🌱عظمت روز سوم شعبان🌱
🔰حضرت آیتالله خامنهای:
🔹 «روز میلاد حضرت اباعبدالله الحسین علیهالصّلاةوالسّلام روز باعظمتی است. به فرمایش مرحوم آقای حاج میرزا جواد آقای تبریزی ملکی -عالمِ فقیهِ عارفِ بزرگوار- عظمت روز سوّم شعبان را باید بهعنوان پرتوی از عظمت حسینبنعلی بهحساب آورد و بهشمار آورد؛ روز بزرگی است.
🔸در این روز کسی متولد شد که سرنوشت اسلام، به او، به حرکت او، به قیام او، به فداکاری او، به اخلاص او بسته بود. این بزرگوار در تاریخ بشریّت، یک حرکتی را -که نظیر و شبیهی ندارد- ارائهی به تاریخ کرد و در مقابل چشم بشریّت گذاشت که هرگز فراموش نخواهد شد.»
#میلاد_امام_حسین
#امام_خامنه_ای
@almohkamat
ارمنی یک بار رو زد، حاجت خود را گرفت
خوش به حال ما که عمری در پیات آوارهایم
🌹 #میلاد_حضرت_عباس(ع)مبارڪـ باد.
@almohkamat
🔰 #اطلاعیه
🔹جلسۀ#هیئت_ام_ابیها(س)
📌مراسم جشن میلاد سرداران کربلا
🎙 سخنران:
▪️حجتالاسلام والمسلمین موالی زاده
🎤 مدیحه سرایی:
▪️مداحان اهلبیت(ع)
🗓 دوشنبه ۱۵ بهمن ماه بعد از نماز مغرب
🕌 مکان:
مدرسه فقهی امیرالمؤمنین(ع)
💢 برادران و خواهران
#استاد_موالی_زاده
@almohkamat
🖊قالَ السَّجادُ عليه السلام:
لايَقِلُّ عَمَلٌ مَعَ تَقْوى وَكَيْفَ يَقـِلُّ مايُتقَبَّلُ.
📌امام سجاد عليه السلام فرمود: كارى كه با تقوا همراه باشد اندك نيست، چگونه آنچه مقبول خـدا قرار گرفته، انـدك محسـوب شـود.
📚[تحف العقول، ص 318.]
🌹 #میلاد_امام_سجاد علیه السلام مبارک باد.
@almohkamat
🖊نگاه پراگماتیک عرف
✍ #استاد_موالی_زاده :
🔹شناخت مطابق با واقع و بدون خطای جهان تکوین ، وظیفه علم فلسفه است که با «عقل فلسفی» بر پایه برهان انجام می پذیرد . اما در کنار «عقل فلسفی» ، عرف نیز به تحلیل واقعیت تکوینی می پردازد اگر چه شناختی متفاوت از نگاه فلسفی ارائه می دهد .
🔸عقل فلسفی در شناخت تکوین به دنبال ارزش نظری معلومات خویش است اما عُرف اصراری بر شناخت مطابق با واقع از تکوین را ندارد بلکه به آن میزان از شناخت که ارزش عملی داشته و نیازهای زندگی بشر را برطرف سازد ، بسنده کرده و آن را حق شمرد . در واقع منطق عرف در شناخت امور تکوینی ، نتیجه گرا و پراگماتیک است نه واقع گرا و رئالیست .
🔰امام خمینی بر ضرورت جداسازی نگاه فلسفی برهانی از نگاه عرفی در شناخت و تحلیل تکوین تاکید دارد اگر چه واژه «عقل عرفی» را بکار نبرده اما این تعبیر را شاگرد ایشان آیت اله سبحانی در کنار واژه «عقل فلسفی» از دیدگاه خاص استاد برداشت کرده است .
از این رو ، حکیم در حوزه فلسفه و حکمت از عقل فلسفی و برهانی بهره می برد اما فقیه در شناخت موضوعات تکوینی مطرح در حوزه فقه و اصول از عقل عرفی پیروی می کند .
🔺البته «عرف» در فقه و اصول دو کارکرد دارد : 1 ـ تحلیل موضوعات تکوینی مورد نیاز ، 2 ـ سیره سازی اعتباری مانند حجیت خبر واحد ، حجیت ظهور الفاظ و قاعده ید . در این یادداشت به منطق شناخت عرف از موضوعات تکوینی و بیان نمونه هایی در این باب می پردازیم :
1⃣ نسبت کلی و فرد : امام خمینی نگاه فلاسفه در تحلیل رابطه کلی و فرد و تشبیه آن به « آباء و أبناء » را از نگاه عرف و تشبیه آن به « أب و أبناء » جدا می سازد و با این جداسازی ، نزاع ابن سینا و رجل همدانی را حل می کند . بر این اساس در نگاه عقل فلسفی ، کلی و طبیعت با انعدام یک فرد از میان می رود اما عقل عرفی ، انعدام جمیع افراد را سبب از بین رفتن کلی می داند .
2⃣تقیید معنای حرفی : امام خمینی معانی حرفی در نگاه عرف را از سنخ وجود ربطی می داند که فاقد جامع مقولی می باشد اما عرف معنای حرفی را به گونه ای لحاظ می کند که قابل تقیید باشد اگر چه فلاسفه تقیید آن را ممتنع می دانند . از این رو ، در نزاع رجوع قید به هیات یا ماده ، امکان تقیید هیات در نزد امام خمینی عرفی است اگر چه امتناع فلسفی دارد .
3⃣ نسبت کل با جزء در مرکب : امام خمینی قوام و هویت مرکب را در نگاه فلسفی به اجزاء آن می داند به گونه ای که با تغییر یک جزء ، هویت مرکب تغییر می یابد اما در نگاه عرفی ، هویت مرکب به کلّ است که لا بشرط از اجزاء می باشد . لذا تغییر اجزاء را می پذیرد بدون آنکه هویتش تغییر کند . در نتیجه ، عرف اجزاء مرکب را متفاوت از نگاه فلسفی تحلیل می کند .
4⃣ زمان و مکان : زمان از موضوعات پرکاربرد در فقه و اصول می باشد که نگاه عرف در تحلیل آن تفاوت عمده با نگاه فلسفی دارد . عرف زمان و مکان را استقلال می بخشد و آن را مانند تونل می بینند که متحرک در آن حرکت می کند اما تحلیل زمان در نگاه فیلسوف از پیچدگی خاصی برخوردار است که بر اساس آن نمی توان در مسائل فقهی از آن بهره برد .
#فلسفه
#عرف
@almohkamat
✏️#اطلاعیه
📘سلسله جلسات فلسفه تحلیلی زبان
🖊موضوع :
-بررسی معنا و دلالت اسم عَلَم و خاص از نگاه فلاسفه غرب
- بررسی دیدگاه استوارت میل ، فرگه ، راسل ، ویتگنشتاین ، سول ، کریپکی
#فلسفه_زبان
#استاد_موالی_زاده
@almohkamat
المحکمات
✏️#اطلاعیه 📘سلسله جلسات فلسفه تحلیلی زبان 🖊موضوع : -بررسی معنا و دلالت اسم عَلَم و خاص از نگاه
📌 پیوست
📘سلسله جلسات فلسفه تحلیلی زبان
📚جلسه ۳۷ تا جلسه ۴۱ درس خارج اصول:
🌐37 https://eitaa.com/mavalyzade_ir/361
🌐38 https://eitaa.com/mavalyzade_ir/363
🌐39 https://eitaa.com/mavalyzade_ir/365
🌐40 https://eitaa.com/mavalyzade_ir/367
🌐41 https://eitaa.com/mavalyzade_ir/370
#فلسفه_زبان
#استاد_موالی_زاده
@almohkamat
🖊انتظار دیالکتیکی ، انتظار تبرّکی ، انتظار پویا
✍ #استاد_موالی_زاده :
🔹بر اساس روایت «اَفضَلُ اعمالِ امّتى انِتِظارُ الفَرَج» ، بالاترین عمل انسان در دوره ختم نبوت که دوره دوم تاریخ بشریت بشمار می رود ، انتظار انقلاب حضرت مهدی است همانگونه که برترین عمل در دوران پیش از ختم نبوت ، انتظار بعثت پیامبر خاتم بود لذا گروهی از یهود به سمت یثرب شتافتند و به امید ظهور نبی خاتم به انتظار نشستند اگر چه به سبب تفسیر نادرست از انتظار ، با پیامبری که در انتظارش بودند به دشمنی پرداختند .
از این رو ، برترین سخن در مقوله مهدویت شرح فلسفه این انتظار مقدس و تبیین وظیفه منتظران می باشد . فلسفه «انتظار» را می توان به سه گونه تفسیر کرد :
1⃣ انتظار دیالکتیکی :
برخی فلسفه انتظار را مبارزه با ظلم و فساد در رکاب امام زمان می دانند . اینان معتقدند بر اساس روایات نهی از قیام در عصر غیبت ، هر گونه حرکت ضد ظلم حرام است ؛ زیرا تنها راه نجات بشریت از ظلم و طاغوت ، قیام امام مهدی است لذا باید کاری کرد تا نگاه همه جهانیان برای رهایی از ظلم ، تنها به امام زمان معطوف گردد .
از این رو ، تا پیش از ظهور باید از هر گونه حرکت ظلم ستیزانه اجتناب کرد بلکه با اباحیگری و سکوت به گسترش فساد و ظلم کمک کرد تا جامعه بشریت به تنگ آمده و آستانه تحملش تمام گشته و آماده انفجار بزرگ شود ، در این هنگام تنها امیدش منجی آسمانی خواهد بود .
🔸شهید مطهری این تفسیر از انتظار را بر پایه مثلث هِگِلی و منطق دیالکتیک تحلیل می کند . این نگاه به انتظار برآمده از تفسیر مادی و الحادی از مبارزه با ظلم و فساد می باشد . حرکت بشر به سوی عدل ، قهری است و آن زمانی رخ می دهد که یک دوره از ظلم و فساد گذشته باشد .
تا حکمفرایی ظلم بر جهان به شکل مطلق و فراگیر رخ ندهد (تز) آنگاه به ضد خود یعنی عدل سرتاسری در جهان تبدیل نگردد (آنتی تز) و در نهایت جامعه بشری با ترکیب و سنتز این دو ضد به اوج کمال خود خواهد رسید . لذا نباید مانع گسترش ظلم و فساد در جهان شویم و در حرکت قهری تاریخ دخالت کنیم بلکه باید «عصر حیرت» را با انتظاری ایستا و ساکن بسر بریم .
2⃣انتظار تبرّکی :
برخی فلسفه انتظار برای خود را تنها درک محضر امام زمان به قصد تبرک و کسب ثواب بیشتر و ارتقاء معنویت می دانند . اینان نسبت به وضع جهان پیش از ظهور که در فساد غوطه ور است « ظَهَرَ الْفَسادُ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْر» ، بی تفاوتند بلکه با آن کنار می آیند و مبارزه با ظلم را وظیفه امام می دانند . لذا وظیفه خود در دوره انتظار را تنها در دعا و ندبه می بینند .
3⃣ انتظار پویا :
فلسفه انتظار آغاز مبارزه با ظلم و فساد از زمان ظهور نیست بلکه با ظهور امام ، مبارزه با ظلم به پایان می رسد . در روایات ، متعلق «انتظار» آغاز مبارزه با ظلم و بیداد در رکاب امام نیست بلکه انتظار فَرَج و گشایش می باشد به معنای به نتیجه رسیدن مبارزه ای که علیه ظلم و فساد طاغوت آغاز گشته و فراگیری آن در جهان با رهبری امام زمان تحقق خواهد یافت.
📌البته این مبارزه باید در راستای امت سازی باشد تا انتظار امام در شکل گیری امت محقق شود که امام بدون امت ظاهر نمی گردد ؛ زیرا سبب غیبت «امام» نبود «امت» بود . «و غَیبَتُه منّا»
#امام_زمان
#انتظار
#نیمه_شعبان
@almohkamat