eitaa logo
این عماریون
384 دنبال‌کننده
226هزار عکس
60.9هزار ویدیو
1.4هزار فایل
کانال تحلیلی درباب مسائل سیاسی واجتماعی https://eitaa.com/joinchat/2102525986Cbab1324731
مشاهده در ایتا
دانلود
🔴عبدالباری عطوان : 🔹اگر مذاکره به نتیجه برسد ایران ۲۰۰ میلیارد دلار از اموال بلوکه شده خود را خواهد داشت و اگر شکست بخورد ایران غنی سازی ۹۰ درصد را آغاز خواهد کرد. 🔹در مذاکره ای که بین ابرقدرت ها در جریان است ، در هر صورت ایران پیروز است...
🔴انتقادات تند دانشجویان از رییسی 🔻 نماینده بسیج دانشجویی: 🔹 نشانه‌های فقدان ایده‌ کلیدی در دولت سیزدهم، به روشنی در تناقض بین برخی تصمیم‌های سیاستی و اقدامات کلان در ماه‌های اخیر دیده می‌شود. 🔹 اینکه ایده‌ها و نظرات اقتصادی شما در انتخابات، چطور قرار است با نگاه‌های خاص و منحصربه‌فردِ برخی وزرای پرحاشیه‌ی شما جمع‌شود و اینکه هماهنگی میانِ این تیمِ چهل‌تکه با چه سازوکاری اتفاق خواهد افتاد، پرسش بی‌پاسخِ ماست. 🔻 نماینده دفتر تحکیم وحدت: 🔹 تغییر ریل نیاز به وحدت گفتمانی دارد، مردم نباید حس کنند ترکیب تیم دولت، ترکیبی ناهمگون است. البته که متاسفانه باید گفت مثلا در بخش اقتصادی، ترکیب تیم دولت ترکیبی شتر-گاو-پلنگ است! آقای رئیسی مواظب باشید این ناهمخوانی‌ها کار دستتان ندهد. 🔹 دولت محل تصمیم و اجرا است. نمی‌شود که امروز تصمیمی بگیریم و فردا با چند حرف مخالف به کلی از موضع خود عقب بکشیم و آن تصمیم را لغو کنیم. این یعنی یا تصمیمتان عجولانه بوده یا اقتدار لازم در عمل را نداشته‌اید. عملی که متاسفانه بار‌ها از دولت شما سر زده است. 🔻نماینده جامعه اسلامی: 🔹 آنچه که بعد از ۱۰۰ روز از دولت‌تان مردم را نسبت به آینده اقتصاد نگران می‌نماید مشخص نبودن برنامه های اقتصادی و بودن صاحب‌نظرانی با نظریه‌های مختلف در تیم اقتصادی‌تان است. 🔹 آقای رئیسی مردم از شما تابلوی قرمز بورس و دلار ۳۱ هزار تومانی را برنمی‌تابند. 🔹 ابقاء افراد مسئله‌دار در مناصب کلیدی در برخی وزارتخانه‌ها و در استانداری ها سبب کاهش انگیزه نیروهای انقلابی شده است. 🔻 نماینده انجمن اسلامی مستقل: 🔹 یک روز به خاطر تامین نظر نماینده یک شهر و یا علاقه وافر یک وزیر به خدمت به شهر و دیار خودش برخلاف اصول عقلانی و احتمالا بدون وجود مطالعات ملی در دل کویر مرکزی ایران صنایع آب بر احداث کرده ایم! و حالا ما مانده ایم و منابع محدود آب که اگر به کشاورز بدهیم کارگران کارخانه ها بیکار می شوند و اگر به صنایع بدهیم کشاورزان به خاک سیاه می نشینند! 🔹 رویکرد ساده انگارانه منحصر به یک جریان سیاسی نبوده و در برخی اطرافیان شما نیز دیده می شود! به خاطر دارید که همکار فعلی شما و نامزد سابق انتخابات ریاست جمهور ادعا می کرد می شود سه رزوه مشکل بورس را حل و فصل کرد؟ 🔹 اقتصاد ماشین تشریفات حضرت عالی نیست که دائما شخص شما بخواهید پشت فرمان بنشینید و طبیعتا باید اعضای کابینه کار را پیش ببرند! 🔻نماینده جنبش عدالتخواه: 🔹 آقای رئیسی! در برخی موارد شاهد هستیم که حرف و عمل دولت با هم نمی‌خواند؛ مثلا می‌بینیم رئیس جمهور اصول دوازده‌گانه مقابله با فساد اداری-اقتصادی را ابلاغ می‌کند و وعده حل مشکل تعارض منافع را می‌دهد اما انتصاباتش در وزارت بهداشت و بانک مرکزی خلاف آن اصول ابلاغی است. حتی بعضا اتفاق می‌افتد که آقای رئیس جمهور شب از ایده‌های راست‌گرایانه دفاع می‌کند و صبح به چپ گرایانه ترین شیوه ممکن عمل می‌کند. 🔹 علاوه بر حوزه اقتصاد بنظر می‌رسد در حوزه سیاست داخلی نیز برنامه و دیدگاه مدونی ندارید.
💬 آیا امارات درباره ایران تغییر سیاست داده است؟ 🔹با سفر مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی در راس هیئتی بلند پایه به تهران، سفری پس از دوره‌ای تنش‌آلود در روابط دو کشور می‌تواند گامی مثبت برای کاهش موانع موجود در توسعه همکاری میان تهران و ابوظبی باشد. 🔹در این بین اما سوال اصلی این جاست که آیا تلاش ابوظبی برای کاهش تنش و افزایش همکاری‌ها با تهران رویکرد مقطعی و تاکتیکی است یا این کشور سیاست جدیدی را در دستور کار خود قرار داده و نگاهی بلندمدت و راهبردی به روابط خود با تهران دارد؟ 🔹 ابوظبی طی سال‌های گذشته و به‌ویژه با روی کار آمدن ترامپ سیاستی نسبتا تهاجمی را نسبت به ایران و برخی کشورهای منطقه از جمله ترکیه و قطر در پیش گرفت و در بلوک عربستان در حمله  به یمن نیز جزو ارکان اصلی این ائتلاف بود. 🔹این حرکات با عادی‌سازی روابط با تل‌آویو وارد مرحله جدیدی شد، اما  به نظر می‌رسد طی ماه‌های گذشته این رویه در حال تغییر سرعت و سمت و سو است. به عبارتی به نظر می‌رسد در چند ماه اخیر سیاست‌گذاری‌های ابوظبی در حوزه سیاست خارجه دستخوش تحولاتی اساسی شده و اماراتی‌ها «کاهش تنش حداکثری» و «دیپلماسی فعال منطقه‌ای» را در دستور کار خود قرار داده‌اند و توجهی ویژه به آن دارند. 🔹به عنوان نمونه شاهد بودیم که در ماه گذشته «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی پس از گذشت یک دهه روابط سرد بین امارات و سوریه، به دمشق سفر و روابط بین این دو کشور را که از سال 2011 قطع شده بود، دوباره احیا کرد.
🔴 سفر مشکوک سفیر استرالیا به قم! 🔻 خانم لیندال ساکس سفیر کشور استرالیا در جمهوری اسلامی ایران و دنیس کارنی معاون وی امروز سه شنبه به قم سفر کردند! 🔹 لیندال ساکس ابتدا به شهرداری قم رفت و با سقائیان‌نژاد شهردار قم جلسه خصوصی داشت که نیاز است دستگاه های امنیتی از محتواهای این جلسه خبر دار شوند چرا که مشکوک به نظر می رسد. 🔹 شنیده شده سفیر استرالیا در ادامه سفر خود به قم از بعضی نهادهای حوزوی مخصوصاً نهاد های حوزوی مربوط به حوزه خواهران بازدید کرده است و جلساتی با مسئولان آنها داشته است که بر مشکوک بودن این سفر افزوده است که نیاز است نهادهای امنیتی با هوشیاری تمام این سفر لیندال ساکس را بررسی کنند. 🔹 گفتنی است لیندال ساکس پیش از اینکه سفیر استرالیا در ایران شود، سفیر استرالیا در کشور لبنان و کشور عراق بوده است و به خوبی با نهادهای مذهبی و دینی آشنا است.
🔴 امیدی، هِ؟ یا نی؟ 🔹مستندِ درباره حضور تعدادی از بچه های انقلابی و عدالتخواه شهرستان در شورای پنجم این شهر است که با ورود به شورا سعی کرده اند به پرونده برخی تخلفات گذشته شهرداری و برخی زمین خواری ها و ... بپردازند. در حین بررسی اسناد گذشته متوجه شده اند برخی از مدیران دستگاه های نظارتی و انتظامی مثل دادستان سابق و فرمانده انتظامی و ... سهمی در این تخلفات دارند. 🔸رئیس شورا و شهردار محمدرضا شریفات با روحیه جهادی به این پرونده ها ورود کردند و با شفاف کردن اسناد جلوی این تخلفات را گرفتند که منجر به برکناری برخی مقامات امیدیه شد. آنان با راه اندازی سامانه شفافیت شهرداری امیدیه سعی کردند تمام دارایی مقامات و مدیران شهرداری و اعضای شورا و دارایی ها و اموال منقول و غیرمنقول شهرداری را شفاف کنند تا مردم در جریان کم و زیاد شدن این دارایی ها قرار بگیرند. آنان جلوی استخدامی های بی رویه و رانتی شهرداری را گرفتند و برای اولین بار برای استخدامی ها، آزمون و مصاحبه طراحی کردند که شرایط استخدام برای همه افراد و داوطلبین عادلانه باشد. 🔹این روند اما ناخوشی ها و سختی هایی برای محمدرضاهای داستان ما داشت. بیش از 10، 15 پرونده قضایی توسط همان مقامات معزول و جایگزین ها برای آنان تشکیل شد بدلیل افشای برخی تخلفات با عنوان نشر اکاذیب و افتراء و ...! در برخی پرونده ها تبرئه و در برخی محکوم شدند. در اواخر دوره آیت الله رئیسی در دستگاه قضا، پرونده محکومیت محمدرضا آقاجری اعمال ماده 477 شد و جهت بررسی مجدد و اعاده دادرسی به شعبه ای در تهران ارجاع شد. 🔸با آمدن آقای اژه ای تمام پرونده های اعمال ماده 477 مجدد به استان ها بازگشتند تا همان استان ها بررسی کنند و این یعنی تأیید حکم محکومیت و اجرای حکم 6 ماه حبس آغاجری! معلوم است استانی که خودش حکم حبس را تأیید کرده مجدد اعاده دادرسی نمی کند. 🔹حالا امیدی هِه؟ یا نی؟ سیستم قضایی کشور باید هزینه مبارزه با فساد را کاهش دهد تا مردم و نخبگان و جوانان حزب اللهی با ورود به عرصه های حکمرانی برای اصلاح سیستم تلاش کنند. اگر راه اصلاح بسته شود و مبارزین با فساد را یک به یک با تشکیل پرونده و حبس و جریمه و ...، به گوشه رینگ ببرند و ناامید کنند مردم هم ناامید می شوند و امید به اصلاح از درون سیستم می خشکد و آنوقت حرکت های اصلاحی به خشونت تبدیل خواهد شد. از ما گفتن بود!
🌹🍃رئیس‌جمهور: 🔹برای هیچ کدام از مشکلات کشور بن‌بستی وجود نیست و راه برون رفت وجود دارد. 🔹در مسئله آب در حال برنامه‌ریزی و پیگیری راهکارهای مختلف هستیم. 🔹آب و خشکسالی بحران است و مختص ایران نیست؛ مساله در کمیسیون‌های مختلف در حال بررسی است. 🔹 حق آبه مردم خواسته به حق است؛ دولت لحظه‌ای غافل نیست.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹پاسخ آیت الله علم الهدی نماینده ولی فقیه در مشهد به عده ای که می گویند رهبری در زمینه واکسیناسیون فریب عده ای از پزشکان را خورده !!! 🔸نماینده ولی فقیه و امام جمعه مشهد در جمع روحانیون و طلاب: ادعای فریب خوردن رهبری از نفوذی ها در مسئله واکسیناسیون، توهین به امام زمان است 🔹آیا وجود مقدس امام زمان (عج) سرنوشت این امت را به کسی می‌سپارند که با محاصره چند پزشک، مسیر غلطی را در «واکسیناسیون عمومی» در پیش بگیرد و خودش هم اقدام به دریافت واکسن کند؟ 🔹کسی که چنین اعتقاد باطلی درباره ولی فقیه داشته باشد، به شخص وجود نازنین ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) توهین کرده است. 🔹کسی که دستور ولی فقیه را رد کند، به مقتضای کلام امام معصوم علیه السلام که‌ فرمود رد کننده دستور ولی فقیه مانند کسی است که دستور ما را رد کرده است و الرّاد علینا الرّاد علی الله و هو علی حد الشرک بالله ⭕️جملات نائب امام زمان را درباره واکسن حداقل یکبار به خوبي مرور کنیم: ❇️ «من هیچ عارضه‌ای نداشتم» ❇️ «کارهای تولید و واردات واکسن کارهای بود» ❇️ «حالا در دهن‌ها هست غالبا این‌ها بی‌اعتبار است» ❇️ «کارهای خوبی انجام شد(با تاکید)» ❇️ «باید دنبال شود» ❇️ «باید تاکید شود» ❇️ «واکسیناسیون عمومی بسیار چیز است» ❇️ صراحتا فرمودند: «» ❗️ برخی خیال می‌کنند برای حکم حکومتی لازمست رهبری از الفاظ أحکمت یا تعابیر مشابه استفاده کنند و این همه تأکید مکرر رهبر انقلاب برای انجام این موضوع و باید های ایشان را نادیده می‌گیرند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مصداق برخی مسولین لیبرال که بخاطر حفظ میز وجایگاه ،از انواع فتنه و ... برعلیه مردم مظلوم دریغ نمیکنند.
🔴 👇👇👇 💥علت رماتیسم تجمع و است. 🔶️: 🔺 درد وخشکی صبحگاهی مفاصل 🔺درد در انگشتان دست وپا 🔺کج شدن انگشتان 🔺ورم مفاصل 🔺ناتوانی در گرفتن اشیا 💎:👇👇👇 ✅ترک سردی ها ومواد کارخانه ای ✅سیاهدانه +عسل ✅اسفند شبی ۱۴ عدد ( با در نظر گرفتن ممنوعیات وعوارض که قبلاً ذکر شد) ✅دستور *** 👈 (برای کسانی که خیلی سرد هستند واز درون احساس سرما. می کنند عالی است ) ✅ : یک شب درمیان( یک مشت انجیر+یک مشت شنبلیله روی آن آب ریخته ۲۰ دقیقه بجوشد صاف شودومصرف شود ) ✅روغن مالی مفاصل وگذاشتن سنک نمک روی مفاصل بعد از روغن مالی ✅بستن شال پشمی دور مفاصل ✅نوره درمانی ✅مصرف استخوان ساز ها ✅خوابیدن روی متکا وتشک پشمی
👊 سرآغاز یک خروش (١) 🗓 یادداشتی به مناسبت سالگرد ۱۶ آذر 💥 نخستین اعتراض 1⃣ نخستین اعتراض پرخروش به کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، در تظاهرات روزهای ۱۴ تا ۱۶ آذر ۱۳۳۲ دانشجویان دانشگاه تهران تجلی یافت. این تظاهرات به دو دلیل بود: 🔸 نخست، اعلامیه‌ی تجدید روابط ایران و بریتانیا که روز شنبه ۱۴ آذر ۱۳۳۲ (۵ دسامبر ۱۹۵۳) هم‌زمان در لندن و تهران انتشار یافت. 🔸 دوم، انتشار خبر سفر قریب‌الوقوع -معاون ژنرال دوایت آیزنهاور رئیس‌جمهور آمریکا- به ایران که در اعلامیه‌های آن زمان او را «بازرگان مرگ» و «دلال کمپانی‌های بزرگ نفتی» خواندند. 2⃣ در ۱۵ آذر تظاهرات به خارج از دانشگاه کشیده شد و به زدوخورد و دستگیری گروهی از دانشجویان انجامید. با تشدید تظاهرات در روز دوشنبه ۱۶ آذر (۷ دسامبر) نیروهای لشکر ۲ زرهی به دانشگاه تهران اعزام و با تیراندازی آنان سه دانشجو کشته شدند. 3⃣ حادثه‌ی خونین ۱۶ آذر دو روز پیش از سفر ریچارد نیکسون و دیدارش با شاه -که چهارشنبه ۱۸ آذر (۹ دسامبر) انجام شد- و دو هفته پیش از سفر ، کاردار تازه منصوب شده‌ی بریتانیا، به ایران -که دوشنبه ۳۰ آذر (۲۱ دسامبر) صورت گرفت- رخ داد. از آن پس ۱۶ آذر به‌عنوان ، به نماد اعتراض مردم ایران به دخالت آمریکا و سایر قدرت‌های خارجی در امور داخلی ایران بدل شد. 4⃣ تا پیش از کودتا، شاید به جز در نزد برخی خبرگان آشنا با سیاست جهانی، و نیز در نزد کمونیست‌ها که رقیب ایدئولوژیک بلوک غرب بودند، آمریکا در چشم عامه‌ی ایرانیان به قدرتی سلطه‌گر و متجاوز مشهور نبود. احزاب سیاسی ناسیونالیست که عضو جبهه‌ی ملی ایران بودند، آمریکا را «قدرت سوّمی» معرفی می‌کردند که تحکیم پیوند با او می‌تواند ایران را از نفوذ دو قدرت بزرگ سنتی یعنی بریتانیا و روسیه برهاند. این تداوم نگاهی بود که از دوران متأخر قاجاریه در میان بخشی از تجددگرایان مدعی اصلاحات، برخی بدنام و وابسته و برخی خوش‌نام و دارای حسن‌نیت، هم به آمریکا و هم به فرانسه، وجود داشت. 5⃣ در دو دهه‌ی اخیر برخی مقامات بلندپایه‌ی ایالات متحده‌ی آمریکا با نظر غالب مورّخین هم‌رأی شدند که یکی از مهم‌ترین عواملی که نفرت از نظام سیاسی حاکم بر آمریکا را در مردم ایران پدید آورد، و ثمره‌ی آن در ۱۳۵۷ و تحولات پسین آن نمایان شد، کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ بود. به این دلیل، در ۲۸ اسفند ۱۳۷۸ (۱۷ مارس ۲۰۰۰) مادلین آلبرایت،‌ وزیر خارجه‌ی دولت بیل کلینتون، و سپس باراک اوباما، رئیس‌جمهور وقت، اولین بار در سخنرانی ۱۴ خرداد ۱۳۸۸ (۴ ژوئن ۲۰۰۹) در قاهره، و سپس هیلاری کلینتون، وزیر خارجه‌ی اوباما در ۴ آبان ۱۳۹۰ (۲۶ اکتبر ۲۰۱۱) نقش مداخله‌گرانه‌ی دولت آمریکا را در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ پذیرفتند. این سخنان، صرف‌نظر از بی‌نتیجه بودن تأثیر آن بر ایرانیان، دستاویزهای حقوقی محکم و قابل استنادی برای ایران فراهم آورد. 👊 سرآغاز یک خروش (٢) 🗓 یادداشتی به مناسبت سالگرد ۱۶ آذر 💥 دولت کودتاگر 1⃣ کودتای ۲۸ مرداد به‌عنوان اولین عملیات کودتاییِ سازمان تازه‌تأسیس اطلاعاتی آمریکا (سیا) شهرت یافته که البته چنین نیست. 2⃣ اول؛ اسناد و تحقیقات منتشرشده در دهه‌ی اخیر روشن می‌کند که یک سال پیش در کودتای اول مرداد ۱۳۳۱ (۲۳ ژوئیه ۱۹۵۲) توسط ژنرال محمد نجیب و سرهنگ جمال عبدالناصر در مصر (ساقط کردن ملک فاروق و پایان دادن به سلطنت خاندان محمدعلی پاشا) نقش جدی داشت. در این کودتا نیز همچون کودتای مرداد سال بعد در ایران، مسئولیت منطقه‌ی خاورمیانه و شمال آفریقا در سیا با بود. پس از کودتای مصر، روزولت از اکتبر ۱۹۵۲ در قاهره مستقر شد و با جمال عبدالناصر رابطه‌ی نزدیک دوستانه برقرار کرد. ولی با رشد فزاینده‌ی گرایش‌های ضد اسرائیلی در ناصر، تحول فوق به پیدایش و پیامدهای ضد آمریکایی - ضد انگلیسی آن انجامید و بدان‌جا کشید که از سال ۱۹۵۶ (۱۳۳۵) سیا و سرویس اطلاعاتی بریتانیا (اِم.آی.سیکس) سناریوهای مشترکی را برای پایان دادن به حکومت ناصر آغاز کردند. به‌هرروی برخی محققین سرآغاز پیوند ارتش مصر با آمریکا و استقرار نظام سیاسی - اقتصادی میلیتاریزه در این کشور را، که تاکنون تداوم یافته، از کودتای فوق می‌دانند. 3⃣ دوم؛ دست‌کاری در فرایندهای سیاسی جامعه‌ی ایرانی در سال‌های اولیه پس از شهریور ۱۳۲۰ و سقوط ، که به کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ انجامید، تنها کار سیا نبود بلکه «کانون‌های متعدد» در آن نقش داشتند؛‌ از سرویس اطلاعاتی بریتانیا (ام.آی.سیکس) که مربی و متحد سازمان سیا به شمار می‌رفت، تا کارگزاران آمریکا، که در پی دور زدن «قانون ضد انحصار» در آمریکا و ایجاد پیوند استوار با سیاست رسمی دولت فوق در منطقه‌ی خاورمیانه و نیز سهیم شدن در بودند، تا عوامل دو کمپانی نفتی و (شرکت نفت فرانسه‌ی آن روز). این کمپان
ی‌های خصوصی آمریکایی و غیرآمریکایی در سال ۱۳۳۳ (۱۹۵۴) قرارداد را با ایران منعقد کردند و کارتل نفتی جدید و فراملیتی عظیمی پدید آوردند که تا اوایل دهه‌ی ۱۹۷۰ میلادی بر ۸۵ درصد ذخایر نفت جهان تسلط داشت. 👊 سرآغاز یک خروش (٣) 🗓 یادداشتی به مناسبت سالگرد ۱۶ آذر 💥 دیدار در تهران 1⃣ دیدار ۱۸ آذر ۱۳۳۲ در تهران نخستین ملاقات و و سرآغاز پیوندی طولانی میان این دو بود. نیکسون آن‌گونه که در کتاب «جنگ واقعی» (۱۹۸۰) بیان کرده، شاه را در آذر ۱۳۳۲ «فاقد اعتمادبه‌نفس کافی»‌ می‌یابد. او پس از بازگشت به واشنگتن در گزارش به شورای امنیت ملی آمریکا، شاه را فردی توصیف کرد که تازه در حال به دست آوردن جسارت خویش است. 2⃣ نیکسون بعدها، از ۲۰ ژانویه ۱۹۶۹ (۳۰ دی ۱۳۴۷) تا استعفایش در ۹ اوت ۱۹۷۴ (۱۸ مرداد ۱۳۵۳) به دلیل «رسوایی واترگیت»، رئیس‌جمهور آمریکا بود. در این سال‌ها دولت در بریتانیا به قدرت رسید (۱۹ ژوئن ۱۹۷۰ / ۲۹ خرداد ۱۳۴۹ تا ۴ مارس ۱۹۷۴ / ۱۳ اسفند ۱۳۵۲) و شاه به دلیل برخورداری از حمایت این کانون به‌هم‌پیوسته‌ی سیاسی - مالی، و دو چهره‌ی دیگر مقتدر در دولت‌های فوق، یعنی (مشاور امنیت ملی و سپس وزیر خارجه‌ی دولت نیکسون) و لرد (مشاور پس پرده‌ی ادوارد هیث)، توانست به اوج «اعتمادبه‌نفس» خود دست یابد. این سال‌ها اوج غرور و خودکامگی محمدرضا پهلوی است که در سال‌های ۱۳۲۰ تا ۱۳۳۲ حتی به تصورش نمی‌آمد. 3⃣ برخی محققان، «شوک نفتی ۱۹۷۳» یعنی افزایش ناگهانی و چشمگیر قیمت نفت در سال فوق را طرح دولت نیکسون می‌دانند. 4⃣ پس از جنگ جهانی دوم، برنامه‌های جاه‌طلبانه‌ی آمریکا برای سلطه بر جهان، گسترش چشمگیر یافت و به استقرار انبوهی از نیروهای نظامی آمریکایی در سایر کشورها انجامید. این امر از اوایل دهه‌ی ۱۹۶۰ به افزایش شدید دلارهای خارج از آمریکا و کاهش ارزش دلار در مقابل طلا انجامید. دولت‌های اروپایی دلارهای فراوانی را که در اختیار داشتند به طلا تبدیل می‌کردند و این امر اقتصاد آمریکا را با بحران مواجه می‌کرد. بدین‌سان در آغاز دهه‌ی ۱۹۷۰ موجودی طلای آمریکا به نصف کاهش یافت و موجودی طلای اروپا چند برابر شد. دولت نیکسون برای مقابله با این بحران و جلوگیری از تبدیل دلار به طلا و خروج ذخایر طلای آمریکا از این کشور، طی قانون جدیدی وابستگی دلار به طلا را قطع کرد و تضمین تبدیل را از میان برد. این سیاست‌های مالی که از سال ۱۹۷۱ آغاز شد، خوانده می‌شود. 5⃣ در مرحله‌ی بعد، قیمت نفت را افزایش دادند تا از این طریق دلارهای فراوانی را که به اروپای غربی و ژاپن رفته بود به آمریکا بازگردانند. آمریکا ذخایر عظیم نفت را در اختیار داشت ولی کشورهایی چون ژاپن و آلمان غربی خریداران نفت بودند. بدین‌سان در فاصله‌ای کوتاه از اکتبر ۱۹۷۳ تا مارس ۱۹۷۴ (مهر تا اسفند ۱۳۵۲) قیمت نفت از بشکه‌ای حدود ۳ دلار به حدود ۱۲ دلار رسید و کشورهای اروپای غربی و ژاپن مجبور شدند سالیانه حدود ۶۰ میلیارد دلار بیش از گذشته به دولت‌های نفتی خاورمیانه بپردازند. این پول هنگفت از طریق این دولت‌ها در مقابل فروش اسلحه و سایر کالاهای آمریکایی، به آمریکا بازمی‌گشت. 👊 سرآغاز یک خروش (۴) 🗓 یادداشتی به مناسبت سالگرد ۱۶ آذر 💥 جنون خودکامگی محمدرضا پهلوی 1⃣ با افزایش چشمگیر درآمد نفتی ایران، جنون خودکامگی و خودنمایی به اوج رسید و بریزوبپاش‌های او شروع شد. شاه مغرور در فروردین ۱۳۵۳ اعلام کرد که ایران به ۲۰۰ میلیون دلار وام داده است و اندکی بعد در ۱۴ فروردین ۱۳۵۳ اعلام کرد که تا ۱۰ سال دیگر قدرت نظامی ایران هم‌طراز قدرت نظامی بریتانیا خواهد شد. بدین‌سان میزان خرید اسلحهٔ آمریکایی و انگلیسی از حدود ۵۰۰ میلیون دلار در سال ۱۳۵۱ به ۵.۵ میلیارد دلار در سال ۱۳۵۶ رسید. 2⃣ در ۱۸ سپتامبر ۱۹۷۸ مجله‌ی آمریکایی تایم اعلام کرد که ایران طی بیست سال اخیر ۳۶ میلیارد دلار از غرب خریداری کرده است. به این ترتیب، تهران به بزرگ‌ترین بازار اسلحه در منطقه و کانون فعالیت و رقابت دلالان بین‌المللی اسلحه تبدیل شد. ویلیام شوکراس‌، نویسنده‌ی انگلیسی کتاب پرفروش «آخرین سفر شاه» می‌نویسد: 3⃣ «از سرازیر شدن پول نفت به ایران هیچ‌کس بیشتر از فروشندگان اسلحه در غرب استفاده نکرد ... رؤسای سابق سیا در ایران، رؤسای سابق گروه کمک نظامی و مستشاران آمریکایی و ده دوازده تن از مقامات سابق آمریکایی به تبدیل شدند تا از این معاملات پرسود سهمی برند. حتی دریاسالار توماس مور، رئیس سابق کمیتهٔ مشترک رؤسای ستاد آمریکا که اخیراً بازنشسته شده بود، نقش دلالی اسلحه را در تهران بر عهده گرفت.» 4⃣ ، رئیس دولت در این دوران مهم و سرنوشت‌ساز (۶ بهمن ۱۳۴۳ تا ۱۶ مرداد ۱۳۵۶) تمامی ابزارها و بسترهای لازم را برای تشدید جنون خود
کامگی و خودنمایی شاه فراهم نمود و برخلاف قانون اساسی مشروطه، دخالت محمدرضا پهلوی و خویشان و دوستان او را در امور اجرایی تسهیل و تشویق کرد. 5⃣ در این سال‌ها فساد سیاسی و مالی، اوجی بی‌سابقه یافت؛ منابع ملی به دست دلالان بین‌المللی به تاراج رفت؛ مصرف‌گرایی و شیادی‌های مالی، حیات اقتصادی را مختل کرد؛ و سلطهٔ خشن و خونین سازمان امنیت رژیم پهلوی، موسوم به ، به پیدایش خفقانی شبیه به دوران دیکتاتوری رضا شاه انجامید. 👊 سرآغاز یک خروش (۵) 🗓 یادداشتی به مناسبت سالگرد ۱۶ آذر 💥 خروش ضد آمریکایی ملت 1⃣ خروش مردم ایران علیه سلطه‌ی آمریکا و متحدانش، که در فاجعهٔ ۱۶ آذر ۱۳۳۲ دانشگاه تهران برای نخستین بار پژواک پرخروش یافت، در سال‌های ۱۳۴۱ و ۱۳۴۲ با نهضت وارد مرحله‌ی جدیدی شد و در سال ۱۳۵۷ به پیروزی انقلابی انجامید که به دلیل مشارکت اکثریت مطلق جامعه، مردمی‌ترین انقلاب تاریخ جدید جهان بود. 2⃣ مولود این انقلاب، استقرار نظام سیاسی نوینی بود که پیام اصلی آن نفی وابستگی و بازگشت سیاسی و اقتصادی و فرهنگی به هویت اصیل بومی، در انطباق با مقتضیات زمانه بود. 3⃣ نظام در بیش از ۴۰ سال موجودیت خود به‌تدریج استوارتر و باتجربه‌تر شد و با گذر از توفان‌های سهمگین، ایران ذلیل و تحقیرشدهٔ سدهٔ بیستم میلادی را به قدرت بزرگ منطقه‌ای امروز بدل کرد. 4⃣ این هنوز آغاز راه آن، بر بنیاد تجربه‌های گران‌سنگ ۴۰سال گذشته است.
"رئیس جمهور"؛ یک تصویر متفاوت 🔹سخنان دیروز دانشجویان در حضور آقای رئیسی، نوعا مطالبه گرانه و انتقادی بود. از جوان پر نشاط دانشجو هم جز این انتظاری نیست که مطالبه گر باشد و در متن همین پویش تجربه بیاندوزد. این طبیعت دوران جوانی و دانشجویی است ♦️اما برخی مخالفان سیاسی آقای رئیسی که از هیچ سوژه و بهانه ای برای حمله دریغ نمی کنند، ضمن انتشار این سخنان انتقادی به شکلی ذوق زده، تحلیل های قالبی خود را هم روی آن گذاشتند. اما حرف دل زلال جوان دانشجو کجا، و کینه توزی و عقده گشایی سیاست بازان کجا؟ 🔹حق هم دارند؛ لابد چشیدن نوبرانه، ذوق و هیجان هم دارد. سال ها بود چنین نشست صریح و صمیمانه ای میان یک دولتمرد ارشد و دانشجویان دیده نشده بود. ♦️خداوند پدر رئیسی را بیامرزد که تصویر "ایزوله" و "تاکسیدرمی" شده مدیریت از اتاق ریاست -و به شکل ویدئو کنفرانسی- را شکست و به جای یکطرفه حرف زدن، نقد های جوانان دانشجو را شنید. وقتی هم خواست پاسخ بدهد، نه مانند دولتمرد سابق، زبان به دشنام و هتاکی گشود، و نه طعنه زد و تحقیر و تمسخر کرد. 🔹دیروز - و هر روز قبل از آن- کسی از رئیسی نشنید که توهین و تهمت هایی مثل "بی‌ سواد، حسود، بی‌ دین، افراطی، کاسب ‌تحریم، بی‌ شناسنامه، مزدور، جیب‌ بر، بیکار، متوهم، دین‌ نشناس، بزدل، مستضعف فکری، به جهنم که می‌ لرزید، مفسد، عقب‌ مانده، مخلوقات ترسو، لرزان، تازه به دوران رسیده، عصر حجری، کودک صفت و..." را مثل نقل و نبات، نصیب منتقد خود کند. ♦️هر کس حق دارد درباره عملکرد صد روزه آقای رئیسی یا یکایک اعضای دولت وی، قضاوت کند؛ حتی سیاست بازانی که در پایان هشت سال مدیریت آقای روحانی، هنوز هم می گفتند "تقصیر دولت قبل است"، و حالا می گویند چرا رئیسی ظرف سه ماه، نابسامانی (به ارث رسیده) اقتصادی را جمع نکرد! 🔹اما رئیسی هیچ کاری نکرده باشد، همین که نشاط نقد جدی و بحث آزاد اندیشانه در حضور دولتمردان -بدون ترس از توهین و تحقیر و تمسخر و پیگرد- را به فضای عمومی کشور باز گردانده باشد، خدمت بزرگی کرده است. ♦️همین که قرار نیست صاحب نظران و منتقدان از ترس انواع تهدید ها و تخریب ها سکوت کنند و ناگهان چشم باز کنیم و ببینیم چهار یا هشت سال فرصت خدمت تبدیل به تهدیدی ویرانگر شده، رویداد مبارکی است؛ و البته که شرط پاسداشت آن، رعایت عقلانیت و انصاف و اخلاق است. ✍
⭕ *سه دقیقه طوفانی* / نطق انقلابی پروفسور زاهدی در مجلس شورای اسلامی ⛔ *جناب آقای رئیس جمهور، وزیر محترم کشور، صدای بلندِ اینجانب، صدای مردم انقلابی کرمان است، فریاد مردم کرمان را بشنوید و در تصمیمات لحاظ فرمایید* ⛔پروفسور محمد مهدی زاهدی نماینده مردم کرمان و راور امروز چهارشنبه در صحن علنی مجلس به ادامه کار استاندار دولت دوازدهم در استان کرمان واکنش نشان داد و با *انتقاد شدید از سفر امنیتی وزیر کشور* و ابقاء آقای زینی وند، *خواستار توجه به رای مردم کرمان به آیت الله رئیسی و تغییر ساختار مدیریت استان شد.* ⛔وی با تاکید بر اینکه در انتخابات های سال های 1396 و 1400 مردم کرمان آقای سید ابراهیم رئیسی را انتخاب کردند و اکنون حق شان است که با ادامه نیروهای دولت قبلی مخالف باشند، گفت: مردم کرمان برای موفقیت دولت انقلابی از هیچ کوششی فروگذار نکرده و دست از حمایت دولت کنونی بر نمی دارند، اما مورد انتظار است حضرتعالی و وزیر محترم کشور صدا و فریاد مردم استان را بشنوید و در تصمیم گیری ها لحاظ فرمایید، *صدای بلندِ بنده، صدای مردم انقلابی کرمان است، لطفا آن را بشنوید.* ⛔وی عنوان کرد: متاسفانه 15 آذرماه وزیر محترم کشوردر یک سفر اعلام نشده و *در فضایی پلیسی و امنیتی* در کرمان حضور یافته و در شورای اداری بیاناتی داشت که *موجب عصبانیت، دلخوری و نگرانی مردم انقلابی استان شده* و حتی در این خصوص تجمعاتی نیز شکل گرفته و ممکن است در سفر ریاست محترم جمهوری به استان اثر خودش را بگذارد. ⛔دکتر زاهدی اضافه کرد: جناب آقای وزیر در صحبت های خود اشاره داشتند که حسب نظر نخبگان استان و همه نمایندگان استان نسبت به ادامه سکان دار اجرایی استان تصمیم گرفته است، حال مساله این است که *آیا بیانیه 4 نماینده انقلابی استان را که قبلا در این خصوص صادر شده را ملاحظه نفرموده بودید،* آیا مردم انقلابی طرفدار آقای رئیسی جزو نخبگان مردم نبوده و یا نسبت به بیانی که داشتید، هیچ نخبه ای در میان آنان وجود ندارد که به خواسته آنان نه توجه کردید و نه تاکید فرموده اید که امیدوارم ضمن احترام به جریان انقلابی و ولایی و دوستدار دولت در استان کرمان آنچه مصلحت انقلاب، کشور و دولت انقلابی و مردم استان است، اتخاذ تصمیم نهایی صورت پذیرد.
 عمده مشکلات و چالشهای فرهنگی حاکم بر کشور : 1⃣ نوع سياستگذاري غلط است كه مبتني بر دستورالعمل هاو بخشنامه های فرماليستی  است  که قابلیت اجرایی آن بسیار کم بوده و بخشی از علت آن به خود فرهنگ برمی گردد که بخشنامه پذیر نیست ولی برنامه پذیر است و تجربه تلخ سالهاي گذشته بر روند كنوني نيز اثرگذار بوده و زمنيه جذب مديران و كارشناساني را فراهم آورده است كه كيفيت را فداي كميت كرده اند و اين روند زمينه اي را فراهم آورده  كه امروز ما با مشكلاتي مواجه ايم كه جزء خصايل فرهنگي ما شده است و اين مشكلات ريشه در برنامه ريزي وپژوهش هاي فرهنگي داردكه از سياست هاي غلط اثر پذيرفته است. 2⃣ هویت که شناسنامه فرهنگی ما را تشکیل می دهد ، بخشی از مشکلات آن ناشی از اتخاذ سیاست های نامناسبی است که باعث شده است که هویت ایرانی که در برگیرنده ابعاد مختلف است ، یکسویه نگری شده و فقط بعد  اسلامی آن پررنگ شده است و در نتیجه ابعاد 3⃣ حوزه فرهنگ بيش از همه مشكلات خويش ، فاقد يك سازمان موثر فرهنگي است . 4⃣مشكل ديگر حوزه فرهنگ ، در حوزه مديريت امور فرهنگي است  كه بيشترين مشكلات و نارضايتي ها ازهمين قسمت است و نارسايي سازمان های فرهنگی و  نگرش سياسي باعث شده است كه مدیراني جذب اين حوزه شوند كه خود فاقد روحيه كارآفريني و خلاقيت در حوزه توليد فكر و انديشه باشند و لذا توانايي به كارگيري پتانسيل هنرمندان و فرهنگيان را با مهارتهاي مديريتي خويش ندارند .به عبارت ديگر حوزه فرهنگ با نا مديراني اداره مي شود كه نه با روح تحقيق و تفكر آشنايند و نه هوشمندي در اجرا و برنامه ريزي را دارند . 5⃣ از ديگر مشكلاتي كه حوزه فرهنگ از آن رنج مي برد ، هدفگذاري متناسب با سياست هاي كلان جامعه است ۱