♨ رسالت جنبش دانشجويي
*شانزدهم آذر سرآغاز تثبيت حرکت جنبش دانشجويي در ريل انقلابيگري و مبارزه با استبداد است. درست در فرداي پيروزي کودتاي انگليسي- آمريکايي ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ که فصل حاکميت مطلق استبداد و سرکوب انقلابيون و آزاديخواهان سر رسيده بود، اين دانشگاه و جنبش دانشجويي بود که اولین پرچم مبارزه با استبداد را در دست گرفت. جنبش دانشجويي امروز ميراثدار جنبش دانشجويي ديروز است؛ همانها که در برابر استبداد سينه سپر کردند و پيشگامان مبارزه بودند! امروز در دهه پنجم انقلاب اسلامي رسالت سنگيني بر دوش جنبش دانشجويي است.
👈 نکات تحلیلی
1⃣ مقوله روشنگري و میدانداری در جهاد تبيين يکي از مهمترین وظايفي است که از جريان دانشجويي پيشرو انتظار ميرود. امروز در عرصه جنگ نرم دشمن و با توجه به گسترش و عمومي شدن رسانهها و فضاي مجازي، فرصت مناسبي براي هجمه به همه باورهاي انقلابي فراهم آمده است که مقابله با آن جهادي عظيم و همهجانبه طلب ميکند که دانشجويان بهمثابه افسران جوان جنگ نرم، در خط اول اين صفآرايي و مبارزه قرار دارند.
2⃣ يکي از وظايف مهمي که در مسير تقويت و فراگير نمودن ارزشهاي انقلابي و روحيه انقلابي بر عهده دانشجويان است، مسئله گفتمانسازي است؛ دانشجويان وظيفه دارند تا آرمانها و شعارهاي انقلاب اسلامي و بهطور ويژه ابعاد مفهوم انقلابيگري و مؤلفههای آن را در جامعه بسط و گسترش دهند و اين انتظاري است که امروز از جنبش دانشجويي ميرود.
3⃣ حضور در عرصههاي مختلف و اعلام مواضع انقلابي يکي از مهمترین انتظاراتي است که از تشکلهايي دانشجويي وجود دارد. امروز حوادث مختلفي در عرصههاي گوناگون سياسي، اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي ميافتد که اعلام نظري برخاسته از آرمانها و فارغ از تعلقات سياسي – جناحي، بسيار راهگشا خواهد بود.
4⃣ فسادستيزي را ميتوان يکي ديگر از رسالتهاي تاريخي جنبش دانشجوي دانست. دانشجويان همواره در طول تاريخ انقلاب اسلامي پرچمدار عدالتخواهي بودند و با مظاهر اشرافيت و فساد مقابله کردهاند. تداوم اين وضعيت و پيشگامي در اين عرصه يکي از مطالباتي است که بارها توسط امام جامعه اسلامي مورد تأکید قرار گرفته است.
5⃣ مقوله بنيادين ديگري که بدون شک جزو وظايف ذاتي دانشجويان و جنبش دانشجويي است، مسئله "توليد علم" و "جنبش نرمافزاری" است. امروز مسئله پيشرفت و الگوي اسلامي- ايراني يکي از مهمترین مسائل جمهوري اسلامي است که ارائه چنين طرحي جامع و همهجانبه مبتني بر آموزههاي اسلامي نيازمند جهاد فکري- علمي در حوزههاي مختلف دانش است که دانشجويان در اين ميدان نيز وظيفه کليدي بر عهده دارند.
⭕️ جزئیات طرح امریکا برای مذاکرات
✍🏻 روزنامه ایران نوشت:
🔻یک روز قبل از آغاز دور جدید مذاکرات، خبرگزاری رویترز در خبری به ابعاد ایده «توافق موقت» با ایران در دور جدید پرداخت
🔻مهمترین تعهدات مطرحشده برای ایران شامل توقف غنیسازی با درصد بالا و تعهد به اجرای تمام اقدامات شفافساز (بازرسیها و نظارتها) میشود
🔻هدف آمریکا از طرح توافق موقت پاک کردن گذشته منفی امریکا، بدون پرداخت کوچکترین هزینه و «اجتماعی شدن مذاکره» و همچنین شرطیسازی اقتصاد کشور است
🔻در حال حاضر امریکا نگران تغییر ریل اقتصادی در ایران و حرکت تدریجی آن به سمت اقتصاد مقاومتی و افزایش تابآوری نسبت به تحریمهاست
🔻توافق موقت ایدهای طراحیشده با اهداف مشخصی بوده که نمیتواند اهداف ایران را تأمین کند.
♨ نرم شدن مواضع امارات در قبال ایران
*«طحنون بن زاید» مشاور امنیت ملی امارات دیروز (۱۵ آذرماه) به تهران آمد و با علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و رئیسجمهور کشورمان دیدار کرد. با توجه به آنکه کشور امارات در سالهای اخیر دنبالهرو سیاستهای آمریکا و عربستان در منطقه بوده است، سؤالات زیادی در خصوص اهداف این سفر مطرح است.
👈 گزارههای خبری
1⃣ انور قرقاش «مشاور سیاسی رئیس امارات متحده عربی» با انتشار توییتی اعلام کرد: «سفر شیخ طحنون بن زاید به تهران در راستای تلاشهای امارات متحده عربی با هدف تقویت پلهای ارتباطی و همکاری در منطقه و حفظ منافع ملی انجام شده است».
2⃣ سیمون هندرسون (مدیر برنامه سیاست خلیجفارس و انرژی در موسسه واشنگتن) در واکنش به سفر این مقام اماراتی به ایران گفته است: «ایران خود را مرکز خاورمیانه میداند. آنها خود را کشور مسلط بر خاورمیانه میدانند. ایرانیها خود را ازنظر جمعیت بزرگتر میبینند و ازنظر ذخایر نفت و گاز نیز ایران بزرگتر است. ایران ازنظر طبیعی و موقعیتی نیز کشور مسلط بر خلیجفارس است. آنها میخواهند کشورهای دیگر نیز از این موضوع آگاه باشند و به ایران پایبند باشند. امارات در خلیجفارس در حاشیه است».
3⃣ عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه رأیالیوم نیز در مقاله جدید خود مینویسد: «سفر طحنون بن زاید به ایران ازاینجهت حائز اهمیت است که بیانگر نرم شدن مواضع امارات در قبال ایران است. در سالهای اخیر سیاست خارجی و منطقهای کشورهای شورای همکاری خلیجفارس (بهاستثنای قطر)، مبتنی بر تشدید محاصره ایران و ایجاد ناآرامی و آشوب داخلی در این کشور بوده است. زمانی که این کشورها به اهداف خود نرسیدند، سیاست مذکور خود را حتی به شکل موقت کنار گذاشتهاند و بهدنبال بهبود روابط با ایران هستند».
👈 گزاره تحلیلی
*سفر مشاور امنیت ملی امارات به تهران را میتوان از دو جنبه موردبررسی قرار داد؛
⬅️ اول آنکه کشورهای حاشیه خلیجفارس به این نتیجه رسیدهاند که آمریکا بهعنوان یک ابرقدرت در حال افول و رژیم صهیونیستی بهعنوان کشور در حال سقوط توان دفاع از کشورهای حاشیه خلیجفارس را ندارد. خروج آمریکا از افغانستان و شکست رژیم صهیونیستی در جنگ سیفالقدس در نوار غزه در کنار افزایش قدرت محور مقاومت در منطقه سبب شده تا کشورهایی همچون امارات در فکر کاهش تقابل خود با محور مقاومت باشند.
⬅️ دومین نکته آنکه ازآنجاییکه دولت سیزدهم سیاست خارجی خود را بر مبنای حفظ و توسعه روابط با کشورهای منطقه بهویژه کشورهای جنوب خلیجفارس تعریف کرده است، فضای تعامل بیشتری بین ایران و امارات بهوجود آمده است.
⬅️ گفتوگوهای تلفنی بین حسین امیرعبداللهیان و شیخ عبدالله بن زائد آل نهیان، وزرای خارجه ایران و امارات و سفر اخیر معاون سیاسی وزیر خارجه به ابوظبی، مسیر بازتعریف روابط دو کشور را هموارتر ساخته است.
⬅️ از سوی دیگر اظهارات دوستانه انور قرقاش وزیر مشاور در امور خارجی دولت امارات که گفته بود تنش با ایران به سود هیچیک از کشورهای منطقه نیست، نشان میدهد که امارات بهخوبی به نقش تأثیرگذار ایران در حفظ ثبات منطقه پی برده است.
این صحنه چند می ارزه؟
از شهدا به شما
الو.........
صدامونو میشنوید!؟؟؟...
قرارمون این نبود....
قرارمون بی_حجابی نبود...
بی_غیرتی نبود....
قرار شد بعد از ماها
« راهمون » رو ادامه بدید...
اما دارید « راحت » ادامه میدید...
چفیه هامون خونی شد
تا چادرتون خاکی نشه...
عکس ماها رو میبینید...
ولیعکس ما عمل میکنید...
ما شهید نشدیم که مرغ و میوه ارزون بشه...
ما شهید شدیم که بی_حیایی ارزون نشه...
حرف آخر :
این رسمش نبود...
🔴عبدالباری عطوان :
🔹اگر مذاکره به نتیجه برسد ایران ۲۰۰ میلیارد دلار از اموال بلوکه شده خود را خواهد داشت و اگر شکست بخورد ایران غنی سازی ۹۰ درصد را آغاز خواهد کرد.
🔹در مذاکره ای که بین ابرقدرت ها در جریان است ، در هر صورت ایران پیروز است...
🔴انتقادات تند دانشجویان از رییسی
🔻 نماینده بسیج دانشجویی:
🔹 نشانههای فقدان ایده کلیدی در دولت سیزدهم، به روشنی در تناقض بین برخی تصمیمهای سیاستی و اقدامات کلان در ماههای اخیر دیده میشود.
🔹 اینکه ایدهها و نظرات اقتصادی شما در انتخابات، چطور قرار است با نگاههای خاص و منحصربهفردِ برخی وزرای پرحاشیهی شما جمعشود و اینکه هماهنگی میانِ این تیمِ چهلتکه با چه سازوکاری اتفاق خواهد افتاد، پرسش بیپاسخِ ماست.
🔻 نماینده دفتر تحکیم وحدت:
🔹 تغییر ریل نیاز به وحدت گفتمانی دارد، مردم نباید حس کنند ترکیب تیم دولت، ترکیبی ناهمگون است. البته که متاسفانه باید گفت مثلا در بخش اقتصادی، ترکیب تیم دولت ترکیبی شتر-گاو-پلنگ است! آقای رئیسی مواظب باشید این ناهمخوانیها کار دستتان ندهد.
🔹 دولت محل تصمیم و اجرا است. نمیشود که امروز تصمیمی بگیریم و فردا با چند حرف مخالف به کلی از موضع خود عقب بکشیم و آن تصمیم را لغو کنیم. این یعنی یا تصمیمتان عجولانه بوده یا اقتدار لازم در عمل را نداشتهاید. عملی که متاسفانه بارها از دولت شما سر زده است.
🔻نماینده جامعه اسلامی:
🔹 آنچه که بعد از ۱۰۰ روز از دولتتان مردم را نسبت به آینده اقتصاد نگران مینماید مشخص نبودن برنامه های اقتصادی و بودن صاحبنظرانی با نظریههای مختلف در تیم اقتصادیتان است.
🔹 آقای رئیسی مردم از شما تابلوی قرمز بورس و دلار ۳۱ هزار تومانی را برنمیتابند.
🔹 ابقاء افراد مسئلهدار در مناصب کلیدی در برخی وزارتخانهها و در استانداری ها سبب کاهش انگیزه نیروهای انقلابی شده است.
🔻 نماینده انجمن اسلامی مستقل:
🔹 یک روز به خاطر تامین نظر نماینده یک شهر و یا علاقه وافر یک وزیر به خدمت به شهر و دیار خودش برخلاف اصول عقلانی و احتمالا بدون وجود مطالعات ملی در دل کویر مرکزی ایران صنایع آب بر احداث کرده ایم! و حالا ما مانده ایم و منابع محدود آب که اگر به کشاورز بدهیم کارگران کارخانه ها بیکار می شوند و اگر به صنایع بدهیم کشاورزان به خاک سیاه می نشینند!
🔹 رویکرد ساده انگارانه منحصر به یک جریان سیاسی نبوده و در برخی اطرافیان شما نیز دیده می شود! به خاطر دارید که همکار فعلی شما و نامزد سابق انتخابات ریاست جمهور ادعا می کرد می شود سه رزوه مشکل بورس را حل و فصل کرد؟
🔹 اقتصاد ماشین تشریفات حضرت عالی نیست که دائما شخص شما بخواهید پشت فرمان بنشینید و طبیعتا باید اعضای کابینه کار را پیش ببرند!
🔻نماینده جنبش عدالتخواه:
🔹 آقای رئیسی! در برخی موارد شاهد هستیم که حرف و عمل دولت با هم نمیخواند؛ مثلا میبینیم رئیس جمهور اصول دوازدهگانه مقابله با فساد اداری-اقتصادی را ابلاغ میکند و وعده حل مشکل تعارض منافع را میدهد اما انتصاباتش در وزارت بهداشت و بانک مرکزی خلاف آن اصول ابلاغی است. حتی بعضا اتفاق میافتد که آقای رئیس جمهور شب از ایدههای راستگرایانه دفاع میکند و صبح به چپ گرایانه ترین شیوه ممکن عمل میکند.
🔹 علاوه بر حوزه اقتصاد بنظر میرسد در حوزه سیاست داخلی نیز برنامه و دیدگاه مدونی ندارید.
💬 آیا امارات درباره ایران تغییر سیاست داده است؟
🔹با سفر مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی در راس هیئتی بلند پایه به تهران، سفری پس از دورهای تنشآلود در روابط دو کشور میتواند گامی مثبت برای کاهش موانع موجود در توسعه همکاری میان تهران و ابوظبی باشد.
🔹در این بین اما سوال اصلی این جاست که آیا تلاش ابوظبی برای کاهش تنش و افزایش همکاریها با تهران رویکرد مقطعی و تاکتیکی است یا این کشور سیاست جدیدی را در دستور کار خود قرار داده و نگاهی بلندمدت و راهبردی به روابط خود با تهران دارد؟
🔹 ابوظبی طی سالهای گذشته و بهویژه با روی کار آمدن ترامپ سیاستی نسبتا تهاجمی را نسبت به ایران و برخی کشورهای منطقه از جمله ترکیه و قطر در پیش گرفت و در بلوک عربستان در حمله به یمن نیز جزو ارکان اصلی این ائتلاف بود.
🔹این حرکات با عادیسازی روابط با تلآویو وارد مرحله جدیدی شد، اما به نظر میرسد طی ماههای گذشته این رویه در حال تغییر سرعت و سمت و سو است. به عبارتی به نظر میرسد در چند ماه اخیر سیاستگذاریهای ابوظبی در حوزه سیاست خارجه دستخوش تحولاتی اساسی شده و اماراتیها «کاهش تنش حداکثری» و «دیپلماسی فعال منطقهای» را در دستور کار خود قرار دادهاند و توجهی ویژه به آن دارند.
🔹به عنوان نمونه شاهد بودیم که در ماه گذشته «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی پس از گذشت یک دهه روابط سرد بین امارات و سوریه، به دمشق سفر و روابط بین این دو کشور را که از سال 2011 قطع شده بود، دوباره احیا کرد.
🔴 سفر مشکوک سفیر استرالیا به قم!
🔻 خانم لیندال ساکس سفیر کشور استرالیا در جمهوری اسلامی ایران و دنیس کارنی معاون وی امروز سه شنبه به قم سفر کردند!
🔹 لیندال ساکس ابتدا به شهرداری قم رفت و با سقائیاننژاد شهردار قم جلسه خصوصی داشت که نیاز است دستگاه های امنیتی از محتواهای این جلسه خبر دار شوند چرا که مشکوک به نظر می رسد.
🔹 شنیده شده سفیر استرالیا در ادامه سفر خود به قم از بعضی نهادهای حوزوی مخصوصاً نهاد های حوزوی مربوط به حوزه خواهران بازدید کرده است و جلساتی با مسئولان آنها داشته است که بر مشکوک بودن این سفر افزوده است که نیاز است نهادهای امنیتی با هوشیاری تمام این سفر لیندال ساکس را بررسی کنند.
🔹 گفتنی است لیندال ساکس پیش از اینکه سفیر استرالیا در ایران شود، سفیر استرالیا در کشور لبنان و کشور عراق بوده است و به خوبی با نهادهای مذهبی و دینی آشنا است.
🔴 امیدی، هِ؟ یا نی؟
🔹مستندِ #امیدی_هِ درباره حضور تعدادی از بچه های انقلابی و عدالتخواه شهرستان #امیدیه در شورای پنجم این شهر است که با ورود به شورا سعی کرده اند به پرونده برخی تخلفات گذشته شهرداری و برخی زمین خواری ها و ... بپردازند. در حین بررسی اسناد گذشته متوجه شده اند برخی از مدیران دستگاه های نظارتی و انتظامی مثل دادستان سابق و فرمانده انتظامی و ... سهمی در این تخلفات دارند.
🔸رئیس شورا #محمدرضا_آقاجری و شهردار محمدرضا شریفات با روحیه جهادی به این پرونده ها ورود کردند و با شفاف کردن اسناد جلوی این تخلفات را گرفتند که منجر به برکناری برخی مقامات امیدیه شد. آنان با راه اندازی سامانه شفافیت شهرداری امیدیه سعی کردند تمام دارایی مقامات و مدیران شهرداری و اعضای شورا و دارایی ها و اموال منقول و غیرمنقول شهرداری را شفاف کنند تا مردم در جریان کم و زیاد شدن این دارایی ها قرار بگیرند. آنان جلوی استخدامی های بی رویه و رانتی شهرداری را گرفتند و برای اولین بار برای استخدامی ها، آزمون و مصاحبه طراحی کردند که شرایط استخدام برای همه افراد و داوطلبین عادلانه باشد.
🔹این روند اما ناخوشی ها و سختی هایی برای محمدرضاهای داستان ما داشت. بیش از 10، 15 پرونده قضایی توسط همان مقامات معزول و جایگزین ها برای آنان تشکیل شد بدلیل افشای برخی تخلفات با عنوان نشر اکاذیب و افتراء و ...! در برخی پرونده ها تبرئه و در برخی محکوم شدند. در اواخر دوره آیت الله رئیسی در دستگاه قضا، پرونده محکومیت محمدرضا آقاجری اعمال ماده 477 شد و جهت بررسی مجدد و اعاده دادرسی به شعبه ای در تهران ارجاع شد.
🔸با آمدن آقای اژه ای تمام پرونده های اعمال ماده 477 مجدد به استان ها بازگشتند تا همان استان ها بررسی کنند و این یعنی تأیید حکم محکومیت و اجرای حکم 6 ماه حبس آغاجری! معلوم است استانی که خودش حکم حبس را تأیید کرده مجدد اعاده دادرسی نمی کند.
🔹حالا امیدی هِه؟ یا نی؟ سیستم قضایی کشور باید هزینه مبارزه با فساد را کاهش دهد تا مردم و نخبگان و جوانان حزب اللهی با ورود به عرصه های حکمرانی برای اصلاح سیستم تلاش کنند. اگر راه اصلاح بسته شود و مبارزین با فساد را یک به یک با تشکیل پرونده و حبس و جریمه و ...، به گوشه رینگ ببرند و ناامید کنند مردم هم ناامید می شوند و امید به اصلاح از درون سیستم می خشکد و آنوقت حرکت های اصلاحی به خشونت تبدیل خواهد شد. از ما گفتن بود!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹پاسخ آیت الله علم الهدی نماینده ولی فقیه در مشهد به عده ای که می گویند رهبری در زمینه واکسیناسیون فریب عده ای از پزشکان را خورده !!!
🔸نماینده ولی فقیه و امام جمعه مشهد در جمع روحانیون و طلاب:
ادعای فریب خوردن رهبری از نفوذی ها در مسئله واکسیناسیون، توهین به امام زمان است
🔹آیا وجود مقدس امام زمان (عج) سرنوشت این امت را به کسی میسپارند که با محاصره چند پزشک، مسیر غلطی را در «واکسیناسیون عمومی» در پیش بگیرد و خودش هم اقدام به دریافت واکسن کند؟
🔹کسی که چنین اعتقاد باطلی درباره ولی فقیه داشته باشد، به شخص وجود نازنین ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) توهین کرده است.
🔹کسی که دستور ولی فقیه را رد کند، به مقتضای کلام امام معصوم علیه السلام که فرمود رد کننده دستور ولی فقیه مانند کسی است که دستور ما را رد کرده است و الرّاد علینا الرّاد علی الله و هو علی حد الشرک بالله
⭕️جملات نائب امام زمان را درباره واکسن حداقل یکبار به خوبي مرور کنیم:
❇️ «من #مطلقا هیچ عارضهای نداشتم»
❇️ «کارهای تولید و واردات واکسن کارهای #خوبی بود»
❇️ «حالا #شایعاتی در دهنها هست غالبا اینها بیاعتبار است»
❇️ «کارهای خوبی انجام شد(با تاکید)»
❇️ «باید دنبال شود»
❇️ «باید تاکید شود»
❇️ «واکسیناسیون عمومی بسیار چیز #مهمی است»
❇️ صراحتا فرمودند: «#حتما_بایستی_انجام_بگیرد»
❗️ برخی خیال میکنند برای حکم حکومتی لازمست رهبری از الفاظ أحکمت یا تعابیر مشابه استفاده کنند و این همه تأکید مکرر رهبر انقلاب برای انجام این موضوع و باید های ایشان را نادیده میگیرند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مصداق برخی مسولین لیبرال که بخاطر حفظ میز وجایگاه ،از انواع فتنه و ... برعلیه مردم مظلوم دریغ نمیکنند.
🔴 #رماتیسم👇👇👇
💥علت رماتیسم تجمع #بلغم و #سردی است.
🔶️#علائم_رماتیسم:
🔺 درد وخشکی صبحگاهی مفاصل
🔺درد در انگشتان دست وپا
🔺کج شدن انگشتان
🔺ورم مفاصل
🔺ناتوانی در گرفتن اشیا
💎#درمان_رماتیسم:👇👇👇
✅ترک سردی ها ومواد کارخانه ای
✅سیاهدانه +عسل
✅اسفند شبی ۱۴ عدد ( با در نظر گرفتن ممنوعیات وعوارض که قبلاً ذکر شد)
✅دستور #تین*** 👈 (برای کسانی که خیلی سرد هستند واز درون احساس سرما. می کنند عالی است )
✅ #دستور_تین: یک شب درمیان( یک مشت انجیر+یک مشت شنبلیله روی آن آب ریخته ۲۰ دقیقه بجوشد صاف شودومصرف شود )
✅روغن مالی مفاصل وگذاشتن سنک نمک روی مفاصل بعد از روغن مالی
✅بستن شال پشمی دور مفاصل
✅نوره درمانی
✅مصرف استخوان ساز ها
✅خوابیدن روی متکا وتشک پشمی
👊 سرآغاز یک خروش (١)
🗓 یادداشتی به مناسبت سالگرد ۱۶ آذر
💥 نخستین اعتراض
1⃣ نخستین اعتراض پرخروش به کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، در تظاهرات روزهای ۱۴ تا ۱۶ آذر ۱۳۳۲ دانشجویان دانشگاه تهران تجلی یافت. این تظاهرات به دو دلیل بود:
🔸 نخست، اعلامیهی تجدید روابط ایران و بریتانیا که روز شنبه ۱۴ آذر ۱۳۳۲ (۵ دسامبر ۱۹۵۳) همزمان در لندن و تهران انتشار یافت.
🔸 دوم، انتشار خبر سفر قریبالوقوع #ریچارد_نیکسون -معاون ژنرال دوایت آیزنهاور رئیسجمهور آمریکا- به ایران که در اعلامیههای آن زمان او را «بازرگان مرگ» و «دلال کمپانیهای بزرگ نفتی» خواندند.
2⃣ در ۱۵ آذر تظاهرات به خارج از دانشگاه کشیده شد و به زدوخورد و دستگیری گروهی از دانشجویان انجامید. با تشدید تظاهرات در روز دوشنبه ۱۶ آذر (۷ دسامبر) نیروهای لشکر ۲ زرهی به دانشگاه تهران اعزام و با تیراندازی آنان سه دانشجو کشته شدند.
3⃣ حادثهی خونین ۱۶ آذر دو روز پیش از سفر ریچارد نیکسون و دیدارش با شاه -که چهارشنبه ۱۸ آذر (۹ دسامبر) انجام شد- و دو هفته پیش از سفر #دنیس_رایت، کاردار تازه منصوب شدهی بریتانیا، به ایران -که دوشنبه ۳۰ آذر (۲۱ دسامبر) صورت گرفت- رخ داد. از آن پس ۱۶ آذر بهعنوان #روز_دانشجو، به نماد اعتراض مردم ایران به دخالت آمریکا و سایر قدرتهای خارجی در امور داخلی ایران بدل شد.
4⃣ تا پیش از کودتا، شاید به جز در نزد برخی خبرگان آشنا با سیاست جهانی، و نیز در نزد کمونیستها که رقیب ایدئولوژیک بلوک غرب بودند، آمریکا در چشم عامهی ایرانیان به قدرتی سلطهگر و متجاوز مشهور نبود. احزاب سیاسی ناسیونالیست که عضو جبههی ملی ایران بودند، آمریکا را «قدرت سوّمی» معرفی میکردند که تحکیم پیوند با او میتواند ایران را از نفوذ دو قدرت بزرگ سنتی یعنی بریتانیا و روسیه برهاند. این تداوم نگاهی بود که از دوران متأخر قاجاریه در میان بخشی از تجددگرایان مدعی اصلاحات، برخی بدنام و وابسته و برخی خوشنام و دارای حسننیت، هم به آمریکا و هم به فرانسه، وجود داشت.
5⃣ در دو دههی اخیر برخی مقامات بلندپایهی ایالات متحدهی آمریکا با نظر غالب مورّخین همرأی شدند که یکی از مهمترین عواملی که نفرت از نظام سیاسی حاکم بر آمریکا را در مردم ایران پدید آورد، و ثمرهی آن در #انقلاب_اسلامی ۱۳۵۷ و تحولات پسین آن نمایان شد، کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ بود. به این دلیل، در ۲۸ اسفند ۱۳۷۸ (۱۷ مارس ۲۰۰۰) مادلین آلبرایت، وزیر خارجهی دولت بیل کلینتون، و سپس باراک اوباما، رئیسجمهور وقت، اولین بار در سخنرانی ۱۴ خرداد ۱۳۸۸ (۴ ژوئن ۲۰۰۹) در قاهره، و سپس هیلاری کلینتون، وزیر خارجهی اوباما در ۴ آبان ۱۳۹۰ (۲۶ اکتبر ۲۰۱۱) نقش مداخلهگرانهی دولت آمریکا را در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ پذیرفتند. این سخنان، صرفنظر از بینتیجه بودن تأثیر آن بر ایرانیان، دستاویزهای حقوقی محکم و قابل استنادی برای ایران فراهم آورد.
👊 سرآغاز یک خروش (٢)
🗓 یادداشتی به مناسبت سالگرد ۱۶ آذر
💥 دولت کودتاگر
1⃣ کودتای ۲۸ مرداد بهعنوان اولین عملیات کودتاییِ سازمان تازهتأسیس اطلاعاتی آمریکا (سیا) شهرت یافته که البته چنین نیست.
2⃣ اول؛ اسناد و تحقیقات منتشرشده در دههی اخیر روشن میکند که #سیا یک سال پیش در کودتای اول مرداد ۱۳۳۱ (۲۳ ژوئیه ۱۹۵۲) توسط ژنرال محمد نجیب و سرهنگ جمال عبدالناصر در مصر (ساقط کردن ملک فاروق و پایان دادن به سلطنت خاندان محمدعلی پاشا) نقش جدی داشت. در این کودتا نیز همچون کودتای مرداد سال بعد در ایران، مسئولیت منطقهی خاورمیانه و شمال آفریقا در سیا با #کرمیت_روزولت بود. پس از کودتای مصر، روزولت از اکتبر ۱۹۵۲ در قاهره مستقر شد و با جمال عبدالناصر رابطهی نزدیک دوستانه برقرار کرد. ولی با رشد فزایندهی گرایشهای ضد اسرائیلی در ناصر، تحول فوق به پیدایش #ناسیونالیسم_عربی و پیامدهای ضد آمریکایی - ضد انگلیسی آن انجامید و بدانجا کشید که از سال ۱۹۵۶ (۱۳۳۵) سیا و سرویس اطلاعاتی بریتانیا (اِم.آی.سیکس) سناریوهای مشترکی را برای پایان دادن به حکومت ناصر آغاز کردند. بههرروی برخی محققین سرآغاز پیوند ارتش مصر با آمریکا و استقرار نظام سیاسی - اقتصادی میلیتاریزه در این کشور را، که تاکنون تداوم یافته، از کودتای فوق میدانند.
3⃣ دوم؛ دستکاری در فرایندهای سیاسی جامعهی ایرانی در سالهای اولیه پس از شهریور ۱۳۲۰ و سقوط #رضاشاه، که به کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ انجامید، تنها کار سیا نبود بلکه «کانونهای متعدد» در آن نقش داشتند؛ از سرویس اطلاعاتی بریتانیا (ام.آی.سیکس) که مربی و متحد سازمان سیا به شمار میرفت، تا کارگزاران #کارتل_نفت آمریکا، که در پی دور زدن «قانون ضد انحصار» در آمریکا و ایجاد پیوند استوار با سیاست رسمی دولت فوق در منطقهی خاورمیانه و نیز سهیم شدن در #نفت_ایران بودند، تا عوامل دو کمپانی نفتی #رویال_داچ_شل و #توتال (شرکت نفت فرانسهی آن روز). این کمپان