المیزان 1⃣ | توبه ای که نیرنگ به خداست!
« كسى كه به خود تلقين میكند كه گناه میكنم و بعد توبه میكنم چنين كسى مقصودش از توبه بازگشت به خدا و خضوع و شكستگى در برابر مقام پروردگار نيست، بلكه او میخواهد به خداى خود نيرنگ بزند و به خيال خود از اين راه عذاب خدا را در عين مخالفت امر و نهى او دفع كند.
پس در حقيقت چنين توبه اى، دنباله همان نيت سوء اول اوست نه توبه حقيقى كه به معناى ندامت از گناه و بازگشت به خداست...»
📚 ترجمه تفسير الميزان، ج۱۱، ص130
📝 برش هایی از آثار علامه طباطبایی را در کانال «کیش مِهْر» بخوانید:
🆔 @AllameTabatabaei 💫
هدایت شده از شکوری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 ببینید | فرود هواپیما به خاطر علامه طباطبایی(ره)
🔸خاطره استاد قرائتی از #نماز علامه طباطبایی
@AllameTabatabaei
✅ فال جالب علامه طباطبایی با دیوان #حافظ
علامه حسینی طهرانی:
«در یکی از روزها که خدمت علامه طباطبایی مشرف شدم ضمن بیان استخاره و تفال به قرآن کریم که فرمودند هر دو منصوص و در روایات وارد شده است، فرمودند #فال به دیوان حافظ به تجربه رسیده است که بسیار عجیب است و برای این موضوع دو مورد از تفال خود بیان کردند که یکی از این موارد به این شرح است:
🔸در ایامی که در نجف اشرف برای تحصیل مشرف بودیم و بعضی از پنج شنبه ها به کوفه می رفتیم روزی با چند نفر از رفقا ودوستان در کوفه نشسته بودیم و دیوان حافظ را با خود داشتیم که ناگهان یکی از رفقا از راه رسیده و ایستاده گفت: فالی برای من بگیرید!
ما از دیوان حافظ برای او فالی گرفتیم این بیت آمد:
اگر زاینده رود آب حیاتست
ولی شیراز ما از اصفهان به
همین که این بیت را از غزل شنید مات و مبهوت و متحیر ماند به طوری که همه دوستان در تعجب افتادند! و ناچار علت تحیر و سکوت او را پرسیدند. در پاسخ گفت:
من میل دارم یک مخدّره ای را متعه(صیغه موقت) کنم و برای تفحص از این منظور دو مخدّره پیدا شده است. یکی اصفهانی و دیگری شیرازی است و من بین انتخاب هر یک از آن دو متحیر بودم و بالاخره بنا به فال خواجه حافظ گذاردم که چنین بیت معجزه آسا پاسخ مرا داد.
📚مطلع انوار، حسینی طهرانی، ج1، صص 186-187
@AllameTabatabaei
✅ از خدا کشف و کرامت نخواهید!
یک بار کسی آمد و به ایشان گفت:
"من دیشب دعایی می خواندم و در همان حال، نورها و لوح هایی دیدم!"
علامه به او فرمود: «اینها چیزهایی است که تو باید از آن رها شوی و بگذری»
سپس به این فراز از مناجات شعبانیه اشاره کرد: «إِلَهِي هَبْ لِي كَمَالَ الانْقِطَاعِ إِلَيْكَ وَ أَنِرْ أَبْصَارَ قُلُوبِنَا بِضِيَاءِ نَظَرِهَا إِلَيْكَ حَتَّى تَخْرِقَ أَبْصَارُ الْقُلُوبِ حُجُبَ النُّورِ...» و افزود: «این حجابهای نور را که در این فراز آمده، ما متوجه نمیشویم و تو باید برای خودت شرایطی ایجاد کنی که همه حجابها -حتی حجابهای نوری- از میان برود و طوری شود که از خدا حتی کشف و کرامات و مانند اینها را نخواهی و تنها اخلاص و کمال انقطاع به سوی او را طلب کنی.»
@AllameTabatabaei
✅ خاطره منتشر نشده مقام معظم رهبری درباره علامه طباطبایی(ره)
«یک وقتی علامه سمنانی آمده بود قم و همه علما رفته بودند دیدنش. آقای خمینی هم بود، آقای طباطبائی هم بود. از بس قیافة آقای خمینی و آن متانت در ذهن آقای علامه سمنانی ـ که پیرمرد ملایی بود ـ در ذهن او جلوه کرده بود، خیال میکرد که علامه طباطبائی است. چون قبلاً هم تفسیر المیزان و روش رئالیسم را خوانده بود و به مقامات علمی و فلسفی ایشان واقف بود، فکر میکرد که آن صورت ذهنی با این چهره و این قیافه تطبیق میکند. شروع کرد با آقای خمینی به گرم گرفتن که بله من کتاب شما را خواندهام، المیزان را خواندهام.
🔸آقای خمینی هم آدمی نبود که دستپاچه بشود و مثلاً فوراً بگوید که نخیر من نیستم یا خجالت بکشد که حالا او دارد اشتباه میکند. واقعاً مثل کوه همینطور نشسته بود و گوش میکرد. آقای طباطبائی هم نشسته بود توی مجلس. ایشان دید که علامه سمنانی دارد اشتباه میکند برای اینکه این اشتباه ادامه پیدا نکند رو کرد به علامه سمنانی و گفت طباطبائی من هستم ایشان استاد من آقای خمینی هستند».
📚 آرشیو مرکز اسناد انقلاب اسلامی، مصاحبه با سید علی خامنه ای، جلسه چهارم، شماره کاست1228، صص13و14
@AllameTabatabaei
✅ گلایه عابر پیاده از علامه طباطبایی
دختر علامه:
یک بار آشنایی ایشان را در خیابان دیده بود و سلام کرده بود، پدرم به جواب سلام اکتفا کرده و احوالپرسی نکرده بودند. شخصی مزبور ناراحت شده و گله کرده بود که حاج آقا سنگین جواب داده اند.
بعداً پدرم برای رفع سوء تفاهم توضیح دادند که هر وقت از خانه بیرون می آیند تا مقصد، نماز نافله می خوانند و ما تا آن هنگام از این موضوع خبر نداشتیم
@AllameTabatabaei
ابد در پیش داریم-حسن زاده.mp3
1.53M
🎵 بشنوید|ابد در پیش داریم، حواستان هست؟!
✅ جمله تکان دهنده علامه طباطبایی (رحمه الله علیه) به شاگردان
#علامه_حسن_زاده_آملی
@AllameTabatabaei
✅ یکی از رموز مانایی المیزان
استاد سمندری:
🔸 تفسیر المیزان 20 جلد است که در طول بیست سال توسط استادم علامه طباطبایی نگاشته شد. ما سه سال محضر ایشان درس خواندیم. آن موقع این تفسیر چاپ نشده بود لذا ایشان می گفتند و ما می نوشتیم.
جلد آخر این تفسیر در بیست وسوم ماه مبارک رمضان به پایان رسید. یعنی لیله جُهَنی.
🔸ماجرای لیله جُهَنی این است که شتر چرانی به اسم جُهَنی آمد خدمت رسول الله و عرض کرد من نمی توانم هر شب قدر خدمت شما برسم. آن شب قدر حقیقی را به من بفرمائید. رسول الله فرمودند شب 23 رمضان و بعد از آن این شب به لیله جُهَنی معروف شد.
🔸الغوث الغوث گفتن در آن شب خوب است اما ایشان (علامه طباطبایی) در آن شب مشغول نگارش تفسیر بودند.
#استاد_سمندری
@AllameTabatabaei
المیزان 2⃣ | فاصله بین فرش تا عرش چقدر است؟
💢💢💢
در كتاب احتجاج از على (ع) روايت شده كه شخصى از آن جناب از فاصله بين زمين و عرش سؤال كرد، حضرت فرمود: فاصلهاش به قدر اين است كه بندهاى از در اخلاص بگويد:" لا اله الا اللَّه".
مؤلف (علامه طباطبایی): اين از لطايف كلام امير المؤمنين (ص) است كه آن را از آيه{" إِلَيْهِ يَصْعَدُ الْكَلِمُ الطَّيِّبُ وَ الْعَمَلُ الصَّالِحُ يَرْفَعُهُ"} اقتباس فرموده، و معناى آن اين است كه وقتى بنده با گفتن كلمه توحيد الوهيت را از غير خداى تعالى نفى نمود و آن را خالص براى خدا دانست، بطور مسلم غير خدا را فراموش خواهد نمود، و جميع موجودات را مستند به او خواهد دانست، و اين مقام همان مقام عرش است.
📚 ترجمه تفسیر المیزان، ج8 ، ص 210
📝 برش هایی از آثار علامه طباطبایی را در کانال «کیش مِهْر» بخوانید:
🆔 @AllameTabatabaei
✅ علامه طباطبایی از زوایه نگاه دكتر #شريعتي
دکتر شریعتی:
«در تهران جلسات هفتگياي تشكيل ميشد با حضور پروفسور هانري كربن استاد دانشگاه سوربن و اسلامشناس معروف و متخصص منحصر به فرد فرهنگ شيعي در غرب، و شركت آقاي سيدمحمدحسين طباطبايي مدرس حكمت و مفسر قرآن در قم و ديگر فضلا و دانشمندان قديم و جديد.
🔸طباطبايي گويي سقراط است كه نشسته و گرداگردش را شاگردان گرفتهاند و كربن نيز فاضل خوش ذوقي كه ميكوشد تا از اين اقيانوس عظيم افكار و عواطف گونهاي كه فرهنگ اسلام و شيعي را ساخته است، جرعههايي بنوشد.»
@allametabatabaei