بسم الله الرحمن الرحيم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_453
🌹#آیه_180 #سوره_آل_عمران
🌸 وَلَا يَحْسَبَنَّ الَّذِينَ يَبْخَلُونَ بِمَآ ءَاتَاهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ هُوَ خَيْراً لَّهُمْ بَلْ هُوَ شَرٌّ لَّهُمْ سَيُطَوَّقُونَ مَابَخِلُواْ بِهِ يَوْمَ الْقِيامَةِ وَلِلَّهِ مِيرَاثُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِير
ٌ
🍀 ترجمه: و كسانى كه نسبت به آنچه خداوند از فضل خود به آنان داده، بخل مى ورزند، هرگز گمان نكنند كه (این بخل) براى آنان خوب است، بلكه آن برایشان شر است. به زودى آنچه را كه بخل كرده اند در روز قیامت، همانند طوقى به گردنشان خواهند آویخت. و میراث آسمان ها و زمین از آن خداست و خداوند به آنچه انجام مى دهید آگاه است.
🌷 #یبخلون: بخل می ورزند
🌷 #بما: به آنچه
🌷 #ءاتاهم: به آنها عطا کرد
🌷 #سیطوقون: از طوق می آید طوق آن است که در گردن گذاشته می شود مثل طوق طلا مثل در اینجا سیطوقون: یعنی بخل ها در روز قیامت همانند طوقی به گردنشان خواهند آویخت
🌷 #السماوات: آسمان ها
🌷 #الأرض: زمين
🌷 #تعملون: انجام می دهيد
🌷 #خبير: آگاه
🔴 #شأن_نزول_آیه: این آیه در مدینه بر پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم نازل شده است. مفسرین گفته اند این آیه درباره کسانی نازل گردیده است که بخل می ورزیدند از اینکه در راه خدا انفاق نمایند.
🌸 #گل عطر و بوی خوشش را فقط برای خودش نمی خواهد بلکه بخشی را هم سخاوتمندانه ، بی هیچ چشمداشتی نثار دیگران می کند #خداوند از ما می خواهد که مثل گل آنچه را که از فضل خود به ما داده بخشی را هم نثار دیگران کنیم. و لا یحسبن الذین یبخلون بمآ ءاتاهم الله من فضله هو خيرا لهم: و کسانی که نسبت به آنچه خداوند از فضل خود به آنان داده، بخل می ورزند، هرگز گمان نکنند که (این بخل) برای آنان خوب است.
🌸 #بخل یعنی آنچه که خداوند از روی فضل خود به آدمی می دهد اما آدمی دریغ کرده و همه آن را برای خود می خواهد. همه ما به گونه ای می توانیم سخاوتمند باشیم حتی اگر ثروت و مالی نداشته باشیم، #سخاوت فقط در مال و ثروت نیست. آدمی با حرف های خوب زدن، با محبت کردن ، غمی را از دلی بیرون آوردن ، با کمک کردن و... می تواند سخاوتمند باشد. انفاق های واجب مانند #زکات و #خمس است که دیگران حاضر نیستند آن را بپردازند و فکر می کنند که با این کار سود کرده اند که #قرآن می فرماید: بل هو شر لهم سیطوقون ما بخلوا به یوم القیامة: بلکه آن برایشان شر است، به زودی آنچه را که بخل کرده اند در روز قیامت، همانند طوقی ( زنجیری ) به گردنشان خواهند آویخت.
🌸 و لله میراث السماوات و الأرض: و ميراث آسمان ها و زمين از آن خداست. آدمی باید بداند که هر چه از خوبی و فضل دارد از خداست و آنچه در آسمان ها و زمین است از آن خداست. #خداوند صاحب میراث ماندگار دنیاست. و الله بما تعملون خبیر: و خداوند به آنچه انجام می دهید آگاه است.
🔹 پيام های آیه180سوره آل عمران 🔹
✅ #واقع_بین باشید واز خیال و گمان انحرافى دورى كنید. سرچشمه ى #بخل، ناآگاهى و تحلیل غلط از خیر و شر است.
✅ یكى از وظایف #انبیا، اصلاح بینش و تفكّر انسان هاست.
✅ #قیامت، صحنه ى ظهور خیر و شرّ واقعى است.
✅ #قیامت، صحنه ى تجسّم عمل است. «سیطوقون ما بخلوا» در حدیث آمده است: هر كسی زكات مال خود را ندهد، در قیامت اموالش به صورت طوقى بر گردنش نهاده مى شود.
✅ زمان برپایى #قیامت، دور نیست.
✅ اسیر مال شدن در #دنیا، موجب اسارت در آخرت است. آنچه در #دنیا بخل ورزیده شود، همان مایه ى عذاب مى شود.
✅ #خداوند هم صاحب میراث ماندگار دنیاست و هم نیازمند انفاق ما نیست. پس دستور انفاق، براى سعادت خود ماست.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وَلَا یَحْسَبَنَّ الَّذِینَ یَبْخَلُونَ بِمَآ ءَاتَهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ هُوَ خَیْراً لَّهُمْ بَلْ هُوَ شَرٌّ لَّهُمْ سَیُطَوَّقُونَ مَابَخِلُواْ بِهِ یَوْمَ الْقِیمَةِ وَلِلَّهِ مِیرَ ثُ السَّمَوَتِ وَالْأَرْضِ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِیرٌ
و کسانى که نسبت به (انفاق) آنچه خداوند از فضلش به آنان داده، بخل مى ورزند، گمان نکنند که (این بخل) براى آنان بهتر است، بلکه آن برایشان بدتر است. به زودى آنچه را که بخل کرد هاند در روز قیامت، (به صورت) طوقى بر گردنشان آویخته مى شود. و میراث آسمانها و زمین مخصوص خداست و خداوند به آنچه انجام مى دهید آگاه است.
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
#سوره_ال_عمران
#آیه180
.................................................
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran👈
#نکته_های_حفظ
#نکته_های_طلایی
🔮حافظ بزرگوار
👈اگر به دنبال حفظی هستی که پایداری بیشتری داشته باشه و موقع پرسش براحتی بتونی در ذهن خود جستجو کنی و تلاوت کنی
باید وقت بیشتری برای حفظ تصویری بذارید
👈قبل از حفظ آیه چند دقیقه فقط به آیه نگاه کنید و جای آن را در صفحه به خاطر بسپارید
دوباره نگاه کنید و کلمات آیه را بررسی کنید
دوباره نگاه کنید رابطه بین کلمات و مفهوم آیه پیدا کنید
👀دوباره نکاه کنید و رابطه بین عبارت آخر و خود آیه پیدا کنید
👀دوباره نگاه کنید آیا جای دیگر قرآن این آیه را حفظ کردید ؟
👀و اونقدر نگاه کنید که تصویر تمام موارد آیه در ذهن شما نقش ببندد
👌 حالا میتونید آیه را با خیال راحت حفظ کنید
┄┅═✼✿✵✿✵✿✼═┅┄
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
#نکته_های_حفظ
#نکته_های_طلایی
✨ فواید نگاه کردن به قرآن
✍️ قرآن کریم به قدری با برکت است که حتی نگاه به صفحات آن،موجب تعالی انسان می شود.برخی فواید آن عبارتتد از:
✨ تقویت بینایی
✨ درمان ورم ملتحمه چشم
✨ چندین برابر شدن ثواب قرائت
✨ مطرود کردن شیطان
✨ ازدیاد عقل و...
🔮امام صادق علیه السلام می فرمایند:
کسی که قرآن را از روی صفحات آن بخواند،از بینایی اش بهره برد و مبتلا به ضعف بینایی نمی شود و از عذاب پدر و مادرش کاسته می شود،هر چند کافر باشند.
📘 الکافی،ج ۲،ص ۶۱۳
┄┅═✼✿✵✿✵✿✼═┅┄
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
﷽🏴🥀
۵ شوال سال۶۰ هجرى قمرى
🥀پس از دعوت کوفیان از امام حسین(علیه السلام) و ارسال نامه هاى بى شمار براى وى و درخواست از آن حضرت جهت رفتن به کوفه و بر عهده گرفتن رهبرى قیام بر ضد یزید بن معاویه، آن حضرت، پسرعمو یش مسلم بن عقیل(علیه السلام) را با نامه اى به سوى کوفیان اعزام کرد.
🥀 مسلم بن عقیل(علیه السلام) در پانزدهم ماه مبارک رمضان سال ۶۰ قمرى از مکه معظمه خارج گردید و از آن جا به مدینه منوره رفت و پس از تجدید دیدار با خانواده خویش و زیارت قبر شریف پیامبر(ص) و وداع با آن مضجع مطهر، به سوى کوفه حرکت کرد
🏴 و در روز پنجم شوال همان سال وارد شهر عظیم کوفه گردید(۱) و در خانه مختار بن ابى عبیده ثقفى، که از شیعیان مبارز و از مخالفان سرسخت بنى امیه بود، سکونت گزید.
🥀شیعیان مخلص و انقلابیون کوفه، که از حضور مسلم بن عقیل(علیه السلام)، به عنوان نماینده و سفیر امام حسین(علیه السلام) در این شهر آگاه شدند، دسته دسته به سوى وى شتافته و به وى خیر مقدم گفتند.
🏴 هنگامى که گروهى از آنان در حضور مسلم(علیه السلام) اجتماع مى کردند، وى نامه امام حسین(علیه السلام) را براى آنان مى خواند و مردم به خوبى گوش فرا داده و از شوق دیدار قریب الوقوع آن حضرت، گریه مى کردند. پس از آمادگى نسبى مردم، مسلم بن عقیل(علیه السلام) از آنان براى امام حسین(علیه السلام) بیعت گرفت و تعداد هیجده هزار تن از انقلابیون کوفه، در نخستین روزهاى ورود مسلم، با وى بیعت کردند. مسلم بن عقیل(علیه السلام)، نامه اى به محضر امام حسین(علیه السلام) نوشت و آن حضرت را از وضعیت کوفه و بیعت مردم با وى، با خبر گردانید و از امام حسین(علیه السلام) درخواست نمود، که به سوى کوفه حرکت کند، تا شخصاً رهبرى مردم را بر عهده گیرد.
🏴از آن سو، هواداران بنى امیه و طرفداران یزید بن معاویه، همانند عبدالله بن مسلم حضرمى، عمارﺓ بن عقبه و عمر بن سعد، که از صاحب نفوذان کوفه بودند، براى یزید بن معاویه، نامه هایى به شام ارسال کرده و او را از وضعیت کوفه و بیعت شیعیان با مسلم بن عقیل(علیه السلام) آگاه نمودند و از وى درخواست کردند که به جاى نعمان بن بشیر، عامل وى در کوفه، که با قیام مسلم بن عقیل(علیه السلام) برخورد جدى نمى کند، شخص دیگرى بفرستد که داراى عزمى قوى و اراده اى راسخ باشد و در برخورد با مخالفان حکومت، شدت و خشونت به خرج دهد. یزید بن معاویه، پس از مطالعه نامه هواداران خود در کوفه و مشورت با سرجون مسیحى، تصمیم گرفت عبیدالله بن زیاد، عامل خویش در بصره را با حفظ سمت، به حکومت کوفه نیز منصوب کند، تا با قساوت و شدتى که در وى وجود دارد، قیام مسلم بن عقیل(علیه السلام) و شیعیان و محبان اهل البیت(علیه السلام) را در کوفه سرکوب کند.(۲)
📚 منابع:
۱- وقایع الأیام (شیخ عباس قمى)، ص ۶۹
۲- الارشاد (شیخ مفید)، ص ۳۸۱
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈