•┈••✾•🍃 ﷽ 🍃•✾••┈•
# موعود ادیان
تعداد راويان حديث ثقلين
نكتۀ سوّم: اگر قبول كنيم كه حديث «خلفايى اثنا عشر» در كتابها و
نوشته هاى شيعيان در قرن هاى دوم و سوم مورد توجه شيعيان در رابطه با انطباق آن با دوازده امام اماميه قرار نگرفته است، همين امر خود بهترين دليل بر آن است كه شيعيان در نقل و ضبط و انتشار آن در سطح عموم نقش چندانى نداشته است، بلكه عامل حفظ و انتشار آن عالمان اهل سنّت و طرفداران خلفا بوده اند. پس اتهام جعل اين حديث توسط عالمان شيعه در قرن چهارم كه از بعضى نوشته هاى مخالفين استفاده مى شود به دور از واقعيت و حقيقت مى باشد.
و با فرض قبول اين ادعا كه در قرن هاى دوم و سوم از طرف شيعيان، به اين حديث توجه خاصى در رابطه با انطباق آن با دوازده امام نشده است، دو چيز را مى توان به عنوان علت ذكر نمود:
۱-سوء استفاده اى كه-بنابر نظر بعضى معاصرين [۱] -توسط طرفداران خلفاى بنى اميه امثال هشام بن عبد الملك از آن حديث به نفع خود مى كردند و خلفاى اثناعشر را منطبق بر آنان مى نمودند. بديهى است در چنين جوّى شيعيان، حديث مذكور را يك حديث ضد شيعى تلقى نموده و آن را مورد اعراض قرار بدهند، هرچند بعدا روشن شود كه اين حديث نه فقط ضدّ شيعه نبوده، بلكه كاملا در راستاى مذهب شيعه صادر شده، منتها به خاطر سوء استفادۀ دستگاه هاى تبليغاتى خلفا از آن، مورد بى توجهى شيعيان قرار گرفته است.
۲-جدايى بين شيعه و اهل سنّت و حساسيت آنان نسبت به عقايد و افكار مذهبى يكديگر است. اين جدايى هرچند از زمان حضرت على عَلَيْهِ السَّلاَمُ شروع شد ولى در طول زمان نمود يافت و هرچه از صدر اسلام
فاصله گرفته مى شد اين جدايى و حساسيت بيشتر مى شد. بنابراين علاوه بر سوء استفادۀ سياسى از اين حديث، فاصله و حساسيت موجود بين شيعه و سنى نيز بدون تأثير در عدم انتشار اين حديث در بين عامۀ شيعيان نبود.
از طرف ديگر مى توان گفت با سخت گيرىها و تضييقاتى كه در دوران خلفاى بنى اميه و بنى عباس نسبت به شيعه و نشر معارف و روايات مربوط به آنها اعمال مى شد، به خصوص آنچه به موضوع مهم امامت و خلافت به حق رسول اللّه صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ و سَلَّم مربوط است، طبيعى است كه اين گونه روايات در محاق قرار گيرد و در سطح عمومى شيعيان مطرح نشود و جز آنچه به عنوان اصول اربعمأة-كه جزو اسناد و مستندات كافى مى باشد و به زمان حضرات صادقين عليهما السّلام مى رسد-چيز ديگرى در دست نباشد.
ادامه دارد ...
◽️کانال ما در ایتا
⊰ • ⃟♥️྅ @Alyasin278 ⊰ • ⃟♥️྅
در قید غمم، خاطرِ آزاد کجایی؟
تنگ است دلم، قوّت فریاد کجایی؟
کو هم نفسی، تا نفسی شاد برآرم؟
ای آن که نرفتی دمی از یاد کجایی؟
◽️کانال ما در ایتا
⊰ • ⃟♥️྅ @Alyasin278 ⊰ • ⃟♥️྅
مداحی آنلاین - چه غم اگر که نگاه همه جوابم کرد - کریمی.mp3
3.95M
# کلیپ - صوتی
چه غم اگر که نگاه همه جوابم کرد
نگاه مادرت امسال هم حسابم کردم
محمود کریمی
◽️کانال ما در ایتا
⊰ • ⃟♥️྅ @Alyasin278 ⊰ • ⃟♥️྅
---- ◦ • ○ 🌿 ﷽ 🌿 ○ • ◦ ----
#روابط-بین-اسلام-مسیحیت-گذشته-حال- آینده
فصل دوم: پيشینۀ تاريخي
مسيحيت قبل از اسلام
تلاش اسكندر كبير (۳۵۶-۳۲۳ ق. م. ) جهت انضمام و ادغام خاورميانه به امپراتوري وسيع خود از طريق تحميل فرهنگ يوناني به ساكنان خاورميانه زمينه ساز كشمكش و درگيري بين اسلام و مسيحيت به هنگام ظهورشان در سدههاي بعدي شد. جريان از آنجايي آغاز شد كه اسكندر سپاه ايران را در سال ۳۲۴ ق. م. شکست داد و در پيشروي خود به سوي شرق همۀ موانع را از سر راه خود برداشت، به نحوی که هنگام مرگ وی در سال۳۲۳ ق. م. آسياي صغير، سوريه، فلسطين، مصر، بين النهرين، ايران و هند تا رود سند را تحت تصرف امپراتوري خود درآورده بود. بعد از مرگ اسكندر فرماندهان ارتش براي گسترش مرزهاي امپراتوري تلاش كردند ولي ديري نپاييد كه از هم جدا شده و هر كدام قسمتي از امپراتوري را تحت كنترل خود درآوردند و خاورميانه نيز دستخوش يك قرن بي نظمي سياسي آن دوره و شاهد جنگهاي مداوم و بسياري گرديد.
با اين همه، اين دوره اوج شكوفايي تمدن يوناني بود كه تا دو قرن بعد ادامه يافت و با خودكشي كلئوپاترا [۱]
در سال ۳۰ ق. م. آخرين بقاياي دوران حاكميت تفكر بطلميوسي از ميان رفت.
بعد از مرگ كلئوپاترا، خاورميانه به ايالتهای شرقي امپراتوري روم تبديل شد و سياست اسكندر در تحميل فرهنگ يوناني ادامه يافت. با آغاز گسترش مسيحيت در قرن دوم در منطقۀ خاورميانه اين سياست شتاب بيشتري گرفت. از آنجايی که كليساي امپراتوري روم شرقی با فرهنگ يوناني همدست شد، گسترش مسيحيت تقريباً انحصاراً در ايالات و شهرهاي امپراتوری روم كه به فرهنگ و زبان يوناني گراييده بودند به وقوع پيوست. به اين ترتيب، مسيحيت به منزلۀ دين شهری که منحصراً زبان يونانی را استفاده ميکرد صرفاً بر طبقۀ بالای جامعۀ یونانی تأثير میگذاشت و موفق به برقراري رابطه ای حيات بخش با زبانها و شيوههای زندگی فرهنگ بومي باستاني مردمان ساكن در آن مناطق نشد. به عبارت ديگر بيشتر ساكنان ايالات شرقي امپراتوري روم به دور از فرهنگ يوناني و در نتيجه در حوزۀ دينی به دور از مسيحيت به حيات خود ادامه دادند.
از اين مهم تر، در حالی كه مسيحيت به طبقات مرفه و بالاي يوناني عرضه گرديد و با اقبال عمومي مواجه شد، طبقات ديگر اجتماعي تلاش کردند که تلفيق و ترکيبی از فرهنگ شرقي، يوناني مآبی و مسيحيت به وجود آورند. اين تلاشها به تدوين سؤال بر انگيز آموزه هایی مسيحی منجر گرديد که پيرامون تجسم و تثليث دور ميزدند و از مهمترين آنها ميتوان آريانيسم [۱] و
آيين نسطوري [۲]
و مانوفيستيسم [۳] را نام برد.
◽️کانال ما در ایتا
⊰ • ⃟♥️྅ @Alyasin278 ⊰ • ⃟♥️྅
امام علی عليه السلام :
الكمالُ في ثلاثٍ : الصَّبرُ علَى النَّوائبِ ، و التَّورُّعُ في المَطالِبِ ، و إسعافُ الطّالِبِ .
امام على عليه السلام :
كمال در سه چيز است: شكيبايى در برابر مصائب، پارسايى در خواهشها و خواستها و كمك كردن به كمك خواه.
◽️کانال ما در ایتا
⊰ • ⃟♥️྅ @Alyasin278 ⊰ • ⃟♥️྅
10.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
# کلیپ - تصویری
ماجرای برخورد یک روحانی با زنی بدکاره
آیت الله استاد فاطمی نیا
◽️کانال ما در ایتا
⊰ • ⃟♥️྅ @Alyasin278 ⊰ • ⃟♥️྅
اعمالقبلازخواب☝️🏻🌸
شبٺون منور به نگاه مادر ساداٺ..🍃
التماسدعا✋🏻
◽️کانال ما در ایتا
⊰ • ⃟♥️྅ @Alyasin278 ⊰ • ⃟♥️྅
〰 🌺✶﷽✶🌺 〰
# آخرین - سفیر - آسمانی
بخش دوم: دلايل نقلي بر ضرورت وجود حجت در هر زمان
درس ۶۷: چشم بگشا و ببین تکرار را
تکرار تاريخ؛ واژهای آشنا و مفهومی است که همگان تجربه کرده اند. اندکی مطالعه تاریخی میخواهد برای شناخت دیروز و چشمی گشوده برای دیدن امروز؛ همینها کافی است تا راه را از چاه بازشناسی تا درون چاه نیفتی. آزموده را آزمودن خطاست؛ این را همگان میدانند، ولی چرا باز هم گرفتار تکرار مکرر میشوند؟
«لَتَرْكَبُنَّ طَبَقاً عَنْ طَبَقٍ» [۱]
سلمان فارسی سه روز پس از وفات رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم خطبه ای خواند و گفت:
امّا ای قوم شما همان سنت بنی اسرائیل در هنگام غیبت موسی علیه السلام
را که با سحر سامری گوساله پر ست شدند، در پیش گرفتید. شما در خطا افتاده، حق را رها کردید. میدانید ولی خود را به نادانی میزنید.
آری به خدا قسم که شما «لَتَرْكَبُنَّ طَبَقاً عَنْ طَبَقٍ»یعنی مو به مو همان سنّت بنی اسرائیل را نعل به نعل و تیربه تیر برداشتید. به آن خدایی که جان سلمان به دست اوست، اگر شما علی بن ابی طالب علیه السلام را آنگونه که خدای تبارک و تعالی ولی آفریدگان گردانیده، ولی خود میگرفتید، به راستی از نعمتهای آسمانی و زمینی فراوانی بهره میگرفتید و اگر پرندگان هوا و ماهیان دریا را میخواندید، نزد شما میآمدند. [۱]
از ابو عبیدہ نقل است که این آیه در خصوص ارتکاب سنتهای پیشینیان توسط این امت نازل شده است. [۲]
از ابوسعید نقل است که پیامبر خدا صلی الله علیه وآله وسلم فرمود: به راستی، از شیوه آنان که پیش از شما بودند، وجب به وجب و ذراع به ذراع پیروی میکنید، تا آنجا که اگر در سوراخ سوسماری در آمده اند، دنبال آنان میروید. [۳]
چند نکته
هر پیشامدی در بنی اسرائیل موبه مو در امت پیامبر نیز روی میدهد.
اوصیاء حضرت خاتم الأنبياء صلی الله علیه وآله وسلم به تعداد نقباء حضرت موسی ۱۲ نفرند.
حضرت موسی برای اینکه به دست فرعونیان کشته نشود، پنهانی به
دنیا آمد، سالها غائب شد و بعد به سوی بنی اسرائیل بازگشت؛ در این امت هم امام مهدی پنهانی به دنیا آمده، پنهانی زندگی میکند و در آخرالزمان ظهور مینماید.
امام صادق علیه السلام فرمود:
برای قائم ما غیبتی است که مدت آن به طول میانجامد، گفتم: ای فرزند رسول خدا، از برای چیست؟ فرمود: زیرا خدای تعالی میخواهد در او سنتهای پیامبران علیهم السلام را در غیبت هایشان جاری کند و ای شیرا گریزی نیست که مدت غیبتها به سرآید، خدای تعالی فرمود: «لَتَرْكَبُنَّ طَبَقاً عَنْ طَبَقٍ»، یعنی: سنتهای پیشینیان در شما جاری است. [۱]
پژوهش و خودآزمایی
چند نمونه از رخدادهایی را که در امت حضرت خاتم الأنبياء، مشابه بنی اسرائیل، رخ داده، بیان کنید.
چه شباهتهایی میان ظهور حضرت موسی با ظهور امام مهدی علیه السلام وجود دارد؟
ادامه دارد ...
◽️کانال ما در ایتا
⊰ • ⃟♥️྅ @Alyasin278 ⊰ • ⃟♥️྅
بیا که با تو بگویم غم ملالت دل
چرا که بی تو ندارم مجال گفت و شنید
بهای وصل تو گر جان بود خریدارم
که جنس خوب مُبصّر به هر چه دید خرید
اللهم عجل لولیک الفرج
◽️کانال ما در ایتا
⊰ • ⃟♥️྅ @Alyasin278 ⊰ • ⃟♥️྅