🔺مهمترین شاخصههای #مسجدِ_طراز_اسلامی(شماره پنجم)
5⃣مسجد، پایگاه نظامی:
👈به گواهی تاریخ، مسجد در صدر اسلام، محل برافراشته شدن پرچم سپاه اسلام و اعزام آنان به جبهههای نبرد بوده است. پیامبر اکرم(ص)، خطبههاى آتشین خود را که براى اعزام مسلمانان به جهاد و مبارزه با کفر و شرک بود، در مساجد ایراد مىکردند و حتى آمادگیهاى قبل از اعزام هم در مسجد شکل مىگرفته است.
✅همواره مسجد، جایگاه گفتگو و مشورت در رویدادها بوده است و مهمترین این مشورتها در حوزه نظامی و غزوات و تنظیم سیاستهای دفاعی انجام میشده است.
🔹بدون تردید، جامعهای كه در راه تحقق ارزشهای اسلامی گام برمیدارد، هیچگاه از دستبرد و تجاوز دشمنان دین ایمن نمیماند؛ این رهنمود قرآن است كه: «وَ لا یَزالُونَ یُقاتِلُونَكُمْ حَتَّى یَرُدُّوكُمْ عَنْ دِینِكُمْ؛ كافران همواره با شما میجنگند، تا آنگاه كه شما را از دینتان برگردانند.» از سوی دیگر، در جهاد اسلامی رسیدن به پیروزی، همواره در گرو برخورداری از نیروهای رزمنده مؤمن، معتقد و مكتبی است. مسجد در این زمینه، نقشی حیاتی را ایفا میكند؛ زیرا در حقیقت رزمندگان مدافع اسلام، پرورش یافته مساجدند. این مسجد است كه در فضای قدس و طهارت و شكوفائی علمی، فرهنگی و تربیتی خود، بذر ایمان، آگاهی و روشنبینی را در جان و دل جوانان حقجو میپرورد. دست پروردههای مسجد، گاه چنان به بار مینشینند كه حتی مربیان خود را هم دچار شگفتی میكنند. آنان در نهایت خار چشم دشمنان دین و مایه عزت و آبروی مسلمانان میشوند. خدای تعالی، ستمستیزی اینگونه مسلمانان پارسا و جهادگر را چنین ترسیم مینماید:«وَ مَثَلُهُمْ فِی الْإِنْجِیلِ كَزَرْعٍ أخْرَجَ شَطْئَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوی عَلی سُوقِهِ یُعْجِبُ الزُّرّاعَ لِیَغِیظَ بِهِمُ الْكُفَّارَ: مثل پیروان راستین پیامبر(ص) همچون نهالی است كه جوانه خویش را از زمین بیرون میآورد، رفته رفته نیرومند و استوار میشود و بر پای خویش میایستد تا آنكه سرانجام مایه خشم و غضب كافران میشود.» پس مسجد از یكسو، مهد پرورش نیروهای مدافع اسلام و میهن اسلامی است. پایگاهی است كه سربازان اسلام، آموزشهای عقیدتی را در آنجا سپری میكنند.
💠از سوی دیگر به هنگام بروز جنگ و پیدایش ناامنی در جامعه، مسجد به سان پایگاه و سنگری استوار برای رزمندگان اسلام عمل میكند. از آغاز اوجگیری انقلاب اسلامی ایران تاكنون، جلوههای پر فروغی از نقش مسجد در این زمینه رخ نموده است. بنابراین میتوان گفت: مسجدی كه در آن نیروهای بسیج مردمی گرد هم میآیند، تا از امنیت و آسایش مردم پاسداری كنند، در واقع یكی از شاخصههای مسجد طراز اسلامی را داراست.
🕌مـسـجــدِ جـامــع↙️
https://eitaa.com/joinchat/3681878095C4b63cb1308
#ولادت_امام_حسن_عسکری(ع)🌹
✍رهبر انقلاب: امام حسن عسکری(علیهالسلام) حزب طرفدار خود را نزدیک خودش میداند و میفرماید که میان ما و شما خویشاوندی نزدیک است. یعنی قوموخویش درجهی یک هستیم، مثل پدر و فرزند، مثل برادر؛ و مؤمن برادر مؤمن است! یعنی ارتباط میان دو مؤمن، پیوند برادریِ پدر و مادری است، نه برادریِ ناتنی. مراد از مؤمن کیست؟ آن کس که دنبال راه امام عسکری(علیهالسلام) است، این همان ارتباط مستحکم تشکیلاتی است میان امام و پیروانش.»
🆔@masjedjame_ir
#احکام
🔺فراموش کردن رکوع🔺
✅سوال: اگر نمازگزار هنگام سجده متوجه شود که رکوع را انجام نداده، آیا نمازش باطل است، چنانچه نماز باطل نیست چه وظیفه ای دارد؟
🔸جواب: اگر در حال سجده اول یا بعد از آن و پیش از وارد شدن در سجده دوم به یاد بیاورد که رکوع نکرده است، باید برخیزد و پس از ایستادن، رکوع کند و پس از آن، دو سجده را به جا آورد و نماز را تمام کند (و برای سجده زیادی به احتیاط مستحب پس از نماز، دو سجده سهو انجام دهد).
نکته: اگر بدون برخاستن و ایستادن، از همان حال نشسته، خود را به حالت خمیدگیِ رکوع برساند، نمازش باطل است.
🕌مـسـجــدِ جـامــع↙️
https://eitaa.com/joinchat/3681878095C4b63cb1308
#مسجد_پیشرفت_از_دیدگاه_رهبری
🔺وظیفه امام جماعت🔺
✅پیشنمازی مسجد تنهاوظیفهی امام جماعت نیست؛ پیشنمازی هم یکی از کارها است. اقامهی نماز، اقامهی حق و عدل، اقامهی دین، ابلاغ احکام دینی، وظیفهی ما بهعنوان پیشنماز و بهعنوان امام جماعت است. یعنی محور مسجد امام جماعت است، مسجد بر محور امام جماعت [است]. خب اگر این شد، احساس مسئولیّت انسان سنگین خواهد شد.
1395/05/31
🆔@masjedjame_ir
#سخن_بزرگان
🔸چگونه در طول هفته از جهت معنوی شارژ باشیم؟🔸
✅یک جوری برنامه ریزی کنید که از جمعهها بهرهبرداری شود. جمعه اگر از لحاظ عبادت، خوب اداره شود، بقیۀ هفته هم خوب اداره میشود! مثل این است که مثلاً شما در ابتدای روز، صبحانه خوردهاید؛ این باعث میشود که دیگر تا ظهر ضعف نکنید!
اگر در جمعه از لحاظ عبادت، کار خوب و حسابی و دهان گیری کردید، تا آخر هفته ضعف نمیکنید، تا آخر هفته شارژ هستید. اگر در جمعه، باطری خودتان را خوب تقویت کنید، تا عصر پنجشنبه کم نمیآورید.
به عبادت و زیارت امامزادهها بپردازید. به زیارت قبور بروید. بعد از نماز جمعه در عصر، دعای سمات بخوانید.
🕌مـسـجــدِ جـامــع↙️
https://eitaa.com/joinchat/3681878095C4b63cb1308
#ایده_های_مسجدی(شماره پنج)
🔸ایده
برگزاری جلسات تلاوت قرآن؛ به گونهای که قاریان قرآن تلاوت کنند و مستمعین گوش نمایند.
🔹مسئله
افزایش جلسات انس با قرآن موجب تاثیرگذاری قرآن در جامعه و آشنایی بیشتر مردم با قرآن میشود.
🔸شرح ایده
یکی از راههای انس با قرآن تلاوت زیبای قرآن همراه با تاکید بر آیات کلیدی آن است. تلاوت زیبا و روان قرآن در جمع عمومی مردم موجب خواهد شد مردم ابتدا با آیات قرآن و سپس بر اساس تاکیدات خاص قاری با پیامها و مفاهیم بلند آن آشنا شوند. خواندن قرآن به صورت کمی و کیفی خواهد توانست به تدریج مخاطب را با خود همراه نماید. این امر مستلزم این است که در کنار تلاوت، عموم با زبان قرآن و زینتهای قرآنی آشنا باشند که در مرحله اول وظیفه قاریان برجسته قرآن است.
🔹بایدها
برگزاری جلسات قرائت و تلاوت قرآن مستمر باشد.
جلسات عمومی باشد و همه مخاطبین بتوانند در آن شرکت نمایند.
با تکرار و تاکید لفظی مخاطب به معنای قرآن رهنمون شود.
🔸نبایدها
قرائت قرآن به معنای آوازهخوانی قرآن نباشد.
در تلاوت به لفظ اکتفا نشود.
مستحبات و زینتها
برگزاری دورههای آشنایی با زبان قرآن
برگزاری کلاسهای آموزش قرائت قرآن
برگزاری کارگاههای آموزشی با محوریت تجوید و اصول قرآن
🔹پشتوانه نظری
مقام معظم رهبری(دامت برکاته):
یکی از کارهایی که خیلی خوب است در کشور انجام بگیرد -البتّه کموبیش هست، قبل از انقلاب هم به یک شکلی بود؛ بعد از انقلاب البتّه بهتر است و به یک شکل بهتری وجود دارد لکن باید رواج پیدا کند- این است که ما جلسه تلاوت قرآن داشته باشیم. قبل از انقلاب خب جلسه دوره و قرآن داشتیم؛ بنده خودم آن وقتها چندین جلسه اینجوری تشکیل میدادم و حضور پیدا می کردم و دیده بودم و شرکت کرده بودم؛ آن منظور نیست؛ آن جلسات برای تعلیم قرآن بود؛ یکی یکی میخواندند، تعلیم پیدا میکردند. منظور از جلسهی تلاوت قرآن این است که جلسهای تشکیل بشود، افراد حاضر بشوند، قاری قرآن بنشیند آنجا یک ساعت -کمتر یا بیشتر- قرآن بخواند؛ مستمعین فقط برای شنیدن قرآن بیایند آنجا بنشینند؛بیایند بنشینند و قرآن را بشنوند. این خیلی مؤثّر است. این از خواندنِ خود انسان هم در مواردی تأثیرش بیشتر است. بعضی هستند که معانی قرآن را میفهمند، معانی این کلمات را میفهمند.
🕌مـسـجــدِ جـامــع↙️
https://eitaa.com/joinchat/3681878095C4b63cb1308
#نکات_قرآنی
📘به آیات زیر توجه کنید:👇
✨وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَشْكُرُونَ(غافر/۶١)
اکثر مردم شاکر نیستند
✨وَأَكْثَرُهُمُ الْفَاسِقُونَ(آل عمران/١١٠)
اکثر آن ها فاسق هستند
✨وَأَكْثَرُهُمْ لاَ يَعْقِلُونَ(١٠٣مائده)
اکثر آن ها تعقّل نمیکنند
✨أَكْثَرَهُمْ يَجْهَلُونَ(انعام/١١١)
اکثر آن ها جاهل هستند
🤔از این آیات چه برداشتی کردید⁉️
🔻اینکه رفتن اکثریت به یک سمت، الزاما به معنای حق بودن نیست👌
🔰گاهی اوقات ممکنه حق با اکثریت باشه و گاهی اوقات هم ممکنه نباشه👌
🎍امام حسین و اصحاب 👈٧٢نفر
🎍یزیدیان 👈هزاران نفر👉
💥پس یادت باشه اکثریت رو هیچ وقت ملاک حق و حقیقت قرار ندی💥
┈┈•✾ @bayanquran ✾•┈┈
┈┈•✾🌺✾•┈┈
💠 امام خامنهای : ماه ربیع الاول بهار زندگی است
┈┈•✾ @bayanquran ✾•┈┈
┈┈•✾🌺✾•┈┈
🖋️ #یادداشت_قرآنی
🔹 همه انسان ها معصوم و عادل نیستند و در اثر غفلت و اشتباه گاهی مرتکب خطا و گناه می شوند .
🔸پس باید برگردند و راه برگشت هم هست!
◽خدای سبحان در سوره غافر می فرماید : ﴿یَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ﴾ یعنی توبه بندگانش را می پذیرد .
💠 اما نکته مهم این است که نه تنها توبه را میپذیرد، بلکه کمبود توبه را هم جبران میکند؛ نفرمود «یقبل التوبة من عباده»، در این آیه باید «مِن» گفته میشد. قبول با «مِن» استعمال میشود. این کلمه « عن » اصطلاحاً «للمجاوزة» است، یعنی حتی اگر توبه کمبودی دارد، اگر قصوری دارد، اگر فتوری دارد و اگر جایی خلأیی دارد، باز هم خدا صرف نظر میکند و میگذرد «فَتَجَاوَزْ عَنْ سَیِّئَاتِهِ» . این خدایی است که می شناسیم!
📚برگرفته از جلسات بیان موضوعی قرآن
❇️ حجتالاسلام امین فرید
┈┈•✾ @bayanquran ✾•┈┈
┈┈•✾🌺✾•┈┈
💠 هجرت همیشگی
🔸 ماه #ربیع_الاول ماه هجرت رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) است. همانطوری كه بخش های فراوان زندگی آن حضرت #اسوه ما بود و است، جریان هجرت هم این چنین است. ما تا زندهایم و زمین می گردد، #هجرت باقی است: «و الهجرة باقیة» تا جهل هست تا جهالت هست تا رجس و رجز هست ،﴿وَ الرُّجْزَ فَاهْجُرْ﴾ نیز هست؛ این هجرت هست: «و الهجرة باقیة».
🔹 ما #موظفیم_مهاجرت_كنیم چه اینكه موظفیم مجاهدت كنیم؛ منتها هجرت گاهی هجرت زمینی است، گاهی زمانی است، گاهی زمینه ای است، گاهی مكانی است و گاهی مكانتی است. این هجرت گاهی صغراست، گاهی وسطاست و گاهی كبراست؛ نظیر جهاد كه گاهی اصغر است، گاهی اوسط است و گاهی اكبر است.
مبادا ما آن اوسط را اكبر تلقی كنیم یا وسطا را كبرا تلقی كنیم، به هر جا رسیدیم بگوییم این عالی ترین مرحله است! خیلی از ماها بر فرض در مسائل اخلاقی مجاهد نستوه باشیم، به جهاد اوسط می رسیم، #جهاد_اكبر بهره اوحدی از سالكان است؛ در هجرت هم به شرح ایضاً.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
┈┈•✾ @bayanquran ✾•┈┈
┈┈•✾🌺✾•┈┈
💌 قرآن بزرگترینمظهر رحمتحق
این کتابِ بزرگِ الهی، که از عالَم غیبِ الهی و قُرب ربوبی نازل شده و برای استفاده ی ما مهجوران و خلاصِ ما زندانیانِ سجنِ طبیعت و مغلولان زنجیرهای پیچ در پیچِ هوایِ نفس و آمال، به صورتِ لفظ و معنا در آمده، از بزرگترین مظاهر رحمت مطلقه ی الهیّه است که ما کور و کرها از آن هیچ استفاده نکردیم و نمیکنیم!
#حضرت_امام_خمینی
┈┈•✾ @bayanquran ✾•┈┈
┈┈•✾🌺✾•┈┈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠قرآن کریم:صبر عامل پیروزی مؤمنان
◽داستان زیبای طالوت و جالوت در قرآن
📚جلسات بیان موضوعی قرآن
✳️حجتالاسلام امین فرید
┈┈•✾ @bayanquran ✾•┈┈
┈┈•✾🌺✾•┈┈
🔴یک نکته از قرآن :
کارمند بانک یکبار از مشتری پول میگیرد و یکبار پول میدهد، نه وقتی که پول میگیرد خوشحال است و نه وقتی میپردازد ناراحت است. زیرا میداند امانتداری بیش نیست.☺️🤷♂
قرآن میفرماید آنگونه باشید که اگر چیزی از دست دادید تأسف نخورید و اگر چیزی به دست آوردید سرمست نشوید.
✍استاد قرائتی، حدید آیه ۲۳
┈┈•✾ @bayanquran ✾•┈┈
┈┈•✾🌺✾•┈┈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔊 همه بدانند...
آنها نمیتوانند به ما سیلی بزنند
ما به آنها سیلی خواهیم زد
💠 امام خامنه ای (مدظله العالی)
┈┈•✾ @bayanquran ✾•┈┈
┈┈•✾🌺✾•┈┈
#پرسش_پاسخ
❓ آیا تبرک جستن شرک است ؟
آیا در قرآن به موضوع تبرک اشاره ای شده ؟
🖋️ حضرت یوسف (ع) برای شفای چشمان پدرش که نابینا شده بود ، پیراهنش را فرستاد تا به واسطه این تبرک ، بینا شود .
در سوره یوسف چنین میخوانیم :
❇️ اذْهَبُوا بِقَمِيصِي هَٰذَا فَأَلْقُوهُ عَلَىٰ وَجْهِ أَبِي يَأْتِ بَصِيرًا
◀️ این پیراهن مرا ببرید، و بر صورت پدرم بیندازید، بینا میشود!
┈┈•✾ @bayanquran ✾•┈┈
┈┈•✾🌺✾•┈┈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍موضوع: شرط باز شدن گره از کارها
🎤 حاج آقا قرائتی
┈┈•✾ @bayanquran ✾•┈┈
┈┈•✾🌺✾•┈┈