✅ بعد از اتمام ماه مبارک رمضان، نیز در #مسجد حضور مستمر داشته باشیم.
💠 حضور مستمر در #مسجد
از امام علی علیه السلام روایت شده است:
من اختلف الی #المساجد اصاب احدی الثمان: اخا مستفاد فی الله او علماً مستطرفا اوایة محکمة او یسمع کلمة تدل علی هدی، او رحمة منتظرة او کلمة ترده عن ردی، او یترک ذنبا خشیة أو حیاة .
هر کس پی در پی به #مسجد رود به یکی از هشت چیز دست خواهد یافت؛ برادری که در راه خدا از وی بهره گیرد، دانشی که نو و سودمند باشد، نشانه محکمی که او را راهنما باشد، شنیدن جمله ای که او را به نیکی رهنمون شود، رحمتی از خداوند که منتظرش باشد، سخنی که او را از بدی باز دارد، گناهی را بر اثر خوف و خشیت ترک کند یا از گناهی از روی شرم و حیا خود داری ورزد.
🆔 @almasjed
💐 عید سعید فطر مبارک باد 💐
💠 اعمال شب عید فطر 💠
✅ احیاء شب عید فطر در مسجد
کان علی بن الحسین یحیی لیله عید الفطر بالصلاه حتی یصبح و یبیت لیله الفطر فی #المسجد و یقول: یا بنی ما هی بدون لیله یعنی لیله القدر؛
💠 امام سجاد علیه السلام عید فطر را با نماز زنده نگاه می داشت تا این كه صبح می شد. شب عید را در #مسجد می ماند و می فرمود: فرزند عزیزم شب عید فطر كمتر از شب قدر نیست.»
بحارالانوار، ج 88، ص 119
🆔 @almasjed
#زکات_فطره
✅ فطریه و سایر کمک های مالی خود را به نیازمندانِ اهل مسجد بدهیم!
❇️ دادن زکات به متجاهر به فسق و تارک الصلاه جایز نیست.
💠 اهل مسجد بنابر روایات،اهل ایمان و نماز و اهل خیر اند.
🆔 @almasjed
#احکام
#نماز_عید_فطر
💠 مستحب است نماز عيد را در صحرا بخوانند، ولي در #مكه مستحب است در #مسجدالحرام خوانده شود.
💠 کراهت دارد نماز عید را زیر سقف بخوانند.
🆔 @almasjed
✅ هر چند ماه مهمانی خداوند به پایان رسیده، اما مهمانخانه خداوند همیشه به روی بندگان گشوده است.
💠 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرماید: انّ الله اذا احبَّ عبداً جَعلَهُ قیّمَ #مسجدا
خداوند هر کس را دوست بدارد خدمتگذار #مسجد قرار می دهد.
▫️کنز العمال ج7 ص653
💠 امام باقر عليه السلام: اللّهُمَّ اجعَلني مِن زُوّارِ بَيتِكَ ، و عُمّارِ #مساجدک
« خداوندا! مرا از زيارت كنندگان خانه ات و آبادگران #مساجدت قرار ده ».
▫️ الكافي: ج ۳ ص ۴۴۵ ح ۱۲
👈 از این فرصت و نعمت الهی، غافل نباشیم.
🆔 @almasjed
✅ #آموزش_مدیریت_مسجد
📣 طلاب محترم که جهت دوره آموزشی مشهد ثبت نام نموده اند:
جهت کسب اطلاعات بیشتر و نحوه پذیرش، مراجعه به سایت ضروری است:
👇👇👇
🌐 www.almasjed.net
✅ به مناسبت هفتم تیر «روز قوه قضائیه»
🔆 #مسجد نماد عدالت و محل قضاوت در حکومت اسلامی
💠 «المسجدُ قصرُ العدلِ»
🔷 هنگامى که پیامبر(صلى الله علیه وآله) #مسجد را بنا نهادند، همواره آنان که مورد تعدى و ستم قرار مىگرفتند به #مسجد پناه مى آوردند و داد مظلومان از ظالمان در #مسجد ستانده مى شد. قضاوت هاى امیرالمؤمنین(علیه السلام)در «دکّة القضاء» #مسجد_کوفه در امتداد همین نقش #مسجد بوده است تا بین مردم قضاوت نماید و در پرتو عدالت اسلامى، به حل و فصل اختلافات و منازعات مردم مى پرداخت.
🆔 @almasjed
از علامات شیعیان امام صادق علیه السلام، ارتباط با #مساجد و اهتمام نسبت به حضور در #مساجد است.
🔹🔹🔷🔹🔹
💠 امام صادق عليه السلام : عَلَيكُم بِإتيانِ #المساجد فَإنَّها بُيوتُ اللّه ِ فِي الأرضِ ؛
⚜️ امام صادق عليه السلام :بر شما باد به رفتن به #مساجد ، كه #مساجد ، خانه هاى خدا در روى زمين اند .
🔹🔹🔹
⚜️ امام صادق عليه السلام : عَلَيكُم بِالصَّلاةِ فِي #المساجد ؛
💠 امام صادق عليه السلام :بر شما باد به نماز گزاردن در #مساجد.
🔹🔹🔹
#شعور_مسجد:
💠 امام صادق عليه السلام می فرمايد : #مساجد به خداى متعال از همسايگانى كه در آنها حاضر نمی شوند شكايت كردند ، خداى عزّوجلّ به #مساجد وحى فرمود : به عزت و جلالم سوگند ! يك نماز آنان را نمی پذيرم و عدالتى را از آنان در ميان مردم آشكار نمى كنم و به مهر و رحمتم نمی رسند و در بهشتم مجاور من نمی شوند.
🔹🔹🔹
✅ حضور در #مسجد، مشکل گشاست.
⚜️ حضرت صادق علیه السلام فرمود: پدرم گاهی که حاجتی داشت، آن را وقت زوال شمس طلب می کرد . پس وقتی که آن را اراده می کرد، چیزی را مقدم داشته و صدقه می داد و عطر می زد و به #مسجد می رفت و حاجت خود را از خدا می خواست .»
بحار الأنوار، ج80، ص: 361
🔹🔹🔹
📜 از امام صادق علیه السلام روایت شده است: چه چيز مانع مى شود كه هر گاه بر يكى از شما غم و اندوه دنيايى رسيد، وضو بگيرد و به #مسجد برود و دو ركعت نماز گزارد و در آن دعا كند؟ مگر نشنيده اى كه خداوند مى فرمايد: «اسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ »؟
بحارالأنوار ج 88 ،ص 348
🔹🔹🔹
✅ امام صادق علیه السلام مي فرمايند: خدمتکار علی بن الحسین (زینالعابدین) علیه السلام، ایشان را در شبی سرد، ملاقات کرد، در حالی که جامه و ردا و عمامهای از خَز پوشیده و خود را با عطری، خوشبو کرده بود. گفت: فدایت شوم! در چنین ساعتی و با این وضع، رهسپار کجایی؟ امام علیه السلام فرمود: به #مسجد جدّم پیامبر خدا میروم تا از خدای عز و جل حوریان را خواستگاری کنم.
کافی ج6 ص517
🔹🔹🔹
#حرمت_مسجد:
امام صادق(علیه السلام): «مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنْ لَمْ يُوَقِّرِ #المسجد....»
ملعون است، ملعون است کسى که #مسجد را تعظيم نکند... .
وسائل الشیعه، ج3، ص554؛
🔹🔹🔹
✳️ از حضرت امام صادق عليه السلام پرسيدند: علّت تعظيم و بزرگداشت #مساجد چيست؟
❇️ حضرت فرمودند: خداوند امر فرموده به تعظيم #مساجد به خاطر آنكه آنها خانه های خدا در زمين مى باشند.
بحارالانوار، ج81، ص14.
🔹🔹🔹
🔆 هر کسی توفیق رفتن به #مسجد را ندارد:
💠 إذَا بَلَغْتَ بَابَ #المسجد فَاعْلَمْ أَنَّكَ قَصَدْتَ بَابَ بَيْتِ مَلِكٍ عَظِيمٍ لَا يَطَأُ بِسَاطَهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ وَ لَا يُؤْذَنُ بِمُجَالَسَةِ مَجْلِسِهِ إِلَّا الصِّدِّيقُونَ
✅ امام صادق علیه السلام می فرمایند: « هر گاه به درب #مسجد رسیدی ، بدان که به آستان خانه سلطانی بزرگ و پر شکوه آمده ای , که جز پاکان بر بساط او قدم نگذارند و اجازه نشستن در #مسجد وی جز صدّیقان داده نشود »
🔹🔹🔹
💠 #مسجد محل استحابت دعا
ـ معاویة بن عمّار از امام صادق علیه السلام روایت کرد و گفت: آن حضرت هرگاه حاجتی داشت آن را هنگام زوال خورشید طلب میکرد، و پیش از دعا کردن چیزی صدقه میداد، مقداری عطر میبویید و به #مسجد میرفت و برای هر حاجتی که داشت دعا میکرد. (بحار الانوار ج 80 ص 361)
🔹🔹🔹
🌺 گردشگری امت اسلام حضور در مساجد است
ـ عثمان بن مَظعون به پیامبر صلی الله علیه و آله عرض کرد: من قصد سیاحت و گردشگری دارم! فرمود: ای عثمان، دست نگهدار، گردشگری در امّت من، ملازمت و پایبندی به #مساجد و انتظار کشیدن نماز بعد از نماز است. (مشكاة الأنوار : 262)
🔹🔹🔹
ابن ابی عمیر از برخی از اصحاب نقل نموده که گفت: «به امام صادق (علیه السلام) گفتم : من اقامه ی نماز را در #مساجد ایشان (دیگر مذاهب ) مکروه می دارم. فرمود : چنین مکن، زیرا هیچ #مسجدی نیست مگر اینکه به روی قبر پبامبری یا وصی او که به قتل رسیده است ساخته شده باشد. و قطره ای از خون او بر آن نقطه از زمین ریخته شده باشد و خداوند دوست می دارد که در آن نماز خوانده شود.
🆔 @almasjed
🗓 11 تیر 1362
شهادت آیت الله صدوقی، شهید #مسجد_و_محراب
✅ شهادت آیت الله صدوقی، سومین شهید محراب که در ماه مبارک رمضان و در #مسجد به شهادت رسید، شاهدان بسیاری داشت که بسیاری از آنان بعدها مشاهدات خود را نقل نمودند و در رسانه های مختلف منعکس شد. به مناسبت سالروز شهادت این عالم بزرگ، روایتی از نحوه شهادت ایشان را از قول شاهدان عینی می خوانیم:
💠 «در ساعت سیزده و بیست دقیقه روز جمعه یازدهم تیر ماه 1361، مصادف با دهم ماه مبارک رمضان، مردم همیشه در صحنه یزد مانند هفته های پیش در #مسجد_ملّا_اسماعیل آن شهر گرد هم آمده بودند تا نماز عبادی-سیاسی جمعه را به امامت آیت الله صدوقی به جا آورند. ... صبح روز حادثه، آیت الله صدوقی مشغول کارهای قبل از نماز جمعه شد و حدود ساعت 11 به اطاقی که همجوار اطاق برادران پاسدار بود آمده مشغول نماز گردید و حدود نیم ساعتی شاید نمازشان طول کشید. ... خطبه ها شروع شده بود و آقا مشغول صحبت بودند. به یکی از پاسداران اشاره کردند و گفتند به مردم بگویید همراه مؤذن، اذان را تکرار نکنند. مثل اینکه آقا آن روز خیلی عجله داشت، مانند کسی که انتظار می کشد. با وجود کهولت سن زیاد احساس خستگی نمی کرد.
✅ در بین دو خطبه، یکی از برادران پیشنهاد قرائت اطلاعیه ای را داد ولی ایشان قبول نکرد و گفت وقت نیست. یکی از برادران سپاهی دستمالی از جیب درآورد و به ایشان تعارف کرد تا عرق های صورت و پیشانی خود را پاک کنند ولی شهید صدوقی با تغیّر گفت: "مگر نمی بینید مردم در این گرما چطور عرق می ریزند؟ چطور من عرق هایم را خشک کنم؟" و بلافاصله برخاست برای خطبه دوم و بعد از اتمام خطبه ها نماز خواند و بعد از اتمام نماز عصر از محراب به طرف محلی که اتومبیل قرار داشت حرکت کرد.
❇️ شهید صدوقی خیلی عجله داشت. در این لحظه بلندگوهای #مسجد برای اینکه ایشان بتوانند تشریف ببرند به صدا در آمد و از نمازگزاران خواسته شد که سر جای خود باقی بمانند. شهید صدوقی سپس صحن قدیم را ترک کرد و وارد صحن جدید شد. در این محل برای پوشیدن کفش های خود ایستاد.
☑️ در این لحظه جوانی از پشت سر محکم گردن آیت الله صدوقی را گرفت. در این حال محافظین آیت الله و برادران سپاه که ابتدا فکر کرده بودند که شخص مذکور قصد بوسیدن صورت آیت الله را دارد بلافاصله وارد عمل شدند و می خواستند این مهاجم را از امام جمعه یزد جدا کنندکه متأسفانه تلاش آنها به ثمر نرسید و چند ثانیه بعد انفجار مهیبی به وقوع پیوست و در پی انفجار، قسمت های پشت بدن، ستون فقرات و شکم به پایین حضرت آیت الله صدوقی مصدوم شد و قبل از اینکه به بیمارستان برسد به لقاءالله شتافت.
💠 فردای آن روز، تشییع جنازه شهید محراب با شکوه خاصی در یزد برگزار شد و سپس جنازه پاک آن شهید در #مسجد روضه محمدیه یزد به خاک سپرده شد.»
🔆 (روزنامه جمهوری اسلامی، 11 تیر 1363، صفحه 9)
🆔 @almasjed
💠 از سوره فیل و عبارت (لَهُمْ فِي الدُّنْيا خِزْي) در آیه تخریب: (وَ مَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ مَنَعَ مَساجِدَ اللَّهِ أَنْ يُذْكَرَ فيهَا اسْمُهُ وَ سَعى في خَرابِها أُولئِكَ ما كانَ لَهُمْ أَنْ يَدْخُلُوها إِلاَّ خائِفينَ لَهُمْ فِي الدُّنْيا خِزْيٌ وَ لَهُمْ فِي الْآخِرَةِ عَذابٌ عَظيم - البقرة/ 114 ) و مفهوم آیه: (وَ مَنْ يُرِدْ فيهِ بِإِلْحادٍ بِظُلْم - الحج / 25) چنین بدست می آید که پیامد حمله و #تخریب_مسجد در دنیا هم گریبانگیر انسان می شود
✅ اراده هر گناهی، گناه نیست مگر اراده #تخریب_مسجد(وَ مَنْ يُرِدْ فيهِ بِإِلْحادٍ بِظُلْم - الحج / 25).
✳️ لذا از عوامل سقوط پادشاهان و سلاطین #تخریب_مسجد و حمله به آن است؛ از ابرهه گرفته تا امروز، هر که به #مسجد حمله کرده سرنگون شده است. از عوامل سقوط پهلوی اول حمله به #مسجد گوهرشاد و پهلوی دوم حمله به مسجد هایی نظیر #مسجد کرمان بود.
🆔 @almasjed
#دحو_الارض
#آیات_مسجد
💠 جایگاه #مسجد:
اولین نقطه آفریده شده زمین
✅ أ وَ لَمْ يَرَ الَّذينَ كَفَرُوا أَنَّ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ كانَتا رَتْقاً فَفَتَقْناهُما وَ جَعَلْنا مِنَ الْماءِ كُلَّ شَيْءٍ حَيٍّ أَ فَلا يُؤْمِنُونَ- الانبیاء/30
✅ و الْأَرْضَ بَعْدَ ذلِكَ دَحاها - النازعات/30
✅ و الْأَرْضِ وَ ما طَحاها - الشمس/6
⚜ روز بیست و پنجم ذیقعده، هم زمان با #دحوالارض یعنی گسترش یافتن زمین است.
✅ «دَحو» به معنای گسترش است. منظور از دحوالارض این است که در آغاز آفرینش، تمام سطح زمین را آب فراگرفته بود. این آب ها، به تدریج در گودال های زمین جای گرفتند و خشکی ها از زیر آب سر برآوردند و روز به روز گسترده تر شدند.
🔹🔹🔷🔹🔹
🔆 مطابق روایات، اولین نقطه ای که از زیر آب سر برآورد، مکان #کعبه شریف و #بیت_الله_الحرام بود.
✅ «إِنَّ أَوَّلَ بَیْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذی بِبَکَّةَ مُبارَکاً وَ هُدیً لِلْعالَمین» آل عمران/۹۶
نخستین خانه ای که برای مردم، نهاده شده، همان است که در مکه است و مبارک، و برای جهانیان[مایه] هدایت است»
🆔 @almasjed
#حدیث_مسجد
#دحو_الارض
💠 عَنْ أَبِي حَمْزَةَ الثُّمَالِيِّ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي جَعْفَرٍ علیه السلام فِي الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ لِأَيِّ شَيْءٍ سَمَّاهُ اللَّهُ الْعَتِيقَ فَقَالَ إِنَّهُ لَيْسَ مِنْ بَيْتٍ وَضَعَهُ اللَّهُ عَلَى وَجْهِ الْأَرْضِ إِلَّا لَهُ رَبٌّ وَ سُكَّانٌ يَسْكُنُونَهُ غَيْرَ هَذَا الْبَيْتِ فَإِنَّهُ لَا رَبَّ لَهُ إِلَّا اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ وَ هُوَ الْحُرُّ ثُمَّ قَالَ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ خَلَقَهُ قَبْلَ الْأَرْضِ ثُمَّ خَلَقَ الْأَرْضَ مِنْ بَعْدِهِ فَدَحَاهَا مِنْ تَحْتِهِ. الكافي (ط - الإسلامية)، ج4، ص: 189
✅ ابوحمزه ثمالى مى گوید: در #مسجدالحرام، به خدمت امام باقر علیه السلام رسیدم؛ عرض كردم: «به چه دلیل خانه #كعبه را عتیق نامیده اند؟ حضرت فرمود: چون هیچ خانه اى نیست كه خداوند آن را بر روى زمین نهاده باشد، مگر اینكه صاحبى و ساكنانى دارد، جز این خانه. این خانه، صاحبى جز خداى عزّوجل ندارد و لذا حرّ و آزاد است. سپس حضرت فرمود: خداى عزوجل، قبل از زمین، آن را آفرید؛ سپس زمین را خلق كرد و از زیر آن خانه، زمین را گسترانید.»
🆔 @almasjed
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🕋 کمپین بزرگداشت «حج» راهاندازی شد
جمعی از فعالان شبکههای اجتماعی کمپینی برای بزرگداشت مراسم حج امسال در شبکههای اجتماعی راهاندازی کردهاند.
این کاربران در ضمن تاکید بر شکوه و عظمت گردهمایی مسلمانان در مکه همچنین به تقویت اتحاد مسلمانان و ترویج تمدن اصیل اسلامی اسلامی نیز پرداختهاند.
#️⃣ همچنین فعالان مسلمان از بقیه کاربران شبکههای اجتماعی نیز دعوت کردهاند با انتشار محتوا در هشتگهای#KaabaUnitesUs و #الکعبه_تجمعنا
برای رساندن پیام اصیل حج که اتحاد و برادری عنوان شده است یاری رسانند.
hawzahnews.com/news/859160
🌺 اول ذیحجه سالروز ازدواج امیر المومنین علی (علیه السلام) و حضرت زهرا (سلام الله علیها):
🕌 #مسجد بهترین مکان برای پیدا کردن همراز، همسفر، همکار، همفکر، همراه و #همسر است و خواستگاری ها و مشاوره های ازدواج در #مسجد آرام ترین زندگی را در پی دارد.
🌸پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) در #مسجد و جشن ازدواج امیرمومنان علی (علیه السلام) و حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا(سلام الله علیها) را برگزار کردند.
💠 ... فَبَسَطَ النُّطُوعَ فِي #المسجد وَ صَدَرَ النَّاسُ وَ هُمْ أَكْثَرُ مِنْ أَرْبَعَةِ آلَافِ رَجُلٍ وَ سَائِرُ نِسَاءِ الْمَدِينَة - بحارالأنوار ج 43 ص 114
🆔 @almasjed
✅ ارتباط و تعلق با #مسجد مهمترین ملاک برای هم کفو بودن در ازدواج است:
💠 قال النبی(صلى الله عليه و آله سلم): من کان جار بیت الله و لم یحضر الجماعة ثلاث ایام متوالیات، فعلیه لعنة الله و الملائکة و الناس اجمعین، فان خطب فلا تزوجوه، و ان مرض فلا تعودوه، و ان رفع جنازته فلا تشیعوه، الا فلا صلاة له، الا فلا صوم له، الا فلازکاة له، الا فلا حج له، الا فلا جهاد له، و ان مات مات میتة الجاهلیة.
جامع الأخبار(للشعيري) ؛ ص79
💠 پیامبر گرامی اسلام (صلى الله عليه و آله سلم) فرمودند: کسی که همسایه #مسجد باشد و سه روز پشت سر هم حاضر به جماعت نشود پس لعنت خدا و ملائکه و همه مردم بر او خواهد بود، اگر چنین شخصی خواستگاری نمود برای #ازدواج، به او دختر ندهید، اگر مریض بود او را عیادت نکنید و اگر مُرد و جنازه او را برداشتند تشییع جنازه او نکنید. بدانید و توجّه داشته باشید نماز، روزه، زکات، حجّ و جهاد او (کسی که سه روز مسجد نرود) قبول نخواهد بود و اگر مُرد، به مرگ جاهلیت از دنیا رفته است (یعنی بدون دین از دنیا رفته)
💠 قال الصادق(علیه السلام) عن امیرالمومنین(علیه السلام) بلغه ان قوما لا یحضرون الصلاة فی #المسجد، فخطب فقال: ان قوما لا یحضرون الصلاة معنا فی #مساجدنا فلایواکلونا، ولا یشاربونا، و لا یشاورونا، #و_لا_یناکحونا و لا یاخذوا من فیئنا شیئا او یحضروا معنا صلاتنا جماعة و انی لاوشک ان آمر لهم بنار تشعل فی دورهم فاحرقها علیهم او ینتهون.
قال [الصادق(علیه السلام)]: فامتنع المسلمون عن مواکلتهم و مشاربتهم و #مناکحتهم حتی حضروا الجماعة مع المسلمین.
💠 امام صادق(علیه السلام) فرمودند از علی(علیه السلام) که به آن حضرت خبر رسید جماعتی حاضر به جماعت مسلمین در #مسجد نمی شوند پس آن حضرت در ضمن خطبه ای فرمودند که گروهی به جماعت ما در #مسجد حاضر نمی شوند پس این ها حقّ هم غذا شدن با ما ندارند و نیز مورد مشورت ما قرار نمی گیرند و با ما نمی توانند #ازدواج کنند و از غنیمت جنگی مسلمانان حقّ هیچ چیز ندارند تا این که در جماعت مسلمین حاضر شوند. و من زود باشد که امر کنم آتش روشن کنند و منازل ایشان را بسوزانند یا این که از این عمل خود توبه کنند.
سپس امام صادق(علیه السلام) فرمودند: مسلمین مطابق دستور امیرالمؤمنین عمل کردند و خوردن و آشامیدن و ازدواج با آنان را ترک کردند تا این که آن جماعت توبه نمودند و به جماعت مسلمین حاضر شدند.
🔷🔹🔷
#حکم_فقهی
💠 مستحب است انسان با کسی که در #مسجد حاضر نمی شود، غذا نخورد، در کارها با او مشورت نکند، همسایه او نشود، از او زن نگیرد و به او زن ندهد. (توضیح المسائل - مسئله 897)
🆔 @almasjed
✳️ نماز مستحب در خانه، واجب در #مسجد
#نماز_دهه_اول_ذیحجه
💠 فضیلت نماز در #مسجد اختصاص به نماز واجب (یومیه) دارد چون خواندن نمازهای مستحب در خانه فضیلت جماعت در #مسجد دارد.
✅ در روایات، خواندن نماز مستحب در خانه، بهتر از نماز حتی در #مسجدالنبی (مدینه) می باشد! با اینکه برای نماز در #مسجدالنبی فضائل زیادی مطرح شده است:
💠ٍ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ قَالَ صَلَاةُ الْمَرْءِ فِي بَيْتِهِ أَفْضَلُ مِنْ صَلَاتِهِ فِي #مسجدی هَذَا إِلَّا الْمَكْتُوبَةَ.
خواندن نماز در خانه از نماز خواندن در #مسجد من دارای فضیلت بیشتر است مگر نماز واجب
💠 قال رَسُولَ اللَّهِ :أفضل صلاتكم في بيوتكم إلا المكتوبة
با فضیلت ترین نماز آن است که در خانه خوانده شود مگر نماز واجب
💠 قال رَسُولَ اللَّهِ : خير صلاتكم صلاتكم في بيوتكم إلا صلاة الفريضة
بهترین نماز شما، نماز در خانه است مگر نماز واجب
💠 عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سَعْدٍ قَالَ سَأَلْتُ رَسُولَ اللَّهِ أَيُّمَا أَفْضَلُ؟ الصَّلَاةُ فِي بَيْتِي أَوْ الصَّلَاةُ فِي #المسجد قَالَ أَلَا تَرَى إِلَى بَيْتِي مَا أَقْرَبَهُ مِنْ #المسجد فَلَأَنْ أُصَلِّيَ فِي بَيْتِي أَحَبُّ إِلَيَّ مِنْ أَنْ أُصَلِّيَ فِي #المسجد إِلَّا أَنْ تَكُونَ صَلَاةً مَكْتُوبَةً.
از پیامبر سوال شد که خواندن نماز در خانه دارای فضیلت است یا خواندن آن در #مسجد؟ پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: خواندن نماز در خانه نزد من محبوب تر است تا خواندن آن در #مسجد، مگر اینکه نماز واجب باشد.
🆔 @almasjed
✅ اجبار مردم به انجام اعمال مستحبی و خواندن نماز مستحبی بین نماز مغرب و عشاء در #مسجد، دارای مستند شرعی نمی باشد!
✅ یکی از دلایل جمع خواندن نمازهای واجب این است که بین آنها اعمال مستحبی انجام نشود و الا جمع خواندن نمازها بیمعنا است.
💠 مردم نباید در #مسجد به خاطر انجام اعمال مستحبی وقتی از آنها گرفته شده و یا مجبور به انجام آن باشند لذا می توان نماز مغرب و عشا را باهم خواند و هر کسی که تمایل داشته باشد نماز های مستحبی را بعد از نماز عشا بخواند
🆔 @almasjed
💠 « عَنْ اَبِی الْحَسَنِ (علیهالسّلام) قَالَ سَمِعْتُهُ یَقُولُ اِذَا جَمَعْتَ بَیْنَ الصَّلَاتَیْنِ فَلَا تَطَوَّعْ بَیْنَهُمَا؛
محمد بن حکیم میگوید: از امام کاظم (علیهالسّلام) شنیدم که میفرمود هنگامیکه خواستی نمازها را با هم بجا آورید، نافله بین آنها نخوانید.»
💠 «سَمِعْتُ اَبَا الْحَسَنِ (علیهالسّلام) یَقُولُ الْجَمْعُ بَیْنَ الصَّلَاتَیْنِ اِذَا لَمْ یَکُنْ بَیْنَهُمَا تَطَوُّعٌ.
محمد بن حکیم میگوید: از امام کاظم (علیهالسّلام) شنیدم که میفرمود: جمع میان نمازها در صورتی است که بین آنها نافله انجام نشود»
الکافی ج3 ص 287
🆔 @almasjed
✳️ نماز مستحب در خانه ، واجب در #مسجد
💠 فتوای مراجع معظم تقلید پیرامون خواندن نماز مستحبی در #مسجد:
💠 حضرت آیت الله شبیری زنجانی حفظه الله: اگر مرتبه خفاء از دیگران در خانه و #مسجد یکسان باشد بعید نیست #مسجد افضل باشد ولی اگر مرتبه خفاء و سری بودن در خانه بیشتر باشد رجحان یکی بر دیگری ثابت نیست.
💠 حضرت آیت الله سید علی سيستانى حفظه الله: اگر به صورتی به جا آورد که آشکار نباشد در #مسجد بهتر است.
💠 حضرت آیت الله نوری همدانی حفظه الله: خواندن نوافل و مستحباب در منزل افضل است.
💠 حضرت آیت الله وحید خراسانی حفظه الله: بهتر است نافله های یومیّه را در خانه بخوانید.
🆔 @almasjed