کیهان بررسی میکند
🔰 مازوتسوزی یا فرصتسوزی خاموشیهای زودهنگام از کجا آمد؟
🔸تعلل در تأمین سوخت زمستانی نیروگاهها بالاخره کار خود را کرد و در اتفاقی کمسابقه، با تصمیم دولت، قطع برق در فصل پاییز مهمان خانههای مردم شد.
🔸این خاموشیها خیلی زود شروع شد به طوری که دیروز برخی مخاطبان تهرانی ما اعلام کردند برق برخی مدارس در ساعاتی از روز قطع شده و با از دست رفتن روشنایی کلاسها و خاموشی تختههای هوشمند، روند آموزش هم با مشکل مواجه شده است. والدین نگران هستند با تکرار این وضعیت و قطع سیستمهای سرمایشی در مدارس و خانهها، موج جدید سرماخوردگی هم در بین دانشآموزان آغاز شود.
🔸البته گلایه توأم با اعتراض مردم به این موارد محدود نبود. بسیاری هم به ماجرای آزادسازی واردات آیفون اشاره کردند که به دغدغه اصلی هفتههای گذشته دولتمردان تبدیل شده بود اما آنها کاری برای جلوگیری از قطع برق نکردهاند.
🔸گفته میشود این تصمیم یکباره اعمال قطعیهای برق پاییزه، برای شرکتهای توزیع برق نیز غیرمنتظره بوده است؛ چرا که زیرساختهای اطلاعرسانی این شرکتها آمادگی لازم را برای مراجعات مردمی با این تعداد بالا نداشته است.
🔸اگرچه دولت چهاردهم به بهانه توقف سوخت مازوت در نیروگاهها، خاموشی برق در کل شهرها و روستاها اعمال میکند، اما بسیاری از کارشناسان نظر دیگری دارند.
🔻«داوود منظور» رئیس سابق سازمان برنامه در صفحه خود در ایکس اظهار کرد: «یک راهکار جایگزین و تجربه شده موفق برای خاموشی برنامهریزی شده میتوانست ذخیرهسازی سوخت مایع کافی برای نیروگاهها باشد».
🔰 مدیریت ۱۶۶ شرکت شستا با کدام معیار انتخاب شده ؟!
🔸محمدرضا (میثم) سعیدی با حکم وزیر رفاه به عنوان مدیر شستا انتخاب شد! سعیدی همکار احمد میدری در مجلس ششم بوده و از امضاکنندگان نامه موسوم به جام زهر و متحصنین بوده است.
🔸مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، با صدور حکمی غیر قانونی و سؤال برانگیز، محمدرضا سعیدی را به عنوان سرپرست شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا) منصوب کرد.
🔸محمدرضا (میثم) سعیدی، از اعضای طیف رادیکال دفتر تحکیم در ده هفتاد بود که به همراه برخی عناصر دیگر مانند حقیقتجو و موسوی خوئینی و یوسفیان و تاجرنیا، در فهرست انتخاباتی حزب مشارکت/ اصلاحطلبان وارد مجلس ششم شدند و در تحرکات ساختارشکنانه به عنوان پیاده نظام حزب منحله مشارکت نقش داشتند. از این جمع، حقیقتجو و موسوی خوئینی پس از دوره نمایندگی از کشور گریختند و پناهندگی گرفتند.
🔸میثم سعیدی جزو متحصنان مجلس و مدعیان استعفا بود؛ جمعی از افراطیون سیاسی کاری که مجلس را به بن بست کشاندند و در حالی که نارضایتی مردم از این سیاسی کاریها و عدم توجه به مشکلات اقتصادی اوج میگرفت، کوشیدند با تهدید به استعفا در کنار برخی مدیران دولت خاتمی، انتخابات مجلس هفتم را به تعطیلی بکشانند که البته ناکام ماندند.
🔸یادآور میشود شستا دارای ۱۶۶ شرکت زیرمجموعه و ۹ شرکت هلدینگ اصلی و چند شرکت هلدینگ فرعی است. شستا در زمینههای مختلفی همچون دارو، معدن، سیمان، تولید برق، فناوری اطلاعات، ترابری دریایی، کشاورزی و دامپروری، نفت، گاز، پتروشیمی و... فعال است.
🔰 آدرس کوچه بنبست ترامپ از زبان غربگرایان
👤 #احسان_صالحی
🔸نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به عنوان یک متغیر جدید در روابط بینالملل موضوع بحث و بررسیهای مفصل در جهان است و دولتها و صاحبنظران اصطلاحاً در حال سمتگیری در قبال این پدیده هستند. در ایران نیز با توجه به سابقه خصومتهای دولت آمریکا و بهطور خاص تجربه پروژه فشار حداکثری ترامپ، این بحث یک بحث کاملاً داغ است.
🔸در میان بحثهای در گرفته، یک خط واضح تحت صورتبندی کلی «مذاکره و ترک مخاصمه» از طرف جریان سیاسی مایل به غرب در حال ترویج است. خلاصه این خط سیاسی و رسانهای عبارت است از اینکه «ترامپ و آمریکای 2024 با ترامپ و آمریکای 2016 متفاوت است و او با تمرکز بر داخل آمریکا (اول آمریکا) به دنبال بستن و محدود کردن گزینهها و پروندههای جنگ و تحریم است لذا باید با غنیمت شمردن این پنجره راهبردی و همچنین بهرهگیری از شخصیت معاملهگر و قابل تعامل ترامپ، مخاصمات سابق را کنار گذاشت و بدون فوت وقت، با مذاکره مستقیم، مسائل کهنه و پیچیده میان دو کشور را حل کرد.»
🔸فرض و اصطلاحاً کبرای سیاست فوقالذکر که «آمریکای امروز ضعیفتر از آمریکای 2016 و 2020 است» فرض صحیحی است. اساساً سربرآوردن ترامپ و پیروزی ترامپیسم و رضایت دادن جامعه آمریکا به این وضعیت ارتجاعی، نمایشی عریان از واقعیتهای آمریکا و ضعیفتر شدن آن است.
🔸اما آیا میتوان از روند رو به ضعف آمریکا به امکان معامله مستقیم و سودمندانه با آن نتیجه گرفت؟
🔻افرادی که این پیشنهاد را مطرح میکنند عامدانه یک فاکتور مهم و اساسی را نادیده میگیرند؛ آن فاکتور عبارت است از نقش کلیدی کانونهای صهیونیستی در ساختار سیاسی و مالی ایالات متحده و برکشیدن مهرهای همچون ترامپ.
🔸اما برداشتهای سادهانگارانه از صحنه بینالملل و نادیده گرفتن تجربیاتِ گرانقیمت سالهای نزدیک، چه آسیبهایی برای کشور به دنبال دارد؟
🔻قطبیسازی فضای کشور: قابل انتظار است که مجدداً بخشی از وقت و انرژی کشور صرف کشمکش و بگومگو حول مذاکره/ نفی مذاکره خواهد شد.
🔻چشمانداز موهوم و فرصتهایی که از دست میرود: معلّق ماندن سیاستگذار و امید واهی او، باعث خواهد شد طرف مقابل بتواند از فرصت تعلیق و انتظار به نفع پیشبرد طرحهای خصمانه خود استفاده کند.
🔻 از دست دادن زیرساختهای مقابله با تحریم: توهّم امکان معامله مستقیم و موفق، ممکن است سیاستگذار را برای صرفنظر کردن از برخی عوامل توفیق یا اقتدار خود دچار خطای محاسباتی کند.
🔰 ظریف، دولت در سایه!
🔸روزنامه زنجیرهای هممیهن، از محمدجواد ظریف به عنوان «دیپلمات در سایه» یاد کرد و با کلیشهای خواندن موضع مقامات رسمی دولت درباره انتخابات آمریکا مدعی شد: اظهارات و موضعگیریهای محمدجواد ظریف پس از انتخاب ترامپ میتواند مبنای یک استراتژی در شرایط جدید باشد(!)
🔸هممیهن در یادداشتی با عنوان دیپلمات در سایه که عنوان دولت در سایه را تداعی میکند، نوشت:
🔻اگر بخواهیم لیست دارایی و سرمایههای ملی را ردیف کنیم، فهرست بلندبالایی از منابع هیدروکربوری تا ذخایر و معادن گرانسنگ و مزیتهای جغرافیایی و اتمسفر بینظیر طبیعی و میراث تاریخی و جاذبههای توریستی و... را میتوانیم نام ببریم. اما معمولاً کمتر کسی در وهله نخست سراغ مهمترین مزیت و قابلیت ملی یعنی سرمایههای انسانی میرود. ظریف، یکی از این سرمایههاست که این روزها همهچیز دست به دست هم داده تا نقش و جایگاهی ممتاز و متمایز در راستای منافع ملی ایفا کند.
🔸کنایه روزنامه هممیهن به «موضع کلیشهای» در واقع تخطئه ادبیات درست رئیسجمهور و وزیر امور خارجه و تلاش برای ایجاد دولت در دولت است؛ چه اینکه آقای پزشکیان تاکید کرد: «برای ما هرگز تفاوتی ندارد که چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز شده است، چرا که کشور و نظام ما به قدرت درونی خود با ملتی باعزت و عظمت متکی است». آقای عراقچی هم در گفتوگو با اشپیگل تاکید کرد: «انتخابات آمریکا برای ما اهمیتی ندارد. ما سیاستهای خودمان را دنبال میکنیم».
🔸نوشابه باز کردن هممیهن برای ظریف و تملقهای نچسب نسبت به وی در حالی است که در دوران وزارت ظریف، هم برجام به بدترین شکل ممکن تدوین شد که نتیجه آن واگذاری امتیازات نقد در مقابل خرید وعدههای نسیه و نقض عهدهای فاحش دولت اوباما بود، هم ترامپ توانست بدون هیچ هزینهای از توافق خارج شود و به مدت نزدیک سه سال دیگر، دولت روحانی را به انجام یکطرفه تعهدات وادار کند و اگر قانون راهبردی اقدام متقابل مجلس نبود، این بیگاری همچنان ادامه پیدا میکرد و حال آن که شمار تحریمها در مقایسه یا پیش از برجام، بیش از دو برابر شده بود!
🔰 روزی که اولین رهبر بردگان آمریکا به دار آویخته شد
#امینالاسلام_تهرانی
🔸تاریخ آمریکا شاید بیش از هر کشور دیگر بر روی خون جاری بوده است. منظور نگارنده صد و اندی سال دخالت خونبار این کشور در سراسر جهان نیست، بلکه منظور تاریخ خونبار در درون این کشورِ نوبنیاد است و آنچه بر سر آمریکاییها آمده است. افزون بر اینکه این کشور با قتلعام بومیان بنا نهاده شد، باید به ۴۰۰ سال بردهداری و بردگی در این قاره اشاره کرد که یکی از زمینههای این تاریخ خونبار است. «ناتانیل نات ترنر»، رهبر نخستين قيام بردگان سياهپوست آمريكا بر ضد اربابان سفيدپوست خود، يازدهم نوامبر ۱۸۳۱ (یعنی ۱۹۳ سال پیش در چنین روزی) در ساوتهمتون، ويرجينيا، اعدام شد، به جرم اینکه میخواست در آمریکا همچون یک انسان زیست کند.
🔸او سياهپوستی باسواد از ميان بردگان منطقه ويرجينيا بود که دهم آگوست همان سال (۱۸۳۱) بر ضد بردگي و بردهداری بپاخاست و در اندك زمانی دهها برده سياهپوست به او پيوستند. اين گروه مجبور به درگیری با اربابان شدند و ظرف ۱۱ روز ۵۶ ارباب مزرعه و بردهداران را كشتند. ترنر ميگفت كه مسئولیت دارد تا سياهپوستان را از بندِ بردگي رها سازد و براي رسيدن به اين هدف هر اقدامي مشروع است! اربابان خشمگین ۲ هزار مرد مسلح را بسيج كردند و با كمك نيروهاي دولتي به جنگ اين گروه رفتند. اما همانطور که از روش آمریکایی فهمیده میشود(!)
🔻در اين ميان به هر سياهپوستي كه ظنين شدند به قتلش رساندند و خونی به راه انداختند.
🔸سرانجام قيام نافرجامِ سياهپوستان با قتلعام بسياري از آنان سركوب شد، ولي نات ترنر در آخرين لحظه موفق به فرار شد و در طول اختفای خود از اربابان كتابي تحت عنوان «اعترافات ترنر» نوشت و به دست يكي از همرزمانش سپرد كه بعدها در مريلند به چاپ رسيد و هنوز هم به عنوان سندی موجود است.
🔸از محتواي آن كتابِ تاریخی كه تا با گذر زمان همچنان تازگي و جذابیت خود را حفظ كرده است، چنين فهمیده میشود که كه اروپائيان به آن سرزمين (آمريكا) آمدند و بوميان را با هدف تملك اراضي پدريشان نابود كردند. سپس براي آباد كردن اين اراضيِ اشغالی و خشكاندن بركههای آن زندگی سياهپوستان را ویران کردند و آنان را همانند وحوش در آفريقا شكار كردند و به اينجا آوردند و فروختند و به بردگي كشاندند.
🔸بعد از آن سفیدپوستان دستهدسته اروپا را ترك و به وطنِ نياكانشان پُشت كردند و به اين سوي آبها، یعنی آمریکا، آمدند و چون زمينِ رایگان و برده فراوان يافتند، بدون هیچ حیایی از عمل خود با ما سیاهان چُنين رفتاري کردند و.... ارباب من نام مرا «نات» نام نهاد كه به معنی ديوانه است و اسم خانوادگي من همانند ساير بردگان سياه فراموش شد...
🔸به هر حال بردهداری در آمریکا عملی قانونی بود که بین سدههای ۱۷ و ۱۹ میلادی در آمریکا تجارتی مهم و پُرسود محسوب میشُد.
🔸بردهداری پیش از آن نیز تحت استعمار بریتانیا انجام میشد. بعدها هم در مستعمرات سیزدهگانه (در زمان اعلامیه استقلال در سال ۱۷۷۶) بردهداری رسماً ادامه یافت. پس از جنگهای داخلی، تمایلات ضدبردهداری به تدریج گسترش پیدا کرد؛ اما در جنوب، به علت توسعه سریع صنعت پنبه از سال ۱۸۰۰، ایالتهای جنوبی بهشدت متکی به بردهها بودند و کوشیدند تا این تجارت خشن را در سرزمینهای غربی جدید نیز شایع کنند و ...
۷ تا از زیبا ترین پندهای مولانا در باب انسانيت:
«شب باش» در پوشاندن خطای دیگران!
«زمین باش» در فروتنی...
«خورشید باش» در مهر و دوستی.
«کوه باش» در خشم و غضب.
«رود باش» در سخاوت و یاری به دیگران.
«دریا باش» درکنار آمدن با دیگران.
«خودت باش» همانگونه که مینمایی...
یادم هست کلاس چهارم٬ توی کتاب فارسیمون یک پسر هلندی بود که انگشتش رو گذاشته بود توی سوراخ سد تا سد خراب نشه!!
قهرمانی که با اسم و خاطره اش بزرگ شدیم!!
"پطروس"
توی کتاب، عکسی از پطروس نبود و هیچ وقت تصویرش را ندیدیم...!!
همین باعث شد که هر کدام از ما یک جوری تصورش کنیم و برای سالها توی ذهنمان ماندگار شود!!
پطرس ذهن ما خسته بود٬ تشنه و رنگ پریده، انگشتش کرخت شده بود و...!!
سالها بعد فهمیدیم که اسم واقعی پطروس٬ هانس بوده است!!
تازه هانس هم یک شخصیت تخیلی بوده که یک نویسنده آمریکایی به نام "مری میپ داچ" آن را نوشته بود!!
بعدها، هلندیها از این قهرمان خیالی که خودشان هم نمیشناختنش، یک مجسمه ساختند!!
خود هلندیها خبر نداشتند که ما نسل در نسل با خاطره پطروس بزرگ شدیم!!
شاید آن وقتها اگر میفهمیدیم که پطروسی در کار نبوده، ناراحت میشدیم!!
اما توی همان روزها٬ سرزمین من پر ازقهرمان بود!!*
قهرمانهایی که هم اسمهاشون واقعی بود و هم داستانهاشون!!*
شهید ابراهیم هادی:
جوانی که با لب تشنه و تا آخرین نفس توی کانال کمیل ماند و برای همیشه ستاره آنجا شد؛ کسی که پوست و گوشتش، بخشی از خاک کانال کمیل شد!!!
شهید حسین فهمیده:
نوجوان سیزده ساله ای که با نارنجک، زیر تانک رفت و تکه تکه شد!!!
شهید حاج محمدابراهیم همت:
سرداری که سرش را خمپاره برد...!!!
شهیدان علی، مهدی و حمید باکری:
سه برادر شهیدی که جنازه هیچکدامشان برنگشت!!!
شهیدان مهدی و مجید زین الدین:
دو برادر شهیدی که در یک زمان به شهادت رسیدند!!!
شهید حسن باقری:
کسی که صدام برای سرش جایزه گذاشت!!!
شهید مصطفی چمران:
دکترای فیزیک پلاسما از دانشگاه برکلی آمریکا، بی ادعا آمد و لباس خاکی پوشید تا اینکه در جبهه دهلاویه به شهادت رسید!!!
شهيد محمد قنبرلو
كسي كه خبر شهادتش را به اسم شكار بزرگ در اخبار بغداد اوردند
کاشکی زمان بچگیمان لااقل همراه با داستانهای تخیلی، داستانهای واقعی خودمان را هم یادمان میدادند!!
ما که خودمان قهرمان داشتیم!!!
یه روزی یه لره...
یه روزی یه ترکه...
یه روزی یه عربه...
یه روزی یه قزوینیه...
یه روزی یه آبادانیه...
یه روزی یه اصفهانیه...
یه روزی یه شمالیه...
یه روزی یه شیرازیه...
مثل مرد جلو دشمن ایستادن تا کسی نگاه چپ به خاک و ناموسمان نکند!!!
لره............. شهید بروجردی بود!
ترکه........... شهید مهدی باکری بود!
عربه........... شهید علی هاشمی بود!
قزوینیه........ شهید عباس بابایی بود!
آبادانیه........ شهید طاهری بود!
اصفهانیه...... شهید ابراهیم همت بود!
شمالیه........ شهید شیرودی بود!
شیرازیه....... شهید عباس دوران بود!
و..... مردان واقعی اینها بودند!!!
*ای کاش، گاهی از این مردان واقعی و بی ادعا هم یادی کنیم...!!!
روحشان شاد و يادشان گرامی با صلواتی برمحمد وآل محمد ص
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📲💭
سردار طهرانی مقدم چگونه ایران را به
یک قدرت موشکی تبدیل کرد؟
ماجرای کلاهبرداری بزرگ اسرائیل از ایران
در قالب قرارداد "شکوفه" پروژه مشترک
موشک سازی پهلوی و اسرائیل چه بود
آقای حسین سلاحورزی رئیس معزول اتحادیه سرمایهداران کشور(اتاق بازرگانی) نوشته است: "یک سوال از محضر علمای دلارزدای کشور: اگر میزان سرمایه و منابع مصرف شده برای ساخت و راهاندازی نیروگاه اتمی بوشهر واقعا همان مبلغ ۱۱ میلیارد دلار باشد، قیمت تمام شده برق تولیدی در این نیروگاه چقدر است؟!"
حرف ایشان مانند این است که بگوئیم مثلا اگر هزینه احداث یک گاوداری ۲۰ راسی حدود ۹ میلیارد تومان است، قیمت شیر این گاوداری باید برابر باشد با ۹ میلیارد تومان تقسیم بر تولید روزانه این گاوداری(یعنی ۶۰۰ لیتر شیر). با این معادله، قیمت هر لیتر شیر میشود ۱۵ میلیون تومان!
این سوال بیراه آقای سلاحورزی در حالی است که معمولا چند سال طول میکشد که سرمایه اولیه یک کارخانه تولیدی برگردد و بعد از آن، وارد سوددهی میشود.
نیروگاه اتمی بوشهر نیز از این قاعده مستثنی نیست و طبق گزارشهای رسمی، این نیروگاه طی یک دهه، بالای ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کرده است. تولید این میزان برق، باعث صرفهجویی ۱۰۳ میلیون بشکه نفت خام به ارزش بیش از ۸ میلیارد دلار شده است. نیروگاه بوشهر همچنین تاکنون ۴ بار هزینه صرف شده بابت احداث خود را تامین کرده است!
گزارش ایسنا را در این باره میتوانید از این لینک بخوانید.
اما اینکه جناب سلاحورزی ناراحت است که ما به دنبال دلارزدایی از اقتصاد ایران هستیم و پیوسته طعن و کنایه میزند، کاملا قابل درک است. دلاریزه شدن اقتصاد ایران، درست است که به معیشت مردم این کشور صدمات شدیدی وارد کرده، لکن دلارداران و دلاری فروشان را صاحب زندگیهای افسانهای کرده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از جایی که فکرش را نمیکنید راه باز میشود.
_________________________
#نهج_البلاغه
▫️من خدار وَحَلِّ الْعُقودِ،....باز شدن گرهها".....شناختم"
📘#حکمت_250
⭕️ چرا رهبر انقلاب، تعبیر «انقلابیترین» را برای مجلس خبرگان به کار بردند؟
🔹 «مجلس خبرگان {...} یکی از انقلابیترین نهادهای جمهوری اسلامی است. منظورم از «انقلابیترین»، مرتبطترین است با انقلاب اسلامی؛ این [مجلس] به این معنا یکی از انقلابیترین نهادهای انقلابی است.
🔸 در نظام اسلامی عامل (جلوگیری از عقبگرد و انحراف) «جایگاه رهبری» است؛ بایستی جلوی این انحراف به وسیلهی رهبری گرفته بشود؛ این خیلی اهمّیّت دارد؛ خیلی اهمّیّت دارد! بنابراین اهمّیّت مجلس خبرگان به خاطر این است که متصدّی تعیین مأمور برای این مأموریّت بسیار مهم است؛ [یعنی] متصدّی تعیین رهبری است.
🔹 علّت این تعبیر که میگوییم «انقلابیترین است»، نقش این مجلس است در گزینش رهبری؛ این خیلی کار مهمّی است، نقش منحصربهفردی
⭕️ فرزندان خود را برای کشتهشدن در راه استقلال وطن به دنیا بیاورید.
🔻 ما به جنگجویانِ مؤمن محتاجیم و سالیانِ سال نیز محتاج خواهیم بود.
🔹 فرزندانِ خود را برای کُشته شدن در راهِ استقلالِ وطن به دنیا بیاورید.
🔸 اگر زنده ماندند و عاشق شدند و به شیرینی زندگی کردند، فَبِها المُراد.
✍🏽 برگرفته از کتاب «بر جادههای آبی سرخ» اثر #نادرابراهیمی
جایگاه رهبری عامل جلوگیری از انحراف و عقبگرد انقلاب است
رهبر انقلاب، در دیدار اخیر: مسئلهی عقبگرد و توقّف و بازگشت به عقب مسئلهی کوچکی نیست، مسئلهی بسیار مهمّی است...
خب، یک عاملی لازم است برای اینکه جلوی این [عقبگرد] را بگیرد؛ در نظام اسلامی این عامل «جایگاه رهبری» است؛ بایستی جلوی این انحراف به وسیلهی رهبری گرفته بشود؛ این خیلی اهمّیّت دارد؛ خیلی اهمّیّت دارد! بنابراین اهمّیّت مجلس خبرگان به خاطر این است که متصدّی تعیین مأمور برای این مأموریّت بسیار مهم است؛ [یعنی] متصدّی تعیین رهبری است؛ اهمّیّت این مجلس به خاطر این است.
🔹️بخشی از بیانات رهبر انقلاب در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری. ۱۴۰۳/۸/۱۷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
️ مجلس انقلابی...
روایت یک خبرنگار از دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری با رهبر معظم انقلاب که طبق روال معمول بعد از برگزاری اجلاسیه دو روزه این مجلس، پنج شنبه هفته گذشته برگزار شد
💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ماجرای دیدار رهبر انقلاب و شهید طهرانیمقدم در دوران جنگ
💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💔 دیدار کشاوز با امام زمان (عج)
سخنران شهید کافی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥پیشگوئیهای نوستراداموس درباره پایان جمهوری اسلامی #ایران
🎙استاد شجاعی
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
💜 الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج 💜
چرا پزشکیان به نشست سران کشورهای عربی نرفت؟
مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران در تماسی با بن سلمان ولی عهد عربستان بیان داشت که به علت «تراکم امور اجرایی» نمیتواند در نشست فردای سران کشورهای عربی و اسلامی در ریاض برای بررسی دو جنگ غزه و لبنان شرکت کند و محمد رضا عارف معاون اول او در این اجلاس حضور خواهد یافت.
در کنار آن هم عباس عراقچی وزیر خارجه امروز در نشست وزرای خارجه عربی و اسلامی در ریاض حضور نیافت و به جای او معاون حقوقی و بینالملل وزارت خارجه شرکت کرد.
در حالی پزشکیان و عراقچی به ریاض نرفتند که امروز رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح عربستان به تهران آمد و با همتای ایرانی خود دیدار و گفتگو کرد.
نرفتن رئیس جمهور و وزیر خارجه ایران به ریاض پرسش مهمی درباره علت آن را مطرح میکند؟ در روابط دو جانبه مشکلی حادث شده است یا مساله چیز دیگری است؟
به نظر میرسد عدم مشارکت به روابط دو جانبه ارتباطی ندارد و اتفاقا تماس امشب رئیس جمهور ایران با بن سلمان به احتمال زیاد با این هدف بوده است که مانع سوء تفاهمی در این خصوص شود. در این تماس هم بنا به سایت ریاست جمهوری دو طرف به نیکی از روابط دو کشور یاد کردهاند.
ایران همواره بر برگزاری نشست سران همکاری اسلامی درباره جنگ غزه و سپس لبنان برای ترغیب کشورهای اسلامی به اتخاذ موضعی یکپارچه فراخوانده و در چنین وضعیتی بعید است که مشغله کاری مانع سفر به عربستان و مشارکت در نشست پیشگفته شده باشد.
پس علت عدم حضور پزشکیان و عراقچی در این اجلاس چیست؟ به ویژه که خود ایران بانی و دعوتگر به این نشست بوده است و ظاهرا خود وزیر خارجه در سفر اخیر خود به ریاض دوباره خواستار برگزاری نشست سران سازمان همکاری اسلامی شده است.
در حالی که اساسا وقتی نشست سران همکاری اسلامی با شمول همه سران عرب نیز هست؛ اما عربستان پس از دریافت پیشنهاد ایران، آن را به اجلاس سران عربی و اسلامی تغییر داد و به نظر میرسد که با برگزاری همزمان نشست سران عرب و اسلامی در قالب یک اجلاس اهداف خاصی را پیگیری میکند که یکی از آنها میتواند معرفی نشست به عنوان ابتکاری عربستانی باشد.
اما به نظر میرسد که علت اصلی عدم مشارکت ایران در سطح رئیس جمهور و وزیر خارجه به وجود نگرانی خاصی نسبت به بهرهبرداری احتمالی از این اجلاس برای طرح و پیگیری برخی طرحها و راهکارهای مخالف سیاست جمهوری اسلامی ایران مانند راه حل دو دولتی و غیره در کنار نبود امیدی برای مثمر ثمر بودن اجلاس جهت توقف جنگ بر میگردد؛ به خصوص که اجلاس سران عربی و اسلامی متعاقب برگزاری اجلاس بینالمللی «اتحاد برای اجرای راه حل دو دولتی» در 30 اکتبر گذشته برگزار میشود که در دو هفته اخیر پرسشها و شک و تردیدهایی را در برخی محافل منطقهای درباره اهداف نشست و برگزاری آن قبل از اجلاس سران عربی اسلامی برانگیخت؛ از جمله این که برخی معتقد بودند که برگزاری اجلاسی برای توقف جنگ و این کشتار بر نشست «اتحاد برای اجرای راهحل دو دولتی» اولویت و ارجحیت داشت و پس از تحقق آن ریاض میتوانست مسائل دیگر را پس از توقف جنگ پیگیری کند.
اما مقدم کردن اجلاس راه حل دو دولتی فی نفسه میتواند کاشف از اولویت کاری ریاض در مواجهه با این بحران و پیگیری سیاستی در این خصوص به ویژه با بازگشت ترامپ به قدرت باشد که آشتی با تهران تاکنون تاثیری بر آن نگذاشته است.
در هر صورت، باید منتظر ماند و دید که آیا نشست جدید سران کشورهای عربی و اسلامی متفاوت از اجلاس قبلی سران همکاری اسلامی و خروجی آن گامی موثر و جمعی در جهت توقف جنگ خواهد بود؟ یا تفاوت خاصی با آن نخواهد داشت؟
رفتار عجیب قوه قضائیه با یک مسأله در دو دولت/ آیا اجرای عدالت هم تابع دولت مستقر است؟
سال گذشته شخصی به نام سجاد پاشاکی، شکایتی را علیه معاون اداری استخدامی دولت شهید رییسی ثبت کرد که دیوان عدالت این شکایت را پذیرفت و رأی به برکناری لطیفی داد. هرچند که این حکم از لحاظ حقوقی منتقدین جدی نیز داشت.
پس از حضور دولت چهاردهم و حضور محمد جواد ظریف به عنوان معاون راهبردی رئیسجمهور، نمایندگان مجلس و کارشناسان حقوقی، از غیرقانونی بودن حضور او سخن گفته و خواستار برکناری او شدند.
در همین رابطه سجاد پاشاکی نیز بار دیگر شکایتی را علیه معاون راهبردی رئیس جمهور تنظیم کرد که در کمال تعجب این بار این شکایت با ایراد شکلی ذینفع نبودن پاشاکی رد شد.
این دوگانگی در صدور حکم در زمان ریاست شهید رئیسی و مسعود پزشکیان این سوال را در ذهنها به وجود میآورد که آیا اژهای نیز وارد بازی وفاق شده است و قرار است با شعار وفاق چشم بر بیقانونیهای دولت چهاردهم ببندد؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷 وجود مجلس خبرگان یعنی حرکت نظام اسلامی توقف ندارد