🖊 دوستان #فرهنگ بزرگترین نیاز جامعه بشری وعامل اصلی پویایی و نشاط و تداوم حیات جوامع و مهمترین عامل در توسعه اقتصادی و اجتماعی و سیاسی و اخلاقی می باشد..
⬅️ اصلاح فرهنگ عمومی از همه کارها مهمتر است؛ چون این کار، محور همه کارهای دیگر است؛ همه چیز مترتّب بر فرهنگ است.
فرهنگ حاشیه و ذیلِ اقتصاد نیست، حاشیه و ذیلِ سیاست نیست، اقتصاد و سیاست حاشیه و ذیل بر فرهنگند»
❌حالا سوالی پیش میاد که چگونه ممکن است فرهنگ از اقتصاد هم مهمتر باشد؟
⏪ رهبری معظم انقلاب میفرمایند
«عزیزان من! فرهنگ از اقتصاد هم مهمتر است. چرا؟ چون فرهنگ بهمعنای هوایی است که ما تنفس میکنیم؛ شما ناچار هوا را تنفس میکنید، چه بخواهید، چه نخواهید؛ اگر این هوا تمیز باشد، آثاری دارد در بدن شما؛ اگر این هوا کثیف باشد آثار دیگری دارد»
10
🖊جهانی شدن تأثیرات متنوع در کشورهای جهان سوم بر جای میگذارند :
1ــ تعامل میان نخبگان فکری با جوامع توسعهیافته به سهولت و آسانی انجام میشود.
2ــ سبب توسعه فرهنگی در جوامع میشود؛
3ــ سبب رشد و توسعه نیروی انسانی میشود.
4ــ باعث تقویت هویتهای بومی این کشورها میشود؛
5ــ فرایند جهانی شدن، درعینحال که متضمن فرهنگی جهانی است، زمینه و امکان عرض اندام فرهنگهای دیگر را فراهم میکند.
9
🖊خب دوستان از هویت صحبت کردیم
سوالی که به ذهن خطور میکنه اینه که اصلا هویت چیست و چگونه بوجود می آید؟؟؟
⬅️هویت فرهنگی هویت یا حس تعلق به یک گروه یا ملتی است؛ این احساس بخشی از خودآگاهی و درک شخصی شخص و مربوط به تابعیت، قومیت، دین، طبقه اجتماعی، یا هر گروه اجتماعی دارای فرهنگ متمایز خود است. هویت فرهنگی هم مشخص کنندهٔ فرد و هم گروه افرادی که هویت فرهنگی یکسان دارند را مشخص میکند.
⬅️یکی از ویژگیهای دولت مستقل ساخت هویت، و حفظ و بازسازی آن در گذر زمان است که به وسیله گفتمانها و ایدئولوژیهای مسلط انجام میشود.
⬅️ پیش از فراگیر شدن فرایند جهانی شدن، معمولاً گفتمانهای رسمی کارویژه هویتسازی و هویتیابی خود را به آسانی انجام میدادند، اما جهانی شدن این وضع را به هم زده است.
⬅️بنابراین هویت داشتن در درجه اول به معنای خاص بودن، متمایز بودن، ثابت و پایدار ماندن و به جمع تعلق داشتن است. احساس متمایز بودن به وجود مرزهای پایدار و کموبیش نفوذناپذیر نیازمند است.
7
🖊 گسترش وسایل ارتباط جمعی به مردم کشورهای مختلف، فرصت آشنایی و شناخت ویژگیهای فرهنگی جوامع دیگر را میدهد و این امکان فراهم شده است تا فرهنگها، آداب و رسوم مختلف از مرزهای محدود ملّی رها شوند و بدینترتیب ارزشهای مشترک جهانی در حال شکلگیری است.
⬅️جهانی شدن فرهنگی دربرگیرنده فرایندها و عواملی یست که هرگونه محدودیت فرهنگی زندگی اجتماعی را تعدیل میکند و از میان
برمیدارد.
⬅️جهانی شدن فرهنگی عبارت ست از شکلگیری و گسترش فرهنگی خاص در عرصه جهانی؛ این فرایند موجی از همگونی فرهنگی را در جهان پدید میآورد و همه خاصهای فرهنگی را به چالش می یابد.
8
🖊در ادامه ده فرمانی که رهبر معظم انقلاب درباره فرهنگ فرمودند را خدمت دوستان ارسال خواهیم کرد:
«۱- ما مسئولیت شرعی داریم، مسئولیت قانونی داریم در قبال فرهنگ کشور و فرهنگ عمومی کشور.
۲- دولت و مسئولان موظفند که توجه کنند به جریان عمومی فرهنگ جامعه؛ ببینند کجا داریم میرویم، چه دارد اتفاق میافتد، چه چیزی در انتظار ما است؛ اگر چنانچه مزاحماتی وجود دارد، آنها را برطرف کنند.
۳- فرهنگ یک ملت است که میتواندآن ملت را پیشرفته، عزیز، توانا، عالم، فناور، نوآور و دارای آبروی جهانی کند.
۴- فرهنگ، اساس کار ماست. در واقع فرهنگ با همه شعب آن، یعنی علم و ادبیات و غیره، روحِ کالبد هر جامعه است.
۵- در فرهنگ و در اخلاق عمومی مردم، روز به روز بایستی تحول صورت گیرد و پیشرفت حاصل گردد
«
11
🍁
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل(۱۳۱)
🌀 خبر: سخنگوی شورای نگهبان گفت: پرونده لاریجانی مثل سایر افراد در یک فرآیند قانونی بررسی شده و برای رسیدگی به صلاحیتش مطالب موجود در پرونده که بخشی نیز به بیرون منعکس شده، مورد به مورد در جلسات شورا مطرح و پس از انجام مباحث متعدد و بیان نظرات مخالف و موافق رایگیری به صورت مخفی انجام شده است.
🍃🌹🍃
❌گزارههای خبری:
🔻 علی مطهری در نامهای به دبیر شورای نگهبان نوشت: باور نمیکنم که شما متن پاسخ را خوانده و امضا کرده باشید... در این نامه به خانواده آقای لاریجانی و طبعاً به بیت شهید آیتالله مطهری که شما افتخار حضور در درس ایشان را داشتهاید جفای عظیم شده است.
🔹 مجید انصاری: اینکه شورای نگهبان خود را بی نیاز از اقناع افکار عمومی بداند و تصمیمی بگیرد که به سرنوشت ۸۴ میلیون ایرانی ارتباط دارد، نگاهی کاملا نادرست و برخلاف نگاه مدیریتی حضرت امیر(ع) در نهج البلاغه و همچنین برخلاف دیدگاه حضرت امام و رهبری است.
❌ گزاره تحلیلی:
1️⃣ علی لاریجانی این روزها با مظلوم نمایی برای آینده سیاسی خودش فکر کرده می تواند با حمایت اپوزیسیون و رسانههای معاند و مدافعان رده صلاحیت شده اش، شرایط را به نفع خود و به ضرر شورای نگهبان رقم بزند.
2️⃣ در اتاق های فکر جریان اصلاح طلب این روزها در حال تولید محتوا و تلاش برای نا کارآمد جلوه دادن دولت و نظام هستند تا بتوانند دوباره به قدرت برگردند.
3️⃣ سهیم بودن علی لاریجانی در وضع موجود باعث شده ساکت ننشیند و با اتهام زنی به شورای نگهبان یک فضای احساسی ایجاد کند تا ذهن افکار عموی را منحرف کند.
4️⃣ با پاسخی که علی لاریجانی به نامه شورای نگهبان داد، هیچ تردیدی نمانده که ردّصلاحیت او کاملا درست بود.چرا که همچنان به سران فتنه، ستون فتنه، حامیان فتنه و باغی بر نظام اسلامی که علیه رأی مردم شورش کردند کمترین اشکالی وارد نکرده است.
۶-فرهنگ یعنی باورهای مردم، ایمان مردم، عادات مردم، آن چیزهایی که مردم در زندگی روزمره با آن سر و کار دائمی دارند و الهامبخش مردم در حرکات و اعمال آنها است؛ فرهنگ این است؛ این پس خیلی اهمیت دارد. مثلاً در حوزه اجتماعی، قانونگرایی -که مردم به قانون احترام بگذارند- یک فرهنگ است، تعاون اجتماعی یک فرهنگ است، تشکیل خانواده و ازدواج یک فرهنگ است، تعداد فرزندان یک فرهنگ است. اگر در این چیزها بینش مردم و جهتگیری مردم جهتگیری درستی باشد زندگی در جامعه جوری خواهد شد، اگر خدایناکرده جهتگیری غلط باشد زندگی جوری دیگری خواهد شد؛ خدایناکرده به همان بلایی مبتلا خواهیم شد که امروز کشورهایی که خانواده را و بنیان خانواده را ویران کردند و شهوات را بهراهانداختند... به آن سرنوشت دچار شدند. بنابراین تمرکز دشمنان بر روی فرهنگ بیشتر از همهجاست. چرا؟ بهخاطر همین تأثیر زیادی که فرهنگ دارد.
۷- اگر بخواهیم مصرف تولیدات داخلی به معنای واقعی کلمه تحقق پیدا کند باید فرهنگ [مصرف] تولید داخلی در ذهن مردم جا بیفتد. اگر بخواهیم مردم اسراف نکنند، بایستی این باور مردم بشود؛ این یعنی فرهنگ.
12
۸- در عالم فرهنگ بایستی گرهگشایی کرد، بایستی حقیقت را باز کرد، بایستی گرههای ذهنی را باز کرد. و این تبیین لازم دارد، یعنی همان کار انبیاء؛ فصاحت و بلاغتی نیز در بیان لازم است.
۹- از استقلال سیاسی و استقلال اقتصادی بالاتر، «استقلال فرهنگی» است؛ یعنی فرهنگِ استقلال، اعتقاد و ایمان به استقلال. مهم این است که با هر نوع وابستگی مقابله شود. یک ملت به این نقطه که رسید دیگر هیچ مشکلی ندارد.
۱۰- در باب فرهنگ، سیاست کلی کشور باید عبارت باشد از حفظ و پرداخت و وابستگی شدید و کامل به فرهنگ ملی.
13
در پروژه درخت مبارک، درخت زیتونی به نام حاج قاسم کاشته شد.
در پروژه جهاد کشاورزی با نام الشجرة الطیبة حدود ۸۰ هزار درخت در مناطق جنوبی لبنان کاشته میشود و ۱۲ هزار نفر از مردم، نهالهای مختلف از جمله درختان میوه دریافت کرده و میکارند.
درختکاری در جنوب خصوصاً مناطق مرزی و جاهایی که در آتش سوخته، چند هفته است آغاز شده و اهداف و نتایج اقتصادی، محیط زیستی، اقتصادی و استراتژیک دارد.
*🌷جامه(پیراهن) حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم...*
*دریکی از موزههای کشور ترکیه الان ۱۴ قرن است که نگهداری میشود...*
*-توسط خبره ترین میکروب شناسان، با قویترین میکروسکوپ، هیچ گونه میکروب و آلودگی در این پیراهن مبارک دیده نشده است. 🌷- دراین موزه انگشتر و عمامه و همچنین اصل نامهی پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم به هرقل پادشاه روم و کفش و بیرق(علم) آن حضرت که درفتح خیبر، حضرت علی علیه السلام آن را به دست خود برافراشته است نگهداری می گردد...*
*🌷-این موزه فقط در ماه مبارک رمضان برای بازدید عموم باز است*
✍ شب، وقتی تا جایی که جا داره؛ کِش میاد و بلند میشه؛
دیگه بعدش، اذن ورود میگیره به یه سرازیری شیرین ...
و شب به شب، کوتاهتر از شب قبل میشه، تا اینکه خودشو میرسونه به تنظیماتِ بهـــار و درازایِ روز!
🌎 ظرف دنیا تا جایی که کِش میومد از تاریکی پُر شد؛
سرازیریِ رسیدن به "ربیعالأنام" رو همـــه ... حتی اونایی که نمیشناسنش؛ دارن احساس میکنن!
این روزای سختِ بلندِ آخر رو، دوام بیاریم!
شب آخرشه.
#نیمه_شعبان دوم ۱۴۰۰
#آخرین_جمعه #سال_۱۴۰۰
#یلدا مبارک 🍉
#حرم_امروز ۳۰ آذر ۱۴۰۰
«وَ أَنْتَ یَا مَوْلایَ کَرِیمٌ مِنْ أَوْلادِ الْکِرَامِ وَ مَأْمُورٌ بِالضِّیَافَةِ وَ الْإِجَارَةِ فَأَضِفْنِی وَ أَجِرْنِی | و تو اى مولاى من، بزرگوارى از فرزندان بزرگواران و از سوى خدا به پذيرايى و پناهدهى مأمورى، پس مرا پذيرا باش و #پناهم_ده»
امام حسین سلاماللهعلیه در عالَم مکاشفه به یکى از علماى قم فرمودند: «مهدى (سلاماللهعلیه) ما در عصر خودش مظلوم است، تا مىتوانید درباره آن حضرت (عجلاللهتعالیفرجهالشریف) سخن بگویید و قلم فرسایى کنید؛ آنچه درباره شخصیّت این معصوم بگویید، درباره همه معصومین (سلاماللهعلیهم) گفتهاید؛ چون حضرات معصومین سلاماللهعلیهم همه در عصمت و ولایت و امامت یکى هستند و چون این زمان، دوران مهدى ما است، سزاوار است درباره او بیشتر گفتگو شود»
و در خاتمه فرمودند: «باز تأکید مىکنم درباره مهدى (سلاماللهعلیه) ما زیاد سخن بگویید و بنویسید، مهدى (سلاماللهعلیه) ما مظلوم است، بیش از آنچه نوشته و گفته شده باید دربارهاش نوشت و گفت»
📗 ترجمه الصحيفه المهديه، صفحه ۵۲
#نیمه_شعبان دوم ۱۴۰۰
#آخرین_جمعه #سال_۱۴۰۰
🔰 رهبر انقلاب ضمن اشاره به موانع اساسی تولید:
👈🏼 مهمترین موانع تولید فرهنگی است
🔻رهبر انقلاب: مهمترین موانع تولید، فرهنگی است؛ یعنی احساس ناامیدی و ناتوانی، احساس بیآینده بودن، بیحوصلگی، بیهمّتی، سرگرمیهای مضر؛ جوان ما که میتواند یک شرکت دانشبنیان به وجود بیاورد، بهجای اینکه بیاید دنبال کار و تلاش و زحمت میرود سراغ سرگرمیهای زائد. راحت طلبی، نداشتن خطرپذیری؛ اینها چیزهایی است که مانعهای اساسی تولید است.