🧪اکسیر محبت
▪️حضرت آیة الله حاج سَیّد محمّدصادق حسینی طهرانی (حفظه الله تعالی)
محبت و عشق خدا اکسیری است که وجود آدمی را از همه بدیها و آلودگیها پاک کرده و محبّ را برای حضرت محبوب خالص میکند.
⚪️ @jazbeh_eshgh
🆔 @allame_tehrani
💫رابطهٔ سالک الی الله و نماز
▪️آیتالله حاج سید محمدصادق حسینی طهرانی (حفظه الله)
سالک همواره در انتظار وقت نماز است و برای آن ساعتشماری میکند. و اگر چنین باشد هیچگاه از بجاآوردن نماز در اول وقت آن غفلت نمیورزد و آن را با هیچ چیز دیگری عوض نمیکند.
📚 نور مجرد، ج۲، ص۳۱۷
سیر و سلوک
عشق
محبت به خداوند
🆔 @allame_tehrani
🌾 تأثیر غذا و لقمه در جان
▪️آیتالله حاج سید محمدصادق حسینی طهرانی (حفظه الله)
تأثیر غذا و لقمه در جان و اندیشهٔ انسان و به دنبال آن در اعمال او، امری وجدانی و از بدیهیات است.
📚 نور مجرد، ج۱، ص۶۸۹
🆔 @allame_tehrani
🍲 سبکی و نورانیت غذا
▪️علامه سید محمدحسین حسینی طهرانی (قدس سره)
طهارت و اخلاص کسی که انسان را به ضیافت دعوت میکند و نیز محبت و اخلاص کسی که غذا را تهیه و طبخ میکند در سبکی و نورانیت آن بسیار مؤثر است.
📚 نور مجرد، ج۱، ص۶۸۹
🆔 @allame_tehrani
🛒 نکتهای در مورد خرید
▪️علامه سید محمدحسین حسینی طهرانی (قدس سره)
برای خرید که به بازار میروید، از میوههای داخل مغازه که مقابل دید مردم نیست بخرید و خرید خود را در کیسهای از چشم مردم پنهان کنید؛ و حتی اگر نانی بخرید و در راه کسی ببیند حق نظر پیدا میکند و سزاوار است که به وی تعارف کنید.
📚 نور مجرد، ج۱، ص۶۹۰
🆔 @allame_tehrani
🔸دقت و سفارش علامه طهرانی در مسالهٔ تغذیه
▪️آیتالله حاج سید محمدصادق حسینی طهرانی (حفظه الله)
(مرحوم علامه والد رضوان الله علیه) از غذاهای زیانآور و مواد بستهبندی و محصولاتی که به طرز سالمی تهیه نشده بود نهی فرموده و خود ایشان در این مسائل به شدت دقت میورزیدند.
📚 نور مجرد، ج۱، ص۶۹۱
🆔 @allame_tehrani
🔴 لزوم احتیاط در غذا
✍ حضرت آیتالله حاج سید محمدصادق حسینی طهرانی (حفظهالله)
حضرت علامه والد (رضواناللهعلیه) بارها به آيهٔ كريمهٔ: فَلْيَنظُرِ الْإنسَانُ إلَی طَعَامِهِ [۱] استشهاد كرده و مىفرمودند: در اين آيه به تأمّل و تدبّر در طعام امر شده است و معناى ظاهرى آن تدبّر در غذاى جسمانى است كه پاک است يا نجس، حلال است يا حرام؟ و از كجا آمده است؟ و معناى باطنى آن تفكّر در غذاى روحانى است، يعنى ببيند غذاى نفس را از كدام مائده برمىگيرد؟ آيا بر سر سفرهٔ وحى نشسته است؟ وقتى از امام باقر عليهالسّلام از تفسير اين آيه سؤال كردند، حضرت فرمودند: عِلْمُهُ الَّذى يَأخُذُهُ عَمَّنْ يَأْخُذُه.[۲] «يعنى ببيند علمى را كه با آن جان خود را مىپروراند از چه كسى مىگيرد.»
مىفرمودند: سالک دربارهٔ غذا قاعدهٔ: خُذْ بالاِحتياطِ فى جَميعِ ما تَجِدُ إلَيهِ سَبيلاً [۳] را شعار خود سازد. لذا از غذاهاى زيانآور و موادّ بستهبندى و محصولاتى كه به طرز سالمى تهيّه نشده بود نهى فرموده و خود ايشان در اين مسائل به شدّت دقّت مىورزيدند. خصوصاً از نوشابههاى گازدار كه جزء لاينفکّ غذاى خانوادهها قرار گرفته به شدّت نهى مىكردند و مىفرمودند: نوشابههاى موجود هم مضرّ است و هم مشتبه.
برخى از متخصّصين مدّعىاند كه در أنواعى از نوشابهها [۴] به نسبت بسيار كمى الكل به كار رفته است! اين نسبت اگر چه يکبههزار باشد باز نجس بوده و نوشيدن آن جائز نيست و بر فرض شکّ و إجراى أصل برائت تنها حكم تكليفى آن برداشته شده [۵] أمّا آثار وضعى آن به قوّت خود باقى است. و از طرفى آيا با وجود نوشيدنىهاى حلال و طيّب مانند شربت بيدمشک يا دوغ، به سراغ اين نوشابههاى مشتبه رفتن براى استفاده خود يا ميهمان، صحيح است؟
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱. سورهٔ عبس، آيهٔ ۲۴
۲. كافى، ج ۱، ص ۵۰
۳. بحارالأنوار، ج ۱، ص ۲۲۶ : «در تمامى امورى كه مىتوانى احتياط كنى احتياط را پيشهٔ خود ساز.»
۴. مضرّات و شبهات موجود در نوشابههاى گازدار (ت)
حضرت علامه والد در جُنگخطّى، شماره ۱۹، ص ۴ از بعضى أطبّاء نقل فرمودهاند كه: در «پپسى كولا» مقدارى از آنزيم لوزالمعدهٔ خوک هست كه طبيعةً موجب نجاست تمام آن مىشود و از اينرو در اين أواخر از نوشيدن كولاهاى خارجى به شدّت منع مىكردند.
۵. در أواخر عمر شريفشان مىفرمودند: تمسّک به أصل برائت براى حلّيّت نوشابه صحيح نيست و به اقتضاى: فَلْيَنظُر الإنسَانُ إِلَى طَعَامِهِ (آيهٔ ۲۴، از سورهٔ ۸۰ : عبس) در اين موارد بايد تحقيق كرد و در غير اين صورت، احتياط نمود. و گويا نظر شريفشان بر اين بود كه در موضوعات مستنبطه تشخيص موضوع به عهدهٔ ولىّفقيه و حاكم شرع است.
حاكم شرع همچون فرمانده و جلودار لشگر است كه بر زندگى مردم ولايت دارد و در همهٔ شؤون بايد پاسدار و نگهبان ايشان باشد و از أبعاد مهمّ آن، مسألهٔ تغذيه است.
موضوعات مستنبطه در موادّ غذايى ابتدا از سوى ولىّفقيه بايد بررسى شود و پس از تحقيق و تجويز ايشان، مردم مجاز به استفاده هستند و مكلّف خود نمىتواند در اين موارد، أصل جارى كند، چنانكه در شبهات حكميّه مجاز به اجراى أصل نيست.
از اينرو فقيه نمىتواند با تمسّک به اينكه تعيين موضوع به دست مكلّف است، مردم را به حال خود بسپارد.
در كتاب شريف وظيفهٔ فرد مسلمان در إحياى حكومت إسلام ضمن پيشنهاد هفدهم مىفرمايند: چه سرمايههاى بىحساب، صرف خريدارى كولاها مىشود، در حالى كه مادّهٔ آن را از خارج مىآورند و معلوم نيست از چه مىگيرند.
بعضى از محقّقين گفتهاند: بعضى از موادّ آن جز با الكل قابل حلشدن نيست و مادّهٔ منعش مثل نكوتين به مقدارى در آن موجود است و ضرر آن براى معده و دستگاه گوارش مسلّم است. مردم هم هجوم مىآورند بر خريد آنها بدون دقّت و تأمّل و با قاعدهٔ: كُلُّ شَىءٍ لَكَ طاهرٌ حتّى تَعلَم أنّه قَذِرٌ و قانون: كُلُّ شَىءٍ لَكَ حَلالٌ حتّى تَعلَم أنّه حرامٌ، حكم به طهارت و حلّيّت نموده و آيهٔ قرآن را كه: فَلْيَنظُرِ الإنْسَانُ إِلَى طَعَامِهِ مىباشد فراموش كردهاند. حكم به حلّيّت و طهارت آن منوط به حاكم شرع و فقيه است، زيرا مانند موضوعات مستنبطه مىباشد كه عرف عامّ را براى تشخيص آن، راهى نيست.
بر عهدهٔ فقيه است كه در مادّهٔ أصلى و تركيبات آنها و أشباه آنها، تحقيق و تفحّص به عمل آورد و صلاح و فساد آنها را از جهت فرد و اجتماع و اقتصاد و بهداشت در نظر بگيرد و حكم به جواز يا عدم جواز بنمايد. (جُنگخطّى، ج ۲۲، ص ۷۲)
همچنين توضيح مختصرى پيرامون نظر شريفشان دربارهٔ موضوعات مستنبطه در رسالهٔ نكاحيّه ص ۲۸۸ تا ص ۲۹۰ و نيز ص ۳۲۰ مرقوم فرمودهاند.
📚 نورمجرد، ج۱، ص۶۹۰
👉 https://b2n.ir/nooremojarrad04
🆔 @allame_tehrani
🍺نوشابههاى موجود هم مضرّ است و هم مشتبه
[مرحوم علامه طهرانی (رضواناللهعلیه)] ... خصوصاً از نوشابههاى گازدار كه جزء لاينفکّ غذاى خانوادهها قرار گرفته به شدّت نهى مىكردند و مىفرمودند: نوشابههاى موجود هم مضرّ است و هم مشتبه.
برخى از متخصّصين مدّعىاند كه در أنواعى از نوشابهها به نسبت بسيار كمى الكل به كار رفته است! اين نسبت اگر چه يکبههزار باشد باز نجس بوده و نوشيدن آن جائز نيست و بر فرض شکّ و إجراى أصل برائت تنها حكم تكليفى آن برداشته شده أمّا آثار وضعى آن به قوّت خود باقی است. و از طرفى آيا با وجود نوشيدنىهاى حلال و طيّب مانند شربت بيدمشک يا دوغ، به سراغ اين نوشابههاى مشتبه رفتن براى استفاده خود يا ميهمان، صحيح است؟
ادامه دارد...
✍ حضرت آیتالله حاج سید محمدصادق حسینی طهرانی (حفظهالله)
📚 نور مجرد، ج۱، ص۶۹۰
⬇️ ادامه در پست بعدی 👇
🆔 @allame_tehrani
🍻مضرّات و شبهات موجود در نوشابههاى گازدار
↩️ ادامهٔ «پست قبلی» 👇
حضرت علامه والد از بعضى أطبّاء نقل فرمودهاند كه:
در «پپسى كولا» مقدارى از آنزيم لوزالمعدهٔ خوک هست كه طبيعةً موجب نجاست تمام آن مىشود و از اينرو در اين أواخر از نوشيدن كولاهاى خارجى به شدّت منع مىكردند.
در أواخر عمر شريفشان مىفرمودند:
تمسّک به أصل برائت براى حلّيّت نوشابه صحيح نيست و به اقتضاى: «فَلْيَنظُر الإنسَانُ إِلَى طَعَامِهِ» در اين موارد بايد تحقيق كرد و در غير اين صورت، احتياط نمود. و گويا نظر شريفشان بر اين بود كه در موضوعات مستنبطه تشخيص موضوع به عهدهٔ ولىّفقيه و حاكم شرع است.
در كتاب شريف وظيفهٔ فرد مسلمان در إحياى حكومت إسلام ضمن پيشنهاد هفدهم مىفرمايند:
چه سرمایههای بیحساب، صرف خریداری کولاها میشود، در حالی که مادّه آن را از خارج میآورند و معلوم نیست از چه میگیرند.
بعضى از محقّقين گفتهاند: بعضی از موادّ آن جز با الكل قابل حلشدن نيست و مادّه منعش مثل نكوتين به مقدارى در آن موجود است و ضرر آن براى معده و دستگاه گوارش مسلّم است. مردم هم هجوم مىآورند بر خريد آنها بدون دقّت و تأمّل و با قاعده: كُلُّ شَىءٍ لَكَ طاهرٌ حتّى تَعلَم أنّه قَذِرٌ و قانون: كُلُّ شَىءٍ لَكَ حَلالٌ حتّى تَعلَم أنّه حرامٌ، حكم به طهارت و حلّيّت نموده و آيهٔ قرآن را كه: «فَلْيَنظُرِ الإنْسَانُ إِلَى طَعَامِهِ» مىباشد فراموش كردهاند.
حكم به حلّيّت و طهارت آن منوط به حاكم شرع و فقيه است، زيرا مانند موضوعات مستنبطه مىباشد كه عرف عامّ را براى تشخيص آن، راهى نيست.
📍متن کامل: 👈 لزوم احتیاط در غذا
🆔 @allame_tehrani
◦◦◉✿ ﷽ ✿◉◦◦
کانال
علامه طهرانی (عرفان با طعم زندگی)
❤️عرفان با طعم زندگی❤️
💎نشر آثار و معارف منتخب و ناب حضرت علامه آیتالله حسینی طهرانی (قدس سره) و سایر علما و عرفای بالله💎
🆔 @allame_tehrani
https://eitaa.com/allame_tehrani
7.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⛰نه آقا؛ من اینچنین تحملی ندارم!
▪️حضرت آیتالله حسینی طهرانی (حفظه الله تعالی)
🆔 @allame_tehrani
6.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌪این انّیّت باید از بین برود!
▪️حضرت آیتالله حسینی طهرانی (حفظه الله تعالی)
🆔 @allame_tehrani