#مسجد همواره قلب تپندهی امت بوده است. مکانی مقدس که در آن انسان به خالق هستی نزدیکتر میشود و پیوند محکمی میان مؤمنان برقرار میشود. #مسجدالاقصی، نخستین قبلهی مسلمانان و سومین #مسجد مقدس اسلام، امروزه در بند اسارت است. این ظلم بزرگ، قلب هر مؤمنی را به درد میآورد.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در طول حیات پربرکت خود، بارها بر اهمیت #مساجد تأکید فرمودند.
فتح مکه و #مسجدالحرام، بزرگترین پیروزی ایشان بود؛ اما آزادسازی #مسجدالاقصی، آرزویی است که هنوز برآورده نشده است.
آزادسازی این #مسجد مقدس، نه تنها آرزوی مسلمانان، بلکه فریادی است برای عدالت و آزادی در جهان.
#اسماعیل_هنیه
🆔 @almasjed
فلسفه جهاد و دفاع: حفظ #مساجد و معابد
يكي از علل و فلسفههاي تشريع جهاد، دفاع از #مساجد و معابد می باشد: «و لولا دفع الله الناس…» اگر خداوند از مؤمنان دفاع نكند و از طريق اذن جهاد (تشريع جهاد) بعضي را به وسيله بعضي ديگر دفع ننمايد ديرها و صومعهها و معبدهاي يهود و نصارا و #مساجدي كه نام خدا در آن بسيار برده ميشود ويران ميگردد. [1]
[1] – المیزان – تفسیر آیه 40/حج
🆔 @almasjed
#مسجدالاقصی_باید_آزاد_شود
#لتدخلن_المسجد_ان_شاءالله_آمنین
#سوف_تحرر
💠 نماد مقاومت و پایداری
#مسجدالاقصی نماد مقاومت و پایداری مسلمانان در برابر ظلم و ستم است.
#اسماعیل_هنیه
🆔 @almasjed
#تعیین_جهت_قبله
#قبلهياب_آنلاين
✅ قبلهياب آنلاين كه به همت مركز مطالعات پژوهشی فلكی و نجومی تهيه شده است، اين قابليت را دارد تا زاويه قبله هر نقطه از جهان را بدون ضريب خطا با نشان دادن يك خط قرمز رنگ، به صورت مستقيم از نقطه مورد نظر به كعبه متصل كرده و به كاربر ارائه كند.
❇️ بسياری از كاربران ممكن است قصد اين را داشته باشند تا قبله دقيق مكانی كه در آن قرار دارند، را به دست آورند اما به دليل نبود قبلهنما يا وجود آهنهای بسيار در ساختمانها قبلهنما به صورت دقيق عمل نكند.
✳️ مركز مطالعات پژوهشی فلكی و نجومی در اقدامی يك صفحه اينترنتی را ايجاد كرده است تا دقيقا از محل مورد نظر كاربر به بيتاللهالحرام خطی را رسم كرده و به اين شكل، جهت قبله را با ذكر زاويه اعلام میكند. همچنين از ديگر امكانات اين سايت، نمايش فاصله محل مورد نظر تا كعبه است.
🌐 http://www.nojumi.org/farsi/qebleh/index.htm
🆔 @almasjed
#کارکرد_رسانه_ای_مسجد
به مناسبت 17 مرداد، روز خبرنگار
✅ یکی از نیازهای مهم بشر، وسایل ارتباطی است تا انسانها را از اخبار مهم مطلع ساخته و آنان را در حوادث به یاری یکدیگر طلبیده و از حمله دشمنان آگاهی داده، آنان را آماده دفاع نماید. دین مبین اسلام از 1400 سال پیش این نیاز را در نظر گرفته و مکانی به نام #مسجد را به عنوان پایگاه ارتباطی بسیار مهم در افزایش پیوندهای انسانی و توسعه فرهنگی اسلام معرفی کرده است. به همین دلیل کارکرد رسانه ارتباط جمعی با همه تحولات تکنیکی، زمانی قرین توفیق قلمداد می شود که بتواند عمیق ترین ارتباط و پیوند را با مخاطب برقرار سازد که این ویژگی فقط در #مسجد یافت می شود.
💠 هر چند ممکن است چنین تلقی شود که با وجود وسایل ارتباط جمعی پیشرفته امروزی، این نقش #مساجد اهمیت قبلی خود را از دست داده است؛ ولی گسترش #مساجد در تمامی نقاط شهری و روستایی از یک سو و از سوی دیگر، حرمت، قداست و معنویت خاصی که #مسجد دارد، سبب شده است تا #مساجد نقش مهم و غیر قابل انکار خود را در این کارکرد ایفا نمایند.
✅ در اینجا مناسب است به برخی ویژگیهای خاص رسانه ای #مسجد اشاره شود:
1. پیام #مسجد همگانی بوده و اخبار خصوصی و محرمانه ندارد؛ به خلاف برخی رسانه ها.
2. #مسجد پیام منفی ندارد؛ به خلاف بعضی رسانه ها که پیام منفی هم دارند.
3. پیام #مسجد موجب نفوذ در قلب ها و افکار مخاطبین می شود؛ به خلاف اخبار تعدادی از رسانه ها.
4. پیام #مسجد می تواند انقلاب ساز باشد؛ ولی اخبار برخی رسانه ها انقلاب سوز.
5. اخبار رسانه ها در روز بعد و یا حتی چند ساعت بعد کهنه می شود؛ به خلاف پیام های #مسجد
6. در رسانه #مسجد اولویت با پیام دینی و تحت تأثیر احکام دین است؛ اما در اکثر رسانه ها اولویت با مسائل اقتصادی و سیاسی است.
7. پیام #مسجد ارشاد و هدایت است؛ به خلاف اخبار برخی رسانه ها که فقط اطلاع رسانی است و احیاناً همراه با تخریب و گمراهی.
8. پیام دهنده در #مسجد (امام) باید عادل و عالم باشد؛ به خلاف پیام دهنده در بعضی از رسانه ها که شرط خاصی نداشته و هر کس می تواند در مقام پیام دهنده باشد.
9. پیام دهنده #مسجد مخاطب را می شناسد و طبق ظرفیت او پیام می دهد؛ ولی رسانه ها عمدتاً به هر گیرنده ای پیام می دهند.
10. پیام #مسجد آرامش بخش است؛ به خلاف عمده رسانه ها.
11. در طول تاریخ #مسجد مخاطبین خود را از مسیر حق منحرف نساخته است؛ ولی رسانه ها و سایر مراکز فرهنگی، معاویه را امیر و حضرت علی(علیه السلام) را کافر و امام حسین(علیه السلام) را خارجی معرفی کردند.
🆔 @almasjed
#کارکرد_رسانه_ای_مسجد
✅ تفاوت رسانه #مسجد با دیگر رسانهها
1- بر خلاف اکثر رسانههای دنیا که توسط مشرکین و معاندین اسلام، اداره و یا تأیید میشود، رسانه #مسجد از نفوذ مشرکین و منافقین در امان است. چنانکه قرآن میفرماید: «مَاکَانَ للْمُشْرِکِین َأَنْ یَعْمُرُوامَسَاجِدَاللَّهِ»
2- رسانه #مسجد پیامی را ارائه میدهد که از وحی واهلبیت (علیه السلام) باشد و درتربیت و رشد مخاطبین دخالت داشته باشد، بر خلاف رسانههای دیگر که هرخبری را میگیرند و ارائه میدهند.
3- رسانه #مسجد اختصاص به هیچ ارگان و حزبی و تابع هیچ نهادی نیست، اماهیچ رسانهای نیست که به جایی وابسته نباشد و افکارعمومی را به سمتی خاص که نهادهای سیاسی و حکومتهای قدرتمند و غالب دنیا میخواهند، سوق ندهند.
4- برخلاف رسانههای دیگر که همدیگر را نفی میکنند، هیچ #مسجدی دیگر #مساجد را نفی نمیکند، بلکه #مساجد مؤید یکدیگرند.
5- وجود #مسجد در هر مکانی موجب رشد مردم و تقویت باورهای دینی آنان میشود، اما وجود برخی رسانهها مردم را از دین و دینداری دور میکند.
6- برخلاف سایر رسانهها و ادیان که پذیرش هفتگی، ماهیانه و سالیانه دارند، #مسجد پذیرش روزانه داشته و تعطیل بردار نیست.
7- رسانهها یا ناطقاند (رادیو و تلویزیون) یامکتوب (روزنامهها) ویا الکترونی (ماهواره و اینترنت)؛ اما #مسجد هرکسی را به نحوی اطلاعرسانی میکند، گاهی نگاه به ساختمان #مسجد و یا خطوط نوشته شده در آن و... پیام دهنده و بیدارکننده است.
🆔 @almasjed
#مسجد: فراتر از یک نمازخانه، اما برترین مکان برای اقامه نماز
💠 #مسجد خانهی خدا و پناهگاه روح و جان مومن است؛ اما در روزگار ما، برخی با برداشتهای نادرست و تفسیرهای شخصی تلاش میکنند تا این مکان مقدس را از جایگاه واقعی خود دور کنند. آنان با ادعای اینکه «#مسجد تنها محلی برای اقامهی نماز نیست»، به دنبال توجیه رفتارها و فعالیتهایی هستند که با شأن و قداست #مسجد همخوانی ندارد.
"#مسجد؛ خانهی خدا، نه میدان بازی دنیا"
◻️ متأسفانه، امروزه شاهد آن هستیم که آنطور که شایسته و بایسته مقام نماز است به آن توجه نداریم یا اینکه برخی از ما، نماز را در مکانهایی نامناسب و نامقدس میخوانیم، اما برخی امور دنیوی که تناسب با شأنیت #مسجد ندارد را به خانهی خدا میآوریم؛ فعالیتهایی مانند امور ورزشی، اقتصادی و تجاری و...
⁉️ آیا #مسجد محل برگزاری مسابقات ورزشی است؟ آیا باید آن را به بازارچهای برای داد و ستد تبدیل کنیم؟
✅ هر قدمی که در این مکان مقدس برمیداریم، باید با احترام و خشوع همراه باشد. باید به یاد داشته باشیم که #مسجد میراثی گرانبهاست و بر ماست که با رفتار شایسته و رعایت آداب و احکام، به حفظ عظمت و قداست آن کمک کنیم و اجازه ندهیم این مکان الهی از مسیر اصلی خود منحرف شود.
🆔 @almasjed
📘 حکم ورزش و بازی در مساجد
✅ مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (حفظه الله تعالی): مسجد، جای بازی و ورزش و تمرین ورزشی نیست و از کارهایی که با شأن و منزلت مسجد منافات داشته و یا هتک شود و با جهت وقف مخالفت داشته باشد، باید پرهیز شود. (۱)
✅ آیت الله العظمی سیستانی (حفظه الله تعالی): بهطورکلی باید از انجام کارهایی در مسجد که عرفاً هتک حرمت مسجد بهحساب میآید، پرهیز شود، هرچند این کارها بهخودیخود جایز باشد؛ بلکه بنابر احتیاط واجب باید از انجام اموری که هتک محسوب نمیشود، ولی متدیّنین از اهل عرف آن را مناسب با شأن و منزلت مسجد نمیدانند اجتناب گردد؛ مثل نمایش بعضی از فیلمهای سینمایی یا انجام بعضی از ورزشها و تمرینات ورزشی در مسجد و ازاینقبیل است پخش موسیقی از مسجد بهنحویکه در بعضی از مناطق مشاهده میشود که از موارد فوق در صورت هتک، بنابر فتویٰ و در غیر آن، بنابر احتیاط واجب باید اجتناب شود. (۲)
✅ آیت الله العظمی مکارم شیرازی (حفظه الله تعالی): ورزش برای همگان، بهویژه جوانان و نوجوانان لازم است؛ ولی مناسب مساجد وحسینیّه ها نیست، باید مکان مناسب دیگری برای آن در نظر گرفته شود. (۳)
منابع:
(۱) تحریرالمسائل، الفصل الثالث: الصلاة، احکام المسجد، القسم الثالث: الأعمال المنافیة لشأن و حرمة المسجد، ص۱۴۶، م ۴۶۹، مورد اول / اجوبة الاستفتائات، ص۱۰۴، س۳۹۳ / رساله آموزشی، ج۱، فصل سوم: نماز، درس ۳۲: احکام مسجد (۱)، قسم اول: احکام حرام مساجد، ص۱۲۵، مورد ۳، م۱ / جوابهای ثابت، ویژه نمایندگان کشوری، فصل ۳: (نماز)، ص۳، با استفاده از م۲۰ / منتخب المسائل، ویژه نمایندگان معظمله، ص۲۰، م ۸۵/ سایت استانها، ویژه نمایندگان مقام معظم رهبری، بخش سؤالات نمایندگیها، استفتاء شماره: ۵۲۰۴۶۳ / استفتاء از مقام معظم رهبری، شماره سؤال: ۱۴۳۱۰۷۰
(۲) توضیح المسائل جامع جدید، ج۱، ص۴۵۴، م۱۱۸۶ / توضیحالمسائل جامع قدیم، ج۱، ص ۳۲۵، م ۱۰۸۹ / استفتائات آیتالله سیستانی، ویژه نمایندگان، دفتر قم، ص۲۰۶، م ۳ و با استفاده از م ۴ / سایت کلیشه (سایت اختصاصی آیتالله سیستانی)، ویژه نمایندگان معظمله، بخش”استفتائات نجف”، س۴۹۰۶۰ / همان، بخش “کلیشه”
(۳) سایت رسمی معظم له، استفتائات، فصل عبادات، بخش نماز، مکان نمازگزار، آداب و احکام مسجد، احکام مسجد، ورزش در مساجد.
5.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹ببينيد| رهبرمعظمانقلاب: برخلاف آنچه بعضی تصور ميكنند، جاذبه برای رفتن جوان به مسجد، گذاشتن میز پینگپنگ نیست!
❗️ماجرای جذب جوانان به کلیسای آمریکایی با شام سبک و موسیقی و...
🆔 @almasjed
23 مرداد - روز مقاومت اسلامی
#مسجد_محور_مقاومت
💠 جَعَلَ اللَّهُ الْكَعْبَةَ الْبَيْتَ الْحَرَامَ قِيَامًا لِلنَّاسِ. مائده،/97
✅ خداوند #كعبه را كه خانه محترم است باعث قوام امر مردم قرار داد
✅ #مسجد در قیام و قوام انسانها نقش اساسي دارد.
✅ خداوند مقاومت را در سایه توجه به #مسجد و خانه خود جعل نموده است
✅ صرف فراهم آوردن امکانات نظامی و غیرنظامی اگر بدون قرارگاه و پشتوانه دینی ( #مسجد ) باشد سبب طغیان و استبداد می شود نه پیروزی!
🔹🔸🔹🔸🔹
💠 امام صادق علیه السلام: تا زمانى كه كعبه پابرجا و پايدار است و مردم به حج خانه خدا مى روند، هلاك نمى شوند، اما همين كه كعبه ويران گردد و مردم حج نگزارند، نابود مى شوند. [ مادامت الكعبه قائمه و يحج الناس اليها، لم يهلكوا، فاذا هدمت و تركوا الحج هلكوا. "تفسير قمى 194:1".
💠 امام صادق علیه السلام: لا یَزالُ الدّینُ قائِمًا ما قامَتِ #الکعبه
تا زمانى که #کعبه بر پاست، دین بر پاست
الکافی : ج ۴ ، ص ۲۷۱ ، ح ۴
💠 [ عن عبدالرحمن بن ابى عبدالله: قلت لابى جعفر عليه السلام: ان اناسا من هولاء القصاص يقولون اذا حج رجل حجه ثم تصدق و وصل كان خيرا له فقال عليه السلام: كذبوا، لو فعل هذا الناس لعطل هذا البيت. ان الله عز و جل جعل هذا البيت #قياما للناس. "بحارالانوار ج 96 ص 18". ]
عبدالرحمان بن ابى عبدالله مى گويد: به امام باقر علیه السلام عرض كردم: گروهى از قصه گويان و افسانه پردازان كه مردم را با سخنان خويش سرگرم مى سازند، مى گويند كه اگر كسى يك بار حج گزارد و ديگر بار به جاى حج، پول آن را صدقه دهد و به خويشاوندانش رسيدگى كند، برايش بهتر از حج دوباره است. امام عليه السلام فرمود: دروغ مى گويند و ياوه مى سرايند. اگر مردم چنين كنند، خانه ى خدا خالى مى ماند و حج تعطيل مى شود در حالى كه خداوند اين خانه را #موجب_پايدارى مردم قرار داده است.
🆔 @almasjed
#روز_جهانی_مسجد
#مسجدالاقصی در شعلههای خشم:
✅ بیست و یکم اوت مصادف با 31 مرداد، #روز_جهانی_مسجد نامگذاری شده است.
در سال 1348 در چنین روزی مسجدالاقصی که قبله اول مسلمین جهان است توسط صهیونیست ها به آتش کشیده شد.
🔹در حادثهای تلخ و فراموشنشدنی، در آخرین روزهای مرداد ماه سال ۱۳۴۸، #مسجدالاقصی، سومین مسجد مقدس جهان اسلام، به دست اشغالگران صهیونیست به آتش کشیده شد. این اقدام وحشیانه، نه تنها به یکی از ارزشمندترین اماکن مقدس مسلمانان آسیب رساند، بلکه دل میلیونها مسلمان در سراسر جهان را جریحهدار کرد.
🆔 @almasjed