#تفسیر_روایی
🔴 ادامه روايات ذیل آیه بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحيم
۱۵. امام صادق سلاماللهعلیه فرمود:
و چه بسا!برخى از شيعيان ما،در آغاز كار، [بِسْمِ اَللّٰهِ اَلرَّحْمٰنِ اَلرَّحِيمِ] را (فراموش كند و)واگذارد!نتيجة؛خدا بگرفتارى و بلا،دچارش كند براى اينكه؛آگاه و بيدارش سازد!تا شكر و ثناى او بجاى آورد.و در آن گرفتارى و بلا،لكّۀ ننگ و تقصير و كوتاهى او را-بهنگام ترك[بسم اللّٰه]-از او،بزدايد!.(همچون؛داستان زير:) هر آينه؛عبد اللّٰه بن يحيى،بحضور أمير المؤمنين سلاماللهعلیه وارد شد.و در مقابلش صندلى بود،أمير المؤمنين عليه السّلام باو دستور نشستن داد،و او هم،روى آن نشست.(ناگهان)؛صندلى،كج شد!و با سرش(بزمين)فرود آمد!و(سرش شكست)و استخوان سرش اندكى نمايان شد!و خون،جارى گشت!.أمير المؤمنين سلاماللهعلیه، دستور آب داد.آوردند و خون را از او شست.آنگاه فرمود:نزديك من بيا.نزدش آمد. دست خويش بر آن(زخمى)كه؛استخوانش نمايان بود،گذاشت.از درد آن،بيتاب شد!. و بر آن،دست ماليد و آب دهان انداخت.بمجرّد اين كار،زخمش خوب شد!آنچنان كه گوئى-أصلا!-جراحتى باو نرسيده است. أمير المؤمنين سلاماللهعلیه فرمود:
اى عبد اللّٰه!حمد و ستايش!براى خداوندى است كه؛پاك كردن گناه شيعيان ما را-در دنيا-به رنج و محنتشان قرار داده است!تا فرمانبرى و طاعت آنان را،برايشان،بىآلايش و سالم گرداند!و مستحقّ أجر و ثواب آن گردند. عبد اللّٰه بن يحيى گفت:يا أمير المؤمنين!آيا براستى؛ما بگناهانمان مجازات نميشويم،جز در دنيا؟! فرمود:آرى!(همين طور است).آيا؛نشنيدى كه رسول خدا صلّى اللّٰه عليه و آله فرمود: «دنيا،زندان مؤمن است!و بهشت كافر!»خدا،شيعيان ما را[بخاطر محنت و رنجى كه در اين دنيا متحمّلاند،و بخاطر آمرزشى كه؛نصيب آنان فرموده است]حتما:از گناهان،پاك و پاكيزه ميگرداند!از اين جهت است كه خدا ميفرمايد: «آنچه از گرفتارى و پيشامدى بشما رسد،از آن چيزى است كه؛تاب و توان شما بدست آورده،و(تعداد)بيشمارى(از آن را)مىبخشد و ميگذرد.» تا هنگامى كه؛بآستان رستاخيز در آمدند،طاعات و عباداتشان بر آنها،سرشار گردد!و دشمنان محمّد صلّى اللّٰه عليه و آله،و دشمنان و بدخواهان ما را-بنا،بفرمانبرى و طاعتى كه از آنان سر ميزند،در دنيا،پاداش و جزا ميدهد!اگر چه؛طاعتشان بىوزن و بىارزش است!چون؛خلوصى همراهش نيست.تا هنگامى كه؛بآستان رستاخيز در آمدند، گناه و كينۀ خود[كه از محمّد و آل محمّد و ياران خوب او،در دل داشتند]بر آنان بار گردد!و بخاطر آن،در آتش افكنده شوند!. و هر آينه؛شنيدم:محمّد صلّى اللّٰه عليه و آله ميفرمايد: «در زمان گذشته-قبل از شما-دو نفر بودند،يكى از آنها،مطيع و مؤمن خدا بود!و ديگرى كافر!-كه آشكارا بدشمنى دوستان او،و موالاة(بدخواهان و) دشمنانش،ميپرداخت!-و براى هر كدام،فرمانروائى عظيمى در گوشهاى از زمين بود. آن كافر(دشمن خدا)بيمار شد.و در غير وقتش هوس ماهى كرد،چون كه؛آن نوع ماهى،در آن هنگام،چنان بگردابها جا گرفته بود!كه؛بدست آوردنش إمكان نداشت. بنا بر اين،پزشكان،او را از زندگى و جانش،نااميد كردند!و گفتند: جانشين و قائم مقامت را معيّن كن،كه تو از أهل گورستان،پايندهتر نيستى! همانا؛شفايت در اين ماهى است،كه؛بآن ميل و اشتهاء دارى،و بر آن(نيز)راهى نيست!. در اين هنگام؛خدا،فرشتهاى برانگيخت!و باو فرمان داد كه آن ماهى را از جايش برانگيزد!و بطرفى سوق دهد كه؛بدست آوردنش آسان شود.نتيجة؛ماهى برايش گرفته شد.و آن را خورد و از ناخوشى،بهبودى يافت.و در فرمانروائيش سالهاى سال -بعد از آن-بجاى ماند. سپس؛(تقدير الهى!)چنين واقع شد كه؛آن(پادشاه)مؤمن،مريض شد!همانند مرض آن كافر[زمانى كه؛عينا!جنس آن ماهى از كنار و سواحل(دريا)كه بدست آوردنش آسان بود،جدا نميشد]نتيجة؛(پادشاه)،هوس آن ماهى كرد و پزشكان برايش توصيف كردند و گفتند: آسوده خاطر باش!اكنون وقت آنست كه برايت بگيرند،و از آن بخورى و شفا يابى!. در اين هنگام؛خدا،آن فرشته را برانگيخت!و باو فرمان داد كه؛جنس آن ماهى را از سواحل و كرانهها بگردابها براند!تا دسترسى بآنها ممكن نشود.در نتيجه؛(آن ماهى)،بدست نيامد.تا آن مؤمن،بخاطر هوس[و دورى از درمانش]از دنيا رفت.و از اين جريان،فرشتگان آسمان و أهل آن سامان-در زمين-بشگفتى فرو رفتند!تا آنجا كه؛نزديك بود در فتنه قرار بگيرند!.چون؛خداى تعالى!(از روى فضل و حكمتش)بر آن كافر،آنچه را كه بر او راهى نبود،آسان گردانيد.و بر آن مؤمن،آنچه را كه بسادگى،بر آن راهى بود،غير ممكن گردانيد! آنگاه؛خدا،بفرشتگان آسمان و پيامبر آن زمان-در زمين-بوحى(خويش) فرمود: البتّه من!(بدون هيچ شكّ و شبههاى!)منم خداى كريم تفضّلكنندۀ توانا!.آنچه عطا كنم،زيانم نرساند!و آنچه باز دارم،از من نكاهد!و مقدار[ذرّهاى]بكسى ستم نكنم!.
امّا كافر:از اينكه،براى او،بدست آوردن ماهى را-در غير زمانش-آسان نمودم،جهتش تنها اين بود كه؛جزاى حسنهاى باشد كه وى عمل كرده بود.[چون؛بر من حقّ است!كه از هيچ كس،حسنهاى از بين نبرم] تا برستاخيز در آيد.و هيچ حسنهاى در نامۀ عملش نباشد!و بكفر خويش،داخل آتش گردد.و بندۀ مطيع(خودم)را از عين آن ماهى،باز داشتم!بسبب خطائى كه از او سر زده بود!و با منع و ردّ آن ميل و هوس!و از بين بردن آن دارو، پاكشدنش را از آن،اراده نمودم.و خواستم كه؛به(آستان)من بيايد و(جرم و)گناهى در او نباشد!و(پاك و پاكيزه)داخل بهشت گردد!.» در اين هنگام؛عبد اللّٰه بن يحيى گفت: يا أمير المؤمنين!حقيقة،بال و پرم دادى!و مرا تعليم فرمودى!پس اگر؛صلاح بدانى،گناهم را در اينجا-كه بآن إمتحان شدم-معرّفيم كن،تا همچنان؛تكرارش نكنم. فرمود:لحظهاى كه نشستى، [بِسْمِ اَللّٰهِ اَلرَّحْمٰنِ اَلرَّحِيمِ] نگفتى!نتيجه اين شد كه؛ بخاطر سهو و نسيانت از آنچه؛بآن دعوت گشتى و خوانده شدى، خدا،باين مصيبت و گرفتاريت، تمحيص و پاكى از گناه قرار داد. آيا ندانستى كه؛رسول خدا صلّى اللّٰه عليه و آله از جانب خداى عزّ و جلّ!فرمود: «هر إقدام قابل توجّه!كه در آن،يادى از[بسم اللّٰه]نشود،ناقص و بريده است!»؟ گفتم:آرى،پدر و مادرم فداى شما!بعد از اين،تركش نميكنم. فرمود:در اين صورت:از آن،بهرهمند و سعادتمندى! سپس عبد اللّٰه بن يحيى گفت: يا أمير المؤمنين!و تفسير «بِسْمِ اَللّٰهِ اَلرَّحْمٰنِ اَلرَّحِيمِ» چيست؟ فرمود:البتّه؛بنده هر گاه؛اراده خواندن يا بجا آوردن عملى داشت،ميگويد؛
[بِسْمِ اَللّٰهِ] باين معنا كه:[باين اسم،اين كار را بجا مىآورم].پس؛هر عملى كه بجا مىآورد،در آن به
[بِسْمِ اَللّٰهِ اَلرَّحْمٰنِ اَلرَّحِيمِ] آغاز كند.يقينا!برايش در آن،ميمنت و مباركى است!.
📚التفسير المنسوب إلى الإمام العسکري عليه السلام ج ۱، ص ۲۲
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
هدایت شده از معارف الشیعه
#اطلاعیه
صلی الله علیک یا ولی العصر ادرکنا و ارشدنا و لا تهلکنا
🔴به مناسبت شب وفات حضرت ام البنین "سلام الله علیها" ان شاءالله فردا شب ساعت ۲۲ در کانال #معارف_الشیعه برنامه #پخش_زنده برگزار می گردد.
سخنران: حجة الاسلام #شیخ_محمد_توحیدی_اسدآبادی
🔴ان شاءالله پخش زنده از #حرم_مطهر_امام_رضا سلام الله علیه خواهد بود
کانال معرفتی " معارف الشیعه "
@maaref_shiaa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️ماجرای خواب حضرت ام البنین سلام الله علیها
🎙عالم ربانی استاد شیخ عبدالحسین بندانی نیشابوری حفظه الله تعالی
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
اَلْقُرْآنُ الْکَریم
#اطلاعیه صلی الله علیک یا ولی العصر ادرکنا و ارشدنا و لا تهلکنا 🔴به مناسبت شب وفات حضرت ام البن
✅امشب برگزار میشود ان شاءالله
هدایت شده از معارف الشیعه
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پخش_زنده
✅ بیان معارف توسط حجتالاسلام #شیخ_محمد_توحیدی_اسدآبادی
کانال معرفتی " معارف الشیعه "
@maaref_shiaa
#قصه_های_قرآنی
🔻لَقَدْ كانَ لِسَبَإٍ في مَسْكَنِهِمْ آيَةٌ جَنَّتانِ عَنْ يَمينٍ وَ شِمالٍ كُلُوا مِنْ رِزْقِ رَبِّكُمْ وَ اشْكُرُوا لَهُ بَلْدَةٌ طَيِّبَةٌ وَ رَبٌّ غَفُورٌ
براى قوم سبأ در محلّ سكونتشان نشانهاى [از قدرت الهى] بود؛ دو باغ [بزرگ با ميوههاى فراوان] از راست و چپ [رودخانهی عظيم و به آنها گفتيم]: از روزى پروردگارتان بخوريد و شكر او را بهجا آوريد، شهرى است پاك و پاكيزه و پروردگارى آمرزنده [و مهربان].
آیه ۱۵ - سوره سبأ
▪️علیّبنابراهیم (رحمة الله علیه):
لَقَدْ کانَ لِسَبَإٍ فِی مَسْکَنِهِمْ آیَةٌ جَنَّتانِ عَنْ یَمِینٍ وَ شِمالٍ، دریایی در یمن بود و حضرت سلیمان (به لشکریان خود دستور داد تا برای او، از آن دریا که آب گوارایی داشت تا سرزمین هند، خلیجی احداث کنند. آنان چنین کردند و بر سر راه آن، سدّ بزرگی از صخره و ساروج درست کردند تا آب در آن پر شده و به سرزمینشان بریزد و برای آن خلیج کانالهایی قرار دادند و هرگاه میخواستند که از راه آن، آب بفرستند، بهاندازهی نیاز خودشان آب را گسیل میداشتند و برای آنان در دوطرف راست و چپ، دو باغ بود که در مسیری که پیمودن آن ده روز طول میکشید، قرار داشت و آن باغ چنان از درختان و گیاهان پوشیده شده بود که اگر کسی از آن عبور میکرد، نور خورشید به او نمیرسید؛ امّا چون آنان مرتکب معصیت شدند و از فرمان پروردگارشان سرکشی نمودند و افراد صالح، آنان را نهی نموده، امّا به حرف آنان گوش نکردند، خداوند، جُرَذ که موش بزرگی بود را بهسوی آن سدّ فرستاد و آن موش، صخرههایی که یک مرد قادر به کندن آن نیست را از جا میکند و آن را پرتاب مینمود. پس چون آن قوم، این صحنه را دیدند، گریختند و سرزمین خود را ترک گفتند. پس آن موش همچنان سنگها را میکند تا آنکه آن سدّ را تخریب نمود و درحالیکه اطلاع نداشتند، سیل آنان را در برگرفت و سرزمینشان را از بین برد و درختان آنان را از جا کند و این همان است که فرمود: لَقَدْ کَانَ لِسَبَإٍ فِی مَسْکَنِهِمْ آیَةٌ جَنَّتَانِ عَن یَمِینٍ وَ شِمَالٍ ... سَیْلَ الْعَرِمِ.
📚بحار الأنوار، ج۱۴، ص۱۴۳
📚تفسیر القمی، ج۲، ص۱۹۹
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
VID_20241215_092108-mc.mp3
27.29M
#شب_شهادت_حضرت_ام_البنین سلام الله علیها
۱۴۰۳/۹/۲۴
▪️برای رشد معنوی و رسیدن به کمالات عالیه باید موانع از بین برود
▪️یکی از مهم ترین دعاها برای از بین رفتن موانع دعای حضرت زهرا سلام الله علیهاست:
"اَللَّهُمَّ فَرِّغْنِي لِمَا خَلَقْتَنِي لَهُ"
▪️حضرت ام البنین سلام الله علیها برای خدمت تام و تمام هیچ مانعی نداشتند
▪️یکی از مهم ترین موانع سلوک قائل شدن به شان های خیالی و کاذب است
▪️حضرت ام البنین سلام الله علیها هیچ شانی برای خود قائل نبودند
▪️وادی دین و کمال وادی عبودیت است
▪️خانم ها و آقایان باید به وظایف عمل کنند و شان های خیالی مانع عبودیت آن ها نشود
▪️اگر کسی بخواهد به طور اتم مورد رضایت امام زمان سلام الله علیه قرار گیرد باید به طور اتم موانع را کنار بزند
▪️یکی از مشکلات بعد از ظهور شان های خیالی و عدم تبعیت از حضرت است
▪️اهل بیت سلام الله علیهم شان های خیالی را می شکستند
🔻حجتالاسلام #شیخ_محمد_توحیدی_اسدآبادی
کانال معرفتی " معارف الشیعه "
@maaref_shiaa
001dba91-d478-49fb-8a7c-a7ceaaca749d-L.mp3
6.69M
#تفسیر_سوره_یاسین | جلسه ششم
سلسله جلسات تفسیر سوره یاسین توسط آیت الله العظمی وحید خراسانی «حفظه الله تعالی»
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
جلسه ششم سلسه جلسات تفسیر سوره یس توسط آیت الله العظمی وحید خراسانی حفظه الله.pdf
331.7K
#متن_تفسیر_سوره_یاسین | جلسه ششم
سلسله جلسات تفسیر سوره یاسین توسط آیت الله العظمی وحید خراسانی «حفظه الله تعالی»
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
#احادیث_فضل_قرآن
🔴 رسول خدا صلیاللهعلیهوآله فرمود:
إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ مَأْدُبَةٌ اللَّهِ تَعَالَى فَتَعَلَّمُوا مِنْ مَأْدُبَةِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مَا اسْتَطَعْتُمْ، فَإِنَّهُ النُّورُ الْمُبِينُ، وَ الشِّفَاءُ النَّافِعُ [فَ] تَعَلَّمُوهُ، فَإِنَّ اللَّهَ تَعَالَى يُشَرِّفُكُمْ بِتَعَلُّمِهِ.
همانا این قرآن ادبستان خدای تعالی است پس یاد بگیرید از ادبستان خدای عزّو جلّ تا آن جا که میتوانید، همانا قرآن نور آشکاری است، و شفای سودمندی است پس یاد بگیرید آن را، همانا خدای تعالی شرافت میدهد شما را به وسیله ی یاد گرفتن آن.
📚التفسير المنسوب إلى الإمام الحسن العسكري عليه السلام، ص: 60
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
#احادیث_فضل_قرآن
#فضیلت_سوره_ملک
#فضیلت_سوره_توحید
#فضیلت_سوره_یس
✅دستور نمازی که جمیع گناهان انسان آمرزیده میشود
🌕امام صادق سلامالله علیه فرموند:
وَ بِسَنَدٍ مُعْتَبَرٍ عَنِ اَلْإِمَامِ جَعْفَرٍ اَلصَّادِقِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ أَنَّ اَللَّهَ سُبْحَانَهُ أَعْطَى هَذِهِ اَلْأُمَّةَ ثَلاَثَةَ أَشْهُرٍ لَمْ يُعْطِهَا اَلْأُمَمَ اَلْأُخْرَى: رَجَبٍ وَ شَعْبَانَ وَ رَمَضَانَ ، وَ أَعْطَى هَذِهِ اَلْأُمَّةَ ثَلاَثَ لَيَالٍ لَمْ يُعْطِهَا اَلْأُمَمَ اَلْأُخْرَى: اَللَّيْلَةِ اَلثَّالِثَةَ عَشْرَةَ وَ اَللَّيْلَةِ اَلرَّابِعَةَ عَشْرَةَ وَ اَللَّيْلَةِ اَلْخَامِسَةَ عَشْرَةَ، وَ أَعْطَى هَذِهِ اَلْأُمَّةَ ثَلاَثَ سُوَرٍ لَمْ يُعْطِ مِثْلَهَا اَلْأُمَمَ اَلْأُخْرَى: سُورَةِ «يس» وَ سُورَةِ «اَلْمُلْكِ» وَ سُورَةِ «قُلْ هُوَ اَللّٰهُ أَحَدٌ» فَمَنْ جَمَعَ بَيْنَ هَذِهِ اَلْفَضَائِلِ اَلثَّلاَثِ فَقَدْ جَمَعَ فَضَائِلَ اَلْأُمَّةِ كُلَّهَا. قَالُوا: كَيْفَ يَجْمَعُ بَيْنَهَا؟ قَالَ: يُصَلِّي فِي اَللَّيْلَةِ اَلثَّالِثَةَ عَشْرَةَ مِنْ كُلِّ شَهْرٍ مِنْ هَذِهِ اَلْأَشْهُرِ رَكْعَتَيْنِ يَقْرَأُ فِي كُلِّ رَكْعَةٍ بَعْدَ اَلْفَاتِحَةَ هَذِهِ اَلسُّوَرَ اَلثَّلاَثَ، وَ يُصَلِّي فِي اَللَّيْلَةِ اَلرَّابِعَةَ عَشْرَةَ مِنْ كُلِّ شَهْرٍ مِنْ هَذِهِ اَلْأَشْهُرِ أَرْبَعَ رَكَعَاتٍ بِسَلاَمَيْنِ، وَ يَقْرَأُ فِي كُلِّ رَكْعَةٍ بَعْدَ اَلْحَمْدِ هَذِهِ اَلسُّوَرَ اَلثَّلاَثَ، وَ يُصَلِّي فِي اَللَّيْلَةِ اَلْخَامِسَةَ عَشْرَةَ سِتَّ رَكَعَاتٍ بِثَلاَثِ تَسْلِيمَاتٍ، وَ يَقْرَأُ فِي كُلِّ رَكْعَةٍ بَعْدَ اَلْحَمْدِ هَذِهِ اَلسُّوَرَ اَلثَّلاَثَ؛ فَيَجْمَعُ جَمِيعَ فَضَائِلِ هَذِهِ اَلْأَشْهُرِ اَلثَّلاَثَةِ وَ تُغْفَرُ جَمِيعُ ذُنُوبِهِ إِلاَّ اَلشِّرْكَ.
و به سند معتبر از حضرت امام جعفر صادق عليه السّلام منقول است كه حق تعالى فضيلت سه ماه را به اين امّت داده است كه به احدى از امّتهاى گذشته نداده است:ماه #رجب و ماه #شعبان و ماه #رمضان؛و سه شب به اين امّت داده است كه به امّتهاى ديگر نداده است:شب #سيزدهم و شب #چهاردهم و شب #پانزدهم؛و سه سوره به اين امّت داده است كه مثل آنها به امّتهاى پيش نداده است: سوره ى #يس و سوره ى #تبارك الّذى بيده الملك و سوره ى #قل_هو_اللّه_احد؛پس هركه جمع كند ميان اين سه فضيلت،جميع فضايل امّت را جمع كرده خواهد بود.پرسيدند كه چگونه جمع كند؟فرمود كه در شب سيزدهم هريك از اين سه ماه دو ركعت نماز بگذارد و درهرركعت بعد از سوره ى حمد اين سه سوره را بخواند و در شب چهاردهم چهار ركعت نماز بگذارد به دو سلام و در هرركعت بعد از حمد اين سه سوره را بخواند و در شب پانزدهم شش ركعت به جا آورد،به سه سلام و در هر ركعت بعد از حمد اين سه سوره را بخواند تا جميع فضيلت اين سه ماه را بيابد و #جميع_گناهانش_آمرزيده_شود به غير از شرك به خدا.
📚زاد المعاد ج ۱، ص ۲۳
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
#احادیث_فضل_قرآن
🌕امام صادق سلام الله علیه فرمودند:
حَدَّثَنِي عَلِيُّ بْنُ اَلْحُسَيْنِ اَلْمُكَتِّبُ قَالَ حَدَّثَنِي مُحَمَّدُ بْنُ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَنْ أَبِيهِ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ جَعْفَرٍ اَلْحِمْيَرِيِّ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ اَلْحَسَنِ بْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ جَمِيلِ بْنِ صَالِحٍ عَنِ اَلْفُضَيْلِ بْنِ يَسَارٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ يَقُولُ: إِنَّ اَلَّذِي يُعَالِجُ اَلْقُرْآنَ لِيَحْفَظَهُ بِمَشَقَّةٍ مِنْهُ وَ قِلَّةِ حِفْظٍ لَهُ أَجْرَانِ وَ قَالَ مَا يَمْنَعُ اَلتَّاجِرَ مِنْكُمُ اَلْمَشْغُولَ فِي سُوقِهِ إِذَا رَجَعَ إِلَى مَنْزِلِهِ أَنْ لاَ يَنَامَ حَتَّى يَقْرَأَ سُورَةً مِنَ اَلْقُرْآنِ فَيُكْتَبَ لَهُ مَكَانَ كُلِّ آيَةٍ يَقْرَؤُهَا عَشْرُ حَسَنَاتٍ وَ يُمْحَى عَنْهُ عَشْرُ سَيِّئَاتٍ .
فضيل بن يسار مىگويد: از امام صادق سلام الله علیه شنيدم كه مىفرمود: كسى كه به دليل كمى حافظهاش به سختى تلاش مىكند تا قرآن را حفظ كند دو پاداش خواهد داشت. و فرمود: چه چيز بازرگانان شما را كه در بازار مشغول تجارتند باز مىدارد از اينكه پس از بازگشت به خانه و قبل از خوابيدن
سوره اى از قرآن بخوانند تا در برابر هرآيهاى كه مىخوانند ده حسنه براى آنان نوشته شود و ده گناه از ايشان محو گردد؟
📚ثواب الأعمال و عقاب الأعمال ج ۱، ص ۱۰۲
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
#تفسیر_روایی
🔴 ادامه روايات ذیل آیه بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحيم
۱۶. پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمود:
إِذَا مَرَّ الْمُؤْمِنُ عَلَی الصِّرَاطِ فَیَقُولُ بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ طُفِیَتْ لَهَبُ النِّیرَانِ وَ تَقُولُ جُزْ یَا مُؤْمِنُ فَإِنَّ نُورَکَ قَدْ أَطْفَأَ لَهَبِی.
اگر مؤمن به هنگام عبور از صراط بگوید: «بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ»، شعلهی آتش فرو نشیند و گوید: «ای مؤمن! بگذر؛ چراکه نور تو شعلهام را خاموش کرد».
📚البرهان في تفسير القرآن، ج ۱، ص ۱۰۰
۱۷. پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمود:
إِذَا قَالَ الْمُعَلِّمُ لِلصَّبِیِّ قُلْ: بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ. فَقَالَ الصَّبِیُ: بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ، کَتَبَ اللَّهُ بَرَاءَهًًْ لِلصَّبِیِ وَ بَرَاءَهًًْ لِأَبَوَیْهِ وَ بَرَاءَهًًْ لِلْمُعَلِّم.
هرگاه معلّم به کودک بگوید: «بگو: بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم». و کودک بگوید: «بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ»، خداوند برائت نامهای برای کودک، برائت نامهای برای پدر و مادرش و برائت نامهای برای معلّمش مینویسید.
📚جامع الأخبار، ج ۱، ص ۴۲
۱۸. پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمود:
مَنْ حَزَنَهُ أَمْرٌ یَتَعَاطَاهُ فَقَالَ: بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ وَ هُوَ مُخْلِصٌ لِلَّهِ وَ یُقْبِلُ بِقَلْبِهِ إِلَیْهِ لَمْ یَنْفَکَّ مِنْ إِحْدَی اثْنَتَیْنِ إِمَّا بُلُوغِ حَاجَتِهِ فِی الدُّنْیَا وَ إِمَّا یُعَدُّ لَهُ عِنْدَ رَبِّهِ وَ یُدَّخَرُ لَهُ لَدَیْهِ وَ مَا عِنْدَ اللَّهِ خَیْرٌ وَ أَبْقَی لِلْمُؤْمِنِینَ.
هرکس را امری که بدان پرداخته غمگین و محزونکند، آنگاه بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ بگوید درحالیکه خالص برای خدا باشد و با جان و دل، به او روی آورد در آن، یکی از دو فایده است: یا رسیدن به نیاز دنیایی اوست! و یا چیزی است که به نزد خدا، برایش مهیّاست وَ مَا عِنْدَ اللهِ خَیْرٌ وَ أَبْقَی؛ و آنچه نزد خداست، برای مؤمنین، بهتر و پایندهتر است.
📚تفسیر الإمام العسکری، ص۲۷
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
#قصه_های_قرآنی
🔻وَ جَعَلْنا بَيْنَهُمْ وَ بَيْنَ الْقُرَى الَّتي بارَكْنا فيها قُرىً ظاهِرَةً وَ قَدَّرْنا فيهَا السَّيْرَ سيرُوا فيها لَيالِيَ وَ أَيَّاماً آمِنينَ
و ميان آنها و شهرهايى كه بركت داده بوديم، آباديهاى آشكارى [بر سر راهشان] قرار داديم و سفر در ميان آنها را بهطور متناسب [با فاصلهی نزديك] مقرّر داشتيم، [و به آنان گفتيم]: شبها و روزها در اين آباديها با ايمنى [كامل] سفر كنيد.
آیه ۱۸ - سوره سبأ
▪️ابوحمزه ثمالی گوید: حسن بصری خدمت حضرت باقر (سلاماللهعلیه) رسیده، گفت: «آمدهام از شما دربارهی کتاب خدا چند سؤال نمایم». حضرت باقر به او فرمود: «مگر تو فقیه اهل بصره نیستی»؟! گفت: «چنین میگویند». فرمود: «آیا در بصره کسی هست که تو از او استفاده کنی»؟ گفت: «نه»! فرمود: «پس تمام اهالی بصره از معلومات تو استفاده میکنند»؟ گفت: «بلی»! فرمود: «سبحان اللَّه! عهدهدار کار بزرگی شدهای، از تو مطلبی را شنیدهام، نمیدانم راست گفتهاند یا دروغ»!؟ پرسید: «چه مطلبی»؟ فرمود: «میگویند؛ تو مدّعی هستی خداوند مردم را آفریده و کارهای آنها را به خودشان واگذارده». حسن بصری ساکت شد. فرمود: «کسی که خدا در کتاب خود به او بگوید تو در امانی، آیا پس از این وعده خوف و وحشتی برای او هست»؟ حسن بصری گفت: «نه»! حضرت باقر فرمود: «اینک من یک آیه از قرآن را برای تو میخوانم، میدانم تو برخلاف واقع آن را تفسیر خواهی کرد، اگر چنین کنی خود و دیگران را به هلاکت انداختهای». پرسید: «کدام آیه»؟ فرمود: «بگو ببینم معنی این آیه چیست؛ وَ جَعَلْنا بَیْنَهُمْ وَ بَیْنَ الْقُرَی الَّتِی بارَکْنا فِیها قُریً ظاهِرَةً وَ قَدَّرْنا فِیهَا السَّیْرَ سِیرُوا فِیها لَیالِیَ وَ أَیَّاماً آمِنِینَ شنیدهام تو به مردم گفتهای آن شهر مکّه است»؟ فرمود: «آیا کسانی که قصد حجّ داشتهاند تاکنون در بین راه مکّه آنها را دزد نزده است و آیا اهل مکّه ترس و وحشت ندارند و اموال آنها را نمیبرند، پس چطور در امان هستند؟ این مثال را خدا در قرآن دربارهی ما فرموده؛ ما آن قریههایی هستیم که خداوند برکت در آنها قرار داده، این است معنی فرمودهی خدا، هرکس اقرار به مقام ما داشته باشد همانطوری که خداوند آنها را امر کرده که به جانب ما رو آورند فرموده: وَ جَعَلْنا بَیْنَهُمْ وَ بَیْنَ الْقُرَی الَّتِی بارَکْنا فِیها یعنی بین آنها و بین شیعیانشان، روستاهایی که پربرکت هستند و روستاهایی نمایان هستند، قرار دادیم و منظور از قُریً ظاهِرَةً؛ پیکها و ناقلین علوم ما به شیعیانمان و دانشمندان شیعه هستند که به شیعیان تعلیم میدهند. و قَدَّرْنا فِیهَا السَّیْرَ؛ که من-ظور از س-یر و حرکت، انتقال علم است [ازما به شیعیانمان] و منظور از لَیالِیَ وَ أَیَّاماً این است که در شبها و روزها از جانب ما علم بهسوی آنها میرسد، علم حلال و حرام و فرایض و احکام زمانیکه از معدن دانش که دستور استفاده از آن داده شده استفاده کنند از شک و گمراهی و افتادن از حرام به حلال ایمن هستند. زیرا علم را از کسانی استفاده نمودهاند که با این استفاده، شایستهی مغفرت و آمرزش میشوند، چون آنها اهل میراث علم از زمان آدم هستند تا زمانیکه به ایشان منتهی شده، نژادی برگزیده که با یکدیگر پیوستهاند، این برگزیدگی به شما نرسیده، بلکه مختصّ به ما است، ما همان نژاد هستیم نه تو و اشخاصی شبیه تو، ای حسن»!
📚الاحتجاج، ج۲، ص۳۲۷
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
هدایت شده از معارف الشیعه
#اطلاعیه
#انتشار_دهید
🔵 طرح خدمت ماهیانه به اموات و دستگیری
آسان از نیازمندان
🔻مَّن ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللّهَ قَرْضًا حَسَنًا فَيُضَاعِفَهُ لَهُ أَضْعَافًا كَثِيرَةً وَاللّهُ يَقْبِضُ وَيَبْسُطُ وَإِلَيْهِ تُرْجَعُونَ
« ۲۴۵/بقره »
كيست كه به خداوند قرضی بدهد ، قرضی نيكو تا خداوند آن را براى او چندين برابر بيافزايد و خداوند(روزى بندگان را) محدود و گسترده مى سازد، و به سوى او بازگردانده مى شويد.
🔶 با لطف خدای متعال و استعانت از وجود مقدس امام زمان « سلام الله علیه » به جهت خدمت به آستان قدس مهدوی « عجل الله تعالی فرجه الشریف » و حمایت از افراد #نیازمند #صندوق_قرض_الحسنه ای تشکیل خواهد شد که مبالغ آن #وقف_در_گردش می باشد و بصورت قرض الحسنه #بنیابت_از_شما_و_امواتتان به مومنین #متدین و #نیازمند اعطاء می گردد و باز پرداخت آن بصورت اقساط می باشد .
✅ شما می توانید با هر توان مالی در این #باقیات_الصالحات مشارکت نموده و ماهیانه مبالغی را هرچند کم ، به این صندوق واریز نمائید .
تا زمانی که این مبلغ در گردش باشد برای شما و امواتتان ثواب دستگیری از تعدادی از نیازمندان نوشته خواهد شد .
شماره کارت :
6063731149073497
شماره شبا :
IR930600522070013554722001
بنام : محمد حسین طوغانی/ بانک مهر ایران
کانال معرفتی " معارف الشیعه "
@maaref_shiaa
a70b3890-dbe6-46d9-b229-a0c7e41ce31a-L.mp3
6.45M
#تفسیر_سوره_یاسین | جلسه هفتم
سلسله جلسات تفسیر سوره یاسین توسط آیت الله العظمی وحید خراسانی «حفظه الله تعالی»
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
جلسه هفتم سلسه جلسات تفسیر سوره یس توسط آیت الله العظمی وحید خراسانی حفظه الله.pdf
282K
#متن_تفسیر_سوره_یاسین | جلسه هفتم
سلسله جلسات تفسیر سوره یاسین توسط آیت الله العظمی وحید خراسانی «حفظه الله تعالی»
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
#احادیث_فضل_قرآن
🔴 رسول خدا صلیاللهعلیهوآله فرمود:
إِنَّ وَالِدَيِ الْقَارِئِ لَيُتَوَّجَانَ بِتَاجِ الْكَرَامَةِ، يُضِيءُ نُورُهُ مِنْ مَسِيرَةِ عَشَرَةِ آلَافِ سَنَةٍ، وَ يُكْسَيَانِ حُلَّةً لَا يَقُومُ لِأَقَلِّ سِلْكٍ مِنْهَا- مِائَةُ أَلْفِ ضِعْفِ مَا فِي الدُّنْيَا، بِمَا يَشْتَمِلُ عَلَيْهِ مِنْ خَيْرَاتِهَا.
ثُمَّ يُعْطَى هَذَا الْقَارِئُ الْمُلْكَ بِيَمِينِهِ فِي كِتَابٍ، وَ الْخُلْدَ بِشِمَالِهِ فِي كِتَابٍ، يَقْرَأُ مِنْ كِتَابِهِ بِيَمِينِهِ: قَدْ جُعِلْتَ مِنْ أَفَاضِلِ مُلُوكِ الْجِنَانِ، وَ مِنْ رُفَقَاءِ [مُحَمَّدٍ] سَيِّدِ الْأَنْبِيَاءِ وَ [عَلِيٍ] خَيْرِ الْأَوْصِيَاءِ، وَ الْأَئِمَّةِ مِنْ بَعْدِهِمَا سَادَةِ الْأَتْقِيَاءِ.
وَ يَقْرَأُ مِنْ كِتَابِهِ بِشِمَالِهِ: قَدْ أَمِنْتَ الزَّوَالَ وَ الِانْتِقَالَ عَنْ هَذَا الْمُلْكِ، وَ أُعِذْتَ مِنَ الْمَوْتِ وَ الْأَسْقَامِ- وَ كُفِيتَ الْأَمْرَاضَ وَ الْأَعْلَالَ، وَ جُنِّبْتَ حَسَدَ الْحَاسِدِينَ، وَ كَيْدَ الْكَائِدِينَ.
ثُمَّ يُقَالُ لَهُ: اقْرَأْ [وَ] ارْقَ، وَ مَنْزِلُكَ عِنْدَ آخِرِ آيَةٍ تَقْرَؤُهَا. فَإِذَا نَظَرَ وَالِدَاهُ إِلَى حِلْيَتَيْهِمَا وَ تَاجَيْهِمَا- قَالا: رَبَّنَا أَنَّى لَنَا هَذَا الشَّرَفُ وَ لَمْ تَبْلُغْهُ أَعْمَالُنَا (فَقَالَ لَهُمَا كِرَامُ مَلَائِكَةِ اللَّهِ [عَنِ اللَّهِ] عَزَّ وَ جَلَّ: هَذَا لَكُمَا لِتَعْلِيمِكُمَا وَلَدَكُمَا الْقُرْآنَ.
همانا بر سر پدر و مادر این قاری تاج کرامت نهاده میشود که نور آن تا راه ده هزار ساله را روشن میکند و به آن دو لباسی پوشانده میشود که با یک نخ آن صد هزار برابر آنچه از خیر دنیا به او رسیده بود برابری نمی کند. سپس به این قاری سند حکومت به دست راست و ابدیت به دست چپش در صحیفه ای داده میشود که در کتاب راستش چنین میخواند: همانا از برترین ملوک بهشت و از همراهان محمد صلی الله علیه وآله سید پیامبران و علی بهترین اوصیا و ائمه بعد از آنها که سید پرهیزکاران هستند قرار داده شدی. و در کتاب چپش چنین میخواند از زوال و انتقال از این سرزمین ایمن شدی و از مرگ و بیماریها پناه یافتی و از امراض و علتها کفایت یافتی و از حسد حاسدین و کید نیرنگ کنندگان به دور شدی. سپس به او گفته میشود: بخوان و بالا برو و جایگاه تو در نزد آخرین آیه ای است که میخوانی. آنگاه وقتی پدر و مادر او به لباسها و تاجهایشان مینگرند میگویند پروردگارا این شرافت از کجا به ما رسیده اعمال ما به این درجه نمی رسد. به آن دو گفته میشود: این اکرام خدای عزوجل به خاطر آن است که به فرزندتان قرآن آموختید.
📚التفسير المنسوب إلى الإمام الحسن العسكري عليه السلام، ص: 61
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
🌹اسعد الله ایامکم یا صاحب الزمان🌹
🌹ولادت با سعادت صدیقه طاهره، دخت نبی اسلام، همسر امیرالمومنین، أم الائمه، حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیهم مبارک.🌹
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
🌷کیستم من فاطمـه محبـوبه جانآفرینـم
🌷جنــۀالاعـلای قــربِ رحمـۀ للعالمینم
🌷لیلۀ القدری که کس غیر از خدا قدرش نداند
🌷معنــی «انا فتحنـــا»ی امیــرالمؤمنینم
🌷مادر پیغمبران از شخص آدم تا محمّد'
🌷بانـوی مـلک خـدا در آسمانها و زمینم
🌷از ازل پیشانـی توحیـد را بـودم ستاره
🌷تا ابـد انگشـتر ختـم رسـالت را نگینم
🌷ذات حق کرده اراده تا که باشد یک حسینش
🌷ور نه ریزد تا صف محشـر، حسین از آستینم
🌷آن جناب مریـم عـذرا و این یکتـا مسیحش
🌷این مـن و ایـن یـازده عیسـای عیسا آفرینم
کانال معارف قرآنی "اَلْقُرْآنُ الْکَریم"
https://eitaa.com/alquran_olkarim
هدایت شده از معارف الشیعه
#اطلاعیه
🔴 صلی الله علیک یا ولی العصر ادرکنا و ارشدنا و لا تهلکنا و ادام الله ایام سرورک
به مناسبت میلاد حضرت صدیقه طاهره
"سلام الله علیها" ان شاءالله #امشب
ساعت ۲۲ در کانال #معارف_الشیعه سخنرانی معارفی بصورت #پخش_زنده_صوتی برگزار
می گردد.
سخنران: حجة الاسلام #شیخ_محمد_حسین_طوغانی
کانال معرفتی " معارف الشیعه "
@maaref_shiaa
هدایت شده از معارف الشیعه
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پخش_زنده
✅ بیان معارف توسط حجتالاسلام #شیخ_محمد_حسین_طوغانی
کانال معرفتی " معارف الشیعه "
@maaref_shiaa