8_Nokate_Monajate_Shabanye_D_145151 (1).mp3
23.22M
✨📖✨مناجات شعبانیه
🔸 نکاتی از مناجات شعبانیه
📗 بخشی از کتاب جهاد اکبر
📗 جهاد اکبر امام خمینی(ره)
✍ نویسنده: امام روح الله خمینی
🌕 در این ماه شعبان با مناجات شعبانیه که از اول تا آخر این ماه دستور خواندن آن وارد شده خدای تبارک و تعالی را هیچ مناجات کردید؟
✨📖✨ و از مضامین عالی و آموزنده آن در ایمان و معرفت بیشتر نسبت به مقام ربوبیت استفاده نمودید؟
🎙 گوینده: عباس سلیمی
🔰 تولید شده در مؤسسه معارف اسلامی امام رضا علیه السلام
🕰 زمان: ۲۴:۱۰
#کتاب_صوتی
#مناجات_شعبانیه
#حضرت_امام_خمینی_ره
📚📚📚 کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib
Part07_علی از زبان علی.mp3
12.05M
📗 علی از زبان علی علیه السلام
✍ حجه الاسلام محمد محمدیان
📖 کتاب گویا
📖🎙بخش هشتم
🕰 زمان: ۳۳:۲۸
🔸ارتحال پیامبر اکرم ص
🔸تفسیر خیرالبریه و شرالبریه
🔸غسل و کفن و خاکسپاری پیامبر بدست علی علیه السلام
🔸 گرداوری قرآن پس از وفات پیامبر(ص)
🔸دوران خلفا
🔸تغییر مسیر خلافت
🔸ماجرای لشکر اسامه
🔸ماجرای غصب خلافت
#کتاب_گویا
#علی_از_زبان_علی
#امیر_المومنین_ع
#بخش_هشتم
📚📚📚 کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib
🔰 رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت امام خامنه ای مدظله العالی
📗 من موافقم که از «فردوسی» تجلیل شود، شاهنامه تحلیل شود و حکمت فردوسی استخراج گردد تا همه بدانند که این حکمت، اسلامی است یا غیراسلامی. این بزرگداشتی هم که برگزار شد، اصلا به دستور و خواست من بود؛ منتها چون اواخر ریاست جمهوریام بود، به آقای مهندس «حجت» گفتم که دنبال نمایید
🔸و فردوسی را بزرگ کنید. فردوسی باید هم بزرگ شود. فردوسی در قله است. امیدواریم کمکاری - که دوستان اشاره کردند - گریبان ما را نگیرد تا حکمت فردوسی را بیان کنیم. ما هستیم که اسم او را «حکیم ابوالقاسم فردوسی» گذاشتیم؛ دشمنان دین که این اسم را نگذاشتهاند. خوب؛ این حکیم چه کسی است و حکمت او چیست؟ آیا حکمت زردشتی است، حکمت بیدینی است، حکمت پادشاهی است یا حکمت اسلامی؟ این را میشود در آورد.
📗 اگر کسی به شاهنامه نگاه کند، خواهد دید که یک جریان گاهی باریک و پنهان و گاهی وسیع، از روح توحید، توکل، اعتماد به خدا و اعتماد به حق و مجاهدت در راه حق در سرتاسر شاهنامه جاری است. این را میشود استخراج کرد، دید و فهمید. مخصوصا بعضی از شخصیتهای شاهنامه خیلی برجسته هستند که اینها را باید شناخت و استخراج کرد.
🔸من یک وقت گفتم که «اسفندیار» مثل این بچه حزباللهی های امروز خود ماست!
📗 در فرهنگ شاهنامه یک حزباللهی غیور دینخواه مبارز وجود دارد. بله؛ این کارها را شما بکنید تا دیگران نکنند. شما که نکردید، دیگران میکنند.
🔰بیانات در دیدار جمعی از اعضای انجمن قلم ۱۳۸۱/۱۱/۸
#شاهنامه
#حکیم_ابوالقاسم_فردوسی
#حضرت_امام_خامنهای
📚📚📚 کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib
3928-fa-shahname-ferdosi.pdf
15.51M
📗 شاهنامه فردوسی
✍ ابوالقاسم فردوسی
📚 ناشر: نسخه خطی
🔸 فایل pdf
📖 تعداد صفحات: ۳۶۶۷
#شاهنامه
#حکیم_ابوالقاسم_فردوسی
#حضرت_امام_خامنهای
📚📚📚 کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib
📗 معرفی کتاب من لا یحضره الفقیه
📖 کتاب من لا یحضره الفقیه را معرفی کنید؟
✍ پاسخ تفصیلی:
📗کتاب من لا یحضره الفقیه که یکی از مهمترین منابع و جوامع حدیثی شیعه و دومین کتاب جامع از کتب اربعه است.
✍ این کتاب توسط ابو جعفر محمدبن علی بن حسین بن موسی بن بابویه قمی معروف به شیخ صدوق (۳۰۶ ق ـ ۳۸۱ ق) تألیف و تصنیف شده است.
🔸 شیخ صدوق که از برجسته ترین محدثان و دانشمندان جهان اسلام در قرن چهارم بود، این کتاب را به درخواست و سفارش استادش ابو عبدالله محمد بن حسن علوی معروف به نُعمه در بلخ و متأثر از سبک و روش کتاب من لا یحضره الطبیب زکریای رازی نوشته است تا اگر کسی به فقیه و دانشمند مسائل شرعی دسترسی نداشت با وجود این کتاب که کتابی جامع و کامل در باب مسائل و احکام شریعت اسلام است بی نیاز باشد.
🔸 محمد بن حسن علوی که یار شفیق شیخ صدوق بود، هم استاد وی به شمار می رفت و هم شاگردش وی کتاب من لا یحضره الفقیه را در سال (۳۷۲ ق) از محضر شیخ استماع کرده و روایت نموده است.
📗شیخ صدوق این کتاب را تماماً مبتنی بر اصول اربعمائة منابع چهارصد گانۀ حدیثی که توسط شاگردان اهل بیت علیهم السلام نوشته شده به نگارش درآورد، بویژه اینکه نام برخی از این کتابها را در مقدمۀ کتاب ذکر کرده و سلسلۀ اساتید و مشایخ روایت خود برای نقل احادیث کتابش را در پایان کتاب به عنوان مشیخه آورده است تا حذف سندهای روایات به دلیل اختصار آن، موجب بی اعتبار گشتن روایاتش نباشد. شرحها و مطالب فراوانی در رابطه با اعتبار و جایگاه مشیخۀ صدوق و من لا یحضره الفقیه نوشته شده است و همواره در محافل علمی مورد بررسی و کنکاش قرار گرفته و می گیرد.
📗شیخ صدوق در کتاب من لا یحضره الفقیه احادیث همۀ ابواب فقهی را که در نظر خودش معتبر بوده و به عنوان منبع استنباط حکم شرعی به شمار می روند، آورده است و منظورش از تألیف این کتاب به هیچ رو گردآوری یک مجموعۀ صرفاً حدیثی نبوده است؛ بلکه او با این مجموعه از احادیث، نظرات فقهی خود و مستندات روایی فتاوای خویش را تصنیف کرده است
در حقیقت او این کتاب را با سبک فقه روایی نوشته نه فقه استنباطی
📖 این کتاب تقریباً ششصد و شصت باب، از ابتدای مباحث طهارت تا حدود و دیات البته نه با ترتیب کتب فقهی امروزی بلکه با ترتیبی که خود شیخ صدوق به آن داده است را شامل می شود که در مجموع چیزی حدود شش هزار حدیث در بر دارد.
🔸شیخ صدوق در این کتاب نزدیک به پانصد راوی و شیخِ روایت دارد که در سلسلۀ مشایخ وی واقع شده اند و آنها را در مشیخه آورده است.
🔸البته شیخ صدوق کتاب دیگری به نام مدینة العلم نیز داشته است که بسیار، مفصل تر و جامع تر از من لا یحضره الفقیه بوده است و بزرگانی مثل فقها و محدثان قرون هشتم و نهم هجری از آن مطالب و احادیثی را نقل کرده اند که متأسفانه امروز در دست نیست.
او در کتاب خود حدوداً چهار هزار حدیث مسند و حدود دو هزار حدیث مرسل که برخی از رجال آن ذکر نشده است را فراهم آورده است، اما به دلیل وجود مشیخۀ پایان کتاب که توسط خود شیخ تنظیم شده و شرح های فراوانی که توسط علمای رجال بر آن نوشته شده است، اعتبار احادیث مرسل آن در حد احادیث مسند می باشد به گونه ای که می گویند مراسیل الصدوق کمراسیل ابن ابی عمیر فی الحجیة و الإعتبار؛ زیرا اشخاصی مثل ابن ابی عمیر از کسی جز راوی معتبر که فقط از امام معصوم روایت می کند روایت نمی کنند بنابراین در جایی که راوی را به طور مشخص ذکر نکرده باشند، روایتشان معتبر است.
📗این کتاب از همان زمان تألیف مورد توجه علمای اسلام بود و در طول تاریخ همواره تدریس، تشریح، تصحیح، تعلیق و تلخیص شده و در متن اجازه های روایات دانشمندان فقها و محدثان قرار گرفته است.
📚برخی از شرحها، حواشی و تلخیص های این کتاب عبارتند از:
۱ ـ التنبیه علی غرائب من لا یحضره الفقیه که توسط فقیه صیمری مفلح بن حسن بن رشید بن صلاح (م ۸۷۳ ق) نوشته شده است.
۲ ـ معین النبیه علی رجال من لا یحضره الفقیه که توسط یاسین بن صلاح الدین بحرانی (م ۱۱۴۰ ق) تألیف شده است.
۳ ـ روضة المتقین فی شرح من لا یحضره الفقیه
۴ ـ اللوامع القدسیة یا اللوامع الصاحب قرانیه لوامع صاحبقرانی به زبان فارسی که هر دو توسط مولی محمد تقی مجلسی پدر علامه ی مجلسی نوشته شده است.
۵ ـ شرح سید محمد صالح خاتون آبادی (م ۱۱۱۶ ق).
۶ ـ معاهد التنبیه فی شرح من لا یحضره الفقیه تألیف نوۀ شهید ثانی ابو جعفر محمدبن حسن بن زین الدین.
۷ ـ معراج النبیه فی شرح من لایحضره الفقیه محدث بحرانی.
۸ - شرح شیخ حرّ عاملی
📖مشیخۀ کتاب به دلیل اهمیت و جایگاه والایی که در شناخت اعتبار احادیث کتاب دارد به طور مستقل چاپ شده و همواره مورد شرح و تعلیق اساتید و دانشمندان بزرگ رجال قرار گرفته است.
#کتب_اربعه
#من_لا_یحضره_الفقیه
#معرفی_منابع_اسلامی
📚📚📚کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib