⁉️ مجازات خارج کردن اموال تاریخی چیست؟
هرگونه اقدام به خارج کردن اموال تاریخی-فرهنگی (تشخیص ماهیت تاریخی-فرهنگی به عهده وزارت میراث فرهنگی میباشد) از کشور هرچند به خارج کردن آن منجر نشود، قاچاق محسوب و مرتکب علاوه بر استرداد اموال به مجازات حبس و پرداخت جریمه معادل دو برابر قیمت اموال موضوع قاچاق محکوم میشود.
#آموزشی
#کاربردی
@amouzeshnahad
⁉️ آیا هرکس میتواند شخصا (بدون مجوز قانونی) اقدام به اوراق کردن وسیله نقلیه خود کند؟
✅هرکسی بخواهد وسیله نقلیه موتوری خود را اوراق کند باید مراتب را با تعیین محل توقف وسیله نقلیه به راهنمایی و رانندگی محل اطلاع دهد.
✅راهنمایی و رانندگی مکلف است ظرف مدت یک هفته اجازه اوراق کردن را بدهد و اگر مخالف این امر است تصمیم قطعی خود را ظرف همان یک هفته با ذکر دلایل مخالفت به متقاضی ابلاغ کند.
✅هرگاه راهنمایی و رانندگی هیچ گونه اقدامی ظرف مدت یک هفته انجام نداد، اوراق کردن وسیله نقلیه پس از گذشتن آن یک هفته مجاز است.
✅متخلف جهت اوراق وسلیه نقلیه به حبس محکوم خواهد شد.
#آموزشی
#کاربردی
@amouzeshnahad
⁉️ مجازات قطع کردن درختان بر خلاف قانون چیست؟
✅هرکس درختان پارکها، بوستانها و باغها را عالما و عامدا و برخلاف قانون قطع و یا موجب از بین رفتن آنها را فراهم آورد، علاوه بر جبران خسارت وارده به جزای نقدی برای قطع هر درخت محکوم میشود و اگر قطع درخت بیش از سی اصله باشد به حبس محکوم خواهد شد.
#آموزشی
#کاربردی
@amouzeshnahad
⁉️ دیوان عدالت اداری به چه منظوری تشکیل شده است؟
✅در اجرای اصل ۱۷۳ قانون اساسی و به منظور رسیدگی به شکایات، تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به ماموران، واحدها و آییننامههای دولتی که خلاف شرع یا قانون و یا خارج از حدود اختیارات مقام تصویب کننده بوده باشد، دیوان عدالت اداری زیر نظر رئیس قوه قضاییه در شهر تهران تشکیل گردیده است.
✅به منظور راحتی مردم در دسترسی به خدمات دیوان، دفاتر اداری دیوان در محل دادگستری یا دفاتر بازرسی کل کشور در هریک از مراکز استانها تاسیس میگردد.
#آموزشی
#کاربردی
@amouzeshnahad
⁉️ تصمیمگیری در خصوص قسمتهای مشترک آپارتمان برعهده چه کسی است؟
✅در آپارتمانها چنانچه قراردادی بین مالکین وجود نداشته باشد، کلیه تصمیمات مربوط به اداره و امور مربوط به قسمتهای مشترک مثل موتورخانه، راهرو، حیاط و... با اکثریت آرای مالکینی است که بیش از نصف مساحت تمام قسمتهای اختصاصی را مالک باشند.
#آموزشی
#کاربردی
@amouzeshnahad
⭕️ معاینه محلی در امور کیفری
✅در امور کیفری هرگاه برای کشف واقعه و روشن شدن موضوع، معاینه محل ضرورت پیدا کند و یا متهم و یا شاکی درخواست نمایند، بازپرس اقدام به تحقیقات یا معاینه محلی میکند.
✅معاینه محلی جز در مواقع ضرورت باید در روز انجام شود.
#آموزشی
#کاربردی
@amouzeshnahad
⁉️ آیا مالک قسمت اختصاصی، میتواند به تنهایی از قسمت مشترک ساختمان استفاده کند؟
✅در آپارتمانها حقوق هرمالک در قسمت اختصاصی و سهم او درقسمتهای مشترک (مثل آسانسور، پشت بام و برق سه فاز)، غیر قابل تفکیک بوده و هر مالک به تنهایی نمیتواند مالکیت اختصاصی بر قسمتهای مشترک داشته باشد و استفاده همه مالکین به صورت مشاعی خواهد بود و در صورت انتقال قسمت اختصاصی مثل فروش واحد، قسمت اشتراکی یا مشاع به صورت قهری (بدون توافق) منتقل خواهد شد.
#آموزشی
#کاربردی
@amouzeshnahad
⭕️ حفظ حقوق شهروندان در مراحل دادرسی
✅در تمام مراحل دادرسی کیفری، رعایت حقوق شهروندی مقرر در قانون احترام به آزادیهای مشروع و حفظ حقوق شهروندی از سوی تمام مقامات قضایی، ضابطان دادگستری (مثل نیروی انتظامی) و سایر اشخاصی که در فرایند دادرسی مداخله دارند (مثل مدیر دفتر دادگاه) الزامی است.
✅متخلفان علاوه بر جبران خسارت وارده و انفصال از خدمت و محرومیت یک تا پنج سال از مشاغل دولتی حکومتی، به حبس نیز محکوم خواهند شد.
#آموزشی
#کاربردی
@amouzeshnahad
⭕️ تعیین نماینده توسط مالکین آپارتمان
✅هرگاه در یک آپارتمان مالکین متعدد باشند، مکلفند یک نفر نماینده از طرف خود برای پرداخت سهم مخارج مشترک تعیین و معرفی نمایند و اگر به این تکلیف عمل نکنند رای اکثریت بقیه مالکین نسبت به تمام معتبر خواهد بود.
✅اگر عده حاضرین کمتر از یک سوم مالکین باشد، در این صورت برای یک مرتبه دیگر، تجدید دعوت (تشکیل جلسه مالکین) خواهد شد.
#آموزشی
#کاربردی
@amouzeshnahad
⭕️ تعیین مدیر ساختمان
✅در هر ساختمان مشمول قانون تملک آپارتمانها، در صورتی که عده مالکین بیش از سه نفر باشد، مجمع عمومی مالکین مکلف هستند مدیر یا مدیرانی از بین خود یا خارج انتخاب نمایند.
#آموزشی
#کاربردی
@amouzeshnahad
⁉️ «تفویض اختیار نه رافع مسئولیت است و نه رافع صلاحیت»، این جمله به چه معناست؟
✅این جمله بدان معناست که هرگاه در دستگاههای اجرایی صلاحیتی توسط مدیر به دیگری واگذار شود، مدیر هم صلاحیت انجام آن عمل را دارد و هم در زمانی که تخلفی از سوی طرف تفویض (کسی که عمل به او واگذار شده) صورت گرفت، مسئولیت خواهد داشت.
#آموزشی
#کاربردی
@amouzeshnahad
⁉️ در چه صورت راننده مسئول حادثه ایجاد شده نیست؟
✅هرگاه رانندهای که با داشتن مهارت و سرعت مجاز و مطمئن و رعایت مقررات در حال حرکت است، در حالی که قادر به کنترل وسیله نباشد و به کسی که حضورش در آن محل مجاز نیست (مانند بزرگراه)، بدون تقصیر برخورد نماید، مسئول نخواهد بود.
#آموزشی
#کاربردی
@amouzeshnahad