🔺هزینه نظامی ایران چقدر است؟
🔹موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم (SIPRI) در آخرین گزارش سالیانه خود (آپریل ۲۰۲۳) گزارش داد که میزان هزینه نظامی سال ۲۰۲۲ کشورهای جهان ۲.۲۴ تریلیون دلار بود. این عدد بالاترین رقم در تاریخ جهان است.
🔹پنج کشور آمریکا، چین، روسیه، هند و عربستان سعودی دارای بالاترین بودجه نظامی در جهان هستند. این پنج کشور بیش از ۶۳% کل هزینه نظامی جهان را در سال ۲۰۲۲ انجام دادند.
🔹بودجه نظامی آمریکا در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۸۷۷ میلیارد دلار بود و قریب به ۴۰% مجموع هزینه نظامی جهان را به خود اختصاص داد.
@amniatemeli
🔺جنگ هیبریدی
🔸جنگ هیبریدی عبارت است از: "درگیری که شاملِ ترکیبی از نیروهای نظامی متعارف و نیروهای نامنظم (چریکها، شورشیان و تروریستهاست) که دربرگیرنده بازیگران دولتی و غیردولتی بوده و هدف نهایی آن دستیابی به یک توافق مشترک با انگیزه و رویکرد سیاسی است.
@amniatemeli
28.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥انقلاب مشروطه چرا و چگونه اتفاق افتاد؟
@amniatemeli
⭕️ابتکارات جمهوری اسلامی
🔹آنچه #جمهوری_اسلامی دارد، آنچه تاکنون تحصیل کرده است - که با ابتکار خود و با همّت خود تحصیل کرده است و رهین منّت هیچ دولت و هیچ قدرت دیگری نیست - برای #بازدارندگی و برای داشتن #اقتدار_بازدارنده به دست آورده است و تحصیل کرده است، بعد از اینهم در این راه پیش خواهد رفت. ما، بعد از این هم، تا آنجایی که بتوانیم و با همهی همّتمان، با همهی تلاشمان، با همهی استعداد نیروی انسانیمان که کم هم نیست، در راه افزایش قدرت بازدارندگی پیش خواهیم رفت و آن را به کار خواهیم گرفت؛
🔹برای اینکه #دشمن به فکر تعرّض نیفتد، و بداند که اگر چنانچه تعرّض کرد، ضربهی محکمی خواهد خورد، واکنش سختی خواهد دید. من مدّتها قبل گفتم دوران «بزن و دررو» به جمهوری اسلامی دیگر گذشته است؛ اینکه بیا بزن و دررو، [دیگر] اینجوری نیست؛ اگر زدند پایشان گیر میافتد؛ شروع ممکن است با آنها باشد، امّا تمام کردن دیگر با آنها نیست و در اختیار آنها نیست. این همان قدرتی است که #دشمن از آن بیمناک است؛ این همان اقتداری است که دشمن مایل نیست که جمهوری اسلامی آن را داشته باشد.
بیانات مقام معظم رهبری ۹۶/۲/۲۰
منبع: وبسایت دفتر حفظ ونشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 پایان جهان تکقطبی و افول قدرت نرم آمریکا از زبان استاد مشهور روابط بینالملل
🔹جان مرشایمر: جهان تکقطبی جای خود را به جهان چند قطبی داده است. از نظر قدرت نرم، ما اصلاً خوب به نظر نمیرسیم و شروع به از دست دادن نفوذ خود در نقاط مختلف دنیا کردهایم.
@amniatemeli
🔺منطقه گرایی :
🔸منطقه گرایی معادل کلمه لاتین رژیونالیسم است که از لغت region به معنای منطقه و پسوند ism که به معنای گرایش و اعتقاد ترکیب شده است . مراد از این اصطلاح در ادبیات روابط بین الملل ، تشکیلات و اجتماعاتی است که مرکب از حداقل سه واحد سیاسی باشد . در ادبیات روابط بین الملل ، رژیونالیسم هنگامی کاربرد دارد که دولتهای واقع در یک منطقه جغرافیایی که دارای علایق مشترک هستند از طریق سازمانهای منطقه ای با یکدیگر همکاریهای نظامی ، سیاسی و اقتصادی داشته باشند.
🔹در ادبیات روابط بین الملل و جغرافیای سیاسی ، منطقه به عنوان پیوستگی متقابل تعدادی از کشورها اطلاق می شود که از جهت جغرافیایی و فرهنگ متجانس می باشند. به عبارت دیگر ، تعدادی از کشورها از طریق تأسیس یک نهاد منطقه ای و همکاری در حوزه های مختلف به ایجاد و گسترش هویت مشترک مبادرت می نمایند.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #نور_ویدئو| نمایش مضحک ضدبرجامی سه کشور اروپایی
@amniatemeli
🔺منطقه گرایی معمولاً به سه صورت تجلی می یابد؛
الف : سیستمهای اتحاد نظامی مانند ناتو و ... .
ب : اتحادیه های اقتصادی مانند اتحادیه اروپا و ... .
ج : گروه بندیهای سیاسی از قبیل اتحادیه عرب
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پاسخ کوبنده تحلیلگر عرب به یاوهگویی کارشناس آمریکایی در پخش زنده تلویزیونی!
🔸 دکتر حسن مرهج:ایران ثابت کرده کشورهای خلیج فارس میتوانند به آن اعتماد کنند نه به آمریکا؛ آمریکا حامی تروریست است و توهم دیوسازی از ایران برای ترساندن و دوشیدن کشورها و خوردن ثروت آنها به پایان رسیده است.
@amniatemeli
🔹نظریه نظام جهانی اولین بار بوسیله امانوئل والرشتاین در سال 1974 مطرح شد که میتوان آن را در چارچوب نظریات اقتصاد سیاسی مورد توجه قرار داد. والرشتاین نظام را به مثابه واقعیتی اجتماعی میداند که دربرگیرنده تعاملات میان ملتها، شرکتها و مؤسسات، خانوادهها، طبقات و گروههای هویتی از همه نوع است. از نظر والرشتاین غالبترین شکل سازمان اجتماعی همان چیزی است که او آن را «نظامهای جهانی» مینامد.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مستند کوتاه| حقایقی از گورهای دستهجمعی و تجاوز به هزاران زن در اروپا
حدود ۳۰ سال پیش قتلعامی فجیع تمام دنیا را شگفتزده کرد. مسلمانان بوسنی قربانی بزرگترین نسلکشی پس از جنگ جهانی شدند و به هزاران زن و دختر تجاوز شد. در مستند «قتلعام در سربرنیتسا» گورهای دستهجمعی بوسنی را شکافتهایم تا ببینیم در آن چه گذشته است.
@amniatemeli
🔺 بیانیه پایانی نشست مشترک کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و روسیه در مسکو ( ۱۹ تیر ماه) و موضع ایران در قبال آن، دوباره فضای گمانه زنی های سیاسی و تحلیل ها را فعال کرده است. لازم به ذکر است که برای بررسی دقیقتر این موضوع، باید نگاه کوتاهی به نشست مشابهی که این کشورها در سال گذشته برگزار کردند، داشت.
🔹در آذر ماه سال گذشته و در بیانیه پایانی نشست چین و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس ( شورای همکاری خلیج فارس )، به دو موضوع " حسن همجواری و عدم مداخله در امور داخلی کشورهای عضو " اشاره شد ( مضافا اینکه، این موارد هم جز لاینفک سیاست های منطقه ای ایران نیز بوده و هست). اشاره به این موارد در آن زمان موجب گمانه زنی ها سیاسی شد که تلاش میکرد اینگونه القا کند که چین در قبال مسأله جزایر سه گانه ایرانی در خلیج فارس، موضع سلبی اتخاذ کرده است.
🔸پس اعتراض رسمی ایران به این بیانیه، چینی ها جهت رفع سوتفاهم ها راهی ایران شدند و در سفر معاون نخست وزیر چین به ایران در آذرماه۱۴۰۱، بر روابط پایدار دو کشور تاکید شد. در کنار آن، با دعوت رسمی پینگ، رئیس جمهور چین از ابراهیم رئیسی و بازدید از چین در بهمن ماه گذشته، در بیانیه پایانی بر تمامیت ارضی ایران تاکید شد. ضمن اینکه باید اشاره کرد که چین مدتها قبل با ایران همکاری های استراتژیک خود را در قالب توافق جامع ۲۵ ساله، آغاز کرده بود و نقش واسطه گری موثر را جهت احیای روابط میان ایران و سعودی ها به عهده داشت. حال میتوان نتیجه گرفت که که اینگونه القائات سیاسی در آن زمان با چه انگیزه ای صورت گرفت!
🔹به نظر می آید همین سناریو از سمت منتقدان و مخالفان " روابط متوازن ایران با شرق " در حال تکرار شدن است. نشست اخیر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و روسیه در مسکو در حالی برگزار شد که بر مواضع مشابهی ( مانند نشست آذرماه۱۴۰۱) در بیانیه پایانی با تاکید بر ادعای امارات متحده عربی اشاره شده است. در ادامه نیز، ایران در واکنش به این بیانیه بر حق حاکمیت خود بر جزایر سه گانه و غیر قابل مذاکره بودن آنها دوباره تاکید کرد. با این وجود چند نکته پیرامون این موضوع و روشن شدن قضیه لازم به ذکر است:
۱- همانطور که در بالا و در قضیه نشست چین و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس اشاره شد اینگونه حواشی در حالی مطرح میشود که روابط ایران و روسیه همانند روابط با چین، در سطح استراتژیک قرار دارد. اینگونه حواشی و پررنگ تر کردن آن با انگیزه های سیاسی و آسیب به روابط عمیق ایران و روسیه صورت میگیرد.
۲- سیاست قدرت های جهانی مانند روسیه یا چین نشان میدهد که به دلیل درگیری خود آنها در برخی مناطق با جدایی طلبان یا مدعیان ارضی، از ادعای های ارضی یا جدایی طلبی در سایر کشورها حمایت نمیکنند. پس موضع رسمی دولت روسیه در خلیج فارس در قبال ایران هیچگاه سلبی نبوده است. ( برای مثال درگیری روسیه با ژاپن بر سر جزایر کوریل در شرق دور یا مشکلات چین در منطقه جدایی طلب سین کیانگ یا تایوان از این قبیل مشکلات مشابه برای آنهاست)
۳- پس از آغاز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲، روسیه به همراه کشورهای صادر کننده نفت ( در قالب اوپک پلاس) یک دوره تجربه موفق را با کشورهایی مانند ایران و عربستان در هماهنگی و همکاری در کاهش تولید و بالا بردن قیمت نفت تجربه کرده است( که به ضرر کشورهایی وارد کننده ای مانند آمریکا و به نفع ایران بود). مضافا اینکه پس از آن، روسیه از حامیان احیای روابط ایران و عربستان نیز به شمار میرفت.
۴- در آن سوی ماجرا نیز، کشورهای عربی از جمله عربستان و امارات در سالهای اخیر به طور قابل ملاحظه ای از سیاست های دولت بایدن در آمریکا فاصله گرفتند. که از مهمترین آن میتوان به عدم همراهی این کشورها با آمریکا در افزایش تولید نفت ( در واقع این سیاست کمک به روسیه تعبیر شد)، چرخش به شرق و یا پایان جنگ یمن بدون حضور هیچیک از کشورهای غربی اشاره کرد.
۵- ایران و روسیه حداقل از ۲۰۱۵ به بعد، وارد دوره همکاری ها و روابط استراتژیک شدند. در آخرین موارد آن، عضویت رسمی ایران در پیمان شانگهای با حمایت روسیه و تمایل به حضور ایران در گروه موفق اقتصادی بریکس، همکاری های اقتصادی ۲۰ ساله ایران و روسیه که با دعوت و حضور ریاست جمهوری ایران در مسکو مصادف شد، تکمیل کریدور راهبردی شمال - جنوب و غیره، در کنار دیگر همکاری ها و مواضع موثر دو کشور در سالهای اخیر به شدت غربی ها را نگران کرده است.
🔸در پایان و در کنار موارد ذکر شده، باید اشاره داشت که اینگونه حواشی تاثیری بر روابط راهبردی و اولویت های سياست خارجی و منطقه ای ایران و روسیه که به وضوح قابل درک است نخواهد داشت. ضمن اینکه ج.ا.ایران در دهه های گذشته نیز اثبات کرده است به هیچ عنوان بر سر تمامیت ارضی خود، ذره ای اهل مماشات نبوده و نخواهد بود. پس قضیه برای همگان مشخص است ...
دکتر سبحان محمدی تحلیلگر مسائل بین الملل
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلم | گزارش و تحلیل خبرگزاری انگلیس از روزهای آغاز جنگ
۳۱ شهریور ۱۳۵۹ - شروع جنگ تحمیلی هشت ساله علیه ایران - با هدف سرنگونی نظام نوپای اسلامی
@amniatemeli
🔻برای برخی، یک محیط اطلاعاتی سالم و قوی شاملِ مطبوعاتی است که به شهروندان خود آموزش می دهد تا دولت را پاسخگو بدانند.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فریب بزرگ/ شرط پیوستن به شانگهای FATF بود؟
@amniatemeli
🔻دکتر راسل گلن،تحلیلگر ارشد اندیشکده رند، دو نوع تعریف از تهدیدات ترکیبی را بیان میکند:
▪️تهدید ترکیبی1): هر دشمنی که بهطور همزمان و انطباق یافته از ترکیب مناسب ابزارها یا فعالیتهای متعارف، نامنظم، تروریسم و اقدام جنایتکارانه در فضای عملیاتی نبرد استفاده میکند. بهجای یک موجودیت واحد، تهدید یا رفتار رقیب، از ترکیب غیرخطی بازیگران دولتی و غیردولتی تشکیل میشود.
▪️تهدید ترکیبی 2): دشمنی که بهطور همزمان و انطباقی ترکیبی از: الف) ابزارهای سیاسی، نظامی، اقتصادی، اجتماعی و اطلاعاتی و ب) متعارف، نامنظم، فاجعهآمیز، تروریسم و روشهای جنگ مخرب و جنایی استفاده میکند و امکان دارد ترکیبی از بازیگران دولتی و یا غیردولتی باشد.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شهیدی که یک کودتا به نام او خورد!
🔹میان "کودتای نوژه" و "کودتای نقاب"، تفاوتی است به اندازه مظلومیت یک شهید!
@amniatemeli
🔺خطیمشی عمومی
🔸خطمشی عمومی (Public policy) مجموعهای از تصمیمات بههم وابسته است که بهوسیله گروهها یا بازیگران سیاسی مقید با هدف دستیابی به اهداف خاص اتخاذ میشود. تعاریف مختلف خطمشیگذاری عمومی تلاش دارند تا این ایده را مطرح سازند که این رشته، فرآیندی [همزمان] فنی و سیاسی با هدف تعریف و انطباق اهداف و ابزارها از دید بازیگران مربوط است. شناخت تعاریف، مبانی، مدلها و فرآیندهای خطمشیگذاری از اصول فعالیت سیاستپژوهی است.
@amniatemeli
44.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فیلم کامل بیانات صبح امروز رهبر انقلاب در دیدار مبلغین و طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور. ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
@amniatemeli
❇️ آینده آشوب در ایران
🔍 اندیشکده شورای آتلانتیک بررسی می کند:
⏪ این اندیشکده با طرح انقلاب از بالا که در عربستان توسط بن سلمان رخ داده معتقد است این اتفاق در ایران رخ نخواهد داد.
⏪ طبق این گزارش رییس جمهور فعلی ایران و فرزند رهبر انقلاب گزینه های رهبری آینده در ایران هستند و با بررسی عملکرد آنها به این نتیجه می رسد که اصلاحات عربستان در ایران رخ نخواهد داد.
⏪ از همین رو این اندیشکده گزینه انقلاب از پایین و فشار بر مردم را جهت نابودی نظام اسلامی مطرح می کند که باید توسط مقامات غربی دنبال شود.
⏪ این قبیل گزارشات عمدتا کارکرد رسانه ای برای تحریک مردم را دارند؛ چرا که در مقطعی فرزند رهبر انقلاب را گزینه رهبری آینده می دانند و در مقاطعی دیگر همین موضوع نقض می شود.
📎https://www.atlanticcouncil.org/blogs/iransource/mojtaba-khamenei-iran-reform/
@amniatemeli
38.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 معرفی استان کردستان و مجاهدت های خاموش در دفاع مقدس
@amniatemeli
هدایت شده از استاد محمدحسین فرجنژاد
⚡️نخستین همایش بینالمللی دشمنشناسی - به مناسبت دومین سالگرد رحلت استاد محمدحسین فرجنژاد
👤سخنران همایش: آیتالله سید محمدمهدی میرباقری
🖇 باحضور فرماندهان جبهه مقاومت و تقدیر از کارگردان انقلابی ابوالقاسم طالبی
📆جمعه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۲
⏰ ساعت ۱۶ الی ۱۹
📍قم، خیابان جمهوری اسلامی، سالن همایش مؤسسه امام خمینی(ره)
📣شرکت برای عموم آزاد است.
📲کانال مؤسسه فرهنگی رسانهای استاد محمدحسین فرجنژاد
🔺جنگ شناختی و آسیبپذیری نظام دموکراسی غرب؛
🔸بخش اول
🔹امروزه ماهیت جنگ مداوم در حال تکامل و تغییر است و درنتیجه جنگهای جدید ایجاد میشود که گاهی اوقات موردتوجه قرار نمیگیرند. اقدامات شکلگرفته از طریق اطلاعات نادرست به سلاحهای واقعی ایجاد اختلال گسترده تبدیلشدهاند و توانستهاند عملکرد مناسب جوامع دموکراتیک را بشدت تضعیف کنند.
🔹آنها بهسرعت گسترش مییابند، ارزان هستند و تأثیر غافلگیرانه و البته بلند مدت بر روی جامعه مورد هدف خوددارند. ازنظر پروفسور جوردانو، (مغز انسان به میدان جنگ قرن 21 تبدیلشده است).
🔹نخست؛ درحالیکه مدت طولانی است که پژوهشگران و نظامیان در مورد جنگ اطلاعاتی و اثرات آن صحبت به میان می آورند، اما هدف اصلی از کنترل؛ جریان اثرگذار اطلاعات است و در این زمان جنگ شناختی بسیار فراتر ازآنچه تصور میشود مؤثر واقع خواهد شد.
🔹مورد دوم اهمیت نقش "جنگ اطلاعاتی" است زیرا از طریق فرایندهای شناخت ذاتی مغز به دانش تبدیل میشود و در طولانیمدت از دانش بهصورت تعارضی بهره می گیرد. در حال حاضر؛هدف نهایی از بحث جنگ شناختی این است که اعتماد مردم به روندهای انتخاباتی، نهادها، سیاستمداران، اتحادها و شرکای آنان در جامعه از بین رفته و یا کاهش چشمگیری پیدا کند.
🔹 این مسئله در پی تضعیف انسجام مردمی، تأثیرگذاری بر قلب و ذهن و همچنین کاهش اراده برای مبارزه و مقاومت جوامع (مشروعیت و اقتدار نهادهای دموکراتیک) شکل خواهد گرفت ؛پس بنابراین در جنگ شناختی، مرکز ثقل بیش از همه (جمعیت) در کشورهای دارای نظام دموکراتیک است.
🔹علاوه بر این، جنگ شناختی تمایزی بین (جنگ و صلح)، (مبارز و غیر مبارز) قائل نیست: همه یک هدف بالقوه در محیط جنگ شناختی محسوب می شوند. اگرچه قدرت اقناع از زمان سان تزو و ارسطو به رسمیت شناختهشده ، اما اکنون این توانایی وجود دارد که از طریق فناوریهای جدید، بهطور مؤثرتری بر ظرفیتهای شناختی انسان تأثیر بگذارد و آنان صرفاً نقش یک ابزار کارآمد برای اعِمال فرایندهای جنگ شناختی را بر عهدهدارند.
🔹 درواقع، میزان اطلاعاتی که ما در معرض آن هستیم بهطور تصاعدی در حال رشد است و البته با فناوریهای مدرن امروزی ارتباط ناگسستنی و تنگاتنگ دارد.درنتیجه، توسعه ابزارهای پیشرفته و فزایندهای مانند (هوش مصنوعی، استراتژیهای ارتباطی، بازاریابی، مدلسازیهای تجاری و علوم اعصاب، دستکاری و نفوذ)، جریان اطلاعات را تسهیل میکند و به دلیل ویژگیهای ذاتی انسان، یعنی سوگیریهای شناختی و یا ابتکارات علمی، یک چالش قابلتوجهی را در قرن جدید فراهم میسازند.
🔹درعصر پرتلاطم پیش رو؛ جوامع غربی به اهداف بسیار آسان جنگ شناختی تبدیلشدهاند که توسط دشمنانی از جمله؛ چین و روسیه همراه با یک برنامهریزی هوشمندانه که ترکیبی از سناریو ها و ابزارهای متناسب با آن جوامع هست انجام میشود. به نظر می رسد اثرگذاری چنین رویکردی به دلیل دوران پسا-حقیقت، فردگرایی، قطبگرایی و بیاعتمادی به دولتهاست، بهویژه که احساسات و عقل را با اعمال یک جریان دقیق از اطلاعات فرا می گیرند.
🔹اکنون افراد نسبت به گذشته در جوامع دموکراسی بسیار راحتتر بهجای اطلاعات درست به اطلاعاتی که ایدئولوژی و نگرش آنها را تحتالشعاع قرار میدهد، توجه دارند. فناوریهای جدید و شبکههای اجتماعی بهعنوان ابزارهای مدرن، صرفاً توانستهاند این تعصبات را تقویت و پوشش دهند.
🔹علاوه براین در همه جا اطلاعات بیشازحد (غیرقابلتأیید) و یا به عبارت بهتر (فریبنده) هستند. "مردم عنوانها را میخوانند اما مطالب را نمیخوانند"، تصاویر بیشتر از نوشتهها جذب میشوند، حقایق بهراحتی زیر سؤال میرود و افراد به دنبال اطلاعات میگردند و بسیاری در شبکههای اجتماعی منطق خود را تأیید میکنند. (اتاقهای پژواک): این امر موجب تشدید تضادهای موجود، ایجاد تفرقه اجتماعی و تضعیف ایمان در حاکمیت هایی با ساختارهای دموکراسی میشود.
🔹بی تردید دشمنان دموکراسی این موضوع رابدرستی درک کردهاند و از طریق اخبار نادرست، جعل عمیق و موارد دیگر، این اختلافات را برای کسب منافع خود تقویت میکنند. همانطور که نویسنده و استاد دانشگاه؛ نیک رینولدز یادآور میشود مخالفان دموکراسیها متوجه شدهاند "در جنگ سیاسی، انزجار ابزاری قدرتمندتر از خشم است." خشم، مردم را بهپای صندوقهای رأی میکشاند اما انزجار کشورها را از هم میپاشد و قادراست مشارکت را به پایینترین میزان ممکن در جوامع دموکراسی برساند."
🔹در ادامه ، مردم در کشورهای دموکراتیک بهطور فعال در این انحطاط و یا کاهش شرکت دارند و منطق تریبالیسم و قبیله گرایی را تقویت میکنند، زیرا این اطلاعات نادرست و البته موردپسند به اشتراک از طریق خود جامعه صورت میپذیرد.
@amniatemeli
🔺 جنگ شناختی و آسیب پذیری نظام دموکراسی غرب
✍بخش دوم:
🔹منتقد اجتماعی آلیشیا وانلس در خصوص "تبلیغات مشارکتی" دیدگاه جالبی دارد. او معتقد است که؛ همه اینها بیشتر توسط رباتها ،ترول و همچنین قرار گرفتن در معرض تکرار پی درپی تسهیل میشوند و با داستانهای تقویتکننده متقابلاً مشخص میشوند.
🔹برخی از شبکههای اجتماعی نیز؛ بسته به نوع محتوا برای انتشار اطلاعات نادرست، نسبت به دیگر ابزارهای انتشار مناسبترند. فرم محتوا بسته به نرمافزار اجتماعی همچون توییتر، اینستاگرام یا لینکدین متفاوت خواهد بود و سرانجام، با استفاده از آخرین فناوریها، افراد از دیتاهای موجود جمعآوریشده، توسط الگوریتمها (هدفگذاری شخصی یا هدفگیری دقیق) آن را به اجرا در می آورند.
🔹بحران اعتماد در نظام دموکراسی شکاف بسیار عمیقی را ایجاد میکند که پکن، مسکو و سایر کشورها نیز بهمرور در آن سقوط خواهند کرد. بی شک جامعه تقسیمشده؛ جامعهای شکننده و آسیبپذیر است.
🔹همانطور که هانا آرنت درگذشته توضیح میدهد، (مردمی که دیگر نمیتوانند چیزی را باور کنند؛ بیشک نمیتوانند تصمیم خود را بگیرند.) آنها نهتنها از توانایی عمل، بلکه از توانایی تفکر و قضاوت محروم خواهند شد و با چنین افرادی میتوانید آنچه را که دوست دارید انجام دهید.
🔹در جوامع غربی با توجه به نوع حاکمیت مردمی، از زیرساختهای نظام دموکراسی دفاع شده، اما از "ذهن" انسان و جامعه خود دفاع نکرده است. بااینوجود، همانطور که سان تزو به ما یادآوری میکند: "چنانچه فقط به مکانهایی حمله کنید که از آنها دفاع نمیشود، میتوانید از موفقیت در حملات خود مطمئن باشید".
🔹در مواجهه با این جنگ شناختی، دموکراسیها در نقاط مختلف جهان بهویژه دنیای غرب و ایالاتمتحده در تلاش برای مبارزه و کاهش اثرات مهلک آن از سوی حریفانشان هستند.
🔹 آنها از نگاه جنگ شناختی، به این دلیل که جوامعی باز با گردش اطلاعات آزاد و متنوع محسوب می شوند بشدت، در معرض آسیب حریفان خود قرار دارند. در رژیمهای استبدادی، که جوامع بسته به شمار می روند، قاعده کنترل اطلاعات حاکم است و بنابراین عدم تقارن شناختی بهعین دیده میشود.
🔹رژیمهای استبدادی با گسترش و نفوذ اطلاعات نادرست خود به جوامع باز و دموکراسی نفوذ میکنند، درحالیکه این نوع حکومتها از طریق "حاکمیت سایبری" از خود محافظت و در برابر حملات پدافند میکنند.
🔹بهعنوانمثال، دیپلماتهای چینی در جوامع غربی بهویژه در خاک ایالاتمتحده در توییتر حضور فعال دارند تا اخبار جعلی خود را منتشر کنند، درحالیکه توییتر در چین ممنوع است و استفاده از آن مجازات شدید حاکمیتی را درپی خواهد داشت.
🔹در آخر؛ بررسیها نشان میدهد دموکراسیهای لیبرال غربی نهتنها آمادگی این نوع جنگهای جدید را ندارند، بلکه به نظر نمیرسد چندان تمایلی به انجام اقدامات لازم برای مقابله با آن را داشته باشند.
🔹 بااینحال، باید با توسعه نهادهای محکم و بازدارند، مقاومت اجتماعی و روانی در برابر اطلاعات نادرست، در جوامع دموکراتیک را افزایش و در جهت مقابله مؤثرتر تجدیدنظر از سوی حاکمیت صورت بپذیرد.
🔹 بی شک ؛یک گفتمان قوی و مؤثر از جانب کشورهای دموکراتیک موردنیاز است. بنابراین، لازم است طی مدت بسیار کوتاهی روایتهای مقابلهای ایجاد شوند که بتواند جامعهای را به تحرک بیندازد: آنان به داستانسرایی، انسجام، اهداف مشترک نیاز فراوان خواهند داشت، درحالیکه بایستی با اعمال راهحلهای کارآمد از افتادن به پوپولیسم جلوگیری کنند. غرب و البته بسیاری از جوامع دموکراتیک نیز باید بیشتر حمله کنند و از جنگ شناختی واقعی برای نفوذ در بین جوامع حریف و دشمنان بهره گیرند.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نماهنگ جدید KHAMENEI.IR درباره کسانیکه بالاترین قهرمانان کشورند
@amniatemeli