↩️ ادامـــهٔ «پست قبل»
اين حقير اخيراً اين مسأله را با حضرت استاد گرامی خود: عالِم بیبديل و فقيه نبيل آيةالله استاد علّامۀ طباطبائی مُدّظلّهالعالی در ميان گذاشتم.
فرمودند: آری مطلب همينطور است كه میگوئيد! رسولالله آيات قرآن را بدون يک حرف پس و پيش میخواندهاند؛ و حتّی عين عباراتی را كه سالهای قبل فرموده بودند، در موضع حاجت بازگو میكردند؛ و كَأنّه اين عبارت را السّاعه فرمودهاند.
در هنگام رحلت آن حضرت كه حضرت فاطمه سلاماللهعليها بسيار ناراحت بودند و گريه میكردند و وَاسَوأَتَاهُ و وَاسَوأَةَ أَبِي میگفتند كه به قول ما پارسی زبانان ندای واويلايش بلند بود، حضرت رسول به او فرمودند: ای فاطمه! اينطور سخن نگو! همان كلمات را بگو كه من در مرگ فرزندم إبراهيم گفتم:
الْقَلْبُ يَحْزُنُ، وَ الْعَيْنُ تَدْمَعُ، وَ لَا نَقُولُ إلَّا حَقّاً؛ وَ إنَّا بِكَ يَا إبْرَاهِيمُ لَمَحْزُونُونَ.
ببينيد: رسول اكرم صلّیاللهعليهوآلهوسلّم در حال سَكرات موت، كه مرض از هر جانب بر او غالب شده و حال عادی آن حضرت را تبديل به سنگينی و انقلاب نموده است، در آن حالِ شديد، آن حضرت عين عبارتی را كه سالها قبل در مرگ ابراهيم فرموده بودند بازگو میكنند.
اين عجيب معجزهای است! آری، اين احاطۀ بر ملكوت است و سيطرۀ بر عالم معنی، و ارتباطی به قوّۀ حافظه و مسائل مادّيّه ندارد ـ تمام شد كلام استاد أداماللهظِلّه.
و حقير در اينجا میگويد: چقدر تفاوت است بين اين كلامی كه حكايت از متن واقع میكند، و بين قول عُمَر كه چون رسولالله كاغذ و دوات خواستند تا چيزی بنويسند كه مردم گمراه نشوند گفت: قَدْ غَلَبَهُ الْوَجَعُ؛ إنَّ الرَّجُلَ لَيَهْجُرُ.[1] «درد بر او غلبه كرده است، و اين مرد هذيان میگويد.»
📚 معادشناسی، ج۵، ص۳۰۹-۳۱۳
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1ـ «بحارالأنوار» طبع كمپانی، ج8، ص274
🆔 @allame_tehrani
💫 پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله)، مرکز مودّت و محبّت عالم خلقت است
از حضرت آقاى طباطبائى -مدّظلهالعالی- شنیدم که فرمودند:
حضرت رسول صلّىاللهعلیهوآلهوسلّم مرکز مودّت بودند و حالشان چنان بود که اگر کسى آیهٔ قرآن را در خدمتشان تلاوت مىکرد حضرت ذیل آیه را قرائت مینمودند، از شدّت علاقهاى که به کلام خدا داشتند.
یک نفر از مجرمین که مهدورالدّم بود و حکم قتلش را حضرت صادر کرده بودند به حضرت أمیرالمؤمنین متوسّل شد و عرض کرد: یا على! چه کنم که حضرت رسول صلّىاللهعلیهوآلهوسلّم مرا عفو کنند؟ حضرت أمیرالمؤمنین فرمودند: به خدمت حضرت مشرّف شو و این آیه را تلاوت کن:
«قالُوا تَاللَّهِ لَقَدْ آثَرَکَ اللَّهُ عَلَیْنا وَ إِنْ کُنَّا لَخاطِئِینَ».(1)
آن مرد چنین کرد، حضرت بدون اختیار فرمودند:
«لا تَثْرِیبَ عَلَیْکُمُ الْیَوْمَ یَغْفِرُ اللَّهُ لَکُمْ وَ هُوَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِینَ».(2)
این آیه به منزلهٔ حکم عفو دربارهٔ آن شخص قرار داشت.
📚 مطلعأنوار، ج1، ص297
(به نقل از جُنگ5، ص41)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1- سورهٔ یوسف (12)، آیهٔ 91
2- سورهٔ یوسف (12)، آیهٔ 92
🆔 @allame_tehrani
💫 سلوک تسلیم حق بودن است
سلوک که تنها ذکر گفتن نیست؛ سلوک تسلیم بودن و گردن نهادن به ما جاء به النبی صلیاللهعلیهوآلهوسلم است. سلوک تسلیم حق بودن است.
▪️حضرت علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی (قـدساللـهنـفـسـهالـزکـیـة)
📚 نورمجرد، ج۱، ص۶۰۲
📝 مـشـاهـدهٔ مـتـن کـامـل
🔹عبودیت
🆔 @allame_tehrani
🔹عماد سلوک در رفع حجاب تعیّن، تسلیم است
حضرت علّامه والد بر شرط «تسلیم» تأکید و اصرار داشتند؛ زیرا عماد سلوک در رفع حجاب تعیّن، تسلیم است و سالکى که روح تسلیم و عبودیّت در او نیست، براى همیشه در غَیابتِالجُبّ نفس محبوس مىماند. با حسن استقامت در طریق توحید و عبودیّت و اقتدا به شریعت رسول خدا صلّىاللهعلیهوآلهوسلّم نباید هیچ نصیب و بهرهاى براى نفس بگذارد و در برابر مشکلات طریقت صبور و شکیبا باشد و لِمَ و بمَ نکند و إلّا اگر بخواهد هم از حظوظ نفس بهره ببرد هم از نور توحید، محکوم به نفاق مىباشد.
روزى در محضر حضرت علّامه والد بودیم شوهر یکى از مخدّرات گفت: عیال ما تقاضا دارد که او را بپذیرید، ولى ایشان با تندى ردّ کردند. بعد از مدّتى، آن شخص حقیر را جهت همین امر واسطه قرار داد و بنده پیام ایشان را به علّامه والد رساندم، أمّا ایشان باز هم نپذیرفتند و فرمودند: آقاجان! این خانم تسلیم است؟اگر شوهر او تجدید فراش کند، آرام مىنشیند یا غوغا به پا میکند؟ حقیر که آن مخدّره را مىشناختم و مىدانستم که روح تسلیم در او نیست و در برابر این امور تاب نمىآورد، عرض کردم: نه، ایشان داد و فریاد کرده و غوغا به پا میکند!
فرمودند: سلوک که تنها ذکر گفتن نیست؛ سلوک تسلیم بودن و گردن نهادن به ما جاء به النبی صلیاللهعلیهوآلهوسلم است. سلوک تسلیم حق بودن است. هر چه به او گفتند، بگوید: چشم. در پیشگاه خدا عبد مملوکى باشد که لایَقْدِرُ عَلى شَىْء. به حقیقت ببیند که: لایَملِکُ لِنَفسِهِ نَفعاً و لا ضَرّاً و لا مَوتاً و لا حَیَوٰةً و لا نُشوراً؛ نه اینکه به أحکام خدا که موافق هواى او نیست اعتراض کرده و داد و بیداد کند.
▪️حضرت علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی (قـدساللـهنـفـسـهالـزکـیـة)
📚 نورمجرد، ج۱، ص۶۰۲
🆔 @allame_tehrani
⛔️ ناامیدی و توقف، ممنوع ⛔️
▪️علامه طباطبایی (رضواناللهعلیه):
نباید سستی و کسالت به خرج داد، بلکه با سرمایهٔ رجاء و توکل خود را باید به این دریا زد تا شاید دستی از غیب برون آید و کاری بکند، عنایت خدایی روی محاسبات ما کار نمیکند.
📚 «سیر و سلوک سبز»، ص۳۸ (فرازی از نامه به علّامه حسینی طهرانی «قدّس سرّه»)
🆔 @allame_tehrani
🔰 #پخش_زنده_صوتی
🏴 مراسم شهادت حضرت علیبنموسیالرضا (علیهالسلام)
📍از طریق:
«صفحهٔ نورمجرد در آپارات»
https://www.aparat.com/Nooremojarrad_com/live
⏰ زمان:
شنبه ۳۰ صفرالخیر،
حدود ساعت ۵:۱۵ صبح
💠 مکان:
از بیت حضرت آیتالله حسینی طهرانی (مدظلهالعالی)
🆔 @allame_tehrani
مداحی_آنلاین_روضه_امام_رضا_میثم_مطیعی.mp3
1.39M
😭 روضهٔ امام رضا (علیهالسلام)
🎙حاج میثم مطیعی
🆔 @allame_tehrani