانههای قدرت و حکمت اوست، اما در مورد اینکه چرا خدا از این مخلوق خود اینگونه یاد کرده؟ باید گفت که مورد خطاب این عبارات، منکران و تکذیب کنندگان آیات الهی و متکبران هستند، و براى تحقیر و تهدید کفار بوده و اشاره به نفوذ قدرت، عظمت و خالقیت خدای متعال دارد؛
@allame_hasanzade_amoli