✅ استخارههای علامه طباطبایی
دکتر حجت الاسلام احمد احمدی:
یک روز در تابستان گرم قم خدمت مرحوم علامه رفتم و دیدم ایشان دارند از داخل منزل به سمت درب همین حیاطی که به دارالقرآن علامه طباطبایی (ره) تبدیل شده، میآیند.
معلوم بود کسی آمده و چندتا استخاره خواسته؛ ایشان خودش در این گرمای مردادماه بیرون آمده بود و جواب استخارههای آن شخص را میداد و میگفت پاسخ فلان استخاره شما خوب و دیگری فلان و سومی فلان است.
شما فکر کنید وقتی آدم معمولی میآید و مشاهده میکند علامه طباطبایی (ره) با این جایگاه، خودش استخاره کرده، شماره زده و نتیجه را به طرف میدهد، چه تعلیم عملی صورت گرفته است؛ این کار علامه مصداق حدیث «کونُوا دُعَاةَ النَّاسِ بِغَیرِ أَلْسِنَتِکمْ» بود که نه با زبان، بلکه با عمل مردم را تربیت میکرد.
پی ما را بگیرید:↙️
@AllameTabatabaei
المیزان 1⃣ | توبه ای که نیرنگ به خداست!
« كسى كه به خود تلقين میكند كه گناه میكنم و بعد توبه میكنم چنين كسى مقصودش از توبه بازگشت به خدا و خضوع و شكستگى در برابر مقام پروردگار نيست، بلكه او میخواهد به خداى خود نيرنگ بزند و به خيال خود از اين راه عذاب خدا را در عين مخالفت امر و نهى او دفع كند.
پس در حقيقت چنين توبه اى، دنباله همان نيت سوء اول اوست نه توبه حقيقى كه به معناى ندامت از گناه و بازگشت به خداست...»
📚 ترجمه تفسير الميزان، ج۱۱، ص130
📝 برش هایی از آثار علامه طباطبایی را در کانال «کیش مِهْر» بخوانید:
🆔 @AllameTabatabaei 💫
هدایت شده از شکوری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 ببینید | فرود هواپیما به خاطر علامه طباطبایی(ره)
🔸خاطره استاد قرائتی از #نماز علامه طباطبایی
@AllameTabatabaei
✅ فال جالب علامه طباطبایی با دیوان #حافظ
علامه حسینی طهرانی:
«در یکی از روزها که خدمت علامه طباطبایی مشرف شدم ضمن بیان استخاره و تفال به قرآن کریم که فرمودند هر دو منصوص و در روایات وارد شده است، فرمودند #فال به دیوان حافظ به تجربه رسیده است که بسیار عجیب است و برای این موضوع دو مورد از تفال خود بیان کردند که یکی از این موارد به این شرح است:
🔸در ایامی که در نجف اشرف برای تحصیل مشرف بودیم و بعضی از پنج شنبه ها به کوفه می رفتیم روزی با چند نفر از رفقا ودوستان در کوفه نشسته بودیم و دیوان حافظ را با خود داشتیم که ناگهان یکی از رفقا از راه رسیده و ایستاده گفت: فالی برای من بگیرید!
ما از دیوان حافظ برای او فالی گرفتیم این بیت آمد:
اگر زاینده رود آب حیاتست
ولی شیراز ما از اصفهان به
همین که این بیت را از غزل شنید مات و مبهوت و متحیر ماند به طوری که همه دوستان در تعجب افتادند! و ناچار علت تحیر و سکوت او را پرسیدند. در پاسخ گفت:
من میل دارم یک مخدّره ای را متعه(صیغه موقت) کنم و برای تفحص از این منظور دو مخدّره پیدا شده است. یکی اصفهانی و دیگری شیرازی است و من بین انتخاب هر یک از آن دو متحیر بودم و بالاخره بنا به فال خواجه حافظ گذاردم که چنین بیت معجزه آسا پاسخ مرا داد.
📚مطلع انوار، حسینی طهرانی، ج1، صص 186-187
@AllameTabatabaei
✅ از خدا کشف و کرامت نخواهید!
یک بار کسی آمد و به ایشان گفت:
"من دیشب دعایی می خواندم و در همان حال، نورها و لوح هایی دیدم!"
علامه به او فرمود: «اینها چیزهایی است که تو باید از آن رها شوی و بگذری»
سپس به این فراز از مناجات شعبانیه اشاره کرد: «إِلَهِي هَبْ لِي كَمَالَ الانْقِطَاعِ إِلَيْكَ وَ أَنِرْ أَبْصَارَ قُلُوبِنَا بِضِيَاءِ نَظَرِهَا إِلَيْكَ حَتَّى تَخْرِقَ أَبْصَارُ الْقُلُوبِ حُجُبَ النُّورِ...» و افزود: «این حجابهای نور را که در این فراز آمده، ما متوجه نمیشویم و تو باید برای خودت شرایطی ایجاد کنی که همه حجابها -حتی حجابهای نوری- از میان برود و طوری شود که از خدا حتی کشف و کرامات و مانند اینها را نخواهی و تنها اخلاص و کمال انقطاع به سوی او را طلب کنی.»
@AllameTabatabaei
✅ خاطره منتشر نشده مقام معظم رهبری درباره علامه طباطبایی(ره)
«یک وقتی علامه سمنانی آمده بود قم و همه علما رفته بودند دیدنش. آقای خمینی هم بود، آقای طباطبائی هم بود. از بس قیافة آقای خمینی و آن متانت در ذهن آقای علامه سمنانی ـ که پیرمرد ملایی بود ـ در ذهن او جلوه کرده بود، خیال میکرد که علامه طباطبائی است. چون قبلاً هم تفسیر المیزان و روش رئالیسم را خوانده بود و به مقامات علمی و فلسفی ایشان واقف بود، فکر میکرد که آن صورت ذهنی با این چهره و این قیافه تطبیق میکند. شروع کرد با آقای خمینی به گرم گرفتن که بله من کتاب شما را خواندهام، المیزان را خواندهام.
🔸آقای خمینی هم آدمی نبود که دستپاچه بشود و مثلاً فوراً بگوید که نخیر من نیستم یا خجالت بکشد که حالا او دارد اشتباه میکند. واقعاً مثل کوه همینطور نشسته بود و گوش میکرد. آقای طباطبائی هم نشسته بود توی مجلس. ایشان دید که علامه سمنانی دارد اشتباه میکند برای اینکه این اشتباه ادامه پیدا نکند رو کرد به علامه سمنانی و گفت طباطبائی من هستم ایشان استاد من آقای خمینی هستند».
📚 آرشیو مرکز اسناد انقلاب اسلامی، مصاحبه با سید علی خامنه ای، جلسه چهارم، شماره کاست1228، صص13و14
@AllameTabatabaei
✅ گلایه عابر پیاده از علامه طباطبایی
دختر علامه:
یک بار آشنایی ایشان را در خیابان دیده بود و سلام کرده بود، پدرم به جواب سلام اکتفا کرده و احوالپرسی نکرده بودند. شخصی مزبور ناراحت شده و گله کرده بود که حاج آقا سنگین جواب داده اند.
بعداً پدرم برای رفع سوء تفاهم توضیح دادند که هر وقت از خانه بیرون می آیند تا مقصد، نماز نافله می خوانند و ما تا آن هنگام از این موضوع خبر نداشتیم
@AllameTabatabaei
ابد در پیش داریم-حسن زاده.mp3
1.53M
🎵 بشنوید|ابد در پیش داریم، حواستان هست؟!
✅ جمله تکان دهنده علامه طباطبایی (رحمه الله علیه) به شاگردان
#علامه_حسن_زاده_آملی
@AllameTabatabaei
✅ یکی از رموز مانایی المیزان
استاد سمندری:
🔸 تفسیر المیزان 20 جلد است که در طول بیست سال توسط استادم علامه طباطبایی نگاشته شد. ما سه سال محضر ایشان درس خواندیم. آن موقع این تفسیر چاپ نشده بود لذا ایشان می گفتند و ما می نوشتیم.
جلد آخر این تفسیر در بیست وسوم ماه مبارک رمضان به پایان رسید. یعنی لیله جُهَنی.
🔸ماجرای لیله جُهَنی این است که شتر چرانی به اسم جُهَنی آمد خدمت رسول الله و عرض کرد من نمی توانم هر شب قدر خدمت شما برسم. آن شب قدر حقیقی را به من بفرمائید. رسول الله فرمودند شب 23 رمضان و بعد از آن این شب به لیله جُهَنی معروف شد.
🔸الغوث الغوث گفتن در آن شب خوب است اما ایشان (علامه طباطبایی) در آن شب مشغول نگارش تفسیر بودند.
#استاد_سمندری
@AllameTabatabaei
المیزان 2⃣ | فاصله بین فرش تا عرش چقدر است؟
💢💢💢
در كتاب احتجاج از على (ع) روايت شده كه شخصى از آن جناب از فاصله بين زمين و عرش سؤال كرد، حضرت فرمود: فاصلهاش به قدر اين است كه بندهاى از در اخلاص بگويد:" لا اله الا اللَّه".
مؤلف (علامه طباطبایی): اين از لطايف كلام امير المؤمنين (ص) است كه آن را از آيه{" إِلَيْهِ يَصْعَدُ الْكَلِمُ الطَّيِّبُ وَ الْعَمَلُ الصَّالِحُ يَرْفَعُهُ"} اقتباس فرموده، و معناى آن اين است كه وقتى بنده با گفتن كلمه توحيد الوهيت را از غير خداى تعالى نفى نمود و آن را خالص براى خدا دانست، بطور مسلم غير خدا را فراموش خواهد نمود، و جميع موجودات را مستند به او خواهد دانست، و اين مقام همان مقام عرش است.
📚 ترجمه تفسیر المیزان، ج8 ، ص 210
📝 برش هایی از آثار علامه طباطبایی را در کانال «کیش مِهْر» بخوانید:
🆔 @AllameTabatabaei
✅ علامه طباطبایی از زوایه نگاه دكتر #شريعتي
دکتر شریعتی:
«در تهران جلسات هفتگياي تشكيل ميشد با حضور پروفسور هانري كربن استاد دانشگاه سوربن و اسلامشناس معروف و متخصص منحصر به فرد فرهنگ شيعي در غرب، و شركت آقاي سيدمحمدحسين طباطبايي مدرس حكمت و مفسر قرآن در قم و ديگر فضلا و دانشمندان قديم و جديد.
🔸طباطبايي گويي سقراط است كه نشسته و گرداگردش را شاگردان گرفتهاند و كربن نيز فاضل خوش ذوقي كه ميكوشد تا از اين اقيانوس عظيم افكار و عواطف گونهاي كه فرهنگ اسلام و شيعي را ساخته است، جرعههايي بنوشد.»
@allametabatabaei
ادوار عرفانی علامه طباطبایی از زبان استاد جوادی آملی.mp3
2.32M
🎵 بشنوید|درس های سرّی علامه طباطبایی با خواص شاگردان
✅ مرحوم علامه سوالات دوره مشروطیت وجنگ اول و دوم جهانی را در المیزان جواب دادند.
✅ تبیین ادوار پنچگانه عرفانی علامه
#جوادی_آملی
@AllameTabatabaei
✅ «رساله الولایه»، با تدریس جذاب شارح کتاب (سری دوم)
همراهان عزیز، به مدد الهی، از امروز، سری دوّم مجموعه شرح «رساله الولایه»ی علامه طباطبایی (ره) با تدریس جذاب و محققانه شارح کتاب، استاد رحیمی، آهسته و پیوسته در کانال کیش مهر ارسال خواهد شد.
گفتنی است استاد رحیمی، این رساله قیم را دو بار تدریس کردهاند؛ سری اول در سال 1384 (مشتمل بر 21 جلسه) که پیشتر در کانال تلگرامی کیش مهر بارگزاری گردید.
اما آنچه اینک پیشکشتان میگردد سری دوم دروس «الولایه» است که در سال 1394 تدریس شده است.
جهت شناخت بهتر جایگاه این اثر در میان دیگر آثار مرحوم علامه، پست بعد را بخوانید!👇
@allametabatabaei
آيتالله جوادى آملى:
بهترين اثر علامه طباطبايى همان اثرى است كه بهعنوان «رسالة الولاية» مرقوم فرمودهاند. در بعضى از مباحث آن رساله اين مطالب را يادآور شدهاند كه: «اين سخن در كتابهاى ديگران نيست». ايشان تعبيرى به اين بلندى و عزت و عظمت را در هيچ جاى ديگر بيان نكردهاند... معناى ولايت، آن است كه انسان به جايى برسد كه عالم و آدم را تحت تدبير خداى سبحان ببيند و لا غير».
@allametabatabaei
velayeh_01.mp3
9.16M
🎵 بشنوید|رساله «الولایه» علامه با تدریس جذاب شارح کتاب (سری جدید)
#استاد_رحیمی
#جلسه_اول
نظر استاد #جوادی_آملی درباره این کتاب👇
بهترين اثر علامه طباطبايى همان اثرى است كه بهعنوان «رسالة الولاية» مرقوم فرمودهاند. در بعضى از مباحث آن رساله اين مطالب را يادآور شدهاند كه: «اين سخن در كتابهاى ديگران نيست».ايشان تعبيرى به اين بلندى و عزت وعظمت را در هيچ جاى ديگر بيان نكردهاند.
@AllameTabatabaei
✅ هدیه هر شب رهبری به روح علامه طباطبایی
نجفی قدسی، مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی:
چند شب پیش که برای هماهنگی جلسه محضر آیت الله مصباح یزدی رفتم نکته ارزشمندی فرمودند که نشان از عظمت علامه دارد، ایشان نقل کردند که رهبر انقلاب فرمودند: «شبی نیست که سوره انا فتحنا را برای علامه و برادرشان نخوانم و بخوابم!» یعنی رهبر انقلاب هر شب به یاد علامه هستند و برای ایشان قرآن میخوانند.
@allametabatabaei
کیش مهر💫
🎵 بشنوید|رساله «الولایه» علامه با تدریس جذاب شارح کتاب (سری جدید) #استاد_رحیمی #جلسه_اول نظر استاد
⁉️چرا آیت الله جوادی آملی کتاب «رساله الولایه» علامه طباطبایی را بهترین اثر استاد خود می داند؟
🔶چون در این کتاب، معارفی از جنس مواهب الهی بر قلم علامه جاری شده که نظیر ندارد!
@AllameTabatabaei
کیش مهر💫
✅ «رساله الولایه»، با تدریس جذاب شارح کتاب (سری دوم) همراهان عزیز، به مدد الهی، از امروز، سری دوّم
Tarighe Erfan_Resaleh_Alvelayeh.pdf
1.16M
✅ ترجمه فارسی «رساله الولایه» را دریافت کنید!
🔸آیت اللّه حسن زاده آملى درباره رساله شریف «الولایه»ی علامه، فرمودهاند: «مادبهاى آسمانى، آراسته براى نفوس مستعده به نور ولایت است.»
📖 اصل این اثر به زبان عربی است که بارها به زبان فارسی برگردانده شده است. جهت همراهی با استاد، نسخه دیجیتالی ترجمه کتاب با عنوان «طریق عرفان» تقدیم میگردد.
🆔 @AllameTabatabaei
کیش مهر💫
✅ «رساله الولایه»، با تدریس جذاب شارح کتاب (سری دوم) همراهان عزیز، به مدد الهی، از امروز، سری دوّم
✍ تقریظ آیت الله #امجد بر کتاب «شرح رساله الولایه»ی استاد رحیمی
@allametabatabaei
هدایت شده از شکوری
📸 طرح | غفران الهی در هر شب ماه مبارک رمضان دو چندان میشود...
#رمضان_المبارک
@allametabatabaei
ادب در محضر علما.mp3
874.5K
🎵 بشنوید | درس علامه طباطبایی(ره) به طلبه فضل فروش!
دکتر #اسدی_گرمارودی
@AllameTabatabaei
✅ کور بینا!
شهید #مطهری:
قرآن فرموده: وَ مَنْ کانَ فی هذِهِ اعْمی فَهُوَ فِی الْاخِرَةِ اعْمی وَ اضَلُّ سَبیلًا «اسری/72» [آن که در این جهان کور باشد در آخرت کور است و گمراهتر.]
مقصود از «اعمی» چیست؟
آیا مقصود کسی است که در این دنیا چشم سر نداشته باشد؟ این که برای کسی جرم نمیشود، و چقدر اولیاءاللَّه بوده اند که چشم نداشته اند.
مرحوم #سید_احمد_کربلایی یکی از بزرگان بوده است. نامه هایی میان ایشان و عالم بسیار بزرگ مرحوم حاج شیخ محمدحسین اصفهانی (رضوان اللَّه علیه) استادِ علامه طباطبایی رد و بدل شده است. گفتند مرحوم آقا سید احمد یک چشمش کور بوده. علامه طباطبایی (سلّمه اللَّه تعالی) نقل می کردند که او در آخرین نامه اش می نویسد: «دوست دارم که چشم دیگرم هم کور بشود که جز او دیگر چیزی را نبینم.» یک چنین کوری از هر بینایی بیناتر است.
📚 آشنایی با قرآن، ج4، ص191
@AllameTabatabaei
✅ گفتگوی خصوصی #مقام_معظم_رهبری با علامه طباطبایی
🔸مرحوم علّامهی طباطبائی (رضواناللهعلیه) جزو روحانیّون روشنفکر و دارای افکار اجتماعی بود، در تفسیرِ المیزان ایشان، این خصوصیّت سرتاپا در مرحوم علّامهی طباطبائی مشخّص است؛ لکن ایشان در میدان مبارزه حضور نداشتند، نبودند.
🔸یکوقتی با ایشان صحبت بود -صحبت خصوصیِ بینالاثنینیِ(دو نفری) جلسهی خصوصی- ایشان می گفت در اینکه در گذشته یک کوتاهیِ بزرگی -یا شاید می گفت تقصیر یا گناه بزرگی- انجام گرفته از طرف ما روحانیّون، هیچ تردیدی نیست؛ من حالا درست جزئیّات آن فرمایش ایشان یادم نیست؛ مضمون این بود، الفاظ یادم نیست. این را ایشان قبول میکردند و تصدیق میکردند که در گذشته یک چنین اشکالی در ما وجود داشته، [درحالیکه] این در دورهی کنونی ما نبود.
🔸روحانیّت وقتیکه انقلابی باشد، وقتی درحال مبارزه باشد، وقتی درحال مجاهدت باشد، وقتیکه دشمن را بشناسد، وقتیکه شیوهها و ترفندهای دشمن را تشخیص بدهد، وقتی خود را آمادهی برای مقابلهی با این شیوهها و ترفندها بکند، آنوقت به جایگاه اصلی و واقعی خودش حقیقتاً نزدیک شده یا رسیده. و این طبعاً خطر دارد، ضرر دارد، ضررهای مادّی دارد، از جمله این که انسان کشته میشود در این راه، خونش ریخته میشود، که خود این بزرگترین رتبه است پیش خدای متعال و خدای متعال شهادت را به هرکسی هم نمیدهد. بههرحال ارزش شهادت این عزیزان ارزش والایی است و بزرگداشت اینها بزرگداشت بهجایی است و خیلی خوب است.
@AllameTabatabaei