2.27M
ارتباط موثر با دانش آموزان
@amozeshtarhdars
#ارتباط_موثر
حتما از مطالب کانال باکلاس ها استفاده کنید👇روی این لینک بزنید👇👇👇👇
https://eitaa.com/baclassha/6473
☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️
متن های زیر را بخوانید👇
.....بیشتر این متن ....از بنده نیست.....اما متن خوبیه👌.......
برخی از راهکارهای برقراری ارتباط صحیح بین معلم و دانش آموزان عبارتند از :
1.دانش آموزانتان را دوست داشته باشید.
2. ظاهری آراسته و جذاب داشته باشید.
برای داشتن ظاهری جذاب به این موارد توجه کنید.... 👇👇
(1)🔻ظاهر و لباس مرتب
(2)🔻صدای مناسب
(3)🔻ارتباط چشمی
(4)🔻زبان بدن
(5)🔻بیان و ادای صحیح _ دایره واژگان
(6)🔻لحن مناسب
(7)🔻مخاطب شناسی (تیپ شناسی دانش آموزان)
(8)🔻اعتماد به نفس
(9)🔻مودب بودن
قبل از صحبت این سوالات را ازخودتان بپرسید..... 👇👇👇
(1)🔅چرا بگوییم ؟ ( هدفم از صحبت چیست؟ )
(2)🔅چه بگوییم ؟ ( مهندسی محتوا.... )
(3)🔅چه نگوییم ؟
(4)🔅کِی بگوییم ؟
(5)🔅کِی نگوییم ؟
(6)🔅چگونه بگوییم ؟ ( ساختار متن صحبتم به چه صورت باشد؟)
3. لطفا اشتباه دانش آموزان خود را بزرگ نکنید. این کار باعث می شود بعد از مدتی دانش آموز فکر کند و باور کند که هر کاری انجام می دهد یا هر سخنی که می زند اشتباه بوده و به یک دانش آموز منزوی تبدیل شود.
4. همیشه با همه ی دانش آموزان تان احوال پرسی کنید و حتی در مورد مشکلات شان از آنها سوال کنید و با مهربانی و دلسوزی سعی در رفع مشکلات آنها بکنید.
5. به نظریات و سخنان دانش آموزان خوب گوش دهید و سخن شان را در وسط کلام شان قطع نکنید.
6. هیچ گاه در کلاس و مدرسه به یک نفر توجه و اهمیت خاصی نشان ندهید و یک نفر را در کلاس یا مدرسه برجسته نکنید.
7. به دانش آموزان تان مانند یک برادر یا خواهر کوچکتر احترام بگذارید.
8. به تک تک دانش آموزان تان مسئولیت بدهید. این کار باعث افزایش حس اعتماد به نفس دانش آموز می شود.(در اکثر مدارس و کلاس ها دیده می شود که یک دانش آموز از ابتدای سال تحصیلی تا پایان سال تحصیلی به عنوان نماینده کلاس تعیین می شود که این کار باعث سرخوردگی دانش آموزان دیگر شده و کاری بس اشتباه است)
9. جای مناسب در کلاس برای خود انتخاب کنید و با همه ی دانش آموزان در تعامل و رفت آمد باشید.
10. فضای کلاس درس تان را جذاب کنید و از آثار تک تک دانش آموزان در کلاس درس استفاده کنید.
11. با دانش آموزان خود همدلی کنید. این کار باعث می شود که زمینه نفوذ در دانش آموز برایتان فراهم گردد و او را بهتر درک کنید و باعث افزایش میزان ارتباط میان شما بشود.
12. اگر دانش آموزتان کار اشتباهی انجام داده است او را مستقیما مورد موعظه قرار ندهید. می توانید خود را مورد خطاب قرار دهید(به در بگویید دیوار بشنود)
13. در صورت امکان با دانش آموزان تان در غیر از ساعات درسی و بیرون از مدرسه نیز با آنها ارتباط داشته باشید با آنها بیرون بروید، اردو بروید و هر ساله تعدادی عکس یادگاری به صورت دسته جمعی بگیرید.
14. سعی کنید در ابتدای سال در مورد خاطرات سال قبل از دانش آموزان تان بپرسید تا بدانید چه ویژگی و خصوصیت معلم و کلاس سال قبل برای دانش آموز جذاب تر بوده و کدام یک نبوده.
15. خواهشا در کلاس درس از مقررات خشک و بی روح که باعث خستگی دانش آموز می شود استفاده نکنید.
16. هیچ گاه، هیچ زمانی،هیچ وقتی از تنبیه بدنی در کلاس درس استفاده نکنید که علاوه بر عواقب بدش برای خود شما باعث دوری دانش آموز از درس و کلاس و مدرسه و معلم می شود.
17. همیشه با لبخند وارد مدرسه و کلاس بشوید با لبخند در مدرسه و کلاس بمانید و با لبخند مدرسه و کلاس را ترک کنید.
18.مقتدر مهربان باشید.
19.اهداف تحصیلی خود را مشخص کنید و به دانشآموزان اجازه دهید انتظارات شما را بدانند.
20. برای کلاس خود برنامهریزی دقیق داشته باشید. زمان کلاس خود را به بخشهایی تقسیم کنید و برای سوالات دانشآموزان وقت مؤثر بگذارید.
21. سعی کنید به جای سخنرانی، صحبت کنید. به طور طبیعی با استفاده از یک سبک مکالمه غیررسمی صحبت کنید.... که در قسمت بالا در مورد نوع صحبت توضیح داده شد...... (دقت کنید که پرحرف نباشید.)
22. ارتباط چشمی را با دانشآموزان خود حفظ کنید.
23. تعامل ایجاد کنید. دانشآموزان را تشویق کنید تا در بحثها شرکت کنند. از روش طوفان فکری در تدریس استفاده کنید. کار گروهی را سازماندهی کنند.
24. سعی کنید سوالات خود را تا حد امکان واضح بیان کنید، مطمئن شوید که همه آنچه را که میگویید، میشنوند.
25.از تابلو، بنر یا وسایل دیگر برای تجسم کلمات خود استفاده کنید.
26. آمادهی دریافت بازخورد باشید و روحیه ی انعطاف پذیری داشته باشید.
27.به دانش آموزان خود مهارت داشتن ارتباط موثر را آموزش دهید.
28.در اسرع وقت سوء تفاهم ها را برطرف کنید.
29. آشنایی با مهارت شناختن زبان بدن
@amozeshtarhdars
#ارتباط_موثر
اقتباس گرفته از یک متن.....
تیپ شناسی دانش آموزان برای داشتن ارتباط موثر معلم
(قسمت اول)
انواع دانش آموزان و نحوه برقراری ارتباط موثر با آنها
یک معلم در کلاس درس با دانشآموزان بسیار متفاوتی روبرو میشود که سرعت عمل و نحوهی رفتار هر کدام از آنها با دیگری متفاوت است. شناخت انواع دانشآموزان و جلب توجه همهی آنها، میتواند به یک مسئلهی چالشبرانگیز تبدیل شود.
12 گروه از انواع دانشآموزان را بشناسیم ، تا راهکارهایی برای برقراری ارتباط موثر با این دانشآموزان را بدانیم.
انواع مختلفی از دانشآموزان در محیط کلاس درس وجود دارند. شناخت انواع یادگیرندگان میتواند هم برای معلمها و هم دانشآموزان مفید باشد تا بدانند باید چه انتظاراتی از یکدیگر داشته باشند.
(1) دانشآموز سوگلی معلم
معمولاً میتوانید دانشآموزان «سوگلی معلم» را در نیمکتهای جلوی کلاس ببینید. آنها میخواهند در مرکز توجه مربیان قرار بگیرند و تمایل دارند شناخته شوند. آنها با صدای بلند به شوخیهای معلم میخندند و سؤالات زیادی میپرسند.
🔹 برای برقراری ارتباط موثر با این نوع از دانشآموزان و حفظ تعادل در فضای کلاس، سعی کنید نسبت به آنها واکنش زیادی از خود نشان ندهید. بهتر است به صورت شخصی و خارج از زمان عمومی کلاس، با آنها گفتوگوهای کوتاهی داشته باشید. میتوانید در این گفتوگوها از دستاوردهای آنها تقدیر کنید و از آنها بپرسید آیا به حمایت نیاز دارند یا خیر. شناخت بهتر این نوع از دانشآموزان اهمیت دارند. آنها تمایل دارند در تکالیف خود جلوتر و از نظر تحصیلی سختکوش باشند.
(2) دانشآموز فوقالعاده فعال
دانشآموزان فوقالعاده فعال، موفقتر هستند. چنین دانشآموزانی معمولاً شخصیتی رقابتی دارند و موفقیت بالایی کسب میکنند. ویژگیهایی که با این تیپ شخصیتی همخوانی دارند عبارتند از: داشتن خودکنترلی، سطح انگیزه بالا و توانایی انجام چند کار. آنها ممکن است به بسیاری از باشگاههای اجتماعی بپیوندند و در چندین فعالیت فوقبرنامه شرکت کنند.
🔹 برای آموزش موثر یک دانشآموز فوقالعاده فعال، خوب است که بفهمید چه چیزی واقعاً آنها را خوشحال میکند تا به آنها کمک کنید به جای پرداختن سطحی به همهی امور، بر روی چند چیز مشخص متمرکز شوند.
(3) دانشآموز سختکوش
برای برخی از دانش آموزان، نمرات خوب به راحتی بدست میآید. برای دیگر دانشآموزان، کسب موفقیت تلاش زیادی میخواهد. شما میتوانید با توجه به زمان، تلاش و مراقبتی که برای کار خود صرف میکنند متوجه چنین دانشآموزانی شوید. آنها ممکن است بعد از اتمام درس به زمان بیشتری نیاز داشته باشند تا با کمک معلم اشکالاتشان را رفع کنند. اگر آنها پس از تلاش زیاد نمرهای کمتر از حد مطلوب کسب کنند، ممکن است انگیزهی خود را از دست بدهند.
🔹 معلم اغلب مجبورند مراقب دانشآموزان سختکوش باشند و از سختگوشی آنها قدردانی کنند تا انگیزهی خود را برای ادامه دادن راه از دست ندهند.
حفظ انگیزه دانش آموزان سختکوش مهم است
(4) دانشآموز اندیشمند و متفاوت
برخی از دانشآموزان با قالب معمول سازگار نیستند و ممکن است نسبت به محیط خود احساس بیگانگی کنند. این اغلب زمانی اتفاق میافتد که یک دانشآموز از نظر فکری نسبت به همسالان خود متفاوت باشد. به این معنی که از نظر عقلی بالاتر از حد متوسط است، اما در نتیجهی چنین مشخصهای ممکن است منزوی بماند.
🔹 معلمان میتوانند زمانی را صرف صحبت با این نوع دانشآموزان کنند و آنها را تشویق کنند تا در فعالیتهای گروهی با همسالانی که علایق فکری مشابهی دارند، مشارکت کنند. به این ترتیب، این دانشآموزان میتوانند بر اساس درک مشترک یا اشتیاق به یک موضوع، «خودی» شوند.
(5) دانشآموز مزه پران و محبوب
به احتمال زیاد قبلاً با یک مزه پران کلاس روبرو شدهاید – هدف آنها سرگرمی است. آنها جوک میگویند یا هر نوع موقعیتی را مناسب شوخی میدانند. در واقع مشخص شده است که آن ها بسیار اهل فکر هستند و شاید حتی باهوشترین دانشآموز کلاس باشند. با توجه به اینکه بین شوخ طبعی و هوش ارتباطی وجود دارد، این منطقی است.
🔹 برای درک بهتر چنین دانشآموزانی باید بدانید ممکن است آنها به این دلیل توجه دیگران را به خود جلب کنند تا از موقعیت دشواری عبور کنند، یا میخواهند ارتباط برقرار کنند، یا رهبرانی طبیعی هستند که به دنبال تأثیرگذاری و ارتباط با اطرافیان خود هستند.
@amozeshtarhdars
#ارتباط_موثر
تیپ شناسی دانش آموزان برای داشتن ارتباط موثر معلم
(قسمت دوم)
(6) دانشآموز بیخیال و بیخبر
یک دانشآموز بیخیال و بیخبر در هر موقعیت آموزشی احساس سردرگمی میکند. آموزگاران و سایر همسالان ممکن است در برقراری ارتباط با چنین دانشآموزی مشکل داشته باشند، زیرا آنها در دنبال کردن مسائل کلاسی دچار مشکل هستند. چنین دانشآموزانی معمولاً سوالاتی میپرسند که تازه به آن پاسخ داده شده است.
🔹 شاید این نوع دانشآموز درگیر افکار خود است. یا خارج از کلاس درس دچار مشکلاتی است که به او اجازهی تمرکز نمیدهند. در صورت امکان بعد از کلاس با این نوع از دانشآموزان گفتوگویی داشته باشید و امکان کمک برای حل برخی از مشکلات آنها را بررسی کنید.
(7) دانشآموز درسخوان و کم معاشرت
چنین دانشآموزانی درس خواندن را به ارتباط با آدمها ترجیح میدهند. آنها به یادگیری چیزهای جدید افتخار میکنند و گاهی به آن پناه میبرند.
🔹 متأسفانه، اغلب اتفاق میافتد که این نوع دانشآموزان به خاطر اولویت دادن همیشگی به درس، مورد آزار و اذیت قرار بگیرند. مواظب آنها باشید و به هر قیمتی از آنها محافظت کنید!
(8) دانشآموز قلدر
دانشآموزان قلدر از عذاب دادن قربانیان خود لذت میبرند. اما به خاطر داشته باشید که اغلب آنها خود قربانیان آزار و اذیت یا احساس حقارت در زندگی خودشان هستند. بنابراین از قلدری بهعنوان یک مکانیزم مقابله استفاده میکنند.
🔹 به جای تنبیه قلدرها، باید تلاش کرد تا ریشهی خشم آنها را درک و ذهنیت آنها را اصلاح کرد. یک مشاور خوب در مدرسه اغلب میتواند کمک بزرگی برای ترغیب این دانشآموزان برای تغییر روش خود، بکند.
ریشه خشم دانش آموزان قلدر را پیدا کنی
(9) دانشآموز هنرمند
دانشآموزان هنرمند در دنیای سرشار از خلاقیت سیر میکنند. آنها خود را از طریق کلمات در قالب شعر یا نوشتن، عکاسی، نقاشی، مجسمه سازی، طراحی گرافیک یا هر روش دیگری بیان میکنند.
🔹 چنین دانشآموزانی زمانی شکوفا خواهند شد که مسئولیتهای خلاقانهای در برنامههای مدرسه به آنها محول شود.
(10) دانشآموز تنبل
تلاش دانشآموزان تنبل در حد توان آنها نیست و اغلب سعی میکنند از فعالیت همسالانشان به نفع خود استفاده کنند. در پروژههای گروهی، آنها معمولاً خود را درگیر نمیکنند، اما همچنان از مزایای کار سخت همسالان خود بهرهمند میشوند.
🔹 دانشآموزان تنبل اغلب باید با پاداش انگیزه بگیرند. فقط برخورد کردن با آنها در زمانی که وظیفهی خود را انجام نمیدهند، برای وادار کردن آنها به کار کافی نیست.
(11) دانشآموز رهبر
تشخیص یک رهبر در هر کلاس درس آسان است، زیرا آنها از بالا زدن آستین و غلبه بر چالشها نمیترسند. آنها اغلب دانشآموزان را دور هم جمع میکنند و الگوهای خوبی برای بقیهی کلاس هستند. در پروژههای گروهی، رهبران معمولاً وظایف را محول میکنند و فعالیت بقیهی اعضای گروه را مدیریت میکنند.
(12) دانشآموزی که دیر میآید
برخی از دانشآموزان اغلب دیر به کلاس میآیند. ممکن است چنین دانشآموزانی جزو هر کدام از دستههای بالا باشند، اما چیزی که مشخص است، توانایی بالایی در مدیریت زمان ندارند.
🔹 بهعنوان معلم یا مربی بد نیست به جای برخورد مداوم با آنها به دلیل تأخیرشان، در مورد مهارتهای مدیریت زمان با آنها صحبت کنید.
@amozeshtarhdars
#ارتباط_موثر
آموزش مهارت ارتباط موثر به دانش آموزان
(قسمت اول)
مهارت ارتباط موثر یکی دیگر از مهارت های ضروری زندگی است که هر دانشآموز باید از آن بهرهمند باشد. این توانایی به دانشآموز کمک میکند که منظور خود را به راحتی به دیگران برساند و پیام خود را به درستی انتقال دهد و در برقراری ارتباطات مفید اجتماعی متبحر شود.
مهارت ارتباط موثر به چه معناست؟
مهارت ارتباط موثر به افراد کمک میکند که فرآیند تبادل اطلاعات، احساسات و افکار به صورت کامل انجام شود و دریافت کننده اطلاعات به صورت کامل منظور و مفهوم آن را متوجه شده و درک کند.
فردی که میخواهد مهارت ارتباط موثر ی با دیگران داشته باشد، در مرحله اول باید در مهارت خودآگاهی تبحر پیدا کند؛ زیرا کسی که خود را به خوبی نمیشناسد، توانایی انتقال آنچه در افکار خود میگذرد را ندارد.مرحله بعدی برای داشتن مهارت ارتباط موثر این است که فرد از مهارت همدلی نیز تا حد زیادی برخوردار باشد، چرا که یک انتقالدهنده اطلاعات به احساسات و درک فرد مخاطب خود بسیار اهمیت میدهد.
شخصی که در مهارت ارتباط موثر تبحر دارد دارای ویژگیها رفتاری خاصی است که در این بخش به برخی از آنها اشاره میکنیم:
خود را به خوبی میشناسد و با خود در صلح درونی به سر میبرد.
خود و دیگران را همانگونه که هستند میپذیرد و تصمیم به تغییر و اصلاح آنها ندارد.
اراده و انگیزه زیادی جهت انجام کارها و وظایف خود دارد.
در تصمیمگیری مهارت زیادی دارد و به راحتی تصمیمات خود را عملی میکند.
به راحتی با افراد جدید ارتباط میگیرد و فرد بسیار اجتماعی است.
چگونه مهارت ارتباط موثر را در دانش آموزان تقویت کنیم؟
یکی از مهمترین بخش هر ارتباط موثر رمزگشایی اطلاعات و افکار انتقال یافته است. فردی که از مهارت ارتباط موثر به خوبی بهرهمند است، میداند که برای داشتن یک ارتباط عالی با مخاطب خود باید او را به خوبی بشناسد و از احساسات او با خبر باشد. لازم به ذکر است که مهارت ارتباط موثر تنها معطوف به فرد ارسالکننده پیام نیست و برای داشتن ارتباط موثر نیاز است که فرد گیرنده نیز تا حدی مخاطب خود را بشناسد و از احساسات او باخبر باشد. گوش دادن به صحبتهای رد و بدل شده میتواند در این روند به هر دو طرف ارتباط کمک کند.
از مهمترین روشهای تقویت مهارت ارتباط موثر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. شناخت مخاطب
همانطور که پیشتر اشاره کردیم شناخت مخاطب عامل مهمی در برقراری ارتباط به شمار میرود. اما شاید از خود بپرسید که چه ویژگیهایی از مخاطب بیشترین اطلاعات را در این باره به شما خواهد داد؟ سن، جنسیت، سبک زندگی، مذهب، سطح تحصیلات و سطح فرهنگ از مهمترین مواردی است که میتواند شما را در شناخت نسبی مخاطب خود یاری کند.
2. آشنایی با زبان بدن
زبان بدن به افراد کمک میکند تا افکار و منظور خود را با استفاده از حرکات بدن خود بهتر به فرد مقابل برسانند. حرکت ابروها، حالت چهره، حرکت انگشتان، نحوه راه رفتن، شیوه نگاه کردن، تکان دادن سر و… از مواردی هستن که در برقراری ارتباط بسیار موثر هستند و در صورتی که به صورت آگاهانه و درست از آنها استفاده شود میتوان مهارت ارتباط موثر را تقویت کرد. آموزش زبان بدن به دانشآموز و صحبت درباره پیامی که به صورت ناخودآگاه به مخاطب میرساند میتواند دانشآموزان را در داشتن ارتباط بهتر یاری کند.
3. گوش کردن فعالانه
گوش دادن به صحبتهای مخاطب با تمام تمرکز و توجه، قطع نکردن صحبت مخاطب، داشتن چهرهای مشتاق و بدون کسلی و سوال کردن درباره صحبتهای مخاطب بخش مهمی از گوش دادن فعالانه است. سعی کنید در هنگام برقراری ارتباط به صورت صبورانه به تمام حرفهای مخاطب خود گوش دهید و نظر خود را عاری از هرگونه قضاوت و جبههگیری بیان کنید.
4. بیشتر در جمع صحبت کنید
بزرگان همیشه میگویند که کار نیکو کردن از پر کردن است. پس اگر دوست دارید مهارت ارتباط موثر را در خود یا دانشآموزان تقویت کنید از تاثیر بیشتر صحبت کردن در جمع و افراد جدید غافل نشوید. آشنایی با افراد جدید و برقراری ارتباط بلند یا کوتاهمدت باعث کسب تجربه درشناخت و درک احساسات مخاطب میشود و در نهایت موجب افزایش مهارت ارتباط موثر در دانشآموزان میکند
5.الگوبرداری از افراد موفق
سعی کنیدازافرادی که در برقراری ارتباط موثر عالی عمل میکنند الگو بگیرید. نحوه صحبت کردن، زبان بدن، تن صدا،نحوه کنترل احساسات و درک متقابل از مهمترین چیزهایی است که میتوانید از دیگران جهت افزایش مهارت ارتباط موثر در خود الگو بگیرید
6. ازپرحرفی کردن بپرهیزید
صحبت کردن در زمان نامناسب و پرحرفی کردن از مخربترین عوامل در برقراری ارتباط موثر هستند. همیشه سعی کنید صحبت خود را بر اساس اهمیت مساله و حوصله و زمان فرد مخاطب تنطیم کنید و به مخاطب خود نیز فرصت صحبت کردن و اظهار نظر بدهید.
@amozeshtarhdars
#ارتباط_موثر
آموزش مهارت ارتباط موثر به دانش آموزان
(قسمت دوم)
7. رعایت ادب
صحبت کردن به صورت محترمانه و مودبانه از مهمترین مولفههای داشتن ارتباطی موثر است. هیچ کس از صحبت کردن با فردی که حد و حدود خود را نمیداند و از کلمات نازیبایی جهت رساندن منظور خود استفاده میکند لذت نمیبرد. لذا سعی کنید که در ارتباطات خوددر عین داشتن لحن دوستانه، از کلمات زیبا و محترمانهای استفاده کنید.
8. رفع کردن سوء تفاهم
سوءتفاهم که در اثر عدم مهارت ارتباط موثر اتفاق میافتد، میتواند باعث رنجش و دلخوری در افراد شود. لذا بهتر است منظور خود را در عین خلاصهگویی به صورت روشن به فرد مقابل انتقال دهید و در صورت بروز هرگونه سوء تفاهم به رفع فوری آن اقدام کنید. عذرخواهی کردن، قبول کردن اشتباه خود و صحبت کردن درباره ناراحتی پیش آمده از مهمترین عواملی است که میتواند شما را در این مسیر کمک کند.
@amozeshtarhdars
#ارتباط_موثر
391.9K
رفع اشکال ارتباط موثر (1)
#ارتباط_موثر
@amozeshtarhdars
2.86M
رفع اشکال............. فرم مشخصات فردی اخلاقی و رفتاری دانش آموزان که توسط اولیاء تکمیل میشود.
@amozeshtarhdars
تنها کانال اینجانب☝️☝️☝️
تنها آیدی بنده 👇👇👇
🆔@szeinabb
#ارتباط_موثر
8.72M
پاسخ به شبهات فرقه ی منحرف شیرازی (شیعه انگلیسی)......
@amozeshtarhdars
#شبهات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امیر قریشی از سران فرقه انحرافی شیرازی (شیعه ی انگلیسی) در برنامه تلویزیونیاش، کشتههای رژیم صهیونیستی را شهدای اسرائیل اعلام میکند!
ماهیت فرقه انحرافی شیرازی را باید در این بزنگاه ها شناخت ، از سکوت نسبت به جنایات دارند می رسند به حمایت از آن.
@amozeshtarhdars
#شبهات