⭕️ ملاک امام(ره) حال فعلی افراد!!
امروز درسطح شهر تهران آنچه به چشم می آمد بیلبوردهای بی شمار از هاشمی رفسنجانی بود، همزمان با سال مرگ او!! البته بگذریم که بعضی از این بیلبوردها هم می توانست میزبان عکس علامه مصباح یزدی نیز باشد که نبود و فعلا مورد بحث بنده نیست.
نوشته های بیلبوردهای هاشمی مزین به جمله ای از حضرت امام بود: هاشمی زنده است چون نهضت زنده است!! البته کسانی که همین جمله را چهل سال است مانند دارکوب تکرار می کنند جمله دیگر امام راحل را به فراموشی سپرده اند که: ملاک حال فعلی افراد است!!
آری، کوتاه سخن اینکه اگر امام خمینی(ره) از این جماعت تعریف کند تا ابد می گویند و اگر سخن دیگر وی با منافعشان متضاد باشد لال می شوند!!
زبیر تا مادامی زبیر بود که پسر نامبارکش عبدالله بزرگ شد!!
حال اگر عبدالله رییس شورای شهر باشد معلوم است که تمثال زبیر بالای بیلبوردهاست و خبری از عکس های مالک و عمار زمانه نیست!!
درپایان، حال فعلی افراد یعنی: عمر انسان می تواند در استخر فرح تمام شود یا در نزدیکی فرودگاه بغداد!!
#یادداشت
♨️ انتقام مصباح
✳️ پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و سقوط دولت مصدق، محمدرضا پهلوی به ایران بازگشت و با تقویت ارتش و ایجاد #ساواک به سرکوب تمامی جریانهای مخالف خویش پرداخت. با آغاز دهه ۱۳۴۰ تحولات و رخدادهای مهمی در کشور بهوجود آمد.
✳️ محمدرضا پهلوی با حمایتهای کندی، رئیسجمهور آمریکا، برنامههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی را به منظور جلوگیری از انقلاب تودهای به اجرا گذاشت. با تحمیل شدن این برنامهها در ایران، #امام_خمینی به مخالفت با این اقدامات رژیم برخاست.
✳️ رژیم پهلوی در واکنش به مخالفتهای امام و علمای مذهبی به دستگیری، تبعید و سرکوب آنها دست زد. رژیم پهلوی پس از تبعید امام خمینی، هرگونه حرکت مستقل را بهشدت سرکوب و امکان فعالیت آزاد سیاسی را از بین برد.
✳️ در چنین وضعیتی #آیت_الله_محمد_تقی_مصباح_یزدی، از طلبههای مبارز حوزه علمیه قم، به منظور استمرار مبارزه، آگاه نمودن افکار جامعه و طلاب حوزه از شرایط سیاسی کشور و افشای «جنایتهای رژیم»، نشریه مخفی با عنوان «انتقام» را به مدت یک سال (۴۴۱۳۴۳-۱۳۴۴ ش) در قم و تهران منتشر کرد.
✳️ از جمله فعالیتهای آیت الله مصباح در این دوران، انتشار دو نشریه با نامهاى «#بعثت» و «#انتقام» با هدف دفاع از اسلام، ایجاد آگاهی سیاسی و اجتماعی در جامعه، روشن نمودن اهداف و آرمانهای حوزه و مبارزه با استبداد و استعمار بود.
✳️ آیتالله محمدتقی مصباح یزدی از سال ۱۳۴۲ تا ۱۳۴۴، توانست نشریه «بعثت» را منتشر کند. همچنین ایشان در ۲۹ آذر ۱۳۴۳ مصادف با نیمه شعبان ۱۳۸۴ق اولین شماره نشریه «انتقام» را نیز منتشر کرد.
✳️ نشریه «انتقام» (نشریه مخفی طلاب حوزه علمیه قم) دومین و مهمترین نشریه انقلابی پس از قیام ۱۵خرداد بود که با مشی سیاسی و مذهبی با مدیریت آیت_الله_مصباح_یزدی به مدت یک سال (۱۳۴۳-۱۳۴۴ش) در قم و تهران منتشر میشد.
✳️ نشریه انتقام دومین و پیشروترین نشریه مخفی طلاب حوزه علمیه قم در دهه ۱۳۴۰ بود که در تاریخ ۲۹ آذر ۱۳۴۳ تا ۱۵ مهر ۱۳۴۴ جمعا در ۸ شماره (سال اول ۳ شماره و سال دوم ۵ شماره) منتشر شد.
✳️ نخستین شماره نشریه انتقام در روز یکشنبه ۲۹ آذر ۱۳۴۳ مطابق با ۱۵ شعبان ۱۳۸۴ در هشت صفحه در قطع خشتی کوچک منتشر شد. در کادر بالای صفحه اول تمامی شمارههای نشریه انتقام، آیه شریفه «إِنَّا مِنَ الْمُجْرِمِینَ مُنتَقِمُونَ»؛ «ما از مجرمان جداً #انتقام میگیریم» (سجده، ۲۲) و در کنار عنوان «انتقام» نیز آیه شریفه «وَ اللّهُ عَزِیزٌ ذوانْتِقام»؛ «و خداوند (براى کیفرِ بدکاران و کافران لجوج،) توانا و صاحب انتقام است» (آل عمران، ۴).
✳️ مؤسس و نویسنده اصلی این نشریه که ۹۰ درصد نگارش مطالب و توزیع و تکثیر آن را به انجام میرساند، آیتالله مصباح یزدی بود. به گفته سیدهادی خسروشاهی، «آیتالله مصباح همه کار این نشریه را از تهیه و نوشتن مقالات و اخبار، تایپ، چاپ و حتی بستهبندی و توزیع را خود به تنهایی انجام میداد».
✳️ با بررسی نشریه طی سالهای ۱۳۴۳ـ۱۳۴۴ اهم سرمقالهها، یادداشتها، مقالات و اخبار این نشریه در مقابله و مبارزه با طرحها و اقدامات حکومت پهلوی و هیأت حاکمه، کشورها و رژیمهای استعمارگر خارجی بهویژه #آمریکا و همچنین ترویج ایدئولوژی مبارزه اسلامی، مطرح کردن مبارزات انقلابی جهان اسلام، اصلاح حوزه و اخبار مرتبط با نهضت روحانیت بود.
موفقیت ایران در مهار کرونا؛
و سر شکستگی آمریکا و انگلیس
♦️آمریکا، چهار برابر ایران جمعیت دارد و انگلیس هم تقریبا جمعیتی معادل ایران دارد. اما در حالی که آمار قربانیان کرونا در ایران به حدود 80 تا 100 نفر در هفته های اخیر کاهش یافته، همین آمار در آمریکا به۴۱۳۴ نفر و در انگلیس به بالای ۱۱۰۰ نفر رسیده است.
🔹یعنی به نسبت جمعیت، آمار قربانیان در آمریکا و انگلیس، ۱۰ برابر آمار ایران است و ایران در مهار کرونا، بسیار موفق تر عمل کرده است. این موفقیت در حالی به دست آمده که ما در معرض تحریم های ظالمانه آمریکا و انگلیس قرار داشته ایم و آنها نه.
♦️با وجود این واقعیت روشن، چرا کسانی اصرار داشتند ایران را آزمایشگاه واکسن های آمریکا و انگلیس کنند؟ آن واکسن ها اگر مفید و موثر بودند، نباید آمریکا و انگلیس، رکورد آمار قربانیان کرونا در دنیا را برای چندین ماه متوالی، به خود اختصاص می دادند. به قول معروف، "کَل اگر طبیب بودی، سرِ خود دوا نمودی".
🔹از طرف دیگر، همین ها حتی دارو را هم در چند سال اخیر، مورد تحریم قرار دادند و بنابراین، اکنون احتمال این که بخواهند محصولات نامرغوب خود را در ایران و کشورهای مشابه تست کنند، بسیار جدی است.
🚨 آیا ترامپ دست به عملیات انتحاری می زند
🔴 برخی منابع مدعی هستند دونالد ترامپ با یک پرواز اختصاصی به پایگاه نیروی هوایی اففوت، واقع در ایالت نبراسکا منتقل شده است؛ عمده ماموریت این پایگاه Offutt Air Force مربوط به رصد و کنترل جنگ است. این خبر هنوز تایید نشده است.
✍ شاید تنها گزینه باقی مانده برای ترامپ شروع یک جنگ برعلیه ایران و یا متحدان ایران باشد ولی آیا این عقلانی است، عده ای ترامپ را دیوانه می دانند البته اقدامات دیوانه وار هم کم انجام نداده ولی انقدر عاقل بود که در جریان اعتراضات و تسخیر کنگره توسط معترضین از آنها خواست به خانه هایشان برگردند پس تصور انجام چنین حماقتی برای او کاملاً اشتباه است همچنین اداره آمریکا بیش تر از آنکه دست رئیس جمهور باشد دست لابی های پول و قدرت صهیونیستی است و آنها وقتی منافعشان حکم میکند حتی دست به حذف فیزیکی رئیس جمهور آمریکا می زنند و دیدید چگونه ترامپ را در فضای مجازی و رسانه ها ترور کردند
البته انقلاب اسلامی آماده هر سناریویی است و دیدید ارتش جمهوری اسلامی ایران رزمایش پهپادی عظیمی برگزار کرد، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از شهر موشکی زیر زمینی جدیدی رونمایی کرد، انصار الله یمن اسرائیل را تهدید کرد، رهبر انقلاب و سید نصرالله به صورت جداگانه بارها دشمن را تهدید کردند، نیروهای مقاومت عراقی به صورت روزانه نیروهای تروریست آمریکایی را مورد حمله قرار می دهند و...
اینها نشاندهنده سطح بالای آمادگی انقلاب اسلامی برای زدن ضربات سهمگین و نابود کننده به دشمن در صورت بروز ماجراجویی از سمت دشمن است
قوای عاقله و دولت پشت پرده امریکا امروز به این نتیجه رسیده است که تنها راه پیشبرد اهدافش در ایران اصلاح طلبان و تفکر وا داده و غرب گرایی نئولیبرال است و برای همین کاپیتان تیم (رئیس جمهور) خود را عوض میکند تا مجدد توسط تاکتیک مذاکره اوبامایی به خواسته هایش برسد و دولت بعدی در ایران را هم یک دولت منفعل و همسو با خود کند، نگرش آمریکا به روحانی همانند نگرشش به گورباچوف هست و تنها امیدش فروپاشی از درون می باشد پس این چند ماه پایانی دولت سبز و بنفش همواره با چماق و هویج آمریکایی ها و سایه جنگ و لغو تحریم گفتن ساده اندیشان و خائنین همراه خواهد بود
داشتن دست پیش در این کارزار موازنه را برهنه خواهد زد کما اینکه ساخت واکسن کرونا در داخل خیلی از برنامه ریزی های دشمن رو به شکست کشاند بنابراین تنها راه مقابله و مواجه با فتنه پیش رو را برهنه زدن بازی و نقشه دشمن می دانم از این رو طرح استیضاح روحانی، استقرار کامل شبکه ملی اطلاعات، فیلتر کامل تلگرام و اینستاگرام، خودکفایی و استقلال در محصولات فوق استراتژیک گندم، گوشت، تخم مرغ، روغن، نهاده های دامی، محصولات شوینده، برنج و...، رونمایی از سلاح های جدید، زدن ضربات مستمر به آمریکا و نیروهای متحد آن در منطقه، برهم زدن اتحاد و انسجام حلال عربی و ترکی (امارات، عربستان، قطر، کویت، ترکیه، آذربایجان) که متحدان رژیم صهیونیستی هستند، کنترل بازار مخصوصاً بازار مواد خوراکی، مسکن، خودرو، طلا، بورس و ارز و یک سری اقدامات دیگر که در حوصله این نوشتار نیست می تواند طراحی های دشمن را بهم ریخته و آنها را ناکام کند
در عرصه رسانه دشمن و مزدورهای داخلی سعی خواهند کرد دست به تحریف واقعیت ها زده و جای جلاد و شهید را عوض کرده و رهبری و نظام را مقصر وضع موجود معرفی نمایند از طرفی این جریان وظیفه آماده کردن مردم برای تسلیم شدن و دادن امتیاز به غرب را نیز دارد از این رو سعی میکند فشار تحریم ها را در داخل افزایش داده و عرصه را بر مردم تنگ نماید، عده ای از مزدوران رسانه ای دشمن هم وظیفه تفرقه افکنی در بین نیروهای انقلابی را برعهده دارند تا توان مواجه را از افسران جنگ نرم بگیرند و آنها را مشغول امورات حاشیه ای بکنند
مواردی که در بالا عرض کردم تنها بخشی از سناریوهای احتمالی دشمن در روزها و ماه های آینده است که ان شاءالله با توجه اراده خداوند که آن سید فرزانه فرمودند پیروزی قطعی با ماست و پرچم انقلاب اسلامی قطعاً به دست مولایمان داده خواهد ابن فتنه هم تبدیل به فرصتی بزرگ شده و زمینه ظهور منجی (عج) را بیش از پیش فراهم خواهد آورد
🔹فائزه هاشمی گفته است که مگر رفتن شهید سپهبد سلیمانی به سوریه چه دستاوردی داشت؟
سرکار خانم! یکی از دستاوردهایش این است که اکنون شما مانند آن زنان بیچاره ای که اسیر داعشی ها شدند، نیستید...
وقاحت و #نمک_نشناسی تا کجا ؟!
💬عالم زاده
➕ این لگدپرانیها و اراجیفگوییهای #فائزه_هاشمی درباره حاج قاسم فقط برای دیده شدنه که بعد از فوت هاشمی این خاندان هم رفتند توی بایگانی تاریخ!
هرکسی که ی سرسوزن انصاف داشته باشه میدونه حاج قاسم برای ایران چه کرده و البته به کسی که هم دم خور بهائیها و هم کاسهلیس ضد انقلابه، حرجی نیست!!
🔴 کدام آرزوی شهید مطهری را علامه مصباح محقّق کرد؟
💬 #علیرضا_پناهیان
🔹 خلاصۀ عمر علامه مصباح، شاید همین جملۀ ایشان باشد: «جواب فکر را باید با فکر داد»
🔸 ظلم بزرگ به علامه مصباح این بود که از ایشان چهرهای متعصب و غیرواقعبین به جامعه ارائه دادند
✅ شخصیت مهربان و مظلوم علامه مصباح
🔹 علامه مصباح میفرماید: «عرصۀ فرهنگ، جای جهاد فرهنگی است. جواب شبهات را نمیتوان با گلوله داد؛ جواب فکر را باید با فکر داد.» شاید بشود عمر ایشان را در همین عبارت خلاصه کرد.
🔸 ایشان میفرماید: «پیشرفت علم در گرو تضارب آراء و نقد و بررسی به دور از تعصب است.» اتفاقاً فضای علمی مؤسسۀ امامخمینی که ایشان تأسیس کردند، همینگونه است.
✅ برعکسِ تبلیغاتی که علیه ایشان میشود که میخواهند ایشان را فردی متعصّب و متصلّب نشان دهند، در مؤسسۀ ایشان آخرین حرفهای الحادی و آخرین حرفهای بیدینی در موضوعات مختلف را، از متخصّصین همان رشتهها میشنوید.
🔹 شهید مطهری آرزو داشت که مثلاً برای مباحثه دربارۀ مارکسیسم، یک فرد مارکسیست را بیاوریم تا مارکسیسم را به ما توضیح بدهد و ما نقدش کنیم، این آرزو را علامه مصباح به صورت ایدهآل در موسسۀ خودشان محقق کردند.
🔸 خود ایشان در اوائل طلبگی زبان فرانسه یاد گرفتند و به زبانهای دیگری هم تسلط دارند و شاگردانشان را به یادگیری زبان خارجی وادار میکنند.
✅ ظلم بزرگ به علامه مصباح این بود که از ایشان چهرهای متعصب و غیرواقعبین به جامعه ارائه دادند، درحالیکه واقعیت درست برعکس این است.
💢 مثلاً دیدگاه ایشان در مسائل اجتماعی زنان، این است: «سیاستمداران باید بهگونهای برنامهریزی کنند که اگر کاری از زنان، بهتر برمیآید یا مربوط به زنان است توسط خودِ آنها انجام شود. ولی متأسفانه تصمیم صحیح و تقسیم مبتنی بر نیاز در این زمینه صورت نمیگیرد.»
۸ مانع مبارزه موثر با فساد در ایران را بشناسید
۱۸ آذر ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۹ اخبار سیاسی اخبار سیاست ایران
یک کارشناس اندیشکده سیاستگذاری امیرکبیر در یادداشتی به مناسبت فرارسیدن روز جهانی مبارزه با فساد تاکید کرد: مسئولان قوای سهگانه باید به این واقعیت توجه داشته باشند که تنها راه مبارزه با فساد تغییر در رویههای گذشته است.
گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم- مهدی غیرتمند کارشناس اندیشکده سیاستگذاری امیرکبیر: فساد را از منظر اثرگذاری اجتماعی میتوان به دو نوع سیاه و سفید تقسیم کرد:
فساد سیاه؛ منظور آن دسته از فسادهایی است که مقامات و افکار عمومی حساسیت و واکنش شدیدی نسبت به آن دارند و به نظر میرسد که در کشور ما نقطه ثقل بحثهای مرتبط به موضوع فساد، فساد سیاه و از نوع فساد مالی است و مسئولان و مقامات بیشتر و زودتر در این بُعد به دلیل توجه و ترس از افکار عمومی واکنش نشان میدهند.
فساد سفید، منظور فسادی که اکثر اعضای جامعه، از مقامات و نخبگان سیاسی گرفته تا مردم عادی نسبت به آن حساسیت ندارند و آن را آنقدر منفور و بااهمیت نمیدانند که خواستار برخورد با آن شوند. در کشور ما تعارض منافع در انجام وظایف قانونی از این جمله است.
برای مقابله با پدیده فساد باید بدانیم که افکار عمومی چه نگاه و واکنشی به فساد دارند و آیا جامعه همچنان فساد را در معنای سنتی آن تعریف میکند و بُعد مالی و اقتصادی فساد پررنگ است و یا جامعه به فساد در حوزههای مختلف حساس شده و واکنش نشان میدهد که پاسخ به این سوالات لزوما حقوقی نیست و نیازمند ارزیابی میدانی است.
نکته مهم در مطالعات فساد این است که با فرض اینکه فساد را بشناسیم و انواع آن را بدانیم، چطور باید به آن واکنش نشان دهیم و در این مورد باید بررسی شود که تا به حال چطور واکنش نشان دادهایم. واکنشهای پیشگیرانه یا پیشینی مانع بروز و شیوع فساد میشود و واکنشهای سرکوبگرایانه یا پسینی زمانی است که فردی مرتکب فساد شده و با او مقابله و برخورد میشود.
در حوزه واکنشهای پیشینی یا پیشگیرانه عملکرد ما بسیار ضعیف بوده است، از جمله مهمترین این حوزهها پیشگیری از تعارض منافع در انجام وظایف قانونی، حمایت از افشاگران فساد و حمایت از شفاف سازی است که در هر سه مورد وضعیت ما قابل قبول نیست و عمده واکنشهای ما واکنشهای سرکوبگرایانه و بیشتر از نوع کیفری و اعمال مجازات است.
مجازاتهای کیفری به تنهایی برای برخورد و مقابله با فساد کافی نیست و گاهی علت آن این است که شخصی که مرتکب فساد میشود، محاسبه عقلانی میکند تا ببیند که در مقایسه با مجازاتی که احتمالا به سراغ او میآید ارتکاب فساد سود بیشتری دارد یا خیر و خطر را به جان میخرد و مرتکب فساد میشود.
واکنشهای سرکوبگرایانه یا کیفری منوط به وجود قوه قضائیه مسلط و جدی در برخورد و مبارزه با فساد است. البته با توجه به اینکه قوه قضائیه یکی از ارکان حاکمیت است ممکن است خودش نیز در معرض فساد باشد و در نتیجه این ضمانت اجرا برای مقابله با پدیده فساد کافی نیست و نمیتواند کارآمد باشد.
برای مقابله با پدیده فساد و انجام اقدامات پیشگیرانه در بروز فساد، در حال حاضر با نقص یا ابهام قوانین مواجه هستیم و در برخی از حوزهها در بخشهای پسینی که نقص قوانین نداریم، اشکال در اعمال و اجرا وجود دارد. یعنی در ظاهر و در مقام قوانین و مقررات و ضوابط همه چیز خوب است اما خروجی و برآیند با وضع مطلوب بسیار فاصله است.
متاسفانه مبارزه با فساد و کنترل فساد را عمدتا از حاکمیت می خواهیم و حاکمیت نیز خود را متولی میداند که با فساد برخورد کند و خیلی به دیگران اجازه نمیدهد که در این زمینه ورود کنند و نقش آفرینی داشته باشند. این در حالیست که در کشورهای پیشرو رسانهها در این زمینه بخشی از کار حاکمیت را اعمال میکنند.
در آن کشورها در حوزههایی از فساد که توسط رسانهها دیدهبانی میشود، قوانین مبارزه با فساد یا وجود ندارند یا بسیار کم رنگ است چون فرض بر این است که شفافیت ایجاد شده و حاکمیت در بخشهایی ورود پیدا میکند که دیده بانی رسانهها در آن بخشها وجود نداشته باشد.
آنچه به عنوان ابزار و شرایط لازم برای مقابله با فساد لازم است بیشتر ابزارهای نرم مانند آزادی اطلاعات، آزادی بیان، آزادی مطبوعات، حمایت از افشاگران، وجود نهادهای نظارتی تخصصی که لزوما در حاکمیت نیستند، نهاد مدیریت تعارض منافع، نهاد شفافیت و نهایتا بحث همکاری نهادهای نظارتی و پاسخگویی در برابر آنها است که متاسفانه در کشور ما همه این موارد با مشکل و آسیب مواجه است و به همین دلیل احساس بیش از واقعیت مردم نسبت به فساد موجود است.
یکی از آسیبهای عمده در کشور ما عدم استفاده از نظارت غیرمتمرکز و مردمی است.در حال حاضر فقط در قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد تنها یک یا دو ماده در این رابطه داریم که براساس آن اگر شخصی (عمدتا کارمند)، فسادی را
افشا کند، آن هم نه افشای علنی بلکه در سطح درون سیستمی به نهادهای ناظر اطلاع بدهد و بعد معلوم شود که اطلاعات داده شده صحیح است، فرد قابل تعقیب نخواهد بود.
برخی کشورها علاوه بر حمایت از افشاگران به افرادی که موضوعی را افشا میکنند، پاداش نیز میدهند. به عنوان نمونه در آمریکا افشاگری که مثلا فرار مالیاتی یک مجموعه را در حالی که خود حسابدار آن مجموعه بوده است افشا میکند، طبق قوانین حتی اگر مجرم هم باشد و افشاگری کند، 10 تا 20 درصد از ارزش مالی بازگردانده شده به خزانه به شخص گزارشگر تعلق میگیرد و در عین حال باید مجازات مربوطه را نیز تحمل کند؛ در واقع از سویی مجازات میشود و از سویی دیگر نیز مورد تشویق قرار میگیرد.
هم اکنون در مورد نحوه افشاگری و برخورد با آن خلاء قانونی داریم و نهادهای نظارتی در حوزه فساد، عمدتاً مقامات و مسئولان حکومتی هستند و نهادهای اجتماعی، به عنوان ناظر ثالث بی طرف و توانمند، متاسفانه وجود ندارد و این موضوع یکی از نقصهایی است که در حوزه نظارت بر فساد شاهد آن هستیم.
در حال حاضر در کشور ما وجود لابیها و دلالان تصمیمات و اقدامات بخش عمومی واقعیت تلخی است که کنترل و نظارت بر فعالیتهای آنها مشکل است. البته در همه جای دنیا افرادی هستند که از قدرت بیرون آمدهاند و نقش واسطه گری دارند؛ اینها در جامعه ما کاملا آزاد و رها هستند، سود میبرند، در تصمیمات تاثیر میگذارند اما دیده نمیشوند، هیچ نوع پاسخگویی نیز ندارند و در مقابل منافعی که می برند هیچ هزینهای نمیپردازند.
در کشورهای مختلف برای لابیها قوانینی وجود دارد مثلا در انگلستان مذاکرات و ملاقات احزاب با لابیها باید طبق قانون آزادی اطلاعات در دسترس عموم قرار گیرد و مردم باید بدانند چه توافقاتی میان آنها انجام شده است.
**فساد سیاسی ام الفساد است
برای مقابله با فساد باید در نگاه سیستمی به فساد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، تقنینی و اداری توجه داشته باشیم و در میان آنها آنچه بیش از همه باید مورد توجه قرار گیرد، فساد سیاسی است که میتوان آن را ام الفساد دانست ولی در جامعه فساد سیاسی را رها کردهایم و بیشتر با فساد اقتصادی و مالی مقابله میکنیم در حالی که فساد اقتصادی و مالی، اثر، معلول و علامتی از فساد سیاسی است.
نمیشود بدون برخورد با فساد سیاسی با سایر حوزههای فساد برخورد داشته باشیم و این موضوع یکی از نقصهایی است که در موضوع مبارزه با فساد با آن مواجهیم.
فساد پدیدهای است که ناشی از عوامل مختلف و چند وجهی است و به همین دلیل برخورد با فساد نیازمند اقداماتی است که همه جوانب را پوشش دهد و اصطلاحاً باید نگاه سیستمی برای مقابه با فساد را در پیش گرفت و نگاه بخشی و جزیرهای یا گزینشی کارساز نخواهد بود.
در برخی ساختارهای جزء بیشتر باید فساد را عارضهای کلان دانست که برآمده از قانونها و مقررات دست و پاگیر و نالازم است. غریب نیست بگوییم در آن ساختارها فساد بیش از آنکه حاصل نبود قانون باشد، حاصل قانونهای بیش از حد است. اعداد و ارقام هم چیز متفاوتی را نمیگوید؛ وقتی به شاخصهایی مانند سهولت کسب و کار و آزادی اقتصادی مینگریم میتوان دید که در کشورمان نیز مقررات دست و پاگیر فراوان انگیزه زیادی برای فساد به وجود آورده است و خیلیها حاضر میشوند پولی بپردازند تا این موانع قانونی را دور بزنند.
بخش عمدهای از قوانین مربوط به فساد در کشورمان رویکرد سنتی دارد؛ بدین معنا که در این رویکرد عمدتا فساد به عنوان جرم در نظر گرفته شده و در حوزههای فساد مالی و اقتصادی است و به سایر حوزهها کمتر پرداخته میشود.
امروزه در کشورهایی که تجربیات موفقی در حوزه مبارزه با فساد دارند، معنای جدید و عامی از فساد وجود دارد که مقوله فساد را گستردهتر در نظر گرفته و فساد را شامل نقض قوانین و مقررات، سوء مدیریت، نبود شفافیت و عدم پاسخگویی و سایر مؤلفههای حکمرانی خوب میداند.
مشکلی که در این زمینه در کشور ما وجود دارد این است که برخی از رفتارهایی که در دنیا فساد تلقی میشوند به لحاظ هنجاری هنوز در نظام هنجاری ما فساد تلقی نمیشوند و در واقع بسیاری از موارد عدم رعایت قوانین و مقررات از جمله سوء مدیریت، عدم پاسخگویی و شفافیت را فساد نمیدانیم.
به طور خلاصه اگر کشور بخواهد در مسیر مبارزه با فساد قدم در راه موثری بنهد باید در گامهای ابتدایی به صورت ویژه نسبت به حل مسائل زیر با نگاه کارشناسی و سیستمی اقدام کند.
نبود شایسته سالاری: ما هنوز در شرایطی قرار داریم که اولا حلقه مدیریتهای مهم کشور بسیار تنگ و بسته است و ثانیا انتخاب «مدیران شایسته» جای خود را بعضاً به انتخاب «مریدان وابسته» داده است. یعنی نه آنکه بیشترین تخصص و کارامدی را دارد، بلکه آنکه بیشترین میزان ارادت و بله گویی را در کارنامه خود دارد شانس انتخاب می یابد.
درزگیری: کمتر پیش میآید که فساد رخ داده در یک سازمان به م
حکومتی.
با این همه، اینجانب به جوانان عزیزی که آیندهی کشور، چشمانتظار آنها است صریحاً میگویم آنچه تاکنون شده با آنچه باید میشده و بشود، دارای فاصلهای ژرف است. در جمهوری اسلامی، دلهای مسئولان بهطور دائم باید برای رفع محرومیّتها بتپد و از شکافهای عمیق طبقاتی بشدّت بیمناک باشد. در جمهوری اسلامی کسب ثروت نهتنها جرم نیست که مورد تشویق نیز هست، امّا تبعیض در توزیع منابع عمومی و میدان دادن به ویژهخواری و مدارا با فریبگران اقتصادی که همه به بیعدالتی میانجامد، بشدّت ممنوع است؛ همچنین غفلت از قشرهای نیازمند حمایت، بههیچرو مورد قبول نیست. این سخنان در قالب سیاستها و قوانین، بارها تکرار شده است ولی برای اجرای شایستهی آن، چشم امید به شما جوانها است؛ و اگر زمام ادارهی بخشهای گوناگون کشور به جوانان مؤمن و انقلابی و دانا و کاردان -که بحمدالله کم نیستند- سپرده شود، این امید برآورده خواهد شد؛ انشاءالله.
حض کشف، آشکار شود. تلاش مدیران آن مجموعه برای لاپوشانی، که به زعم ایشان برای حفظ آبروی سازمان انجام می شود، باعث میشود سوء ظن ذینفعان بیرونی، از شخص به سازمان تغییر یابد و لذا زمانی موضوع اعلان میشود که دیگر شایعات و اخبار غیررسمی همه جا را پرکرده است و درجه مقبولیت و اعتماد به آن سازمان به شدت کاهش یافته است.
آسیب پذیری افشاگران: در کشورهای پیشرو در زمینه مبارزه با فساد، برای افشاگران فساد و سوء استفاده از قدرت (Whistleblowers) مصونیتهای قضایی و حمایتهای حقوقی پیش بینی شده است. اما در کشور ما افشاگران بسیار آسیب پذیرند و بارها دیده شده است که پایشان به دادگاه کشیده میشود و محکومیتهایی هم میگیرند.
فرهنگ محرمانگی: درجه محرمانگی فرایندها و اقدامات اداری در کشور ما بسیار بالاست. برای مدیران ما عادت شده است که روی هر نامه کم اهمیتی مهر محرمانه بزنند و آن را از جریان عادی مکاتبات خارج و فرصت گردش آزاد اطلاعات را مختل کنند. به همین جهت ناکارامدی ها و تصمیم گیری های غلط، تبعی ضها، سوء استفاده ها و تبانی ها زیر مهرهای محرمانه پنهان می مانند.
فرد محوری بجای فرآیند محوری: در نظام اداری و قضایی کشور ما افراد بیش از اندازه مهم و مؤثرند. در ادارات و دادگاه ها قدرت یک کارشناس، ممیز، مسئول دفتر، بازپرس و مانند اینها در اثرگذاری بر فرایند یک پرونده بسیار بالاست. او می تواند کاری را در چند دقیقه انجام دهد یا آنرا چند ماه به عقب بیاندازد و این تفاوت آشکار در زمان، در هیچ جای فرایند کار قابلیت رصدکردن یا جلوگیری خودکار ندارد. شیوه توزیع وظائف به گونه ایست که کارشکنی ها در جایی از فرایند سازمانی بیرون نمی زند تا ایراد آشکار شود و لذا فرد فاسد با آسودگی خاطر حکومت خود مختار راه می اندازد.
بی توجهی به دولت الکترونیک: استقرار خدمات دولت الکترونیک در نظام اداری و قضایی کشور بسیار با کندی پیش می رود و ایران جایگاه ضعیفی از حیث دولت الکترونیک در منطقه و دنیا دارد. در استقرار دولت الکترونیک از تجربیات دنیا استفاده نمی کنیم و چرخ را از نو اختراع می کنیم. همچنین همکاری بین دستگاهی بسیار ضعیف است و هر سازمانی ساز خودش را می زند و لذا در صورت الکترونیکی شدن خدمات آنها، کار جزیره ای باعث باز ماندن مجاری سوء استفاده خواهد شد.
شفافیت: مسئولین مدام دم از ضرورت ایجاد شفافیت در کشور می زنند. اما گویی این سخن را برای دیگران می گویند. هیچ مسئولی از خود و سازمان تحت تصدی خود شروع نمی کند. بسیاری از سازمانها و مجموعه های عمومی غیر دولتی به دنبال معافیت از اجرای تکالیف شفافیت به مقامات عالیه کشور متوسل می شوند و اکثرا هم موفق می شوند. بخش عمده ای از شرکتهای بخش عمومی مالیات نمی دهند، درامد نفت کشور و خرجکرد آن شفاف نیست، وامهای کلان مخفی نگه داشته می شود، رسیدگی های مهم قضایی غیرعلنی انجام می شود و…
سفارش: متأسفانه سفارش کردن در فرهنگ ما هیچ قبحی ندارد وتبدیل به یک رفتار عادی و بلکه موجه شده است. افراد برای راه افتادن کارشان مرتبا متوسل به وکیل و وزیر و حاج آقا و دکتر و... میشوند و ایشان هم بسادگی تلفن را برمی دارند یا دست خطی مینویسند و به فلان مسئول توصیه و سفارش می کنند که “کار این دوست محترم را راه بیاندازند.” و این چنین حق ناحق، الویتها باطل و مقررات زائل می شوند.
دولت، قوه قضائیه و مجلس باید روشهایشان را تغییر دهند. روشهای کنونی آنها را به خود مشغول و فرصت و قدرت تحول را از ایشان سلب کرده است. علاج فساد در تغییر است. در مبارزه با فساد هم باید شکست را بپذیریم و از نو آغاز کنیم.
گزارشهای نهادهای پژوهشی بینالمللی نشان داده است که با یک درجه بدتر شدن وضعیت فساد (بر اساس شاخص برداشت از فساد سازمان شفافیت بین الملل) در یک کشور، به طور متوسط 388 دلار از سرانه تولید ناخالص داخلی کاهش می یابد!
رهبر انقلاب بیانیه در بخشی از بیانیه گام دوم انقلاب تاکید کردهاند:عدالت و مبارزه با فساد، این دو لازم و ملزوم یکدیگرند. فساد اقتصادی و اخلاقی و سیاسی، تودهی چرکین کشورها و نظامها و اگر در بدنهی حکومتها عارض شود، زلزلهی ویرانگر و ضربهزننده به مشروعیّت آنها است؛ و این برای نظامی چون جمهوری اسلامی که نیازمند مشروعیّتی فراتر از مشروعیّتهای مرسوم و مبنائیتر از مقبولیّت اجتماعی است، بسیار جدّیتر و بنیانیتر از دیگر نظامها است. وسوسهی مال و مقام و ریاست، حتّی در عَلَویترین حکومت تاریخ یعنی حکومت خود حضرت امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) کسانی را لغزاند، پس خطر بُروز این تهدید در جمهوری اسلامی هم که روزی مدیران و مسئولانش مسابقهی زهد انقلابی و سادهزیستی میدادند، هرگز بعید نبوده و نیست؛ و این ایجاب میکند که دستگاهی کارآمد با نگاهی تیزبین و رفتاری قاطع در قوای سهگانه حضور دائم داشته باشد و بهمعنای واقعی با فساد مبارزه کند، بویژه در درون دستگاههای
✍️ آمریکای بحران زده و حکایت عجیب غربگرایان داخلی
🔰 رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنان پرنکته و حکیمانه دیروز، پس از تشریح شرایط بحرانی و رو به افول آمریکا، از برخی افراد در داخل کشور که با وجود شرایط بحرانی آمریکا، باز هم بهبود شرایط معیشتی را به رابطه با آمریکا گره می زنند، اظهار تعجب کردند.
🔰آری! اینکه انسان از "دشمن" خود، که هیچگاه راضی به پیشرفت او نیست، تقاضای کمک داشته باشد، عجیب است؛ اما عجیب تر از آن این است که آن دشمن، در تدبیر خودش هم درمانده باشد:
🔸«وَ الَّذِينَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِهِ لا يَسْتَطِيعُونَ نَصْرَكُمْ وَ لا أَنْفُسَهُمْ يَنْصُرُون؛ و كسانى را كه به جاى خدا مى خوانيد، نمى توانند شما را يارى كنند و نه (حتی) خودشان را يارى دهند.» (اعراف: 197)
🔻نبرد تمدنی ایران و اسرائیل
دشمنی ایران و اسرائیل عمیق تر از چیزی است که بسیاری از مردم به واسطه القای رسانه تصور میکنند. ایران و اسرائیل جدای از مسائل دینی و آرمان خواهی اسلامی، در عرصه ملی و تمدنی نیز در یک نبرد خاموش به سر می برند.
اسرائیل کفاره گناهان اروپاست. رژیمی جعلی که بعد از جنگ جهانی دوم برپایه مظلوم نمایی یهودیان و بزرگنمایی جنایات هیتلر ساخته شد. اما زیاده خواهی های رژیم صهیونیستی تنها به درون مرزهای فلسطین اشغالی محدود نمی شود.
♦️صهیونیست ها منتظر ظهور منجی موعودشان(ماشیح بن دیوید) هستند. آنها معتقدند برای ظهور ماشیح بن دیوید می بایست تمام یهودیان در اسرائیل جمع شوند و سپس سرزمین های مابین رود نیل تا رود فرات را تصرف کرده و ضمیمه خاک اسرائیل کنند تا منجی ظهور کند. دو خط آبی روی نقشه اسرائیل نیز گویای همین مطلب است.
🔹به صورت خلاصه می توان گفت اسرائیل تنها به دنبال اشغال فلسطین نیست و چشم به تصاحب کل منطقه دارد. در واقع رژیم صهیونیستی به دنبال تشکیل امپراتوری بزرگ یهود است.
✅از طرفی ایران نیز بعد از انقلاب اسلامی، ماجرای فلسطین و نابودی اسرائیل را یکی از آرمان های خود معرفی کرد. جمهوری اسلامی نیز به دنبال تشکیل تمدن بزرگ اسلامی در سطح منطقه و متحد کردن تمام کشورهای اسلامی است. اتفاقاتی که مقدمات ظهور مهدی موعود(عج) است.
ایران و اسرائیل هر دو به دنبال ساختن تمدن خود در سطح منطقه و حتی جهان هستند. شکست جمهوری اسلامی در این نبرد تمدنی بزرگ به معنی نابودی ایران است. ایرانیانی که سابقه هزاران سال تمدن دارند، در صورت شکست جمهوری اسلامی باید شاهد تشکیل تمدن یهود در حوزه تمدنی ایران باشند.
🔸با قاطعیت می توان گفت اصلی ترین دلیل لشکرکشی آمریکا در سال 2001 به خاورمیانه، کمک به اسرائیل برای تصرف خاورمیانه بود. آمریکا در سال 2001 به افغانستان و در سال 2003 به عراق حمله کرد و توانست شرق و غرب ایران را تصرف کند. قرار بر این بود که اسرائیل نیز بتواند سوریه و لبنان را کامل تصاحب کرده و سپس به صورت مشترک ایران را به زانو دربیاورند.
✅در این بین نقش جنگ تمدنی 33 روزه لبنان بسیار پررنگ است. جایی که ایران و سایر گروه های مقاومت توانستند در مدت زمان کمی اسرائیل و به طور کلی، تمام نقشه های صهیونیزم جهانی برای تشکیل امپراتوری بزرگ اسرائیل را به باد دهند.
♦️صهیونیست ها به دنبال تجزیه کشورهای منطقه هستند. اسرائیل کشوری قدرتمندتر از خود در سطح منطقه را تحمل نمیکند. سالها قبل برنارد لوئیس در نقشه ای موسوم به *خاورمیانه جدید* به خوبی این طرح شوم را تئوریزه کرد. در این نقشه تمامی کشورهای موجود در خاورمیانه نسبت به دین و مذهب اهالی آن به چندین تکه تجزیه شده اند.
رشادت های ایران در منطقه تاکنون مانع از شکل گیری طرح خاورمیانه جدید شده است. دلاوری های سردار سلیمانی در سوریه و عراق و لبنان مانع از تشکیل امپراتوری اسرائیل در منطقه شد. شاید الان به خوبی دلیل ترور ناجوانمردانه ایشان قابل فهم باشد.
🔸چیزی که مشخص است یکی از این دو قدرت باید در منطقه بمانند. ایران یا اسرائیل! پیروز این نبرد صاحب همه چیز می شود و می تواند تمدن بزرگ خود را تشکیل دهد و بازنده همه چیز را از دست می دهد.
در این بین خیانتهای اپوزوسیون به ایران در این نبرد تمدنی بزرگ کاملاً مشهود است. افرادی که به خیال خود تصور میکنند که با حکومت در حال دشمنی هستند، اما اطلاع ندارند که به سربازان پیاده اسرائیل برای نابودی ایران بزرگ تبدیلشدهاند. به امید روزی که همه متوجه شوند که براندازی نظام به معنای نابودی ایران و تشکیل امپراتوری اسرائیل در منطقه است!
نابودی اسراییل نزدیک است
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
چرا ایران در منطقه حضور دارد؟
رهبر معظم انقلاب در سخنرانی تلویزیونی دیروز (جمعه) در پاسخ به جبهه استکبار که میگوید چرا ایران در منطقه حضور پیدا میکند؟ پاسخ دادند: «نظام جمهوری اسلامی موظف است طوری رفتار کند که دوستانش و طرفدارانش در منطقه تقویت بشوند. این وظیفه ماست حضور ما به معنای تقویت دوستانمان و تقویت طرفدارانمان است. ما نباید کاری کنیم که دوستان جمهوری اسلامی و وفاداران به جمهوری اسلامی در منطقه تضعیف شوند. حضور ما ثباتآفرین است. ثابت شده که حضور جمهوری اسلامی موجب برداشته شدن موجبات بیثباتی است. مسئله داعش در عراق، مسائل گوناگون در سوریه و امثال اینها؛ بنابراین این حضور منطقهای قطعی است و بایستی وجود داشت باشد و وجود خواهد داشت».
واکسنی که برای کرونا آماده شد، مایه افتخار و عزت کشور است. مقام معظم رهبری مدظله العالی
به فضل و مدد الهی و تلاش شبانه روزی حافظان سلامت ،کادر پرشکی و پرستاری،ستادمقابله با کرونا و کلیه خدمتگزاران بهداشت و درمان در آستانه شکست ویروس منحوس کرونا هستیم .با گرامیداشت یاد و نام شهدای مدافع سلامت اداره تبلیغات اسلامی شهرستان شاهین شهر ومیمه مراسم تجلیل از فرماندهان سلامت را به پاس زحمات آنها برگزار می نماید.
امام جمعه محترم شهرستان
فرماندار محترم شهرستان
ریاست محترم اداره بهداشت و درمان شهرستان
ریاست محترم بیمارستان گلدیس
زمان :یکشنبه21 دیماه ساعت 12/30
مکان:سالن جلسات فرمانداری شهرستان
همزمان با برگزاری جلسه ستاد گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
الهی سایه ات از سر ما کم
نشه حضرت آقا 💖
#حدیث_روز 🌺🌺🌺
🌸 امیرالمؤمنین علیه السلام: 🌸
🍀 المُداراةُ أحمَدُ الخِلالِ.
🍀 مدارا كردن، پسنديده ترين خصلت است.
📚 غررالحكم، ح 1313.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دلیل این همه اصرارم برای گرفتن روضه خونگی اینه
این شبکه خارجی نیست
شبکه آموزش صدا و سیماس!
خیلی راحت و شیک اصل شهادت و علت شهادت حضرت زهرا رو کتمان و تحریف کردن و راحت گفتن رحلت کرد!!!
ای مردم
اگر سفت نگیریم از دستمون میگیرنش
حتما کلیپ باز بشه و دیده بشه
🔻به کانال روضه مجازی بپیوندید(کلیک کنید)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻فائزه: حاج قاسم اومد پیش حاج آقا برای مشورت و بابا بهش گفت نرو سوریه
👈حاج قاسم گوش به فرمان امامش بود بله در منطق پدر شما و میراث به جای ماندش یعنی روحانی، مقاومت جایی نداره
🔻بعد شما کور بودید که نتیجه مقاومت و ندید؟ داعش تا چندکیلومتری مرز ایران اومده بود .