جلسات تربیتی مسجد الزهراء ( ع )
💬 موضوع : توجه به تفاوتهای استعدادی در فرزندان
🎤 سخنران : آقای دکتر بانکی پور
⏰ زمان : سه شنبه مورخ ۱۴۰۱/۸/۱۷
بعد از نماز صبح
🆔@alzahratarigh ایتا
Voice 004.m4a
9.48M
آقای دکتر بانکی پور
توجه به تفاوتهای استعدادی در فرزندان
جلسه اول🔻
هدایت شده از عترتنا | www.Etratona.ir
#فرزندپروری
📌چرا برخی بچهها استعداد کمتری دارند؟!
🔰دکتر «امیرحسین بانکیپور»عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان صبح امروز در مسجد الزهرا(س) منطقه 12 در اولین جلسه «تفاوتهای استعدادی در فرزندان» گفت: در روایتی در کافی شریف آمده خداوند 49 جز آفریده است، بعد این جزها را ده قسم کرده است و بعد بین خلق این اجزا را تقسیم کرده است، حالا بعد از این تقسیم ممکن است یک فرد یک دهم یکی از این جزها را داشته باشد و فرد دیگری یکی یا دو بخش بیشتر را داشته باشد.
🔰با توجه به این روایت و بیان تنوع استعدادها حالا ممکن است یک بچه نظم بیشتری داشته باشد و بچه دیگر اینقدر منظم نباشد، یا یکی #استعداد ریاضی داشته باشد و بچه دیگر نداشته باشد، یا یکی حفظیات او خوب باشد و دیگر استعداد هنری دارد، یا بچه دیگر بچه زرنگی باشد و بچه دیگر زرنگ نیست، و این به خاطر تنوع استعداد است، پس نباید از همه یک انتظار را داشت.
🔰جامعه این تفاوتها را اگر میدانست کسی دیگری را سرزنش نمیکرد. البته اشتباه نشود آدمها رشد و تربیت میشود و تکامل پیدا میکنند و میتوانند رفتار خود را تغییر بدهند، اما هر کس بر اساس استعداد خودش میتواند.
🔰این بچه بینظم میتواند منظم شود اما نه به حد آن بچه منظم! پس نباید توی سر او بزنید و او را با بچههای منظم مقایسه کنید.
🔰 همچنین افرادی که استعداد کمتری دارند نباید همیشه در جامعه احساس حقارت کنند که در جامعه به جایی نمیرسند، بلکه این یک تنوع استعدادی است که خدا اینگونه خلق نموده است.
🖇مشروح را با کلیک (لمس) لینک زیر بخوانید:
👇👇👇
🌐 https://etratona.ir/31433
🆔 @etratona | عترتنا
❓چرا نباید از همه یک توقع و انتظار را داشت؟!
✍️به گزارش خبرنگار عترتنا؛سلسله جلسات تربیتی مسجد الزهرا (س) منطقه ۱۲ تهران صبح روز سه شنبه ۱۷ آبان ماه با سخنرانی «امیرحسین بانکیپور» تحلیلگر و راهبر مسائل اجتماعی و توسعه دهنده شبکه ایدهپردازی و نوآوری جوانان و عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان با موضوع «تفاوتهای استعدادی در فرزندان» برگزار شد که گزیده این جلسه را در ادامه میخوانید:
🔸در ارتباطات توجه به تفاوتها لازم است و باید افراد را بر اساس تفاوتها پذیرفت. در کافی شریف در کتاب ایمان و کفر یک بابی است که درجات ایمان آمده که بعد از آن روایتی آمده که امام صادق (ع) فرمودند: مردم اگر میدانستند خدا این خلق را چطور آفریده کسی، کسی را سرزنش نمیکرد!
🔹در ادامه این روایت راوی عرض کرد پس چگونه خدا خلق را آفریده است؟ که حضرت فرمود: خداوند چهل و نه جز آفریده است، بعد این جزها را ده قسم کرده است و بعد بین خلق این اجزا را تقسیم کرده است، که حاصل ضرب ۴۹ با ۱۰ میشود ۴۹۰ در نتیجه ما ۴۹ استعداد داریم که هر کدام ده قسم دارند که به کمیت آن بستگی دارند و بعد خدا این اجزا را بین ما تقسیم کرد.
🔸حالا بعد از این تقسیم ممکن است یک فرد یک دهم یکی از این جزها را داشته باشد و فرد دیگری یک یا دو بخش بیشتر را داشته باشد، یا اینکه حتی یک نفر اصلا یک جز کامل را داشته باشد و همینطور حضرت ادامه میدهند و در نتیجه میگویند این تنوع استعدادها است و هر کس با دیگری از نظر استعداد فرق دارد و نباید از همه یک توقع و انتظار را داشته باشید.
🔹با توجه به این روایت و بیان تنوع استعدادها حالا ممکن است یک بچه نظم بیشتری داشته باشد و بچه دیگر اینقدر منظم نباشد، یا یکی استعداد ریاضی داشته باشد و بچه دیگر نداشته باشد، یا یکی حفظیات او خوب باشد و دیگر استعداد هنری دارد، یا بچه دیگر بچه زرنگی باشد و بچه دیگر زرنگ نیست، و این به خاطر تنوع استعداد است، پس نباید از همه یک انتظار را داشت.
🔸ما اگر در این زمینه بدانیم افراد دارای تنوع استعدادی هستند و این تفاوتها در اصل تنوع استعدای است و این اصل را بدانیم، هرگز بچهها را به رخ هم نمیکشیم.
🖇مشروح را با کلیک (لمس) لینک زیر بخوانید:
👇👇👇
🌐 https://etratona.ir/31433
🕌مسجد الزهرا(س) منطقه 12 تهران
🆔 @alzahratarigh
به گزارش خبرنگار عترتنا؛امیرحسین بانکیپور، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان صبح امروز سه شنبه ۲۴ آبان ماه در دومین جلسه تربیت سالم فرزند که در مسجد الزهرا(س) منطقه ۱۲ تهران برگزار شد، گفت: در سوره آل عمران نکات خیلی زیبایی درباره تربیت حضرت مریم (س) گفته شده است. خداوند در یکی از بخشهای آغازین آیه ۳۷ سوره مریم میفرماید: «وَأَنْبَتَهَا نَبَاتًا حَسَنًا؛ و به طرز شایستهای، (نهال وجود) او را رویانید (و پرورش داد)».
تشبیه تربیت فرزند به رشد گیاه در قرآن
رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قرآن تربیت فرزند را به رشد گیاه تشبیه نموده است، اظهار کرد: خداوند وقتی میخواهد تربیت حضرت مریم (س) را بیان کند، میفرماید: ما اور ا رویاندیم! خداوند تربیت را به رشد گیاه تشبیه میکند و این تشبیه قرآن خیلی نکات تربیتی به ما میدهد.
وی ادامه داد: وقتی یک گیاهی میخواهد رشد کند، این رشد به تدریج است و رشد یک درخت سیب به تدریج صورت میگیرد و سیب میدهد و یک دفعه سیب نمیدهد بلکه درخت سیب از درون رشد میکند، اما رشد درخت کریسمس از بیرون است و چیزهایی به آن آویزان میکند، اما درخت سیب از بیرون چیزی به آن نصب نمیکنند.
تربیت تدریجی است نه فوری!
بانکیپور تربیت را امری تدریجی و درونی دانست و گفت: بیشتر تربیتهای ما مثل درخت کریسمس است که به آن چیزی نصب میکنند و ما در تربیت فرزند اینگونه عمل میکنیم! در صورتی که تربیتهای ما باید به صورت طبیعی و از درون باشد و همچنین باید تدریجی باشد که این نوع تربیت زمان بر است، ولی هر کس میخواهد فرزندش را تربیت کند
📣انعکاس دومین جلسه تربیتی مباحث استاد دکتر بانکیپور در رسانهها:
🔻عترتنا
🖇 https://etratona.ir/31448
🔻مهر
🖇 mehrnews.com/xYTd8
🔻ایکنا
🖇 https://iqna.ir/00HCb6
🔻ابنا
🖇 https://fa.abna24.com/story/1324456
📡واحد رسانهای
جلسه هم اندیشی محققین و پژوهشگران مسجد الزهراء
💬 موضوع : خانواده و بیانیه گام دوم انقلاب
🎤 سخنران : آقای دکتر حمید رضا مقدم فر
⏰ زمان : شنبه مورخ ۱۴۰۱/۸/۲۸
ساعت ۱۷:۴۵
🆔@alzahratarigh ایتا