طراحی آموزشی براساس طرح درس ملی
قسمت سوم
............
۴-اجرای روش:
معلم تدریس خود را با یک داستان شروع میکند واز دانش آموزان میخواهد که با دقت به قصه گوش دهند. معلم شروع به
بیان قصه میکند. زهرا و علی میخواستند به همراه پدر و مادرشان در ساعات اولیه روز حرکت خود را آغاز کردند اما بازهم خیابانها شلوغ از شهر به نزدیکترین جایگاه سوخت رفتند تا به مخزن ماشین را پر کنند آنها برای سوختگیری حدود ۳۰ دقیقه منتظر ماندند در همین حین زهرا از پدر پرسید :پدر مردم در پمپ بنزین چه کار می کنند ؟ پدر ش گفت ماشین ها در اینجا سوخت خود را تامین میکند .زهرا دوباره پرسید سوخت چیست ؟برادرش علی گفت سوخت مثل نفت بنزین گازوئیل و گاز می باشد که پدرشان گفت: آفرین
سوخت به موادی گفته میشود که از سوختن آنها گرما تولید و وازگرمای آنها برای گرم کردن خانه مدرسه و غذا درست کردن و به حرکت درآوردن وسایل نقلیه و غیره استفاده می کنیم. مادر بچه ها که به دلیل آلودگی هوا ماسک زده بود ماسکش از جلوی دهنش پایین آورد و گفت البته این سوخت و انرژی هایی که اینقد کاربرد دارند و از آنها استفاده میکنیم مضرات زیادی هم دارند از جمله این که هوا را آلوده کرده و کربن دی اکسید را وارد محیط می کند این برای سلامتی مردم و گیاهان و درختان و حیوانات و تمام موجودات زنده خطرناک است. همینطور بدی دیگری که دارد این است که زود تمام می شوند و قابل تجدید نیستند یعنی نمی شود چند بار از آنها استفاده کرد. علی که انگار چیزی به ذهنش رسیده بود سریع گفت: یعنی گرمای خورشید هم روزی تمام میشود؟ پدر و مادر بچه ها خندیدند و گفتند: نه پسرم خورشید انرژی تجدیدپذیر و پایدار است و همیشه میتوان از آن استفاده کرد بدون اینکه هوا را آلوده کند یا اینکه روزی تمام شود. مثل آب باد انرژی گرمایی زیر زمین. زهرای تعجب پرسید یعنی آب و باد و خورشید هم سوخت هستند؟ پدر گفت بله خورشید آب و باد هم انرژی اند اما از نوع انرژی های پاک هستند. خورشیدی است یعنی آنها با استفاده از نور خورشید آب را گرم میکنند و دیگر نیازی به گاز و برق نمی باشد همینطور که صحبت میکردند چشمشان به ماشین کناری افتاد که صاحبش بدون توجه در حالی که مخزن ماشینش پر شده بود و بنزین روی زمین میریخت با دوستش حرف میزد. مادر که از این کار نه ناراحت شده بود آهی کشید وگفت خدا اسراف کاران را دوست ندارد. ما نباید در مصرف انرژی ها و نعمتها اسراف کنیم. بگونهای باید استفاده کنیم که برای آیندگان هم باقی بمانند و آنها هم بتوانند استفاده کنند وقتی که بنزین زدن شان تمام شد به سمت خیابان آمدند تا مسافرت خود را شروع کنند اما متاسفانه چون با ساعت تعطیلی ادارات همزمان شده بود خیابان پراز ماشین شد. پدر کمی عصبانی شد و گفت ای کاش مردم برای انجام کارهای کوچک وجزیی خود مثل خرید ورفتن مدرسه وسرکاراز وسایل نقلیه عمومی استفاده میکردند و دیگر این حجم از ترافیک به وجود نمیآمد و همه می توانستند به سرعت به کارشان برسند.
بعدازبیان داستان معلم ازدانش آموزان میپرسد :خب بچه ها ازاین داستان چه نتیجه ای گرفتین؟
معلم میپرسد بچه ها سوخت چیست؟ به چه موادی سوخت میگوییم؟ چند نمونه سوخت نام ببرید؟ از سوخت ها چه استفاده هایی میکنیم؟ سوخت ها چه فواید و مضراتی دارند؟ هوای پاک با هوای آلوده چه تفاوتی دارند؟ به جای سوخت ها از چه سوخت های دیگری میتوانیم استفاده کنیم تا محیط آلوده نشود؟ فواید انرژی خورشیدی را بیان کنید؟ راه های صرفه جویی در مصرف سوخت را بیان کنید؟ برای حفظ محیط زیست چه کارهایی میتوانیم انجام دهیم؟
@amozeshtarhdars
#طراحی_آموزشی
( قسمت نوزدهم)
طراحی آموزشی براساس طرح درس ملی
قسمت چهارم
............
۵-نتیجه گیری :
دانش آموزان بادقت به داستان گوش میدهند..
دانش آموزان به سوالات معلم خودپاسخ میدهند. دانش آموزان پاسخ میدهند سوخت یعنی چیزی که می سوزد و گرما تولید می کند و ما از گرمای آن استفاده می کنیم مثلاً در گرم کردن خانه مدرسه در غذا درست کردن در به حرکت در آوردن وسایل نقلیه و مصارف دیگر. به موادی چون نفت بنزین گاز گازوئیل زغال سنگ سوخت می گویند. سوخت ها وقتی می سوزند کربن دی اکسید را وارد محیط می کنند و محیط آلوده می شود و هوای آلوده برای انسان ها گیاهان جانوران و تمام موجودات زنده ضرر دارد. ما می توانیم به جای استفاده از سوخت ها از انرژیهای پاک مانند انرژی خورشیدی باد و آب و غیر استفاده کنیم این انرژی ها هوا را آلوده نمی کنند و همیشه می توان از آنها استفاده کرد و هیچ وقت تمام نمی شوند و ارزان و در دسترس همه قرار دارد. برخلاف این سوختها که هوا را آلوده کرده و روزی تمام میشوند. برای صرفه جویی در مصرف سوخت ها می توانیم به جایماشین های شخصی از وسایل نقلیه عمومی و دوچرخه استفاده کنیم، از مصرف بی رویه و زیاد انرژی ها بپرهیزیم، و به اندازه نیاز مان از آنها استفاده کنیم، از هدر رفت انرژی ها جلوگیری کنیم، از انرژی های پاک مثل خورشید باد و آب استفاده کنیم.
ارزشیابی پایانی
١- از دانش آموزان بپرسیم در هنگام سوخت گیری ماشین ها چه قوانینی را باید رعایت کنند؟
٢-چند نمونه از موارد استفاده سوخت در زندگی روزمره خود را نام ببرند ؟
٣-برای جلوگیری از خطرات احتمالی در هنگام استفاده از سوخت ها چه نکاتی را باید رعایت کرد؟
۴- راه های صرفه جویی در استفاده از سوخت ها را نام ببرند؟
۵- ۳ مورد از مزایای حمل و نقل عمومی نسبت به استفاده از وسایل وسایل نقلیه شخصی را نام ببرند.
تعیین تکلیف
١-جمع آوری مطلب در مورد نحوه ایجاد یکی از موارد سوخت.
٢- تهیه لیستی از موارد صرفه جویی در مصرف سوخت ها .
٣-آیه ای در خصوص صرفه جویی و نعمت های خداوند به همراه ترجمه به کلاس بیاورند.
۴- چه را هایی برای کاهش مصرف سوخت در خانه و مدرسه پیشنهاد می کنید؟
۵-اگر در آینده سوخت ها تمام شوند زندگی چگونه ادامه پیدا میکند؟
منابع
کتاب علوم تجربی پایه دوم دبستان
@amozeshtarhdars
#طراحی_آموزشی
( قسمت بیستم)
90061_PDF_Gama.ir_FXiMTc.pdf
227.1K
طراحی آموزشی که اهداف به صورت تلفیق از هدف نویسی برنامه درسی ملی و طبقه بندی بلوم و طرح تحولی خوانا در فارسی پایه چهارم
نگارش شده اند.
@amozeshtarhdars
#طراحی_آموزشی
#طرح_درس
97189_PDF_Gama.ir_XRbiDF.pdf
1.18M
طرح درس تلفیقی بلوم و ملی
آشنایی با حرف ف و خ فارسی اول ابتدایی
@amozeshtarhdars
#طرح_درس
101754_PDF_Gama.ir_LC5t3g.pdf
458.6K
طرح درس روزانه فارسی دوم ابتدایی
@amozeshtarhdars
#طرح_درس
11.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روش پیدا کردن طرح درس مدنظر👌
فرقی نمی کنه...دنبال چه طرح درسی هستید....سالانه یا روزانه یا حتی درس پژوهی.....ابتدایی یا متوسطه......
@amozeshtarhdars
#طرح_درس
❤️ تدبر در قرآن کریم
💢سعی کن عهدی را که با خدا درطوفان می بندی در هوای صاف هم نگه داری !!
وَإِذَا مَسَّكُمُ الضُّرُّ فِي الْبَحْرِ ضَلَّ مَنْ تَدْعُونَ إِلَّا إِيَّاهُ ۖ فَلَمَّا نَجَّاكُمْ إِلَى الْبَرِّ أَعْرَضْتُمْ ۚ وَكَانَ الْإِنْسَانُ كَفُورًا
📎و چون در دریای مشکلات می رسید در آن حال به جز خدا از یاد شما بروند، و آنگاه که خدا شما را به ساحل سلامت رسانید باز از خدا روی میگردانید، و انسان بسیار کفر کیش و ناسپاس است.
۶۷ اسراء
@amozeshtarhdars