003110.mp3
192.6K
آیه۱۱۰آل عمران:
موضوع:بهترین امت
«كُنْتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ ۗ وَلَوْ آمَنَ أَهْلُ الْكِتَابِ لَكَانَ خَيْرًا لَهُمْ ۚ مِنْهُمُ الْمُؤْمِنُونَ وَأَكْثَرُهُمُ الْفَاسِقُونَ»
ترجمه:
شما بهترین امتی بودید که به سود انسانها آفریده شدهاند؛ (چه اینکه) امر به معروف و نهی از منکر میکنید و به خدا ایمان دارید. و اگر اهل کتاب، (به چنین برنامه و آیین درخشانی،) ایمان آورند، برای آنها بهتر است! (ولی تنها) عده کمی از آنها با ایمانند، و بیشتر آنها فاسقند، (و خارج از اطاعت پروردگار)
تفسیر روایی:
امام علی (علیه السلام) به خدا سوگند، خدای عزّوجلّ به هیچ نبیّ و پیامبر مرسلی، درجه و فضیلتی عطا نکرد مگر اینکه همهی آنها را برای محمّد (صلی الله علیه و آله) جمع نمود و چندین برابرِ درجه و فضیلت پیامبران و مرسلین بر او افزود ... و خدای عزّوجلّ او را بر همهی پیامبران برتری داد و امّت او را بر همهی امّتها برتری داد و فرمود: کُنْتُمْ خَیْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ تَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَر.
#آیات_پیامکی
#بهترین_امت
#حضرت_محمد
#ولایت
کانال فرهنگی هنری صدرا
@amfa455sa
004086.mp3
106.6K
آیه 86سوره نسا:
موضوع:جواب خوبی به بهتر از آن
وَإِذَا حُيِّيتُمْ بِتَحِيَّةٍ فَحَيُّوا بِأَحْسَنَ مِنْهَا أَوْ رُدُّوهَا ۗ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ حَسِيبًا»
ترجمه:
هرگاه به شما تحیّت گویند، پاسخ آن را بهتر از آن بدهید؛ یا (لااقل) به همان گونه پاسخ گویید! خداوند حساب همه چیز را دارد.
تفسیر روایی:موقع عطسه چه باید بگوییم؟
امام علی (علیه السلام)- هرگاه یکی در میان شما عطسه کرد، برای او دعا کنید. بگویید: «رَحِمَکُمُ الله» و او در جواب بگوید: «یَغْفِرُ اللهُ لَکُمْ وَ یَرْحَمُکُمْ». خداوند تبارکوتعالی فرموده است: وَ إِذَا حُیِّیْتُم بِتَحِیَّةٍ فَحَیُّواْ بِأَحْسَنَ مِنْهَا أَوْ رُدُّوهَا.
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۳، ص۳۵۰
#آیات_پیامکی
#سلام
#جواب_سلام
#ردالاحسان
کانال فرهنگی هنری صدرا
@amfa455sa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حکمت 11 نهج البلاغه
وَ قَالَ (علیه السلام): إِذَا قَدَرْتَ عَلَى عَدُوِّكَ فَاجْعَلِ الْعَفْوَ عَنْهُ شُكْراً لِلْقُدْرَةِ عَلَيْهِ.
ترجمه:
«اگر بر دشمنت دست يافتى، بخشيدن او را شكرانه پيروزى قرار ده.»
تفسیر:
شکر در برابر نعمت، یک واجب عقلی است؛ ازاینرو میگویند: شکر در برابر خدای متعال، دلیل شرعی نمیخواهد؛ یعنی اگر خود خدا هم نگوید، انسان با عقل خودش این مطلب را میفهمد که باید شکر نعمتهای الهی را بهجای آورد، چراکه شکر منعم، یک واجب عمومی است؛ بهگونهای که اگر حتی دشمن هم در حق انسان خوبی کرد باید از او تشکر نمود.
نشانهی شکر، باید عفو و گذشت باشد. بجا آوردن سجده شکر برای قدرت یافتن، کار بدی نیست؛ اما امام× عفو و گذشت را نشانهی شکر میداند.
عفو و گذشت، بحثی اخلاقی و یکی از ابزارهای مدیریت اجتماعی است.
#پیروزی
#سپاسگذاری
#حکمت_یازدهم_نهج_البلاغه
کانال فرهنگی هنری صدرا
@amfa455sa
هدایت شده از معاونی
1_5157281743.mp3
4.83M
📚 کتاب_صوتی 🔊
«هر شب قبل از خواب کتاب خوب بشنوید»
🏷 کتاب #سلام_بر_ابراهیم
🌷داستان زندگی پهلوان بی مزار شهید ابراهیم هادی
🍂قسمت_اول
💚معلمی فداکار و اهل ورزش❤️
💚هميشه از خدا ميخواســت🌟گمنام بماند❤️
💚سالهاست كه ☀️گمنام و غريب در فكه مانده تا خورشيدي باشد براي راهيان نور❤️
💚پدر نام پيامبــري را بر او نهاد كه مظهر صبر و قهرمان توكل و توحيد بود❤️
💚همان دوران دبستان نمازش ترك نميشد❤️
💚به حرفهاي پدر خيلي اعتقاد داشت
058011.mp3
229.5K
آیه یازده سوره مجادله:
موضوع:آداب اجتماعی ورعایت ادب علما وبزرگان
«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا قِيلَ لَكُمْ تَفَسَّحُوا فِي الْمَجَالِسِ فَافْسَحُوا يَفْسَحِ اللَّهُ لَكُمْ ۖ وَإِذَا قِيلَ انْشُزُوا فَانْشُزُوا يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ ۚ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرٌ»
ترجمه:
ای کسانی که ایمان آوردهاید! هنگامی که به شما گفته شود: «مجلس را وسعت بخشید (و به تازهواردها جا دهید)»، وسعت بخشید، خداوند (بهشت را) برای شما وسعت میبخشد؛ و هنگامی که گفته شود: «برخیزید»، برخیزید؛ اگر چنین کنید، خداوند کسانی را که ایمان آوردهاند و کسانی را که علم به آنان داده شده درجات عظیمی میبخشد؛ و خداوند به آنچه انجام میدهید آگاه است!
تفسیر روایی:
پیامبر (صلی الله علیه و آله)- عالم یک درجه بر شهید برتری دارد و شهید یک درجه بر عابد برتری دارد و نبی بر عالم یک درجه برتری دارد. برتری قرآن نسبت به دیگر سخنها، مثل برتری خداوند بر دیگر مخلوقات است و برتری عالم بر دیگر مردم مثل برتری من بر دیگر مردم [و پستترین مردم] است.
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۶، ص۴۴
نورالثقلین
#آیات_پیامکی
#آداب_اجتماعی
#رعایت_ادب
#احترام
کانال فرهنگی هنری صدرا
@amfa455sa
حکمت دوازدهم نهج البلاغه
موضوع:دوستیابی(ضعیف ترین انسان ها)
«أَعْجَزُ النَّاسِ مَنْ عَجَزَ عَنِ اکْتِسَابِ الاِْخْوَانِ، وَأَعْجَزُ مِنْهُ مَنْ ضَیَّعَ مَنْ ظَفِرَ بِهِ مِنْهُمْ.»
ترجمه:
عاجزترین مردم کسى است که از به دست آوردن دوستان عاجز باشد و از او عاجزتر کسى است که دوستانى را که به دست آورده از دست بدهد.
تفسیر:
يكى از مهم ترين سرمايه انسان در زندگى دوستان صميمى است؛ اين سرمايه نه تنها براى يارى كردن انسان در برابر مشكلات، بلكه براى انس گرفتن و از تجربه ها و نظرات آنها بهره گيرى كردن ضرورى است و جالب اين كه به دست آوردن دوستان خوب كار آسانى است؛ نه همچون به دست آوردن مال است كه احتياج به تلاش و كوشش فراون و گاه نياز به سرمايه گذارى هاى كلان دارد و نه همچون مقام است كه به دست آوردنش نياز به روابط اجتماعى قوى دارد، بلكه با سرمايه اى كه در اختيار هر كس هست به دست مى آيد و آن سرمايه گشاده رويى، ادب و حسن معاشرت است.
#حکمت
#نهج_البلاغه
#دوست_یابی
کانال فرهنگی هنری صدرا
@amfa455sa
وَ قَالَ (علیه السلام): إِذَا وَصَلَتْ إِلَيْكُمْ أَطْرَافُ النِّعَمِ، فَلَا تُنَفِّرُوا أَقْصَاهَا بِقِلَّةِ الشُّكْرِ.
روش استفاده از نعمت ها (اخلاقى، معنوى):
و درود خدا بر او، فرمود: چون نشانه هاى نعمت پروردگار آشكار شد، با ناسپاسى نعمت ها را از خود دور نسازيد.
تفسیر:
نعمت ها غالبآ به صورت تدريجى به انسان مى رسد و وظيفه انسان هوشيار اين است که به استقبال نعمت برود و استقبال از آن، راهى جز شکرگزارى ندارد. هرگاه با آغازِ روى آوردن نعمت به شکر قلبى و زبانى و عملى بپردازد ادامه خواهد يافت و تا پايانِ آن نصيب انسان مى شود و به تعبير ديگر، به گفته بعضى از شارحان نهج البلاغه، نعمت ها مانند گروه هاى پرندگان هستند که وقتى تعدادى از آن ها بر شاخه درختى نشستند بقيه به تدريج به دنبال آن ها مى آيند و شاخه ها را پر مى کنند؛ ولى اگر گروه اول صداى ناهنجارى بشنوند و يا حرکت ناموزونى ببينند فرار مى کنند و بقيه هم به دنبال آن ها مى روند و صحنه از وجودشان خالى مى شود.
#نعمت_دنیا
#موهبت_الهی
#حکمت_نهج_البلاغه
کانال فرهنگی هنری صدرا
@amfa455sa
014007.mp3
88.2K
آیه هفت سوره ابراهیم:
«اعوذبالله من الشیطان الرجیم»
«بسم الله الرحمن الرحیم»
«وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ ۖ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ»
ترجمه:
و (همچنین به خاطر بیاورید) هنگامی را که پروردگارتان اعلام داشت: «اگر شکرگزاری کنید، (نعمت خود را) بر شما خواهم افزود؛ و اگر ناسپاسی کنید، مجازاتم شدید است!»
تفسیر روایی:
امام صادق (علیه السلام)- هرگاه خدای متعال به تو نعمتی داد و دوست داشتی که آن نعمت باقی باشد، بسیار خدا را ستایش کن و شکر او را به جای آور چرا که خدای عزّوجلّ فرموده است: لَئِنْ شَکَرْتُمْ لَأَزِیدَنَّکُم.
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۷، ص۳۴۴
#آیات_پیامکی
#شکرگزاری
#نعمتهای_مادی
#مال_دنیا
کانال فرهنگی هنری صدرا
@amfa455sa
حکمت چهاردهم نهج البلاغه:
مَنْ ضَيَّعَهُ الْأَقْرَبُ، أُتِيحَ لَهُ الْأَبْعَدُ.
ترجمه:
كسى را كه نزديكانش واگذارند، بيگانه او را پذيرا مى گردد.
تفسیر حکمت۱۴نهج البلاغه:
در واقع اين حکمت و رحمت الهى است که انسان ها به وسيله بستگان و دوستان نزديک حمايت شوند; ولى اگر آنها به وظيفه خود عمل نکردند و به صله رحم و مسئوليت هاى دوستى پشت پا زدند اين مسئوليت را بر عهده ديگران مى گذارد تا بنده اش در ميان توفان حوادث تنها نماند.
مثلا پيغمبر اکرم(صلى الله عليه وآله) طائفه قريش که نزديک ترين نزديکان او بودند نه تنها حمايتش نکردند بلکه به دشمنى او برخاستند; اما خداوند دورافتاده ترين قبائل را از قبيله قريش يعنى اوس و خزرج را به حمايت او برانگيخت که از جان و دل او را حمايت کردند و آئين او را پيش بردند و جالب اين که اوس و خزرج با هم عداوت و دشمنى ديرينه اى داشتند ولى در حمايت از پيغمبر اکرم(صلى الله عليه وآله) متحد و متفق بودند و امثال اين موضوع در طول تاريخ بسيار ديده شده است.
در حديث پرمعنايى از امام صادق(عليه السلام) مى خوانيم که براى دلدارى و تسلى خاطر مى فرمايد: «کُنْ لِمَا لاَ تَرْجُو أَرْجَى مِنْکَ لِمَا تَرْجُو; نسبت به آنچه اميدى به آن ندارى از آنچه اميد به آن دارى اميدوارتر باش» و جالب اين که در ذيل اين حديث اشاره به داستان موسى(عليه السلام) شده و مى فرمايد: «موسى براى به دست آوردن شعله آتشى به دنبال نورى که از درخت برمى خواست روان شد ولى در آنجا پيام نبوت را دريافت داشت».
#حکمت_نهج_البلاغه
#خویشاوندان
#اجتماعی
کانال فرهنگی هنری صدرا
@amfa455sa
027040.mp3
250K
آیه چهل سوره نمل:
موضوع:مزیت های اهل علم
قَالَ الَّذِي عِنْدَهُ عِلْمٌ مِنَ الْكِتَابِ أَنَا آتِيكَ بِهِ قَبْلَ أَنْ يَرْتَدَّ إِلَيْكَ طَرْفُكَ ۚ فَلَمَّا رَآهُ مُسْتَقِرًّا عِنْدَهُ قَالَ هَٰذَا مِنْ فَضْلِ رَبِّي لِيَبْلُوَنِي أَأَشْكُرُ أَمْ أَكْفُرُ ۖ وَمَنْ شَكَرَ فَإِنَّمَا يَشْكُرُ لِنَفْسِهِ ۖ وَمَنْ كَفَرَ فَإِنَّ رَبِّي غَنِيٌّ كَرِيمٌ»
ترجمه:
امّا) کسی که دانشی از کتاب (آسمانی) داشت گفت: «پیش از آنکه چشم بر هم زنی، آن را نزد تو خواهم آورد!» و هنگامی که (سلیمان) آن (تخت) را نزد خود ثابت و پابرجا دید گفت: «این از فضل پروردگار من است، تا مرا آزمایش کند که آیا شکر او را بجا میآورم یا کفران میکنم؟! و هر کس شکر کند، به نفع خود شکر میکند؛ و هر کس کفران نماید (بزیان خویش نموده است، که) پروردگار من، غنیّ و کریم است!»
تفسیر روایی:
امام صادق (علیه السلام)- قَالَ الَّذِی عِندَهُ عِلْمٌ مِّنَ الْکِتَابِ أَنَا آتِیکَ بِهِ قَبْلَ أَن یَرْتَدَّ إِلَیْکَ طَرْفُکَ، انگشتان دست خود را از هم باز کرد و بر سینهی خویش نهاد و فرمود: «به خدا سوگند! تمام عِلم کتاب نزد ماست».
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۱، ص۶۴
#آیات_پیامکی
#علم_لدنی
#مزیت_اهل_علم
#تاریخ_انبیا
#ولایت_اهل_بیت
کانال فرهنگی هنری صدرا
@amfa455sa
031014.mp3
118.9K
آیه ۱۴ سوره لقمان:
موضوع:توجه به والدین
وَوَصَّيْنَا الْإِنْسَانَ بِوَالِدَيْهِ حَمَلَتْهُ أُمُّهُ وَهْنًا عَلَىٰ وَهْنٍ وَفِصَالُهُ فِي عَامَيْنِ أَنِ اشْكُرْ لِي وَلِوَالِدَيْكَ إِلَيَّ الْمَصِيرُ»
ترجمه:
و ما به انسان درباره پدر و مادرش سفارش کردیم؛ مادرش او را با ناتوانی روی ناتوانی حمل کرد (به هنگام بارداری هر روز رنج و ناراحتی تازهای را متحمّل میشد)، و دوران شیرخوارگی او در دو سال پایان مییابد؛ (آری به او توصیه کردم) که برای من و برای پدر و مادرت شکر بجا آور که بازگشت (همه شما) به سوی من است!
تفسیر روایی:
امام رضا (علیه السلام)- به شکر خودش به همراه شکر والدین امر کرده، پس هرکه شکر والدین را نکند، شکر خداوند را نیز نکرده است.
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۱، ص۵۴۰
#آیات_پیامکی
#شکرگزاری
#والدین
#نعمتهای_مادی
کانال فرهنگی هنری صدرا
@amfa455sa
008026.mp3
186.5K
آیه۲۶سوره انفال:
موضوع:مستضعفین
«وَاذْكُرُوا إِذْ أَنْتُمْ قَلِيلٌ مُسْتَضْعَفُونَ فِي الْأَرْضِ تَخَافُونَ أَنْ يَتَخَطَّفَكُمُ النَّاسُ فَآوَاكُمْ وَأَيَّدَكُمْ بِنَصْرِهِ وَرَزَقَكُمْ مِنَ الطَّيِّبَاتِ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ»
ترجمه:
و به خاطر بیاورید هنگامی را که شما در روی زمین، گروهی کوچک و اندک و زبون بودید؛ آنچنان که میترسیدید مردم شما را بربایند! ولی او شما را پناه داد؛ و با یاری خود تقویت کرد؛ و از روزیهای پاکیزه بهرهمند ساخت؛ شاید شکر نعمتش را بجا آورید!
تفسیر روایی:
حضرت زهرا ( شما از هجوم همسایه و همجوار در هراس بودید. در چنین شرایطی خداوند شما را بهوسیلهی پیامبرش (رهایی بخشید پس از آن همهی رنجها و سختیها که او تحمّل نمود و دچار مردان حیوانصفت و درّندهخویان عرب گردید؛ چون هر زمان آتشی برای جنگ افروختند و شاخی برای گمراهی نمایان گشت و یا مشرکی دهان به یاوهگویی گشود او برادرش علی (را در کام آن میافکند و علی (هم تا آن زمان که با کف پایش بر مغز مخالفان نمیکوبید و آتش فتنه را با شمشیرش خاموش نمیساخت، از پای نمینشست؛ او در راه خداوند کوشا، به رسول خدا (نزدیک و بزرگ اولیای خدا بود.
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۵، ص۵۲۲
#آیات_پیامکی
#شکرگزاری
#مستضعفین
#صدور_انقلاب
#گسترش
کانال فرهنگی هنری صدرا
@amfa455sa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حکمت دوازدهم نهج البلاغه
موضوع:دوستیابی(ضعیف ترین انسان ها)
«أَعْجَزُ النَّاسِ مَنْ عَجَزَ عَنِ اکْتِسَابِ الاِْخْوَانِ، وَأَعْجَزُ مِنْهُ مَنْ ضَیَّعَ مَنْ ظَفِرَ بِهِ مِنْهُمْ.»
ترجمه:
عاجزترین مردم کسى است که از به دست آوردن دوستان عاجز باشد و از او عاجزتر کسى است که دوستانى را که به دست آورده از دست بدهد.
تفسیر:
يكى از مهم ترين سرمايه انسان در زندگى دوستان صميمى است؛ اين سرمايه نه تنها براى يارى كردن انسان در برابر مشكلات، بلكه براى انس گرفتن و از تجربه ها و نظرات آنها بهره گيرى كردن ضرورى است و جالب اين كه به دست آوردن دوستان خوب كار آسانى است؛ نه همچون به دست آوردن مال است كه احتياج به تلاش و كوشش فراون و گاه نياز به سرمايه گذارى هاى كلان دارد و نه همچون مقام است كه به دست آوردنش نياز به روابط اجتماعى قوى دارد، بلكه با سرمايه اى كه در اختيار هر كس هست به دست مى آيد و آن سرمايه گشاده رويى، ادب و حسن معاشرت است.
#حکمت
#نهج_البلاغه
#دوست_یابی
کانال فرهنگی هنری صدرا
@amfa455sa
004125.mp3
114.8K
آیه۱۲۵نسا:
موضوع:بهترین دین
«اعوذ بالله من الشیطان الرجیم»
«بسم الله الرحمن الرحیم»
«وَمَنْ أَحْسَنُ دِينًا مِمَّنْ أَسْلَمَ وَجْهَهُ لِلَّهِ وَهُوَ مُحْسِنٌ وَاتَّبَعَ مِلَّةَ إِبْرَاهِيمَ حَنِيفًا ۗ وَاتَّخَذَ اللَّهُ إِبْرَاهِيمَ خَلِيلًا»
ترجمه:
دین و آیین چه کسی بهتر است از آن کس که خود را تسلیم خدا کند، و نیکوکار باشد، و پیرو آیین خالص و پاکِ ابراهیم گردد؟ و خدا ابراهیم را به دوستیِ خود، انتخاب کرد
تفسیرروایی:
امام رضا (علیه السلام)- دین حنیفی که خداوند پیامبرش را موظّف به تبعیّت از آن کرده و فرمود: وَ اتَّبَعَ مِلَّةَ إِبْراهِیمَ حَنِیفاً، ده سنّت است که پنج حکم در سر و پنج حکم در بدن بود. احکام سر، شامل شانهکردن و مضمضهکردن و استنشاق و کوتاهکردن سبیل و مسواکزدن است و پنج حکم در بدن، کندن موی زیر بغل و کوتاهکردن ناخن و تراشیدن عانه و استنجاء و ختنهکردن است».
#آیات_پیامکی
#ملت_ابراهیم
#دین_حنیف
#بهترین_دین
کانال فرهنگی هنری صدرا
@amfa455sa
036012.mp3
94.3K
آیه۱۲سوره یاسین:
موضوع:معاد و ولایت
«اعوذ بالله من الشیطان الرجیم»
«بسم الله الرحمن الرحیم»
«إِنَّا نَحْنُ نُحْيِي الْمَوْتَىٰ وَنَكْتُبُ مَا قَدَّمُوا وَآثَارَهُمْ ۚ وَكُلَّ شَيْءٍ أَحْصَيْنَاهُ فِي إِمَامٍ مُبِينٍ»
ترجمه؛
به یقین ما مردگان را زنده میکنیم و آنچه را از پیش فرستادهاند و تمام آثار آنها را می نویسیم؛ و همه چیز را در کتاب آشکار کنندهای برشمردهایم!
تفسیر روایی:
امام حسین ( ابوالجارود نقل میکند: امام باقر (از پدرش از جدّش روایت فرمود: هنگامیکه این آیه: وَکُلَّ شَیْءٍ أحْصَیْنَاهُ فِی إِمَامٍ مُبِینٍ بر پیامبر (نازل شد، ابوبکر و عمر از جای خود برخاستند و گفتند: «ای رسول خدا (! إِمَامٍ مُبِینٍ، همان تورات است»؟ پیامبر (فرمود: «خیر». آن دو گفتند: «آیا انجیل است»؟ باز پیامبر (فرمود: «خیر». آنها پرسیدند: آیا قرآن است»؟ پیامبر (فرمود: «خیر». در همان لحظه، علی (وارد شد و پیامبر (فرمود: «این همان إِمَامٍ مُبِینٍ است؛ او امامی است که خداوند تبارکوتعالی، علم همهی اشیاء را در او جمع کرده است».
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۲، ص۵۰۸
#آیات_پیامکی
#معاد
#امام_مبین
#ولایت
#امیرالمومنین
کانال فرهنگی هنری صدرا
@amfa455sa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
درس اخلاق:آیت الله بهجت
#کم_حرفی
#عرفان
#سیروسلوک
کانال فرهنگی هنری صدرا
https://eitaa.com/amfa455sa
002128.mp3
129.2K
آیه 128بقره:
موضوع:درس اخلاق،جایگاه دعا در سیروسلوک الهی
«رَبَّنَا وَاجْعَلْنَا مُسْلِمَيْنِ لَكَ وَمِنْ ذُرِّيَّتِنَا أُمَّةً مُسْلِمَةً لَكَ وَأَرِنَا مَنَاسِكَنَا وَتُبْ عَلَيْنَا ۖ إِنَّكَ أَنْتَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ»
ترجمه:
پروردگارا! ما را تسلیم فرمان خود قرار ده! و از دودمان ما، امتی که تسلیم فرمانت باشند، به وجود آور! و طرز عبادتمان را به ما نشان ده و توبه ما را بپذیر، که تو توبهپذیر و مهربانی!
تفسیر روایی:
امام صادق (علیه السلام) مفضّل گوید: «از امام صادق (علیه السلام) پرسیدم: «ای آقا و سرور من! آیا دینی که پدران او ابراهیم، نوح، موسی، عیسی و محمّد (علیهم السلام) داشتند، همان دین اسلام بود»»؟ فرمود: «آری! همین دین اسلام بود؛ نه غیر آن» عرض کردم: «دلیلی از قرآن بر این مطلب دارید»؟ فرمود: «آری! از اوّل تا آخر قرآن پر از دلیل است» ... و [دلیل] دیگر آیهای است که خداوند در داستان ابراهیم (علیه السلام) و اسماعیل (علیه السلام) از زبان آنها نقل میکند که گفتند: وَ اجْعَلْنا مُسْلِمَیْنِ لَکَ وَ مِنْ ذُرِّیَّتِنا أُمَّةً مُسْلِمَةً لَکَ».
#آیات_پیامکی
#امت_مسلمان
#ملت_ابراهیم
#توجه_به_دعا
#ولایت
کانال فرهنگی هنری صدرا
https://eitaa.com/amfa455sa
021041.mp3
88.2K
آیه ۴۱سوره انبیا
موضوع:آزار واذیت پیامبران توسط مشرکان
«وَلَقَدِ اسْتُهْزِئَ بِرُسُلٍ مِنْ قَبْلِكَ فَحَاقَ بِالَّذِينَ سَخِرُوا مِنْهُمْ مَا كَانُوا بِهِ يَسْتَهْزِئُونَ»
ترجمه:
(اگر تو را استهزا کنند نگران نباش،) پیامبران پیش از تو را (نیز) استهزا کردند؛ امّا سرانجام، آنچه را استهزا میکردند دامان مسخرهکنندگان را گرفت (و مجازات الهی آنها را در هم کوبید)!
تفسیر روایی:
نقل شده که ۵ نفر از سران مشرکان مکه، یعنی ولیدبنمغیره، عاصبنوائل، اسودبنعبدالمطلب، یغوث و حارثبنطلاطله خزایی، یا حرثبنقیس، در تمسخر پیامبر(صلی الله علیه وآله)شهرت داشتند؛ آنان تمسخر پیامبر را تا بدانجا پیش بردند که هدف نفرین آن حضرت قرار گرفته و هریک به اشاره جبرئیل بهگونهای نابود شدند.
#آیات_پیامکی
#استهزاء
#تمسخر_پیامبر
#مشرکان
کانال فرهنگی هنری صدرا
@amfa455sa
آیات۱۲و۱۳و۱۴و۱۵سوره انبیا:
موضوع آیات:سرانجام قهر الهی
«اعوذ بالله من الشیطان الرجیم»
«بسم الله الرحمن الرحیم»
«فَلَمَّا أَحَسُّوا بَأْسَنا إِذا هُمْ مِنْها يَرْكُضُونَ «12»
«لا تَرْكُضُوا وَ ارْجِعُوا إِلى ما أُتْرِفْتُمْ فِيهِ وَ مَساكِنِكُمْ لَعَلَّكُمْ تُسْئَلُونَ «13»
«قالُوا يا وَيْلَنا إِنَّا كُنَّا ظالِمِينَ «14»
«فَما زالَتْ تِلْكَ دَعْواهُمْ حَتَّى جَعَلْناهُمْ حَصِيداً خامِدِينَ «15»
ترجمه:
«پس چون (قوم ستمگر) قهر ما را احساس كردند، ناگهان پا به فرار گذاشتند.۱۲»
«(امّا خطاب رسيد كه) فرار نكنيد! و به خانههايتان و آنچه در آن كامياب بوديد باز گرديد، شايد مورد سؤال قرار گيريد.۱۳»
«(و چون عذاب ما را جدّى ديدند) گفتند: اى واى بر ما! همانا ما ستمكار بوديم.۱۴»
«و پيوسته، اين سخن آنان بود تا ما آنها را درو كرده و خاموش و بىحركت ساختيم.۱۵»
نکته:آنچه از متن آیات مذکور واحادیث اهل بیت علیهم السلام بر می آید این آیات به سرانجام قوم یهود اشار دارد.
#آیات_پیامکی
#قوم_یهود
#طغیان_یهود
#قهرالهی
کانال فرهنگی هنری صدرا
@amfa455sa