ریچارد داوکینز، زیستشناس تکاملی و نویسنده سرشناس، از هیئت مدیره بنیاد «آزادی از دین» استعفا داد. او دلیل این تصمیم را اعمال یک «دین جدید» به نام «ایدئولوژی تراجنسیتی» از سوی این بنیاد اعلام کرد.
این ماجرا پس از آن رخ داد که بنیاد آزادی از دین، مقالهای با عنوان «زیستشناسی تعصب نیست» نوشته جری کوین را که از دیدگاه زیستشناسی در تعریف جنسیت دفاع میکرد، به دلیل فشارهای اجتماعی و اعتراضات، از وبسایت خود حذف کرد. داوکینز این اقدام را «تسلیم شدن در برابر هیاهوی فرهنگ حذف» توصیف کرد و گفت که این تصمیم نشانهای از هراس و تحمل نکردن نقد علمی است.
پیش از او، دو دانشمند دیگر، جری کوین و استیون پینکر، نیز به دلیل اعتراض به ایدئولوژی تحمیلی بنیاد استعفا داده بودند. آنها بنیاد را متهم کردند که به جای دفاع از آزادی از دین، در حال ترویج یک «دین جدید» با عقاید متعصبانه، ممنوعیتها و برخورد با منتقدان است.
مقالهای که باعث این جنجال شد، ادعا میکرد که تعریف زن بر اساس معیارهای زیستشناختی ناکافی است و هر فردی میتواند خود را زن معرفی کند. در واکنش، جری کوین مقالهای نوشت که از تعریف زیستشناختی زن بر اساس نوع گامت (سلولهای تولیدمثلی) دفاع میکرد، اما بنیاد این مقاله را نیز حذف کرد و بابت «آسیبی» که ایجاد کرده بود، عذرخواهی نمود.
داوکینز این حذف را «اشتباهی ناشی از وحشت و بیاحترامی» به اعضای هیئت مدیره توصیف کرد و با تاسف از عضویت خود در این بنیاد استعفا داد.
◀️ منبع: نقد و بررسی الحاد مدرن
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
به کانال #موسسه_دین_پژوهی_التوحید بپیوندید.
@altawhid
#معرفی_شخصیت
#نبراس
#دانشمندان
پروفسور کلاوس #بیسبارت (Claus Beisbart) به بررسی این موضوع میپردازد که چرا هنوز تعریف دقیقی از « #حیات » ارائه نشده است. او به بررسی تعاریف مختلفی که از حیات در طول تاریخ ارائه شده است، میپردازد و نشان میدهد که هیچ یک از این تعاریف به طور کامل رضایتبخش نیستند.
بیسبارت استدلال میکند که دلیل این امر این است که حیات یک مفهوم پیچیده و چندوجهی است که به راحتی قابل تعریف نیست. او به چند دلیل برای این پیچیدگی اشاره میکند، از جمله:
✅ تنوع اشکال زندگی: موجودات زنده در اشکال و اندازههای مختلفی وجود دارند و هر کدام ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارند.
✅ تعاملات پیچیده: موجودات زنده با محیط خود و با یکدیگر در تعاملات پیچیدهای قرار دارند.
✅ تعریف مرز بین #زنده و #غیرزنده: تعیین اینکه چه چیزی زنده است و چه چیزی نیست، میتواند دشوار باشد.
بیسبارت معتقد است که با وجود این چالشها، تلاش برای تعریف حیات همچنان مهم است. او استدلال میکند که درک عمیقتر از حیات میتواند به ما کمک کند تا جایگاه خود را در جهان درک کنیم و به توسعه فناوریهای جدید و نوآورانه منجر شود.
ادامه مصاحبه را در لینک زیر بخوانید:
https://al-tohid.ir/magazine/2024/12/24/7034/
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
به کانال #موسسه_دین_پژوهی_التوحید بپیوندید.
@altawhid
#مصاحبه
#نبراس
دکتر #اخوان_نبوی با نگاهی عمیق به پدیده #الحاد جدید، ریشههای تاریخی و فلسفی آن را بررسی کرده است. ایشان با تأکید بر اهمیت شناخت مبانی فکری الحاد جدید، راهکارهایی برای مقابله با آن ارائه دادهاند.
دکتر اخوان با تحلیل انتقادی نظریات مطرح شده در الحاد جدید، به ویژه #نظریه_تکامل و بحث #تنظیم_دقیق کیهانی، به نقاط ضعف و تناقضات این نظریات پرداختهاند. وی با استناد به مبانی #فلسفه اسلامی، به ویژه حکمت متعالیه، پاسخهای قانعکنندهای برای شبهات مطرح شده توسط الحاد جدید ارائه دادهاند. از جمله نکات مهمی که در این مصاحبه به آن پرداخته شده است، تفاوت بین نگاه فلسفه اسلامی و فلسفه غرب به خدا و جهان، اهمیت شناخت مبانی فلسفی الحاد جدید و ضرورت ارائه پاسخهای علمی و فلسفی به شبهات مطرح شده است.
ادامه مصاحبه را در لینک زیر بخوانید:
https://al-tohid.ir/magazine/2024/12/24/7032/
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
به کانال #موسسه_دین_پژوهی_التوحید بپیوندید.
@altawhid
🔹 نشست نقد و بررسی کتاب "الحاد جدید"
🔰 گروه منطق فهم دین پژوهشکده حکمت و دین پژوهی پژوهشگاه برگزار میکند:
🎙 با حضور:
دکتر مهدی گلشنی
حجتالاسلام دکتر #حمیدرضا شاکرین (نویسنده کتاب)
✍️ دبیرعلمی: حامد ساجدی
📅 یکشنبه ۲۳ دی ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۰
🏢 قم، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📡 حضور مجازی از طریق:
🌐 skyroom.online/ch/iict/naghd
🔍 مشروح خبر👇
🌐 iict.ac.ir/naghd-elhad
#نشست #نقد_کتاب
◀️ منبع: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
به کانال #موسسه_دین_پژوهی_التوحید بپیوندید.
@altawhid
🔸تحقق یک آینده نگری
همین چند هفته پیش بود که
🇮🇷 رهبر معظم انقلاب فرمودند :
«اگر شما نتوانید لایههای عمیق و متنوّع این فنّاوری هوش مصنوعی را تأمین کنید، فردا اینها یک ایستگاهی مثل آژانس اتمی درست میکنند برای هوش مصنوعی ... که باید اجازه بگیرید که در فلان بخش از هوش مصنوعی استفاده کنید، در فلان بخشِ دیگر حق ندارید استفاده کنید!»
❗️👆حالا عکس پست رو ببینید.
#هوش_مصنوعی
#مفاهیم_هوش_مصنوعی
◀️ منبع: نشریه معارف
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
به کانال #موسسه_دین_پژوهی_التوحید بپیوندید.
@altawhid
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 کلیپ تصویری | صحبت های یک تازه مسلمان درباره انتخاب اسلام
پدرم به من گفت در مورد اسلام و مسلمان شدن به خواهر و برادرت حرفی نمیزنی .
او گفت بین من و اسلام یکی را انتخاب کن و تهدید کرد که اگر دست از مسلمان شدن برنداری تو را ارث و ثروتم محروم می کنم.
◀️ منبع: اخبار کلامی
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
به کانال #موسسه_دین_پژوهی_التوحید بپیوندید.
@altawhid
🔘 آتئیسم و اخلاق
▪️آیا اخلاق نزد آتئیستها معنایی دارد و معیار آنها برای اخلاق چیست؟
▪️آیا الحاد و خداناباوری، انسان را ملزم به اخلاق میکند و چرا باید اخلاقمدار بود؟
▪️آیا ملحدین با اخلاق هستند؟
🔹وقتی در مورد اخلاق در آتئیسم صحبت میکنیم و میگوییم اخلاق در تفکر ناباوری معنایی ندارد، سریع به ما میگویند پس فلان افراد ملحد که انسانهای با اخلاقی هستند را چه میکنید؟
برای اینکه این فهم اشتباه برطرف شود در ابتدا لازم است ما دو موضوع را از همدیگر جدا کنیم و آن هم تفاوت «تفکر» از «پیروان یک تفکر» است. وقتی میگوییم در تفکر خداناباوری (الحاد یا آتئیسم) اخلاق معنایی ندارد، به این معنی نیست که ملحدِ بااخلاق وجود ندارد یا هرکسی که ملحد باشد، بیاخلاق است. نه، هرگز این منظور ما نیست.
همچنین وقتی میگوییم در الحاد و ناباوری، اخلاق معنایی ندارد به این معنی نیست که تفکر آتئیسم به بیاخلاقی یا اخلاقمدار بودن «دستور» میدهد، بلکه منظور این است که در مقابل مسائل اخلاقی، حالتی خنثی دارد و اخلاق در آن بیمعنی است.
🔹حتی اگر به ملحدین میدان بدهیم و کمی کوتاه آمده و بگوییم که مثلا برایمان ثابت کردند که در تفکرشان خوب، خوب است و بد، بد (یعنی دارای معیار اخلاقی هستند)؛ بعد از آن با مشکل بسیار بزرگتری روبرو میشوند و آن هم لزوم پایبندی به این اخلاقیات است! چرا باید پایبند به کار خوب بود و از کار بد دوری کرد؟
چون در این تفکر به وجود قیامت (روز حساب و کتاب) و وجود خالق و قاضی باور ندارند، بااخلاق بودن بیمعنی (بیهدف) است چون در آخر، همه مثل هم هستند و به نیستی و عدم میروند و با مرگ همه چیز تمام میشود.
🔹اخلاق در تفکر آتئیستهای مادهگرا (ماتریالیست) معنایی ندارد چون آنها فقط به ماده باور دارند و معنویات و چیزهای دیگر بیمعنی است. جهان از ماده است و هر آنچه که با علم تجربی یا دنیای مادی قابل درک و اثبات نباشد، وجود خارجی ندارد. مثلا قتل، یک کار غیراخلاقی نیست چون مثلا وقتی چاقویی به شکم انسان زده میشود صرفا یک جامد (چاقویی که از اتمها تشکیل شده) وارد چیزی شده که از پوست و گوشت و خون است و آن هم ماده و از اتمها تشکیل شده است. در این تفکر ماتریالیست، اخلاق وجود خارجی ندارد. مثلا شما یک سنگ را از وسط نصف کنید، آیا کار غیر اخلاقی است؟ خیر
نزد تفکر آتئیسمِ مادیگرا نصف کردن یک انسان هم همینگونه است چون صرفا از ماده ساخته شده و به قول استیون هاوکینگ: «انسان تنها یک پسماندهی شیمیایی در یک سیاره با اندازهی متوسط است»
Interview with Ken Campbell on Reality on the Rocks: Beyond Our Ken (1995)
🔻علی عزت بگوویچ:
"ملحدِ با اخلاق یافت میشود، اما الحادِ اخلاقی وجود ندارد و دلیلش آن است که سرچشمهی اخلاقیاتِ بیدینان هم به دین برمیگردد. دینی که در گذشته بوده ولی بعدها به فراموشی سپرده شده است، اما اثر خود را بر چیزهای پیرامون آنها بر جای گذاشته است... درست است که آفتاب غروب کرده، اما سرچشمهی گرمایی که در دل شب باشد همان آفتاب روز است. به راستی که ما کماکان هم گرمای آن را در اتاق خویش حس میکنیم."
🔸در واقع، اخلاق در تفکر آتئیستی یک ذائقه شخصی است و هر کسی طبق سلیقه و مولفههای دیگری که بر او تاثیر دارند، نوعی اخلاق را برمیگزیند دقیقا مثل انتخاب میوه!
مثلا شخصی سیب دوست دارد و شخصی دیگر موز دوست دارد و شخصی دیگر پرتقال و...
در اینجا هر کسی طبق ذائقه و میل شخصیاش اینها را انتخاب میکند نه طبق یک معیار و برنامه.
در تفکر آتئیستی و خداناباوری هم دقیقا اینگونه است و چون در آن هیچ امر مقدسی (خط قرمز) وجود ندارد و چون هیچ قید و بندی معنا ندارد، پس اخلاق در این تفکر هیچ جایگاهی ندارد و یک توهم است.
آتئیستی که بااخلاق است این ذائقه شخصیاش است وگرنه در تفکر آتئیسم اصلا اخلاق معنایی ندارد چون معیارِ اخلاقی ندارند و هرچیزی هم بعنوان معیار اخلاقی معرفی کنند (مثلا فرض کنید کوتاه آمدیم و توضیحاتشان برای اثبات معیار اخلاقی را پذیرفتیم، اگرچه بازهم تاکید میشود که هیچ معیار اخلاقی ثابتی نزد آنها وجود ندارد)، معضل بزرگتر این است که پایبند بودن به آن معیار، بیمعنی است و هرگاه بتوان از پیامدهای زیرپا گذاشتن آن معیار و بیاخلاق بودن در امان بود (مثل ترس از مجازاتهایی که برای بعضی بیاخلاقیها گذاشتهاند، یا ترس از طرد شدن از سوی افراد جامعه و سرزنش شدن و...) بااخلاق بودن و نبودن (پایبندی به آن معیار اخلاقی) هیچ فرقی با هم نخواهد داشت.
اخلاق فقط زمانی «معنا» دارد که انسان به خدا و صفات خدا، قیامت (بازخواست) و جاودانگی ایمان داشته باشد.
ادامه دارد...
◀️ منبع: کانال نقد الحاد
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
به کانال #موسسه_دین_پژوهی_التوحید بپیوندید.
@altawhid
#اخلاق_آتئیستی_2
[البته توجه شود که انسان بصورت فطری بسیاری از مسائل اخلاقی را «تشخیص» میدهد چون خداوند در خلقت انسان، قدرت شناخت اخلاق کلی را قرار داده است:
فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا
پس به او پليدكارى و پرهيزگارىاش (شر و خیر) را الهام کرد. (الشمس/٨)
اما این فطرت با توجه به شرایط جامعه، نوع تربیت خانواده، ذائقه و میل شخصی و... منحرف میشود و همینگونه سالم باقی نمیماند]
🔹مطلب دیگر این است وقتی که میگوییم در آتئیسم، اخلاق معنایی ندارد بعضیها سریع میگویند خب فلان مسلمانها هم بیاخلاق هستند!
🔻اولا. این ربطی به موضوع ندارد! بد بودن دیگران، بیمعنا بودن اخلاق نزد آتئیستها را توجیه نمیکند و این مغالطه است! (سوال: چرا آن ده کودک را کشتی؟ پاسخ: من کار زیاد بدی انجام ندادهام چون هیتلر عامل مرگ چند میلیون انسان بود!)
🔻ثانیا. در اینجا «دین اسلام» با «پیروان دین اسلام» باید از هم تفکیک شوند. وقتی مسلمانی دزدی یا فحاشی میکند درحالی که دین اسلام از آن نهی کرده است در اینجا شخص متهم است چون دینش یا تفکرش، از آن نهی کرده است اما او مخالف آن عمل کرده و میتوان او را سرزنش کرد که از اصول فکری و معیار اخلاقیاش، منحرف شده است.
🔸اما چون در تفکر آتئیسم ،اخلاق معنایی ندارد و معیار اخلاقی ندارند رابطه جنسی با محارم (مثل مادر و خواهر و پدر و برادر و فرزند) بیاخلاقی نیست. دروغ گفتن، بیاخلاقی نیست. تجاوز به زنان، کشتن انسان و آدمخواری و هر کار دیگری که بگویید، بیاخلاقی نیست. شخص آتئیست با انجام این کار از اصول فکریاش منحرف نشده و نمیتوان او را سرزنش کرد چون تفکرش این موارد را خوب یا بد نمیداند بلکه طبق ذائقه و سلیقه شخصی است و عدهای از آتئیستها طبق ذائقهشان آن را انجام میدهند و عدهای دیگر طبق ذائقهشان به آن علاقهای ندارند. (هیچ کسی هم نمیتواند در تفکر آتئیسم، حدود اخلاقی را تعیین کند و فقط نظر شخصی خودش است چون آتئیسم، مرجع و منبعی ندارد و دقیقا مشکل کار اینجاست که چیزی در آن مقدس نیست و قید و بندی برای آن وجود ندارد و هرکسی ادعای قیدوبندهای مطلق را کند، نظر شخصی خودش است و نمیتواند آتئیستهای دیگر را ملزم به باور و پایبندی به آن کند چون او مرجع و منبع نیست)
🔹دقت کنید که ما هرگز نمیگوییم یک آتئیست با مادر یا خواهر یا فرزند خود رابطه جنسی برقرار میکند یا همسرش را در اختیار دیگران قرار میدهد یا آدمخواری میکند یا به کودکان دو سه ساله تجاوز میکند (این ادعاها تهمت زدن به یک شخص ملحد است) بلکه میگوییم اگر این کار را هم انجام دهد در نزد عقیده آتئیستی مشکلی ندارد و هیچ کسی نمیتواند بنابر تفکر الحادی و آتئیستی چنین کارهایی را محکوم و رد کند چون خوب و بد و معیار اخلاقی در دنیای مادی، معنایی ندارد و همه چیز فقط ماده است ولاغیر.
اگر به مرد مسلمانی گفته شود چرا چهار زن نمیگیرد، به او توهین نشده بلکه میتواند توضیح دهد که بنابر میل شخصی یا عدم توانایی در رعایت موارد مربوط به چندهمسری (مثل رعایت عدالت، سرپرستیکردن آنها و تامین نفقه) این کار را نمیکند و اگر چهار زن هم بگیرد طبق تفکرش اشکالی ندارد چون در اسلام، چندهمسری مجاز است.
وقتی ما میگوییم آتئیست میتواند با مادر و دختر و سایر محارم رابطه جنسی داشته باشد یا تجاوز و آدمخواری کند و...، به او توهین نکردهایم بلکه میگوییم این کار در تفکر آتئیستی مجاز است و اگر کسی آن را انجام نمیدهد، بخاطر میل شخصی یا مسائل دیگر است وگرنه در تفکر آتئیستی این موارد هیچ اشکالی ندارد.
🔻برای مثال جفری دامر (jeffrey dahmer) قاتل سریالی ١۵ مرد جوان که بعد از کشتن آنها، به جنازهشان تجاوز کرده و سپس با تکهتکه کردن بدنشان، آنها را میخورد در دادگاه گفت: «من همیشه باور داشتم که دروغِ «تکامل» حقیقت است. و ما همه از گل و لجن آمدهایم و زمانی که میمیریم، همه چیز تمام میشود. اگر شخصی به خدا اعتقاد نداشته باشد، برایش چه اهمیتی دارد که چه کاری خوب و چه کاری بد است؟»
🔹حال که ثابت شد نزد تفکر آتئیسم (الحاد) اخلاق معنایی ندارد، در تمام شبهاتی که ملحدین پیرامون مسائل اخلاقی در مورد قرآن و اسلام و پیامبر مطرح میکنند [مانند قتل مرتد، سنگسار زناکار محصن، محرم نبودن پسر خوانده، وجود کنیز و بردهداری، وجود عذاب جهنم و نبود رحم برای کافران و...] در همان ابتدا ما توپ را به زمین آنها میاندازیم و میگوییم: شما قبل از ایراد گرفتن از احکام شرعی و آیات قرآن و احادیث که پیرامون مسائل اخلاقی است ابتدا برایمان ثابت کنید که نزد تفکر شما، اخلاق معنایی دارد و معیار اخلاقی که دارید را به ما معرفی کنید و ثابت کنید که آیا تفکر شما میتواند انسان را ملزم به اخلاقمدار بودن کند یا نه؟
ادامه دارد...
◀️ منبع: کانال نقد الحاد
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
به کانال #موسسه_دین_پژوهی_التوحید بپیوندید.
@altawhid
ا ﷽ ا
⚜️⚜️⚜️اطلاعیه ثبت نام دوره⚜️⚜️⚜️
⚜️⚜️موسسه آموزش عالی حوزوی خاتم النبیین صلی الله علیه و آله⚜️⚜️
تحت اشراف مرجع عالیقدر آیت الله العظمی وحید خراسانی حفظه الله
♦️برای نخستین بار ثبتنامدورهبلندمدت :
✅سطح ۴ رشته نقد الحاد
✳️«گرایش نقد الحاد مبتنی بر زیست شناسی»
🔸🔸شرائط🔸🔸
✅دارای مدرک سطح ۳
✅حداقل دارای دیپلم در تحصیلات کلاسیک
✅اولویت با فارغ التحصیلان سطح ۳ یا ارشد یکی از رشته های فلسفه یا کلام یا زیست شناسی
✅قبولی در آزمون کتبی و مصاحبه
❇️❇️مزایا❇️❇️
1️⃣اعطای مدرک تخصصی سطح۴ حوزه
2️⃣اولویت همکاری در برنامه های فرهنگی-تبلیغی و آموزشی
3️⃣حمایت از پایان نامه ها و طرح های پژوهشی متناسب با رشته
4️⃣پرداخت کمک هزینه تحصیلی مناسب
جهت اطلاعات بیشتر با شماره زیر ساعت ۱۵ الی ۲۰ تماس حاصل فرمایید:
☎️02537121418
❇️آدرس:قم،خیابان شهداء(صفائیه)کوچه ۳۷،مدرسه باقرالعلوم علیه السلام،معاونت آموزش
🟡لینک ثبت نام:
🌐https://survey.porsline.ir/s/khulJ1Su
⏳مهلت ثبت نام: ۸ بهمن ۱۴۰۳
🖇زمان و منابع آزمون کتبی و مصاحبه اعلام خواهد شد.
◀️ منبع: موسسه خاتم النبیین
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
به کانال #موسسه_دین_پژوهی_التوحید بپیوندید.
@altawhid
📘کتاب: خداشناسی - برگرفته از کتاب مبانی اندیشه 2 - ویژه نوجوانان
◀️ نویسنده: حامد شاد
خداباوری جزو کهنترین اندیشههای بشر است که با وجود قدمت کم نظیرش همچنان تازه و پرجاذبه است. این اندیشه در طول تاریخ همواره گروهی از انسان ها را با عناوینی مثل «مؤمن» و «دین دار» گرد هم جمع کرده است، چنان که همیشه عده ای نیز با آن مخالف و در ستیز بودهاند.
به راستی خدا افسانه است یا حقیقت؟ اگر حقیقت است، آیا به همان اندازه شگفت انگیز و متفاوت است که خداباوران توصیف میکنند؟ یا اینکه گفتههای آنان آمیخته با مبالغه و افسانه سازی است؟ یا شاید او از آنچه میگویند نیز والاتر و برتر است و توصیفهای رایج همچون تصویر خورشیدی است که کودکان از خورشید واقعی میشناسند و نقاشی میکنند؟
«عقلانیت اسلامی» با بهره گیری از دلایل محکم عقلی،دقیقترین، ژرفترین، و اطمینان بخش ترین روش برای شناخت اسلام و دستیابی به گوهرهای معارف الهی است.
مجموعه کتب «آموزه های بنیادین اسلام» با بهره گیری از آثار اندیشمندان و متفکران بزرگ معاصر، حاصل پژوهشهای عمیق در این معارف را به صورتی روان و قابل فهم در اختیار جوینگان حقیقت قرار میدهد.
این مجموعه جهت تدریس برای عموم علاقه مندان در شش محور ذیل تدوین شده است:
«معرفت شناسی»
«خداشناسی»
«انسان شناسی»
«فلسفه اخلاق»
«فلسفه حقوق»
و«فلسفه سیاست».
📘لینک خرید آنلاین کتاب📘
◀️ منبع: موسسه امام خمینی
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
به کانال #موسسه_دین_پژوهی_التوحید بپیوندید.
@altawhid
💠 دوره آشنایی و نقد #الحاد_جدید
به همت دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه آزاد اسلامی قم، دفتر هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاه و همکاری ریاست محترم و معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی قم، چهارمین دوره ضیافت اندیشه اساتید هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی قم با حضور ۵۰ نفر از اساتید عضو هیئت دانشگاهو خانواده های ایشان، با موضوع "الحاد مدرن و دین در دنیای مدرن" از ۲ لغایت ۵ بهمن ماه در مشهد مقدس برگزار شد.
#نهاد_رهبری
#دانشگاه_آزاد_اسلامی_قم
#ضیافت_اندیشه
#اساتید_هیئت_علمی
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
◀️ منبع: کانال اطلاع رسانی نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی قم
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
به کانال #موسسه_دین_پژوهی_التوحید بپیوندید.
@altawhid
💠 درآمدی به #الحاد_جدید (۱)
👈الحاد جدید (new atheism) از کی به وجود اومد؟
تاثیری که حادثه ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ تو آمریکا گذاشته خیلی خیلی بیشتر از اون چیزیه که فکرش رو میکنیم.
می دونید که از اون زمان یک موج شدید " #اسلام_ستیزی" و "اسلام هراسی" ایجاد شد که هنوزم اثراتش باقیه.
اما علاوه بر این، حادثه ۱۱ سپتامبر باعث تولد یک موج بزرگتری از دین ستیزی و خداستیزی هم شد که همه بدبختیهای بشر رو از دین میدونست، حالا چه اسلام، چه مسیحیت و چه هر دین دیگهای!
👈این موج بزرگتر اسمش شد "آتئیسم جدید". 🌊
خب آدمهایی که خدا رو قبول ندارن همیشه بودند اما این الحاد جدید چندتا ویژگی مهم داره که اون رو از مُلحِدهای قبلی متمایز میکنه:
1⃣ یکی از ویژگی هاش اینه که به شدت معتقد به کار فرهنگی و تبلیغی در جهت الحاده.
اکتفا به این نمیکنه که حالا تو یه کتاب تخصصی به یه حرف خداباوران اشکال بگیره. کتابهای جذاب برای عموم مردم مینویسه، شخصیت رسانه ای درست میکنه و هزار ترفند تبلیغی دیگه.
برای همینه که این موج آتئیسم خیلی خطرناک تر از قبلی هاست و باید جدی گرفته بشه.
ویژگی دوم این موج اینه که... (بقیه اش باشه برای فردا😁)
پ ن:
معنای واژه اِلحاد:
ازدین برگشتن، انکار خدا، کفر و بیدینی
۱ - ( مصدر ) از دین برگشتن، ملحد شدن
۲ - ( اسم ) بیدینی، بدکیشی .
#الحاد_جدید
#نقد_آتئیسم
#سطح_عمومی
#متن
◀️ منبع: کانال رادیو سایه بان
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
به کانال #موسسه_دین_پژوهی_التوحید بپیوندید.
@altawhid