جلسه سوم سلسه جلسات تفسیر آیه الله العظمی وحید خراسانی حفظه الله.pdf
314.1K
#متن_تفسیر_سوره_یاسین | جلسه سوم
سلسله جلسات تفسیر سوره یاسین توسط آیت الله العظمی وحید خراسانی «حفظه الله تعالی»
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
#احادیث_فضل_قرآن
🔸امام عسکری از پدرانشان از امیر المؤمنین صلوات الله علیه نقل میکنند که فرمودند: پیامبر خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:
حَمَلَةُ الْقُرْآنِ الْمَخْصُوصُونَ بِرَحْمَةِ اللَّهِ، الْمُلَبَّسُونَ نُورَ اللَّهِ، الْمُعَلَّمُونَ كَلَامَ اللَّهِ، الْمُقَرَّبُونَ عِنْدَ اللَّهِ، مَنْ وَالاهُمْ فَقَدْ وَالَى اللَّهَ، وَ مَنْ عَادَاهُمْ فَقَدْ عَادَى اللَّهَ وَ يَدْفَعُ اللَّهُ عَنْ مُسْتَمِعِ الْقُرْآنِ بَلْوَى الدُّنْيَا، وَ عَنْ قَارِئِهِ بَلْوَى الْآخِرَةِ.
وَ الَّذِي نَفْسُ مُحَمَّدٍ بِيَدِهِ، لَسَامِعُ آيَةٍ مِنْ كِتَابِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ- وَ هُوَ مُعْتَقِدٌ أَنَّ الْمُورِدَ لَهُ عَنِ اللَّهِ تَعَالَى: مُحَمَّدٌ، الصَّادِقُ فِي كُلِّ أَقْوَالِهِ، الْحَكِيمُ فِي كُلِّ أَفْعَالِهِ الْمُودِعُ مَا أَوْدَعَهُ اللَّهُ تَعَالَى: مِنْ عُلُومِهِ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ عَلِيّاً علیه السلام، الْمُعْتَقِدُ لِلِانْقِيَادِ لَهُ فِيمَا يَأْمُرُ وَ يَرْسُمُ- أَعْظَمُ أَجْراً مِنْ ثَبِيرِ ذَهَبٍ يَتَصَدَّقُ بِهِ- مَنْ لَا يَعْتَقِدُ هَذِهِ الْأُمُورَ بَلْ [تَكُونُ] صَدَقَتُهُ وَبَالًا عَلَيْهِ.وَ لَقَارِئُ آيَةٍ مِنْ كِتَابِ اللَّهِ مُعْتَقِداً لِهَذِهِ الْأُمُورِ- أَفْضَلُ مِمَّا دُونَ الْعَرْشِ إِلَى أَسْفَلِ التُّخُومِ يَكُونُ لِمَنْ لَا يَعْتَقِدُ هَذَا الِاعْتِقَادَ، فَيَتَصَدَّقُ بِهِ، بَلْ ذَلِكَ كُلُّهُ وَبَالٌ عَلَى هَذَا الْمُتَصَدِّقِ بِهِ.
ثُمَّ قَالَ: أَ تَدْرُونَ مَتَى يَتَوَفَّرُ عَلَى هَذَا الْمُسْتَمِعِ- وَ هَذَا الْقَارِئِ هَذِهِ الْمَثُوبَاتُ الْعَظِيمَاتُ إِذَا لَمْ يَغُلَّ فِي الْقُرْآنِ [إِنَّهُ كَلَامٌ مَجِيدٌ] وَ لَمْ يَجْفُ عَنْهُ، وَ لَمْ يَسْتَأْكِلْ بِهِ وَ لَمْ يُرَاءِ بِهِ.
حاملان قرآن، خاص شدگانند به رحمت خداوند، با نور خداوند پوشیده شده اند، کلام خدا به آنها تعلیم داده شده، به خداوند نزدیک شده اند. هر کس آنها را دوست بدارد؛ خداوند را دوست داشته و هر کس آنها را دشمن بدارد؛ بی شک با خداوند دشمنی نموده است. خداوند از گوش دهنده به قرآن، بلای دنیا و از قاری قرآن، بلای آخرت را دور میکند.
قسم به کسی که جان محمد به دست اوست، شنونده آیه ای از کتاب خدا، در حالی که اعتقاد داشته باشد که محل ورود آن از جانب خدا، محمد است، که در همه گفتارش راستگو و در همه رفتارش حکیم است و آنچه را که خداوند عزّ و جلّ از علومش به او سپرده، ایشان به امیر المؤمنین علی علیه السلام سپرده اند؛ به خاطر اطاعت از او (خدا) در آنچه که به او دستور میدهد و مقرّر میکند؛ اجر [چنین فردی] بیشتر است از این که، کسی که به این امور اعتقاد ندارد، تپه طلایی صدقه دهد. صدقه اش وبالی است برای او. و خواننده آیه ای از کتاب خدا، در حالی که به این امور اعتقاد دارد؛ برتر است از این که از برترینها تا پست ترینها برای کسی باشد که این اعتقاد را ندارد و همه آن را صدقه دهد، همه اینها وبالی است برای صدقه دهنده. سپس فرمودند: آیا میدانید همه این ثوابهای فراوان، چه زمانی نصیب گوش دهنده و قاری قرآن میشود؟ زمانی که در مورد قرآن غلو نکنند، بر آن جفا نکنند، آن را وسیله کسب قرار ندهند (به وسیله آن روزی نخورند) و با آن ریا نکنند.
📚التفسير المنسوب إلى الإمام الحسن العسكري عليه السلام، ج۱، ص۱۳
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
🌹السلام علیک یا اباعبدالله الحسین🌹
هوای بی کسیام بود، آشنای تو گشتم
خیال عمر ابد داشتم، فدای تو گشتم
علیل کوی تو از هر طبیب و درد معاف است خیال عافیتم بود، مبتلای تو گشتم...
طواف ذات خدا داشتم هوس به همه عمر به گرد زینب و عباس و بچههای تو گشتم #شب_جمعه
#تفسیر_روایی
🔴 ادامه روايات ذیل آیه بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحيمِ
۹. امیرالمؤمنین (سلاماللهعلیه) فرمود:
مَرَّهًًْ لَوْ شِئْتُ لَأَوْقَرْتُ بَعِیراً مِنْ تَفْسِیرِ بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم.
اگر بخواهم میتوانم بار هفتاد شتر را از [شرح] بسم الله الرحمن الرحیم سنگین کنم.
📚کشف الغمه ، ج۱، ص۱۳۰
۱۰. امام صادق (سلاماللهعلیه) فرمود:
مَا لَهُمْ قَاتَلَهُمُ اللَّهُ وَ عَمَدُوا إِلَی أَعْظَمِ آیَهًٍْ فِی کِتَابِ اللَّهِ فَزَعَمُوا أَنَّهَا بِدْعَهًٌْ إِذَا أَظْهَرُوهَا وَ هِیَ بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ.
«خداوند آنان را بکشد! والاترین آیهیکتاب خدا را به عمد نمیخوانند و گمان کردهاند اگر آن را آشکار کنند، بدعت میشود. آن آیه: بِسْمِ الله الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ است».
📚تفسیر العیاشی، ج۱، ص۲۱
۱۱. پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمود:
فُضِّلَتْ {بِ}بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ وَ هِیَ الْآیَهًُْ السَّابِعَهًُْ مِنْهَا.
سورهی حمد بهواسطهی بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ برتری یافته است و بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ یکی از هفت آیهی آن میباشد.
📚التفسير المنسوب إلى الإمام العسکري عليه السلام ج ۱، ص ۵۸
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
#قصه_های_قرآنی
إِنَّا بَلَوْناهُمْ كَما بَلَوْنا أَصْحابَ الْجَنَّةِ إِذْ أَقْسَمُوا لَيَصْرِمُنَّها مُصْبِحينَ
ما آنها را آزموديم، همانگونه كه «صاحبان باغ» را آزمايش كرديم، هنگامىكه سوگند خوردند كه ميوههاى باغ را صبحگاهان [دور از چشم مستمندان] بچينند.
آیه ۱۷ - سوره قلم
🔻سعیدبنجبیر، از ابنعبّاس (رحمة الله علیه)، نقل کرده است: به وی گفته شد:
«گروهی از این امّت مدّعی هستند که بندهای که گناهی مرتکب میشود، از رزق و روزی محروم میشود، آیا اینگونه است»؟ ابنعبّاس (رحمة الله علیه) گفت: ... پیرمردی دارای باغهایی بود ... هنگامیکه آن پیرمرد از دنیا رفت، پسرانش وارث او شدند. آنها بعد از نماز عصر به باغهای خویش رفتند و به آن همه محصول نگاه کردند که در روزگار پدرشان نظیر آن سابقه نداشت. بنابراین هنگامیکه آن همه محصول را دیدند طغیان و سرکشی کردند و به همدیگر گفتند: پدر ما، پیر مرد سالخوردهای بود که عقل خویش را از دست داده بود. پس بیایید پیمان ببندیم که امسال، چیزی از محصول خویش را به هیچکدام از مسلمانان فقیر ندهیم تا اینکه پولدار شویم و مال ما زیاد شود ... و این همان کسی است که خداوند عزّوجلّ میفرماید: «قَالَ أَوْسَطُهُمْ أَلَمْ أَقُل لَّکُمْ لَوْلَا تُسَبِّحُونَ آن مرد گفت: «ای ابنعبّاس (رحمة الله علیه)! از نظر سِنّی، متوسّط آنها بود»؟ گفت: «خیر، بلکه از نظر سِنّی از همهی آنها کوچکتر بود، ولی از نظر عقلی از همهی آنها بزرگتر. میانهی قوم، بهترین آنهاست، و دلیل بر آن، سخن خداوند عزّوجلّ در قرآن است؛ که شما، ای امّت محمّد (صلی الله علیه و آله)! کوچکترین امّتها هستید، ولی درعینحال بهترین آنها هستید همانگونه [که قبلهی شما، یک قبلهی میانه است] شما را نیز، امّت میانهای قرار دادیم. (بقره/۱۴۳) پس برادرشان به آنها گفت: تقوای خدا پیشه کنید، و به همان راه و روش پدرتان عمل کنید، سلامت خواهید یافت و به سود خواهید رسید، ولی آنان به وی حمله کردند و به شدّت به وی آسیب رساندند و وقتی برادرشان فهمید که قصد جان وی را دارند، از روی اجبار شریک آنها در آن کار شد. به خانهی خویش رفتند و سوگند یاد کردند که صبحگاهان میوه آن را برچینند بدون آنکه به خواست و اراده خداوند توجّه داشته باشند. بنابراین خداوند سزای آن گناهاشان را به آنها داد و آن محصول را که در شُرُف برداشتکردن آن بودند، از دست ایشان ربود و داستان آنان را در قرآن ذکر کرد: إِنَّا بَلَوْنَاهُمْ کَمَا بَلَوْنَا أَصْحَابَ الجَنَّةِ إِذْ أَقْسَمُوا لَیَصْرِمُنَّهَا مُصْبِحِینَ، «وَ لَا یَسْتَثْنُونَ، فَطَافَ عَلَیْهَا طَائِفٌ مِّن رَّبِّکَ وَ هُمْ نَائِمُونَ، فَأَصْبَحَتْ کَالصَّرِیمِ.
📚تفسیر القمی، ج۲، ص۳۸۱
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تلاوت_قرآن
❇️ فرازی بسیار دلنشین از قاری بینالمللی کشورمان استاد سیدجواد حسینی(مقام بیات)
📖 سوره مبارکه قمر آیات ۵۴ و ۵۵
و سوره مبارکه رحمـٰن آیات ۱ تا ۴
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
e538a5cb-e1ba-4735-9446-c5bb526a92f9-L.mp3
6.97M
#تفسیر_سوره_یاسین | جلسه چهارم
سلسله جلسات تفسیر سوره یاسین توسط آیت الله العظمی وحید خراسانی «حفظه الله تعالی»
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
جلسه چهارم سلسه جلسات تفسیر آیه الله العظمی وحید خراسانی حفظه الله.pdf
358K
#متن_تفسیر_سوره_یاسین | جلسه چهارم
سلسله جلسات تفسیر سوره یاسین توسط آیت الله العظمی وحید خراسانی «حفظه الله تعالی»
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
هدایت شده از جلسات عمومی استاد قاسمی
٢٨ جمادی الاول ١۴۴۶ ایام فاطمیه مسجدحضرت اباالفضل سلام الله علیه.mp3
31.32M
#جلسات_عمومی
#فاطمیه
#سلام_الله_علیها
مسجد حضرت ابالفضل
سلام الله علیه
۲۸جمادی الاولی ۱۴۴۶
۱۰ آذر ۱۴۰۳
🔸موضوع:اهمیت نمازشب و مقام محمود
*بعضی آیات قران نیاز به تفسیر اهلبیت سلاماللهعلیهماجمعین دارد و بعضی از آیات از محکمات هستند...
*خدا،قرآن،روایات گاهی دعوت به چیزی میکند که مردم به دنبالش نیستند...
*شناخت مقام محمود(مطلق،مقید) و راه رسیدن به آن...
*انسان باید بخواند تا بداند.
*حکایت نماز شب خواندن عالم ربانی فیض کاشانی....
*بزرگان دین و نماز شب......
┏━⊰✾✿✾⊱━━━━━━
@ostad_ghasemi_manaber
┗━━━━━━━─━━⊰✾✿
#احادیث_فضل_قرآن
🔴 حضرت ابا محمد العسکری از پدرانشان علیهم السلام از امیر المؤمنین صلوات الله علیه نقل میکنند که فرمودند: پیامبر خدا صلی الله علیه و آله فرمود:
عَلَيْكُمْ بِالْقُرْآنِ فَإِنَّهُ الشِّفَاءُ النَّافِعُ، وَ الدَّوَاءُ الْمُبَارَكُ [وَ] عِصْمَةٌ لِمَنْ تَمَسَّكَ بِهِ، وَ نَجَاةٌ لِمَنْ [اتَّبَعَهُ] تَبِعَهُ، لَا يَعْوَجُّ فَيُقَوَّمَ، وَ لَا يَزِيغُ فَيُشَعَّبَ وَ لَا تَنْقَضِي عَجَائِبُهُ، وَ لَا يَخْلُقُ عَلَى كَثْرَةِ الرَّدِّ.
[وَ] اتْلُوهُ فَإِنَّ اللَّهَ يَأْجُرُكُمْ عَلَى تِلَاوَتِهِ- بِكُلِّ حَرْفٍ عَشْرَ حَسَنَاتٍ، أَمَا إِنِّي لَا أَقُولُ:
«الم»* عَشْرٌ، وَ لَكِنْ أَقُولُ «الْأَلِفُ» عَشْرٌ، وَ «اللَّامُ» عَشْرٌ، وَ «الْمِيمُ» عَشْرٌ.
ثُمَّ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله: أَ تَدْرُونَ مَنِ الْمُتَمَسِّكُ- الَّذِي (بِتَمَسُّكِهِ يَنَالُ) هَذَا الشَّرَفَ الْعَظِيمَ هُوَ الَّذِي أَخَذَ الْقُرْآنَ وَ تَأْوِيلَهُ عَنَّا أَهْلَ الْبَيْتِ، أَوْ عَنْ وَسَائِطِنَا السُّفَرَاءِ عَنَّا إِلَى شِيعَتِنَا، لَا عَنْ آرَاءِ الْمُجَادِلِينَ وَ قِيَاسِ الْقَائِسِينَ.
بر شما باد به قرآن؛ زیرا بی شک آن شفای سودمند و داروی مبارک است، و پناهی است برای هر کس که به آن چنگ زند، و وسیله نجاتی است برای هر کس که از آن پیروی کند، کج نمی شود که نیاز به راست شدن داشته باشد و منحرف نمی گردد که به سختی اندازد، شگفتی هایش پایان نمی پذیرد، و با تکرار بسیار کهنه نمی گردد. آن را تلاوت کنید که خداوند به خاطر تلاوت آن به ازای هر حرفی، ده حسنه به شما پاداش میدهد. آگاه باشید من نمی گویم الم یک حرف است؛ بلکه الف ده حرف و لام ده حرف ومیم ده حرف است.
سپس فرمودند: آیا میدانید چه کسی متمسک به آن (قرآن) است؟ کسی که با چنگ زدنش، به این شرافت بزرگ دست مییابد؟ او همان کسی است که قرآن را از ما اهل بیت گرفته باشد؛ یا از واسطههای ما و فرستادگان ما به سوی شیعانمان. و نه از نظرهای اهل جدل و قیاسهای اهل قیاس.
📚التفسير المنسوب إلى الإمام الحسن العسكري عليه السلام، ص۱۴
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
🌷لحظاتی با قرآن کریم
«سوره مبارکه ابراهيم/۱۰»
#تفکر_قرآنی
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
#تفسیر_روایی
🔴 ادامه روايات ذیل آیه بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحيم
۱۲. عبداللهبنیحیی بر امام علی (سلاماللهعلیه) وارد شد و گفت:
یَا أَمِیرَالْمُؤْمِنِینَ قَدْ أَفَدْتَنِی وَ عَلَّمْتَنِی فَإِنْ أَرَدْتَ أَنْ تُعَرِّفَنِی ذَنْبِیَ الَّذِی امْتُحِنْتُ بِهِ فِی هَذَا الْمَجْلِسِ حَتَّی لَا أَعُودَ إِلَی مِثْلِهِ. قَالَ: تَرْکُکَ حِینَ جَلَسْتَ أَنْ تَقُولَ بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ فَجَعَلَ ذَلِکَ لِسَهْوِکَ عَمَّا نُدِبْتَ إِلَیْهِ تَمْحِیصاً بِمَا أَصَابَکَ. أَمَا عَلِمْتَ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله) حَدَّثَنِی عَنِ اللَّهِ عَزَّوجَلَّ کُلُّ أَمْرٍ ذِی بَالٍ لَمْ یُذْکَرْ فِیهِ بِسْمِ اللهِ فَهُوَ أَبْتَرُ؟ فَقُلْتُ: بَلَی! بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی، لَا أَتْرُکُهَا بَعْدَهَا. قَالَ: إِذاً تَحْظَی بِذَلِکَ وَ تَسْعَدُ ثُمَّ قَالَ عَبْدُاللَّهِبْنُیَحْیَی: یَا أَمِیرَالْمُؤْمِنِینَ وَ مَا تَفْسِیرُ بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ؟ قَالَ: إِنَّ الْعَبْدَ إِذَا أَرَادَ أَنْ یَقْرَأَ أَوْ یَعْمَلَ عَمَلًا فَیَقُولُ بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِفَإِنَّهُ تُبَارَکُ لَهُ فِیه.
«ای امیرمؤمنان! اگر میخواهی به من فایده رسانی و مرا آموزش دهی؛ به من آن گناهی را که برایش در این مجلس گرفتار بلا شدم بشناسان تا بدان باز نگردم»؟ فرمود: «آن این بود که هنگام نشستن بِسْمِ الله الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ نگفتی و خدا از تو این بیادبی و ترک وظیفه را چنین نمود که این مصیبت و گرفتاریت، تو را پاک کرد. آیا ندانستی که رسول خدا (صلی الله علیه و آله) از جانب خدای عزّوجلّ به من فرمود: «هرکار مهمّی که در آن بسم الله گفته نشود دنباله بریده شود». گفتم: «پدر و مادرم بقربانت! از این پس آن را واننهم». فرمود: «در این صورت به آن بهرهمند شوی و خوشبخت گردی». عبداللَّهبنیحیی گفت: «ای امیرمؤمنان! تفسیر بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ چیست»؟ فرمود: «بنده هرگاه؛ ارادهی خواندن یا بهجا آوردن عملی داشت، میگوید: بِسْمِ الله الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ به این معنا که: [به این اسم، این کار را به جا میآورم]. پس؛ هر عملی که به جا میآورد، در آن با [بِسْمِ الله الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ] آغاز کند. یقینا! برایش در آن، میمنت و مبارکی است».
📚التفسير المنسوب إلى الإمام العسکري عليه السلام ج ۱، ص ۲۲
۱۳. از ابنعباس (رحمة الله علیه) روایت است که عبداللهبنسلام از رؤسای بنی اسرائیل بر رسول خدا (صلی الله علیه و آله) وارد شد و گفت:
فَأَخْبِرْنِی أَیُ شَیْءٍ مُبْتَدَأُ الْقُرْآنِ وَ أَیُ شَیْءٍ مُؤَخَّرُهُ؟ قَالَ: مُبْتَدَؤُهُ بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم ... سَهْمُ اللَّهِ الْمَنْزَلُ فِی کِتَابِهِ الْمُحْکَمِ بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ سُنَّهًُْ اللَّهِ سَبَقَتْ رَحْمَهًُْ اللَّهِ غَضَبَه.
«مرا خبر بده که ابتدای قرآن و انتهای آن چیست»؟ فرمود: «ابتدای آن بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ است ... سهم خداست که در کتاب محکم او تعیین شده است. بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ سنّت خداست که رحمتش بر غضب او سبقت گرفته است».
📚الاختصاص، ص۴۴
۱۴. امام صادق (سلاماللهعلیه) فرمود:
وَ لَرُبَّمَا تُرِکَ فِی افْتِتَاحِ أَمْرِ بَعْضِ شِیعَتِنَا بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ فَیَمْتَحِنُهُ اللَّهُ بِمَکْرُوهٍ، لِیُنَبِّهَهُ عَلَی شُکْرِ اللَّهِ تَعَالَی وَ الثَّنَاءِ عَلَیْهِ، وَ یَمْحُوَ عَنْهُ وَصْمَهًَْ تَقْصِیرِهِ عِنْدَ تَرْکِهِ قَوْلَ: بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم.
و چه بسا! برخی از شیعیان ما، در آغاز کار، بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ را [فراموش کند و] واگذارد! در نتیجه؛ خداوند به گرفتاری و بلا، دچارش کند برای اینکه؛ آگاه و بیدارش سازد! تا شکر و ثنای او را به جای آورد. و در آن گرفتاری و بلا، لکّهی ننگ و تقصیر و کوتاهی او را [به هنگام ترک (بسم الله)] از او، بزداید.
📚التفسير المنسوب إلى الإمام العسکري عليه السلام ج ۱، ص ۲۲
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
هدایت شده از معارف الشیعه
#اطلاعیه
⚫️ صلی الله علیک یا ولی العصر ادرکنا و ارشدنا و لا تهلکنا و عظم الله لک الاجر
به مناسبت شهادت حضرت صدیقه طاهره
"سلام الله علیها" ان شاءالله فردا شب ( شب جمعه ) ساعت ۲۰ در کانال #معارف_الشیعه سخنرانی معارفی بصورت #پخش_زنده_صوتی برگزار می گردد.
سخنران: حجة الاسلام #شیخ_محمد_حسین_طوغانی
کانال معرفتی " معارف الشیعه "
@maaref_shiaa
هدایت شده از جلسات عمومی استاد قاسمی
٢٨ جمادی الاول ١۴۴۶ ایام فاطمیه مسجدحضرت اباالفضل سلام الله علیه.mp3
31.32M
#جلسات_عمومی
#فاطمیه
#سلام_الله_علیها
مسجد حضرت ابالفضل
سلام الله علیه
۲۸جمادی الاولی ۱۴۴۶
۱۰ آذر ۱۴۰۳
🔸موضوع:اهمیت نمازشب و مقام محمود
*بعضی آیات قران نیاز به تفسیر اهلبیت سلاماللهعلیهماجمعین دارد و بعضی از آیات از محکمات هستند...
*خدا،قرآن،روایات گاهی دعوت به چیزی میکند که مردم به دنبالش نیستند...
*شناخت مقام محمود(مطلق،مقید) و راه رسیدن به آن...
*انسان باید بخواند تا بداند.
*حکایت نماز شب خواندن عالم ربانی فیض کاشانی....
*بزرگان دین و نماز شب......
┏━⊰✾✿✾⊱━━━━━━
@ostad_ghasemi_manaber
┗━━━━━━━─━━⊰✾✿
🏴 آجرک الله یامولای یاصاحب العصر و الزمان
و ساعدالله قلبک الشریف فی مصیبت جدتک المظلومه ، الشهیده ، المضروبه و لعن الله اعدائکم و محبیهم و محبی محبیهم و تابعیهم و شیعتهم و جعلنا الله من خیار موالیکم و معکم فی الدنیا و الآخره و عجل الله تعالی فی فرجکم الشریف
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
هدایت شده از معارف الشیعه
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پخش_زنده
✅ بیان معارف توسط حجتالاسلام #شیخ_محمد_حسین_طوغانی
کانال معرفتی " معارف الشیعه "
@maaref_shiaa
🔴کانال های مجموعه مهدویت فُسْطاطُ الْمَهْدی در نرم افزار های #ایتا #بله #سروش #تلگرام #روبیکا
@fostatolmahdi
معارف امام زمان "سلام الله علیه"
@alhaghgholjadid
رسانه مهدویت
@serat_almahdi
پرسش و پاسخ مهدویت
@soalate_mahdaviat
تدریس مهدویت
@tadrise_mahdaviat
اشعار مهدویت
@ashaaremahdaviat
کتابخانه مهدویت
@ketabkhaneh_mahdaviat
خدمت مهدوی
@khedmatemahdavi
مبلغین مهدویت
@moballeghinemahdaviat
استیکر مهدوی (فقط ایتا)
@sticker_mahdavi
#قصه_های_قرآنی
🔻فَقالُوا رَبَّنا باعِدْ بَيْنَ أَسْفارِنا وَ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ فَجَعَلْناهُمْ أَحاديثَ وَ مَزَّقْناهُمْ كُلَّ مُمَزَّقٍ إِنَّ في ذلِكَ لَآياتٍ لِكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ
ولى [اين ناسپاسان] گفتند: «پروردگارا! ميان سفرهاى ما دورى بيفكن» [تا بينوايان نتوانند دوش به دوش اغنياء سفر كنند و اينگونه] به خويشتن ستم كردند و ما آنان را داستانهايى [براى عبرت ديگران] قرار داديم و جمعيّتشان را بهطور كامل متلاشى ساختيم، در اين ماجرا، نشانههاى عبرتى براى هر صبور شكرگزار است.
آیه ۱۹ - سوره سبأ
▪️شخصی از امام صادق سلاماللهعلیه تفسیر آیه: فَقَالُوا رَبَّنَا بَاعِدْ بَیْنَ أَسْفَارِنَا وَ ظَلَمُوا أَنفُسَهُمْ را پرسید و حضرت پاسخ داد: «اینان قومی بودند که آبادیهای به هم پیوسته داشتند که میتوانستند به یکدیگر نگاه کنند و در میان آن آبادیها رودهایی جریان داشت و داراییهای بسیار چشمگیری داشتند؛ امّا آنها نسبت به نعمتهای خداوند ناسپاسی نمودند و آنچه را که در درونشان بود، تغییر دادند. [امّا] خداوند سرنوشت هیچ قوم [و ملّتی] را تغییر نمیدهد مگر آنکه آنان آنچه را در خودشان است تغییر دهند!. (رعد/۱۱) و خداوند سیلی سخت را بهسوی آنان فرستاد و آبادیهای آنان را غرق کرد و دیار آنان را تخریب و اموال آنان را از بین برد و به جای باغهای آبادشان، باغهای بی ارزش جانشین کرد، دو باغ [بیارزش] با میوههای تلخ و درختان شوره گز و اندکی درخت سدر مبدّل ساختیم!. (سبأ/۱۶)». سپس خداوند عزّوجلّ فرمود: این کیفر را به خاطر کفرانشان به آنها دادیم و آیا جز کفرانکننده را کیفر میدهیم؟!. (سبأ/۱۷)
📚الکافی، ج۲، ص۲۷۴
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
2ecc354a-fc23-491e-82c8-dc9918f557d8-L.mp3
6.49M
#تفسیر_سوره_یاسین | جلسه پنجم
سلسله جلسات تفسیر سوره یاسین توسط آیت الله العظمی وحید خراسانی «حفظه الله تعالی»
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
جلسه پنجم.pdf
340.3K
#متن_تفسیر_سوره_یاسین | جلسه پنجم
سلسله جلسات تفسیر سوره یاسین توسط آیت الله العظمی وحید خراسانی «حفظه الله تعالی»
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
#احادیث_فضل_قرآن
🔴 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود:
يَرْفَعُ اللَّهُ بِهَذَا الْقُرْآنِ وَ الْعِلْمِ بِتَأْوِيلِهِ، وَ بِمُوَالاتِنَا أَهْلَ الْبَيْتِ وَ التَّبَرِّي مِنْ أَعْدَائِنَا أَقْوَاماً، فَيَجْعَلُهُمْ فِي الْخَيْرِ قَادَةً، تُقَصُ آثَارُهُمْ، وَ تُرْمَقُ أَعْمَالُهُمْ وَ يُقْتَدَى بِفِعَالِهِمْ، وَ تَرْغَبُ الْمَلَائِكَةُ فِي خُلَّتِهِمْ، وَ بِأَجْنِحَتِهَا تَمْسَحُهُمْ ، وَ فِي صَلَوَاتِهَا [تُبَارِكُ عَلَيْهِمْ، وَ] تَسْتَغْفِرُ لَهُمْ [حَتَّى] كُلُّ رَطْبٍ وَ يَابِسٍ [يَسْتَغْفِرُ لَهُمْ] حَتَّى حِيتَانُ الْبَحْرِ وَ هَوَامُّهُ [سِبَاعُ الطَّيْرِ] وَ سِبَاعُ الْبَرِّ وَ أَنْعَامُهُ، وَ السَّمَاءُ وَ نُجُومُهَا.
به وسیله این قرآن و علم به تأویل آن و به واسطه موالات (محبت و ولایت) ما اهل بیت و بیزاری جستن از دشمنان ما، خداوند منزلت اقوامی را بالا میبرد و آنها پیشوا و امام در نیکی قرار میدهد که آثارشان نقل میشود، و به رفتارهایشان با دقت نظر خیره میشوند، و به کردارشان اقتدا میشود، فرشتگان به دوستی صمیمانه با آنها میل دارند، و با بال هایشان آنها را نوازش میکنند، و در نمازهایشان برای آنها طلب برکت و مغفرت میکنند. تا جایی که هر خیس و خشکی برای آنها طلب آمرزش میکند. ماهیهای دریا و پرندگانش، و وحوش خشکی و چهار پایانش، و آسمان و ستارگانش برای آنها استغفار میکنند.
📚التفسير المنسوب إلى الإمام الحسن العسكري عليه السلام، ص: 16
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
🌷لحظاتی با قرآن کریم
«سوره مبارکه نحل/۹۱»
#تفکر_قرآنی
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
هدایت شده از معارف رضویه (امام رضا سلام الله علیه)
#فضائل_امام_رضا سلاماللهعلیه
🔶️ کثرت ختم قرآن کریم
در سیره امام رضا سلاماللهعلیه آمده است که هر سه روز یک دوره قرآن را ختم و در آیات آن اندیشه و تفکر مینمودند، وَ كَانَ يَخْتِمُ فِي كُلِّ ثَلَاثٍ أَيَّامٍ وَ يَقُولُ لَوْ أَرَدْتُ انَّ اخْتِمْ فِي أَقَلَّ مِنْ ثَلَاثٍ لَخَتَمْتُ وَ لَكِنْ مَا مَرَرْتُ بِأَيَّةٍ قَطُّ الَّا فَكَّرْتَ فِيهَا. [۱] «در هر سه روز قرآن را ختم مینمود. فرمود کمتر از سه روز نیز میتوانم ختم كنم، لیکن میخواهم با اندیشه و تفكر قرائت کنم.» قرائت قرآن تنها روخوانی نبوده بلکه با اندیشه و تفکر همراه بوده است.
هنگامی که پیراهن خویش را به دعبل هدیه نمود به او فرمود همراه این پیراهن هزار بار قرآن را ختم نموده ام، حَتَمْتُ فِيهِ أَلْفُ حَتَمْتُ. [۲] ایشان از ارزشها و تبرک پیراهن ختم قرآن در حالی که آن پیراهن به تن بوده است یاد مینماید.
----------
[۱]: روضة الواعظین، ص ۲۲۹
[۲]: امالی طوسی، جزء ۱۳، ص ۵۳۹ ح اول، بحار، ج ۴۹، ص۲۳۸، اعلام الوری، ص ۳۲۶.
کانال معارف رضویه ( امام رضا سلام الله علیه)
https://eitaa.com/maaref_razavieh
هدایت شده از معارف الشیعه
#اطلاعیه
#انتشار_دهید
🔵 طرح خدمت ماهیانه به اموات و دستگیری
آسان از نیازمندان
🔻مَّن ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللّهَ قَرْضًا حَسَنًا فَيُضَاعِفَهُ لَهُ أَضْعَافًا كَثِيرَةً وَاللّهُ يَقْبِضُ وَيَبْسُطُ وَإِلَيْهِ تُرْجَعُونَ
« ۲۴۵/بقره »
كيست كه به خداوند قرضی بدهد ، قرضی نيكو تا خداوند آن را براى او چندين برابر بيافزايد و خداوند(روزى بندگان را) محدود و گسترده مى سازد، و به سوى او بازگردانده مى شويد.
🔶 با لطف خدای متعال و استعانت از وجود مقدس امام زمان « سلام الله علیه » به جهت خدمت به آستان قدس مهدوی « عجل الله تعالی فرجه الشریف » و حمایت از افراد #نیازمند #صندوق_قرض_الحسنه ای تشکیل خواهد شد که مبالغ آن #وقف_در_گردش می باشد و بصورت قرض الحسنه #بنیابت_از_شما_و_امواتتان به مومنین #متدین و #نیازمند اعطاء می گردد و باز پرداخت آن بصورت اقساط می باشد .
✅ شما می توانید با هر توان مالی در این #باقیات_الصالحات مشارکت نموده و ماهیانه مبالغی را هرچند کم ، به این صندوق واریز نمائید .
تا زمانی که این مبلغ در گردش باشد برای شما و امواتتان ثواب دستگیری از تعدادی از نیازمندان نوشته خواهد شد .
شماره کارت :
6063731149073497
شماره شبا :
IR930600522070013554722001
بنام : محمد حسین طوغانی/ بانک مهر ایران
کانال معرفتی " معارف الشیعه "
@maaref_shiaa
💠 قرآن را از حفظ بخوانیم یا از رُو
عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ عَمَّارٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ قُلْتُ لَهُ جُعِلْتُ فِدَاكَ إِنِّي أَحْفَظُ الْقُرْآنَ عَلَى ظَهْرِ قَلْبِي فَأَقْرَؤُهُ عَلَى ظَهْرِ قَلْبِي أَفْضَلُ أَوْ أَنْظُرُ فِي الْمُصْحَفِ قَالَ فَقَالَ لِي بَلِ اقْرَأْهُ وَ انْظُرْ فِي الْمُصْحَفِ فَهُوَ أَفْضَلُ أَ مَا عَلِمْتَ أَنَّ النَّظَرَ فِي الْمُصْحَفِ عِبَادَةٌ
🌷از اسحاق بن عمار روايت شده كه فرمود:
به امام صادق سلاماللهعلیه عرضه داشتم:
فدايت شوم.من قرآن را حفظ هستم آيا از حفظ بخوانم بهتر است و يا از روى قرآن بخوانم؟
اسحاق بن عمار گفت:امام در پاسخ من فرمود:نه
بلكه قرآن را بخوان و در كتاب نگاه كن!و اين بهتر است آيا نمىدانى كه نگاه به قرآن عبادت است؟
📚الكافي ج2ص613
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim