هدایت شده از 🅰️ALI🅰️
👇💐بفرستین واسه بهترین دوستاتون💐👇
🌹🌺@amiralmomeninhekmat🌺🌹
🌸🍃مامشتاقانه منتظرحضورتان هستیم🍃🌸
🌹حکمت دوازدهم🌹
2️⃣1️⃣ در باره عبد اللّه ابن عمر
🍃وَ قَالَ ( علیه السلام ) : فِی الَّذِینَ اعْتَزَلُوا الْقِتَالَ مَعَهُ خَذَلُوا الْحَقَّ وَ لَمْ یَنْصُرُوا الْبَاطِلَ .
امام علیه السلام فرموده است: با حقّ (امام علیه السّلام) همراهى ننمودند و باطل (معاویه) را کمک نکردند (اشاره باینکه آنانکه باطل را یارى نمودند بهانه اى دارند و آنانکه بى طرفى اختیار نمودند عذرى ندارند، و یا اشاره است به بیهوده بودن وجود کسانی که اثرى از حقّ و نشانه اى از باطل در آنها نیست، و یا اشاره به آنست که ایشان در شقاوت و گمراهى بعمرو ابن عاص و دیگران که باطل را یارى نمودند نرسیده بودند).
🌺@amiralmomeninhekmat🌺
🌷#من_نهج_البلاغه_میخوانم🌷
🌹حکمت سیزدهم🌹
3️⃣1️⃣ترغیب به سپاسگزاری
🍃وَ قَالَ ( علیه السلام ) : إِذَا وَصَلَتْ إِلَیْکُمْ أَطْرَافُ النِّعَمِ فَلَا تُنَفِّرُوا أَقْصَاهَا بِقِلَّةِ الشُّکْرِ.
امام علیه السلام فرموده است: هر گاه نمونه های نعمتها به شمار رسید پس بازمانده آن را با کمی شکر و سپاس دور نسازید (به اندک نعمتی که رسیدید سپاسگزاری کنید تا به بسیاری از آن برسید، خداوند در قرآن کریم س 14 ی 7 می فرماید: لئن شکرتم لازیدتکم، و لئن کفرتم ان عذابی لشدید یعنی اگر شکر نعمت به جا آورید نعمت را برای شما می افزایم، و اگر ناسپاسی کنید هر آینه عذاب من سخت است )که گرفتار آن خواهید شد).
🌺@amiralmomeninhekmat🌺
🌷#من_نهج_البلاغه_میخوانم🌷
🌹حکمت چهاردهم🌹
4️⃣1️⃣خداوند بى یاران را کمک می کند
🍃وَ قَالَ ( علیه السلام ) : مَنْ ضَیَّعَهُ الْأَقْرَبُ أُتِیحَ لَهُ الْأَبْعَدُ.
امام علیه السلام فرموده است: کسی را که خویشان بسیار نزدیک (مانند برادر و عمو و دائی) رها کنند بیگانه بسیار دور برای (یاری و کمک) او خواهد رسید (خداوند کسانی را می گمارد که او را تنها نگذارند).
🌺@amiralmomeninhekmat🌺
🌷#من_نهج_البلاغه_میخوانم🌷
🌹حکمت پانزدهم 🌹
5️⃣1️⃣درباره گرفتاران
🍃وَ قَالَ ( علیه السلام ) : مَا کُلُّ مَفْتُونٍ یُعَاتَبُ.
امام علیه السلام فرموده است: هر گرفتار فتنه و بلائی را نباید سرزنش نمود (زیرا بسا شخص از روی اضطرار و ناچاری گرفتار شده پس سرزنش نمودن او روا نبود چون سودی ندارد، بلکه بایستی او را کمک و یاری نمود یا درباره اش دعا کرد تا از آن رهائی یابد).
🌺 @amiralmomeninhekmat 🌺
🌹حکمت شانزدهم🌹
6️⃣1️⃣اعتماد نداشتن به تدبیر
🍃وَ قَالَ ( علیه السلام ) : تَذِلُّ الْأُمُورُ لِلْمَقَادِیرِ حَتَّى یَکُونَ الْحَتْفُ فِی التَّدْبِیرِ.
امام علیه السلام فرموده است: کارها رام و پیرو احکام قضاء و قدر است به طوری که (گاهی) تباهی در تدبیر و پایان بینی می باشد (چون انسان به مصالح و مفاسد و اسرار و رازهای قضاء و قدر آگاه نیست نبایستی به تدبیر و اندیشه خود دلبستگی داشته باشد چه بسا تدبیر و اندیشه سبب تباهی می گردد).
🌺 @amiralmomeninhekmat 🌺
هدایت شده از 🅰️ALI🅰️
امام رضا قربون کبوترات.mp3
4.01M
نواهنگ:امام رضاقربون کبوترات باصدای علی همدانی @AMIRALMOMENINHEKMAT
🌹حکمت هفدهم🌹
7️⃣1️⃣زمان خلافتش سبب خضاب نکردن
🍃وَ قَالَ ( علیه السلام ) : وَ سُئِلَ ( علیه السلام ) عَنْ قَوْلِ الرَّسُولِ ( صلى الله علیه وآله ) غَیِّرُوا الشَّیْبَ وَ لَا تَشَبَّهُوا بِالْیَهُودِ ، فَقَالَ ( علیه السلام ).
امام علیه السلام فرموده است: از امام علیه السلام (در زمان خلافتش سبب خضاب نکردن را به این طریق) پرسیدند که معنی فرمایش رسول خدا صلی الله علیه و آله- که فرموده تغییر دهید پیری را (ریش را رنگین نمائید) و خود را بیهود مانند نسازید، چیست؟ آن بزرگوار فرمود.
🍃إِنَّمَا قَالَ ( صلى الله علیه وآله ) ذَلِکَ وَ الدِّینُ قُلٌّ فَأَمَّا الْآنَ وَ قَدِ اتَّسَعَ نِطَاقُهُ وَ ضَرَبَ بِجِرَانِهِ فَامْرُؤٌ وَ مَا اخْتَارَ.
این سخن را پیغمبر صلی الله علیه و آله فرمود هنگامی که (اهل) دین اندک بود پس (مسلمانان را امر نمود خضاب نمایند و به یهود نمانند چون آنها خضاب نمی کردند، ولی) در این زمان که کمربند دین گشاده شده (اسلام در همه جا منتشر گردیده) و سینه خود را بر زمین نهاده (مستقر و پا برجا گشته) هر مردی به اختیار و اراده خود می باشد (می خواهد خضاب نماید و می خواهد ننماید، خلاصه امری است مباح یعنی جائز و روا، نه واجب و مستحب، بله خضاب یک نوع زینت و آرایشی است، چنانکه در فرمایش چهارصد و شصت و پنج بیاید که به این نکته اشاره فرموده است).
🌺 @amiralmomeninhekmat 🌺
🌹حکمت هجدهم🌹
8️⃣1️⃣نکوهش آرزوی دراز
🍃وَ قَالَ ( علیه السلام ) : مَنْ جَرَى فِی عِنَان أَمَلِهِ عَثَرَ بِأَجَلِهِ.
امام علیه السلام فرموده است: هر که دنبال آرزوی خود بشتابد و مهارش را رها کند مرگ او را می لغزاند (به آرزویش نرسیده می میرد، پس در پی آرزوهای دراز نروید و از مرگ غافل نباشید).
🌺 @amiralmomeninhekmat 🌺
🌹حکمت نوزدهم🌹
9⃣1⃣درباره جوانمردان
وَ قَالَ ( علیه السلام ) : أَقِیلُوا ذَوِی الْمُرُوءَاتِ عَثَرَاتِهِمْ فَمَا یَعْثُرُ مِنْهُمْ عَاثِرٌ إِلَّا وَ یَدُ اللَّهِ بِیَدِهِ یَرْفَعُهُ.
امام علیه السلام فرموده است: از خطاء و لغزشهای جوانمردان بگذرید که از آنان کسی نمی لغزد مگر آنکه دست (لطف) خدا به دست او است که او را (از آن لغزش) بلند می نماید (موفق می سازد تا از آن خطاء و زشتی باز گردد، خلاصه خداوند نیکوکاران را توفیق عطاء فرماید تا بر اصلاح خطای خود بکوشند).
@amiralmomeninhekmat
🌹حکمت بیستم🌹
0⃣2⃣نکوهش ترس و شرمندگی بیجا
🍃وَ قَالَ ( علیه السلام ) : قُرِنَتِ الْهَیْبَةُ بِالْخَیْبَةِ وَ الْحَیَاءُ بِالْحِرْمَانِ وَ الْفُرْصَةُ تَمُرُّ مَرَّ السَّحَابِ فَانْتَهِزُوا فُرَصَ الْخَیْرِ.
امام علیه السلام فرموده است: ترس همراه زیان و شرمندگی پیوسته نومیدی است (رسول خدا صلی الله علیه و آله فرموده: الحیاء حیاء ان حیاء عقل و حیاء حمق، فحیاء العقل هو العلم و حیاء الحمق هو الجهل مجلسی )رحمه الله( در مجلد پانزدهم کتاب بحارالانوار پس از نقل این روایت از کتاب کافی می نویسد: فرمایش پیغمبر صلی الله علیه و آله دلالت می کند بر اینکه حیاء بر دو قسم است یکی ممدوح و آن حیائی است که ناشی از عقل و خردمندی است به اینکه شخص از چیزی شرمنده باشد که عقل صحیح یا شرع به زشتی آن حکم کند مانند شرمندگی از گناهان و ناشایسته ها، و دیگری مذموم و آن حیائی است که ناشی از حمق و بی خردی است به اینکه شخص شرمنده شود از کاری که عوام مردم آن را زشت پندارند و در واقع زشت نیست و عقل صحیح و شرع به آن حکم می نماید مانند شرمندگی از پرسش مسائل علمیه یا بجا آوردن عبادات شرعیه) و فرصت (وقت مناسب) مانند ابر گذرنده می گذرد، پس فرصتهای نیکو را از دست ندهید.
🌺@amiralmomeninhekmat🌺
🌹حکمت بیست ویکم🌹
1⃣2⃣درباره غصب خلافتش
وَ قَالَ ( علیه السلام ) : لَنَا حَقٌّ فَإِنْ أُعْطِینَاهُ وَ إِلَّا رَکِبْنَا أَعْجَازَ الْإِبِلِ وَ إِنْ طَالَ السُّرَى.
امام علیه السلام فرموده است: برای ما حقی (خلافت) است (که پیغمبر اکرم تعیین نموده) پس اگر آن را به ما بدهند خواهیم گرفت و اگر ندادند بر کفل شترها سوار می شویم هر چند این سیر و شبروی دراز باشد (سختی را بر خود هموار نموده شکیبائی از دست نمی دهیم هر چند بطول انجامد.
🌺 @amiralmomeninhekmat 🌺
🌷 #من_نهج_البلاغه_میخوانم 🌷
🌹حکمت بیست و دو 🌹
2⃣2⃣ترغیب بکردار نیکو
وَ قَالَ ( علیه السلام ) : مَنْ أَبْطَأَ بِهِ عَمَلُهُ لَمْ یُسْرِعْ بِهِ نَسَبُهُ.
امام علیه السلام فرموده است: هر که کردارش او را کند گرداند (عبادت و بندگی نکرده کار نیکو انجام ندهد) مقام و منزلتش او را تند نمی گرداند (حسب و بزرگی ظاهری مقام دنیا و آخرتی به او نمی دهد چون مقام و منزلت عارضی است و اثر کردار نیکو ذاتی است و از بین نمی رود).
🌷#من_نهج_البلاغه_میخوانم🌷
🌹@amiralmomeninhekmat🌹
🌹حکمت بیست و سوم🌹
3⃣2⃣سفارش ستمدیدگان و افسردگان
وَ قَالَ ( علیه السلام ) : مِنْ کَفَّارَاتِ الذُّنُوبِ الْعِظَامِ إِغَاثَةُ الْمَلْهُوفِ وَ التَّنْفِیسُ عَنِ الْمَکْرُوبِ.
امام علیه السلام فرموده است: از کفارات (سبب های آمرزش) گناهان بزرگ دادرسی ستمدیده و شاد نمودن غمگین است (چون گناهکار بر اثر گناه خاطرها را اندوهگین نموده جا دارد که دلهای افسرده را شاد نماید تا خدا از او درگذرد).
🌷#من_نهج_البلاغه_میخوانم🌷
🌹@amiralmomeninhekmat🌹
🌹حکمت بیست و چهار🌹
4⃣2⃣درباره ناسپاسان
وَ قَالَ ( علیه السلام ) : یَا ابْنَ آدَمَ إِذَا رَأَیْتَ رَبَّکَ سُبْحَانَهُ یُتَابِعُ عَلَیْکَ نِعَمَهُ وَ أَنْتَ تَعْصِیهِ فَاحْذَرْهُ.
امام علیه السلام فرموده است: ای پسر آدم هر گاه دیدی پروردگار منزهت نعمتهایش را پی در پی به تو عطا می فرماید در حالی که تو او را معصیت و نافرمانی می نمائی پس از (عذاب) او بر حذر باش (چون کفران و ناسپاسی موجب انتقام و کیفر است).
🌷#من_نهج_البلاغه_میخوانم🌷
ما رو به دوستانتون معرفی کنید👇🏻
🌹@amiralmomeninhekmat🌹