💫🌼💫🌼💫🌼💫🌼
🌼💫🌼
💫🌼💫
🌼
💫
🌼
💫
💫🌼💫پيامبر خدا (صلى الله عليه و آله) می فرمایند:
💫🌼💫هر كس كم بخورد ، بدنش سالم مى ماند و صفاى دل مى يابد ، و هر كه پرخورى كند ، بدنش بيمار و قلبش سخت مى شود .
💫🌼💫ميزان الحكمه ، ح 579 .
💫
🌼
💫
🌼
💫🌼💫
🌼💫🌼
💫🌼💫🌼💫🌼💫🌼
@amn_org
💫🌼💫🌼💫🌼💫🌼
💫🌼💫بعضی از مادرا میگن: ما با آزادی بچهها مشکلی نداریم ولی پدرا با آزادی بچهها مخالفت میکنن. ما هم که اجازه نداریم کاری خلاف میل صاحبخونه یعنی پدر انجام بدیم. گاهی هم پدرا این گِله رو از مادرا دارن.
💫🌼💫در این موارد به چند نکته باید توجه کرد
💫🌼💫 نباید به خاطر اختلاف تو سیاست تربیتی، توی محیط خونواده تنش ایجاد کرد.
💫🌼💫برا همسو کردن سیاستهای تربیتی تلاش کنید. مثلاً با محبت و مهربونی همسر رو به خوندن کتاب و یا گوش دادن مباحث تربیتی درباره آزادی کودک دعوت کنید.
💫🌼💫 با ایثار و فداکاری همهی تلاشتون رو بکنید که تبعات آزادی بچهها برا همسرتون به حداقل برسه. مثلاً فضای آزادیشون رو بیرون از خونه فراهم کنید.
💫🌼💫🌼💫🌼💫🌼
@amn_org
💫🌼💫🌼💫🌼💫🌼
💫🌼💫دلیل لجبازی کودکان
💫🌼💫1. تثبیت استقلال: گاهی کودک دوست دارد به گونه ای باشد که خودش میخواهد، نه آن گونه که شما میخواهید؛ زیرا احساس استقلال میکند؛ بنابراین، جایی برای نگرانی نیست.
💫🌼💫2. جلب توجه: چنان سخن نگویید که کودک چنین موضعی بگیرد؛ او دوست دارد جلب توجه کند؛ پس به مخالفت هایش بی توجهی کنید و حساسیت نشان ندهید.
💫🌼💫3. لجبازی: ممکن است این رفتار کودک به سبب لجبازی باشد که در اثر بی توجهی شما به خواسته های منطقی اش ایجاد شده است.
💫🌼💫4. انتقامجویی: گاهی کودک برای انتقام جویی از پدر و مادری که دائم با هم درگیری و اختلاف دارند، چنین برخورد میکند.
💫🌼💫🌼💫🌼💫🌼
@amn_org
💫🌼💫🌼💫🌼💫🌼
💫🌼💫پای حرف هر کسی ننشین!
💫🌼💫 آدمهای شکست خورده و غمگین غالباً ناله میزنند، شکوه دارند و درد دل میکنند!
💫🌼💫 پای حرفهایشان ننشین که نگاه تو را هم به عالم سیاه میکنند، هر چند با صدایی خوش و نغمهی زیبا ترانهسرایی کنند.
💫🌼💫تنها صدای شاد آدمهای خوشبین را بشنو که بهجای درد دل، درک خود را از خوشبختی بیان میکنند و قدرت میدهند.
💫🌼💫🌼💫🌼💫🌼
@amn_org
💫🌼💫🌼💫🌼💫🌼
💫🌼💫ادامه بحث سادگی در مصرف(۱۰)
💫🌼💫سادگی را توضیح دادم حال می رویم سراغ نکته ی بعد با موضوع عمومی و خصوصی بودن که دنباله ی همان بحث «خاص بودن» است.
💫🌼💫ما وقتی همه چیز را برای فرزندانمان خاص می کنیم مثل اتاق مخصوص، میز و اسباب بازی خاص، این حالت آرام آرام باعث منزوی شدن و تنها شدن کودک می شود. بچه ها را باید به سمت عمومی شدن سوق بدهیم، یعنی اتاق ها مال همه است مثل آشپزخانه که مال همه هست و یا فضاهای مثل حمام و دستشویی هر وقت کسی داخل آن بود در آن زمان خصوصی می شود و بعد نفر بعدی.
💫🌼💫تفکر باهم بودن از خانواده باید شروع شود و بعد به اجتماع برسد. بچه ها در پارک بازی کنند، من به همین دلیل همیشه خانه ی بازی را توصیه می کنم. خانه ی بازی یعنی جایی که همه ی بچه ها می توانند بروند، مهد کودک حالت عمومی ندارد چون بالاخره یک عده خاص می روند که عضو آن جا هستند اما در خانه ی بازی همه می توانند بیایند. بچه ها به طبیعت و فضاهای عمومی بسیار باید بروند.
💫🌼💫«مال من» باید تبدیل شود به «مال ما» تا تبدیل شود به «مال او». تا زمانی که در فضای منیت و «من» قرار داریم و به سمت «ما» نرویم، هیچ وقت به سمت «او» بودن نمی رویم. مال او، یعنی امانت.
💫🌼💫بچه ها به خصوص دخترها حس مالکیت قوی دارند و در کل حس غریزه ی مالکیت در انسان بسیار قوی است و باید باشد اما اگر این حس به تعادل نرسد تبدیل می شود به مال من و منیت. یکی از علائمی که نشان دهنده ی قوی بودن حس مالکیت در خانم ها است، دعوای تاریخی بین عروس و مادر شوهر است که ریشه ی آن برمی گردد به حس مالکیتی که خانم ها دارند و دعوا سر عروسکی است به نام پسر یا همسر؛
💫🌼💫آقایان یا این حس را ندارند یا خیلی کمتر از خانم ها دارند؛ مادر شوهر میگه 25 سال زحمت پسرم رو کشیدم پس مال منه و عروس هم میگه نخیر عقدش کردم پس مال منه و هر طرف میکشه سمت خودش و هیچ کس متوجه نیست که این عروسک در حال نصف شدن است ولی هر دو طرف می کشند. ریشه ی این اختلاف تاریخی در یک تفکر مالکیت است که در خانم ها قوی تر است. غریزه ی مالکیت برای بقاء زندگی لازم است اما باید با کمک معنویت کنترل و هماهنگ شود. مال من باید تبدیل شود به مال ما و مال ما تبدیل شود به مال او. بچه ها باید به فضاهای عمومی برده شوند. دور هم جمع شوید و فضاهای عمومی را تقویت کنید که بچه ها بتوانند عمومی بودن را تمرین کنند و آرام آرام خاص بودن را کنار بگذارید.
💫🌼💫سی سال پیش که در لندن زندگی می کردم، رخت شورخانه سر خیابان بود، نمی دانم که هنوز هم هست یا نه؟ مردم لباسهایشان را می آوردند و سکه می انداختند و می شستند و می رفتند و کسی اصلاً نیاز به ماشین لباسشویی را حس نمی کرد. من حالا حتماً توصیه به این کار نمی کنم اما خیلی از کارها را می شود عمومی کرد و ما سابقه ی عمومی بودن را در ایران خیلی داریم مثل هیئت ها و عزاداری ها همه نشانه ی عمومی بودن ملت ما است. در جمع و عمومی بودن ارزش های همکاری، همیاری و همدلی مطرح است. خاص بودن انسان را تنها می کند پس بچه ها را به این سمت نبریم.
(ادامه دارد...)
💫🌼💫🌼💫🌼💫🌼
@amn_org
💫🌼💫🌼💫🌼💫🌼
💫🌼💫چه اشکال داره مراسم عقد و عروسی تشریفاتی باشه؟
💫🌼💫 تشریفاتی شدن مراسم عقد و عروسی یکی از موانع اصلی بر سر راه ازدواجه.
💫🌼💫 تردیدی نیست که اعلام پیوند ازدواج، از توصیههای دینیه و اطعام مردم به خاطر این پیوند هم از مستحبّاته. ولی خیلی از هزینههایی که امروز برا مراسم عقد و عروسی پرداخت میشه نه تنها مورد تأیید دین نیست، بلکه با هیچ عقل سالمی هم جور در نمییاد.
💫🌼💫 کدوم انسان عاقل میپذیره که میلیونها تومن خرج کنه تا به جای ماشین عروس، هواپیما یا کشتی و یا بالگرد کرایه کنه؟!
💫🌼💫 شاید بعضیا بگن: «این نوع خرجا بین همۀ مردم نیست. پس نباید اینقدر نگران باشیم». ما هم قبول داریم که خیلی از مردم، اهل این خرجا نیستن، ولی این نوع هزینه کردنها چند تا عیب داره:
💫🌼💫 خیلی از این هزینهها، مصداق بارز اسرافه و حرام.
💫🌼💫 این نوع مراسما پای رقابت رو وسط میکشه و کم کم حدّ متوسّط مراسما رو بالا میبره.
💫🌼💫 مثلاً تا چند سال پیش، یه نوع غذا دادن، تو بیشتر مراسمای عقد و عروسی معمولی بود، ولی الآن کمتر مراسمی پیدا میشه که با یه نوع غذا از مهموناشون پذیرایی کنن. این، نشون میده که حدّ متوسّط مراسما رو به افزایشه.
💫🌼💫🌼💫🌼💫🌼
@amn_org
💫🌼💫🌼💫🌼💫🌼
💫🌼💫مهربانی لطف پروردگار است
💫🌼💫مهربانی شادی تو دلهاست
💫🌼💫وتنها هدیه ی ارزشمندی
💫🌼💫که نیاز به بسته بندی نداردمهربانیست
💫🌼💫خوشی های روزگار
💫🌼💫تقدیم به قلب مهربون شما
💫🌼💫عصرتون به زیبـایی گـل
💫🌼💫🌼💫🌼💫🌼
@amn_org
💫🌼💫🌼💫🌼💫🌼
💫🌼💫قصه ی ما وشیطان
💫🌼💫 در حدیثی از پیامبر اکرم، محمّد مصطفی(صلّي اللّه عليه و آله و سلّم) داریم که حضرت فرمودند: یکی از پیامبران خدا، در مسجد با پروردگار عالم در حال مناجات بود، عرضه داشت: خدایا! میخواهم شیطان لعین و رجیم را با صورتی که دارد، ببینم و از او سؤالاتی بپرسم و برنامه و کار او را متوجّه شوم.
💫🌼💫خطاب آمد: از مسجد بیرون برو، او را میبینی. وقتی بیرون آمد، دید شیطان کنار درب مسجد ایستاده، یک طبل و پرچم دارد و تیری هم به کمر بسته است. آن پیغمبر خدا میگوید: رفتم به او گفتم: ملعون! اینها چیست؟ شیطان میگوید: من هر روز میآیم و در اینجا میایستم و یکی از یاران خودم را هم داخل مسجد میفرستم. هر کس به سمت خانهی خدا میآید، سعی میکنم که اجازه ندهم وارد شوند.
💫🌼💫 امّا آنها که آمدند، یارانم را در داخل مسجد میفرستم و وقتی مردم سلام نماز را میدهند، در دل آنها وسوسه میاندازم و بر طبل میزنم و سه مرتبه با آواز بلند ندا میدهم که در بار اوّل میگویم: «الطّمع، الطّمع».
💫🌼💫 ندای اوّل بر گوش جمعی از مردم طمعکار میافتد، در همان ساعت، رو از نماز برمیگردانند و سریع میروند؛ میگویند: اگر اینجا توقّف کنیم، یک موقع میبینی فلان معامله را از دست میدهیم و ... .
💫🌼💫 لذا شیطان گفت: اینها بیرون میآیند و زیر این پرچمی که در دست من است، جمع میشوند. این تیری هم که در دستم است، تیر زهرآلود است. موقع مرگ بر شکم آنها میزنم.
💫🌼💫 آن پیغمبر خدا سؤال کرد: این تیر زهرآلود چیست؟ شیطان گفت: در آنها شک و شبهه میاندازم و کاری میکنم بدون ایمان، از دنیا بروند. لذا میبینی طرف، نمازخوان هم بوده، امّا به واسطهی این طمع به دنیا، بدون ایمان از دنیا میرود.
💫🌼💫شیطان میگوید: دومین فریاد من، این است که سه مرتبه ندا میدهم: «الحرص، الحرص»؛ یعنی حرص دنیا را در دل آنها میاندازم. آنوقت یک عدّه میگویند: اگر من صبر کنم، دیگری میآید و سود بیشتری میبرد؛ پس من بروم، چون الآن رفیق من بلند شد و رفت. حالا دعایم را بعداً میخوانم. اگر دو دقیقه دیر برسم، کلاه بر سرم میرود.
💫🌼💫سومین فریاد شیطان هم منع است که سه مرتبه میگوید: «المنع، المنع». یعنی بخل برای انسانها به وجود میآورم. لذا اگر بخواهند به مسجد، فقیر و ... کمکی هم کنند، سریع میگویند: برویم، دیر شد و ... .
💫🌼💫 آن پیغمبر خدا فرمود: تو داری با اینها مردم را فریب میدهی؟عرضه داشت: بله، به تمام کسانی هم که میآیند خوشآمد میگویم و میگویم: دیدید به نماز رفتید ولی نمازتان اثر نداشت؟!
💫🌼💫 پیامبر اکرم(صلّي اللّه عليه و آله و سلّم) میفرمایند: آن پیامبر بزرگوار بعد از آن، به همهی امّتش امر کرد که بعد از نماز، حتماً دقایقی بنشینید و تعقیبات بخوانید و بلند نشوید.
💫🌼💫 میگویند: بعد از این که شیطان این را متوجّه شد، به خود لعن کرد که چرا من قضیّه را افشا کردم.
💫🌼💫🌼💫🌼💫🌼
@amn_org