🔰کارگاه آموزشی
🔰روش تحقیق
◽️ارائه
◽️دکتر مهدی عبداللهی پور
◽️استاد یار دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
▫️شنبه ها از ساعت ۱۰ تا ۱۲
▫️۶ جلسه
▫️اول آبان
لینک شرکت در کارگاه
http://meet2.quran.ac.ir/qom
به شرکت کنندگانی که در کلیه جلسات حضور منظم داشته باشند گواهی ارائه می شود.
#کارگاه
#روش_تحقیق
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
3_244788740457759086.ppt
4.41M
🔰 کارگاه آموزشی
📚 روش شناسی مطالعات دینی
✍ دکتر احد فرامرز قراملکی
📚 گروه اخلاق حرفه ای دانشگاه تهران
🔸 پاورپوینت
📖 تعداد: ۱۰۴
#روش
#مطالعات_دینی
#کارگاه_آموزشی
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
📗 پیشوایان شیعه، پیشگامان وحدت
✍ نویسنده: مهدی مسائلی
کتاب پیشوایان شیعه، پیشگامان وحدت تحقیقی است مختصر با هدف نیل به این رسالت که نشان دهد مسئله وحدت، نه مسئله جهان امروز، بلکه دغدغه پیشوایان شیعه و امامان معصوم و در راس همه آنان امام علی (ع) بوده است.
حجت الاسلام مهدی مسائلی، نویسنده کتاب پس از بیان موجزی از کلیات در باب واژه وحدت و مقصود از آن، به انعکاس جلوه های وحدت در کلام و سیره پیشوایان پرداخته است. و سعی نموده تا حد امکان به سوالات و عکس العمل های شیعیان تندرو در این باب پاسخ گوید. کتاب در بخش های مجزا و با استفاده از روایات معتبر و موثق به بیان مصادیق این وحدت در نمازگزاردن و حج و مراوده و معاشرت با اهل سنت و نیز نهی از لعن و نفرین و تکفیر و مخاصمه پرداخته است.
📚📚📚کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib
سیر تاریخی نشر حدیث امامیه در ایران به روایت مجلسی اول در لوامع صاحبقرانی
✍️مصطفی قناعتگر
نقش پررنگ دولت صفویه در نشر حدیث امامیه در ایران، بر کسی پوشیده نیست. گروهی از محدثان مانند مجلسی اول که با دربار ارتباط خوبی داشتند، نقش مهمی در این «انقلابِ حدیثی» ایفاء کردند. مجلسیِ اول، در جایی از لوامع صاحبقرانی (شرح من لایحضره الفقیه) به دورههای رکود و رشد جریان حدیثی در ایران اشاره میکند.
از نکات جالب این متن، اشاره به احیای استدلال به روایات توسط علامه حلی، نشر گسترده کتب حدیث در ایران به دست مجلسی اول و پیش از وی پدر شیخ بهایی، تصحیح متون حدیثی به دست مجلسی اول که تا پیش از آن دارای اغلاط و تصحیفات فراوان بوده، اشتغال شاهعباسدوم و وزیرانش به مباحثه حدیث در بیشتر اوقات و نکاتی دیگر.
محمدتقی مجلسی مینویسد
https://b2n.ir/f13411
#نشر_حدیث
#تاریخ_حدیث
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
📜فراخوان مقاله
📔فصلنامه علمی تخصصی
📔 خانواده اسلامی و تربیت معنوی
📔فصلنامه خاتم
◽️آماده پذیرش مقالات اساتید، دانشجویان، طلاب و پژوهشگران علوم انسانی و اسلامی
◽️به زبان های فارسی، انگلیسی، عربی، فرانسوی، ترکی آذری
◽️محورهای پذیرش مقالات
▫️مطالعات روان شناختی خانواده
▫️جامعه شناسی خانواده و ازدواج
▫️فرزند پروری و الگوهای ارتباطی والدین
▫️خانواده و سلامت جنسی
▫️مطالعات زنان و جنسیت
▫️جمعیت، خانواده و سبک زندگی اسلامی
▫️مطالعات فقهی حقوقی خانواده
▫️خانواده سالم و تربیت معنوی
▫️آسیب شناسی خانواده و روابط زوجین
▫️خانواده و آسیب های اجتماعی
▫️خانواده محوری و سیاست گذاری
▫️خانواده، رسانه و فضای مجازی
📔امکان چاپ مقالات
📔به صورت رایگان
📔دو شماره آماده چاپ
📔در ارسال مقالات تعجیل کنید.
نحوه ارسال
۰۹۲۰۲۸۸۰۷۸۳
۰۹۱۰۹۶۱۵۴۲۷
WWW.IFSTNGO.IR
#فراخوان_مقاله
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَى الاَْرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ عَلَیْکَ مِنّى سَلامُ اللَّهِ (اَبَداً) ما بَقیتُ وَ بَقِىَ اللَّیْلُ وَ النَّهارُ وَ لاجَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّى لِزِیارَتِکُمْ
#کربلا
#پیکره_اشک
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🔰وحدت امت اسلامی
تاریخ اسلام در همۀ مسائل نظری خود، شاهد اختلاف آراء و عقاید بوده است. این اختلاف تا آنجا به اصولِ کلیِ مشترک اخلالی وارد نیاورده است، رایج و مورد استقبال بوده و بلکه به عنوان یک امر ضروری تلقی شده است. حتی در اصول کلی مشترک، مثل: توحید، نبوت، رهبری بعد از پیامبر (امامت)، معاد، صفات خداوندی و قرآن نیز مباحث نظری فراوانی مطرح شده و نه تنها اغلب موجب آن نشده است که متفکران اسلامی یکدیگر را تکفیر کنند، بلکه عامل گسترش و عمق معارف حِکمی و کلامی نیز شده است ...
🔹 اختلاف در امت اسلامی به دو نوع تقسیم می شود:
الف) اختلاف معقول
ب) اختلاف نامعقول
🔰الف) اختلاف معقول، عبارت است از:
اختلافی که ناشی از چگونگی اطلاعات مربوط به مسئله و استعدادها، خصوصاً نبوغ و عموم موضع گیری های طبیعی و قانونی است که اشخاص در ارتباط با حقایق دارند، مانند اختلاف نظر دربارۀ دریافت واقعیات عالم هستی از دیدگاه علوم نظری و فلسفه ها. این، همان «اختلاف معقول» است که نه تنها نباید مورد تردید و انکار قرار گیرد، بلکه موجب گسترش و عمق بیشتر در معارف نیز می شود ...
اگر به تاریخ اسلام بنگریم، خواهیم دید بسیاری از دانشمندان اسلامی در حضور دانشمندانی دیگر که در مسائل نظری همرأی نبوده اند، شاگردی کرده و کتاب های یکدیگر را مورد شرح و تحقیق قرار داده اند. به عنوان نمونه: کتاب تجرید الاعتقاد خواجه نصیرالدین طوسی که یکی از علمای شیعه است، مورد شرح ملا علی قوشچی از علمای اهل سنت قرار گرفته است، و کتاب المحجة البیضاء ملا محسن فیض از علمای شیعه، در شرح و تحقیق احیاءالعلوم تألیف غزالی از معروف ترین علمای اهل سنت، تألیف شده است.
🔰ب) اختلاف نامعقول، عبارت است از:
اختلافی که از عوامل غیر قانونی و انحرافی ناشی می شود، مانند پیروی از هوا و هوس که از مهمترین نمودهای آن، «خودنمایی» و «شهرت پرستی» است. در طول تاریخ، همواره کسانی بوده اند که خواسته اند خود را مطرح کنند و با تظاهرهایی مثل آزادی فکری، آزادی اراده و آزادی بیان، اما در حقیقت، با عشق به قدرت مشهور شوند! عشقی که نهایتِ ناتوانیِ انسانها را اثبات می کند. همانگونه که در سازندگان و ترویج کنندگان مذاهب دروغین می بینیم، یکی از اساسی ترین عواملِ به دست آوردن قدرت در طول تاریخ، ایجاد اختلاف در عقیده یا عقاید مردم یک جامعه بوده است.
این جریان، نه تنها موجب پراکندگی افکار و عقاید و ایده آل های متحدکنندۀ یک جامعه می گردد، بلکه گاه عامل شدیدترین خصومت ها و تضادها در میان مردمِ یک یا چند جامعه می شود که در اصل، افکار و عقایدِ مشترکِ بسیاری با یکدیگر داشته اند. از آن رو که عقاید و آرمانها، تفسیرکنندۀ هدف و فلسفۀ حیاتِ انسانهاست، بازی با آنها یا به وجود آوردن اختلاف های نامعقول میان انسانها برای نیل به قدرت، یکی از ضد انسانی ترین روش های قدرت طلبان محسوب می شود ...
اختلاف های نامعقول که برای به دست آوردن سلطه و قدرت به وجود می آیند، سطحی و زودگذر و اغلب تکراری هستند، مانند کتابهایی که برای اختلاف افکندن میان شیعه و سنی در دوران ما نوشته می شوند. اینگونه آثار معمولاً برای صاحب نظران و متفکران، تنها اسباب تمسخر و تأسف خواهند بود، و در افکار ساده و بی اطلاع نیز اثری زودگذر و فراموش شدنی بجای خواهد گذاشت.
از طرف دیگر، هر کجا آتشی از اختلاف برافروخته شده، اگرچه نهال هایی چند از باغ خداوندی را سوزانده است، اما برای متفکران نیز روشنایی هایی به وجود آورده است که در نور آن، هم ابعاد مخفی و مزایای مکتب روشن شده و هم نیّات تفرقه افکن را واضح تر ساخته است. چه، اگر قضیه ای از واقعیت صحیح برخوردار باشد، هر حمله ای که از طرف غرض ورزان صورت گیرد، سطوح و ابعاد و توانایی مقابلۀ آن واقعیت را بالاتر برده، روشن تر می سازد، و این عکسِ هدفی است که غرض ورزان تصور کرده اند.
📚ر.ک: جعفری، محمدتقی، مجموعه آثار ۲ ـ تکاپوی اندیشه ها (مجموعه ای از مصاحبه ها و گفتگوهای شخصیت های خارجی با علامه جعفری)، صص ۱۹۹-۲۲۵، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، چاپ اول، مصاحبۀ پروفسور کورودا.
استاد علامه محمدتقی جعفری
@allameh_jafari
#هفته_وحدت
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
4020013920304.pdf
947.7K
📜بررسی رابطه فقه و سیاست در عصر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم
✍احمد رهدار
📔فصلنامه
📔پژوهش های سیاست اسلامی
#مقاله
#پیامبر_اکرم_ص
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🔰کارگاه پژوهشی
🔰ویژه اعضای هیئت علمی و اساتید راهنما
🔰و مشاور رساله و پایان نامه
◽️فنون هدایت تحقیقات علمی از ایدهپردازی تا داوری و نقد
▫️ایده یابی و ایده پردازی
▫️راهبرد در ایده یابی
▫️مرز کارایی و اثر بخشی
▫️مرز مشاوره و مداخله
▫️مرز داوری و نقد
◽️لستاد
◽️دکتر احد فرامرز قراملکی
▫️حضوری
▫️و مجازی
▫️اعطای گواهی به شرکت کنندگان حضوری
🗓دوشنبه: ۳ آبان
🕰ساعت: ۱۷:۳۰ _ ۱۴
https://b2n.ir/d92912
لینک شرکت در جلسه
https://bbb01.dte.ir/b/ky2-suj-pwt-toj
#کارگاه_پژوهشی
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
◽️وظیفه ما در قبال پیامبر رحمت
▫️حیدر حب الله
https://b2n.ir/e20363
◽️تصویر پیامبر در سیره صحیح پیامبر اعظم
▫️محمدرضا زروندی
https://b2n.ir/q92263
◽️عصریسازی افعال پیامبر (ص) روش و نمونه
▫️مهدی مردانی
https://b2n.ir/573731
#پیامبر_اکرم_ص
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🔰نهضت قلم
🔰بخشی از کتاب پیامبر امّی، شهید مطهری
او با آنکه با قلم و کاغذ و مرکب و خواندن و نوشتن آشنا نبود، در کتاب مقدس خویش به قلم و آثار قلم به عنوان یک امر مقدس سوگند یاد کرد و در اولین پیام آسمانی خود فرمان خواندن داد و علم و دانش و صنعت بکار بردن قلم را پس از نعمت افرینش، بزرگترین نعمت ارزانی شده به بشر معرفی کرد. آن کس که قلم بدست نگرفته بود بلافاصله پس از ورود به مدینه و ایجاد امکانات ساده، نهضت قلم ایجاد کرد و با آن که خود، معلمی از بشر ندیده بود و دارالعلم و دانشگاهی طی نکرده بود خود، معلم بشر و پدیدآورنده دارالعلم ها و دانشگاه ها شد.
چیزی که بیش از پیش عظمت و رفعت و آسمانی بودن قرآن کریم را مدلّل میسازد این است که این کتاب عظیم آسمانی با این همه معارف در باب مبدأ، معاد، انسان، اخلاق، قانون، قصص، عبرتها، مواعظ، و با این همه لطف و زیبایی و فصاحت، بر زبان کسی جاری شده که خود امّی بوده است؛ نه تنها هیچ مدرسه و دانشگاه و دارالعلمی را در همه عمر ندیده است و با هیچ دانشمندی از دانشمندان جهان روبرو نشده است، حتّی یک کتاب ساده از کتابهای عصر خود را نخوانده است.آیت و معجزهای که خداوند بر آخرین پیامبرش فرستاد از نوع کتاب و نوشته است، از نوع سخن است، از نوع فکر و احساس است، با عقل و با فکر و با دل و ضمیر سر و کار دارد. این کتاب قرنهاست که قدرت خارق العاده معنوی خود را نشان داده و نشان میدهد، روزگار نمیتواند آن را کهنه کند، میلیونها میلیون دل را به سوی خود کشیده و میکشد، نیروی حیاتی در آن موج میزند، چه عقل های مفکری را به اندیشه و تدبّر واداشته و چه دل هایی را لبریز از ایمان و ذوق و شوق معنوی کرده و چه مرغان سحر و شب زنده دارانی را غذای روحی شده و چه اشکها را از عشق به خدا و خوف از خدا در نیمههای شب بر گونهها جاری ساخته است و چه ملّتهای اسیر و به زنجیر کشیده را از چنگال ظلم و استبداد نجات داده است.
#محمد
#رسول_مهربانی
#نبوی_خوانی
📚📚📚کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh