🔺برگی از تاریخ! فتح بیت المقدس ( اورشلیم) توسط ایرانیان و مسلمانان ...
🔸بیت المقدس پایتخت فلسطین ( که امروزه توسط صهیونیست ها اشغال و اورشلیم نامیده میشود) در طول تاریخ طولانی خود دو بار تحت کنترل ایران و پس از آن هم یک بار نیز تحت کنترل مسلمانان قرار گرفته بود. اولین بار در اوایل امپراتوری هخامنشی در قرن ششم قبل از میلاد، و دومین بار در طول گسترش دولت ساسانی به سمت غرب و طی جنگ های معروف ایران و امپراطوری روم شرقی ( بیزانس) در اوایل قرن هفتم میلادی. ارتش مسلمانان نیز بیت المقدس را به مدت ۴۵۱ سال از سال ۶۳۸ تا ۱۰۹۹ ( تا ابتدای جنگ های صلیبی) تصرف کردند. این شهر واقع در امپراطوری روم شرقی در سال ۶۳۸ پس از میلاد توسط مسلمانان و در دوره خلافت عمر بن الخطاب فتح شد.
دانشنامه ایرانیکا:
https://www.iranicaonline.org/articles/jerusalem-and-iran
اطلاعات تاریخی:
https://www.historyofinformation.com/detail.php?id=1638
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
📌صحبت های مهم رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره رشد سطح غنی سازی ایران
همه کشورها باید به ان پی تی بپیوندند
هیچ سلاح هسته ای نباید در خاورمیانه باشد
سطح غنی سازی ایران نگران کننده است
ایران به انباشت مواد غنی شده در سطحی که از نظر فنی به سطح مورد نیاز برای تولید بمب هسته ای نیاز است ادامه می دهد. ایرانی ها حدود 10 کیلوگرم اورانیوم غنی شده 60 درصد دارند. این سطحی است که به سطح غنی سازی 90 درصد برای تولید وسایل ( بمب) هسته ای بسیار نزدیک است. اینجا باید تاکید کنم که این بدان معنا نیست که این روند به معنای تولید بمب هسته ای است اما همزمان این نکته مهمی است که هیچ کشور دیگری که سلاح هسته ای ندارد غنی سازی اورانیوم در این سطح بالا هم ندارد.
او در پاسخ به این سوال که فکر می کنید تنش در رابطه با اسرائیل ، ایران را به سمت سلاح هسته ای خواهد برد یا خیر؟ گفت :
این یک بحث کلی در خاورمیانه درباره تسلیحات هسته ای است. بیش از یک دهه است که بحث برخورداری یا عدم برخورداری از سلاح هسته ای در این منطقه مطرح است. برخی می گویند که با توجه به اینکه اسرائیل ممکن است سلاح هسته ای داشته باشد و البته اینجا تاکید کنم که اسرائیل سیاست ابهام را درباره برنامه هسته ای خود دارد و برخورداری از این سلاح را نه تایید و نه تکذیب کرده و البته انها به ان پی تی هم نپیوسته اند. برخی هم این وضعیت را عدم تعادل ( در حوزه هسته ای ) در منطقه می دانند. حرف ما این است که همه ( کشورها) باید به ان پی تی بپیوندند و هیچ سلاح هسته ای نباید در خاورمیانه باشد.
گروسی در پاسخ به سوالی درباره احتمال سفر به ایران در آینده نزدیک گفت:
در حال بررسی این موضوع هستیم. یک وقفه یک ماهه در گفت و گوهای سطح بالا با ایران داشتیم. بازرسان ما در ایران هستند و بازرسی
های روزانه انها برقرار است اما هنوز مسائلی باقی مانده که ایران باید برای ما درباره انها شفاف سازی کند. من با معاون رئیس جمهور ایران ( رئیس سازمان انرژی اتمی) در تماس هستم و درباره یک جلسه مشترک در آینده نزدیک ، که فعلا تاریخی برای ان مشخص نیست، گفت و گو می کنیم. مسئله فقط دید و بازدید نیست و باید زمانی باشد که پیشرفتی رو به جلو داشته باشیم
ابوقاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☑️ رژهٔ یگانهای پهپادیِ ارتش در مراسم روز ارتش تهران
@amniatemeli
🔺قفقاز؛ میدان شکلگیری اتحادهای سیاسی جدید
🔸به نظر میرسد که مناقشات قره باغ تأثیرات قابل توجهی بر معادلات داخل و خارج قفقاز جنوبی داشته است. اکنون، این منطقه به کانون اصلی درگیری ژئوپلیتیکی بین غرب و روسیه مبدل شده است. با این حال هند، بزرگترین کشوری است که در شرایط فعلی، بیشترین تلاشها را برای ورود به معادلات قفقاز داشته…
مرکز: #Greek_city_time
نویسنده: #Paul_Antonopoulos
لینک منبع اصلی؛
https://greekcitytimes.com/2024/03/30/the-regional-alliance-of-india-armenia-greece-and-the-caucasus/
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
راز استراتژی هزار چاقوی اسرائیلیها چیست؟
محمد صادق کوشکی - عضو هیأت علمی دانشگاه:
صهیونیستها در سوریه بارها به روسیه اطلاع میدادند که حملهای در پیش است تا هیچ ایرانی در جریان حملاتشان کشته نشود.
بعد از ماجرای ترور شهید سلیمانی بود که صهیونیستها راهبرد جدیدی را شروع کردند و آن را با ترور شهید فخریزاده استارت زدند و به اصطلاح استراتژی هزار چاقو را پی گرفتند.
آنها به دنبال این هدف بودند که مردم ایران احساس نکنند جنگی در گرفته ولی در عین حال آسیبهای جنگ را ببینند.
@amniatemeli
#آموزش_جنگ_شناختی
📝بخش پنجم
🔷عوامل آسیب به ادراک
🔸به دلایل زیادی، مردم در فهمیدن اینکه چه اطلاعاتی را باید باور کنند مهارت ندارند و این نا آشنایی شامل همه مردم می شود. این امر به این دلیل است که کار شناسایی اطلاعات بد بسیار دشوار است.
🔹اگر بتوانید دروغ ها را بر اساس شواهد یا تجربه مستقیم خود بررسی کنید، از بین بردن دروغ ها بسیار آسان تر می شود. به همین دلیل است که هیچ کس در مورد چیزهای معمولی قابل مشاهده مانند رنگ چمن دروغ نمی گوید.
🔸متأسفانه ما نمی توانیم در اکثر موارد، صحت اطلاعات رسانه ها را به طور مستقیم تأیید کنیم. حتی اگر به داده های واقعی دسترسی داشته باشیم تقریباً هیچ یک از ما تخصص یا زمان لازم برای ارزیابی خوب آن را نداریم.
در این رابطه معمولا دچار خطای شناختی می شویم.
#جنگ_شناختی
#جنگ_نرم
#درسنامه
#سواد_رسانه
@amniatemeli
30.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥جنگهای صلیبی: دو قرن جنگ برای سرزمینهای مقدس
@amniatemeli
🔺چهار سناریو احتمالی پس از عملیات چالشی ایران علیه اسرائیل ( اقدام بازدارنده ۲۶ فروردین )
سبحان محمدی؛ کارشناس روابط بین الملل
🔸چهار حالت و فرض را در نظر بگیریم ...
اول: اسرائیل معتقد است پاسخ نظامی ۲۶ فروردین ایران، آسیب جدی و سنگین در پی نداشته و صرفا نمایش قدرت و اراده ایران بوده است! پس پاسخ از سمت اسرائیل علیه ایران در سطح میانی و احتمالا در مکانی ثالث خواهد بود.
دوم: اسرائیل معتقد است پاسخ اخیر نظامی ایران چه از لحاظ نظامی و چه از حیث سیاسی سنگین بوده و باید در سطح برابر پاسخ داده شود! پس با حمله مستقیم این رژیم به خاک ایران، ایران ضرورتا به طرف بمب اتم هل داده خواهد شد ( از حیث اقناع افکار عمومی و مردم جهت اتمی شدن، خط قرمز هر ایرانی، حفظ آب و خاک و امنیت و تمامیت ایران با هر امکاناتی است)
سوم: پاسخ ترکیبی اسرائیل و حامیان اش علیه ایران شامل اعمال تحریم در داخل و یک حمله به منافع ایران در خارج و منطقه ( که به ضرر امنیت کشورهای منطقه، مکان های استقرار آمریکاییها در خاورمیانه و شرکای عرب آنها ) خواهد بود و با موضع اخیر امریکا ( مبنی بر عدم موافقت و تمایل به جنگ در خاورمیانه - از جمله به حاشیه رفتن جنگ اوکراین در رسانه ها و برای دولت های متحدشان) منطقا خود آنها مانع وسعت درگیری ها خواهند شد.
چهارم: انفعال اسرائیل و تلاش برای جا انداختن این گزاره در ذهن طرف مقابل که " بهتر است ایران فکر کند پاسخ اخیرش موثر بوده و نیاز به ادامه یا تکرار آن نیست؛ چرا که با حمله اسرائیل به یک مکان دیپلماتیک افکار عمومی، ایران را در مقام مدافع و مُحِق پاسخ میبینند، پس بهتر است درگیریها در همین مرحله متوقف شود "
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥امیرعبداللهیان: نمیتوانم به نقش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مبارزه با تروریسم اشاره نکرد
وزیر امورخارجه کشورمان در جلسه شورای امنیت سازمان ملل:
🔹در تحقق حداکثری امنیت ملی و منافع کشورمان با هیچ طرفی تعارف نداریم.
🔹شورای امنیت باید رژیم سرکش و یاغی صهیونیستی را مهار نماید.
🔹نمیتوانیم از نقش شهید سلیمانی، زاهدی و دیگر فرماندهان سپاه تجلیل نکنیم.
🔹مستشاران نظامی ضد تروریسم ایران با قدرت به تلاش های خود ادامه خواهند داد.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 جزئیات مقابله سامانههای پدافند هوایی با اشیای مشکوک در آسمان اصفهان
@amniatemeli
🔸دیپلمات فرانسوی: حمله و هدایت ریز پرنده ها از خاک جمهوری باکو انجام شده است
@amniatemeli
48.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ کارشناس آمریکایی:
📍باید بدانیم که موشکهای بالستیک ایران بسیار نقطهزن هستند...
@amniatemeli
🔺پاسخ تهران: سیلی ایران به دشمن صهیونیستی
🔸به یاد بیاوریم که در 1 آوریل، اسرائیل یک اقدام تروریستی وحشتناک را انجام داد و به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق سوریه حمله کرد. در میان افراد به شهادت رسیده، سردار محمدرضا زاهدی (که فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لبنان و سوریه را بر عهده داشت)، معاون وی محمدهادی حاجی…
مرکز: #zavtra
نویسنده: #Aleksey_Ivanov
لینک منبع اصلی؛
https://zavtra.ru/events/otvet_tegerana_poshyochina_iranskogo_naroda_sionistskomu_vragu_bila_sil_noj_i_pouchitel_noj
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥سواد سایبری چیست؟
@amniatemeli
✅حق وتو چیست؟
وتو (به لاتین: Veto) به معنی "من منع میکنم" است. این حق به پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد (ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، فرانسه، چین و روسیه) داده میشود تا بتوانند از تصویب هر پیشنویس قطعنامه در این شورا جلوگیری کنند.
به عبارت دیگر، هر کدام از این پنج کشور میتوانند با یک رأی منفی، جلوی تصویب هر قطعنامهای را بگیرند، حتی اگر اکثریت قریب به اتفاق اعضای شورای امنیت با آن موافق باشند.
🔻چرا حق وتو وجود دارد؟
هدف از حق وتو، جلوگیری از اقداماتی در شورای امنیت است که میتواند منافع حیاتی یکی از اعضای دائم را به خطر اندازد. این حق به این پنج کشور قدرت میدهد تا در صورت لزوم، از منافع خود در برابر اکثریت محافظت کنند.
🔻انتقادات به حق وتو
منتقدان حق وتو معتقدند که این حق به اعضای دائم شورای امنیت قدرت نامحدودی میدهد و میتواند مانع از اقدامات لازم برای حل بحرانهای بینالمللی شود. آنها همچنین استدلال میکنند که این حق غیرمنصفانه است و به کشورهای قدرتمند امتیازات ویژهای میدهد.
موارد استفاده از حق وتو
از زمان تأسیس شورای امنیت در سال ۱۹۴۵، اعضای دائم از حق وتو بیش از ۱۵۰ بار استفاده کردهاند.
روسیه بیشترین استفاده را از حق وتو کرده است، به طوری که تاکنون ۱۲۸ بار از آن استفاده کرده است.امریکا دومین کشور در استفاده از حق وتو است و تاکنون بیش از ۸۰ بار از آن استفاده کرده است.
بریتانیا، فرانسه و چین هر کدام به طور قابل توجهی کمتر از ایالات متحده و روسیه از حق وتو استفاده کردهاند.
🔻آیا حق وتو باید لغو شود؟
بحثهای زیادی در مورد اینکه آیا حق وتو باید لغو شود یا خیر، وجود دارد. برخی از کشورها و سازمانها خواستار لغو کامل حق وتو هستند، در حالی که برخی دیگر خواهان اصلاحاتی هستند که قدرت آن را محدود کند.
لغو کامل حق وتو به احتمال زیاد با مخالفت شدید اعضای دائم شورای امنیت روبرو خواهد شد. با این حال، اصلاحاتی مانند نیاز به کسب اکثریت دو سوم برای استفاده از حق وتو یا محدود کردن تعداد دفعاتی که هر کشور میتواند در یک دوره زمانی مشخص از آن استفاده کند، میتواند مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
@amniatemeli
28.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥دفاع محمد مرندی (در مقابل پیرس مورگان) از پاسخ نظامی ایران به اسرائیل
@amniatemeli
❇️ حرکت استراتژیک موساد، استفاده از قراباغ به عنوان پایگاهی برای جاسوسی از ایران پس از خروج نیروهای روس
در دنیای عملیات اطلاعاتی، موقعیتیابی استراتژیک از اهمیت بالایی برخوردار است. پاکسازی قومی اخیر کل جمعیت ارمنی قراباغ کوهستانی نه تنها به دلیل اهمیت ژئوپلیتیکی و فاجعهبار انسانی آن توجه را به خود جلب کرده است، بلکه بحثهایی را در مورد فعالیتهای مخفیانۀ احتمالی در منطقه، بهویژه پس از حملۀ اخیر ایران به اسرائیل و حملۀ کامل آن به راه انداخته است. در میان طرفهای ذینفع، گمان میرود که موساد از نتایج حملۀ نظامی باکو در سپتامبر ۲۰۲۳ میلادی برای ایجاد پایگاهی برای جاسوسی از ایران، دشمن سرسخت آن در خاورمیانه، استفاده کند.
درگیری اخیر در سال ۲۰۲۰ میلادی، که شاهد آن بود که جمهوری باکو بخشهای قابل توجهی از قراباغ را با سلاحهای اسراییلی و ترکیهای که بازی را تغییر میدهند، پس گرفت، این تحول پویایی در قفقاز جنوبی را تغییر داد. با این حال، عواقب پس از این درگیری، منطقه را آسیبپذیر و تکه تکه کرد، در نهایت کاهش نفوذ روسیه، خلاء امنیتی ایجاد کرد و فرصت مناسبی برای بازیگران خارجی جهت مانور ایجاد کرد.
موساد و قراباغ کوهستانی
علاقه موساد به منطقه صرفاً حدس و گمان نیست، بلکه ریشه در الزامات استراتژیک دارد. ایران، یک قدرت منطقهای و دشمن اصلی اسرائیل است و برای دههها نقطه کانونی تلاشهای موساد برای جمعآوری اطلاعات بوده است. با افزایش نفوذ ایران در خاورمیانه، به ویژه در سوریه، لبنان و عراق، نیاز موساد به اطلاعات قابل اعتماد در مورد فعالیتهای ایران تشدید شده است.
قراباغ کوهستانی چندین مزیت را به موساد به عنوان پایگاه بالقوه برای جاسوسی از ایران ارائه میدهد:
۱) نزدیکی به ایران: قراباغ کوهستانی با ایران مرز مشترک دارد و موقعیت استراتژیک موساد را برای نظارت بر تحرکات ایران به ویژه در امتداد مرز شمالغربی آن فراهم میکند. این نزدیکی به طور قابل توجهی هزینههای نظارت و شناسایی را برای موساد در مقایسه با عملیات انجام شده از مکانهای دور کاهش می دهد.
۲) آشفتگی ژئوپلیتیک: بیثباتی و تنشهای مداوم در قفقاز جنوبی و جبهه اوکراین، محیط مساعدی را برای عملیاتهای مخفی در میان هرج و مرج بازسازی پس از درگیری و عدم حضور غیرنظامیان قابل توجه ایجاد میکند.
۳) در دسترس بودن زیرساختهای نظامی و غیرنظامی ایران:
موساد میتواند بهطور مخفیانه حضور خود را در قراباغ تثبیت کند و از زیرساختهای غیرنظامی و بهویژه نظامی که توسط ارتش منحلشده قراباغ کوهستانی به جا مانده است، استفاده کند یا از زیرساختهای تازه ایجاد شده مانند فرودگاه استراتژیک فضولی (که امکان جاسوس و عملیات هوایی علیه ایران فراهم میکند.) استفاده کند.
به این ترتیب موساد نه تنها در یک منطقه کوهستانی نفوذ می.کند بدون اینکه مورد توجه نظارت یا ضد جاسوسی ایران قرار گیرد، بلکه امکانات این منطقه استراتژیک، لجستیکی روان را برای عملیات اسرائیل علیه تضمین میکند.
۴) اتحاد با باکو: اسرائیل روابط بسیار نزدیکی با الهام علیاف ایجاد کرده است. این پیوند اساساً ناشی از منافع متقابل در زمینه انرژی و دفاع است. همکاری باکو و اسرائیل مطمئناً عملیات موساد در قراباغ کوهستانی را تسهیل میکند و از قابلیتهای نظامی و اطلاعاتی باکو برای جمعآوری اطلاعات درباره ایران استفاده میکند.
در حالی که گمانهزنیها در مورد فعالیتهای موساد در قراباغ همچنان ادامه دارد، شرایط ایجاد شده در میدان اینبار برای آن بسیار مساعدتر است.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خوب نیست که ایرانی باشی و از زندگانی سعدی چیزی ندانی!
🔹 به مناسبت روز بزرگداشت شاعر و نویسنده بزرگ قرن هفتم، سعدی شیرازی
@amniatemeli
📌 پاورپوینت جریان شناسی مسجد مکی
📚فایل حاوی معرفی جریان موسوم به مولوی عبدالحمید که ماموریت ویژه آن تفرقه بین شیعه و سنی و ایجاد دوقطبی در جامعه می باشد.
این جریان در کشور فعال و دارای پایگاه می باشد و البته بخشی از مردم از ماهیت آن اطلاع ندارند که در این مجموعه تمام جریان واکاوی می گردد.
👌 ۴۴ اسلاید آموزشی
💳هزینه ارسال فایل برای اعضای محترم کانال با تخفیف ویژه مبلغ ۵۰/۰۰۰ تومان
شماره کارت:
۵۰۴۱۷۲۱۰۴۱۱۸۳۵۳۵روی شماره کارت کلیک تا کپی شود؛ پس از واریز وجه تصویر را ارسال تا خدمتتان ارائه شود. 🇮🇷 کانال بازار سیاسی ...👇👇👇 💯📮@bazarsiasy
📌فهرست فایل جریان شناسی مسجد مکی
1. تاریخچه دارالعلوم زاهدان
2. علت نامگذاری مسجد
3. معرفی مولوی عبدالحمید
4. توسعه جدید مسجد مکی و نقش عربستان و امارات
5. حمایت از مدارس وهابی تحت پوشش مدارس دینی
6. معاونتهاي حوزه مکی و ارتباطات
7. مدرسه برادران و خواهران
8. شروع تخصص فتوانویسی
9. جایزه حقوق بشری
10. موضع عبدالحمید در خصوص اغتشاشات
11. سندی تاریک در کتاب وحدت مردم سیستان و بلوچستان
12. اقدام عبدالحمید در بی احترامی به علما، تحریک به افراطیگری، حکم بر خلاف قانون اساسی و ادعای دوباره تقلب
13. جولانهای رسانهای عبدالحمید
14. عیدگاه اهل سنت زاهدان تا نقض مصوبه شورای عالی امنیت ملی
15. انتصاب برخی از مریدان مولوی
16. موضع در قبال گروهک جند الشیطان
17. موضع در خصوص داعش
18. موضع در خصوص طالبان
19. ارتباط با عربستان سعودی
20. ارتباط با بیگانگان و سرویس های اطلاعاتی
21. حمایت از ترکیه
22. پیوند با دراویش گنابادی
23. اتفاقات سال گذشته زاهدان
24. خوش خدمتی به اسرائیل
25. اقدامات غیرقانونی در مسجد مکی
26. تونل کشف شده در زیر زمین مسجد مکی
27. توهین وابستگان عبدالحمید به اهل بیت(ع)
28. درخواست عبدالحمید برای تأمین آزادیهای مذهبی
29. توهين به شعور مردم فهیم سيستان و بلوچستان
30. حکم برای رفاه قاچاقچیان و مجرمان
31. محکومیت داماد عبدالحمید
32. ارتباط عبدالحمید با شیخ فتنه دنیای عرب
33. تحلیل وضعیت منطقه
🇮🇷 کانال بازار سیاسی ...👇👇👇
💯📮@bazarsiasy
🔺برتری بازدارندگی مبتنی بر خودیاری بر بازدارندگی مبتنی بر وابستگی امنیتی
علیرضا رضائی، دانشیار روابط بینالملل
آنچه در ادبیات تئوریک روابط بینالملل حائز اهمیت است آن است که خودیاری (self-help) از کلیدیترین مفاهیم محوری در کنش و واکنشهای بینالمللی است. دولتها نباید امنیت خود را به دیگر بازیگران وابسته نمایند؛ چرا که پیروی دولتها از منافع ملیشان در نهایت هرگونه وابستگی متقابل امنیتی را با شکست روبهرو خواهد کرد. در دفاع مشروع اخیر که وفق ماده 51 منشور ملل متحد حادث شد جمهوری اسلامی ایران خاک اسرائیل را برای نخستین بار بهصورت مستقیم مورد هدف قرار داد. با رویکردی قیاسی میتوان این رویداد را از چند سطح مختلف اینگونه تحلیل کرد که: در سطح کلان؛ نظام بینالملل کنونی شاهد تغییر و گذر در ساختار نظام بینالملل از نظام تکقطبی به چندقطبی هستیم. در این فرآیند دولتها تلاش میکنند تا جایگاه خود را در ساختار جدید بر مبنای قدرت خود مشخص کنند. ظهور دیگران (Raise of the others) در برابر هژمونی ایالاتمتحده آمریکا سبب ایجاد دغدغه چگونگی حفظ جایگاه برتر در عرصه نظام بینالملل در اندیشکدهها و حکمرانان این کشور شده است. از این روست که جنوب شرق آسیا و چین در سیاست خارجی ایالاتمتحده آمریکا جهت مهار چین، بر غرب آسیا (خاورمیانه) اولویت پیدا کرده است. روسیه دیگر قدرت در حال ظهور با یک حس نوستالوژیک ابرقدرتی در نظام بینالملل جنگ سرد هم- که همانگونه که قبلا پیش بینی کردم - در باتلاق جنگ اوکراین گرفتار آمده است. لذا خلأ قدرت (Vacuum of power) ناشی از عدم حضور قدرت هژمون در غرب آسیا زمینه را برای هژمونیکگرایی منطقهای بازیگران اصلی منطقه فراهم کرده است. این مهم خود منشا برخی از تنشها و درگیریهای موجود در منطقه است؛ چراکه پس از هر خلأ قدرتی دولتها تلاش میکنند با حضور و نمایش قدرت خود آن خلأ قدرت را پر کنند. از همین نکته به سطح تحلیل میانه که همان سطح منطقهای است میرسیم. نکته حائز اهمیت در این سطح تحلیل این است که زیر سیستمهای نظام بینالملل بهویژه سطوح منطقهای هم متأثر از سطح کلان نظام بینالمللند و فرآیند مجزایی را طی نمیکنند. از این رو در منطقه غرب آسیا هم، دولتها درصددند تا جایگاه خود را در ژئوپلیتیک جدید منطقه در نظام بینالملل پساتکقطبی مشخص کنند. در این فرآیند مهم برخلاف رویکردهای لیبرالیستی همه عناصر قدرت بهویژه قدرت نظامی از مهمترین شاخصههای اختصاص جایگاه است. جمهوری اسلامی ایران علیرغم تحریمهای اقتصادی، تکنولوژیک، مالی و ... در دهههای اخیر، بهویژه از اویل دهه 80 شمسی به بعد دستاوردهای بسیار بزرگی در عرصه قدرت نظامی بهویژه در حوزه موشکی و پهپادی داشته است. بخشی از این قابلیتهای نظامی در اتفاق اخیر بروز و ظهور پیدا کرد. نکته این است که به اذعان بسیاری از اندیشمندان و استراتژیستهای نظامی موشکها و پهپادهای بهکاررفته در این حمله نسل نهایی داراییهای تسلیحاتی ایران نبودند. هوشمندی حرکت نظامی ایران در این حمله این بود که از طریق تنوع مکانهای مورد هدف و تسلیحات مورد استفاده اکثر فناوریهای ضدموشکی و پدافندی اسرائیل در منطقه را شناسایی کند. لذا در همین راستا نقشه سیستم دفاع موشکی اسرائیل (گنبد آهنین، فلاخن داوود، سامانه ضدموشکی ختس یا پیکان و...) و مکانهایی که ایالاتمتحده آمریکا در اردن و خلیجفارس دارد کاملا شناسایی کند. ضمن آنکه ظرفیت محدود گنبد آهنین با ورود 10 تا 15 موشک به خاک اسرائیل مشخص شد. اهمیت این موضوع این است که مطمئنا با بهکارگیری حجم بالاتری از تجهیزات، این سامانههای پدافندی کارآمدی کامل خود را از دست خواهند داد. این حمله قدرت بالای بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران را در برابر پیشرفته ترین تکنولوژی های نظامی روز دنیا، به رخ کشید و آزمونی برای صنایع نظامی ایران بود. نوع واکنش کشورهای منطقه هم در جای خود معنادار بود؛ از همراهی کامل اردن با اسرائیل تا بیطرفی و واکنش خنثی عربستانسعودی. آسف رونل، روزنامهنگار شهیر اسرائیلی از هاآرتص در تحلیل این حمله دو نکته را مطرح میکند که قابل تأمل است: نخست آنکه؛ آنها (ایران) از ارتش ما نمیترسند و تحت تأثیر هشدارهای جو بایدن قرار نگرفتند و دوم آنکه ما برای دفاع در برابر چنین حملاتی کاملا به حمایت خارجی وابسته هستیم. از این نکته دوم آقای رونل میخواهم وارد سطح خرد (ملی) در تحلیل این رویداد شوم. به نظرم همانگونه که در نکته دوم آقای رونل بیان شده است، وابستگی امنیتی پدیده ای مذموم و خودیاری قابل ستایش است و شاید بتوان گفت مهمترین پیام این دفاع مشروع به کشورهای منطقه این بود این پیشرفتها در صنایع نظامی جمهوری اسلامی ایران در سایه تحریمهای بیشمار، اراده و توان ایران و ایرانی و شعار «ما میتوانیم» را میرساند.
ادامه دارد
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سخنرانی
🎥فایل تصویری نشست «چشمانداز روابط ایران و آمریکا در پرتو تحولات جدید».
سخنران:
👤دکتر حسین دهشیار، استادتمام گروه روابط بینالملل در دانشگاه علامه طباطبایی.
موضوع: وضعیت حال و آینده روابط ایران و آمریکا و چشماندازهای پیشرو.
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺برتری بازدارندگی مبتنی بر خودیاری بر بازدارندگی مبتنی بر وابستگی امنیتی علیرضا رضائی، دانشیار رواب
جمهوری اسلامی ایران در این رویداد این پیام را به افکار عمومی جهانیان مخابره کرد که در صورت لزوم بدون کمک محور مقاومت یا آنچه آنها نیروهای نیابتی مینامند، میتواند راسا وارد رویاروی مستقیم با اسرائیل شود و هزینههای زیادی را هم به طرف مقابل تحمیل کند. رامآمیناخ، مشاور مالی سابق رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل هزینه دفاع کشور را در این رویداد 1.350 میلیارد دلار برآورد کرد. این هزینه با توجه به شرایط جنگی اسرائیل در غزه و هزینههای مرتبط در کنار تعطیلی بخش مهمی از اقتصاد اسرائیل (صنعت توریسم) ضربه عظیمی به اقتصاد اسرائیل وارد کرد.
در مجموع در این عملیات که ازقبل به طرف مقابل -که قدرتی با 200 کلاهک هسته ای است- ساعت دقیقه حمله هم اعلام شده بود، این نکته را به گوش کشورهای منطقه و قدرت های بزرگ میرساند که وابستگی امنیتی به سایر دولتها (رابطه حامی-پیرو) هرچند ممکن است در کوتاهمدت امنیتسازی یا ایجاد بازدارندگی کند، لکن در بلندمدت تأمینکننده امنیت دولتها نیست لذا بازدارندگی مبتنی برخودیاری بر بازدارندگی مبتنی بر وابستگی امنیتی برتری دارد. نکته مهم و نهایی دیگر در این حمله گوشزد کردن این نکته است که در معادلات جدید بینالمللی و منطقهای ناگزیر از پذیرش قدرت بازیسازی جمهوری اسلامی ایران هستید. جمهوری اسلامی ایران به جای یک تماشاگر یا بازیگر، در قامت یک قدرت بازیساز در بخشی از نظام بینالملل جدید ایفای نقش خواهد کرد.
@amniatemeli
29.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥روایتی مستند از تاثیر عملیات #طوفان_الاقصی و عملیات #وعده_صادق که اضطرار و فروپاشی رژیم صهیونیستی را به تصویر کشید. مجموعه اقداماتی که ایده اسراییل امن را به چالش کشاند.
@amniatemeli
✅ فرید زکریا، نظریه پرداز: جهان غرب به تغییر پارادایم نیاز دارد
🔺 فرید زکریا در نوشتاری برای سی ان ان به مسئله تبدیل شدن تنش ها و مخاصمه ها به یک پدیده نرمال جدید در سطح بین المللی اشاره کرده و نوشت:
🔸 با نگاهی به بحران های رو به گسترش در سراسر جهان، واضح است که ما در عصر تنش های ژئوپلیتیکی قرار داریم که شبیه جنگ سرد است؛ دوران تهدیدهای مداوم و مستمر برای نظم بین المللی. اما این بار، غرب با هر یک از این تهدیدها به عنوان مورد منحصر به فرد نگاه می کند که باید با آنها جداگانه برخورد کرد و البته امیدوار است که شرایط به زودی به وضعیت عادی بازگردد. نکته اینجاست که اکنون درگیری یک امر عادی جدید است.
🔹 به اطراف نگاه کنید. جنگ برای اوکراین بد پیش میرود، اوکراینی که به شدت توسط دشمن بزرگترش شکست خورده است. مزیت اصلی اوکراین در این جنگ که دسترسی به سلاح و پول غربی بود، در خطر است. به نظر می رسد کنگره ایالات متحده تمایلی به تصویب قانونی برای ارسال سلاح و پول بیشتر به این کشور ندارد. اتحادیه اروپا وارد عمل شده و بخشی از این شکاف را پر می کند، اما اروپا مجتمع صنعتی نظامی در اختیار ندارد که بتواند میزان تسلیحات مورد نیاز اوکراین را برای مبارزه با روسیه ارسال کند.
🔸ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، اطمینان حاصل می کند که می تواند جنگ را ادامه دهد، از کره شمالی اسلحه بگیرد و مردانی را از کوبا به خدمت بگیرد. او همچنان از این واقعیت سود می برد که بسیاری از اقتصادهای بزرگ جهان - از چین و هند گرفته تا ترکیه و کشورهای خلیج فارس - آزادانه با روسیه تجارت می کنند. اگر تجاوز روسیه در نهایت کارساز باشد، هنجاری را که تا حد زیادی برای 80 سال پابرجا بوده، از بین می برد: عدم تغییر مرزها با زور.
🔹 در همین حال، در خاورمیانه، بسیاری از زمان شروع جنگ غزه معتقد بودند که این جنگ کوتاه خواهد بود و دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، سقوط خواهد کرد. هیچ کدام محتمل نیست.
🔸 نیروهای اسرائیلی که از حمله غافلگیرانه 7 اکتبر تحقیر شده اند، مصمم به ریشه کن کردن کامل حماس از غزه هستند. این یعنی ماهها بمباران، جنگ و بولدوزر بیشتر. در این مدت هم تنش ها و بحث های داخلی که اقدامات اسرائیل در کشورهای دیگر ایجاد می کند، فقط افزایش خواهد یافت.
🔹 یکی از نمایش هایی که کمتر مورد توجه قرار گرفته در مرز (رژیم) اسرائیل با لبنان بوده است. اسرائیل شبهنظامیان حزبالله را مورد حمله قرار داده و از بین می برد تا جایی که طبق یک گزارش، بیش از 200 نفر از آنها در این بازه زمانی کشته شده اند. این وضعیت حمله ادامه خواهد داشت و حتی ممکن است سرعت بگیرد.
🔸هدف ارتش اسرائیل تضعیف حزبالله تا حدی است که تقریباً 80000 اسرائیلی که از خانههای خود در شمال فرار کردهاند، بتوانند بازگردند. ممکن است در مقطعی، حزبالله با قدرت پاسخ دهد، که میتواند باعث تهاجم اسرائیل به لبنان شود و واقعاً جنگ را گسترش دهد.
🔹 سپس ما حوثیها را داریم که توانستهاند با یک سری حملات آتشین خودی نشان دهند و به گفته برخی منابع، این حملات تعداد کشتیهای کانتینری عبوری از کانال سوئز را تا حدود ۷۲ درصد از ماه دسامبر تاکنون کاهش داده است. تلاش های آمریکا برای سازماندهی یک ائتلاف موثر برای حفظ جریان تجارت از طریق دریای سرخ شکست خورده است. همچنین تلاش های آن برای پاسخ به حملات حوثی ها باعث توقف حملات آنها نشده است.
🔸 اگر ایالات متحده نتواند یک بازیگر فرعی مانند حوثی ها را از رفتار مخرب خود در دریای سرخ باز دارد، چه شانسی در برابر قدرت هایی مانند چین و روسیه دارد؟
🔺 راه هایی برای رفع همه این مشکلات وجود دارد. اما این نیاز به یک تغییر پارادایم در جهان غرب دارد. ما اکنون در عصری با امنیت بالا هستیم. این بدان معناست که دولت ها باید به میزان قابل توجهی بیشتر و کارآمدتر برای دفاع از خود هزینه کنند.
👈 ایالات متحده در سال 1945 نقش ضامن آزادی دریاها را برعهده گرفت و از آن زمان تاکنون ارباب دریاها بوده است. در دهه 1980، تقریباً 600 کشتی داشت، اما امروزه کمتر از 300 کشتی دارد. اروپا مجموعه صنعتی نظامی خود را از دست داده است، که به آن اجازه می داد تا به طور تقریباً ثابت مهمات تولید کند.
👈 در این دوران جدید و خطرناک، جمهوری خواهان کنگره تصمیم گرفته اند به انزواگرایی بازگردند، به این امید که بتوانند سر خود را در شن فرو کنند و مشکلات به نحوی برطرف شود. لازم به ذکر است که برخلاف تصور رایج، شترمرغ ها برای فرار از تهدید، سر خود را در شن فرو نمی کنند. در واقع منجر به خفگی آنها می شود. شاید پرندگان چیزی را درک می کنند که جمهوری خواهان کنگره نمی توانند.
@amniatemeli