✅ ادامه:
الف. تحقق مردم سالاری دینی در مساجد
✅ یکی از بسترهای عینی پیوند دین با مردم، مسجد است. از این رو، زمانی مردم سالاری دینی در کشور تحقق عینی پیدا می کند که مسۆولان و کارگزاران کشور، مساجد را مظهر پیوند علایق و آموزه های دینی با مردم بدانند، و ائمه جماعات را به عنوان زبان گویای مطالبات مردم بشناسند، و ارتباط خود را با مردم از طریق مساجد نهادینه کنند و حضور در مساجد را به عنوان استماع مطالبات مردم و رفع نیازهای آنان مغتنم بشمارند.
ب. مسجد؛ مرکز فعالیت های فرهنگی
✅ لازم است کارهای فرهنگی و تبلیغات دینی با محوریت مساجد انجام شود؛ بودجه و سرمایه های فرهنگی در اختیار مساجد قرار گیرد؛ و بر اساس روز شمار انقلاب و دفاع مقدس، مجالس تبلیغی و علمی، با شکوه هر چه تمام تر در مساجد برگزا شود.
ج. مسجد؛ مرکز مطالبات مردم
✅ وقتی مسجد به عنوان بنیادی ترین نهاد دینی و مدنی تحکیم یابد، آحاد مردم به مساجد هجوم می آورند، زیرا در کنار نیازهای معنوی و عبادی، مطالبات مادی و روزمره خود را نیز از طریق مساجد تأمین شده می دانند.
د. مسجد و پیوند دین با سیاست
✅ پیوند دین با سیاست با شعار تحقق پیدا نمی کند. مساجد در طول تاریخ فعالیت خود نشان داده اند که برای راهبردی کردن اتحاد دین و سیاست، نقش اول را به عهده دارند. بسیاری از شاهان برای مشروع جلوه دادن حکومت خود، در ظاهر به مساجد و روحانیت نزدیک می شدند؛ در حالی که انقلاب اسلامی ما ماهیتی دینی دارد و باید پیوند باطنی خود را با مساجد حفظ کند. اگر انقلاب اسلامی بخواهد هویت دینی خود را منهای مساجد دنبال کند، عملاً در چالش سکولاریسم گرفتار خواهد شد.
ه. مسجد؛ محل پیوند نسل دیروز، امروز با فردا
✅ مساجد، همان طور که خانه رزمندگان و شهیدان در دوران دفاع مقدس بودند، امروز بهترین کانون دینی و فرهنگی برای نشر ارزش ها و اهداف والای آنان به حساب می آیند. اگر مسۆولان دفاع مقدس، مساجد را به عنوان مجاری انتقال ارزش های دفاع مقدس مورد توجه قرار دهند و به جای ریختن بودجه های کلان در هاضمه هنر مدرنیته، استعدادهای هنری و ادبی بسیجیان عزیز در پایگاه های مساجد و نمازگزاران خلاق را شکوفا کنند، درحقیقت پیوندی جاودانه بین نسل امروز و فردا و ارزش های دفاع مقدس ایجاد خواهند کرد. در آن صورت، آحاد مردم همان طور که حادثه ی عاشورا را در گنجینه تاریخ خود حفظ نموده اند، به همان شکل وقایع هشت سال دفاع مقدس را بخشی از اعتقادات خود دانسته، آن را جاودانه در سینه تاریخ این ملت دارند.
🌐 https://hawzah.net/fa/article/view/93824
✅ فلسفه جهاد و دفاع: حفظ مساجد و معابد
💠 يكي از علل و فلسفههاي تشريع جهاد، دفاع از #مساجد و معابد می باشد: «و لولا دفع الله الناس...» اگر خداوند از مؤمنان دفاع نكند و از طريق اذن جهاد (تشريع جهاد) بعضي را به وسيله بعضي ديگر دفع ننمايد ديرها و صومعهها و معبدهاي يهود و نصارا و #مساجدي كه نام خدا در آن بسيار برده ميشود ويران ميگردد.
المیزان - تفسیر آیه 40/حج
🔹🔹🔷🔹🔹
✳️ ولولا دفع الله الناس بعضهم ببعض لهدمت صوامع وبیع وصلوات ومساجد یذکر فیها اسم الله کثیرا ولینصرن الله من ینصره ان الله لقوی عزیز)
☑️ (همان کسانی که از دیارشان بدون سبب حقی بیرون شده اند، جز آنکه می گفتند: پروردگار ما خدای یکتاست . و اگرخدا بعضی از مردم را بوسیله بعضی دیگر دفع نمی کرد، هر آینه صومعه ها و کلیساها وکنشتها و #مساجدی که نام خدا در آن فراوان ذکر می شود، ویران می شد، خداوند هرآینه کسانی را که او را یاری می کنند، یاری می نماید که همانا او توانا و قاهر است )
🆔 @almasjed
#آموزش_مدیریت_مسجد
📣 قابل توجه ثبت نام کنندگان دوره آموزشی مدیریت مسجد (ویژه طلاب محترم شهر قم)
✅ افتتاحیه و شروع بیستمین دوره مدیریت مسجد
💠 با حضور حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج تقی قرائتی (زید عزه)
🗓 سه شنبه 3 مهرماه
🏢 قم - مدرسه دارالشفاء - مدرس شماره یک
🕰 بعد از نماز مغرب و عشاء - ساعت 19
🆔 @almasjed
فرهنگ مسجد
#آموزش_مدیریت_مسجد 📣 قابل توجه ثبت نام کنندگان دوره آموزشی مدیریت مسجد (ویژه طلاب محترم شهر قم) ✅
#برنامه_آموزشی_موسسه_مسجد
✅ دوره مدیریت مسجد:
#ویژه_طلاب_قم
💠 حجت الاسلام و المسلمین حاج تقی قرائتی
🗓 هر هفته - شنبه ، یک شنبه، دوشنبه
⏰ بعد از نماز مغرب و عشاء
🏢 مکان: دارالشفاء - مدرس شماره یک
#برنامه_آموزشی_موسسه_مسجد
✅ دوره مدیریت مسجد:
#ویژه_طلاب_قم
💠 حجت الاسلام و المسلمین حاج تقی قرائتی
🗓 هر هفته - شنبه ، یک شنبه، دوشنبه
⏰ بعد از نماز مغرب و عشاء
🏢 مکان: دارالشفاء - مدرس شماره یک
🗓 24 مهر 1357
#حمله_رژیم_پهلوی_به_مسجد_جامع_کرمان
✅ در مهرماه سال ۱۳۵۷ خورشیدی عوامل حکومت پهلوی در رابطه با فعالیتهای انقلابی مردم شهر کرمان، #مسجد_جامع_کرمان را به آتش کشیدند و عدهای را به شهادت رساندند. این رخداد، پس از وقوعش تاثیر مستقیم و بارزی بر جریان مبارزات مردم کرمان و حتی استانهای دیگر کشور در جریان پیروزی انقلاب ایران داشت.
🆔 @almasjed
💠 از سوره فیل و عبارت (لَهُمْ فِي الدُّنْيا خِزْي) در آیه تخریب: (وَ مَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ مَنَعَ مَساجِدَ اللَّهِ أَنْ يُذْكَرَ فيهَا اسْمُهُ وَ سَعى في خَرابِها أُولئِكَ ما كانَ لَهُمْ أَنْ يَدْخُلُوها إِلاَّ خائِفينَ لَهُمْ فِي الدُّنْيا خِزْيٌ وَ لَهُمْ فِي الْآخِرَةِ عَذابٌ عَظيم - البقرة/ 114 ) و مفهوم آیه: (وَ مَنْ يُرِدْ فيهِ بِإِلْحادٍ بِظُلْم - الحج / 25) چنین بدست می آید که پیامد حمله و #تخریب_مسجد در دنیا هم گریبانگیر انسان می شود
✅ اراده هر گناهی، گناه نیست مگر اراده #تخریب_مسجد(وَ مَنْ يُرِدْ فيهِ بِإِلْحادٍ بِظُلْم - الحج / 25).
✳️ لذا از عوامل سقوط پادشاهان و سلاطین #تخریب_مسجد و حمله به آن است؛ از ابرهه گرفته تا امروز، هر که به #مسجد حمله کرده سرنگون شده است. از عوامل سقوط پهلوی اول حمله به #مسجد گوهرشاد و پهلوی دوم حمله به مسجد هایی نظیر #مسجد کرمان بود.
🆔 @almasjed
#آیات_مسجد
#حدیث_مسجد
✅ رفتن به نماز جمعه و خانه خدا:
#مسجد ، ذکر الهی است:
💠 يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِذا نُودِيَ لِلصَّلاةِ مِنْ يَوْمِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلي ذِکْرِ اللَّهِ * جمعه/9
✳️ امام علي بن الحسين علیه السلام: #المساجد بيوت الله فمن سعى إليها فقد سعى الى الله عز و جل و قصد اليه. الوافي ؛ ج7 ؛ ص68
❇️ امام سجاد علیه السلام می فرمایند: #مساجد خانههای خدا هستند، هر کسی برای رفتن به #مسجد تلاش کند، برای رفتن به سوی خدا تلاش کرده است.
🆔 @almasjed
#نماز_جمعه
💠 قال الصادق علیه السلام :" لا جمعة الا بخطبة وانما جعلت رکعتین لمکان الخطبتین"
✅ اندازه دو رکعت نماز جمعه و دو خطبه نماز جمعه باید به اندازه همدیگر و یکسان باشد نه اینکه یک ساعت خطبه ها طول بکشد در حالی که دو رکعت نماز جمعه ۵ دقیقه طول می کشد.
اندازه خطبهها به اندازه طول کشیدن دو رکعت نماز جمعه باشد
✅ لذا در روایات و احکام شرعی مراجع معظم تقلید آمده است که در خطبه اوّل حمد و ثنای الهی را گفته و توصیه به تقوا و پرهیزگاری شود و یک سوره کوتاه از قرآن بخواند، و در خطبه دوّم باز هم حمد و ثنای الهی را بجا آورده و بر پیغمبر اکرم و ائمه مسلمین صلوات فرستاده و احتیاط مستحب آن است که برای مؤمنین و مؤمنات استغفار (طلب آمرزش) کند.
🆔 @almasjed
💠 سیره پیامبر و اهل بیت سلام الله علیهم با اینکه دارای علم غیب و عصمت بودند:
✅ «کَانَ أَخَفَّ النَّاسِ صَلَاةً فِی تَمَامٍ وَ کَانَ أَقْصَرَ النَّاسِ خُطْبَةً وَ أَقَلَّهُ هَذَراً؛ [رسول خدا صلی الله علیه و آله در نماز جماعت و جمعه با آنکه نمازش کامل و عالی بود] نمازش از همه سبک تر و خطبه هایش کوتاه ترین خطبه ها بود و سخن پراکنی او کمترین بود.»
🆔 @almasjed
💠 به بهانه #دهه_وقف
#آثار_مسجد_بعد_از_مرگ
#آثار_اخروی_مسجد
ساخت #مسجد:
✅ بهترین وقف
✅ و بهترین راه هدایت پولهای سرگردان
✅ و بهترین باقیات الصالحات است.
💠 پیامبر اکرم(صلی الله علیه وسلم)میفرماید: «إن مما یلحق المؤمن من عمله و حسناته بعد موته: ... مسجداً بناه.
💠 از آنچه از نیکیها و عمل مؤمن پس از مرگش به او میرسد، این است: ... #مسجدی که بنا کرده است.
🔱 پیامبر اکرم(صلی الله علیه وسلم) میفرماید: « كل بناء وبال على صاحبه يوم القيامة إلا المسجد»
هر بنائی در روز قیامت وبال صاحب خودش است مگر #مسجد.
🆔 @almasjed
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔳 السلام علیک یا رسول الله
سالروز رحلت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله، بر عموم مسلمین تسلیت باد
🆔 @almasjed
💠 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: یا اباذر: ان الله تعالی یعطیک ما دمت جالساً فی #المسجد بکل نفس تنفست فیه درجة فی الجنة و تصلی علیک الملائکة و تکتب لک بکل نفس تنفست فیه عشر حسنات و تمحی عنک عشر سیئات.
ای ابوذر: خدای تبارک و تعالی تا تو در #مسجد هستی به تو به شماره نفس هایت درجه در بهشت عطا خواهد فرمود و فرشتگان بر تو صلوات می فرستند و به هر نفس تو در #مسجد ده حسنه برایت نوشته می شود و ده سیئه از تو محو می کند.
بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج80، ص: 369
🆔 @almasjed
💠 امام سجاد علیه السلام: وَ ارْزُقْنِی حَجَّ بَیْتِکَ الْحَرَامِ فِی عَامِنَا هَذَا وَ فِی کُلِّ عَام وَ زِیَارَةَ قَبْرِ نَبِیِّکَ وَ الاَْئِمَّةِ عَلَیْهِمُ السَّلامُ وَ لا تُخْلِنِی یَا رَبِّ مِنْ تِلْکَ الْمَشَاهِدِ الشَّرِیفَةِ وَ الْمَوَاقِفِ الْکَرِیمَةِ»
💠 زیارت خانه ات را در این سال و در هر سال، و #زیارت_مرقد_پیامبرت و امامان(درود بر آنان)را روزی من کن، پروردگارا از این مشاهد پر شرف و مواقف بس گرامی مرا محروم مساز.
إقبال الأعمال (ط - القديمة)، ج1، ص: 70
🆔 @almasjed
🔲 السلام علیک یا حسن بن علی ایها المجتبی علیه السلام
#آیات_مسجد
❓ انسانهای غافل چه کسانی اند؟
✅ خداوند در قرآن کریم انسانهای غافل را اینگونه توصیف می کند:
📖 «وَلَقَدْ ذَرَأْنَا لِجَهَنَّمَ کَثِیرًا مِّنَ الْجِنِّ وَالإِْنسِ لَهُمْ قُلُوبٌ لاَّیَفْقَهُونَ بِهَا وَلَهُمْ أَعْیُنٌ لاَّیُبْصِرُونَ بِهَا وَلَهُمْ ءَاذَانٌ لاَّیَسْمَعُونَ بِهَآ أُوْلئکَ کَالأَْنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُوْلَئکَ هُمُ الْغَافِلُونَ »؛
🔷 «به یقین گروه بسیاری از جن و انس را [با توجّه به اعمال و رفتارشان] برای دوزخ آفریدیم. آنها دلها [و عقلها] یی دارند که با آن [اندیشه نمی کنند و] نمی فهمند و چشمانی که با آن [حقایق را] نمی بینند و گوشهایی که با آن [سخن حق را [نمی شنوند. آنها همچون چهارپایانند؛ بلکه گمراه تر! اینان همان غافلان اند.»
💠 قالَ حسن بن علی علیه السلام: الغفلة تركك #المسجد
⚜️ امام مجتی علیه السلام می فرمایند: غفلت این است که #مسجد را ترک کنی!
بحار الأنوار ج75 /114
🆔 @almasjed