🌼بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ🌼
✍امام سجاد عليه السلام: در شگفتم از كسى كه از خوردن غذايى كه برايش ضرر دارد پرهيز مىكند، اما از گناه، كه مايه ننگ و رسوايى است پرهيز نمىكند!
📚ميزان الحكمه، ج۴،ص۲۶۴
⏳امروز چهارشنبه
۱۹ مرداد ماه ۱۴۰۱
۱۲ محرم ۱۴۴۴
۱۰ آگوست ۲۰۲۲
#حجاب #امام_زمان #محرم #امام_حسین
~~~~~~~~~~~~~~
✳️ #قرارگاه_فرهنگی_عمار
🆔 @ammar_enghlab
◼️السلام علیک یااباعبدالله
وعلی الارواح التی حلت بفنائک
▪️... واقعه تلخ ودردناک شهادت امام حسین و یاران وفادارحضرت "صلوات الله علیهم اجمعین" محدود به جغرافیای کربلا وتاریخ عاشورا نیست بلکه درسهاو عبرتهای آن در همه دورانها جاری وساری است وانسانهای هوشمند، درپی اسرارنهفته دردل این حادثه به ظاهرکوتاه اماپررمزورازی هستند که قافله سالار به ظاهر اسیر، درآن جززیبایی ندید!
▪️یک دهه ازسوگواری و برپایی خیمه هاوجلسات وعظ وسخنرانی وروضه ونوحه وسینه زنی و عزاداری گذشت واین همه، ظاهرقضیه بود!
اینکه کدام ما، چقدرباروح وپیام این مراسم بی بدیل آشناشده و ارتباط برقرارکردیم، الله اعلم.
▪️آنچه مسلم است، سیدالشهدا به این مرثیه هاو گریه ها محتاج نیست، شهادت امام برای معرفت وبیداری وکمال ماست. آنحضرت مظلومانه به شهادت رسیدتاما بیدارشویم.
درآن دوران جزاندکی، کسی او را نشناخت وحرفش را نشنید، چراکه دلهاپرازکینه وشقاوت وقساوت و حرام بودوغفلت و دلبستگی و سرگرم شدن به دنیا و بازیچه های آن، مانع از یاری امامشان شد.
▪️آگاه باشیم حسین"علیه السلام" رافقط شمرویزیدوابن زیادو عمر سعد لعنت الله علیهم به شهادت نرساندند بلکه هرکس امامش راتنها گذاشت شریک در این ظلم بزرگ است. تمام آنانکه دعوت شدندو نرفتند! تمام آنانکه صدای مظلومیت امام ومقتدای خودرا شنیدندوپاسخ ندادند! تمام آنانکه شایدنمازهم میخواندند وروزه هم میگرفتند اما بهانه آورده و پشت به امام خود کردند! آنانکه بعدها حتی مجلس عزابرپاکرده و بر مظلومیت امام خودگریستند و بر سروسینه زدند دراین واقعه شریک جرمند! چون درزمان نیاز، ترسیده، سردرگم ویابه هردلیل غایب بودند
▪️... کربلاصحنه کارزار باهمه پلیدی هاوپلشتی هابودامابیش از همه میدان جهادبانفس بود، جنگ با خودکامگی ها وقضاوتهای نادرست، جنگ با نفاق و ریاکاری، جنگ با تمنیات وتعلقات دنیایی، جنگ باتمام وسوسه های شیطانی ...
کربلامیدان سنجش عیارایمان و اخلاص بود، عرصه تبلوربندگی و عمل به تکلیف، نماد بصیرت و پایبندی به ولایت، صحنه نمایش اخلاق و ادب، جلوه گاه صبوری و متانت، نمایش حقیقی برادری و وفاداری وایثارو جوانمردی. و...
دراین معرکه فقط ناب ترین ها برگزیده شدند.
▪️امروزهم اگرخوب گوش کنیم ندای هل من ناصرینصرنی امام به گوش میرسد. امروزهم کربلا برجا وعاشورا برپاست! اماممان مارابه یاری میطلبد، یاری درعمل به دین خدا، عمل به واجب های فراموش شده، به دینداری حقیقی، به ظلم ستیزی وبرپایی عدالت، یاری مظلوم ونبردباظالم، پرهیز از نافرمانی خدا، به ترک همه محرمات، به دوری ازهرآنچه فحشا ومنکراست، اجتناب از بدعتها و انحرافات، تصمیمات هیجانی وغیر عقلانی، بداخلاقی وبی تقوایی، بدگمانی ومجادله، غیبت و دروغ، کینه وحسد، اختلاف و تفرقه، خشم و قهرو ستم، ...
▪️بی شک کربلاها وعاشوراهادر پیش است. ازتاریخ وگذشتگان عبرت بگیریم. تادیرنشده خودرا تقویت ومهیا کنیم. مکایدشیطان لعین رجیم رابشناسیم. درغفلت به سرنبریم که اودرکمین است وناگاه اجرهمه زحمات و عباداتمان به باد خواهدرفت.
▪️مسیرِ پیشِ رویِ ما، طولانی و پر فراز ونشیب است وتقوا توشه وچراغ این راه پرخطر، خودرا با اجتناب ازتن پروری وراحت طلبی برای امتحانات سخت آماده سازیم باتمسک به قرآن وآموزه های حیاتبخش آن، باامام شناسی و ولایتمداری، انس باشهیدان واولیاء الهی، بااخلاق محوری و محاسبه دائمی اعمال ونیات، با صلابت و ثبات قدم، و با اطمینان وامید گام برداشته و مقاومت کنیم که فرجام کار روشن وشیرین است.
▪️هوشیارباشیم که به بهانه های واهی ازغافله عشق جانمانیم.
تاریخ نشان داده کربلامنتظرکسی نمیماند....
#حجاب #امام_زمان #محرم #امام_حسین
~~~~~~~~~~~~~~
✳️ #قرارگاه_فرهنگی_عمار
🆔 @ammar_enghlab
🔰وقایع روز دوازدهم محرم سال ۶۱ق؛ ورود اهل بیت(علیهم السلام) به کوفه
✍️ چون به ابن زیاد خبر رسید که اهل بیت(علیهم السلام) به کوفه نزدیک شده اند امر کرد سرهاى شهداء را که عمر بن سعد از پیش فرستاده بود خارج کرده و نزد اهل بیت(علیهم السلام) ببرند و در کوچه و بازار بگردانند تا سلطنت یزید بر مردم معلوم شود.
✅ مردم کوفه چون از ورود اهل بیت(علیهم السلام) خبردار شدند از کوفه بیرون آمدند و اهل بیت(علیهم السلام) را سوار بر شتران وارد کوفه نمودند در حالى که زنان کوفه براى تماشا بالاى بامها رفته بودند. زنى از بام صدا زد: من اىّ الاسارى انتنّ. شما از کدام مملکت و قبیله هستید؟ گفتند: نحن اسارى آل محمد(صلى الله علیه وآله). چون آن زن این را شنید هر چه چادر و مقنعه داشت درآورد و بر ایشان پخش نمود. مخدّرات گرفتند و خود را با آنها پوشانیدند.
💧سهل گوید: چون وارد کوفه شدم، دیدم بوق مى زدند و پرچمها را افراشته بودند که ناگاه لشکر وارد شد، و سرهاى شهداء را که بر فراز نیزه نصب کرده بودند، آوردند. صداى ضجه و ناله برخاست و سرهاى شهدا را كه بر فراز نيزه نصب كرده بودند آوردند در پيش سرها، سر مبارك امام حسين(ع) مثل ماه مى درخشيد.
🌺 سر امام(ع) در نوک نیزه آیه مبارکه را تلاوت مى نمود: اَمْ حَسِبْتَ أَنّ أَصْحابَ الْکَهْفِ وَ الْرَقیمِ کانُوا مِنْ ایاتِنا عَجَباً، سهل گوید: گریه کنان گفتم: یا ابن رسول اللّه رأسک اعجب، یعنى تکلّم رأس شریف تو از قصه اصحاب کهف و رقیم عجیب تر است. سپس حضرت زینب(علیها السلام) مردم را امر به سکوت نمود و شروع به خواندن خطبه اى نمود.
#حجاب #امام_زمان #محرم #امام_حسین
~~~~~~~~~~~~~~
✳️ #قرارگاه_فرهنگی_عمار
🆔 @ammar_enghlab
مداحی آنلاین - سیره حضرت امام زین العابدین(ع) - استاد مومنی.mp3
9.17M
🏴 #شهادت_امام_سجاد(ع)
♨️سیره حضرت امام زین العابدین(ع)
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤حجت الاسلام #مومنی
#حجاب #امام_زمان #محرم #امام_حسین
~~~~~~~~~~~~~~
✳️ #قرارگاه_فرهنگی_عمار
🆔 @ammar_enghlab
💌 #ڪــلامشهـــید
🌹 شھیداحمدڪاظمے '!
خودٺانراآمادھڪنیدیعنےچہ؟!
یعنےیڪشھیدهمٺباشید،
یعنےیڪشھیدخرازےباشید(:
#حجاب #امام_زمان #محرم #امام_حسین
~~~~~~~~~~~~~~
✳️ #قرارگاه_فرهنگی_عمار
🆔 @ammar_enghlab
▪️هیئت هفتگی عاشقان حسینی
🔹چهارشنبه ۱۹ مرداد ، ساعت ۲۱
#حجاب #امام_زمان #محرم #امام_حسین
~~~~~~~~~~~~~~
✳️ #قرارگاه_فرهنگی_عمار
🆔 @ammar_enghlab
*⬛️ سالروز شهادت امام زین العابدین علیه السلام تسلیت باد*🏴🏴🏴🏴
▪️امام سجّاد عليه السلام : المُؤمِنُ مِن دُعائِهِ عَلى ثَلاثٍ : إمّا أن يُدَّخَرَ لَهُ و إمّا أن يُعَجَّلَ لَهُ و إمّا أن يُدفَعَ عَنهُ بَلاءٌ يُريدُ أن يُصيبَهُ
▪️امام سجّاد عليه السلام فرمود :مؤمن از دعاى خود يكى از سه نتيجه را مى گيرد : يا برايش ذخيره مى شود ، يا در دنيا برآورده مى شود و يا بلايى كه مى خواست به او برسد از او برگردانده مى شود
📚تحف العقول، ص 280
*🏴امام سجاد ( علیه السلام ) فرزند حسین بن على(علیه السلام) سومین امام شیعیان جهان، مادرش«شهر بانویه»، مشهورترین لقبش«زین العابدین» و«سجاد» است.*
▪️امام سجاد(علیه السلام) در سال سى و هشت قمرى دیده به جهان گشود و دوران کودکى خود را در شهر مدینه سپرى کرد. حدود دو سال از خلافت جدش امیر مومنان(علیه السلام) را درک نمود و پس از آن مدت ده سال شاهد حوادث دوران امامت عموى خویش امام مجتبى(علیه السلام)که تنها در شش ماه آن عهده دار خلافت اسلامى بود.
▪️پس از شهادت امام مجتبى(علیه السلام) در سال 50 هجرى، به مدت ده سال در دوران امامت پدرش حسین بن على(علیه السلام) که در اوج قدرت معاویه با او در ستیز و مبارزه بود، در کنار او قرار داشت.
▪️در محرم سال 61 هجرى در جریان قیام و شهادت پدرش حسین(علیه السلام) در سرزمین کربلا حضور داشت. پس از فاجعه کربلا که امامت به او رسید، همراه دیگر اسیران اردوگاه حسینى به اسیرى به کوفه و شام برده شد، و در این سفر سر پرست و تکیه گاه اسیران در کوران مصایب و گرفتاری ها بود. او در این سفر با سخنرانی هاى آتشین خود حکومت یزیدرا رسوا ساخت و پس از باز گشت از شام، در شهر مدینه اقامت گزید تا آنکه در سال 94 یا 95 هجرى به شهادت رسید و در قبرستان معروف «بقیع» در کنار قبر عمویش امام حسن(علیه السلام) به خاک سپرده شد.
▪️امام على بن الحسین در دوران امامت خود با زمامداران یاد شده در زیر معاصر بوده است:
1 - یزیدبن معاویه(61 - 64 ق).
2 - عبد الله بن زبیر(61 - 73)
3 - معاویه بن یزید(چند ماه از سال 64).
4 - مروان بن حکم (نه ماه از سال 65).
5 - عبد الملک بن مروان (65 - 86)
6 - ولید بن عبد الملک (86 - 96).
*⚫️کاروان اهل بیت به سرپرستی امام زین العابدین علیه السلام پس از واقعه کربلا و اسارت، سرانجام به سوی مدینه حرکت کردند. نزدیک مدینه مردم شهر گریه کنان و ناله زنان به استقبال کاروان آمدند. فضا یکباره غرق شیون و ناله شد. امام زین العابدین علیه السلام با اشاره دست مردم را ساکت کردند. آن گاه لب به سخن گشودند و فرمود:«سپاس خدای را که پروردگار جهانیان است.* مهربان، فرمانروای روز جزا و خالق همه موجودات است. خداوندی که از ادراک عقل ها دور و در عین حال نزدکی، و رازهای نهان نزد او آشکار است. ما در برابر گرفتاری روزگار، دردهای جانسوز، مصیبت های دلخراش و حوادث تلخ و دردناک خدا را سپاس می گوییم. ای مردم، خداوند، که سپاس او می گوییم، ما را به مصیبت های بزرگ و سهمگین و ضربه بزرگی که بر پیکر اسلام وارد شد، آزمایش کرد».
⚫️امام سجاد علیه السلام که در دوران امامت خویش در محدودیت شدیدی به سر می برد و حاکمان مستبد اموی سایه شوم خود را بر شهرهای اسلامی گسترده بودند و اهل ایمان از ترس مال و جان خود مخفی می شدند، با اتخاذ صحیحترین تصمیم ها و موضعگیری های مناسب و بجا و با استفاده از مؤثرترین شیوه ها توانست از فرهنگ عاشورا و دستآوردهای ارزشمند آن -که همان عزت و افتخار ابدی برای اسلام و مسلمانان و بلکه برای جهان بشریت بود- به صورت شایستهای پاسداری کرده و راه حماسه آفرینان کربلا را تداوم بخشد و یاد و نام و خاطره سالار شهیدان حضرت حسین بن علی علیهما السلام را جاودانه ساخته و بر بلندای تاریخ ابدی نماید.
⚫️از بهترین روشهای امام سجاد علیه السلام برای پاسداری از فرهنگ عاشورایی اسلام، که حکایت از بینش عمیق و زمانشناسی آن حضرت دارد، عرضه نیایشهای عرفانی و روشنگر می باشد .
⚫️دعاهای حضرت سیدالساجدین علیه السلام که در مجموعه های ارزشمندی همچون صحیفه سجادیه، مناجات خمسة عشر، دعای ابو حمزه ثمالی، نیایشهای روزانه و . . . گرد آمده است، دل هر شنونده عارف و اندیشمندی را می لرزاند و توجه به معانی بلند و با شکوه آن، تشنگان وادی کمال و معرفت را سیراب می سازد.
⚫️امام زين العابدين(ع) پس از بازگشت به مدينه، به مدت 34 سال امامت شيعيان را بر عهده داشت و در اين مدت نيز با حوادث و رويدادهاي بزرگي روبرو گرديد ولي به حول و قوه الهي از همه آن ها با سربلندي و سرافرازي عبور كرد.
اين امام همام پس از پنجاه و هفت سال زندگي، در محرم سال 95 قمري، بر اثر زهري كه به دستور وليد بن عبدالملك اموي به آن حضرت خورانيده شد، در مدينه منوره به شهادت رسيد و در قبرستان بقيع در جوار قبر مطهر عمويش امام حسن مجتبي(ع) به خاك سپرده شد.
⚫️درباره تاريخ شهادت اما
م زين العابدين(ع)، گرچه تمامي مورخان و سيره نگاران، اتفاق دارند كه اين واقعه عظيم در ماه محرم واقع شد، ولي در تعيين روز و سال وقوع آن، اتفاق نظر و ديدگاه واحدي وجود ندارد. برخي از آنان، روز دوازدهم محرم، برخي هيجدهم محرم و برخي ديگر بيست و پنجم محرم را روز شهادتش مي دانند. هم چنين درباره سال شهادتش با اين كه اكثر مورخان، سال 95 را ذكر كرده اند، برخي سال 94 قمري را بيان نموده اند.
*🌹امام خمینی (ره)*
♦️حضرت سجاد در یک شبش- به حسب آن چیزى که وارد شده- تا صبح [گفت:] «اللَّهُمَّ ارْزُقْنى التَّجافِىَ عَنْ دارِ الغُرُورِ وَ الْانابَةَ الى دارِ السُّرُورِ و الْاسْتِعدادَ لِلْمَوتِ قَبْلَ حُلُولِ الْفَوْت».
مسأله، مسئله بزرگى است. آنها در مقابل عظمت خدا، وقتى که خودشان را حساب مىکنند، و مىبینند که هیچ نیستند و هیچ ندارند. واقع مطلب همین است: جز او کسى نیست و چیزى نیست، وقتى که توجه بکنند به عالم کثرت، و لو به امر خدا. این است که نسبت مىدهند به رسول خدا که فرمود: لَیُغانُ عَلى قَلْبى فَإنّى لَأَسْتَغْفِرُ اللَّهَ فى کُلِّ یومٍ سَبْعیِنَ مَرَّة. «2» او غیر از این مسائلى بوده است که پیش ماهاست. آنها در ضیافت بوده اند، در ما فوق ضیافت هم بوده اند. در ضیافت بودهاند و از اینکه حضور در مقابل حق تعالى دارند و مع ذلک، دارند، مردم را دعوت مىکنند. از همین، کدورت حاصل مىشده. توجه به مظاهر الهى، از غیب متوجه شدن به شهادت به مظاهر الهى، و لو همه اش الهى است، براى آنها همه الهى است، لکن مع ذلک، از آن جایى که، از آن غیبى که آنها مىخواهند که «کمالِ انقطاع إلیک» است، وقتى که توجه مىکنند به مظاهر، این گناه بزرگ است. این گناه نابخشودنى است، این دار غرور است پیش سجاد. توجه به ملکوت دار غرور است. توجه به ما فوق ملکوت هم دار غرور است. توجه به حق تعالى طورى که دیگر ضیافتى در کار نباشد که مخصوص کُمَّل اولیا است، آنجا دیگر ضیافت اللَّه نیست در کار.
📚صحیفه امام، ج20، ص: 268 و 269
*◼️ حماسهای که امام زین العابدین علیه السلام در مجلس یزید آفرید!*
▪️در روز جمعهاى در شام نماز جمعه است. ناچار خود یزید باید شرکت کند. اول آن خطیبى که به اصطلاح دستورى بود، رفت و هرچه قبلا به او گفته بودند گفت؛ تجلیل فراوان از یزید و معاویه کرد، هر صفت خوبى در دنیا بود براى اینها ذکر کرد و بعد شروع کرد به سبّ کردن و دشنام دادن على(ع) و امام حسین(ع) به عنوان اینکه اینها -العیاذباللَّه- از دین خدا خارج شدند، چنین کردند، چنان کردند.
▪️زین العابدین(ع) از پاى منبر نهیب زد: «ایهَا الْخَطیبُ! اشْتَرَیتَ مَرْضاةَ الَمخْلوقِ بِسَخَطِ الْخالِق» تو براى رضاى یک مخلوق، سخط پروردگار را براى خودت خریدى.
بعد خطاب کرد به یزید که آیا اجازه مىدهى من بروم بالاى این چوبها دو کلمه حرف بزنم؟ یزید اجازه نداد.
▪️آنهایى که اطراف بودند، از باب اینکه على بن حسین(ع)، حجازى است، اهل حجاز است و سخن مردم حجاز شیرین و لطیف است، براى اینکه به اصطلاح سخنرانىاش را ببینند، گفتند: اجازه بدهید، مانعى ندارد. ولى یزید امتناع کرد. پسرش آمد و به او گفت: پدرجان! اجازه بدهید، ما مىخواهیم ببینیم این جوان حجازى چگونه سخنرانى مىکند. گفت: من از اینها مىترسم. اینقدر فشار آوردند تا مجبور شد؛ یعنى دید دیگر بیش از این، اظهار عجز و ترس است؛ اجازه داد.
▪️ببینید این زین العابدین(ع) که در آن وقت از یک طرف بیمار بود (منتها بعدها دیگر بیمارى نداشت، با ائمّه دیگر فرق نمىکرد) و از طرف دیگر اسیر، و به قول معروفِ اهل منبر چهل منزل با آن غُل و زنجیر تا شام آمده بود، وقتى بالاى منبر رفت چه کرد! چه ولولهاى ایجاد کرد! یزید دست و پایش را گم کرد. گفت الآن مردم مىریزند و مرا مىکشند.
▪️دست به حیلهاى زد. ظهر بود، یکدفعه به مؤذّن گفت: اذان! وقت نماز دیر مىشود. صداى مؤذّن بلند شد. زین العابدین(ع) خاموش شد. مؤذّن گفت: «اللَّهُ اکبَرُ، اللَّهُ اکبَرُ»، امام حکایت کرد: «اللَّهُ اکبَرُ، اللَّهُ اکبَرُ». مؤذّن گفت: «اشْهَدُ انْ لا الهَ الَّا اللَّهُ، اشْهَدُ انْ لا الهَ الَّا اللَّهُ»، باز امام حکایت کرد، تا رسید به شهادت به رسالت پیغمبر اکرم(ص). تا به اینجا رسید، زین العابدین(ع) فریاد زد: مؤذّن! سکوت کن. رو کرد به یزید و فرمود: یزید! این که اینجا اسمش برده مىشود و گواهى به رسالت او مىدهید کیست؟ ایهاالناس! ما را که به اسارت آوردهاید کیستیم؟ پدر مرا که شهید کردید که بود؟ و این کیست که شما به رسالت او شهادت مىدهید؟ تا آن وقت اصلا مردم درست آگاه نبودند که چه کردهاند.
▪️آنوقت شما مىشنوید که یزید بعدها اهل بیت پیغمبر(ص) را از آن خرابه بیرون آورد و بعد دستور داد که آنها را با احترام ببرند. نعمان بن بشیر را که آدم نرمتر و ملایمترى بود، ملازم قرار داد و گفت: حداکثر مهربانى را با اینها از شام تا مدینه بکن.
▪
️این براى چه بود؟ آیا یزید نجیب شده بود؟ روحیه یزید فرق کرد؟ ابداً. دنیا و محیط یزید عوض شد. شما مىشنوید که یزید، بعد دیگر پسر زیاد را لعنت مىکرد و مىگفت: تمام، گناه او بود. اصلا منکر شد و گفت من چنین دستورى ندادم، ابن زیاد از پیش خود چنین کارى کرد. چرا؟ چون زین العابدین(ع) و زینب(س) اوضاع و احوال را برگرداندند.
📚 استاد مطهری، حماسه حسینی، ج1، ص294-293 (با تلخیص)
#حجاب #امام_زمان #محرم #امام_حسین
~~~~~~~~~~~~~~
✳️ #قرارگاه_فرهنگی_عمار
🆔 @ammar_enghlab