نامه ۶۱ تا نامه ۵۹.mp3
3.88M
🔈ختم گویای #نهج_البلاغه در ۴۰هفته.
🌷تقدیم به روح پاک و مطهر شهید حاج قاسم سلیمانی وشهید ابومهدی المهندس
🔷 سهم روز پنجاه و ششم : از نامه ۶۱ تا نامه ۵۹
#پای_درس_امیرالمومنین_علی_علیه_السلام
#نهضت_جهانی_نهج البلاغه_خوانی
┄┄┅┅✿❀🌿🌼🌿❀✿┅┅┄┄
📜 نامه به كميل بن زياد نخعی،فرماندار «هیات» نکوهش او در مقابل با لشکریان مهاجم شام که در سال ٣٨ هجری نوشته شد.
🔹نكوهش از فرمانده شكست خورده
♦️پس از ياد خدا و درود، سستی انسان در انجام كارهایی كه بر عهده اوست، و پافشاری در كاری كه از مسوليت او خارج است، نشانه ناتوانی آشكار و انديشه ويرانگر است. اقدام تو به تاراج مردم (قرقيسا) در مقابل رها كردن پاسداری از مرزهایی كه تو را بر آن گمارده بوديم -و كسی در آنجا نيست تا آنجا را حفظ كند، و سپاه دشمن را از آن مرزها دور سازد-انديشه ای باطل است. تو در آنجا پلی شده ای كه دشمنان تو از آن بگذرند و بر دوستانت تهاجم آورند، نه قدرتی داری كه با تو نبرد كنند و نه هيبتی داری که از تو بترسند و بگريزند، نه مرزی را می توانی حفظ كنی، و نه شوكت دشمن را می توانی درهم بشكنی، نه نيازهای مردم ديارت را كفايت می كنی و نه امام خود را راضی نگه می داری.
📜 #نهج_البلاغه، #نامه61
┄┄┅┅✿❀🌿🌼🌿❀✿┅┅┄┄
📜 نامه به فرماندارانی كه لشکر از شهرهای آنان عبور می کند.
🔹جبران خسارتها در مانورهای نظامی
♦️از بنده خدا علی اميرمؤمنان به گردآوران ماليات و فرمانداران شهرهایی كه لشكريان از سرزمين آنان می گذرند. پس از ياد خدا و درود! همانا من سپاهيانی فرستادم كه به خواست خدا بر شما خواهند گذشت، و آنچه خدا بر آنان واجب كرده به ايشان سفارش كردم، و بر آزار نرساندن به ديگران، و پرهيز از هرگونه شرارتی تاكيد كرده ام و من نزد شما و پيمانی كه با شما دارم از آزار رساندن سپاهيان به مردم بيزارم، مگر آنكه گرسنگی سربازی را ناچار گرداند، و برای رفع گرسنگی چاره ای جز آن نداشته باشد، پس كسی را كه دست به ستمكاری زند كيفر كنيد و دست افراد سبك مغز خود را از زيان رساندن به لشكريان، و زحمت دادن آنها جز در آنچه استثنا كردم باز داريد. من پشت سر سپاه در حركتم، شكايتهای خود را به من رسانيد، و در اموری كه لشكريان بر شما چيره شده اند كه قدرت دفع آن را جز با كمك خدا و من نداريد به من مراجعه كنيد، كه با كمك خداوند آن را برطرف خواهم كرد. ان شاء الله.
📜 #نهج_البلاغه، #نامه60
┄┄┅┅✿❀🌿🌼🌿❀✿┅┅┄┄
📜 نامه به اسود بن قطبه فرمانده لشکر حلوان درجنوب شهر سرپل ذهاب امروزی
🔹مسؤوليتهای فرماندهی
♦️پس از ياد خدا و درود، اگر رأی و انديشه زمامدار دچار دگرگونی شود، او را از اجرای عدالت بسيار باز می دارد، پس كار مردم در آنچه حق است نزد تو يكسان باشد. زيرا در ستمكاری بهایی برای عدالت يافت نمی شود، از آنچه كه همانند آن را بر ديگران نمی پسندی پرهيز كن و نفس خود را در حالیکه امیدوار به پاداش الهی بوده و از کیفر او هراسناکی به انجام آنچه خداوند بر تو واجب كرده است وادار ساز. و بدان كه دنيا سرای آزمايش است و دنياپرست ساعتی در آن نمی آسايد جز آنكه در روز قيامت از آن افسوس می خورد، و هرگز چيزی تو را از حق بی نياز نمی گرداند. و از جمله حقی كه بر توست آن كه، نفس خويش را نگهبان باشی و به اندازه توان در امور رعيت تلاش كنی، زيرا آنچه در اين راه نصيب تو می شود، برتر از آن نيروی بدنی است که از دست می دهی، با درود.
📜 #نهج_البلاغه، #نامه59
┄┄┅┅✿❀🌿🌼🌿❀✿┅┅┄┄
#پای_درس_امیرالمومنین_علی_علیه_السلام
#نهضت_جهانی_نهج البلاغه_خوانی
روز پنجاه و هفتم.mp3
5.4M
🔈ختم گویای #نهج_البلاغه در ۴۰هفته.
🌷تقدیم به روح پاک و مطهر شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس
🔷 سهم روز پنجاه و هفتم : از نامه ۵۸ تا نامه ۵۶
#پای_درس_امیرالمومنین_علی_علیه_السلام
#نهضت_جهانی_نهج البلاغه_خوانی
┄═❁🍃❈🦋✨🦋❈🍃❁═┄
📜 نامه به شهرهای دور برای روشن ساختن حوادث صفين
🔹افشای حوادث جنگ صفين
♦️آغاز كار چنين بود ما با مردم شام ديدار كرديم، كه در ظاهر پروردگار ما يكی و پيامبر ما يكی، و دعوت ما در اسلام يكی بود و در ايمان به خدا و تصديق كردن پيامبرش، هيچ كدام از ما بر ديگری برتری نداشت، و با هم وحدت داشتيم جز در خون عثمان كه ما از آن بركناريم، پس به آنان گفتيم: بياييد با خاموش ساختن آتش جنگ، و آرام كردن مردم، به چاره جویی و درمان بپردازيم، تا كار مسلمانان استوار شود، و به وحدت برسند، و ما برای اجرای عدالت نيرومند شويم، اما شاميان پاسخ دادند: «چاره ای جز جنگ نداريم.»
پس《از پیشنهاد حق ما》 سر باز زدند و جنگ درگرفت، و تداوم يافت، و آتش آن زبانه كشيد. پس آنگاه كه دندان جنگ در ما و آنان فرو رفت، و چنگال آن سخت كارگر افتاد، به دعوت ما( صلح و گفتگو )گردن نهادند، و بر آنچه آنان را خوانديم، پاسخ دادند. ما هم به درخواست آنان پاسخ داديم، و آنچه را خواستند زود پذيرفتيم، تا حجت را بر آنان تمام كنيم، و راه عذرخواهی را ببنديم. آنگاه آنكه بر پيمان خود استوار ماند، از هلاكت نجات يافت، و آن كس كه در لجاجت خود پا فشرد، خدا پرده ناآگاهی بر جان او كشيد، و بلای تيره روزی گرد سرش گردانيد.
📜 #نهج_البلاغه ، #نامه58
┄═❁🍃❈🦋✨🦋❈🍃❁═┄
نامه به مردم كوفه در سال ٣٦ هجری،هنگام حرکت از مدینه به سوی بصره.
🔹روش بسيج كردن مردم برای جهاد
♦️پس از ياد خدا و درود! من از جايگاه خود مدينه بيرون آمدم، يا ستمكارم يا ستم ديده، يا سركشی كردم يا از فرمانم سر باز زدند، همانا من خدا را به ياد كسی می آورم كه اين نامه به دست او رسد، تا به سوی من كوچ كند، اگر مرا نيكوكار يافت ياری كند، و اگر گناهكار بودم مرا به حق باز گرداند.
📜 #نهج_البلاغه ، #نامه57
┄═❁🍃❈🦋✨🦋❈🍃❁═┄
📜 نامه به فرماندار سپاه شريح بن هانی که او را در سال ٣٦ هجری به سوی شام حرکت داد.
🔹اخلاق فرماندهی
♦️در هر صبح و شام از خدا بترس، و از فريبكاری دنيا بر نفس خويش بيمناك باش، و هيچگاه از دنيا ايمن مباش، بدان اگر برای چيزهایی كه دوست می داری، يا آنچه را كه خوشايند تو نيست، خود را باز نداری، هوسها تو را به زيانهای فراوانی خواهند كشيد، سپس نفس خود را باز دار و از آن نگهبانی كن، و به هنگام خشم، بر نفس خويش شكننده و حاكم باش.
📜 #نهج_البلاغه ، #نامه56
┄═❁🍃❈🦋✨🦋❈🍃❁═┄
#پای_درس_امیرالمومنین_علی_علیه_السلام
#نهضت_جهانی_نهج البلاغه_خوانی
نامه ۵۵ تا ۵۴.mp3
3.72M
🔈ختم گویای #نهج_البلاغه در ۴۰هفته.
🌷تقدیم به روح پاک و مطهر شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس
🔷 سهم روز پنجاه و هشتم : از نامه ۵۵ تا نامه ۵۴
#پای_درس_امیرالمومنین_علی_علیه_السلام
#نهضت_جهانی_نهج البلاغه_خوانی
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
📜 نامه به معاویه در سال٣٧ هجری پیش از نبرد صفین
🔹اندرز دادن به دشمن
♦️پس از ياد خدا و درود، همانا خداوند سبحان دنيا را برای آخرت قرار داده و مردم را در دنيا به آزمايش گذاشت، تا روشن شود كدام يك نيكوكارتر است، ما را برای دنيا نيافريده اند و تنها برای دنيا به تلاش فرمان داده نشديم، به دنيا آمديم تا در آن آزمايش گرديم. و همانا خداوند مرا به تو و تو را با من آزمود و يكی از ما را بر ديگری حجت قرار داد، تو با تفسير دروغين قرآن به دنيا روی آوردی و چيزی از من درخواست می كنی كه دست و زبانم هرگز به آن نيالود (قتل عثمان) تو و مردم شام، آن دروغ را ساختيد و به من تهمت زديد تا آگاهان شما مردم ناآگاه را، و ايستادگان شما زمينگيرشدگان را بر ضد من تحريك می كنند. معاويه! از خدا بترس! و با شيطانی كه مهار تو را می كشد، درآويز و به سوی آخرت كه راه من و تو است باز گرد، و بترس از خدا كه بزودی با بلایی كوبنده ريشه ات را بركند، و نسل تو را براندازد. همانا برای تو به خدا سوگند می خورم، سوگندی كه بر آن وفا دارم، اگر روزگار من و تو را در يكجا گرد آورد، هم چنان بر سر راه تو خواهم ماند. «تا خدا ميان ما داوری كند و او بهترين داوران است.»
📜 #نهج_البلاغه ، #نامه55
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
📜 نامه به طلحه و زبير
🔹پاسخ به ادعاهای سران جمل
♦️پس از ياد خدا و درود، شما می دانيد -گرچه پنهان می داريد-كه من برای حكومت در پی مردم نرفته، آنان به سوی من آمدند و من قول بيعت نداده تا آنكه آنان با من بيعت كردند و شما دو نفر از كسانی بوديد كه مرا خواستيد و بيعت كرديد. همانا بيعت عموم مردم با من نه از ترس قدرتی مسلط بود و نه برای به دست آوردن متاع دنيا. اگر شما دو نفر از روي ميل و انتخاب بيعت كرديد تا ديرنشده (از راهی که پیش گرفته اید) باز گرديد و در پيشگاه خدا توبه كنيد و اگر در دل با اكراه بيعت كرديد خود دانيد؛ زيرا اين شما بوديد كه مرا در حكومت بر خويش راه داديد، اطاعت از من را ظاهر و نافرمانی را پنهان داشتيد. به جانم سوگند شما از ساير مهاجران سزاوارتر به پنهان داشتن عقيده و پنهان كاری نيستيد، اگر در آغاز بيعت كنار می رفتيد(و بیعت نمی کردید ) آسان تر بود كه بيعت كنيد و سپس به بهانه سر باز زنيد. شما پنداشته ايد كه من كشنده عثمان می باشم؛ بياييد تا مردم مدينه بين من و شما داوری كنند، آنان كه نه از من طرفداری کرده نه به یاری شما برخاسته اند، سپس هر كدام به اندازه جرمی كه در آن حادثه داشته است مسئووليت آن را پذيرا باشد. ای دو پيرمرد، از آن چه در انديشه داريد باز گرديد، هم اكنون بزرگترين مسئله شما عار است پيش از آنكه عار و آتش خشم پروردگار دامنگيرتان گردد. با درود.
📜 #نهج_البلاغه ، #نامه54
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
#پای_درس_امیرالمومنین_علی_علیه_السلام
#نهضت_جهانی_نهج البلاغه_خوانی
هدایت شده از پای درس امیرالمؤمنین علی علیه السلام
نحوه و آثار فکر:
سخنان گهر بار #امام_علی علیه السلام در موضوع #تفکر
۱- فكر كردن (در باره مخلوقات خدا و يا در انجام كار خير) عبادت است
۲- فكر و انديشه خرد و عقل را نوراني كند
۳- فكر(درست)، حكمت را براي انسان به ارمغان آورد.
۳- فكر كردن در غير حكمت، هوس و بيهوده است
۴- كار درست انجام دادن از شاخههاي تفكر و انديشيدن است
۵- فكر كردن و انديشه نمودن در كار خير انسان را به عمل كردن به آن ميخواند
۶- فكر و انديشه كردن در عواقب كارها از حوادث ناگوار ايمن ميدارد
۷- هرگاه خواستي كاري انجام دهي پس از تأمل و انديشه و مراجعه كردن به مشورت انجام ده،
۸- و كار امروز را به فردا مينداز،
و هر روز كار همان روز را انجام بده
۹- پيش از آنكه تصميم بگيري انديشه كن، پيش از آنكه اقدام كني مشاوره و رايزني كن،
۱۰- و پيش از آنكه ناگهان وارد كاري شوي تدبّر کن.
۱۱- تميز دادن جهان پايدار و باقي(آخرت)، از دنياي فاني،
از شريفترين نظر و انديشه است
۱۲- ريشه عقل فكر كردن است
۱۳- و ثمره آن نيز سلامت است
غررالحکم
058.سهم روز پنجاه و نهم.mp3
4.18M
🔈ختم گویای #نهج_البلاغه در ۴۰هفته.
🌷تقدیم به روح پاک و مطهر شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس
🔷 سهم روز پنجاه و نهم : نامه ۵۳ بند ۱ تا بند ۳
#پای_درس_امیرالمومنین_علی_علیه_السلام
#نهضت_جهانی_نهج البلاغه_خوانی
┄═❁🍃❈🌼🍃🌼❈🍃❁═┄
(نامه به مالك اشتر، در سال ۳۸ هجری هنگامی كه او را به فرمانداری مصر برگزيد، آن هنگام كه اوضاع محمد بن ابی بكر متزلزل شد، و از طولانی ترين نامه هاست كه زيباييهای تمام نامه ها را دارد).
{قسمت_اول}
♦️به نام خداوند بخشنده و مهربان، اين فرمان بنده خدا علی امير مؤمنان، به مالك اشتر پسر حارث است، در عهدی كه با او دارد، هنگامی كه او را به فرمانداری مصر بر می گزيند تا خراج آن ديار را جمع آورد، و با دشمنانش نبرد كند، كار مردم را اصلاح، و شهرهای مصر را آباد سازد.
1⃣ ضرورت خود سازی
♦️او را به ترس از خدا فرمان ميدهد، و اينكه اطاعت خدا را بر ديگر كارها مقدّم دارد، و آنچه در كتاب خدا آمده، از واجبات و سنّتها را پيروی كند، دستوراتی كه جز با پيروی آن رستگار نخواهد شد، و جز با نشناختن و ضايع كردن آن جنايتكار نخواهد گرديد. به او فرمان ميدهد كه خدا را با دل و دست و زبان ياری كند، زيرا خداوند پيروزی كسی را تضمين كند كه او را ياری دهد، و بزرگ دارد آن كس را كه او را بزرگ شمارد. و به او فرمان ميدهد تا نفس خود را از پيروی آرزوها باز دارد، و به هنگام سركشی رامش كند، كه: «همانا نفس همواره به بدی وا ميدارد جز آن كه خدا رحمت آورد» پس ای مالك بدان من تو را به سوی شهرهایی فرستادم كه پيش از تو دولتهای عادل يا ستمگری بر آن حكم راندند، و مردم در كارهای تو چنان می نگرند كه تو در كارهای حاكمان پيش از خود می نگری، و در باره تو آن می گويند كه تو نسبت به زمامداران گذشته ميگویی، و همانا نيكوكاران را به نام نيكی توان شناخت كه خدا از آنان بر زبان بندگانش جاری ساخت. پس نيكوترين اندوخته تو بايد اعمال صالح و درست باشد، هوای نفس را در اختيار گير، و از آنچه حلال نيست خويشتن داری كن، زيرا بخل ورزيدن به نفس خويش، آن است كه در آنچه دوست دارد، يا برای او ناخوشايند است، راه انصاف پيمایی
2⃣ اخلاق رهبری (روش برخورد با مردم)
♦️مهربانی با مردم را پوشش دل خويش قرار ده و با همه دوست و مهربان باش. مبادا هرگز، چونان حيوان شكاری باشی كه خوردن آنان را غنيمت دانی، زيرا مردم دو دسته اند، دسته ای برادر دينی تو و دسته ديگر همانند تو در آفرينش می باشند. اگر گناهی از آنان سر می زند يا علّتهایی بر آنان عارض می شود، يا خواسته و ناخواسته اشتباهی مرتكب می گردند، آنان را ببخشای و بر آنان آسان گير، آن گونه كه دوست داری خدا تو را ببخشايد و بر تو آسان گيرد. همانا تو از آنان برتر و امام تو از تو برتر و خدا بر آن كس كه تو را فرمانداری مصر داد والاتر است، كه انجام امور مردم مصر را به تو واگذارده و آنان را وسيله آزمودن تو قرار داده است. هرگز با خدا مستيز كه تو را از كيفر او نجاتی نيست و از بخشش و رحمت او بی نياز نخواهی بود. بر بخشش ديگران پشيمان مباش و از كيفر كردن شادی مكن و از خشمی كه توانی از آن رها گردی شتاب نداشته باش. به مردم نگو به من فرمان دادند و من نيز فرمان می دهم، پس بايد اطاعت شود، كه اين گونه خود بزرگ بينی دل را فاسد و دين را پژمرده و موجب زوال نعمتهاست. و اگر با مقام و قدرتی كه داری دچار تكبّر يا خود بزرگ بينی شدی به بزرگی حكومت پروردگار كه برتر از تو است بنگر، كه تو را از آن سركشی نجات می دهد و تند روی تو را فرو می نشاند، و عقل و انديشه ات را به جايگاه اصلی باز می گرداند.
3⃣ پرهيز از غرور و خود پسندی
♦️بپرهيز كه خود را در بزرگی همانند خداوند پنداری، و در شكوه خداوندی همانند او دانی، زيرا خداوند هر سركشی را خوار می سازد و هر خود پسندی را بی ارزش می كند. با خدا و با مردم و با خويشاوندان نزديك و با افرادی از رعيّت خود كه آنان را دوست داری، انصاف را رعايت كن، كه اگر چنين نكنی ستم روا داشتی، و كسی كه به بندگان خدا ستم روا دارد خدا به جای بندگانش دشمن او خواهد بود، و آن را كه خدا دشمن شود، دليل او را نپذيرد، كه با خدا سر جنگ دارد، تا آنگاه كه باز گردد، يا توبه كند، و چيزی چون ستمكاری نعمت خدا را دگرگون نمی كند، و كيفر او را نزديك نمی سازد، كه خدا دعای ستمديدگان را می شنود و در كمين ستمكاران است.
📜 #نهج_البلاغه ، #نامه53
┄═❁🍃❈🌼🍃🌼❈🍃❁═┄
#پای_درس_امیرالمومنین_علی_علیه_السلام
#نهضت_جهانی_نهج البلاغه_خوانی
هدایت شده از پای درس امیرالمؤمنین علی علیه السلام
┄═❁✨❈[﷽]❈✨❁═
✋. *السّلام علیک یا امیرالمومنین*
فاضفنی یا مولای و اجرنی...
یکشنبه های علوی🌴۱۵۵📗
آثار و نتایج #تلاش و #صبر برای خدا در برابر سختی ها:
امام علی علیه السلام ضمن بر شماری علل شکست و پیروزی ملتها، به نتایج #تلاش و #مقاومت در راه دوستی و ترس از خدا در #خطبه192می فرماید:
✅ آنان را از تنگناهاي بلا و سختيها نجات داد.
💠و ذلّت آنان را به عزّت و بزرگواري
✅ و ترس آنها را به امنيّت تبديل فرمود،
🌴 و آنها را حاكم و زمامدار و پيشواي انسانها قرار داد
✅ و آن قدر #كرامت و بزرگي از طرف خدا به آنها #رسيد كه خيال آن را نيز در سر نمي پروراندند...
مقام معظم رهبری:
💎کار و (تلاش)، حیات جامعه و ستون فقرات زندگی مردم است.۱۴۰۲/۲/۹
🌴💐با گرامیداشت روز کارگر و معلم
یکصد و پنجاه و پنجمین هفته نهجالبلاغه خوانی
📋.خواندن #خطبه192(علل پیروزی و شکست ملتها...)
*ثواب این هفته نهج البلاغه خوانی تقدیم به*👇👇👇
امام علی علیه السلام و حضرات حمزه و عبدالعظیم حسنی وشهدا همچنین شهدا کارگر و معلم و شهید مطهری🌹🌷
*لطفاً ذکر صلوات و حمد و سوره تقدیم شود.*💐
#پای_درس_امیرالمومنین_علی_علیه_السلام
https://eitaa.com/nahjolbalaghekhani110arvane
هدایت شده از پای درس امیرالمؤمنین علی علیه السلام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ذکر کرامتی از امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام
🎙مرحوم استاد #فاطمی_نیا
هدایت شده از پای درس امیرالمؤمنین علی علیه السلام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌱صلوات خاصه امیرالمومنین علیه السّلام
(چه خوبست هر روز یا یکشنبه های علوی این صلوات که مضامین عالیه ای در آن است در خانواده ها و مساجد خوانده شود)
🤲اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ
أَخِي نَبِيِّكَ وَ وَلِيِّهِ وَ صَفِيِّهِ [وَ وَصِيِّهِ] وَ وَزِيرِهِ
وَ مُسْتَوْدَعِ عِلْمِهِ وَ مَوْضِعِ سِرِّهِ وَ بَابِ حِكْمَتِهِ وَ النَّاطِقِ بِحُجَّتِهِ
وَ الدَّاعِي إِلَى شَرِيعَتِهِ وَ خَلِيفَتِهِ فِي أُمَّتِهِ وَ مُفَرِّجِ الْكُرَبِ [الْكَرْبِ] عَنْ وَجْهِهِ قَاصِمِ الْكَفَرَةِ وَ مُرْغِمِ الْفَجَرَةِ الَّذِي جَعَلْتَهُ مِنْ نَبِيِّكَ بِمَنْزِلَةِ هَارُونَ مِنْ مُوسَى
🤲اللَّهُمَّ وَالِ مَنْ وَالاهُ وَ عَادِ مَنْ عَادَاهُ وَ انْصُرْ مَنْ نَصْرَهُ وَ اخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ وَ الْعَنْ مَنْ نَصَبَ لَهُ مِنَ الْأَوَّلِينَ وَ الْآخِرِينَ وَ صَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْصِيَاءِ أَنْبِيَائِكَ يَا رَبَّ الْعَالَمِينَ .
سهم شصتمین روز.mp3
2.89M
🔈ختم گویای #نهج_البلاغه در ۴۰هفته.
🌷تقدیم به روح پاک و مطهر شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس
🔷 سهم شصتمین روز : نامه ۵۳ بند ۴ تا بند ۶
#پای_درس_امیرالمومنین_علی_علیه_السلام
#نهضت_جهانی_نهج البلاغه_خوانی
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
📜نامه به مالک اشتر
(قسمت دوم)
4⃣ مردم گرایی، حق گرایی
♦️دوست داشتنی ترين چيزها در نزد تو، در حق ميانه ترين و در عدل فراگيرترين و در جلب خشنودی مردم گسترده ترين باشد، كه همانا خشم عمومی مردم، خشنودی خواص (نزديكان) را از بين ميبرد امّا خشم خواص را خشنودی همگان بی أثر می كند. خواصّ جامعه همواره بار سنگينی را بر حكومت تحميل می كنند زيرا در روزگار سختی ياريشان كمتر و در اجرای عدالت از همه ناراضی تر و درخواسته هايشان پافشارتر و در عطا و بخششها كم سپاس تر و به هنگام منع خواسته ها دير عذر پذيرتر و در برابر مشكلات كم استقامت تر می باشند. در صورتی كه ستونهای استوار دين و اجتماعات پرشور مسلمين و نيروهای ذخيره دفاعی عموم مردم می باشند پس به آنها گرايش داشته و اشتياق تو با آنان باشد.
5⃣ ضرورت راز داری
♦️از رعيّت آنان را كه به دنبال عیوب دیگران بیشتر جستجو می کند از خود دور كن، زيرا مردم عيوبی دارند كه رهبر امّت در پنهان داشتن آن از همه سزاوارتر است، پس مبادا آنچه بر تو پنهان است آشكار گردانی و آنچه كه هويداست بپوشانی كه داوری در آنچه از تو پنهان است با خدای جهان می باشد، پس چندان كه ميتوانی زشتيها را بپوشان، تا آن را كه دوست داری بر رعيّت پوشيده ماند خدا بر تو بپوشاند، گره هر كينه ای را در مردم بگشای و رشته هر نوع دشمنی را قطع كن، و از آنچه كه در نظر روشن نيست كناره گير. در تصديق سخن چين شتاب مكن، زيرا سخن چين گرچه در لباس اندرز دهنده ظاهر می شود امّا خيانتكار است.
6⃣ جايگاه صحيح مشورت
♦️بخيل را در مشورت كردن دخالت نده كه تو را از نيكوكاری باز می دارد و از تنگدستی می ترساند. ترسو را در مشورت كردن دخالت نده، كه در انجام كارها روحيّه تو را سست می كند. حريص را در مشورت كردن دخالت نده، كه حرص را با ستمكاری در نظرت زينت می دهد. همانا بخل و ترس و حرص غرائز گوناگونی هستند كه ريشه آنها بدگمانی به خدای بزرگ است. بدترين وزيران تو كسی است كه پيش از تو وزير بدكاران بوده، و در گناهان آنان شركت داشته، پس مبادا چنين افرادی محرم راز تو باشند، زيرا كه آنان ياوران گناهكاران و ياری دهندگان ستمكارانند. تو بايد جانشينانی بهتر از آنان داشته باشی كه قدرت فكری امثال آنها را داشته امّا گناهان و كردار زشت آنها را نداشته باشند: كسانی كه ستمكاری را بر ستمی ياری نكرده، و گناه كاری را در گناهی كمك نرسانده باشند. هزينه اين گونه از افراد بر تو سبكتر و ياريشان بهتر و مهربانيشان بيشتر و دوستی آنان با غير تو كمتر است. آنان را از خواص، و دوستان نزديك، و راز داران خود قرار ده سپس از ميان آنان افرادی را كه در حق گویی از همه صريح ترند، و در آنچه را كه خدا برای دوستانش نمی پسندد تو را مدد كار نباشند انتخاب كن، چه خوشايند تو باشد يا نباشد.
📜 #نهج_البلاغه، #نامه53
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
#پای_درس_امیرالمومنین_علی_علیه_السلام
#نهضت_جهانی_نهج البلاغه_خوانی
هدایت شده از پای درس امیرالمؤمنین علی علیه السلام
#ارزش_کار_وتلاش
حضرت علی علیه السلام در طول عمر خویش علاوه بر رسالت زمامداری و امامت به كارهای زراعت و باغبانی می پرداخت و درآمد آن را صرف فقرا و یتیمان و اقشار پایین جامعه می نمود. در مورد اهمیت و ارزش كار و تلاش می گوید:
كشیدن سنگ های گران از قله های كوه، نزد من از منت دیگران كشیدن محبوب تر است.
مردم به من می گویند:
كار برای تو عیب است و حال آن كه عیب آن است كه انسان دست سئوال نزد مردم دراز كند.
منبع: قریشی، شریف، كار و حقوق كارگر، 1366، ص 6
سهم روز شصت و یکم.mp3
3.51M
🔈ختم گویای #نهج_البلاغه در ۴۰هفته.
🌷تقدیم به روح پاک و مطهر شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس
🔷 سهم روز شصتو یکم : نامه ۵۳ بند ۷ تا بند ۸
#پای_درس_امیرالمومنین_علی_علیه_السلام
#نهضت_جهانی_نهج البلاغه_خوانی
┄═❁🍃❈🌸🍃🌸❈🍃❁═┄
📜 نامه به مالک اشتر
(قسمت سوم)
7⃣ اصول روابط اجتماعی رهبران
♦️تا ميتوانی با پرهيزكاران و راستگويان بپيوند و آنان را چنان پرورش ده كه تو را فراوان نستايند و تو را برای اعمال زشتی كه انجام نداده ای تشويق نكنند، كه ستايش بی اندازه خود پسندی می آورد و انسان را به سركشی وا ميدارد. هرگز نيكو كار و بدكار در نظرت يكسان نباشند زيرا نيكوكاران در نيكوكاری بی رغبت و بدكاران در بد كاری تشويق می گردند، پس هر كدام از آنان را بر أساس كردارشان پاداش ده. بدان ای مالك هيچ وسيله ای برای جلب اعتماد والی به رعيّت بهتر از نيكوكاری به مردم و تخفيف ماليات و عدم اجبار مردم به كاری كه دوست ندارند نمی باشد، پس در اين راه آنقدر بكوش تا به وفاداری رعيّت خوشبين شوی، كه اين خوشبينی رنج طولانی مشكلات را از تو بر می دارد، پس به آنان كه بيشتر احسان كردی بيشتر خوشبين باش و به آنان كه بد رفتاری كردی بد گمان تر باش و آداب پسنديده ای را كه بزرگان اين امّت به آن عمل كردند و ملّت اسلام با آن پيوند خورده و رعيّت با آن اصلاح شدند بر هم مزن و آدابی كه به سنّتهای خوب گذشته زيان وارد می كند پديد نياور، كه پاداش برای آورنده سنّت و كيفر آن برای تو باشد كه آنها را در هم شكستی. با دانشمندان فراوان گفتگو كن و با حكيمان فراوان بحث كن، كه مايه آبادانی و اصلاح شهرها و برقراری نظم و قانونی است كه در گذشته نيز وجود داشت.
8⃣ شناخت اقشار گوناگون اجتماعی
♦️ای مالك بدان مردم از گروههای گوناگونی می باشند كه اصلاح هر يك جز با ديگری امكان ندارد و هيچ يك از گروهها از گروه ديگر بی نياز نيست. از آن قشرها لشكريان خدا و نويسندگان عمومی و خصوصی، قضات دادگستر، كارگزاران عدل و نظم اجتماعی ، جزيه دهندگان، پرداخت كنندگان ماليات، تجّار و بازرگانان، صاحبان صنعت و پيشه وران و نيز طبقه پايين جامعه، يعنی نيازمندان و مستمندان می باشند، كه برای هر يك خداوند سهمی مقرّر داشته و مقدار واجب آن را در قرآن يا سنّت پيامبر (صلّی اللّه عليه و آله و سلّم) تعيين كرده كه پيمانی از طرف خداست و نگهداری آن بر ما لازم است. پس سپاهيان به فرمان خدا، پناهگاه استوار رعيّت و زينت و وقار زمامداران، شكوه دين و راههای تحقّق امنيّت كشورند. امور مردم جز با سپاهيان استوار نگردد و پايداری سپاهيان جز به خراج و ماليات رعيّت انجام نميشود كه با آن برای جهاد با دشمن تقويت گردند و برای اصلاح امور خويش به آن تكيّه كنند و نيازمنديهای خود را برطرف سازند.سپس سپاهيان و مردم جز با گروه سوم نمی توانند پايدار باشند، و آن قضات و كارگزاران دولت و نويسندگان حكومتند، كه قراردادها و معاملات را استوار می كنند، و آنچه به سود مسلمانان است فراهم می آورند و در كارهای عمومی و خصوصی مورد اعتمادند. و گروههای ياد شده بدون بازرگانان و صاحبان صنايع نمی توانند دوام بياورند، زيرا آنان وسائل زندگی را فراهم می آورند و در بازارها عرضه می كنند و بسياری از وسايل زندگی را با دست می سازند كه از توان ديگران خارج است. قشر ديگر، طبقه پايين از نيازمندان و مستمندانند كه بايد به آنها بخشش و ياری كرد. برای تمام اقشار گوناگون ياد شده در پيشگاه خدا گشايشی است، و همه آنان به مقداری كه امورشان اصلاح شود بر زمامدار حقّی مشخصّ دارند و زمامدار از انجام آنچه خدا بر او واجب كرده است نميتواند موفّق باشد جز آن كه تلاش فراوان نمايد و از خدا ياری بطلبد و خود را برای انجام حق آماده سازد و در همه كارها، آسان باشد يا دشوار شكيبایی ورزد.
📜 #نهج_البلاغه ، #نامه53
┄═❁🍃❈🌸🍃🌸❈🍃❁═┄
#پای_درس_امیرالمومنین_علی_علیه_السلام
#نهضت_جهانی_نهج البلاغه_خوانی
43.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 ویژه | نماهنگ سرود " #طلایه_دار"
🎶 کاری از مجموعه هنری #هما
💢 به مناسبت #روز_معلم🌹
🎙با صدای گروه سرود ابن الرضا
📜 شاعر: #رضا_یزدانی
📚نهج البلاغه ای شویم▪🌸▪👇
https://eitaa.com/joinchat/1660682246C56a0eaa819
سهم روز شصت و دوم.mp3
2.45M
🔈ختم گویای #نهج_البلاغه در ۴۰هفته.
🌷تقدیم به روح پاک و مطهر شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس
🔷 سهم روز شصتو دوم : نامه ۵۳ بند ۸ (قسمت اول و دوم)
#پای_درس_امیرالمومنین_علی_علیه_السلام
#نهضت_جهانی_نهج البلاغه_خوانی
┄┄┅┅✿❀🦋❀✿┅┅┄┄
📜 نامه به مالک اشتر
(قسمت چهارم)
8⃣شناخت اقشار گوناگون اجتماعی:
🔹اوّل سيمای نظاميان
♦️برای فرماندهی سپاه كسی را برگزين كه خيرخواهی او برای خدا و پيامبر( صلّی اللّه عليه و آله و سلّم ) و امام تو بيشتر، و دامن او پاكتر، شكيبایی او برتر باشد، از كسانی كه دير به خشم آيد، و عذر پذيرتر باشد، و بر ناتوان رحمت آورد، و با قدرتمندان، با قدرت برخورد كند، درشتی او را به تجاوز نكشاند، و ناتوانی او را از حركت باز ندارد. سپس در نظاميان با خانواده های ريشه دار، دارای شخصيّت حساب شده، خاندانی پارسا، دارای سوابقی نيكو و درخشان، كه دلاور و سلحشور و بخشنده و بلند نظرند، روابط نزديك بر قرار كن، آنان همه بزرگواری را در خود جمع كرده، و نيكيها را در خود گرد آورده اند. پس در كارهای آنان به گونه ای بينديش كه پدری مهربان در باره فرزندش می انديشد، و مبادا آنچه را كه آنان را بدان نيرومند ميكنی در نظرت بزرگ جلوه كند، و نيكوكاری تو نسبت به آنان- هر چند اندك باشد- خوار مپندار، زيرا نيكی، آنان را به خيرخواهی تو خواند، و گمانشان را نسبت به تو نيكو گرداند، و رسيدگی به امور كوچك آنان را به خاطر رسيدگی به كارهای بزرگشان وامگذار، زيرا از نيكی اندك تو سود ميبرند، و به نيكيهای بزرگ تو بی نياز نيستند. برگزيده ترين فرماندهان سپاه تو، كسی باشد كه از همه بيشتر به سربازان كمك رساند، و از امكانات مالی خود بيشتر در اختيارشان گذارد، به اندازه ای كه خانواده هايشان در پشت جبهه، و خودشان در آسايش كامل باشند، تا در نبرد با دشمن، سربازان اسلام تنها به يك چيز بينديشند. همانا مهربانی تو نسبت به سربازان، دلهايشان را به تو ميكشاند، و همانا برترين روشنی چشم زمامداران، برقراری عدل در شهرها و آشكار شدن محبّت مردم نسبت به رهبر است، كه محبّت دلهای رعيّت جز با پاكی قلبها پديد نمی آيد، و خيرخواهی آنان زمانی است كه با رغبت و شوق پيرامون رهبر را گرفته، و حكومت بار سنگينی را بر دوش رعيّت نگذاشته باشد، و طولانی شدن مدت زمامداری بر ملّت ناگوار نباشد. پس آرزوهای سپاهيان را بر آور، و همواره از آنان ستايش كن، و كارهای مهمّی كه انجام داده اند بر شمار، زيرا ياداوری كارهای ارزشمند آنان، شجاعان را بر می انگيزاند، و ترسوها را به تلاش واميدارد، ان شاء اللّه. و در يك ارزشيابی دقيق، رنج و زحمات هر يك از آنان را شناسایی كن، و هرگز تلاش و رنج كسی را به حساب ديگری نگذاشته، و ارزش خدمت او را ناچيز مشمار، تا شرافت و بزرگی كسی موجب نگردد كه كار كوچكش را بزرگ بشماری ، يا گمنامی كسی باعث شود كه كار بزرگ او را ناچيز بدانی. مشكلاتی كه در احكام نظاميان برای تو پديد می آيد، و اموری كه برای تو شبهه ناكند، به خدا، و رسول خدا (صلّی اللّه عليه و آله و سلّم) باز گردان، زيرا خدا برای مردمی كه علاقه داشته هدايتشان كند فرموده است: «ای كسانی كه ايمان آورديد، از خدا و رسول و امامانی كه از شما هستند اطاعت كنيد، و اگر در چيزی نزاع داريد، آن را به خدا و رسولش باز گردانيد» پس باز گرداندن چيزی به خدا، يعنی عمل كردن به قرآن، و باز گرداندن به پيامبر (صلّی اللّه عليه و آله و سلّم) يعنی عمل كردن به سنّت او كه وحدت بخش است، نه عامل پراكندگی
🔹دوّم سيمای قضات و داوران
♦️سپس از ميان مردم، برترين فرد نزد خود را برای قضاوت انتخاب كن، كسانی كه مراجعه فراوان، آنها را به ستوه نياورد، و برخورد مخالفان با يكديگر او را خشمناك نسازد، در اشتباهاتش پافشاری نكند، و بازگشت به حق پس از اگاهی برای او دشوار نباشد، طمع را از دل ريشه كن كند، و در شناخت مطالب با تحقيقی اندك رضايت ندهد، و در شبهات از همه با احتياط تر عمل كند، و در يافتن دليل اصرار او از همه بيشتر باشد، و در مراجعه پياپی شاكيان خسته نشود. در كشف امور از همه شكيباتر، و پس از آشكار شدن حقيقت، در فصل خصومت از همه برنده تر باشد، كسی كه ستايش فراوان او را فريب ندهد، و چرب زبانی او را منحرف نسازد و چنين كسانی بسيار اندكند. پس از انتخاب قاضی ، هر چه بيشتر در قضاوتهای او بينديش، و آنقدر به او ببخش كه نيازهای او بر طرف گردد، و به مردم نيازمند نباشد، و از نظر مقام و منزلت آنقدر او را گرامی دار كه نزديكان تو، به نفوذ در او طمع نكنند، تا از توطئه آنان در نزد تو در أمان باشد. در دستوراتی كه دادم نيك بنگر كه همانا اين دين در دست بدكاران اسير گشته بود، كه با نام دين به هواپرستی پرداخته، و دنیای خود را به دست می آوردند.
📜 #نهج_البلاغه ، #نامه53
┄┄┅┅✿❀🦋❀✿┅┅┄┄
#پای_درس_امیرالمومنین_علی_علیه_السلام
#نهضت_جهانی_نهج البلاغه_خوانی
هدایت شده از پای درس امیرالمؤمنین علی علیه السلام
روز معلم بر بزرگ #معلم_ملائکه و بشریت امیرالمومنین #علی علیه السّلام و همه معلمین راه خدا مبارک باد🌴💐
«روزي جبرئيل در خدمت پيامبر(ص)مشغول صحبت بود كه حضرت علي(ع)وارد شد.
جبرئيل چون آن حضرت را ديد، برخاست و شرايط تعظيم به جاي آورد.
پيامبر (ص)فرمود: اي جبرئيل! از چه جهت به اين جوان تعظيم مي كني؟
عرض كرد: چگونه تعظيم نكنم كه او را بر من، حق تعليم است!
فرمود: چه تعليمي؟ عرض كرد: در وقتي كه حق تعالي مرا خلق كرد، از من پرسيد: تو كيستي و من كيستم؟ من در جواب متحير ماندم، و مدتي در مقام جواب ساكت بودم كه اين جوان در عالم نور به من ظاهر گرديد، و اين طور به من تعليم داد كه بگو:
✅تو پروردگار جليل و جميلي و من بنده ذليل و جبرئيلم. از اين جهت، او را كه ديدم، تعظيمش كردم.
پيامبر(ص)پرسيد: مدت عمر تو چند سال است؟
عرض كرد: اي رسول خدا! در آسمان ستاره اي هست كه هر سي هزار سال يك بار طلوع مي كند، من او را سي هزار بار ديده ام. حضرت فرمود: اگر آن ستاره را ببيني، مي شناسي؟ عرض كرد: چگونه نشناسم!
حضرت به امام علي(ع) دستور داد تا عمامه از سر بردارد و وقتي امام عمامه از سر برداشت، آن ستاره را در پيشاني امام ديد(.۱)
#فضایل_امیرالمومنین
#پای_درس_امیرالمومنین_علیه_السلام👇
https://eitaa.com/nahjolbalaghekhani110arvane
(۱) استر آبادي محمد جعفر، البراهين القاطعه (چهل حديث در فضيلت علي (ع))،)
هدایت شده از پای درس امیرالمؤمنین علی علیه السلام
#مداومت_در_کارها
امیرمؤمنان علی علیه السلام در نهج البلاغه می فرمایند:
قلیل تدوم علیه ارجی من کثیرٍ مملولٍ منه
💠کار اندکی که ادامه یابد، از کار بسیاری که از آن به ستوده آیی امیدوار کننده تر است
(حکمت 278)
پیامبر گرامی اسلام:
آنچه از مداومت بر کار نیک بر می خیزد، عبارت است از:
🌴✅ترک زشتی ها، دور شدن از سبکسری، بیرون آمدن از گناه، یقین، عشق به رهایی و رستگاری، فرمانبردن از خدای بخشنده، بزرگداشت برهان، کناره گیری از شیطان، پذیرش عدل و گفتار حق.
اینها چیزی است که از پیگیری در کار نیک به خردمند می رسد .(۱)
#تلاش_مداوم
#استقامت
(۱)(عطاران طوسی، علی اصغر؛ نقش و حقوق کارکنان در سازمان ها از دیدگاه امام علی علیه السلام .)
هدایت شده از پای درس امیرالمؤمنین علی علیه السلام
🌸🍃🌸🍃
🍃
🏷 #علم بهتر است یا ثروت؟!
🔅 #امام_علی_علیه_السلام :
🔸«دانش بهتر از دارايى است؛ زيرا دانش از تو نگهبانى مىكند
اما از دارايى تو بايد نگهبانى كنى،
دارايى با خرج كردن كم مىشود،
اما دانش با انفاق زياد مىگردد.
و دست پرورده مال و ثروت با از بين رفتن آن از بين مىرود (احترام و موقعيت اجتماعى خود را از دست مىدهد)».
🔹«العِلمُ خَيرٌ مِنَ المالِ، العِلمُ يَحرُسُكَ و أنتَ تَحرُسُ المالَ، و المالُ تَنقُصُهُ النَّفَقَةُ و العِلمُ يَزكو عَلَى الإنفاقِ و صَنيعُ المالِ يَزولُ بِزَوالِهِ».
📚 نهج البلاغه : حكمت ١٤٧
#پای_درس_امیرالمومنین
📚نهج البلاغه ای شویم▪🌸▪👇
https://eitaa.com/joinchat/1660682246C56a0eaa819