🔺۱۰ بحران مهم دنیا در دو سال آینده
🔹۱- اطلاعات نادرست در فضای مجازی (Misinformation)
🔹۲- رخدادهای شدید آب و هوایی (Extreme Weather Events)
🔹۳- دوقطبیهای اجتماعی (Societal Polarization)،
🔹۴- ناامنی سایبری (Cyber Insecurity)
🔹۵- نزاعهای مسلحانه بین دولتها (Interstate Armed Conflict)
🔹۶- فقدان فرصتهای اقتصادی (Lack of Economic Opportunities)
🔹۷- تورم (Inflation)
🔹۸- مهاجرت غیرداوطلبانه (Involuntary Migration)
🔹۹- نزول اقتصادی (Economic Downturn)
🔹۱۰-آلودگی هوا (Pollution)
@amniatemeli
47.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 نماهنگ حماسی و دشمن شکن #سنگر_میسازیم
@amniatemeli
8.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥روایت کمتر شنیده شده از نقش شهید سلیمانی در علمیات مرصاد
@amniatemeli
#آموزش_جنگ_شناختی
3. ارتباط ساختگی
🔹دروغهای مبتنی بر هسته حقیقت، بسیار باورپذیرتر هستند و در اغلب موارد هم بیشتر به اشتراک گذاشته میشوند. در عصر ارتباطات و شبکه، انتشار اطلاعات به این شیوه نوعی سلاح به حساب میآید.
🔹«ارتباط ساختگی» (False connection) یکی از مدلهای اغتشاش اطلاعاتی است که از آنها برای ضربه زدن به فرد، گروه و یا یک کشور استفاده میشود. در این شیوه، متن و محتوای خبر با تیتر منطبق نیست.
ادامه دارد...
#جنگ_شناختی
#جنگ_نرم
#درسنامه
#سواد_رسانه
@amniatemeli
33.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تماشا کنید: لاس وگاس کن فیکون می شود!
@amniatemeli
🔺شکاف های اجتماعی
🔸 از نظر ضرورت تکوین، برخی از شکافها ساختاری و برخی دیگر تاریخی و یا تصادفی هستند.
شکافهای ساختاری، شکاف هایی هستند که به مقتضای برخی ویژگیهای دگرگونی ناپذیر و پایدار در جامعه انسانی پدید آمدهاند و همواره وجود دارند ( شکافهای طبقاتی، سنی،جنس).
🔹برخی دیگر از شکافهای اجتماعی حاصل سرنوشت تاریخی یک کشور هستند و بنابراین ضرورت ساختاری ندارند از جمله آن میتوان به شکافهای مذهبی و فرقهای، شکاف میان دین و دولت، شکاف های قومی، زبانی، نژادی و... اشاره کرد
براساس شمار و شیوه ترکیب و فعال یا غیرفعال بودن شکافهای اجتماعی انواع گوناگونی از صورتبندی شکاف های اجتماعی حاصل میشود:
۱_ جامعه تک شکافی فعال: تنها یک شکاف عمده از نظر سیاسی فعال است و شکافهای دیگر از نظر سیاسی موثر نیستند.
۲_ جامعه دو شکاف متوازی: دو شکاف عمده و فعال وجود دارد ولی متراکم نیستند.
۳_جامعه تک شکافی متراکم: در این ساخت یک شکاف عمده و فعال وجود دارد ولی شکاف های دیگر گرچه از نظر سیاسی فعال نیستند لیکن بر شکاف اصلی بار میشوند و آن را تقویت میکنند.
۴_ جامعه دو شکافی متقاطع: در این ساخت دو شکاف عمده و فعال یکدیگر را قطع میکنند و در نتیجه شمار و تنوع نیروهای اجتماعی_ سیاسی افزایش مییابد.
۵_ جامعه سه شکافی متقاطع: در صورت وجود سه شکاف فعال و قوی کثرت ایدئولوژیها و احزاب سیاسی افزایش می یابد و پتانسیل منازعه شکل میگیرد
@amniatemeli
28.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
لهستان چگونه وارد باشگاه کشورهای ثروتمند شد؟ /تجربههای موفق و ناموفق بازسازی اقتصادی(۱)
🔺لهستان به عنوان یک الگوی موفق برای بازسازی اقتصاد پس از سقوط کمونیسم از ابتدای دهه ۱۹۹۰ تا کنون رشد اقتصادی پایداری داشته، به طوری که اندازه دلاری اقتصادش بیش از ۱۰ برابر شده است. قرارگرفته میان دو قدرت تاریخی، آلمان و روسیه، این کشور از گذشتهای پرماجرا برخوردار است. اما حالا به زعم بسیاری، بالاترین بخت را برای اضافهشدن به لیست کشورهای پیشرفته در آینده دارد. لهستان چگونه توانست در سه دهه به یک بازیگر مهم در اقتصاد جهانی و یک اقتصاد باثبات تبدیل شود؟
@amniatemeli
🔺در جنگ ترکیبی،طیف وسیعی از روشهای پنهانسازی در دسترس هکرها قرار دارد و به این معنی است که «انکار قابل قبول» یکی از ویژگیهای اصلی جاسوسی سایبری در این نوع جنگ به شمار می رودکه هرگونه اقدام تلافیجویی را مشکلساز میکند.
@amniatemeli
33.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥میشل فوکو منظورش از «قدرت» را بیان میکند.
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔴 پنجم فروردینماه سالروز درگذشت محمدابراهیم باستانی پاریزی
آنچه یک عالم و دانشمند و متخصص را به این آب و خاک پیوند میدهد آب و زمین و ثروت و تخصص نیست، آشنایی و پیوند با فرهنگ و ادب و خصوصیات این کشور است. تاریخ و ادب و دین و آداب و رسوم در حکم رشتههای باریکی هستند که ستون تخصص را به این آب و خاک پیوند میزنند.
یک پزشک عالیقدر اگر به فرهنگ خود پیوسته باشد یعنی درست تاریخ خود را خوانده باشد و ادب کشور خود را بداند، خیلی دیر و خیلی کم حاضر به ترک خانۀ آباء و اجداد خود میشود. نقص تحصیلات عالیه در ایران به طور کلی و در خارج خیلی روشن و چشمگیر همین بوده است که به قدر کافی دانشجو را با فرهنگ مملکت پیوند ندادهاند. امروز تنها جراحان و پزشکانی در زیر بمباران شب و روز جان میکنند که ده بیست جلد کتاب تاریخ فارسی توی اتاق خود دارند.
خرگاه پیوستگی با علایق مذهبی و فرهنگی و قومی بهوسیلۀ رشتههای باریکی به هم گره میخورد. این رشتهها را علوم انسانی، ازجمله تاریخ تاب میدهند.
ستون علاقه به این آب و خاک را در طبیب و متخصص و عالم و مهندس فقط رشتههای باریک و نامرئی میتواند نگاه دارد که به فرهنگ و ادب و ذوق و میراث فرهنگی معروف است. آنها که با این رشتهها به این آب و خاک دوخته نشده باشند، خیلی زود از کشور خارج میشوند: برگ کاهی در مسیر تندباد.
من یک جای دیگر هم گفتهام که معلمین تاریخ و اصولاً معلمین رشتههای علوم انسانی مثل ناخدایان و ملوانان کشتی هستند، و در هنگام طوفان و غرق کشتی ناخدا طبق معمول آخرین نفر است که خود را نجات میدهد. دلیل آن هم این است که آنچه اینان در خاک و سرزمین خود اهمیت و اولویت بدان میدهند، در کشور دیگر در حکم دهم و صدم اهمیت و اولویت است.
چون این روزها باز هم یکی دو جای دیگر نسبت به اهل تاریخ کملطفی شده و حتی نویسندگان تاریخهای دو سه هزارصفحهای که در خاک خفتهاند هم از آسیب طعن و لعن محفوظ نماندهاند این چند سطر به عنوان تذکر قلمی گردید که لااقل در مقام مقایسه و تمثیل هم بهانه به دست معاندین ندهد.
یک مورخ فرنگی میگوید و هرچند فرنگی است مثل اینکه درست هم میگوید که: «ملتی که تاریخ خود را فراموش کند جریمۀ او تنها همین کافی است که باید بسیاری از تجربههای تاریخی را دوباره تجریه کند و مجازاتش همین بس که ناچار است بسیاری از آموزهها را از سر نو بیاموزد.»
🔴 منبع: هشت الهفت، دکتر محمدابراهیم باستانی پاریزی، تهران: انتشارات نوین، ۱۳۶۳، ص ۱۶۱-۱۶۴
🔴 پینوشت:
عکس از راست: زندهیادان ایرج افشار، محمدعلی جمالزاده، محمدابراهیم باستانی پاریزی و دکتر عباس زریاب خویی
@amniatemeli