#والعصر
با تبریک عید سعید فطر، شما هم میتوانید یکی از برندگان ۵٩ جایزه نفیس «مسابقه بزرگ مجازی والعصر» باشید!
پرسشنامه و شرایط، هماکنون در کانال های زیر👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
@bonyadmahdaviatesf
🗓️ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ جمعه - ٢۴ اردیبهشت ١۴٠٠
🌙 الجمعة، 02 شوال 1442
Friday 14 May 2021🌲
👈 امروز متعلق است به صاحب العصر و الزمان حضرت مهدی (عج)
🕋 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 سالروز صدور فتوای تاریخی میرزای شیرازی (ره) در رابطه با لغو امتیاز تنباکو (١٢٧٠هش)
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «ایام عيد سعيد فطر»
موضوع: «#احکام_عید_فطر»
✅ ١٧٣١. اگر حاكمِ شرع، حُكم كند كه اول ماه است، كسى هم كه تقليد او را نمیكند، بايد به حُكم او عمل نمايد، ولى كسى كه میداند حاكم شرع اشتباه كرده، نمىتواند به حُكم او عمل نمايد.
✅ ١٧٣٢. اول ماه با پيشگويى مُنجّمين، ثابت نمىشود، ولى اگر انسان از گفته آنان يقين پيدا كند، بايد به آن عمل نمايد.
✅ ١٧٣٣. بلند بودن ماه يا دير غروب كردن آن، دليل نمىشود كه شب پيش، شب اول ماه بوده است.
✅ ١٧٣٧. روزى را كه انسان نمیداند آخر رمضان است يا اول شوال، بايد روزه بگيرد، ولى اگر پيش از مغرب بفهمد كه اول شوال است، بايد افطار كند.
📚استفتائات امام خامنه ای(مدظلهالعالی)
✅ با«مسابقه بزرگ مجازی والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
#والعصر
🎁 شما هم میتوانید یکی از برندگان ۵٩ جایزه نفیس مسابقه بزرگ مجازی والعصر باشید، فقط کافی است انگشت خود را روی کلمه «والعصر» بزنید:🔻
👈👈👈 والعصر 👉👉👉
2️⃣ برای پاسخ گویی به سؤالات میتوانید از متن و صوت «آیات المهدی» استفاده کنید:
📚 متن محتوای مسابقه
🎧 صوت جلسات دوره
3️⃣ تمامی عزیزانی که حداقل به ۱۴ سؤال از ۳۰ سؤال مسابقه پاسخ صحیح بدهند در قرعه کشی شرکت داده می شوند.
4️⃣ مهلت شرکت در مسابقه تا روز جمعه ۱۴۰۰/۲/٣١ می باشد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
@bonyadmahdaviatesf
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز: «عيد سعيد فطر ٢»
روز جمعه، ١۴٠٠/٠٢/٢۴
✍️ مناسبت روز: بیست و چهارم اردیبهشت، یادآور صدور فتوای تاریخی تحریم توتون و تنباكو، از طرف حضرت آیتالله میرزای شیرازی (ره) مرجع عالیقدر شیعه، پرچمدار علم و عمل، و مرد سیاست و دیانت است؛ پیام کوتاهی که سبب اتحاد ملت ایران و قطع سلطهی بیگانگان بر ثروت ملی این سرزمین شد!
متن فتوای تاریخی میرزای شیرازی، بدین شرح بود: «بسم الله الرحمن الرحیم؛ الیوم استعمال تنباکو و توتون بأی نحو کان، در حُکم محاربه با امام زمان (عجلالله تعالی فرجه) است. الاحقر ــ محمدحسن الحسینی».
بازاریان و مردم متدین ایران، پس از شنیدن فتوای مرجعیت، در قیامی هماهنگ و یكپارچه، تمامی توتون ها را آتش زدند و حتی در دربار و اندرونی ناصرالدین شاه نیز تمام قلیان ها شكسته شد! و بالاخره شاه، مجبور به لغو امتیاز تنباکو گردید و این پیروزی، اقتدار و نقش روحانیت در ایران و نفوذ مرجعیت شیعه را نمایان ساخت! لذا با یادآوری و گرامیداشت این روز، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
✍️همانطور که مستحضرید امروز بنابر نظر برخی از مراجع عظام تقلید، روز عید فطر، اعلام گردیده است که این موضوع، ما را بر آن داشت تا در این رابطه، باز هم سخن بگوییم!
در شریعت مقدّس اسلام بسیاری از وظایف و عباداتِ فردی و اجتماعیِ مسلمانان بر اساس ماههای قمری است، و تشخیص آغاز و انجام هر ماه قمری نیز مبتنی بر رؤیت هلال می باشد.
مراسم بسیار مهم و اساسی حج، تعیین روز عرفه و عید قربان، آغاز ماه مبارک رمضان، شبهای قدر و ایام تاریخی مهم مانند: مبعث، غدیر، عاشورا و مهمتر از همه عید فطر، همگی وابسته به رؤیت هلال، هستند و حتی برخی وظایف مانند روزه عید فطر، مردّد بین محذورین است، که اگر روز آخر ماه رمضان باشد، روزه اش واجب و اگر روز اول ماه شوال باشد، روزه اش حرام است! به همین دلیل، رؤیت هلال، نقش اساسی و تأثیر گستردهای در اجرای صحیح احکام دینی دارد!
✍️ البته همانطور که در روزبرگ دیروز گفتیم بر اساس مبانی فقهی، اختلافات موجود، امری عادی و بدیهی است! اما گذشته از جنبه های شرعیِ فردی، که انسان مُکلَّف به تکلیف خود عمل کرده است، بالأخره این موضوع، خواه یا ناخواه، دارای بازتاب اجتماعی دوگانگی میگردد و زمینه سوءاستفاده مغرضان و جاهلان را فراهم نموده و حتی در برخی از مواقع به اعتقادات مسلمانان نیز ضربه میزند!
❓لذا سوال اینجاست، که با تمام دلایلی که گذشت، آیا راهی برای اتحاد نظر برای اعلام یک روز واحد به عنوان عید مسلمین، وجود ندارد؟!
✅ برای پاسخ به این پرسش، باید ابتدا بدانیم که طبق رساله های عملیه فقها، اول ماه بر اساس پنج چیز ثابت مى شود:
1️⃣ آنكه خود انسان ماه را ببیند؛
2️⃣ عدهاى كه از گفته آنان یقین پیدا میشود، بگویند ماه را دیده ایم و همچنین است هر چیزى كه به واسطه آن یقین پیدا شود؛
3️⃣ دو مرد عادل بگویند كه در شب، ماه را دیده ایم، ولى اگر صفت ماه را برخلاف یكدیگر بگویند، اول ماه ثابت نمى شود؛
4️⃣ سى روز از اول ماه شعبان بگذرد كه به واسطه آن، اول ماه رمضان ثابت مى شود؛
5️⃣ حاكم شرع، حُكم كند كه اول ماه است.
✍️ مسلماً در موارد فوقالذکر، آنچه که میتواند باعث اتفاق و اتحاد عمومی در زمان عید فطر گردد؛ تنها «حُکم حاکم شرع» است!
البته برای روشن شدن بهتر این مسئله، ابتدا باید حدود و حوزه کاری مرجعیت تقلید و همچنین حاکمیت حکومت اسلامی را شناخت تا بتوان این موضوع را به خوبی تبیین نمود؛ لذا در این راستا، توجه به نکات زیر، ضروری است:
1️⃣ از نظر دین اسلام، اصول دین و مبادی استنباط، تقلیدی نیست و همچنین در ضروریات فقهی نیز تقلید معنایی ندارد!
به طور مثال در اصل وجوب نماز، تقلید لازم نیست و موضوعات عُرفیه و عِلمیه نیز جای تقلید ندارد، و تنها در احکام فَرعیه و عَملیه، احتیاج به نظر و اجتهاد است که فردی که مجتهد نیست باید از فقیه و مجتهد جامعالشرایط، تبعیت نماید.
2️⃣ اَدِلّه وجوب تقلید از فقهاء ،از باب رجوع جاهل به عالِم است، که فقط در محدوده بیان احکام شرعی فقهی، اعتبار دارد و شامل موضوعات احکام نیست! زیرا تشخیص موضوع به عهده شخص مُکلف است و تقلید در آن جایز نیست، لذا در ثبوت رؤیت هلال که از موضوعات است، تقلید جایی ندارد!
3️⃣ در علم فقه، نظر فقیه و مرجع تقلید، از موارد و معیارهای اثبات رؤیت هلال ذکر نگردیده و آثار شرعی بر قول فقیه و مرجع تقلید (بما هو فقیه و مفتی) مُتُرَتِّب نشده است!
ادامه دارد 👇👇👇
4️⃣ در علم فقه، صدور حکم در این زمینه، جزء اختیارات و وظایف حاکم شرع اسلامی آمده، لذا صدور حکم حاکم شرع در موضوعات نیز دارای حجیت شرعی بوده و لازم الاتباع است!
علاوه بر آنکه در این خصوص، مُرَدَّد بودن اول ماه رمضان و عید فطر در چند روز، موجب سرگردانی مؤمنین و بعضی از مشکلات احتمالی در نظام جامعه اسلامی می گردد که از این رو، ضرورت ورود حاکم اسلامی در آن دوچندان گردیده و حتی این امر را میتوان از اختیارات انحصاری حاکم شرع و رهبری سیاسی مذهبی فرض نمود!
5️⃣ صدور حکم حکومتی حاکم اسلامی، هم، دربرگیرنده حکم شرعی است و هم، از تَکَثُّر و اختلاف مسلمین جلوگیری میکند، بر خلاف احکام معمول شرعی که قابل تکثّر و محل ابراز آراء و نظرات مختلف است!
✍️ بنابر آنچه گذشت، اگر حاکم اسلامی، بر ثبوت اول ماه و روز عید فطر، حُکم صادر نماید، بر همه مسلمانان و حتی مجتهدین، تبعیت از این حکم، واجب است و در عَرضِ حُکم حاکم اسلامی، فرد دیگری نمی تواند حُکم صادر نماید!
البته همانطور که قبلاً عرض کردیم در رابطه رؤیت هلال، تشخیص و عِلم فردی، مِلاک اصلی است، لذا اگر برای کسی به اثبات رسید که حتی حاکِم در حُکم یا تشخیص موضوع، خطا کرده! فقط بر شخص خودش واجب میشود که بدون معارضت و اعلام عمومی، به تشخیص و عِلم خود عمل نماید!
✅ با«مسابقه بزرگ والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه - ٢۵ اردیبهشت ١۴٠٠
🌙 السبت، 03 شوال 1442
Saturday 15 May 2021🌲
👈امروزمتعلق استبه پیامبراکرم(ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ مرتبه)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ مرتبه)
- يا غنی (١٠۶٠ مرتبه) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز بزرگداشت فردوسی
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «#گلبرگ_احکام»
موضوع: «#احکام_وضو و غسل»
‼️کاشت ناخن مصنوعی و حکم وضو، غسل و نماز با آن
❓آیا کسی که #کاشت_ناخن برایش ضرورت ندارد و به دلیل عدم امکان یا ضرر یا مشقت زیاد، هنگام #وضو یا #غسل، #ناخن_مصنوعی را برنخواهد داشت، جایز است اقدام به کاشت ناخن کند؟
✅ پاسخ: در فرض سؤال کاشت ناخن جایز نیست.
❓کسی که بدون ضرورت، ناخن مصنوعی کاشته است، وظیفهاش نسبت به وضو یا غسل و نماز چیست؟
✅ پاسخ: اگر برداشتن ناخن مصنوعی ممکن باشد، وضو یا غسل با آن باطل است و در نتیجه نماز هم باطل است و چنانچه برداشتن آن تا پایان وقت نماز ممکن نباشد یا مشقت غیر قابل تحمل داشته باشد، باید علاوه بر وضو یا #غسل_جبیره ای، تیمم کند و بعد از برداشتن ناخن، بنا بر احتیاط واجب باید قضای نمازها را نیز بخواند.
📚استفتائات امام خامنه ای(مدظلهالعالی)
✅ با«مسابقه بزرگ مجازی والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز: «فردوسی، حکیم سخن»
روز شنبه، ١۴٠٠/٠٢/٢۵
✍️ مناسبت روز: امروز در تقویم به نام «روز بزرگداشت فردوسی» نامگذاری شده است؛ ابوالقاسم حسن منصور، معروف به حکیم سخن، فردوسی طوسی، شاعر بزرگ حماسه سرا و پارسیگوی ایرانی در قرن چهارم است؛ او در یکی از روستاهای خراسان به نام باژ در ۳۲۹هق به دنیا آمد و در ۴۱۱هق در هشتاد سالگی از دنیا رفت!
فردوسی، دهقان و دهقانزاده بوده؛ او آغاز زندگی را در روزگار سامانیان و همزمان با جنبش استقلالخواهی و هویتطلبی در میان ایرانیان سپری کرد و در تمام دوران زندگی، همواره در راه کسب علم و ادب، و فرهنگ و تاریخ و آداب و سنت ایرانیان، همت گمارد؛
مورخین آوردهاند که در عصر فردوسی، مکتب اهلبیت (ع) و تشیع در بخشهایی از خراسان رواج داشته و فردوسی نیز پیرو این مکتب انسانساز بوده است؛ بهگونهای که برخی از نویسندگان اهل سنت به او لقب «رافضی» دادهاند! [مذهب فردوسی و ادیان در شاهنامه، ص۱۲]
عبدالجلیل قزوینی، در کتاب النقض، و قاضی نورالله شوشتری نیز به شیعه دوازده امامی بودن فردوسی، اذعان نمودهاند. [همان]
همچنین فردوسی در شاهنامه، اشعاری را درباره اهلبیت (ع) و بخصوص حضرت علی (ع) آورده، که بیانگر اعتقاد او به ولایت امیرالمؤمنین (ع) است! از جمله:
«که من شهر علمم، علیم در است / درست این سخن قول پیغمبر است» و یا: «سر انجمن بد ز یاران علی/ که خواندش پیمبر علی ولی»
بهگونهای که همین اشعار و اعتقاد راسخ فردوسی به مکتب اهلبیت (ع) در زمانی که حکومت در دست شاه محمود غزنوی و اهلسنت بود و شیعیان تقیه میکردند، باعث رنجیده خاطر شدن شاه و پیمانشکنی او در رابطه با پاداش شاهنامه و بالاخره خروج فردوسی از غزنین، پایتخت غزنویان و بازگشت او به زادگاهش خراسان شد! [آقابابایی، «فردوسی»، ج۱۲، ص۲۶۳]
«شاهنامه» مهم ترین اثر فردوسی است که نوشتن آن حدود سی و پنج سال طول کشید! این اثر ارزشمند یکی از بزرگ ترین آثار ادبیات کهن فارسی است که نزدیک به پنجاه هزار بیت دارد که در آن داستانهای حماسی پندآموز و تاریخ پهلوانان بزرگ سرزمین ایران نوشته شده است؛
برخی از مورخین، همچون سید حسن امین، اذعان نمودهاند که فردوسی، اسلوب و روش به شعر در آوردن شاهنامه را از قرآن کریم گرفته و در این کتاب، فرهنگ ایران پیش از اسلام را با فرهنگ ایران پس از اسلام پیوند دادهاست! او خِرَد را سرمایهٔ تمام خوبیها میداند و بر این باور است که آدمی با خرد، نیک و بد را از یکدیگر بازمیشناسد و از این راه به نیکبختی در دنیا و رستگاری در جهان واپسين میرسد! [فرهنگ در آیینه زبان و ادبیات فارسی، ص۳۶]
انتقاد از پادشاهان و فراخواندن آنها به دادگستری، باور به ماندگاری نام نیک، انصاف در برابر دشمن، ستایش کوشش و دانش، مهر به همسر و فرزند، ستایش اندیشیدن و درنگ در کارها، نکوهش تنبلی و آز و دروغ و رَشک و باور به ناپایداری جهان از دیگر ویژگیهایی است که در سراسر شاهنامه بهچشم میخورد! [خالقی مطلق، «فردوسی»، دانشنامهٔ زبان، ص۸۲۵]
چنانچه گویا فردوسی، از معارف اهلبیت (ع) و سخنان حضرت علی(ع) الهام گرفته است! (سید جعفر شهیدی، بهره ادبیات از سخنان علی (ع)، ص٣٠)
✍️ رهبر فرزانه انقلاب نیز در سخنان خود، بارها فردوسی و حکمت الهی و اسلامی او را ستودهاند، که به گوشهای از سخنان معظمله، اشاره مینمائیم:
«حقیقت این است که فردوسی یک حکیم است... و حکمت او، حکمت الهیِ اسلامی است... شما خیال نکنید که در حکمت فردوسی، یک ذره حکمت زردشتی وجود دارد! فردوسی آن وقتی که از اسفندیار تعریف میکند، روی دینداری او تکیه میکند! میدانید که اسفندیار یک فرد متعصبِ مذهبیِ مبلّغ دین بوده که سعی کرده پاکدینی را در همه جای ایران گسترش بدهد؛ تیپ اسفندیار، تیپ حزباللهیهای امروز خودمان است؛ آدم خیلی شجاع و نترس و دینی بوده است؛ حاضر بوده است برای حفظ اصولی که به آن معتقد بوده و رعایت میکرده، خطر بکند و از هفتخان بگذرد و حتّی با رستم دست و پنجه نرم کند... فردوسی روی جنبهی دینداری و طهارت اخلاقی اسفندیار تکیه میکند... فردوسی، خدای سخن است! او زبان مستحکم و استواری دارد... و دلباخته و مجذوب مفاهیم حکمت اسلامی بوده... (حکمت شاهنامه) حکمت قرآنی است...(در شاهنامه) فردوسی ایران را سروده، اما با دید یک مسلمان؛ آن هم یک مسلمان شیعه! بیان زندگی قهرمانها و پهلوانها... در شاهنامه، در اندیشههای اسلامی ریشه و ظهور و بروز دارد! ...بله؛ من موافقم که از «فردوسی» تجلیل شود...فردوسی باید هم بزرگ شود، فردوسی در قلّه است.... او انسانی برخوردار از معارف ناب دینی است...»
📚 گزیدهای از سخنان معظمله مورخ ۱۳۷۰/۱۲/۰۵و ۱۳۹۰/۰۵/۲۴»
https://eitaa.com/ROOZBARG
#والعصر
🎁 شما هم میتوانید یکی از برندگان ۵٩ جایزه نفیس مسابقه بزرگ مجازی والعصر باشید، فقط کافی است انگشت خود را روی کلمه «والعصر» بزنید:🔻
👈👈👈 والعصر 👉👉👉
2️⃣ برای پاسخ گویی به سؤالات میتوانید از متن و صوت «آیات المهدی» استفاده کنید:
📚 متن محتوای مسابقه
🎧 صوت جلسات دوره
3️⃣ تمامی عزیزانی که حداقل به ۱۴ سؤال از ۳۰ سؤال مسابقه پاسخ صحیح بدهند در قرعه کشی شرکت داده می شوند.
4️⃣ مهلت شرکت در مسابقه تا روز جمعه ۱۴۰۰/۲/٣١ می باشد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
@bonyadmahdaviatesf
🗓️ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ یکشنبه - ٢۶ اردیبهشت ١۴٠٠
🌙 الأحد، 04 شوال 1442
Sunday 16 May 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امیرالمؤمنین (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)
🕋 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (١٠٠ بار)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین(١٠٠٠ بار)
- یا فتاح (۴٨٩ بار) برای فتح
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 مناسبت خاصی نداریم.
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «#گلبرگ_احکام»
موضوع: «#احکام_صدقه»
✅ در دین اسلام، همانگونه که کسب درآمد از هر راهی مجاز نیست، خرج کردن مال نیز در هر راهی درست نیست، یکی از نیکوترین راههای مورد تأیید اسلام، برای صرف مال، صدقه دادن آن در راه خداست!
✅ چیزی که انسان آن را به قصد قربت از مالش خارج میکند و به فقیر و مسکین و... میدهد، صدقه نام دارد، که شامل صدقات واجب (مانند: زکات)، و صدقات مستحب میشود.
❓آيا دادن صدقه مستحبى به سيّد جايز است؟
✅ مانع ندارد.
❓دادن صدقات، به گدایانی که درب منازل را میزنند یا در خیابانها مینشینند جایز است یا اینکه بهتر است به یتیمان و مساکین داده شود و یا با ریختن آنها در صندوق صدقات در اختیار کمیته امداد قرار گیرد؟
✅ صدقات مستحبی بهتر است به فقير عفيف و متديّن داده شود و همچنين گذاشتن آن در اختيار کميته امداد هرچند با ريختن در صندوق صدقات هم باشد اشکال ندارد؛ ولی صدقات واجب بايد توسط خود شخص و يا به وسيله وکيل او به فقرايی که مستحق هستند داده شود (ولی) در صورتی که انسان بداند که مسئولين کميته امداد پولهای صندوقها را جمع آوری کرده و به فقرای مستحق میدهند، ريختن آن (صدقات واجب نیز) در صندوقهای صدقات اشکال ندارد.
📚استفتائات امام خامنه ای(مدظلهالعالی)
✅ با«مسابقه بزرگ مجازی والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
#والعصر
🎁 شما هم میتوانید یکی از برندگان ۵٩ جایزه نفیس مسابقه بزرگ مجازی والعصر باشید، فقط کافی است انگشت خود را روی کلمه «والعصر» بزنید:🔻
👈👈👈 والعصر 👉👉👉
2️⃣ برای پاسخ گویی به سؤالات میتوانید از متن و صوت «آیات المهدی» استفاده کنید:
📚 متن محتوای مسابقه
🎧 صوت جلسات دوره
3️⃣ تمامی عزیزانی که حداقل به ۱۴ سؤال از ۳۰ سؤال مسابقه پاسخ صحیح بدهند در قرعه کشی شرکت داده می شوند.
4️⃣ مهلت شرکت در مسابقه تا روز جمعه ۱۴۰۰/۲/٣١ می باشد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
@bonyadmahdaviatesf
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز:
«نیكیواحسان از نگاه قرآن و روایات»
روز یکشنبه، ١۴٠٠/٠٢/٢۶
✍️ مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم؛ اما پس از ایام عید فطر و تمام شدن ماه مبارک رمضان، برخی از مردم، تصور میکنند که فرصت نیکوکاری هم به اتمام رسیده است!
غافل از اینکه با چشیدن یکماه گرسنگی و تشنگی، و ایجاد آمادگی معنوی، این روزها بهترین فرصت برای نیکی و احسان است، لذا سخن امروز را با این موضوع آغاز مینمائیم؛
احسان و نیکوکاری، گرچه معنای وسیعی دارد، اما آنچه در برداشتهای عمومی از آن اراده میشود، مفهومی نزدیک به خدمت رسانی و گرفتن دست نیازمندان بویژه در خصوص امور اقتصادی و امدادی است! که مصادیق بارز آنها در متون دینی ما به ویژه قرآن کریم و سیره اهل بیت (ع) در قالب واژههایی همچون امداد، انفاق و حمایت از محرومان و مظلومان و نیازمندان و همچنین ضرورت، شرایط و پاداش احسان وارد شده است، که در این مجال کوتاه به گوشهای از آنها اشاره مینمائیم:
✅ ضرورت نیكوكاری:
👈 «نیكی كنید كه خداوند نیكوكاران را دوست می دارد»: «أحْسِنُوا إنَّ اللهَ یحِبُّ المُحْسِنینَ»؛ (بقره/١٩۵)
👈 «نیكی كن همان گونه كه خداوند به تو نیكی كرد»: «أحْسِنْ كَما أحْسَنَ اللهُ إلَیكَ»؛ (القصص/٧٧)
👈 «به درستی كه خداوند بر عدالت و نیكوكاری فرمان می دهد»: «إنَّ اللهَ یأمُرُ بِالعَدْلِ وَالاحْسانِ»؛ (نحل/٩٠)
✅ بعضی از شرایط نیكوكاری:
👈 «هر گاه مورد لطف و نیکی قرار گرفتید، با نیكی برتری، پاسخ گویید»: «وَإذا حُییتُم بِتَحِیةٍ فَحَیوا بِأحْسَنَ مِنها»؛ (نساء/٨۶)
👈 امیرالمؤمنین (ع): «احسان با دوری از منت گذاشتن [بر دیگران] كامل می شود»: «تَمامُ الاحسانِ تَرْكُ المَنِّ بِهِ» ؛ (غرر الحكم، باب حسن)
👈 امیرالمؤمنین (ع): «نیكوكار كسی است كه همگان را مورد احسان و مهربانی قرار دهد»: «المُحسِنُ مَنْ عَمَّ النَّاسَ بِالْاِحْسانِ»؛ (غرر الحكم، باب حسن)
✅ بخشی از پاداش نیكوكاران:
👈 «خداوند نیكوكاران را دوست دارد»: «واللهُ یحِبُّ المُحْسِنینَ»؛ (آل عمران/ ١۴٨)
👈 «برای كسانی كه احسان میكنند در همین دنیا پاداشی است»: «لِلَّذین أَحْسَنُوا فی هذِه الدُّنیا حَسَنَة»؛ (زمر/١١)
👈 «هر کس (کار) نیکی بجا آورد، برایش ده برابر مثل آن (پاداش در آخرت) است»: «مَن جَاءَ بِالحَسنَةِ فَلَهُ عَشرُ أَمْثَالِهَا» (انعام/١۶٠)
👈 «كيست كه به خداوند وامى نيكو دهد تا خداوند آن را براى او چندین برابر بيفزايد؛ (چراکه) خداوند (روزى شما را) محدود و گسترده مىسازد، و به سوى او بازگردانده مىشويد»: «مَنْ ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضاً حَسَناً فَيُضاعِفَهُ لَهُ أَضْعافاً كَثِيرَةً وَ اللَّهُ يَقْبِضُ وَ يَبْصُطُ وَ إِلَيْهِ تُرْجَعُونَ». (بقره/٢۴۵)
👈 « همانا خداوند همراه با نیكوكاران است»: «إنَّ اللهَ لَمَعَ المُحسِنینَ»؛(عنكبوت/۶٩)
✅ نمونه ای از احسان در سیره اهلبیت (ع):
👈 روزی «انس» نزد امام مجتبی (ع) نشسته بود كه كنیزی بر امام وارد شد و شاخه گلی را به امام مجتبی (ع) هدیه داد؛
امام گُل را گرفتند و لبخندی زده و فرمودند: «تو آزادی!»
انس عرض كرد: «یا بن رسولالله! او فقط یك شاخه گل به شما هدیه كرد و شما او را آزاد میكنید؟»
حضرت فرمودند: «خداوند میفرماید: «وَإذا حُییتُم بِتَحِیةٍ فَحَیوا بِأحسَنَ مِنهَا»: «هرگاه با نیكی، مورد لطف قرار گرفتید، با نیكی بهتر، آن را پاسخ گویید!» این كنیز به من احسان كرد و من نیز به او احسان كردم و بهترین احسان به او، آزادیاش بود!» (مناقب آل ابیطالب (ع)، ج۴، ص٨۶)
✍️ البته مسلماً همهی ائمه اطهار (ع) جلوه کرامت و احسانند، چنانچه در زیارت جامعه کبیره میخوانیم: «وَ شَانِکُم الحَق وَ الصِدقِ وَ الرِفقِ»؛ بنابراین رفتار و گفتار و سیره آنها بر اساس صداقت و مهربانی است، لذا اگر ما نیز بخواهیم از آنها الگو گرفته و بر اساس سیره آنها عمل نماییم، باید چنین رفتاری داشته باشیم!
✅ با«مسابقه بزرگ مجازی والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه - ٢٧ اردیبهشت ١۴٠٠
🌙 الإثنين، 05 شوال 1442
Monday 17 May 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام حسن و امام حسین علیهما السّلام
🕋 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (١٠٠ مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (١٠٠٠ مرتبه)
- یا لطیف (١٢٩ مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 ورود مسلم بن عقیل (ع) به کوفه
🔹 روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «#گلبرگ_احکام»
موضوع: «#احکام_نماز_جماعت»
❓کسی که به رکعت سوم نماز جماعت برسد و به خیال اینکه امام در رکعت اول است، چیزی نخواند، آیا اعاده نماز بر او واجب است؟
✅ اگر قبل از رکوع متوجه شود قرائت (حمد) واجب است، ولی اگر بعد از اینکه داخل رکوع شد متوجه شود، نماز او صحیح است و چیزی بر او واجب نیست؛ هرچند احتیاط مستحبّ این است که دو سجده سهو برای ترک سهوی قرائت بهجا آورد.
❓اگر مأموم، سهواً پیش از امام جماعت به رکوع رود، در این صورت میتواند منتظر باشد تا امام به رکوع برسد؟
✅ باید سر از رکوع بردارد و دوباره همراه با امام به رکوع رود و نماز را با امام جماعت تمام کند و نمازش صحیح است و اگر برنگشت نیز نمازش صحیح است، ولی فرادی است.
❓اگر هنگام نماز جماعت از امام عقب و یا جلو بیافتیم، نماز به جماعت صحیح است یا خیر؟
✅ مأموم باید افعال نماز را با امام یا کمی دیرتر از امام به جای آورد و اگر عمداً از امام پیش افتد یا مدتی پس از او به جای آورد، نمازش به فرادا صحیح بوده ولی جماعت محسوب نمیشود.
📚استفتائات امام خامنه ای(مدظلهالعالی)
✅ با«مسابقه بزرگ مجازی والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
#والعصر
🎁 شما هم میتوانید یکی از برندگان ۵٩ جایزه نفیس مسابقه بزرگ مجازی والعصر باشید، فقط کافی است انگشت خود را روی کلمه «والعصر» بزنید:🔻
👈👈👈 والعصر 👉👉👉
2️⃣ برای پاسخ گویی به سؤالات میتوانید از متن و صوت «آیات المهدی» استفاده کنید:
📚 متن محتوای مسابقه
🎧 صوت جلسات دوره
3️⃣ تمامی عزیزانی که حداقل به ۱۴ سؤال از ۳۰ سؤال مسابقه پاسخ صحیح بدهند در قرعه کشی شرکت داده می شوند.
4️⃣ مهلت شرکت در مسابقه تا روز جمعه ۱۴۰۰/۲/٣١ می باشد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
@bonyadmahdaviatesf