✍️نگاهی به بار معنای کلمات و شیطنتهای رسانهای
🎯بیبیسی نوشته است:
«انتشار تصاویری از تظاهرات حکومتی در رسانههای ایران
رسانههای ایران عکس و فیلمهایی از تظاهرات حکومتی منتشر کردهاند. این تجمعات که "خودجوش" خوانده شده در بعضی شهرها برگزار شده.
همزمان این رسانهها در روزهای گذشته تصاویری هم از مراسم تشییع بعضی کشته شدگان حوادث اخیر که طرفدار حکومت ایران بودند، منتشر کردند.»
❇️چند نکته سوادرسانهای:
🔅«گزینش واژگان» یکی از مهمترین و در عین حال موثرترین روشهای رسانهای برای تاثیر مشخص بر مخاطب است. با این روش رسانه میتواند به صورت هدفمند مفهوم موردنظر خود را در ذهن مخاطب ایجاد و ضمن #تکرار، آن را در ذهن نهادینه سازد.
🔅آنچه در این روش رخ میدهد هدف گیری ضمیرناخودآگاه مخاطب است. در عنوانسازی، رسانه با استفاده از کلماتی با مفاهیم نزدیک بهم اما متفاوت در معنا، وارد عمل می شود و مخاطب بدون در نظر گرفتن بار معنایی متفاوت واژهها، تحت تاثیر آنها قرار میگیرد.
🔅به کلمات زیر دقت کنید و ببینید که به ظاهر همه آنها یک معنا دارند درحالی که در واقع بار معنایی و روانی هر کدام از کلمات با دیگری تفاوت دارد. همین عنوان سازی باعث میشود ما فردی را شهید اما بی بیسی کشته خوانده و با همین واژگان راهپیمایی در اعتراض به اغتشاشات را تظاهرات حکومتی بخواند. همین روال سبب میشود حافظان نظم و امنیت، کشته شدگان طرفدار حکومت ایران خوانده شوند.
🌀«حکومت/ حاکمیت»: در قرارگیری این دو واژه در کنارهم، "حکومت" به "افراد" و "حاکمیت" به "روند" اطلاق میشود.
«اعتصاب/ تحصن/ تجمع/ راهپیمایی/ تظاهرات»: "اعتصاب" از عملی دست کشیدن، "تحصن" در جایی بست نشستن، "تجمع"در جایی حضور یافتن، "راهپیمایی" مسیری را پیمودن، و "تظاهرات" اظهار مواضع است به صورت تجمع یا راهپیمایی.
«هلاکت/ مرگ/ وفات/ شهادت/ کشته/ تلفات»: واژههایی هم معنا اما با بار معنایی بسیار متفاوت هستند.
# آموزش سایبری مدافعان حرم
کلیه آموزشات بدون فورد وارد جایز نمی باشد
@amozeshcyberi
#هرانقلابی_یک_رسانه
هر انقلابی یک رسانه یعنی #نما نباش #صدا باش ،صدای انقلاب .
هر انقلابی یک رسانه یعنی اگر می خواهی همچنان سایلنت و تماشاچی باشی تاریخ انقضای انقلابی بودنت فرا رسیده.
هر انقلابی یک رسانه یعنی اگر دم از علی'ع' می زنی و #عدالت_علوی این را بدانی که مولا #عمار#ابوذر#مالک داشت و تو کجای این غربت #آقا_سید_علی را قرار است در کسوت سرباز میدان رزم باشی...
هر انقلابی یک رسانه یعنی ولایی بودن این نیست که عافیت طلب باشی و در این زمانه ی فتنه نشان حتی نخواهی در راه ولایت کوچکترین گزندی ببینی ولی انتظار پیروزی و فتح داشته باشی...
هر انقلابی یک رسانه یعنی آماده باشیم برای فداکاری و جانبازی و ذهنها و قلبها را آماده کنیم برای پذیرش حق ،یعنی در رسوا کردن خواص پشمکی و خائنین گوی سبقت از یکدیگر بگیریم...
هر انقلابی یک رسانه یعنی صدای درد مردم باشیم و همدل با دردمندان و خار چشم ظالمان و نامردان...
هر انقلابی یک رسانه یعنی انقلاب اسلامی مردم ایران زمین را همچنان مردمی نگاه داریم و در مقابل به ظاهر خودیها اما در واقع ویترینها و نماهای انقلابی نما هیچ مماشات و مصلحت اندیشی نابخردانه نداشته باشیم...
هر انقلابی یک رسانه یعنی مهربان باشیم و جاذبه داشته باشیم و سرباز سازی کنیم نه اینکه خود سر بار باشیم...
هر انقلابی یک رسانه یعنی برادر و خواهر انقلابی و دلداده ی ولایت منتظر نمان تا دیگری کاری کند بلکه خودت بانی و سبب ایجاد حرکت باش...
جنگ رسانه ای راجدی بگیریم؛
صحنه کربلا را خوب نگاه کن.
آن۳۰هزارنفری که آن طرف میدان ایستادند محصول عملیات روانی معاویه بود.
جعل بیش از۴۸۰هزار حدیث و تغییر باورهای عوام درطی کمتر ازشصت سال باعث شد در عرصه کربلا ، فرزند رسول خدا به مسلخ برود.
شاید در این لحظات و این ساعات که زنها و دختران آل الله آواره ی بیابانها هستند ، بهتربشود تلخی حقیقت را درک نمود.
به قول سید شهیدان اهل قلم آقاسیدمرتضی آوینی..
ای دل، تو چه می کنی؟؟؟می مانی؟یامیروی...
#سواد_رسانه
پست #آموزشی
سه #ضلع سواد رسانهای
🔹سواد رسانهای یک موضوع #متضلع است که قدرت درک مخاطبان از نحوهی کارکرد رسانهها و شیوههای معنیسازی در آنها را طرف مورد توجه قرار میدهد و میکوشد این واکاوای را برای مخاطبان به یک عادت و وظیفه تبدیل کند.
🔹سواد رسانهای را میتوان بستر منطقی دسترسی، تجزیه و تحلیل و تولید ارتباط در شکلهای گوناگون رسانهای و در همین حال تأمین ضوابط مصرف محتوای رسانهای از منظر انتقادی دانست.
🔹🔹🔹سه ضلع سواد رسانهای عبارتند از:
ضلع اول : ارتقاء آگاهی نسبت به رژیم مصرف رسانهای؛ و یا به عبارت بهتر تعیین میزان و نحوهی مصرف غذای رسانهای از منابع رسانهای گوناگون که در یک کلام همان محتوای رسانههاست.
ضلع دوم : آموزش مهارتهای مطالعه یا تماشای انتقادی
ضلع سوم : تجزیه و تحلیل اجتماعی، سیاسی و اقتصادی رسانهها که در نگاه اول قابل مشاهده نیست.
🔻پی نوشت» البته میشه ضلع چهارمی رو هم برای سواد رسانه متصور شد و اون توانمندی در عرصه تولید رسانه ای است که اینجوری یه مربع شکل میگیره
کپی ممنوع🚫
آموزش سایبری مدافعان حرم
🚦ماری شجاع، یک ماهی را از غرق شدن نجات داد!
🔸امروزه رسانهها به گونهای وقایع پیرامون ما را #بازنمایی میکنند که در بسیاری از موارد با حقیقت ماجرا متفاوت است!
🔻همراه با کودکان فیلم ببینید و تلویزیون تماشا کنید!
چون:
🌀یادگیری کودکان در تعامل با انسان ها اتفاق می افتد. پژوهش ها نشان می دهد وقتی کودک درحال تماشای یک برنامه آموزشی است و والدین او را همراهی می کنند و گاهی مسئله را برای او تسهیل می کنند، یادگیری او چندین برابر می شود.
🌀کودک تماشای فعالانه را می آموزد. تماشای فعالانه یعنی اینکه هر پیامی به او می رسد را پردازش می کند، درباره آن فکر می کند و با خودش گفتگوی ذهنی خواهد داشت.
🌀وقتی همراه کودک فیلم تماشا می کنید او کم کم می آموزد که می تواند از فیلم ها چیزهای زیادی بیاموزد، برخی پیام ها را رد کند و اینکه در دریافت پیام، فعالانه مشارکت کند. پس حین تماشای فیلم از او سوال بپرسید، تجربیات تان را بگویید و درباره درست بودن یا نبودن پیام با او وارد گفتگو شوید.
🌀نیاز نیست حتما همان زمان فیلم دیدن، گفتگوی تان به نتیجه برسد. گفتگوهایی که پایان آن باز است ذهن کودک را مشغول می کند و کودک را وادار به تفکر می کند. نقش همه چیز دان را برای او بازی نکنید. خیلی وقت ها از او بخواهید خودش پاسخ را پیدا کند و با شما در میان بگذارد.
#میانجیگری_فعال
#تفکر_انتقادی
آموزش سایبری مدافعان حرم
کپی🚫
#نکته_ای_برای_والدین
خودتان را برای اشتباهات مجازی فرزندتان آماده کرده اید؟
هیچگاه این نکته را فراموش نکنید با وجود تمام اقداماتی که برای تامین #امنیت فرزندان خود در #فضای_مجازی انجام می دهید امکان ارتکاب اشتباه از سوی آنها وجود دارد. باید همواره انتظار چنین روزی را داشته باشید و برای کمک به او خود را آماده کنید.
قول دهید و سر قولتان بمانید که در صورت بروز مشکل #عصبانی نمی شوید؛ عصبانیت مساوی است با #پنهان_کاری و عدم اطمینان فرزندتان به شما.
خودتان را مرجع حل مسائل فرزندانتان نگه دارید تا برای حل مشکلش به دامن مشکلی دیگر نیوفتد.
⭕️یادگیری سواد رسانه ای را از خانواده آغاز کنیم.
🔶🔸🔶🔸🔶
آموزش سایبری مدافعان حرم کپی از آموزشات🚫
📷 در روزهای گذشته تصاویری منتشر شده با نام "زندان مخفی ایران در آمل" با کمی جستجو میتوان متوجه شد که این یک زندان در انگلستان است با نام "یارلز وود" که مهاجران و پناهندگان را به شکل غیر قانونی در آن نگهداری میکنند.
🔺«دین که ندارین، آزادگی هم که بماند، لامصبا لااقل مخاطب رو کودن فرض نکنید»
#سواد_رسانه_ای
@amozeshcyberi