🔺شهادت مظلومانۀ امام جواد«سلاماللهعلیه» در اثر طغیان صفات رذیله
بسم الله الرّحمن الرّحيم
🔹رذائلی جمع شد که امام جواد«سلاماللهعلیه» شهید شدند. از همین جا باید پی ببریم که تهذیب نفس از اوجب واجبات است. البته مشکل است اما از اوجب واجبات است.
🔹اگر صفت رذیلهای بر انسان حکمفرما باشد، آن صفت رذیله انسان را جهنمی میکند، انسان را عاقبت به شرّ میکند و نمیگذارد عاقبت به خیر شود.
🔹قرآن کریم در سورۀ شمس در مجموع هفده هجده تأکید دارد. سپس میفرماید: رستگاری فقط و فقط از آنِ کسی است که درخت رذالت را از دل کنده باشد و درخت فضیلت را به جای آن غرس کرده باشد و بارور کرده باشد و در دلش شجرۀ طیبۀ قرآن موجود شود.
🔹همۀ کسانی که در شهادت امام جواد«سلاماللهعلیه» شرکت کردند، ایشان را میشناختند و میدانستند کیست.
🔹معتصم به خاطر حبّ ریاست، امام جواد«سلاماللهعلیه» را شهید کرد.
🔹ممکن است انسان متقی باشد، اما باز هم جاه طلب باشد. ممکن است انسان به مقام ورع رسیده باشد یا به مقام صدّیقین رسیده باشد، اما هنوز ریاست طلب باشد.
🔹یحییبن أکثم یکی از علمای اهل سنّت است که در حکومت عباسیان سمت قاضیالقضاتی داشته، امّا در اثر ظغیان رذیلت حسادت سبب به شهادت رساندن امام جواد«سلاماللهعلیه» میشود.
🔹مگر میشود کسی درخت رذالت را به این سادگی از دلش بکَند؟
🔹چه کسی میتواند بگوید من حسود نیستم و ریشۀ حسادت را از دل کندهام و رأفت و مهربانی بر دل من حکمفرما شده است؟
🔹أمّ الفضل که دختر مأمون بود، با ولعی و به زور با امام جواد«سلاماللهعلیه» ازدواج کرد. ناگهان أمالفضل حسادتش گل کرد و آن حسادت موجب کینه شد.
🔹صفات رذیله اینطور است که گاهی انسان را میخورد و گاهی شعلهور است و انسان را میسوزاند و گاهی آتش زیر خاکستر است و نمیسوزاند، اما زمینه میخواهد تا روشن شود.
🔹بالاخره أمالفضل با هماهنگی معتصم به امام جواد«سلاماللهعلیه» زهر داد.
🔹همۀ ائمۀ طاهرین«سلاماللهعلیهم»، از سقیفۀ بنیساعده تا غیبت صغری و کبرای امام زمان، فدای صفت رذیله شدهاند.
🔹خدا باید معلم ما باشد که ما روی صفات رذیله کار کنیم. اگر کسی بگوید صفت رذیله ندارم، جاهل به جهل مرکب است و این جهل مرکب از هر صفت رذیلهای بدتر است.
🔹این را هم بدانید که هرکسی به هرکجا رسید، در اثر تحصیل فضیلت است.
🔹متن کامل در:
🌐 https://b2n.ir/172045
#درس_اخلاق
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥شهادت مظلومانۀ امام جواد«سلاماللهعلیه» در اثر طغیان صفات رذیله
📱 www.instagram.com/almazaheri
#فیلم
🆔 @almazaheri
حدیث نوزدهم 4.mp3
7.17M
🎙 درس اخلاق با موضوع شرح اخلاقی چهل حدیث؛
🔸آیتالله العظمی مظاهری
🔹حدیث نوزدهم: سه عامل رسیدن به بالاترین مرتبۀ کمال(4)
#درس_اخلاق #چهل_حدیث
🆔 @almazaheri
هدایت شده از مؤسّسهٔ الزّهرا
هدایت شده از مؤسّسهٔ الزّهرا
🔺درس اخلاق آیتالله العظمی مظاهری؛ عوامل سقوط انسان
🔸عامل دوازدهم: تنبلی و بطالت، جلسۀ اوّل
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحيم
🔹عاملی از عوامل سقوط که خیر دنیا و آخرت را از انسان میگیرد و شرّ دنیا و آخرت به او میدهد، «تنبلی و بطالت» در زندگی است.
🔹مبغوضترینِ بندگان نزد خداوند متعال، افراد تنبل، پرخواب و بیکارند.
🔹حضرت موسی«سلاماللهعلیه» از خداوند متعال سؤال کرد که خدایا مبغوضترین افراد نزد تو چه کسی است؟ خداوند در پاسخ فرمود: «أَبْغَضُ الْخَلْقِ إِلَى اللَّهِ جِيفَةٌ بِاللَّيْلِ بَطَّالٌ بِالنَّهَارِ».
🔹بطالت و مخصوصاً اگر تنبلی، بیکاری و پولداری هم با آن باشد. اگر علاوه بر این تجملگرا هم باشد، آنگاه این سه، که با هم جمع میشود، انسان را به سقوط میکشاند و مفسدهدار میشود. هم خودش فاسد است و هم مفسد است.
🔹همه، خصوصاً جوانها باید هم برای دنیا و هم برای آخرت فعّال باشند. در آیات فراوانی از قرآن کریم، بر برخورداری از «ایمان» و اهتمام به «عمل صالح»، با جملاتی نظیر: «الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحات» به صورت توأمان تأکید شده است.
🔹رستگاری برای آن کسی است که زیربنای شخصیّت او، اعتقاد به اسلام و ایمان باشد و از نظر روبنا، فعّال و آن هم فعالیّت با عمل صالح و شایسته باشد.
🔹معمولاً مفسرین، عمل صالح را ناظر بر عباداتی مثل نماز، روزه، حج، خمس و زکات میدانند، امّا باید توجه شود که منظور قرآن کریم از عمل صالح، فقط این عبادتها نیست، بلکه هر عمل نیکو و شایستهای که برای آخرت یا دنیا مفید واقع گردد، عمل صالح است و ثواب جهاد را هم دارد.
🔹زن اگر میخواهد ثواب جبهه ببرد، باید شوهردار، بچهدار و خانهدار باشد. خانم تنبل که نتواند شوهرداری، خانهداری و نتواند خوب بچهداری بکند، این مبغوضترین خانمها نزد خداست.
🔹در روایتی میخوانیم روزی پیغمبر اکرم«صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم» با دیدن دشواری زندگی حضرت زهرا«سلاماللهعلیها» برای دخترشان گریه کردند و فرمودند: «يَا فَاطِمَةُ تَعَجَّلِي مَرَارَةَ الدُّنْيَا بِنَعِيمِ الْآخِرَةِ»؛ یعنی زهرا جان، بچش تلخی و مرارت دنیا را برای شیرینی آخرت.
🔹همچنین راجع به مرد، اگر برای اینکه زن و بچهاش در رفاه باشند فعالیّت کند، ثواب جبهه دارد.
🔹اگر مرد تنبل باشد و خانوادۀ او در مضیقه باشند، منفور است. علاوه برآنکه حقّالنّاس است، گناهش هم خیلی بزرگ است. پیامبر اکرم«صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم» میفرمایند: «مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنْ يُضَيِّعُ مَنْ يَعُولُ»؛ هر كس به عائلۀ خويش نرسد، ملعون است، ملعون.
🔹متن کامل در:
🌐 https://b2n.ir/533162
#درس_اخلاق #عوامل_سقوط_انسان
🆔 @almazaheri
حدیث بیستم 1.mp3
6.54M
🎙درس اخلاق با موضوع شرح اخلاقی چهل حدیث؛
🔸آیتالله العظمی مظاهری
🔹حدیث بیستم: توجّه به سه موضوع، در مکاتبهها و گفتگوهای دانشمندان(1)
#درس_اخلاق #چهل_حدیث
🆔 @almazaheri
هدایت شده از مؤسّسهٔ الزّهرا
هدایت شده از مؤسّسهٔ الزّهرا
🔺درس اخلاق آیتالله العظمی مظاهری؛ عوامل سقوط انسان
🔸عامل دوازدهم: تنبلی و بطالت، جلسۀ دوم
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحيم
🔹اگر تنبلی، بیکاری و پولداری، در کسی جمع شود، مخصوصاً که تجملگرا هم باشد، سقوط او حتمی است. چنین کسی علاوه بر آنکه فاسد است، دیگران را نیز به فساد میکشاند، یعنی مفسد است.
🔹آیاتی که بر ایمان و عمل صالح تأکید میورزد، در واقع به انسانها میگوید: اگر میخواهید رستگار شوید، باید کار کنید، فعالیّت داشته باشید و از هیچ کوششی در جهت تأمین دنیا و آخرت فروگذار نکنید.
🔹قرآن کریم در آیهای میفرماید: «مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثى وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياةً طَيِّبَةً وَ لَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ ما كانُوا يَعْمَلُونَ»؛ یعنی اگر انسان برای دنیا و آخرتش فعّال باشد، حتماً یک حیات طیّب و پاکیزه در همین دنیا دارد.
🔹زندگی منهای غم و غصه، یک زندگی منهای اختلاف خانوادگی و یک زندگی منهای دلهره، اضطراب خاطر و نگرانی دارد. و در آخرت هم یک حیات طیّبتر برای او هست.
🔹همۀ ائمۀ طاهرین«سلاماللهعلیهم» کار زراعی میکردند که روایات فراوانی در این باب وجود دارد.
🔹راوی میگوید: دیدم که امام صادق«سلاماللهعلیه» مشغول زراعت هستند و عرق از سرتا پایشان میریزد. بعد امام صادق«سلاماللهعلیه» فرمودند: من به این کار و درآمد آن احتیاج ندارم، اما میخواهم خدا مرا ببیند که کار میکنم و آن هم کار زراعت و کار تولیدی و کسب رزق حلال میکنم.
🔹امام صادق«سلاماللهعلیه» روزی سراغ یکی از خواص که او را دوست داشتند و او هم به راستی مرد خدا بود را گرفتند. به ایشان گفته شد که فلانی کسب و کار را رها کرده و فقط مشغول عبادت شده است. امام صادق«سلاماللهعلیه» سه مرتبه فرمودند: «عَمَلُ الشَّيْطَان» ؛ یعنی این کار رحمانی نیست، بلکه کاری شیطانی است.
🔹انسان باید تلاش و کوشش داشته باشد و اگر خود و خانوادهاش محتاج هستند، باید درآمدش را صرف آنها بکند و الا باید صرف دیگران بکند. نمیشود که انسان خودخور باشد. فقرا و مستمندان عیال خدا هستند و عیال انسان هم هستند.
🔹کار تولیدی فوق العاده ثواب دارد و ثواب جبهه دارد.
🔹اگر کسی هزینۀ یک شبانه روز خودش را داشته باشد و باز هم گدایی بکند، حرام است.
🔹اسلام میفرماید: کار کن تا آبرویت حفظ شود.
🔹مسئولان و افراد متموّل وظیفه دارند، زمینۀ کار و اشتغال جوانان را فراهم سازند، خود جوانان هم باید سختگیر نباشند و کار را برای رضای خدا شروع کنند تا کم کم به مشاغل بهتری دست یابند.
🔹مرد تنبل بدبخت است. هم خودش بدبخت است و هم زن و بچهاش. همچنین زن تنبل، هم خودش بدبخت است و محبوبیت در خانه ندارد و هم بچهها و شوهرش را بدبخت میکند.
🔹پدر و مادر باید مواظب باشند که بچههایشان عقدۀ حقارت پیدا نکنند، اما باید مواظب باشند که بچهها نازپروده هم نشوند و الاّ تنبل میشوند و وقتی تنبل شدند، آنگاه یک مفسدۀ اجتماعی میشود.
🔹متن کامل در:
🌐 https://b2n.ir/116639
#درس_اخلاق #عوامل_سقوط_انسان
🆔 @almazaheri
H20-2.mp3
6.45M
🎙 درس اخلاق با موضوع شرح اخلاقی چهل حدیث؛
🔸آیتالله العظمی مظاهری
🔹حدیث بیستم: توجّه به سه موضوع، در مکاتبهها و گفتگوهای دانشمندان(2)
#درس_اخلاق #چهل_حدیث
🆔 @almazaheri
🔺برترین اعمال در عید غدیر
📗محضر مبارک مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مظاهری«مدّظلّهالعالی» سلام علیکم؛ احتراماً باعنایت به اینکه در آستانۀ فرارسیدن عید سعید غدیر قرار داریم، درخواست میگردد پیرامون کیفیّت اعمال آن روز بزرگ، راهنمایی و ارشاد لازم را جهت استفادۀ معنوی بیشتر و بهرهمندی مؤمنين بيان فرمایيد.
بسم الله الرحمن الرحیم
✍🏻عید سعید غدیر، عید الله الاکبر و عید آل محمد«صلواتاللهعلیهماجمعین» و روز عهد معهود و میثاق مأخوذ است و بنابر روایات ائمۀ اطهار«سلاماللهعلیهم» برترین و با فضیلتترین اعیاد به شمار میرود و از اینرو تعظیم و تکریم این عید مبارک نیز شایستهتر و لازمتر از گرامیداشت سایر اعیاد است.
1⃣ در میان اعمال عبادی این روز گرامی نظیر غسل و روزه و دعا و ذکر و زیارت و توسّل، آنچه بیش از سایر امور مورد تأکید واقع شده است، خدمت و احسان به دیگران و برآوردن نیازهای نیازمندان خصوصاً بیماران و صلۀ ارحام و توجه به خانواده و پیمان برادری و گذشت و بخشش از قصورها و تقصیرات یکدیگر است که همۀ اینگونه امور، مصادیق و نشانههای همبستگی و اتحاد و تعاون اجتماعی است.
در شرایط کنونی جامعه ما و همۀ جهان که ماههاست با امتحان و ابتلای بزرگ بیماری کرونا مواجه است، توسعه و گسترش محبّت و مودّت و برابری و برادری و مواسات و مساوات که گوهر و لُبّ و روح «ولایت» است، بهترین گرامیداشت عید خجستۀ غدیر خواهد بود.
2⃣ چنانکه اهتمام به افزایش معرفت و شناخت موضوع ولایت و مقامات اولیاء طاهرین«سلاماللهعلیهماجمعین» خصوصاً حضرت امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب«سلاماللهعلیه» نیز در این روز مبارک لازم است و بدین منظور قرائت زیارت مخصوصۀ آن حضرت در روز عید غدیر که از طریق حضرت امام هادی«سلاماللهعلیه» در کتب مربوطه و از جمله در مفاتیح الجنان محدّث قمی«قدسسرّه» نقل شده و مشتمل بر معارف والا و تابناک ولایی است، بسیار مفید است.
3⃣ حرمت و احترام والای این روز گرامی اقتضاء دارد که با تمام توان از هرگونه معصیت بهویژه گناهان اجتماعی نظیر ظلم و غیبت و تهمت و بدگویی و بدخواهی و تفرقه و خصوصاً کارهایی که گسترش و انتشار بیماری فراگیر کنونی است، اجتناب نمائیم.
امید است با کمک و عنایت خداوند تعالی و با دعای مستجاب حضرت ولیّعصر«ارواحنافداه» بلای کنونی از جامعۀ بشری، رفع گردد و با توجه به نکات سهگانهای که بیان شد (معرفت، محبّت و اطاعت) بتوانیم پیروان و موالیان صالح و شایستهای برای اولیاء الهی و امیرالمؤمنین«سلاماللهعلیهماجمعین»باشیم.
انشاءاللهتعالی
#پرسش_و_پاسخ
🆔 @almazaheri