✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «قربانیِ هدایت بشریت»
روز دوشنبه، ١۴٠٠/٠۵/٢۵
مناسبت روز: امروز هفتمین روز ماه حزن و اندوه و طبق سیرهی کلامی و عملی علمای شیعه، اين روز متعلق به كوچكترين سرباز سپاه امام حسين(ع)، حضرت علی اصغر(ع) است، که میتوان ماجرای شهادت آن حضرت را سوزناکترین واقعه كربلا نامید!
شهادت حضرت علی اصغر (ع) در نزد ائمه (ع) چنان سخت و جانگداز است، که «مـنهال بن عمرو كوفی» میگويد: در زمان قیام مختار (ره) در مدينه خدمت امام سجاد (ع) رسيدم؛
امام از من پرسیدند: «حرمله چه شد؟»
عـرض كردم: مـوقـعـى كه من از كوفه بيرون آمدم هنوز زنده بود؛
امام دست ها را به طرف آسمان بلند كردند و سه بار دعا کرد: «خدايا حرارت آهن و آتش را به او بچشان...»
همچنین نقل شده كه روزی «كُمَيت(ره)» شاعرمعروف به حضور حضرت صادق(ع) رسيد؛ حضرت فرمودند: كميت! درباره جد ما حسين(ع) شعری بگو... و همزمان با سرودن شعر توسط او، امام صادق(ع) به شدت گريه كردند و بانوان و اهل خانه نيز در اتاق خودشان ناله میزدند و اشك میريختند؛
در اين زمان بانويی كه كودك شير خواری به دست داشت از اتاق بيرون آمده و كودک را در دامان امام(ع) قرارداد؛ گريه امام اينبار بيشتر شده و (به یاد حضرت علی اصغر علیهالسلام) صدای شريفشان را بلند نمودند و بانوان در خانه نيز به صدای بلند گريستند»؛
لذا اين داغ بزرگ بر دل شیعه همچنان باقیست تا زمانی كه منتقم آلمحمد (عج) قيام كند و انتقام او را از ظالمان بستاند! (انشاالله)
✍️ اما در سخن امروز به یکی از سؤالات و شبهات عاشوراء در خصوص مسئله طلب آب توسط امام حسین (ع) برای طفل صغیر خود، پاسخ میدهیم؛ که برخی میگویند:
❓چرا حضرت سیدالشهداء (ع) در روز عاشوراء برای فرزند شیرخوارشان از دشمن، آب طلب میکنند و آیا این کار به نوعی تنقیص و نقص برای امامِ معصوم نیست؟ و آیا این عمل حضرت، نشانه ضعف در میدان نبرد نبود؟
✅ در جواب این سؤال، توجه شما را به موارد زیر جلب مینمائیم:
👈 اولاً درباره شهادت حضرت علیاصغر (ع) و طلب نمودن آب از لشکر دشمن توسط امام حسین (ع)، در منابع دو قول آمده است که یکی بر همین موضوع تأکید دارد، ولی قول دوم که «ابومخنف» از «عقبه بن بشیر اسدی» به نقل از امام باقر(ع) آورده، چنین است که حضرت میفرمایند: «چون فرزند خردسال امام را برای وداع، نزد حضرت آوردند؛ امام او را در دامن گرفتند که تیری از بنی اسد (حرمله بن کاهل اسدی) آمد و گلویش را درید! سپس امام حسین (ع ) دست خود را از خون گلوی طفل پر کرده و به آسمان پاشیدند...» (نصوص من تاریخ ابی مخنف، ج ۱، ص۴۸۷)
ابن طاووس (ره) نیز قریب به همین نقل را در «اللهوف فی قتلی الطفوف، ص ۶۸» آورده است، لذا در این نقل که از قول امام معصوم است، خبری از طلب آب از دشمن نیست!
👈 ثانیاً به فرض صحت قول اول و وقوع چنین حادثهای، جدای از اینکه قول و فعل امام معصوم قطعاً بر اساس حجت شرعی و دستور الهی صادر شده است؛ اما میتوانیم چند دلیل مهم را در حد عقل بشری در این زمینه بیان نماییم:
1️⃣ از آنجا که هدف امام، هدایت بشریت است، حضرت میخواستند با فدا نمودن آخرین سرباز خود و تقاضای آب برای حضرت علیاصغر (ع)، باعث حس ترحم در دشمنان شوند تا شاید همین حس انسانی، موجب هدایت آنها گردد!
2️⃣ برخی بزرگان نوشتهاند، حضرت برای طفل شیرخوار خود، آب طلب میکنند تا اتمام حجت کامل برای تمام افراد لشکریان دشمن باشد و فردای قیامت، لشکریان عمر سعد، هیچ عذر و بهانهای نداشته باشند؛
3️⃣ امام حسین (ع) با این اتمام حجت، میخواستند به تمام دنیا از زمان خودشان تا قیامت ثابت کنند که دشمنان ایشان چقدر قساوت قلب داشته و سنگدل بودهاند که حتی به یک طفل شیرخواره نیز رحم نکردهاند! چنانچه برخی مورخین آوردهاند همین صحنه در کربلا باعث شده تا علیرغم پولهای بنی امیه برای تحریف عاشورا، حقیقت کربلا را بنویسند!
✍️ لذا اصل عطش در روز عاشورا و طلب آب با رعایت عزت و ابتکار عمل، توسط امام حسین (ع)، نه ذلیلانه و نه انفعالی است و نه شأن امام و اهل بیت(ع) را پایین میآورد؛ بلکه شدت گذشت و محبت ائمه اطهار (ع) به مردم را نشان میدهد که حاضرند حتی عزیزترین کسان خود را برای هدایت بشریت، قربانی و تقدیم نمایند!
https://eitaa.com/ROOZBARG
#اطلاع_رسانی
🔷 کمک مومنانه در روزهای سخت کرونائی
با مشارکت
✔️ خیرین ارجمند
✔️ خادمیاران و یاوران رضوی
✔️ارادتمندان به اهل بیت
📣 شما هم سهیم شوید
#انتشار
#روابط_عمومی
#دبیرخانه_کانونهای_خدمت_رضوی_اصفهان
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه - ٢۶ مرداد ١۴٠٠
🌙 الثلاثاء، 8 محرم الحرام 1443
🌲م Tuesday 17 August 2021
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام
🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز هشتم محرم الحرام
🔹 آغاز بازگشت آزادگان به میهن (١٣۶٩شمسی)
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: روز هشتم محرم الحرام
موضوع: #احکام_عزاداری
❓آیا می توان از وسائل تکیه، حسینیّه و هیأت در محل دیگر ـ اعم از حسینیه و هیأت یا غیر آن ـ استفاده کرد؟
✅ تابع کیفیت وقف و قصد اهداء کنندگان است، اگر برای استفاده در هیأت یا حسینیه خاص وقف یا اهدا شده است، نباید به جای دیگر ببرند.
❓شخصی ملک خود را برای برپایی مجالس عزاداری سیدالشهداء (ع) در محل، وقف کرده است، ولی در حال حاضر متولّی وقف، توانایی اقامه عزا در محل مذکور در وقفنامه را ندارد، آیا جایز است در شهری که در آن اقامت دارد مجالس عزاداری برگزار کند؟
✅ اگر وقف، مخصوص اقامه مجالس عزاداری در همان مکان باشد، تا زمانی که عمل به وقف هرچند با گرفتن وکيل برای آن، درهمان مکان ممکن باشد، حق ندارد آن مجالس را به جای ديگر انتقال دهد، بلکه واجب است فردی را نايب بگيرد تا در آنجا مجالس عزاداری برپا کند.
📚منبع: khamenei.ir
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «پاسخ به یک شبهه؟!»
روز سهشنبه، ١۴٠٠/٠۵/٢۶
مناسبت روز: ۲۶ مرداد سال ۱۳۶۹، میهن اسلامی ما، شاهد حضور اولین گروه از آزادگان سرافرازی بود که مجاهدانه از دین و شرف و خاک کشور دفاع کرده و پس از سالها اسارت در زندان ها و اسارتگاه های رژیم بعث عراق، قدم به خاک پاک میهن اسلامی خود گذاشتند، لذا با گرامیداشت نام و یاد آزادگان سرافراز ایران اسلامی، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
✍️ اما امروز هشتمین روز از ماه محرمالحرام است و طبق سنت عزاداری بزرگان، این روز به حضرت علی اکبر (ع) اختصاص دارد، لذا با سلام و درود به وجود مقدس سبط اکبر حضرت اباعبدالله (ع)، در سخن امروز نیز به یکی دیگر از شبهات عاشورا میپردازیم:
❓اخیرا برخی از شبکههای وهابی این شبهه را مطرح کردهاند که شیعیان روایت میکنند که امام حسین (ع) بر بالین حضرت علیاکبر (ع)، صورت به صورت ایشان گذاشته و فرمودند: «خداوند بکشد کسانی که تو را کشتند! چقدر اینان نسبت به خداوند و هتک حرمت رسول خدا گستاخ شدهاند. پسرم! بعد از تو خاک بر سر این دنیا»؛ حال سؤال اینجاست که راوى اين مكالمه چه كسى بوده؟ در حالی که حضرت على اكبر (ع) كه در همان دم كشته شدند و امام حسين(ع) هم که شهید شدند و بعید است که وسط جنگ بیایند و سخنان خود را برای دیگران نقل کنند؛ فاصله دیگر اصحاب و اهلبیت حضرت با ایشان هم که زیاد بوده و نمیتوانستند این گفتگو را بشنوند! و اگر کسی از لشگر دشمن هم این سخنان را نقل کرده باشد، به قول او اعتمادی نیست! پس چه کسی نجوای امام حسین (ع) با فرزند گرامیشان را نقل نموده است؟!
✅ در جواب به این سؤال و بهانهی بنیاسرائیلی، تنها به دو نکته کوتاه اشاره مینمائیم:
1️⃣ سخنان امام حسین (ع) بر بالین حضرت علی اکبر (ع) هم در منابع تاریخی اهل سنت و هم در منابع روایی و تاریخی شیعه از طرق مختلف نقل شده که یکی از طرق، نقل واقعه از طریق «ابن سعد» است که در منابع اهلسنت به امام زین العابدین(ع) میرسد! [الطبقاتالكبرى، خامسة۱، ص۴۳۷]
البته واضح است که شیعیان به تواریخ اهل سنت به طور مطلق اعتماد نمیکنند، لذا بزرگان شیعه از طرق و اسناد خود وارد این مبحث شدهاند و از روایات و زیارتنامه های منتسب به معصومین (ع) استفاده نمودهاند؛ لذا گزارش سخنان امام (ع) بالای سر حضرت علیاکبر (ع) از هر دو طریق شیعه و سنی با مضامینی نزدیک به هم و از قول اهلبیت (ع) نقل شده است؛
2️⃣ در برخی از روایات اینگونه آمده که چون امام حسین(ع) بر بالین علی اکبر (ع) رسیدند، اصلاً با او نجوایی نکردند! بلکه برای تنبّه سپاه دشمن و رسیدن ندای مظلومیّت عاشورائیان، با صدای بلند این سخنان را فرمودهاند!
✍️ در پایان آنچه که ما نباید فراموش کنیم این است که شاید در نگاه اول، این شبهه و امثال آن، اهمیت زیادی نداشته باشد، اما جبههی باطل که در طول سالیان متمادی، تلاشهای زیادی برای کمرنگ کردن خطّ سرخ حسینی نموده! با اینگونه سؤالات در صدد تضعیف، نقض و تحریف همهی سخنان امام (ع) و حماسه عاشوراست، پس بر پیروان مکتب اهل بیت عصمت و طهارت (ع) لازم است، که هیچ سؤال و شبههای در این زمینه را بدون پاسخ نگذارند!
https://eitaa.com/ROOZBARG